Poikien ympärileikkaus/silpominen ja uskonto

fyhjkfyh

Saksassa oikeus päätti joitain vuosia sitten että ympärileikkauttaminen on rikos, pahoinpitely.

Heti nousi poliittisissa piireissä huuto, että oikeuden päätös oli väärä.

Minä sanoin, että tämä johtuu saksalaisten kollektiivisesta syyllisyydentunnosta Hitlerin/natsien tekojen takia juutalaisia kohtaan. Väitin että jos ainoastaan muslimit silpoisivat poikalapsiaan, niin sen kieltäminen tulisi kyseeseen Saksassa, mutta kun se on juutalaistenkin perinne niin siksi sitä ei voi Saksassa kieltää - juutalaisia pitää saksalaisten hyvitellä natsien teoista maailman tappiin asti.

Nyt sain vahvistusta tälle väitteelleni. Saksan AfD, Vaihtoehto Saksalle, puolueen puoluekokouksessa ehdotettiin kannanottoa silpomisen kieltämiseksi, mutta puolueen nais-pj, vastusti, sanoen että se lähettäisi väärän signaalin mitä juutalaisiin tulee.

Eli siis puolueen, jota toinen äärilaita, suvaitse.vaisto haukkuu kansallissosialisteiksi, natseiksi, vastustaa poikien ympärileikkauksen/sukuelimen silpomisen kieltämistä lailla, koska häneenkin on uponnut tämä kollektiivinen syyllisyys natsien teoista juutalaisia vastaan.

Eli mitään hyvin perusteltuakaan päätöstä ei juuri kukaan, ei edes AfD-puolue, uskalla kannattaa, jos se vähääkään rajoittaa juutalaisten oikeuksia. Nykykäsityksen mukaan silpominen on yksiselitteisen haitallista, sille ei juurikaan ole lääketieteellisiä perusteita, vaikka juutalaiset ja muslimit tietenkin niin väittävät. Silpomisen ainoa peruste on pitkä uskonnollinen perinne. Tämän puolesta todistaa sekin, että Suomen juutalaisten edustaja Gideon Bolotowski, sanoo että silpomisen suorittajan osalta tärkeintä ei ole hänen kirurginen pätevyytensä vaan uskonnollinen pätevyytensä. Muslimit ovat tässä järkevämmällä linjalla.

Ja jos joissain tapauksissa olisikin lääketieteellisiä perusteita ympärileikkaukselle, on olemassa paljon hellävaraisempiakin keinoja hoitaa ongelma kuntoon.

Ihan sama koskee mielestäni rituaaliteurastusta. Jos se olisi vain muslimien perinne, se ehkä saatettaisiinkin kieltää eläinrääkkäyksenä, mitä se onkin - mutta kun sitä harrastavat juutalaisetkin niin eipä kielletäkään, vaan sallitaan, tai ainakin siedetään, katsotaan läpi sormien,

En puhu tässä juutalaisia enkä muslimeita vastaan, ainoastaan ympärileikkausta/ silpomista ja rituaaliteurastuksia vastaan - tekipä niitä kuka tahansa. Silpominen oli hyvin yleinen tapa USA:ssa, siitä tuli trendi, se oli muodikasta, jostain minulle käsittämättömästä syystä, muidenkin kuin muslimien ja juutalaisten parissa.

Mutta viime vuosina se on käsittääkseni menettänyt suosiotaan USA:ssa, liekö Doctors opposing circumcision -lääkäriryhmän tutkimusten, julkaistu v. 2008, suomentanut Sexpo, ja valistustyön ansiosta.

18

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juuri näin!

      En muista ehtikö laki tulla voimaan vai alkoivatko juutalaiset heilutella antisemitistilippua jo ennen päätöstä. Sama on joka tapauksessa nähty Suomessakin pari kertaa. Siinä ei lastenkirurgian ylilääkärin sana paljoa paina.

      Sossu- ja tervausministeriön tätien näkökanta on "emmehän me voi kieltää uskonnollista rituaalia, kun se on niin vanhakin, mitä meistä maailmalla ajateltaisiin". Tuttava huomautti ironisesti siitä asiaan vaikuttavasta tekijästä, että hänen otantansa mukaan ympärileikattu pikkupippeli on naisten mielestä niin söpö söpö söööpö. Asiaa on vatvottu ministeriössä jo 1990-luvulla eikä siitä sen valmiimpaa tule.

      Hitler kääntyisi haudassaan (jos hänet olisi haudattu), jos saisi tietää tehneensä juutalaisille palveluksen.

      Tämä lastenlääkärin mielipide on jo klassikko: http://www.mothersagainstcirc.org/fleiss.html

      • Just noin.


      • fyhjkfyh

        Niin kuin antamassasi linkissä todetaan, niin silpomisesta tuli USA:ssa jossain vaiheessa rutiinitoimenpide. Se suoritettiin sairaaloissa liki automaattisesti lähes kaikille syntyneille pojille ihan riippumatta hänen vanhempiensa uskonnollisen vakaumuksen laadusta tai se puutteesta - ainakin väitettiin että vanhempien, jotka eivät sitä omalle vastasyntyneelle poikavauvalleen halunneet tehtävän, saivat olla erityisen aktiivisia tekemään sen selväksi sairaalalle. Eli jos vanhemmat eivät sitä erikseen selvästi kieltäneet, niin se tehtiin rutiiniluotoisesti. Se oli hyvää bisnestä sairaaloille. Toki siitä "kohtuullinen" korvaus perittiin.

        Minä ainakin uskon että yksi syy silpomisen yleistymiselle USA:ssa oli tämä söpöys-aspekti. Se on paremman näköinen silvottuna, tuntuvat monet ajattelevan. Jossain jenkkien sairaalasarjassa, (kaipa se todellisuutta heijasti tässä asiassa), sairaanhoitajaroolihenkilö, vai oliko jopa naislääkäri, sanoi omana mielipiteenään, että ympärileikattu on paremman näköinen, ja siksi hän kannatti y-leikkausta.

        Enpä tiedä mitä käsikirjoittaja tällä ajoi takaa. Kannattiko itsekin silpomista ulkonäkösyistä, vai halusiko herättää katsojassa kysymyksen: Mitä hittoa, onko tuo sairaanhoitaja/lääkäri ihan tollo?

        Mutta tosiaan, käsittääkseni poikavauvojen silpomisen suosio on jo ollut USA:ssa laskussa viime vuosina.


    • Ympärileikkauksessa ei ole kysymys mistään silpomisesta kuten ateistit virheellisesti ja tietämättömyyttään väittävät. Ateistit vääristelevät toimitusta saadakseen tekosyyn kritisoida uskontoja.
      Minä olen huomenna menossa parturiin. Se ei tarkoita sitä, että parturi silpoisi siellä hiukseni, vaan , että hän leikkaisi ne lyhemmiksi.

      Samoin, kun ajan partani tai leikkaan kynteni, niin kukaan ei väitä, että olen silpomassa niitä. Mutta jos se liittyisi johonkin uskontoon, niin varmasti ateistit olisivat heti puhumassa silpomisesta.

      • Luucifer

        Mitä vittua Mark? Typerää ja onnetonta jopa sinulta.


      • DRHouse

        Sinun mukaasi siis esinahka kasvaa takaisin? Kannatat varmaan naistenkin ympärileikkausta...


      • Eeva-Kaisa-Leena
        DRHouse kirjoitti:

        Sinun mukaasi siis esinahka kasvaa takaisin? Kannatat varmaan naistenkin ympärileikkausta...

        Mm. somaleilla naisten ympärileikkaus on enemmän sääntö kuin poikkeus. Toimenpide tehdään siksi että sillä pidennetään miehen seksuaalista nautintoa. Saman päästäisiin kun miehiltä ympärileikkauksen yhteydessä leikattaisiin terska pois. Toimenpiteenäkin se vastaisi naisten ympärileikkauksen klitoriksen poistoa. Samalla parannettaisiin naisten seksuaalista nautintoa kun miesten ennenaikaiset siemensyöksyt loppuisivat kuin seinään. Ja muutamissa tapauksissa se jopa mahtuisi sisään paremmin lyhennettynä.


      • DRHouse
        Eeva-Kaisa-Leena kirjoitti:

        Mm. somaleilla naisten ympärileikkaus on enemmän sääntö kuin poikkeus. Toimenpide tehdään siksi että sillä pidennetään miehen seksuaalista nautintoa. Saman päästäisiin kun miehiltä ympärileikkauksen yhteydessä leikattaisiin terska pois. Toimenpiteenäkin se vastaisi naisten ympärileikkauksen klitoriksen poistoa. Samalla parannettaisiin naisten seksuaalista nautintoa kun miesten ennenaikaiset siemensyöksyt loppuisivat kuin seinään. Ja muutamissa tapauksissa se jopa mahtuisi sisään paremmin lyhennettynä.

        Ja se että niin on, ei tee siitä yhtään vähemmän tuomittavaa.


      • " Ympärileikkauksessa ei ole kysymys mistään silpomisesta..."

        ...vaan mistä?

        Saako sinut tulla ympärileikkaamaan ilman lupaa ja puudutusta? Jos jokin kristillisistä kirkkokunnista vaatisi jotakin muuta leikkausta, hyväksyisitkö sen?


      • Mark5 siis suvaitsee YK:n sopimuksia rikkovan JA de jure laittoman JA fyysistä vahinkoa aiheuttavan JA ilman asianomaisen lupaa tehtävän kultillisen toimenpiteen, kunhan se perustellaan juutalaisella tai islamin uskolla. Minun käsittääkseni yksikään kristinuskon yleisimmistä nykymuodoista ei vaadi ympärileikkausta.


      • marsunkiillottaja kirjoitti:

        Mark5 siis suvaitsee YK:n sopimuksia rikkovan JA de jure laittoman JA fyysistä vahinkoa aiheuttavan JA ilman asianomaisen lupaa tehtävän kultillisen toimenpiteen, kunhan se perustellaan juutalaisella tai islamin uskolla. Minun käsittääkseni yksikään kristinuskon yleisimmistä nykymuodoista ei vaadi ympärileikkausta.

        Tietysti suvaitsee. Soisin hänelle tehtävän sydämen ympärileikkauksen ilman ateistisia nukutusaineita. Turvautukoon oopiumiin kun 2000 vuotta sitten oli tapana.


      • gukl

        Eihän se ole edes kristittyjen perinne. Miksi sinä sitä niin puolustat? Muslimien mieliksikö? Vaiko sittenkin juutalaisten, jotka tappoivat sankarisi Jeesuksen - eikös sen niin kerrota menneen. Sinähän sen tiedät paremmin kuin minä - ateisti?


      • "Ympärileikkauksessa ei ole kysymys mistään silpomisesta kuten ateistit virheellisesti ja tietämättömyyttään väittävät. Ateistit vääristelevät toimitusta saadakseen tekosyyn kritisoida uskontoja."


        Aivan eihän jalkaväkimiinaankaan kävelemisessä ole kyse tahallisesta raajan menetyksestä vaan vain tahattomasta kävelijän virheestä..

        "Minä olen huomenna menossa parturiin. Se ei tarkoita sitä, että parturi silpoisi siellä hiukseni, vaan , että hän leikkaisi ne lyhemmiksi.

        Samoin, kun ajan partani tai leikkaan kynteni, niin kukaan ei väitä, että olen silpomassa niitä."


        Aivan.

        En itsekkään ymmärrä, miten Juutalaiset ja moni muu kuoli kaasukammioissa. Kun olenhan itsekkin monta kertaa käynyt saunassa ja aina selvinnyt sieltä hengissä. On ne kyllä olleet heikkoa tekoa, kun ei pieniä keveitä höyryjä kestäneet.

        Ei sullakaan kyllä Markki oikein leikkaa....

        Olen kyllä aina tiennyt ettet ole penaalin terävin kynä. Mutta tuo oli kyllä jo riman alituksesi. :S


        Että genitaalien silpominen sama kuin hiusten leikkuu??
        Olet aika pimeä tyyppi.

        https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/2c/83/80/2c838074adea4d49f11bc3bb7fedc196.jpg

        http://4.bp.blogspot.com/-zuGWTPCaYvY/Uswbc54OLhI/AAAAAAAAX54/KYatt8a_i5Y/s1600/Περιτομή.jpg

        Vilkaisehan noita kuvia (en suosittele herkimmille) ja sano onko kyseessä mielestäsi sama asia kuin hiusten leikkuu?


      • IlkimyksenDementikkotäti

    • nirkka.piksi

      Irrotetusta esinahasta saa venyttämällä kätevästi kivan pyhimysrenkaan päänsä koristeeksi.

      • Tai Saturnuksen renkaan.


      • Jee-sukset

        Sukset saa sillä esinahalla kivasti yhteen kuljetuksen ajaksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe