TUULIVOIMAPUISTO TULEE PIAN

lappajärvinen

Oletko valmis? Se toisi edullista ja puhdasta energiaa. Auttaisi kuntataloutta säilymään hyvänä ja sitä kautta auttaisi säilymään itsenäisenä kuntana.

47

914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isorealisti

      Toivottavasti mahdollisimman pian.

      • weq

        Puhdasta mutta kallista


    • wasdfghjklöärfygiuhigu
      • hanivusi

        kehitystä ei voi estää myllyt hyvä asia


    • Eikauppoja

      Huono mainos!!!! En osta!

    • Peitelty totuus tuulivoiman infraäänestä

      Tuulivoimaloiden infraäänen haitalliset terveysvaikutukset ovat olleet tiedossa jo yli kaksi vuosikymmentä. Ulkomailla nämä vaikutukset ovat olleet nähtävillä ja tutkittuina jo vuosia
      Suuret tuulivoimalat tuottavat infraäänisaastetta, eli sykkivää paineaaltoilua, joka etenee kymmenien kilometrien päähän ja tunkeutuu rakennusten sisälle
      Infraäänisaaste sairastuttaa peruuttamattomasti sille altistuvat ihmiset
      Tällä sivustolla kerrotaan asiat niin kuin ne ovat, ilman poliittisia ja taloudellisia kytköksiä.
      JA LOPPARIT KERTOO KUINKA KAUNIISTI HILJAISESSA LÄNSITUULESSA SYDÄNTÄ RAUHOITTAVA HENTOINEN SIIPIEN SÄVEL SOI LAPPAJÄRVEN YLLÄ, OIKEIN ISOT KÄRNÄNLAHDEN AHVENETKIN TULEE KUUNTELEMAAN TÄTÄ KAUNISTA SÄVELTÄ. MITEN KAUNIISTI ÄÄNI SEKOITTUU AURINKOISENA SUNNUNTAI AAMUNA KIRKONKELLOJEN SÄVELIIN KANTAUTUEN VIENOSTI AINA JÄRVEN VASTAKKAISELLE RANNALLE NIIN KAUNIISTI.

      • KUUMANA ASIASTA SITÄ KÄYDÄÄN KAUHAVALLAKIN

        Keskustelu24
        Paikkakunnat
        Etelä-Pohjanmaa
        Kauhava
        PIMITETYT TUULIVOIMALAHANKEET, KAUHAVALLAKIN!!

        Ytimessä-terveys

        30.3.2017 22:35
        Kysyn vain, kuka vastaa Kauhavalla pimein lyhdyin takaovesta tulleesta jättituulivoimalahankeesta ?
        Siinä on muutama muukin haitta , joista ei puhuta.
        Vähän samankaltainen haitta kuin oleskelisit pitempään 'sisäilma ongelmaisessa' kosteassa homekoulussa, kyllä se sieltä tulee aikanaan esille. Terveellinen ja turvallinen oppimisympäristö. Just just ja kyllä joo-o!!
        Guuglettakaapa omin kätösin..... Mitä nämä myllyt tekevät terveydelle ja miksi lupaproseduurit ovat kovin, kovin salaisia ja sammutetuin lyhdyin sisään ajettuja.
        Uudet päätökset nimittäin kieltävät pitkälti nämä voimalat, kunhan ehtivät §-lät lainvoimaisiksi.
        Jaa, sittenkö ei ole väliä kun päivää ennen otettu vanhan lain mukaan käyttöön, ettei sitten koske enää niitä "ennen tätä lakia" rakennettuja myllyjä.
        -Päivämääräkö sitten poistaa ne ongelmat näiden ympäriltä? ehei, ei todellakaan!!
        Ottakaapa selvää miksi Helsinki on rajannut, ETTÄ on oltava 100km SUOJAVYÖHYKE jo paljon pienimmässäkin tuulivoimaloissa.
        Kai ympäristöpuolella ja kaupunginhallituksessa sentään jotain tietoa on ollut, vai onko ukkojen käsketty olla hiljaa sen jälkeen kun Alahärmän Voltin asuntojen takapihalle oli nousemassa "terveyshaitta", joka saatiin adresilla torpattua.
        -Rakentajat, sammutitte sitten ajovalot Kanta-Kauhavan kohdalla. Eikö puskaradion lähetyswatit riittäneet sähköttämiseen tämän kanssa?
        Kuka vastaa siitä että tieto on kanta-kauhavalla pimitetty?
        Onko lupavastaava se joka vastaa allekirjoituksellaan "kaikesta"?
        Vai oliko tämä kenties Hongiston viimeinen tekonen ennen eläkeputkea?
        Ainoa hyötynäkökulma on että voimalan rahavirat meidän kukkarosta valuvat ulkomaisten sijoittajien Bahamasaarten tileille. Ja me maksetaan kova tukihinta per KWH !!!
        -Jos vastustat viljelijälle maksettavaa maataloustukia, niin kerron sinulle, että se'haitta' on 'hyttysen ininää suurkaupungin melskeessä'
        >versus
        Se määrä jonka nämä keräävät tuulivoima tukimaksuina meidän taskuista suoraan ulkomaisille sijoittajille.
        Onko kysymykset liian vaikeita asian ympärillä? ----> Lehtimediat!!! Ei tarvitse häikäistyä näistä, vaan aurinkolasit on jo keksitty kauna sitten, ennen HANNU KARPOA!!
        Ei ihme että tutkimuksia ja mittauksia yritetään rahalla mitätöidä rakentajien puolesta.
        Mutta lupa asioissa paikallisella päättäjälläkin on kummasti estovoimaa kaava, melu sekä ympäristömallinuksien puitteissa. Merkittävästi
        On silti taidettu vetää kulmat suoriksi näissä merkeissä. Särkeekö päätä jo liiaksi homekoulut, ilman että jaksaa keskittyä vieläkin suurempaan kiusaan, jota paremmat mallinukset jo toteen näyttävät
        Kaikki mikä on suurta ja komeaa ,ei aina ole meidän parhaaksi.
        Kekkosen sanoin :"Saatanan tunarit!!"


    • Insinöörit

      Niinpä. Hankkeella on kova kiire, mutta ongelmiakin on.

      --
      Tuulivoimalan pyörimisliike aiheuttaa (lavan ohittaessa jalustan) voimakasta ja hallitsematonta matalataajuista värähtelyä. Ilmiö on mahdoton korjata tai vaimentaa.

      Vaikka matalataajuista värähtelyä ei kuule, se aiheuttaa terveyshaittoja kilometrien säteellä tuulivoimala-alueesta, koska ihmiset (ja eläimet) reagoivat värähtelyyn eri tavoin. Värähtelyltä ei voi suojautua.

      Altistuksen jatkuessa kuukausia, asukkaita voi joutua muuttamaan vaikutusalueelta pois. Osa väestöstä saattaa kärsiä oireista vuosikausia. Osa eläinlajeista oppii karttamaan tuulivoimala-alueita.

      Terveyshaitat ilmenevät vaikutusalueella hitaasti tunti tunnilta ja kroonistuvat pitkäaikaisaltistuksessa. Oireet voivat väliaikaisesti lientyä tuulen tyyntyessä tai voimalan vaikutusalueen ulkopuolella.

      Tuulivoimaloihin liittyvien ongelmien vuoksi lähialueen kiinteistönomistajilla sekä matkailu- ja majoituselinkeinoilla on kohonnut taloudellisten menetysten riski.

      Ongelmat tunnetaan, mutta ne pyritään hankkeiden valmistelussa tavanomaisesti kiireellä ohittamaan. Esivalmisteluihin saattaa liittyä kattavuus-, avoimuus- ja läpinäkyvyysongelmia.

      Asian mittakaavan ymmärtämistä vaikeuttaa tiedon puute, energiayhtiöiden proaktiivinen (ei-julkinen) toiminta, syrjäseutukuntien kritiikittömyys sekä puutteet valmistelu-, selvitys- ja kaavoitusprosesseissa.

      Maalle rakennettavien teollista kokoluokkaa olevien tuulivoimaloiden ongelma on verraten uusi. Taustalla on vahvoja intressejä, suomalainen terveydenhuolto tuntee asiaa vielä heikosti eivätkä ympäristöviranomaisten valmiudet asiakokonaisuuden hallintaan riitä.

      Yleisohjeena voisi kuitenkin pitää henkilökohtaista selonottovelvoitetta etukäteen ja vastuullista vaikuttamista kokonaisvaltaisen harkinnan perusteella. Jälkikäteen päätöksenteon puutteita on vaikea korjata.

      Uusia tuulivoimaloita rakennetaan Suomessa haja-asutusalueille, taloudellisista ja poliittisista syistä. Vastustus maaseudulla on yleisesti ottaen heikompaa ja sekoittuu monenkirjaviin mielipiteisiin.

      Kaupunkimaisesti asuttujen alueiden läheisyyteen teollisia tuulienergialaitoksia ei enää rakenneta. Käyttökielto- ja purkamisriski kasvaa yleisen valistuneisuuden lisääntyessä.
      --
      Suomessa tutkitaan tuulivoimaan liittyviä turvallisuus- ja terveysvaikutuksia sekä tuulivoimarakentamiseen liittyvää toimintaa ja päätöksentekoa. Hankkeita on keskeytetty.

      • MYÖS LAPUALLA KÄYDÄÄN KUUMANA ASIASTA.

        TUULIMYLLYT
        kwhoy
        9.9.2016 9:27
        Minkälaisilla luvilla näitä rakennetaan???? onko kukaan nähnyt mitään kuulutuksia???? Koska on myönnetty rakennuslupa???? Myllyt taitaa lähteä niin kuin kaasusäiliö aikoinaan.

        TÄMÄ KAASUSÄILIÖ JUTTU ON SELLAINEN, ETTÄ NYKYISEN LAPUAN AGRI MARKETIN PAIKALLA OLI JO KAASUSÄILIÖ TUOTU PAIKALLE JA SUUNNITELMA OLI LAITTAA NESTEKAASU VÄLI VARASTO (jakelupiste))JOSTA OLISI NESTEKAASU TANKATTU SÄILIÖAUTOIHIN JA JAETTU MAAKUNTAAN SÄILIÖAUTOLLA. KOKO LUOKASSA TÄMÄ SÄILIÖ OLISI OLLUT RÄJÄHTÄESSÄ PATRUUNATEHTAAN TAI AMERIKKALAISTEN SYYRIAAN PUDOTETUN POMMIN (kaikkien pommien äiti) KOKO LUOKKAA.TÄMÄN KOKO LUOKAN POMMIN LAPUAN PÄÄTTÄJÄT OLISIVAT RAKENTANEET MELKEIN KESKELLE KYLÄÄ.ONNEKSI VIISAAMMAT SEKAANTUIVAT ASIAAN.

        NAULA-arkkuun
        9.9.2016 9:43
        Tuulimyllyt on naula luvan antaneitten päättäjien arkkuun. Sammutetuin lyhdyin asiaa ovat vieneet ja varsinkin näitä ymmärtämättömiä on viety tuulivoimayrittäjien toimesta.
        Suomen suurimpia myllyjä kuusi ja asianomistaja sanoo lehdessä, ettei TODENNÄKÖISESTI niistä ole haittaa televisiosignaalille eikä terveydelle. Ei uskaltanut olla varma. Siitä saatte, tyhmät lapualaiset, joista ei toivoa ole.
        MITEN Lapuasta voi puhua kauniisti - jota luottamusmiehet niin kovasti lehden päällä kaipaa - kun teette tällaisia hölmöläispäätöksiä aikana, jolloin tuulivoimasta ollaan jo luopumassa? Jopa vihreät ovat alkaneet ymmärtää tuulivoiman kalliitten tukiaisten hölmöyden, sähköstä kun on jo ylituotantoa
        NYKYÄÄN KUN KONSULTIEN KANSSA SAUNOTAAN JA TEHDÄÄN KUPPEJA,JA OLLAAN NIIN KAVEREITA.PÄÄTÖKSET VOIVAT OLLA PÖHNÄISTEN ÄLYKKYYS OSA MÄÄRÄLLÄ TEHTYJÄ.VALVEUTUKAA LAPPAJÄRVELÄISET.





        .


    • KOVAT KESKUSTELUT ON HÄMEESSÄKIN
      Keskustelu24
      INFRAÄÄNI - ÄÄNETÖN TAPPAJA SAAKO KESKUSTELLA
      INFRAÄÄNI - ÄÄNETÖN TAPPAJA SAAKO KESKUSTELLA ​

      e.häirinnän.kohde

      14.12.2016 10:28
      Ihan kokeeksi avaan ketjun. On jo estetty viestien lähettäminen, osin.
      Tietyt kohteet ovat perustaneet yhdityksen. Saavatko muut keskustella aiheesta.
      Itse jouduin asian kanssa tekemisiin, kun huomasin, että sitä käytetään vainossani.
      Generaattori pohjakerroksessa asuntoni alapuolella.
      Säteilytys on rikos ihmisyyttä vastaan-ketjussa on tietoa asiasta, helmikuun 2016 alussa ja nyt lopussa. Niissä paikoissa on linkkejäkin.

      voit.kysyä.lisää

      15.12.2016 10:55
      On johtopäätös. Infraääntä sieltä tulee, se on on saletti.
      - Aloin ihmettelemällä , kun koko huushollin lattia värisi. huonekalut värisi, patja värisi ja värinät sitten siirtyivät minuun. -Olen jatkuvan , moninaisen vainon kohteena. En ehtinyt paneutua tähän asiaan, kun aina vaan ilmeni uutta ja akuuttia.
      Sitten tuli pieni hengähdystauko ja päätin selvittää, miten (aivan selvästi alapuolen liiketilasta) saadaan lattia värisemään illalla-yöllä. (Tutkin asiaa esim. sillä, asettelin vesimukeja lattialle. Pinta heilahteli, läikkyi, ei värissyt. Ihan niin auan kuin lattialla olivat. Värinän tuntee myös kädellä.)
      Googlasin värinä ja vibraatio. Johan rupesi löytymään, ensin tavisten kokemuksia esim. ET-lehden keskustelusta. INFRAÄÄNI OLI VASTAUS.
      Kävin Richin kirjasta kirjasta lukemassa ja suomensinkin, infraäänestä. Kirjoitin ketjuun:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13794931/sateilytys-on-rikos-ihmisyytta-vastaan
      Siellä helmikuu 2016 ensin mikroaalloista, sitten kommentoimalla sain siihen kohtaan kirjoitetuksi 11.12.2016 alkaen infraäänestä. Ketjun loppuun on kirjoitettu myös infraäänestä. Richin kirjassa käsitellään infraääntä kohdistettuna energia-aseena(WEW). Taisi generaattori-sana esiintyä sielläkin.
      Sitten tuli tuulivoimalatutkimukset vastaan. Googlaamalla löysin. Esim. 72 -sivuinen raportti Tuulivoimaloiden infraäänen aiheuttama terveysongelma Suomessa, 19.10.2015.
      Tässä alkua. Infraäänen alkulähde voi olla bassovehkeet autossa, vaikkapa. Teollisuudessa syntyy infraääniä. -Jollakin tarkemmin määrittelemätömällä energian lähteellä, generaattorilla, niitä alapuolellani saadaan aikaan.

    • pielessäää
    • jopasnytjotain
    • tuulivoimaalisään

      Hölyn pölyä sellaiset infraäänellä peloittelut,iät ja ajat on ihminen käyttänyt tuulivoimaa voiman lähteenä eikä siihen ole kuollut kukaan,eikä ole mennyt siemmennesteestä teho niinkuin yksi vastustaja väitti,lapsia on ollut joka talossa 10-12 eli tupa täynnä.Eikun tuulivoimaa rakentamaan,joka niemeen notkoon ja saarelmaaan.

      • eieäätuulivoimaa

      • Järviradiossa sanottiin, että tänään maanantaina (jos päivän oikein kuulin.) on Lehtimäellä Dikian järjestämä keskustelutilaisuus kun televisiossa on Töysän alueella häiriötä. Dikia velvoitettiin syksyllä lisäämään ja vahvistamaan tv.n. lähetys singaaleja. Ne on kuulemma toteutettu. Tilanne ei ole ainakaan Töysässä parannut. Tänään Lehtimäellä kai syytellään tuulivoimaloita. Jo 60 luvulla Vietnamilaiset häiritsivät Amerikkalaisten tutkia laittamalla pienet tuulimyllyn ropellit pyörimään pikku moottorilla ja Amerikkalaiset tutkalta luki, että iso joukkojen siirto operaatioon meneillään. Mielenkiintoista kertooko lehdistö illan kokouksesta mitään, jos sattuu että tuulivoimala pisnetmiehet mainostaa lehdistössä, niin mainos eurojen vastapainoksi he tekevät Sipilät.(kieltää kirjoittamasta)


      • Vindala

        Suomessa on 2017 valtiovallan toimesta käynnistetty mittavat selvitykset tuulivoimapuistojen aiheuttaman infraäänen terveysvaikutuksista ihmisille.


      • epäpätevä kirjoitti:

        Järviradiossa sanottiin, että tänään maanantaina (jos päivän oikein kuulin.) on Lehtimäellä Dikian järjestämä keskustelutilaisuus kun televisiossa on Töysän alueella häiriötä. Dikia velvoitettiin syksyllä lisäämään ja vahvistamaan tv.n. lähetys singaaleja. Ne on kuulemma toteutettu. Tilanne ei ole ainakaan Töysässä parannut. Tänään Lehtimäellä kai syytellään tuulivoimaloita. Jo 60 luvulla Vietnamilaiset häiritsivät Amerikkalaisten tutkia laittamalla pienet tuulimyllyn ropellit pyörimään pikku moottorilla ja Amerikkalaiset tutkalta luki, että iso joukkojen siirto operaatioon meneillään. Mielenkiintoista kertooko lehdistö illan kokouksesta mitään, jos sattuu että tuulivoimala pisnetmiehet mainostaa lehdistössä, niin mainos eurojen vastapainoksi he tekevät Sipilät.(kieltää kirjoittamasta)

        Kuumana Alajärveläiset kävivät Lehtimäellä, mutta eivät syyttäneet tuulivoimaloita.


    • nissilainen

      Tuulivoimapuisto, tule pian!

    • ympäristöensin
    • Infraäänitutkimus

      Digitaalisia häiriötä esiintyy. Aiheesta on pidetty Suomessa seminaarejakin. Tuulivoimayhtiöt ovat joihinkin talouksiin ostaneet uuden antenninkin, mutta ongelmat eivät ole sillä poistuneet. Tuulivoimaloiden terveyshaitta on ilmeinen pitkin länsirannikkoa. Samat ongelmat myös Tanskassa, Saksassa, Australiassa jne. Tässä tanskalainen sivusto fb:ssa: Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller. Australiassa senaattiin on tulvinut yli 4000 dokumenttia tuulivoimaloiden haittoja koskien.

      Seuraavasta linkistä kannattaa vilkaista, haluatteko Lappajärvestäkin teollisuusalueen, joka näyttää tältä: http://tripodienaika.blogspot.fi/2016/05/kulttuurista-kerrostumaa.html. Seuraavalta saksalaissivustolta näkee tuulivoimaa vastustavien järjestöjen valtavan määrän: http://www.windwahn.com/karte-der-buergerinitiativen/. Vastutus on lisääntynyt juurikin teollisen kokoluokan turbiinien myötä.

      Tuulivoimaloiden matalista taajuuksista löytyy NASAn jo 40 vuotta vanhan haitat todistavat tutkimuksen lisäksi myös uutta saksalaista vertaisarvioitua tutkimusta, joka on julkaistu 12.4.2017. Tutkimus totesi aivokuvantamalla, että tuulivoimaloiden tuottama infraääni aiheutta aistimuksen aivoissa tunteita ja pelkoa aistivassa aivojemme osassa, mistä seuraa hermoston reagointi ja stressireaktio, johon ihminen ei voi tietoisesti vaikuttaa, sillä kyse on tasoista, joita ihminen ei kykene kuulemaan tietoisesti. Taajuustasot tutkimuksessa vastaavat tuulivoimaloiden tuottamaa 2,5 Hz- ja yli 60 dB infraäänen painetasoja. Tutkimus on toteutettu yhteistyössä useiden yliopistolaitosten kanssa. http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0174420

    • Ei-ikinänäitähärveleitä
    • suunnitteluinsinööri

      Tuulivoima on muutaman vuoden päästä vanhentunut sähköntuotanto, aurinko on tulevaisuuden energia lähde, nyt jo suunnitellaan aurinkopeiliä avaruuteen, joka toisi auringon valon esim. suomeen kesät-talvet yli 500 watin neliöteholla, se vastaisi syyspäivän tasauksen lämpötilaa, eli noin 10-15 asteen lämpötilaa talviaikana tasaisesti.

    • nykypäiväninsinööri

      Siitä vaan ,peilailemaan aurinkoa,avaruudesta käsin,jos se niin vain helposti onnistuu.

    • Elyy_

      Ympäristövaikutusten arviointi - tuulivoima - infraääni - pitkäaikaistutkimukset - väestönsuojelu

    • tosiman

      Olisi merkittävä piristysruiske.

    • Lappajärven_mies

      Tuulivoima on puhdasta, luontoystävällistä. Tuleisuuden energiamuoto. Ilmastonmuutosta vastaan on taisteltava ja ydinvoima on riski.

      • Jyväskyläntytöt

        Tuulivoima on oikein turvallista.
        Ja nimenomaan Lappajärvellä.
        Ja muuallakin köyhillä syrjäseuduilla.
        Pk-seudulle tuulivoimaa ei rakenneta.


      • sdtsyduilhugfdsad

        Tuulivoimaa tuotettaessa kasvihuonepäästöt ekvivalentteina hiilidioksiditonneina ovat 7–22 tonnia hiilidioksidia kohti tuotettua gigawattituntia sähköä. Suomessa käytetyistä energiantuotantomuodoista ainoastaan ydin- ja vesivoimalla päästöt ovat tätä pienempiä.
        WP.


    • gghihhj

      Mistähän johtuu, että Saksassa CO2 -päästöt ovat tuulivoimaloiden myötä vain lisääntyneet?

    • taloustarkka

      Noin 200 000 euroa vuodessa verotuloja tuulivoimaloista. Lisäksi voimaloiden rakentaminen tuo elämää ja rahaa kuntaan. Rakentajat majoittuvat ja syövät ja ostavat paljon muutakin Lappajärveltä. Moni rakentaja ja muukin saa töitä voimaloiden rakentamisessa. Hyvä on, että niitä rakennetaan.

      • omaurakointiryhmä

        Rakentaminen kestää pari kuukautta, ei siinä ehdi ostaa montaa käristemakkaraa.

        Sitä paitsi urakkaporukka tulee jostain muualta, ei omasta pitäjästä.


    • tulevaisuudentuulivoima

      Olen edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä.

    • humpuukiaon

      Veronmaksajille kallista!

      • eiolekallista

        Ei ole ,kun ne tekee ne tuulimyllyt omalla rahallaan,ja verotoimisto ottaa siitä lain säätämän osuuden kunnalle ja valtiolle.


    • eikoskaanei

      Ja veisi veromarkkoja

    • iuhihonqoiu

      Ei muuten ole edullista,ainakaan veronmaksajille!

    • tuulimyllyjälisään

      Sitä ei tarvitse murehtia ,onkose kallista,se on kataisen ja vihreiden tekemä laki.

    • wernerskaliini

      Tuulimylly yhtiöt myyvät yleensä vuokratun tai ostetun maa-alueen heti samantien veroparatiisiyhtiölle, maansa myyvä tai vuokraava ei voi estää sopimuksen siirtoa kolmannelle osapuolelle. Osa tuotosta valuu veroparatiiseihin ja valtio tukee tätä toimintaa syöttötariffin muodossa.

    • övqqr

      Entäs jos vihreät kieltävät tuulenkin,kaiken muun he ovat jo melkein kieltäneetkin!

      • järkikäteen

        Nyt nenee valtolta tuulivoimaloiden tukiin 1,5 miljardia vuodessa, sill saisi jo kannattavan ydinvoimalan muutamassa vuodessa.


    • tietoniekka

      Kun siihen vuokrasopimukseen tulee maininta ,ei voi vuokrata kolmannelle osapuolelle ilman vuokranantajan suostumista,niin sitä ei sillon voi.

    • sorivaanmutta

      Ei tule.

    • näinsittenon

      Herran toinen tuleminen on lähempänä kuin tuulivoimapuiston tuleminen tänne.

    • ainajaaina

      Paljon sitä vastustetaan.

    • tuulivoima

      Ensimmäiset vuokrasopimukset maanomistajien kanssa kirjoitettu,työt alkavat heti kun kaava on vahvistettu

    • Huudatuuleen

      Ei sekään huomiseksi valmistu ja rakennuslupakin pitää saada hyväksytyksi. Se ei taida olla läpihuutojuttu😎

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe