Hallitus ja isännöitsijä ehdottavat taloyhtiöön tehtäväksi LVI-järjestelmän huoltotyötä, joka maksettaisiin ylimääräisellä vastikkeella. Isännöitsijä oli laatinut laskelman, jossa kustannukset oli jaettu osakkeiden kesken ja osuuden vaikutus vastikkeeseen. Lisäksi oli manittu myös kertamaksun suuruus, joka olisi noin 2000e. Omalla kohdallani olisi mahdollisuus maksaa tuo summa kertarykäisyllä, mutta onko se ns. järkevää, vai kannattaako sitä maksella vain ylimääräisinä vastikkeina?
Miten ylimääräinen vastike kannattaa maksaa?
17
1612
Vastaukset
- klhurei
Nykyisellä korkokannalla ei ole tarvetta maksaa kertasuorituksella!
- Kyselijänä
Mihinkäs se 2000e kannattaa laittaa et saisi paremman tuoton?
- en.maksaisi.kerralla
Kyselijänä kirjoitti:
Mihinkäs se 2000e kannattaa laittaa et saisi paremman tuoton?
Hyvä kysymys, mutta jokainen sijoittaa oman riskinsietokykynsä mukaan.
Ylimääräistä vastiketta tai lainaosuutta ei kannattane tosiaankaan maksaa pois kertasuorituksena, vaan kuukausittain hoitovastikkeen yhteydessä.
Myydessä tuskin saisit ainakaan sen enempää asunnosta vaikka korjausvelka olisi maksettukin (ellei velka ole huomattavan iso).
- kyselijänä
Todellakin kannattaa yhtiölainat maksaa pois jos käteistä on ellei asunto ole sijoitusasunto.
- apupoju2
Pitää huolehtia ettei mitään rahastoida, niin ovat sijoittajalle vähennys kelpoisia heti.
- ainahan_on_maksettava
Vähän savolaiset vastaukset, joten vastuu taisi nyt jäädä minulle. Käsittääkseni taloyhtiö ei ole ottamassa lainaa, joten mistään rahoitusvastikkeesta tuossa ei ole kyse. Eli nuo maininnat matalista koroista eivät nyt liity tähän. Kyse on omistusasunnosta, jossa itse asun ja kun kyse ei ole tuon suuremmasta summasta, niin pystyisin maksamaan sen kerralla pois.
- Kyselijänä
Rahoitusvastikehan se on millä maksetaan remontteja.
- ainahan_on_maksettava
Kyselijänä kirjoitti:
Rahoitusvastikehan se on millä maksetaan remontteja.
Mutta kun taloyhtiö ei ole ottamassa lainaa, vaan kerää tuon remonttiin kuluvan summan ylimääräisillä vastikkeilla. Näin isännöitsijä oli maininnut.
- aina_oppii_uutta
Kyselijänä kirjoitti:
Rahoitusvastikehan se on millä maksetaan remontteja.
Korjausvastike ei ole teilläpäin tuttu termi?
- Kyselijänä
Ei ole eikä ole missään muuallakaan rahoitusvastikeen nimellä remonttien rahoitukset ovat menneet .
- pysytkin_tyhmänä
Siis teilläpäin ollaan oltu ja halutaan pysyä tyhminä ja tietämättöminä.
- ainahan_on_maksettava
pysytkin_tyhmänä kirjoitti:
Siis teilläpäin ollaan oltu ja halutaan pysyä tyhminä ja tietämättöminä.
No niihän se vähän on, että mitä vanhemmaksi vartutaan, sen tyhmemmäksi muututaan.
- PenaNi
Joku ei täsmää. Ollaanko siis antamassa korotonta (vai korollista) maksuaikaa niille osakkaille jotka eivät kykene tai halua maksaa yhtiön remontin kustannuksia kerralla pois koska korjaus maksetaan omasta "taseesta"?
- trollaillaan
Se on tarkkaa hommaa tuo provoilukin, joku aina huomaa tarinassa epäloogisuuden.
- ainahan_on_maksettava
trollaillaan kirjoitti:
Se on tarkkaa hommaa tuo provoilukin, joku aina huomaa tarinassa epäloogisuuden.
En minä ole näistä asioista perillä, joten senpä takia aloitus saattoi ollakin vähän sekava. Tuli vaan tieto, että tällainen huoltotyö tullaan tekemään ja että se maksaa niin ja niin paljon per osake. Sitten oli laskelma tietylle ajanjaksolle, eli paljonko se työ kustantaa /kuukausi/osake. Tästä käsittäisin, että se kuukaudelle laskettu summa tulisi normaalin vastikkeen päälle. Lopuksi oli vielä mainittu kertasumma, joka oli tuo pyöreät 2000e/osake. Sen siis aion maksaa, kun kerta fyrkkaa löytyy.
- että.joo
Jos taloyhtiö kerää ylimääräistä vastiketta niin siinä ei ole mitään vaihtoehtoja. Ylimääräinen summa peritään jokaiselta samalla tavalla päätetyn aikataulun mukaan. Tietysti voi maksaa vastikkeita etukäteen mutta saattaa olla että taloyhtiö palauttaa liikaa maksetut summat, ainakin vuoden vaihteessa. 2000 € on sen verran pieni summa että muutenkin on turha pohdiskella vaihtoehtoja.
- Päättikö_yhtiökokous
Päätettinkö tästä ylimääräisestä vastikkeesta yhtiökokouksessa vai onko tämä vaan isännöitsijän ja hallituksen oma päätös? Meillä on yhtiökokouksessa päätetty, että taloyhtiö voi tarvittaessa kerätä kahden kuukauden vastikkeen. Ylimääräinen yhtiökokous kutsutaan koolle, jos pätäkkää tarvitaan enemmän. Ilmeisesti yhtiökokouksessa on annettu hallitukselle valtuudet tiettyyn summaan saakka, ja nyt päätös toteutetaan näin suorana toimintana.
Kassassa kannattaa pitää 2-3 kk:n vastikkeiden verran rahaa, niin pienemmät ylimääräiset menot hoituu ongelmitta eikä tarvitse aina olla kerjäämässä rahaa taloyhtiön kassaan. Nythän esim. suurehkot energialaskut ja kiinteistövero maksetaan loppuvuodesta, joten suunnittelua tarvitaan myös taloyhtiön talouden hoidossa.
http://www.taloyhtio.net/hallinto/hallitus/ kertoo: Yhtiöjärjestyksessä tavallisesti määrätään, että yhtiön menojen kattamiseksi osakkailta perittävän yhtiövastikkeen suuruudesta ja korottamisesta päättää yhtiökokous. Jos hanke edellyttää yhtiövastikkeen korottamista tai ylimääräisen vastikkeen perimistä, on hallituksen saatettava asia yhtiökokouksen päätettäväksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k222351Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi1062260- 522247
- 321527
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2381512- 301446
Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt361402- 951161
Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä201136- 261126