Hyvää ihmisuhrin päivää kaikille!

Se on hieno hetki kun ymmärtää että tänään eräs uskonto juhlii suurena juhlapäivänään brutaalia ihmisen uhraamista kuin pahimmat viidakon villi-ihmiset.

Olkaa siunattuja!

29

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jessen.tuhkat

      Osama Bin Ladenia voidaan pitää nykypäivän Jeesuksena. Raamatun satukirjan Jeesuksella ja Ladenilla oli hyvin paljon yhteistä.

      Mieleen nousee tietysti kysymys siitä, että jos se Raamatun satuhahmo Jeesus olisi syntynyt nykypäivään, niin olisiko hän Israelin tekemän ohjusiskun jälkeen noussut kolmantena päivänä ylös ja missä tämä ylösnouseminen olisi tapahtunut?

    • Jeesus_Oli_Ihminen

      Rabbi Jeesus sanoi:

      "Jos joku tahtoo kulkea jäljessäni, kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo elää, menettää elämänsä, mutta joka minun tähteni ja ilouutisen tähden menettää elämänsä, saa elää."

      Rabbi Jeesus kiersi ja julisti ilouutista, ja ilouutisen tähden hän sai kantaa ristinsä. Hyvää marttyyrin ristinkuoleman muistopäivää. Marttyyrin, joka oli hyvä ihminen ja hyvä profeetta, nyt edesmennyt, kuten evankelista Luukas kirjoittaa ja asemaansa korotettu. Amen.

      • Öäöyyyu

        Saatan synagoogastako puhut? Jeesus oli ihminen äitinsä osalta..mutta Jumalan poika isänsä puolesta. Me kaikki jotka olemme tämän ymmärtäneet.. Annamme anteeksi myös teille jotka jokapäiväisessä elämässä jatkatte samaa ristiin naulitsemista!ja sanomme teille joka ainut päivä ! Isä! Anna heille anteeksi! Sillä he eivät tiedä mitä tekevät! Aamen!


    • sijais.uhrin.kertomaa

      Sitähän se Busmanni hokee ja lyö ihmistä ristille. Lyö lähimmäistään suulle, painaa piikkikruununsa toisien päähän ja julistaa valtaistuintaan, jossa ei ole rakkautta.

      Toden totta. Näin hän aina tekee, kun ei ymmärrä tuota "ristinsanomaa".

      Kun taas itse katson ristiä, mitä ateistina näin?
      Minä näin meidät ihmisinä - muotouskonnollisina katsomassa Jumalanrakkautta.
      Hän näytti Isän meille, osoitti teoillaan sitä rakkauden hyvää, ja seuraamista - minkä Hänen seuraamisensa saa aikaiseksi. Muotojumalisuus sanoi - ei käy. Meillä on omat säännöt, niitä pitää perinnäisoppien takia seurata. Tapetaan tämä - ja näin se yllytys lähti mukaan monen suuhun, kuten busmanninkin tapa - ei nähdä asiaan, sekä nähdä omien näkemysten ulkopuolelle, että MIKSI!

      Mitä ristillä näin? Olihan siellä ateistinen tuomari - Rooman vallan edustaja. Hän ei nähnyt syytä saattaa tätä miestä tuomiolle, mutta hänetkin maailman tuomari saa yllytys saattamaan toisen eteen ja sieltä tulee tuomio - tehdään niin, mutta laitetaan se tuomio sinne ristin päälle. Siis ateistinen maailmakaan, sen valta on siinä, mitä toiset sanovat.

      Tuossa lukien katselin eri sanojen vaihtoa. Ymmärsin, että motojumalisuus surmaa.
      Tuossa lukien näin, että maailmakin surmaa - tänäänkin, ihmiskaupassa- rakkaudettomuudessa. Sen kuules Busmanni näin. Meillä on erilaisen pohjat katsella asioita.

      Toinen näkee, mitä todellisuudessa tapahtuu ja toinen vain oman napansa kautta, että minä vain hallitsen ja jatkan sitä riistoa ja edelleen ristiinnaulitsen ja myös busmannien ihmisuhreja elää tänäänkin.

      Aivan kuin tuolla ajassa silloin - ihminen rakensi ristin tuolle näkyvälle "uhrille", jota katsellen näemme syymme. Sinä näet omasi ja minä omani.
      Ristin ihminen tekee- aivan omin käsin, teoin, sanoin ja suunnitelmin. Silloin ja tänään.
      Ristin naulatkin tehtiin ja tarkoituksella, että se uhri pysyisi siellä ristillä, niin silloin, kun tänäänkin omanäköiset naulansa Busmannit takovat tavalla tahi toisella.
      Yhdet naulat luin aamu-uutisista - 2 euron tuntipalkan tiskaajalta. On pakko tiskata - sieltä meidän päättäjien rakentamasta naulatehtaalta tulee monta uutta tuolle ristille tiskaamaan kahden euron tuntipalkalla. ..... No sinähän Busmanni sanot, ettet ymmärrä, menee yli hilseen, mutta se onkin sinun käsipesuvesi - jolla syntisi aiot pestä pois. Ne toisethan vaativat häntä huutaen ristille.

      Mutta, mehän voisimme Kristuksen rakkaudesta huutaa takaisin päättäjille, että tuo risti ja naulat on väärin. Ei ristille, vaan rakkaudesta hänelle se palkka mikä ihmisyyteen kuuluu. Hänkin on tuo ihmisuhri.

      Siis haloo - teidän ymmärryksenne, ettekö te yhtään pimeydessänne tajua viestintää, mitä Isokirja ajaa takaa - mikä on tämä Valtakunta - Sen päämäärä on rakkaus.
      Mutta, te ristiinnaulitsette. merkkaatte ristin ja naulaatte- ruoskitte ja omalla kruunulla kruunaatte tämän uhrin.

      Mutta, juuri tuo uhri olikin minun entisen ateistin silmiä avaava kertomus.
      Kertomus- mitä kukin tekee ja mistä ON tehtävä parannus.

      Niin näkyykö sinulle Busmanni ristillä mitään viestiä, vai edelleenkö sinä olet pimeydessäsi, käsittämättä ja toteat, että sekaasi meni, en ymmärrä.??

      Ethän sinä ymmärrä, kun omalle valtajakkaralle ei anneta valtaa taivallisiin.
      Siitä omastasi on nostettava persaus ylös ja polvistuttava.

      Valta ja jakkara on muualla ja siihen perustuu tämä rakkaus - joka on ikuinen.

      Myös viestinä, että maailma tuomitaan, on sitä, että loppuvalinnastamme julistetaan tahtomme lopulliseen muotoon ja kadotettu on kadotettu.

      Jolla on näkökykyä nähdä tuo ristintapahtuma ja mielenmuutos, siinä on Henki - joka uudesti luo ja saa mielenmuutoksen aikaiseksi ja siksi me tänään huudetaan, annetaan vaikka tuolle tiskarillekin se palkka mikä hänelle kuuluu.

      Sen me teemme Hänelle, joka on Luonut taivaan ja maan ja haluaa, että tiskarilla on se osa, minkä Hän hänelle tahtoo. Elämän eväät.

      Raamatun viestintä on niin yksinkertainen, että se pitää lukea sen Hengen mukaan, millä viestitetään. Se on kieli, joka opitaan ei siltä valtajakkaraltamme, vaan siltä Valtaistuimelta, joka Isänä opettaa Pojan kautta. Pojan, minkä ME ristiin naulitsimme.

      • Öäööööööö

        Juuri näin..se meikä mikä vielä ei ollut herännyt ja syntynyt..kuka voisi ymmärtää.. Jesaja 43..... Tämäkö on Jeesus!? On ja ei ole.. Tämä Jeesus on sinä ja minä. Me kannamme toistemme taakkoja..


      • iloinen_naurajaa

        Hahahahaha! Olet täysi sekopää :-)


    • Diopterius

      "Se on hieno hetki kun ymmärtää että tänään eräs uskonto juhlii suurena juhlapäivänään brutaalia ihmisen uhraamista kuin pahimmat viidakon villi-ihmiset."

      Uhraaminen on kuulunut muinaisista ajoista ihmisten kulttuuriin.
      Tosin nykyisin sitä uhraamista on melkoisen vaikeaa ymmärtää. Aika on kai ajanut ohi uhraamisista.

      Uhri Wikipediasta:

      Uhraaminen on moniin uskontoihin liittyvä toimitus, jossa ihminen antaa lahjan jumalalle, jumalille tai henkiolennolle esimerkiksi paremman sadon tai muun hyvänsuopuuden toivossa, väärien tekojensa sovitukseksi, hartauden osoituksena tai jumalien kiittämiseksi.
      Uhrausta harjoitetaan, koska jumalan uskotaan tuomitsevan ihmisen väärät teot taikka kiitokseksi jumalalta saaduista hyvistä asioista. Yleensä uhraamiseen liittyy uhrilahjan jättäminen, hajottaminen, tappaminen, upottaminen, pudottaminen tai polttaminen. Uhratun asian täytyy tavallaan kadota ihmisten maailmasta ja lakata olemasta hyödyksi ihmisille, että se voisi tulla jumalan maailmaan ja olla jumalan hyödyksi. Uhrilahja voi olla luonnonesine kuten kukka, hyötyesine, eläin tai ihminen. Jumalan katsotaan usein pystyvän ottamaan uhrin parhaiten vastaan tietyillä uhripaikoilla. Erityisesti veri­uhrit, joissa eläin tai toisinaan ihminenkin surmataan uskonnollisen rituaalin yhteydessä, ovat kuuluneet oleellisena osana useimpiin muinais­ajan uskontoihin.
      Uhrin on katsottu ensisijaisesti olleen hyödyksi itse uhraajalle. Jos uhraustoimitus on siirretty papin toimitettavaksi, silloin uhrista on katsottu hyötyvän varsinaisesti se, joka on tuonut uhrattavan asian papille.
      Yleensä uhrattava on jotain elämään tai hyvinvointiin liittyvää. Uhraamalla se jumaluudelle odotetaan, että jumaluus vastaavasti antaisi hyvinvoinnin uhraajalle.
      Veriuhri
      Veriuhrissa uhrattavana on veri tai uhrattavan elämä, jota veren voidaan katsoa symboloivan.
      Ihmisuhri oli kalleinta, mitä jumalille voitiin antaa. Ihmisuhrausta on harjoitettu niin Euroopassa kuin muuallakin, ja satunnaisista tapauksista kerrotaan edelleen. Antiikin Kreikassa ihmisuhrien on väitetty olleen käytössä vielä historiallisen ajan alussa, joskaan arkeologisia todisteita siitä ei tunneta. Julmista ja verisistä uhrimenoistaan kuuluisat asteekit saattoivat uhrata kerrallaan tuhansiakin ihmisiä. Myös kelttien ja viikinkien uskotaan uhranneen ihmisiä.
      Eläinuhrissa eläin, yleensä mahdollisimman täydellinen lajinsa yksilö, uhrataan jumaluudelle tappamalla se. Yleensä tähän liittyy myös eläimen ruhon eri osien käyttäminen rituaalisesti, kuten esimerkiksi veren pirskottaminen tai yhteisen juhla-aterian valmistaminen uhrieläimen lihasta.
      Veriuhreissa uhraamisen tapa on usein rituaalinen tappaminen, johon voi liittyä myös polttouhri tai veren käyttäminen jollain tapaa.
      Vesiuhri on veteen annettu uhri. Vesistöt, kosteikot, lähteet ja kaivot ovat usein olleet tärkeitä uhripaikkoja. Lähteeseen tai kaivoon uhraamisesta on säilynyt tietoja jo antiikin ajoilta, vaikka perinne lienee paljon vanhempi. Suihkulähteiden ilmaantumisen myötä alettiin myös niihin uhrata.
      Polttouhrissa (lat. holocaustum) uhrattava uhrataan polttamalla.
      Suitsutus liittyy monissa uskonnoissa uhraamiseen. Historiallisesti se on liittynyt veriuhrin hajun peittämiseen, ja saanut sitä kautta oman merkityksensä uhrina. Kristinuskossa suitsutuksella merkitään tai osoitetaan uhrin toimittamista: katolisuudessa suitsutetaan ylistysuhrin merkiksi kiitosvirren ja evankeliumin lukemisen aikana, sekä jumalanpalveluksen ehtoollisosan ns. offertorio-osassa suitsutetaan alttari, pappi ja koko kansa.

      • Diopterius

        Pääsiäisen uhrauksen ymmärtääkseen on hyvä tietää mihin se juutalaisessa käytännössä on perustunut ja miten keskeistä uhraaminen juutalaisuudessa on ollut.

        Uhrilampaat sijaissovittajina
        4. Moos. 15-31

        Uhri ja rukous
        Raamattu puhuu alusta lähtien uhreista ja uhraamisesta. Eikä uhri ole vain juutalainen tapa lähestyä Jumalaa. Kaikkialla kansat näyttävät tunteneen uhraamisen. Uhri on näkyvä rukous kuten rukous on hengellinen uhri. Me olemme tottuneet sanomaan, että rukous on sydämen puhetta Jumalan kanssa. Kuitenkin teemme jotakin näkyvää, että tajuaisimme asian itse paremmin, esim. ristimme kätemme, polvistumme jne. Uhraaminen on samoin jumalanpalveluksen konkretisointia.

        Uhri ja sovitus
        Sekä rukoukseen että uhriin sisältyy aina sovituksen tarvetta ja yritystä. Tunnemme olevamme syyllisiä pyhän Jumalan edessä. Synti vaatii sovittamista, että välit tulisivat taas kuntoon. Uhraaja luopuu jostakin hänelle tärkeästä saadakseen sovituksen. Uhri voi olla polttouhri, jolloin annettu uhri ikäänkuin savuna nousee Jumalan eteen, tai uhri voidaan antaa puutteenalaisille ihmisille, joiden katsotaan olevan Jumalan erikoisessa suojeluksessa, edustavan Jumalaa maanpäällä. Toki kaikkiin rukouksiin ja uhreihin ei sisälly sovituksen tarjoamista, vaan ne voivat nousta ilosta ja kiitoksesta.

        Uhri ja lammas
        Lammas oli Raamatun maissa ylivoimaisesti yleisin ja tunnetuin kotieläin. Se oli osa sikäläistä elämänmuotoa. Siksi se oli myös yleisin uhrieläin. Lammas ja nimenomaan karitsa oli viattomuuden symboli. Siksi se sopi uhrieläimeksi. Paimentolaisten oli helppo kuvata Jumala paimeneksi ja Jumalan kansa lammaslaumaksi. Lampaasta tuli ihmisen sijainen.

        Karitsan veri ja sijaissovitus
        Juutalaisten ajattelun mukaan sielu eli elämä oli veressä. Veren vuotaminen merkitsi kuolemaa. Syntisen täytyi menettää elämänsä eli verensä. Toisaalta tunnettiin sijaissovitus. Velkaan joutuneen puolesta sai sukulainen kyllä maksaa velan. Kuollakin voi toisen puolesta rangaistuskuoleman. Ihmisen ei tarvinnut kuolla syntiensä takia, jos hän uhrasi puolestaan eläimen, ennen kaikkea viattoman karitsan. Karitsan veri puhdisti syntisen. Vaikka eräissä uhrilajeissa uhrilampaan lihan sai uhraaja ja hänen ryhmänsä syödä, uhrin veri piti viedä alttarille osoitukseksi siitä, että joku todella oli kuollut ja lunastanut vianalaisen.



        Uhrilajit

        Mooseksen kirjoissa on paljon määräyksiä erilaisista uhreista. Niitä on jopa vaikea erottaa toisistaan.

        - Poltto- eli kokouhrissa koko lammas poltettiin. Se kuvasi täydellistä antautumista Jumalalle.

        - Kiitos- eli yhteysuhri annettiin vapaaehtoisesti jonkin lupauksen takia tai juhlissa. Sen lihan sai perhe syödä. Myös herran ehtoollinen on uhri.

        - Syntiuhri tapahtui nimenomaan jonkin synnin tai yleisen syntisyyden takia. Siinä juuri alttarille vuodatettu veri toi sovituksen. Tärkein oli suurena sovintopäivänä ylimmäisen papin suorittama uhri koko kansan edestä.

        - Vikauhri oli syntiuhrin tapainen.

        - Ruoka- ja juomauhrit olivat verettömiä. Niissä kiitettiin Jumalaa saadusta sadosta.

        - Suitsutusuhrit kuvasivat ennen kaikkea näkyvää ja tuoksuna koettavaa rukousta. Suitsukkeiden ja tuoksujen käytössä itämaiset ihmiset olivat hyvin kehittyneitä.

        Pääsiäislammas

        Pääsiäinen, passa, eksoduksen muisto, oli ja on edelleen juutalaisen kansan ajattelussa keskeisin tapahtuma heidän historiassaan. Silloin he pääsivät Egyptin orjuudesta. Jumala vapautti heidät ja johti Kanaanin maahan. Pääsiäisen tapahtumassa oli karitsalla keskeinen rooli. Jokaisen perheen piti silloin valita virheetön karitsa. Se teurastettiin syntiuhrina. Sen verellä siveltiin ovenpielet, ettei rutto tappaisi israelilaisia samalla egyptiläisten kanssa. Veri oli merkki. Veri pelasti. Lammas syötiin sitten nuotiolla paistaen happamattoman leivän ja katkerien yrttien kanssa. Sen luita ei saanut rikkoa. Yö valvottiin ja aamulla lähdettiin. Näin juutalaisten tuli ja tulee yhä viettää vuosittain pääsiäistä.


      • Näin taikauskoisista aineksista kristinusko on todellakin syntynyt.

        Jumalan ajateltiin olevan niin hirveä ja kauhistuttava olento että ainoastaan viattomien eläimien mielipuolisen joukkomurhaamisen ajateltiin pitävän taivaallisen taikauskon tyytyväisenä.

        Kunnes sitten piti uhrata ihminen mutta riittääköhän sekään?


      • Diopterius

        Ja Jeesuksen palvelijat eivät ymmärrä ilman juutalaisen perinteen tietämystä missä on pääsiäisen ja esimerkiksi ehtoollisen lähtökohdat.
        Uskonihmiset toistaa miljoonien papukaijojen tavalla Raamatun lauseita niiden taustaa ymmärtämättä. Ja koko ajan uskovat riitelevät nyt tällä hetkelläkin asiasta sen enempää asiasta ymmärtäen.
        Jokaisella uskovalla vaikuttaisi olevan oma totuutensa lahkoista ja uskontokunnista ja uskonnoista puhumattakaan.


    • Advis

      Kenen tai minkä siunausta meille toivotat? Kaikki kun ei kaikille käy. Jos toivotat Jumalan siunausta niin sehän sopii. Mutta mitä siunausta jumalaton toivottaa? Minä en pahemmin Saatanan siunauksista välitä, jos niitä toivottelet.

    • Joillain.on.vaikeaa

      Mies on kirjoitellut 10 vuotta palstalla ja ymmärrys on nolla. Se kertoo kaiken ainakin minulle.

      • >>> Mies on kirjoitellut 10 vuotta palstalla ja ymmärrys on nolla. Se kertoo kaiken ainakin minulle. >>

        Tietenkin sinulla on oikeus korjata, että mikä avausviestissä meni väärin, jos koet siinä heikkouksia yksityiskohtien suhteen.

        Voin sanoa sinusta, että olet kirjoitellut palstalle 20 vuotta ja ymmärryksesi aisoista on täysi nolla, jos se sionua yhtään lohduttaa, sillä tällaisella heitolla on yhtä paljon painoarvoa kuin sinun vastaavallasi. Jos et osaa tai kykene kirjoittamaan ketjus aiheesta mitään, vaan ainoastaan toisesta kirjoittajasta, niin sitten ehkä kannattaa olla kokonaan kirjoittamatta.

        Käsittääkseni tämä taivaallinen taikaukko lähetti itsensä ihmisenä maan päälle uhrattavaksi ihmisuhriksi, jotta tämä taivasukko sai sovinnon tehtyä kanssamme, joka tosin oli täysin hänen omaa syytänsä ja toheluuttaan.

        Sitten hän ajatteli, että ihmisuhri sovittaa kaiken, vaikkakin hän taikoi itsensä takaisin henkiin, eli tämä koko uhraushomma oli melkoinen huijaus ja kusetus, mutta mikäpä ei taikauskoiselle uppoaisi kuin veitsi voihin, jos se kerrotaan tarpeeksi kauniisti.


    • epätoivoiselle

      Jos Jeesus joka antoi elämänsä syntien lunnaaksi on ihmisuhri siinä tapauksessa on jokainen sodassa kaatunut sotilaskin "ihmisuhri" kun asian katsoo sillä silmällä kuin tämä buskamies aloituksessaan. Eniten aloitus kertoo siitä kuinka vaikeaa aloittajalla on elämässään. Mikä johtuu kai siitä että oli aikanaan itse kova lahkolainen ja käy yhä lahkokokouksissa vaikka usko onkin muuttunut sairaanloiseksi uskovaisten vainoamiseksi.

      • >> Eniten aloitus kertoo siitä kuinka vaikeaa aloittajalla on elämässään. >>>

        No sehän on hyvä, jos sinulla on tuollaisia jumalallisia kykyjä nähdä toisen vaikeudet. Siitä sinulle kymmenen pistettä, mutta minua hieman kiinnostaisi se, että mistä kohdin sinä analysoit nämä ongelmat?

        >>> Mikä johtuu kai siitä että oli aikanaan itse kova lahkolainen ja käy yhä lahkokokouksissa vaikka usko onkin muuttunut sairaanloiseksi uskovaisten vainoamiseksi. >>>

        Mikäs tässä on vainoamista? Sekö, että olen eri mieltä taikauskoisten kanssa?

        Saat sinä vapaasti uskoa maahisiin, tonttuihin ja jumaliin. MInä vain tarjoan vaihtoehtoa, että se ei välttämättä kannata, vaikka toki saa uskoa mihin jumalaan itse haluaa. Sitä vain nykyään kutsutaan taikauskoksi.


      • ToopeOpe

        Bushmanni katsot asiaa yhdeltä kantilta. Perusajatus on , että Jumala antoi ainokaisen poikansa uhriksi meidän sovittamiseksi. Totta! tuomasi puoli asiaan, että tapahtui brutaali kuolema, mutta miksi? Oliko ihan pakko? Jumala loi maailman ja ihmiset ja antoi tälle oman tilan , mutta ihmiskunta turmeltui ja alkoi tekemään pahojaan(vapaa valinta), tämä kaikki ihmisten pahuus on kaikkien kontolla ja pahat teot, jota Jumalakaan ei halunnut alkoi elämään ihmisten kesken. Pahuus on sovitettava rauhan saamiseksi. Jumalan kompromissi, jotta ihmisillä on mahdollisuus ikuiseen elämään. Nyt tämä sovitus on jokaisen yksilötasolla tarjolla sydämen uskon kautta( myös bushmanille). Usko Jumalan antamaan sovitukseen ja näin saat iankaikkisen elämän lahjaksi.

        Ei Jumala ole jokin taikaukkeli, taivaan pilvellä istuva kyttääjä. Jumala on suurempi, käsitystemme ulkopuolella oleva, meistä riippumaton ja kaiken takana oleva elämänantaja. Sanot varmaan, että et tarvi jumalia ollaksesi hyvä ja kunnollinen ihminen. Jokainen ihminen tekee elämässään virheitä ja vääriä huonoja valintoja, eikä kukaan ole täydellinen. Se että ihminen katuu pahat tekonsa ja yrittää parantaa tapansa saaden anteeksiannon on hyvä asia.

        Synnillä on seurauksensa ja tarvii sovituksen.


      • >>> Bushmanni katsot asiaa yhdeltä kantilta. >>>

        Ei suinkaan. Katson hyvin monelta kantilta.

        >>> Perusajatus on , että Jumala antoi ainokaisen poikansa uhriksi meidän sovittamiseksi. >>>

        Mutta kun se jumala ja tämä hänen poikansa ovat yksi ja sama tyyppi, jos et satu muistamaan. Älä minua syytä, että se kuullostaa todella typerältä, vaan niitä taikauskoisia paimentolaisia, jotka tämän typerän sekasotkun keksivät.

        >> tuomasi puoli asiaan, että tapahtui brutaali kuolema, mutta miksi? Oliko ihan pakko? >>>

        Tietenkin oli pakko, koska jumalat eivät koskaan keksi mitään muuta vaihtoehtoa ongelmiinsa kuin väkivallan käyttämisen, jonka historia osoittaa hienosti. Jumalat eivät eroa ongelmanratkaisukyvyiltään yhtään kulmabaarien reiskoista, joille myös väkivalta on ainoa ratkaisu kaikkiin ongelmiin.

        >>> Jumala loi maailman ja ihmiset ja antoi tälle oman tilan , mutta ihmiskunta turmeltui ja alkoi tekemään pahojaan(vapaa valinta), tämä kaikki ihmisten pahuus on kaikkien kontolla ja pahat teot, jota Jumalakaan ei halunnut alkoi elämään ihmisten kesken. >>>

        No itsehän loi, eli Kekkosen sanoin: saatanan tunari.

        Vapaa tahto ei sitä paitsi ole mikään selitys mihinkään, koska ei ihmisellä ole vapaata tahtoa kuten uskovaiset haluavat sen nähdä jumaliaan ja taikauskoaan puolustaessa. Ihmisellä ei ole vapaata tahtoa pelastua rikollisen luodilta. Eikä ihmisellä ole vapaata tahtoa pelastua tsunamilta tai tulivuoren purkaukselta, joten tämä höpinä vapaasta tahdosta, jonka jokin jumala meille antoi, on pelkkää puppua ja typerää semanttista sanahelinää.

        Ihmisellä ei ole vapaata tahtoa pelastua syövästä, jos sellainen iskee kontolle, vaan kyse on tuurista, sattumasta, joka ohjaa aivan kaikkea, eikä vapaata tahtoa vain ole olemassa.

        Ja sitä paitsi jumala, joka voi luoda olennon joka kykenee pahaan, niin sehän tarkoittaa sitä, että se jumala voi itsekin tehdä pahaa.

        Jos jumalasi loi sinut omaksi kuvakseen ja sinussa on pahaa, niin se tarkoittaa sitä, että jumalassasi on pahaa, niin mietipä sitä hetki.

        >>> Pahuus on sovitettava rauhan saamiseksi. >>>

        Ja ainoa keino, jonka jumalasi suuressa kaikkivaltiudessaan keksi, oli väkivaltainen ihmisuhri. Nerokasta. Hän taikoi itsensä ihmiseksi, lähetti itsensä tänne ja uhrasi itsensä itselleen, jotta sovinto tulisi. Miten kukaan tuollaiseen typerään kuraan voi uskoa vuonna 2017?

        >>> Usko Jumalan antamaan sovitukseen ja näin saat iankaikkisen elämän lahjaksi. >>

        Minun pitäisi uskoa, että jokin yliluonnollinen taikaukko taikoi itsensä ihmiseksi, tuli tänne kuolemaan, jotta se uhri sovittaisi hänen itsensä tekemät virheet menneisyydessä ja kaiken kukkuraksi hän uhrasi itsensä itselleen, jotta saisi mielelleen rauhan. Ennemmin uskon lentäviin elefantteihin.

        >>> Synnillä on seurauksensa ja tarvii sovituksen. >>>

        Huvittavinta on se, että minun pitäisi tunnustaa syyllisyyteni tuhansia vuosia sitten sattuneisiin jumalasi aiheuttamiin typeryyksiin ja huonoihin valintoihin, jotta hän päästäisi minut palvomaan itseään ikuisuudeksi taivaaseensa.

        Ei kiitos.


      • ToopeOpe-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Bushmanni katsot asiaa yhdeltä kantilta. >>>

        Ei suinkaan. Katson hyvin monelta kantilta.

        >>> Perusajatus on , että Jumala antoi ainokaisen poikansa uhriksi meidän sovittamiseksi. >>>

        Mutta kun se jumala ja tämä hänen poikansa ovat yksi ja sama tyyppi, jos et satu muistamaan. Älä minua syytä, että se kuullostaa todella typerältä, vaan niitä taikauskoisia paimentolaisia, jotka tämän typerän sekasotkun keksivät.

        >> tuomasi puoli asiaan, että tapahtui brutaali kuolema, mutta miksi? Oliko ihan pakko? >>>

        Tietenkin oli pakko, koska jumalat eivät koskaan keksi mitään muuta vaihtoehtoa ongelmiinsa kuin väkivallan käyttämisen, jonka historia osoittaa hienosti. Jumalat eivät eroa ongelmanratkaisukyvyiltään yhtään kulmabaarien reiskoista, joille myös väkivalta on ainoa ratkaisu kaikkiin ongelmiin.

        >>> Jumala loi maailman ja ihmiset ja antoi tälle oman tilan , mutta ihmiskunta turmeltui ja alkoi tekemään pahojaan(vapaa valinta), tämä kaikki ihmisten pahuus on kaikkien kontolla ja pahat teot, jota Jumalakaan ei halunnut alkoi elämään ihmisten kesken. >>>

        No itsehän loi, eli Kekkosen sanoin: saatanan tunari.

        Vapaa tahto ei sitä paitsi ole mikään selitys mihinkään, koska ei ihmisellä ole vapaata tahtoa kuten uskovaiset haluavat sen nähdä jumaliaan ja taikauskoaan puolustaessa. Ihmisellä ei ole vapaata tahtoa pelastua rikollisen luodilta. Eikä ihmisellä ole vapaata tahtoa pelastua tsunamilta tai tulivuoren purkaukselta, joten tämä höpinä vapaasta tahdosta, jonka jokin jumala meille antoi, on pelkkää puppua ja typerää semanttista sanahelinää.

        Ihmisellä ei ole vapaata tahtoa pelastua syövästä, jos sellainen iskee kontolle, vaan kyse on tuurista, sattumasta, joka ohjaa aivan kaikkea, eikä vapaata tahtoa vain ole olemassa.

        Ja sitä paitsi jumala, joka voi luoda olennon joka kykenee pahaan, niin sehän tarkoittaa sitä, että se jumala voi itsekin tehdä pahaa.

        Jos jumalasi loi sinut omaksi kuvakseen ja sinussa on pahaa, niin se tarkoittaa sitä, että jumalassasi on pahaa, niin mietipä sitä hetki.

        >>> Pahuus on sovitettava rauhan saamiseksi. >>>

        Ja ainoa keino, jonka jumalasi suuressa kaikkivaltiudessaan keksi, oli väkivaltainen ihmisuhri. Nerokasta. Hän taikoi itsensä ihmiseksi, lähetti itsensä tänne ja uhrasi itsensä itselleen, jotta sovinto tulisi. Miten kukaan tuollaiseen typerään kuraan voi uskoa vuonna 2017?

        >>> Usko Jumalan antamaan sovitukseen ja näin saat iankaikkisen elämän lahjaksi. >>

        Minun pitäisi uskoa, että jokin yliluonnollinen taikaukko taikoi itsensä ihmiseksi, tuli tänne kuolemaan, jotta se uhri sovittaisi hänen itsensä tekemät virheet menneisyydessä ja kaiken kukkuraksi hän uhrasi itsensä itselleen, jotta saisi mielelleen rauhan. Ennemmin uskon lentäviin elefantteihin.

        >>> Synnillä on seurauksensa ja tarvii sovituksen. >>>

        Huvittavinta on se, että minun pitäisi tunnustaa syyllisyyteni tuhansia vuosia sitten sattuneisiin jumalasi aiheuttamiin typeryyksiin ja huonoihin valintoihin, jotta hän päästäisi minut palvomaan itseään ikuisuudeksi taivaaseensa.

        Ei kiitos.

        >>>Mutta kun se jumala ja tämä hänen poikansa ovat yksi ja sama tyyppi, jos et satu muistamaan. Älä minua syytä, että se kuullostaa todella typerältä, vaan niitä taikauskoisia paimentolaisia, jotka tämän typerän sekasotkun keksivät.>>>

        Niinmuotoa on materiaalinen ja hengellinen maailma, emme vaan kye näkemään hengellistä ulottuvuutta.

        Jumala astui Kristuksessa maailmaan pelastaakseen ihmiskunnan "syntiongelmasta" Siksi tuo yksi ja sama tyyppi ilmenee Jumalassa ja Pojassa. Toisin sanoen Jumala rankaisi itseään kärsimällä Jeesuksen kuoleman . Hengellisyyttähän tämä on pitkälti eli Jumalan henki oli Jeesuksessa (ruumissa/sielussa) joka toimitti tehtävänsä "uhrikaritsana". Et varmaan ymmärrä, mitä yritän selittää? Usko on uskoa, hengellistä toiminnallisuutta.


        Jumala otti aikamoisen riskin luodessaan hyvän ja pahan samaan tilaan. Vallallaan on hyvän ja pahan välinen taistelu maailmassa samoin ihmisten mielissä. Sen bushmanni huomaat itsessäsi ja maailmassa tapahtuvien hyvien kuin pahojen tapahtumien muodossa. Eikös tämä kaikki osoita sitä , että Jumala antoi ihmisille tilaa ( vapaan valinnan) mellastaa toki meillä on luonnonlait ja rajat olemassa. Zompieta olisimme kaikki , jos kaikki olisi vain yhtä tiettyä viivaa luomisesta lähtien, eikä sitä toista puolta olisi. Elämän monimuotoisuus todistaa Jumalan olevan kaiken takana.


      • ToopeOpe- kirjoitti:

        >>>Mutta kun se jumala ja tämä hänen poikansa ovat yksi ja sama tyyppi, jos et satu muistamaan. Älä minua syytä, että se kuullostaa todella typerältä, vaan niitä taikauskoisia paimentolaisia, jotka tämän typerän sekasotkun keksivät.>>>

        Niinmuotoa on materiaalinen ja hengellinen maailma, emme vaan kye näkemään hengellistä ulottuvuutta.

        Jumala astui Kristuksessa maailmaan pelastaakseen ihmiskunnan "syntiongelmasta" Siksi tuo yksi ja sama tyyppi ilmenee Jumalassa ja Pojassa. Toisin sanoen Jumala rankaisi itseään kärsimällä Jeesuksen kuoleman . Hengellisyyttähän tämä on pitkälti eli Jumalan henki oli Jeesuksessa (ruumissa/sielussa) joka toimitti tehtävänsä "uhrikaritsana". Et varmaan ymmärrä, mitä yritän selittää? Usko on uskoa, hengellistä toiminnallisuutta.


        Jumala otti aikamoisen riskin luodessaan hyvän ja pahan samaan tilaan. Vallallaan on hyvän ja pahan välinen taistelu maailmassa samoin ihmisten mielissä. Sen bushmanni huomaat itsessäsi ja maailmassa tapahtuvien hyvien kuin pahojen tapahtumien muodossa. Eikös tämä kaikki osoita sitä , että Jumala antoi ihmisille tilaa ( vapaan valinnan) mellastaa toki meillä on luonnonlait ja rajat olemassa. Zompieta olisimme kaikki , jos kaikki olisi vain yhtä tiettyä viivaa luomisesta lähtien, eikä sitä toista puolta olisi. Elämän monimuotoisuus todistaa Jumalan olevan kaiken takana.

        >>> Niinmuotoa on materiaalinen ja hengellinen maailma, emme vaan kye näkemään hengellistä ulottuvuutta. >>>

        Ja sille on looginen peruste, että emme näe ja paras syy on se, että se on taikauskoisen ihmismielen keksintöä se henkinen ulottuvuus, jossa nämä tontut, maahiset ja jumalat asustelevat.

        <>> Jumala astui Kristuksessa maailmaan pelastaakseen ihmiskunnan "syntiongelmasta" Siksi tuo yksi ja sama tyyppi ilmenee Jumalassa ja Pojassa. >>>

        Juu ja brutaali väkivalta oli ainoa keino ratkaista ongelma, jonka tämä suunnattoman älykäs taikaheppu keksi. Voi voi. Kulmabaarin Reiska pystyy ihan samaan logiikkaan.

        >>> Toisin sanoen Jumala rankaisi itseään kärsimällä Jeesuksen kuoleman . >>>

        Mutta eipä se kuollut, kun se taikoi itsensä takaisin henkiin, se taivaallinen taikaviittamies.

        Otetaanpa ajatusleikki, että tuolla USA:n vankilassa kuolemantuomiotaan odotteleva sarjamurhaaja kärsiikin sellaisen kuolemantuomion, että hänen sydämensä pysäytetään lääkkeillä hetkeksi, eli hän on pienen hetken kliinisesti kuollut, mutta sitten hänen sydämensä käynnistetään, niin olisivatko uhrien omaiset sitä mieltä, että hän on sovittanut rikoksensa nyt?

        Sillä jumalasi tarujen kertoma leikkikuolema on juuri tällainen tapaus. Hän taikoi itsensä ihmiseksi, kävi muka kuolemassa, mutta sitten hän taikoi itsensä takaisin henkiin, niin mikä helvetin sovituskuolema se sellainen on? Pitääkö jumalasi teitä ihan helvetin tyhminä, vai miksi tuollainen typeryys uppoaa teihin kuin kusi lumeen?

        >>> Jumala otti aikamoisen riskin luodessaan hyvän ja pahan samaan tilaan. >>

        Tollo mikä tollo. Olisi käyttänyt niitä maagisia taikavoimiaan ja hieman vilkaissut tulevaisuuteen, että minkä typerän sotkun saakaan aikaan, että pitää ihan oma kuolema lavastaa sotkujensa selvittämiseksi, niin ehkäpä olisi luonut jotain muuta.

        >>> Zompieta olisimme kaikki , jos kaikki olisi vain yhtä tiettyä viivaa luomisesta lähtien, eikä sitä toista puolta olisi. >>>

        No se jumalasi taikoo teistä sinne taivaaseensa zombieita, eli pahaan kykenemättömiä palvontarobotteja, jos en ole niitä satuja ihan väärin ymmärtänyt, niin miksi tähän lihalliseen elämään sitten piti luoda kärsimys?

        Kertoo vain siitä, että jumalasi on paha sen lisäksi että on tyhmä.

        >>> Elämän monimuotoisuus todistaa Jumalan olevan kaiken takana. >>>

        Ei suinkaan. Se kertoo evoluutiosta, ei taikovista jumalista tai tontuista.


      • kysynpävaan

        Bushanni kirjoitit,että on arpapeliä saako syövän vai ei `? Tiedätkö kuinka moni on saanut syövän jos on pitkään ollut Elävällä ravinolla ? ja kuinka moni on parantunut syövästä syömällä elävää ravintoa ?


      • ToopeOpe-
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Niinmuotoa on materiaalinen ja hengellinen maailma, emme vaan kye näkemään hengellistä ulottuvuutta. >>>

        Ja sille on looginen peruste, että emme näe ja paras syy on se, että se on taikauskoisen ihmismielen keksintöä se henkinen ulottuvuus, jossa nämä tontut, maahiset ja jumalat asustelevat.

        <>> Jumala astui Kristuksessa maailmaan pelastaakseen ihmiskunnan "syntiongelmasta" Siksi tuo yksi ja sama tyyppi ilmenee Jumalassa ja Pojassa. >>>

        Juu ja brutaali väkivalta oli ainoa keino ratkaista ongelma, jonka tämä suunnattoman älykäs taikaheppu keksi. Voi voi. Kulmabaarin Reiska pystyy ihan samaan logiikkaan.

        >>> Toisin sanoen Jumala rankaisi itseään kärsimällä Jeesuksen kuoleman . >>>

        Mutta eipä se kuollut, kun se taikoi itsensä takaisin henkiin, se taivaallinen taikaviittamies.

        Otetaanpa ajatusleikki, että tuolla USA:n vankilassa kuolemantuomiotaan odotteleva sarjamurhaaja kärsiikin sellaisen kuolemantuomion, että hänen sydämensä pysäytetään lääkkeillä hetkeksi, eli hän on pienen hetken kliinisesti kuollut, mutta sitten hänen sydämensä käynnistetään, niin olisivatko uhrien omaiset sitä mieltä, että hän on sovittanut rikoksensa nyt?

        Sillä jumalasi tarujen kertoma leikkikuolema on juuri tällainen tapaus. Hän taikoi itsensä ihmiseksi, kävi muka kuolemassa, mutta sitten hän taikoi itsensä takaisin henkiin, niin mikä helvetin sovituskuolema se sellainen on? Pitääkö jumalasi teitä ihan helvetin tyhminä, vai miksi tuollainen typeryys uppoaa teihin kuin kusi lumeen?

        >>> Jumala otti aikamoisen riskin luodessaan hyvän ja pahan samaan tilaan. >>

        Tollo mikä tollo. Olisi käyttänyt niitä maagisia taikavoimiaan ja hieman vilkaissut tulevaisuuteen, että minkä typerän sotkun saakaan aikaan, että pitää ihan oma kuolema lavastaa sotkujensa selvittämiseksi, niin ehkäpä olisi luonut jotain muuta.

        >>> Zompieta olisimme kaikki , jos kaikki olisi vain yhtä tiettyä viivaa luomisesta lähtien, eikä sitä toista puolta olisi. >>>

        No se jumalasi taikoo teistä sinne taivaaseensa zombieita, eli pahaan kykenemättömiä palvontarobotteja, jos en ole niitä satuja ihan väärin ymmärtänyt, niin miksi tähän lihalliseen elämään sitten piti luoda kärsimys?

        Kertoo vain siitä, että jumalasi on paha sen lisäksi että on tyhmä.

        >>> Elämän monimuotoisuus todistaa Jumalan olevan kaiken takana. >>>

        Ei suinkaan. Se kertoo evoluutiosta, ei taikovista jumalista tai tontuista.

        >>>Kertoo vain siitä, että jumalasi on paha sen lisäksi että on tyhmä.>>>

        Jumala on hyvä ja paha ehkä muutakin ja sitä myöskin on maailma ja ihmiset. Maailmankaikkeus on sitä mitä on. Mutta onko Jumala tyhmä? Ihmiset ovat tehneet Jumalan tyhmäksi tulkitsemalla Hänet täysin väärin. Jumala on näköjään pimennossa, eikä valaistumista ole tapahtunut riittävää määrää ihmispoloisissa. Täytyy sanoa, etten ymmärrä kaikkea, mutta uskon kaiken takana olevaan Luojaan kaikesta huolimatta. Se on sisäsyntyinen tietoinen tuntemus. Elämässä olon oikeutus ja kiitosaihe.

        Hyvä että sinä sentään yrität tulkita asioita eräältä kantilta, etkä tee sitä huonosti. Mutta oletko varmasti oikeassa? ;)


      • ToopeOpe- kirjoitti:

        >>>Kertoo vain siitä, että jumalasi on paha sen lisäksi että on tyhmä.>>>

        Jumala on hyvä ja paha ehkä muutakin ja sitä myöskin on maailma ja ihmiset. Maailmankaikkeus on sitä mitä on. Mutta onko Jumala tyhmä? Ihmiset ovat tehneet Jumalan tyhmäksi tulkitsemalla Hänet täysin väärin. Jumala on näköjään pimennossa, eikä valaistumista ole tapahtunut riittävää määrää ihmispoloisissa. Täytyy sanoa, etten ymmärrä kaikkea, mutta uskon kaiken takana olevaan Luojaan kaikesta huolimatta. Se on sisäsyntyinen tietoinen tuntemus. Elämässä olon oikeutus ja kiitosaihe.

        Hyvä että sinä sentään yrität tulkita asioita eräältä kantilta, etkä tee sitä huonosti. Mutta oletko varmasti oikeassa? ;)

        <<<Ihmiset ovat tehneet Jumalan tyhmäksi tulkitsemalla Hänet täysin väärin. >>>

        Niinpä. Jumalilla tai yksittäisellä Jumalalla on ollut miljoonia tai miljardeja vuosia aikaa itsekseen tai luomiensa henkikavereiden kanssa hioa ulosantiaan sellaiseksi, että heidän yliälykkäät ja superihmeelliset viestinsä voitaisiin tulkita selkeästi niin että jokainen ymmärtäisi ne samalla tavalla, mutta eipä ole onnistunut.

        Kertooko se enemmän jumalista vai meistä?

        Ajattele, että jopa Ikea onnistuu luoda 50-100-sivuinen, monimutkaisen huonekalun kokoamisohje ilman sanoja niin, että sen voi ymmärtää jokainen maailman ihminen vain yhdellä tavalla, mutta sinun jumalasi ei kykene ilmaisemaan itseään kuten Ikean kuvittaja.

        Mitä se kertoo sinun jumalastasi? Fiksu? Älykäs? Kaikkivaltias?


      • ToopeOpe- kirjoitti:

        >>>Kertoo vain siitä, että jumalasi on paha sen lisäksi että on tyhmä.>>>

        Jumala on hyvä ja paha ehkä muutakin ja sitä myöskin on maailma ja ihmiset. Maailmankaikkeus on sitä mitä on. Mutta onko Jumala tyhmä? Ihmiset ovat tehneet Jumalan tyhmäksi tulkitsemalla Hänet täysin väärin. Jumala on näköjään pimennossa, eikä valaistumista ole tapahtunut riittävää määrää ihmispoloisissa. Täytyy sanoa, etten ymmärrä kaikkea, mutta uskon kaiken takana olevaan Luojaan kaikesta huolimatta. Se on sisäsyntyinen tietoinen tuntemus. Elämässä olon oikeutus ja kiitosaihe.

        Hyvä että sinä sentään yrität tulkita asioita eräältä kantilta, etkä tee sitä huonosti. Mutta oletko varmasti oikeassa? ;)

        Lähti viesti vähän liian aikaisin, niin jatketaan.

        <<<Mutta oletko varmasti oikeassa? ;)>>

        Olen taatusti väärässä monissa asioissa. Mutta jumalien, tonttujen tai maahisten suhteen en ole väärässä, koska minulla on fysiikka ja etenkin kvanttifysiikka takanani, jonka tuottaman tiedon kautta voin kertoa, että ainakaan sinun jumalallasi ei ole sijaa majatalossa, ei edes pienen pienessä piilossa, jossa joku vielä toivoo jumalien kykenevän piileskelemään.


    • Lahkoon.liittymällä

      Aika moni lahkon orja ei itsekään usko Raamatussa esitettyihin jumaliin tai jeesuksiin. Suurin osa uskovaisista on lahkossaan mukana vain harrastuksen vuoksi. Lahko on eräänlaista kerhotoimintaa, jossa kerhossa kilpaillaan siitä, kuka on parhain kusettaja tai osaa olla kaksinaamaisin tyyppi, eikä paljastu muiden edessä.

      • pyhpyhpyh

        Valheesi ei hetkauta.


      • ToopeOpe-

        Lahkoja tottakai on monenlaisia. Ihminen laumaeläimenä pyrkii luomaan omia loosseja niin tyypillistä uskonnoissa kuin kaikissa harrastuksissakin. Yhteisöllisyyttä ja sosiaalipsykologiaa tämä vain on. Mutta sitten toiseen asiaan. Onhan ihmisessä paljon muutakin kuin vain mitä halutaan nähdä. Hengellinen puoli ja ulottuvuus, lisäksi sen tarve. Sen taas jokainen kokee henkilökohtaisesti ja sitä ei voi kukaan ottaa toiselta pois. Jokaisen kokemus on tärkeä ja ainutlaatuinen. Jumala on rakkaus!


    • Lääkärissä.käynti

      "Sen taas jokainen kokee henkilökohtaisesti ja sitä ei voi kukaan ottaa toiselta pois. Jokaisen kokemus on tärkeä ja ainutlaatuinen. Jumala on rakkaus!"

      Lääketieteellä on nykyään hyvät keinot poistaa jumalharhoja ja muita lahkon tuomia rasitteita.
      Sopivalla lääkityksellä jumalharhat katoavat ja ihminen voi eheytyä normaaliksi.

      Tällä palstalla eräs perseestä neitsyt on varoittava esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun unohtaa ottaa lääkkeensä.

    • Muista.lääkkeesi

      Jarilla tuo alkava muistisairaus uskonlahkon oppien ohella tuo sellaisen lisärasitteen, että se päivän lääkeannoksen ottaminen unohtuu.

      Jarin kannattaa liimata se dosetti sinne ruokapöytään kiinni, niin se on siinä aina muistuttamassa.

    • Todella.hieno

      Se on hieno hetki kun ymmärtää, että ihmisten syntivelka on maksettu vapaaehtoisesti annetulla täydellisellä lunnaalla jotta oikeudenmukaisuus sisältyisi myös armoon. Tosin asia pitää ymmärtää oikein, väärin ymmärrettynähän asia ei ole oikealla tavalla ymmärretty.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe