Hyvin menee maalla.

pikkukyläläinen

24 vuotta taksiyrittäjänä tuli täyteen pikkukylän taksarina. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan mutta erittäin hyvää hommaa on ollut tähän asti noin 10000 e kk ansiot, koulu/vpl/kela/viikonloppu ajot , kesäkuukausina tietenkin huomattavasti vähemmän. Taksan korotuksia suunnitellaan lähtömaksuihin kun hinnat vapautuu ja hiljaisina aikoina ei enää päivystellä, homma helpottuu ja kannattavuus paranee entisestään. En usko että tänne pikku kylille tulee uusia takseja kun nytkin pari lupaa ollut jo vuosia vapaana eikä noita kukaan ole hakenut ja mitäpä nuo ajavat kun autoilijoiden omistama välityskeskus ei heitä rinkiinsä huoli. Kovastihan tuolla vapautumisella pelotellaan mutta saattepa nähdä että olemattomaksi sen vaikutus jää kun asiaa katsotaan muutaman vuoden päästä. Etelän isoissa kaupungeissa vapautus kyllä varmaan vaikuttaa ihan eri tavalla.

16

543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kumpi

      Kassa kuukaudessa 10 000,-? Vai sun palkka? Jos palkka puhut paskaa.

      • pikkukyläläinen

        Kassa on siis noin 10000 e kk siitä kulut ja verot pois. Suurin pelko on se että kela ymmärtäisi ottaa sairaala ja vpl kyytien välityksen omiin käsiinsä pois meidän autoilijoiden omistamalta välityskeskukselta, silloin kyytien yhdistelyyn tulisi toisenlaista tehoa ja säästöä syntyisi paljon enemmän kuin nyt kun on ns. pukki kaalimaan vartijana kun oma keskus yhdistelee näennäisesti muutamia kelakyytejä ja taksit ajelee yhtä potilasta kerrallaan ja lähes peräkkäin. Kelaa kusetetaan 6-0 Myös vpl ja koulukyydityksiä yhdistelemällä tulis säästöjä yhteiskunnalle. Sairaskyytien tarvehan lisääntyy kovasti tulevaisuudessa kun suuret ikäluokat vanhenee.


      • ksjgkgiiei

        Eikö tuollaiseen kusetukseen pitäis päättäjien ja kelan puuttua jollain tapaa, tuohan on veronmaksajien rahojen haaskausta, opiskelijoita jotka erehtyvät kesätöissään tienaamaan muutaman euron liikaa kela kyllä kyttää ja on heti vaatimassa opintotukien palautusta.


      • Valitettavasti

        Loppuu kun sairaanhoitopiireiltä sopimukset päättyy.Silloin Kela toivottavasti kilpailuttaa asteittain aluekohtaisesti kuljetukset uudestaan.Siihen asti kun sopparit on voimassa maksimihinnalla ajaminen jatkuu ja kela/veronmaksajat maksavat tämän leikin valitettavasti!!!


    • Viimeinensammuttaavalot

      Jep Näin on .Noihin persereikiin ei kukaan halua muuttaa saatikka sitten perustaa sinne yritys.Ihmiset kyyläävät toisiaan pirssarit etulinjassa pyöritään oman perseen ympärillä ja jauhetaan toisten asioita kun muutakaan ei ole.Väki vähenee ja palvelut sen myötä.Nuorisolla ei mitään tulevaisuutta ei koulutus ja työpaikkoja.

      • trollitrollaa

        En vaan jaksa uskoa, että joka päivä ajaisit 333 € kassaa.


      • iuiui

        Kymppitonnin luokkaa ne kassat on meidänkin maalaiskunnassa ja kuten aloittajakin kertoi niin kesäkuukausina jäädään alle. Parisen vuotta sitten tullut kelan suko oli vastoin odotuksia maalaistakseille pelastus kela kyytien määrä nousi roimasti.


      • vähentynyton
        iuiui kirjoitti:

        Kymppitonnin luokkaa ne kassat on meidänkin maalaiskunnassa ja kuten aloittajakin kertoi niin kesäkuukausina jäädään alle. Parisen vuotta sitten tullut kelan suko oli vastoin odotuksia maalaistakseille pelastus kela kyytien määrä nousi roimasti.

        Ei ne kyllä lisääntynyt ja paluukyydit melkein kaikki kaupungin autoille


      • maalaistaksi
        trollitrollaa kirjoitti:

        En vaan jaksa uskoa, että joka päivä ajaisit 333 € kassaa.

        eihän sitä joka päivä tarttekkaan ajaa 333 euroa päivässä. tiedätkö että taksit ajaa viikonloppuisin 22 tunnin vuorojakin, silloin kassa voi olla yli 1000 euron....


    • 12500Palkka

      Mä tienaan päivässä maalla 12 500,- siis palkkaa. Vien aamulla kylän mummon kauppaan ja iltapäivällä takas. Sunnuntaisin on hiljaisempaa kauppa on kiinni.

    • realityCheck1

      Kohta kilpailet saman kylän ambulanssien kanssa kuljetuksista.
      Ambulanssikuskit hakevat taksiluvat heti kun tätä ei olla rajoittamassa.
      Tämän jälkeen kunta kilpailuttaa sopimuskuljetukset ja keskittää ne valituille toimijoille.

      Taksi on viimeinen verorosvo -monopoli, mutta ei kauaa.

      Kuten jo mainitsit. Tulosi tulevat pääosin verorahoista.
      Olet tähän asti häikäilemättömästi voinut veloittaa laissa määritellyn maksimisumman veronmaksajien rahoilla tapahtuvista kuljetuksista.

      On aikakin purkaa nämä yhteiskunnan parasiitit.

      Yksityiselle puolelle voit toki hinnoitella itsesi aivan miten haluat ja jos
      onnistut tuplaamaan hintasi ja edelleen ajoja löytyy ei voi kuin onnitella!

      Näin se markkinatalous toimii.

      • Mulkeroinen

        Onpa harhaista tekstiä kuin suoraan lopun ajan Stalinin suusta. Tietoa ei ole, kateutta ja kyräilyä senkin edestä.

        Ei sillä ole mitään merkitystä voiko paikallinen ambulanssiyrittäjä hakea taksiluvat vaiko ei. Ambulanssilla ei voi ajaa sivutoimisesti mitään koululaiskuljetuksia, tosin sillä ei voi tälläkään hetkellä kuljettaa ruumiita tai jätteitä, vaikka mieli tekisikin. Uuden auton osto, siihen varustelut ja ammattiliikenteen vakuutukset muutaman taksikyydin ajamiseksi taas ei muutu bisnekseksi kuin sinun lapsellisissa kokoomusjorinoissasi. Tosiasiassa päivystysvalmiudessa voi olla vain yhtä toimintaa varten - päivystysvalmius ambulanssiajoon velvoittaa, eikä ambulanssikyytiä voi lykätä siihen saakka kun juoppoa on käytetty toisella autolla Alkossa.

        Kunnan maksamat taksiajot ovat yleensä sopimuskuljetuksia, koululaiskuljetuksia jne.. Ne on ajettava muista töistä riippumatta, niistä ei voi myöskään aikataulullisesti joustaa.

        Sen sijaan Kela kyydit eivät ole mitään sopimusajoa, vaan ne ovat päivystysvalmiutta vaativia heti-tilauksia. (mallia mummo sairaalaan päivystykseen kolmelta yöllä, ja takaisin kotiin 2h päästä). Niissä tulevat Kelan kustannukset nousemaan, koska päivystysvalmiutta ei pienillä paikkakunnilla tule enää olemaan varsinkaan arkiöisin (kukaan yrittäjä ei valvo öitään saadakseen palkkaa vain tuurilla), jolloin kuljetukseen tarvittava auto pitää ajattaa mahdollisesti 50-100 km päästä lähimmästä kaupungista.

        Sinun jorinasi ovat sitä luokkaa, ettet reppana taida edes ymmärtää miten lähellä sisällissotaa noin typerällä ajatuksenjuoksulla päästään. Nämä Bernerin "norminpurkutalkoot" ovat samanlaista degeneraatiota kuin Venäjällä suoritettu yksityistäminen ja omaisuuden uusjako oligarkeille Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, ei näissä parempaa yhteiskuntaa olla luomassa.


    • Bernerinopeilla

      Kun kilpailu iskee ensi vuonna, kilpailutetaan kaikki ajot kunnissa ja uudet maakunnat aloittaessaan taas kilpailuttavat aluksi kaikki ajonsa. Lupien vapautumisen ajankohta erinomainen, kun uutta yrittäjää ideoineen työntyy alalle.
      Siitä vaan sitten koittamaan hinnan nostamista, voi tulla hieman vastoinkäymistä.
      Vanhatkin innovatiiviset yrittäjät keksivät uutta, tavaraliikenteestä ja lähettipalvelusta voi siivuja myös saada, kun kuljetetun tavaran määrää ei enää rajoiteta.

    • kprs

      Rohkeasti vaan mukaan uudet yrittäjät kun ala vapautuu 2018 kesällä.

    • Tfjhvca

      Kilpailu tulee vähenemään ensi vuonna kun vain jotkut yhtiöt kilpailevat keskenään. Nythän 11.000 taksiautoilijaa on kilpaillut kiivaasti keskenään.

      • homman_nimi

        Tämähän on homman nimi. Muutama iso firma sopii hinnat keskenään.
        Tällä pelillä saadaan hinnat nousemaan, eikä asiakas hyödy yhtään
        mitään. Tälläkin hetkellä on voinut kysyä alennusta kyydistä, koska
        hinnat ovat ylimmän mukaan, kukaan ei kuitenkaan ole tietääkseni
        saanut alennusta hinnasta. Veikkaan että kilometrihinta pomppaa
        ensi kesänä kahteen euroon kaikilla aivan yllättäen. Virolaiset
        tulevat ajamaan hieman halvemmalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe