Ruusu Peacen kaveriksi mitä istuttaisi

Ruusulle_kaveri

Tykkään ruusuista kovasti. Nyt minulla on ensimmäinen oma piha.

Haluiaisin istuttaa Peace nimisiä ruusuja ison penkillisen. Mitä muita ruusuja ja muita kasveja siihen sopisi väreiltään ja kasvutavaltaa kaveriksi.

Täällä on vaivavan kotilot. Jättävätköhän ne ruusut rauhaan?

2

84

  Vastaukset

  • Tekeepä mieleni vastata kysymykseesi, vaikka en mikään puutarhuri olekaan, sillä…... senverran olen niistä televisiosta tulleista englantilaisista puutarhaohjelmista ottanut onkeen, että ei kannata sijoittaa kaikkia munia yhteen koriin. - Heillä on tapana istuttaa pilvinpimein vaikka mitä yrtti- ym. vihertävää kasvia ja kukkaa mitä pienimmällekin takapihalle toinen toistensa lomaan. Ja ne hehtaaripuutarhatkin ovat puistokäytävineen ja vesielementteineen usein ympätty ympäriinsä.
   Usein heillä se viehätys löytyy väriloistosta sekä myös siitä, että aina vuorollaan kukat kukkivat heidän puutarhoissaan koko kesäajan.
   Kokki Jamie Olivier sanoi juuri jossain sapuskaohjelmassaan, että etanoita syövät sammakot, joten kehui pieniä sammakonpoikia kämmenellään, jotka laittoi sitten vilistelemään yrttitarhaansa.
   -
   Peace ruusut lienevät melko jalostettuja, sillä itse en ole saanut niistä kuin lyhyen ajan nautintoja. Ovat menehtyneet aina talvisin ja istutettavaa riittää uudelleen. - Parhaiten menestynyt puutarhassani ikiaikaiset juhannusruusu ja muut ruusupensaat, joita jo isoäidin isoäiti on joskus muinoin istuttanut. Kunhan muistaa keväällä leikata niitä riittävästi, niin pysyvät röyheinä.

  • Haluatko aluskasvillisuutta ruusuillesi? Viestistä on aikaa yli vuosi eli olet ehkä keksinyt jo jotain mutta ehdottaisin karpaattienkelloa. Se on hyvä kaverikasvi ruusuille. Myös laventeli on hyvä jos olet sellaisella vyöhykkeellä että laventeli talvehtii. Yhdellä tutullani on suikeroalpi aluskasvina mutta minusta se on hiukan liian agressiivinen. Joku mätästävä neilikka? Niitä löytyy eri väreissäkin. Edellinen kirjoittaja valitti että ruusut kuolee. Ehkä olisi syytä tehdä jotakin kasvupaikalle. Minkälainen maa siinä on? Seisooko vesi syksyllä ja tuuli tuivertaa? Parantamalla mikroilmastoa ja kasvualustaa voi tehdä ihmeitä. Ja istuttamalla ne oikeaan syvyyteen- jalostuskohta 10 cm pinnan alle. Kotilot eivät tunnu olevan mikään vaiva ruusuille mutta saattavat kyllä viihtyä aluskasvillisuudessa. Kannattaa kerätä pois silloin tällöin tai vaan murskata siihen missä ovat. Niistä tulee samalla ravintoa kasveille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   331
   6538
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   186
   3222
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   98
   1512
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   788