Miten ihmeessä tulee toimeen toimeentulotuella?

työtön.maisteri

Normi on 485 euroa kuukaudessa, josta osa saattaa mennä asumiseen. Sitten pakollinen puhelin, pakolliset pankkikulut. Itse tilaan sanomalehden, mutta en tiedä enää miten kauan, nimittäin tarvitsen ruokaa sitäkin enemmän. En voi syödä leipäjonojen ruokaa eli vehnäjauhoja ja näkkileipää, koska pitkäaikaissairauteni vuoksi joudun syömään hiilihydraatitonta ja sokeritonta ruokaa. Se tarkoittaa käytännössä kalaa, lihaa ja kasviksia. Ne ovat kalliita. Vuoden alusta lähtien jouduin perustoimeentulotuelle, ja pari kuukautta pärjäsinkin joten kuten, koska pakastin ja ruokakomero olivat täynnä. Viime kuussa rahat loppuivat jo puolessakuussa, loppukuusta sairauteni paheni ja jouduin menemään lääkäriin, josta ei kuitenkaan apua. Nyt pitäisi maksaa lääkärinlasku, mutta tässä vaiheessa kuuta on enää satanen jäljellä loppukuuksi, stressi pahentaa sairauttani ja sitä tämä köyhyys ainakin teettää!

Perustoimeentulotuki ei riitä. Se ei riitä mihinkään ylimääräiseen eikä edes pakollisiin. Joudun sairauteni vuoksi käyttämään esim. ihorasvoja, joita lääkärit eivät määrää eikä siten KELA korvaa. En polta tupakkaa, ja alkoholia käytän hyvin kohtuudella ja sitäkin lähinnä lääkkeenomaisesti.

Tämä ei ole ihmisarvoista elämää.

Parisataa lisää toimeentulotukeen, niin voisi tulla jotenkuten toimeen. Kaikki menisi siitä kulutukseen, ja vieläpä omalle paikkakunnalle ruokaan, kulttuuriin, kulkemiseen.

19

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pieneläkeläinen

      Sittenhän tänne vasta tulisi hirveä kansainvaellus, kun kaikkien maiden köyhät ja kipeät tulisivat suomalaisen yhteiskunnan elätettäväksi. Toimeentulotukinormia on päinvastoin jopa laskettava hieman alaspäin, esim 400 euroon. Itse ainakin olen valmis elämään pitkiäkin aikoja pelkkien kaurahiutaleiden, maidon ja kahvin varassa, jos voin olla varma, että maahanmuuttajat kauhuissaan pakenevat johonkin paremman sosiaaliturvan maahan.

      • työtön.maisteri

        Onko se hyvä näännyttää oman maan kansalaiset nälkään, jotta muiden maiden kansalaiset eivät halua tulla maahamme?


    • Kannustinloukku

      Mietitäänpä hypoteettisesti tilannetta.
      Henkilö raataa töissä ja saa x summan rahaa, samaan aikaan toiselle joka ei ole "löytänyt" töitä maksetaan sama tai vähän enemmän rahaa kuin työssäkäyvälle.
      Onko tilanne reilu?

      Sosialietuudet tulee määritellä sille tasolle jolla pärjää paikkakunnan halivimmassa asunnossa ja halivimmilla ruuilla, tuen saanti tulisi olla vain tilapäistä, ei vuositolkulla jatkuvaa.

      Ja aloittajalle, lihaa löytää toisinaan tosi halvalla, aina ei tarvitse olla sisäfileettä vaan ns. huonommat ruhonosat ovat halpoja.
      Köyhän ei kuuluisi nirsoilla ruuasta vaan syötävä mitä saa.

    • köyhtynyt

      100 eurolla teet jo paljon ruokaa.
      Jauhelihamakaronilaatikko lihaliemeen, juurekset kokonaisina ostettuna ovat edullisia, nakkikeittoa ym.
      Salaattia voi kasvattaa ikkunalaudalla.
      Toimeentulotuella pärjää joten kuten, aina oli rahat loppukuusta vähissä, mutta selvisin.
      Ihovoiteisiin kuluu rahaa, usein löydän tarjouksesta.

    • Muutkineläänäin

      Kolme broilerinkoipea on kokolihaa. Kaurahiutaleet ei paljon maksa. Vettä saa juoda pari litraa. Vuorokauden ruoat alle 2.5€. Kerro se kuukauden päivillä ja ala valittaa miten kokoliha kyllästyttää

    • Orjuuslaillista

      Lyhyt vastaus: Ei mitenkään.
      Tai no siis, täytyy valita viikko tai kaks kuukaudesta kun et syö mitään, ehkä aamukahvit voi juoda ilman maitoa. Se tarkoittaa että joka toinen päivä et syö mitään. Ei köyhä saa valittaa kun köyhän pitää tyytyä siihen ettei ole ihmisarvoa niin paljon että olisi oikeutettu jokapäiväiseen lämpimään ruokaan. Nauran siinä vaiheessa kun nämä köyhien haukkujat potkitaan töistänsä pois kun joku työtön työnhakija vie hänen paikkansa orjatyövoimana 9e /pv.

      • jxdwqs

        Orjat sentään tekevät jotain työtä, mutta nämä yhdeksän euron reppanat vain seisoskelevat kuntoutuspaikallaan rööki poskessa


      • On_se_kumma

        Kun moni työtön unohtaa että saa myös toimeentulotuen.
        Tuo 9€ on tuen päälle.
        Miksi toimeentulotuki pitäisi maksaa kotona löhöilystä?

        Mikroyrityksen pyörittäjänä joudun tekemään jokaisen euron eteen töitä.
        Ei auta laskea että tunnissa saa pahimmillaan 3€ käteen, se on kuitenkin enemmän kuin 0€.

        Miettikää tekin olisiko toimeentulotuki 9€ enemmän kuin 0€?


    • fdsk

      Toimeentulotuella elää helposti. Opintotuki on alle 300e / kk ja sillä elin minäkin 4 vuotta. Mitään muutahan sillä ei voi tehdä kuin keskittyä pikaiseen työllistymiseen, mutta se kait on tukien tarkoituskin.

    • ompelemaan

      Ommelkaa vaikka itse vaatteenne. Säästyy rahaa ajan mittaan. Tein pitkät housut kankaan hinta 27,80 e. Lopusta palasta ompelen kassin.

      • Ei_mene_näin

        Perinteinen tukea saava henkilö ajattelee toisin.
        Hän laskee tuohon housujen tekoon oman työajan ja sehän on julmetun kallista.
        Lopputuloksena hän saa housujen hinnan korkeammaksi kuin kaupasta ostettuna joten housut jää tekemättä.

        Kaikki pitää saada ilmaiseksi, ilman omaa työtä, se on Suomen ongelma.

        Ongelma nousee hyvin esille siinä kun yritetään aktivoida työttömiä.
        Ei haluta edes satsata itseensä ja kehittää omia taitoja, odotetaan että kyllä joku työnantaja maksaa palkkaa siitä kun taasen opettelee työnteon.

        Ps. niin ei tule käymään.


      • eioleompelukonetta

        Ei ole ompelukonetta ja myös tarvitaan lankaa, ehkä vetoketju ja nappi ,tai kuminauhaa, jollei ole vetoketjua.


      • eikannataommella

        H&M :stä saa housuja alennuslaarista 10-15 eurolla.
        Kirpparilta 3-7 eurolla.


      • ompelemaan
        eioleompelukonetta kirjoitti:

        Ei ole ompelukonetta ja myös tarvitaan lankaa, ehkä vetoketju ja nappi ,tai kuminauhaa, jollei ole vetoketjua.

        Joskus on korjailtava valmisvaatteita, että joku masiina hyvä olemassa. Nähty kun ratkenneen sauman tai vetoketjun tähden heitetty pois hyvälaatuinen vaate.


    • 6543

      Kyllä perustoimeentulon tasoksi asetteva n. 1000€. Se kaikki menee lisääntyvään kulutukseen, palveluiden käyttämiseen, elämiseen.
      Se raha ei jää kenenkään tilille seisomaan vaan jokainen euro menee kulutukseen.
      Näin kulutus kasvaa, valtio saa enenevässä määrin verotuloja, työllisyys paranee ja talous paranee.
      Tämä on otettavissa muuttamalla pääomatulo prokressiiviseksi ja yläpäähän kovat korotukset, pörssi ja osaketulot verolle kovemmissa määrin, poistamalla yritys ja maataloustukia sekä asetettava vuokra ja asumistukikatto, jolloin vuokrat laskevat ja ihmisillä enemmän käyttöpääomaa.
      Nyt se raha makaa porvareiden ja rikkaiden tileillä ja ei liiku minnekään. Se raha on saatava lilkkumaan.

      • jtyjtyrgre

        Itse taas kyseenalaistaisin ylipäätään kuluttamisen autuuden. Itse taas kehoittaisin ihmisiä säästämään ja lopettamaan velalla ostamisen kokonaan. Tavaraa pitäisi ostaa vain sen verran kuin on tarpeen ja uutta ostetaan vain ja ainoastaan silloin kun vanha hajoaa (esim. kännykkää voi hyvinkin käyttää 6-7 vuotta).

        Suomen talouden kannalta suurin ongelma on kotitalouksien velkaantuneisuus, ei se, että kotitaloudet eivät kuluta. Kotitalouksia pitäisi kehoittaa ostamaan kaiken säästämällä rahat etukäteen. Ainoat poikkeukset ovat asunto- ja opintolaina ja niitäkään ei pidä nostaa liikaa (esim. auto ei ole velan arvoinen).

        Ei valtio hyödy euroakaan perustoimeentulon nostosta, jos kyse on tuen nostosta. Koko tuo 1000 e/kk kun menee suoraan valtion rahoista (tarkennettuna, varsinaisten tuottavien työntekijöiden rahoista). Joten kulutuksesta tulevat verot ovat vain pientä palautusta tuesta ja valtaosa rahasta menee yrityksille. Mitä suurempi tuki, sitä enemmän valtio menettää. Ainoastaan silloin valtio hyötyy, jos perustoimeentulolla olevat pakotetaan töihin.


    • köyhät.mestarit

      Yle kertoo olympiamitalisti Juha Hirven talousvaikeuksista ja siitä miten työtön lapsuudenystävä auttaa pelastamaan ahdingosta.

      http://yle.fi/uutiset/3-9623733

      "Hirvi ei ole ainoa talousvaikeuksiin ajautunut huippu-urheilija. Yle Urheilun viime vuoden lopulla tekemässä kyselyssä selvisi, että suomalaisten olympiaurheilijoiden arki on todella karua. Valtaosa yksilöurheilijoista elää köyhyysrajan alapuolella eli tienaa alle 1200 euroa kuukaudessa."

      "Kyselyn mukaan toimeentulon epävarmuus aiheuttaa jatkuvaa stressiä ja henkistä painetta. Monella urheilijalla on vaikeuksia maksaa laskujaan."

      "Tärkeimmiksi toimeentulon lähteiksi nousivat kyselyssä sponsoritulot, joiden kerääminen on kovan työn takana nuorilla ja pienempien lajien urheilijoilla. Rahapulassa urheilijat ovat joutuneet lainaamaan rahaa perheenjäseniltä ja sukulaisilta sekä turvautumaan toimeentulotukeen."

    • eregergeger

      Kaikki riippuu kuluista... Itse tunnen henkilöitä, jotka tulevat helposti toimeen tuolla rahalla, koska heidän asumisensa on todella halpaa eikä ole mitään sairauksia. Minkä lisäksi he ovat erittäin pihejä ja jopa osittain kasvattavat omia ruokia. Mikäli valmistaa itse kaiken ruokansa, ei ruokaan mene kuin noin satasen verran kuussa, eikä silti syö huonosti.

    • nallepöllö

      Toimeentulotuki perustulona jokaiselle. Tulo- ja pääomatuloverotus vähentäisi sen rikkailta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe