Kuka tämä arvioija on?

navetanylisiltä

Joka arvioi, tosin lempeän tuntuisesti monien julistajien sanomisia ja tekemisiä. Hän löytää jokaisesta hyvää ja huonoa enempi ja vähempi, mikä on itsestään selvää, täydellistä uskovaa ja työntekijäähän ei ole olemassakaan, ei ole ollut eikä tule.
Miksi hän ei paljasta omaa nimeään, jonkun numerokirjainsarjan vain, että hänenkin sanomisiaan voisi taas vuorostaan joku arvioida/arvostella?
Näitä arvioijia/arvostlijoita alkaa olla yotube pullollaan, jokainen arvioi toinen toistaan vuorotellen, alkaa olemaan jo aika koomista.

Sana sanoo, että valvokaa itse omaa tilaanne, ei toisten.

29

2254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuka_missä

      olisko jotain linkkiä antaa. tai nimimerkkiä.

      • PääkonttorinMies

        Ehkä joku ihmettelee sitä että Paavola kirjoittaa monelle palstalle useilla eri nimimerkillä sekä massapostittaa omia kirjoituksiaan?


    • pitkäänhellari

      Niin sinä navetanylisiltä voisit itse antaa esimerkin meille ja jospa sitten me aremmat alettaisiin kaivaa se oma nimemme ja vaikka oheistaan tekstin kuvankin kanssa. Laita siis oma nimesi ja ainakin paikkakunta millä asut.
      Kyllä anonyyminäkin voi kirjoittaa kunnioittavasti. Ainakin itselläni on se asia tärkeä, ei niinkään kuka sen sanoo tai että esittelisin itseäni.
      Sorruit juuri itse siihen mistä toisia arvostelet, haluat udelle toisen henkilöllisyyttä rohkenematta itse tulla esille.

      • TotuuttaRakkaudessa

        Samoin minäkin tarjoan 'asian', en itseäni.
        Hengelliset ihmiset pystyvät arvioimaan Hengellisesti!


    • Jååååååo

      Ihmisillä on erilaisia armolahjoja ja armovirkoja. Nimittäin uskovaisilla ihmisillä.

      1. Tess 5:14 Me kehoitamme teitä, veljet: nuhdelkaa kurittomia, rohkaiskaa alakuloisia, holhotkaa heikkoja, olkaa pitkämieliset kaikkia kohtaan.
      5:15 Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toinen toisellenne ja kaikille.
      5:16 Olkaa aina iloiset.
      5:17 Rukoilkaa lakkaamatta.
      5:18 Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.
      5:19 Henkeä älkää sammuttako,
      5:20 profetoimista älkää halveksuko,
      5:21 mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;
      5:22 karttakaa kaikenlaista pahaa.
      5:23 Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.
      5:24 Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.

    • qbzz

      Poista paha keskuudestasi.

      1.Kor 5:1 Yleensä kuuluu, että teidän keskuudessanne harjoitetaan haureutta, jopa semmoista haureutta, jota ei ole pakanainkaan keskuudessa, että eräskin pitää isänsä vaimoa.
      5:2 Ja te olette paisuneet pöyhkeiksi! Eikö teidän pikemminkin olisi pitänyt tulla murheellisiksi, että se, joka on tuommoisen teon tehnyt, poistettaisiin teidän keskuudestanne?
      5:3 Sillä minä, joka tosin ruumiillisesti olen poissa, mutta hengessä kuitenkin läsnä, olen jo, niinkuin läsnäollen, puolestani päättänyt, että se, joka tuommoisen teon on tehnyt, on
      5:4 - sittenkuin olemme, te ja minun henkeni ynnä meidän Herramme Jeesuksen voima, tulleet yhteen -
      5:5 Herran Jeesuksen nimessä hyljättävä saatanan haltuun lihan turmioksi, että hänen henkensä pelastuisi Herran päivänä.
      5:6 Ei ole hyvä, että kerskaatte. Ettekö tiedä, että vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan?
      5:7 Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu.
      5:8 Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa, vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa.
      5:9 Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa;
      5:10 en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta.
      5:11 Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.
      5:12 Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?
      5:13 Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

      • markku.lievonen

        Hei haloo. Ollaan netissä ja nettimaailmassa. Raamattua ei tule soveltaa ja käyttää oman fiktiivisen kuvittelunsa tukemiseen,- vaan arjen keskellä oleviin tilanteisiin.

        Vai tarkoititko omalla kylälläsi olevaan asiaan ja ihmiseen, jonka tunnet?

        Netissä ihmisen todellisuudentaju on kuin Harry Potterin kuvituksissa.


      • ajatuksianetistä

        Tämä nettimaailma jollain tavalla vääristää aitoa kohtaamista ja kommunikointia.
        Tavallaan netissäkin on omia ryhmittymiä ja niille kannattajakuntiansa. Ja asioihin voidaan ottaa kantaa hyvin kaukaa käsin, itse siitä ilmentymästä, että vaikka sanotaan hedelmien kertovan puista, se kannanotto on kuitenkin, jos lähdetään ilmiöitä henkilöittämään, niin aika vaikeaa tehdä, jotta voisi kokea sen olevan oikeudenmukainen, voidaan nähdä seurauksia, mutta syiden tutkiminen ja havaitseminen on hieman laajempi käsite kuin etsiä pelkästään ihmisen tuomista opetuksista se syy, usein syyt ovat paljon syvempiä sille, miksi ihminen toimii tietyllä tavoin ja oikeastaan se väylä, jotta ihminen voisi kokea tasapainoa, täytyy löytyä henkilöstä itsestään käsin sillä tavoin, että sitä ei voi toinen ihminen "syöttää" toiselle, syitä seurauksille.

        Toki mitä globaalimmin ihminen toimii ja mitä enemmän haluten viedä asioita "kaikkeen maailmaan", se vastareaktio on myös globaalimpi usein asioille.

        Netistä löytyy esim. paljon sellaisia "omatoimisia" yrittäjiä, jotka koettavat saada netin tavoin kuuluviin sen äänensä ja kokemuksensa, ihminenhän halua ilmaista jotain kirjoituksillaan ja usein saada myös tulla kuulluksi.

        Jos mennään sitten ihan henkilökohtaiselle tasolle asioissa niin aidosti, niin jotain sellaista kohtaamisen tasoa uskoviin tällä varmaankin on hakenut, jotain sellaista mitä sitten ei koe löytäneensä normaalista arjesta, että se kommunikointitaso ja muoto toteuttaa seurakuntatoimintaa ihmisten keskuudessa mikä tapahtuu paikallisesti seurakunnissa, ei kohtaa sitä jotain jota ihminen ehkä haluaisi kohdata. Todellisestihan ihminen voi hakea jotain ystävyyden tasoa, jossa on syvempi ymmärrys yhteisestä uskosta käsin.
        Tämä nettihän on toisaalta sellainen "korvike" asioille, joka esimerkiksi mahdollistaa sellaisen "todellisuudenkuvan" luomiseen, joka ei vastaa totuutta ja tekee asioista paljon raadollisimpiakin, koska esimerkiksi arvioinnit tulevat täysin sellaisilta ihmisiltä, joiden kanssa ei koskaan ole ole ollut muuten tekemisissä kuin ehkä muutaman kirjoituksen verran, sitten jokainen voi miettiä onko siinä mitään oikeellisuudentajua sellaisissa arvioinneissa.


      • ajatuksianetistä

        Vielä jatkoksi,että myönnän silti itsekin että olen ehkä odottanut aiemmin sitä, että "joku toinen ratkaisisi ongelmani", että se lähtökohta on jo ollut väärä omassakin toiminnassani ja tavallaan minulla on elämän varrelta ehkä sen kautta kokemuksia, uskovien taholta hylätyksi tulemisesta, vaikka todellisuus on voinut olla, että olen voinut jopa ripustautua liiallisesti, olen ehkä tullut aiemmin ongelmieni kanssa ja ajatellut, että uskovilla uskonsa kautta olisi jotain ja tavallaan se on voinut jopa johtaa ristiriitoihin, koska aika usein uskovat eivät johdatakaan siihen, että löytäisi ongelmiin ratkaisut, vaan myös tuovat ne ratkaisut ja ne voi olla puoluekuntaoppeja ja sellaista "näennäisratkaisuja" esim. raamatunlauseautomaattina oleminen, ilman mitään oikeaa kosketuspintaa ihmisen elämään.

        Tavallaan ajattelen, että itsestä käsinhän asioita jokainen tuo ja elämänkokemuksesta, mutta usein asiat eivät vain kohtaa, koska kaikki on jotenkin pinnallisella tasolla, kokee että puuttuu se , että saisi sen aidon kokemuksen, että joku haluaa aivan aidosti ja oikeasit olla ystävä ja lähimmäinen ja sisar tai veli, eikä vain silloin kun se vastaa puoluelinjaa tai jos se toinen ei käy liian "raskaaksi" ihmisenä, että se alkaa tavallaan häiritsemään ihmisen "omaa toimintaa", esim. asettaa liian vaikeita kysymyksiä tms?. Vaikka joku sanoisi, haluan olla ystäväsi ja lähimmäisesi, mutta jos ihminen havannoi, että toiminta on toista jotenkin muuten, niin sen sanominen ei auta tilanteeseen, sitä kokemusta hyväksynnästä ei synny ja tavallaan, se voi jopa johtaa siihen, että sitä toisen ihmisen välittämistä lähtee jopa hakemaan.

        no, tämä lähti ihan ihan yleispohdintaan aiheesta, ei koske mitenkään nettimaailmaa välttämättä, vaan ihmisten välisiä kohtaamisia ja lähinnä sen mitä hengellisellä kentällä on nähnyt tai kokenut.


      • ajatuksianetistä

        ja ps, en tarkoita kirjoituksellani sitä, ettäkö ihmisten pitäisi kokea kohtaamisen olevan jotain, jossa on vaatimuksia, olla se ystävä ja sisar/veli, johon voi aina luottaa tilanteessa kuin tilanteessa... on ihan ymmärrettävää, että jokainen voi katsoa ja nähdä tilanteita, myös toiselta katsontakannalta... ja voidaan ajatella, että Jumala ei tee virheitä vaikka ihmiset niitä tekisivätkin... että tavallaan elämäkin on sitä, että annetaan anteeksi, se oma anteeksiantamus on tärkeintä, ei se että joltain odotetaan anteeksipyyntöä... on aina helpompi silloin myös jatkaa matkaa, niistä menneistä pettymyksistä huolimatta...

        :)


    • 37111

      Hyviä lainauksia.

    • navetanylisiltä

      Anteeksi jäi tuo linkki pois aamulla, se piti tietenkin olla mukana.
      https://www.youtube.com/watch?v=2X898hTQZdw
      Sanottakoon vielä että on aika harvinaista puhua ja arvostella youtubessa ilman minkäänlaista ilmoitusta kuka on, toisin kuin täällä keskustelupalstalla jossa on taas yleistä esittää kommentteja nimimerkin takaa. Toki monet tämän kaverin tuntee kasvoista tietenkin mutta eipä kaikki tietenkään ja mikä
      pointti siinä on, että naama on ruudussa mutta ei minkäänlaista nimeä. Vaan joku niminumerosarja tuossa näkyy, eikä allakaan mitään nimeä.
      No, ei muuta kun joku vaan jatkamaan tätä kummallista arvostelunauhaa ja tuon mehen puheet arvostelun kohteeksi, kyllähän niistäkin joitain poikkeamia ja vikoja löytynee kun oikein tarkasti seuloo?

      • emmaus49

        Paljon on kaveri vaivaa nähnyt.


    • olkoonkukatykkää

      Mitähän järkeä tuollaisesta on? Kuluttaa aikaansa hiusten halkomiseen.

    • kukahanlienee

      En ole ikuna päivänä nähny miestä, Filippiineilla asuu sanojensa mukaan, eipä mistään löytyny nimeen viittaavaa?
      Tunnistaako joku muu?

      • Raskas_tapaus

        Muutaman hänen videonsa olen katsonut ja tuntuu hokevan joka käänteessä olevansa Tapio Nousiaisen tyttärenpoika.


      • HoseeHalapenjo

        Hi hi hi. Hän pahoittelee, että alle 20 minuutin videosta tuli "pitkä". Olen itse tuottanut Maunolle vastausta YHDESTÄ hänen videostaan noin 7 tunnin verran...

        Tuo video on aika ympäripyöreää höpinää. Hän esimerkiksi vetoaa siihen, että kyllä kypsät kristityt erottavat jyvät akanoista ja siksi TV7:n katsominen on ihan turvallista kypsille kristityille. HEI HALOO, ENTÄS NE KYPSYMÄTTÖMÄT SITTEN??? Laittavat TV7:n päälle ja sieltä se roskasammio tuuttaa kaikenlaista vahingollista heidän elämäänsä, eivätkä he osaa siitä suodattaa. TV7 on Suomen suurin eksyttäjä, piste. Niinhän se juuri parhaiten toimii, että lähetetään joskus myös ihan kelpo-ohjelmia. Se on, jollei suoranaisesti pirullisen ovelaa ja petollista, vähintäänkin törkeän vastuutonta.

        Kyllä Mauno on ihan mies paikallaan ja vaikka otsikoikin videonsa clickbait-tarkoituksella, niin ei se muuta miksikään sitä tosiasiaa, että Hillsongilla ON mätä pohja ja että TV7 ON Suomen suurin eksyttäjä. Oma keitiikkini Maunoa kohraan keskittyy ihan muihin asioihin.


    • Kuka_missä

      Asuu ilmeisesti ulkomailla koska mainitsi jossain että: "siellä kotisuomessa".

      Ja toisessa videossa käänsi sen seurakunnan nimen suomeksi missä vaimonsa kanssa käy.

      Myös englannin lausunta on sulavaa ja selvästi luontevaa.

      Voisi katsoa enemmän kameraan. Tuosta päänpyörittelystä tulee outo tunnelma.

      Ihan mukavaa jutustelua ja hengeltään selvästi puhdas puhelija.

      Voisin lyödä kättä yhteisen uskon merkiksi.

    • tretuu

      Mattilan syntielämää on, että ei levitä evankeliumia, eikä parannuksen tekemistä syntisille vaan kaivelee tyypilliseen hellarihenkeen muiden tekemisiä.
      Herra armahtakoon häntä.

    • Daavidin_pojanpoika

      Jaa tämäkö, aivan tuttua porukkaahan tämä kaveri on, tunsin heti näöstä. Tämä kaveri on Miika, Askon poika Tynjälä. Eila Tynjälä-Sillanpää on Askon sisko ja Miikan täti, joka vaikuttaa enempi"hellenisteissä", kuin vapiksessa.

      • kluukeri

        Aha, No onhan siinä hiukan isoisänsä Pentti vainaan näköäkin. Pelkääkö paljastaa perhetaustaansa vai mikä on.
        Mitä järkeä on käyttää energiaansa tuollaiseen?
        Meinaakohan käydä kaikki herätysliikkeet, sananjulistajat ja yhdistykset läpi?


      • Daavidin_pojanpoika
        kluukeri kirjoitti:

        Aha, No onhan siinä hiukan isoisänsä Pentti vainaan näköäkin. Pelkääkö paljastaa perhetaustaansa vai mikä on.
        Mitä järkeä on käyttää energiaansa tuollaiseen?
        Meinaakohan käydä kaikki herätysliikkeet, sananjulistajat ja yhdistykset läpi?

        Yes, Pentin pojan poika kyseessä. Jäi sanomatta, että Miikan äiti , Saara oli tosiaan (jo Herran levossa) Anja ja Tapio Nousiaisen tytär. Miikasta löytyy "kuukkelilta" tietoa, että tekee ilmeisesti tosiaan käännöshommia.


    • markku.lievonen

      Näitä nettissä itseään esillä tuovia puhujia voi verrata yritysten parissa pyöriviin konsultteihin, jotka tulevat yrityksiin ja sanovat miten yrityksen toiminta saadaan uusiutumaan paremmalle tasolle. Mutta,- ovat todellisia puusilmiä.

      Niin, olen läheltä nähnyt, miten joku konsultti voi poltattaa yrityksessä yli 200.000€ vuoden aikana ja yrityksen tuottavuus laskee.

      Niin, näillä puusilmillä on yhteistä se,- etteivät he tunne kohdetta, josta konsultoivat. Olkoompa kysymys yrityksen toiminnasta tai ihmisen elämän vaalimisesta / muuttamisesta, niin punaineb lanka on tuntea mahdollisimman tarkoin kohteen tilanne. Siis nähdä fyysisesti ja havainnoida asiat aisteittensa kautta ja hahmottaa kokonaisuus.

      No, juuri netti on erittäin oiva väline ihmiselle, joka kärsii huomiosta ja on siten huomionhakuinen. Tuohon kun liitetään vielä sairas kuva JUMALASTA , niin paketti on valmis ja tuotanto on liukuhihnamaista. Jumalansa ilmoittaa mitä mistäkin vaikka kesäntulon myöhästymisestä lähtien.

      Mutta,- miten nämä ihmiset elivät kun ei ollut nettiä. Kasvoivatko he kun ei ollut rimaa, josta mennä ali. Todennäköisesti he kasvoivat pois ongelmastaan terveellä läpielämisen tavalla.

      • saviseutulainen

        Ja nämä suuret "viisaudet" loihe lausumaan suuri palstafilosofi Markku Lievonen.
        Jolla on repullinen hyviä ( omasta mielestään ) neuvoja puusilmäisille palstasurkimuksille, joita muuten viedään kuin litran mittaa, kun joku puusilmäinen, netissä itseään esille tuova, puhuja saa heidät silmät pyöreinä uskomaan itseensä - opettaa tämä PUUSILMÄ sitten sitä tahi tätä.

        Aikuisen oikeesti!


    • Pää_alas

      Jos nyt asuu jossain filippiineillä niin mitäpä sitä muuta touhuais kuin youtube videoita aikansa kuluksi.

      Muutenhan Duterte ampuu samantien.

    • Kuka_missä

      Saa varmaan aikalailla huomiota siellä noin huomiotaherättävän sinisillä silmillään.

      Senkin voi kääntää evankeliumin hyväksi.

    • epäilyttää

      Enpä tiedä, onko tällä arvioijalla henkien erottamisen armolahjaa, kun ei Tiaistakaan tunnistanut vääräksi profeetaksi? No kukaanhan ei ole täydellinen.

      • Musstasuu

        Miika Tynjälä se siellä höpisee


    • NNNTNT

      Eli Miika Tynjälä, no, nyt sitten vaan joku uusi yrittäjä arvioimaan Miika Tynjälän sanomisia.
      Kai noissa pätkissä löytynee jotain epäilyttävääkin jos tikulla kaivaa ja varmaan hyvääkin.
      Näin se aika kuluu uskovaisilla rattoisasti, jos ei tiedä mitä tekisi.
      Ja vihulainen nauraa,

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe