Ilman uskoa

Bebebebe

Miten keskustella ihmisen kanssa, joka ei usko ilmaan?

Ilmaan uskova yrittää selittää ilmaan uskomattomalle, että ilma on tässä kaikkialla ympärillä, ja että me voimme siitä ottaa itsellemme osia hyötykäyttöön, ja että me voimme myös siitä, jos se on pilaantunutta, sairastua tai jopa kuolla, mutta että tämä kaikki on näkymätöntä.

Ilmaan uskomaton sanoo: Paskaa! Mitä höpiset, hullu! Kuka tahansa näkee, ettei tässä ympärillä ole yhtään mitään, ei varsinkaan niitä sinun pelkäämiäsi pilaantuneita kuolinaineksia, jotka siis ovat vain sinun mielikuvituksessasi, idiootti, koska vain sinun päässäsi on näkymätöntä tyhjää, samoin kuin puheissasi, hihhuli, ja ihmiset kuolee ihan muista syistä, vajakki!

Ja niin edelleen.

24

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • todistuksen.lemua
    • hajimete

      Et ymmärrä asiaa mistä puhut, kun vertauskuvasikin ovat näin huonoja.

    • keskustelun.vaikeus

      >> Miten keskustella ihmisen kanssa, joka ei usko ilmaan? <<

      Ilma voidaan havaita ja vaikkapa nesteyttää, mutta miten keskustelet ihmisen kanssa, joka sotkee havaittavan todellisuuden päälle yliluonnollisen todellisuuden, jota ei voida havaita?
      Siinäpä haastetta.

    • Kokeile keskustella ihan asia- ja faktapohjilta.

    • "Miten keskustella ihmisen kanssa, joka ei usko ilmaan?

      Ilmaan uskova yrittää selittää ilmaan uskomattomalle, että ilma on tässä kaikkialla ympärillä, ja että me voimme siitä ottaa itsellemme osia hyötykäyttöön, ja että me voimme myös siitä, jos se on pilaantunutta, sairastua tai jopa kuolla, mutta että tämä kaikki on näkymätöntä. "

      Voit todistaa esimerkiksi ilmanpaineen vaikutuksen erilaisilla ylä-astefysiikan tasoisilla kokeilla. Pystyt myös toteamaan siipien toimivan ilman avulla ja sen että esimerkiksi savu sekoittuu ilmaan sen sijasta että se putoaisi kuin kivi.

      Eli toisin sanoen, voit todella helposti todistaa ilman olemassaolon tieteellisesti :)

    • Hihhuleijaaa
      • Jotenkin järkyttävä uutinen.


      • tästä.se.johtui

        Pastorin usko ei ollut riittävän syvä.


    • Ilman olemassaolo voidaan helposti osoittaa. Sinua kuitenkin risoo se kun sama ei päde jumalasi olemassaolon suhteen.

      • Sinä väität tuossa tietäväsi, mikä minua risoo. Se että olet väärässä väitteessäsi, ei sinua kiinnosta. Sinä haluat uskoa oman väitteesi. Mutta tosiasiassa sinä et tiedä minusta mitään. Ja tosiasiassa se, että väität tietäväsi mikä minua risoo, asettaa sinut kaikkitietäväksi, siis sinä itse asettaudut kaikkitietävyyteen.

        Ei ole koskaan hyvä idea asettautua Jumalan paikalle.

        Saatana sitä yritti, ja Saatanalle käy todella huonosti.


      • Luucifer
        Bebebebe kirjoitti:

        Sinä väität tuossa tietäväsi, mikä minua risoo. Se että olet väärässä väitteessäsi, ei sinua kiinnosta. Sinä haluat uskoa oman väitteesi. Mutta tosiasiassa sinä et tiedä minusta mitään. Ja tosiasiassa se, että väität tietäväsi mikä minua risoo, asettaa sinut kaikkitietäväksi, siis sinä itse asettaudut kaikkitietävyyteen.

        Ei ole koskaan hyvä idea asettautua Jumalan paikalle.

        Saatana sitä yritti, ja Saatanalle käy todella huonosti.

        Mistäs sinä tiedät miten saatanalle kävi tai käy? Raamattu valehtelee niin paljon ettei sitä voi käyttää luotettavana tietolähteenä etkä sinä voi omia ajatuksiasi/mielipiteitä esittää universaaleina totuuksina.
        Häpeäisit, jumalasi ei armahda kaltaisiasi valehtelevia egomaanikkoja.


      • Bebebebe kirjoitti:

        Sinä väität tuossa tietäväsi, mikä minua risoo. Se että olet väärässä väitteessäsi, ei sinua kiinnosta. Sinä haluat uskoa oman väitteesi. Mutta tosiasiassa sinä et tiedä minusta mitään. Ja tosiasiassa se, että väität tietäväsi mikä minua risoo, asettaa sinut kaikkitietäväksi, siis sinä itse asettaudut kaikkitietävyyteen.

        Ei ole koskaan hyvä idea asettautua Jumalan paikalle.

        Saatana sitä yritti, ja Saatanalle käy todella huonosti.

        "Sinä väität tuossa tietäväsi, mikä minua risoo. Se että olet väärässä väitteessäsi, ei sinua kiinnosta."

        Jos olen väärässä, niin ilman muuta minua kiinnostaa. Kiinnostaisi ainakin saada tietää perusteet, miksi kerta toisensa jälkeen kirjoitat viestejä kuten sinua risoisi se, ettei tavalliset ihmiset pidä Jumalaa todellisena. Jos vain esität närkästynyttä, niin sinua voi pitää trollina, joka ei vielä ole tullut kaapista.

        Minun on hyvin vaikea uskoa, että kukaan kirjottaisi mitään tämän ketjun aloituksen kaltaista mikäli olisi tyytyväinen siihen tilanteeseen, tai piittaamaton siitä, etteivät ihmiset jaksa ottaa todesta kirjoittajan ajatuksia esimerkiksi Jumalan olemassaolosta.


    • gfgfgfd

      Jos savolainen vanhapoika piereskelee, voiko tilanteen kuvata sanoin "iliman pilluu"?

    • Epäjumalienkieltäjä

      Mistä tiedämme, että ilma ei ole vain tyhjää? Koska tiede on sen selvittänyt. Tiede on selvittänyt myös ilman koostumuksen ja tiedämme mistä ainesosista se koostuu.

      Ovatko kaikki ilmaa tutkineet samanlaiseen tulokseen siitä, mistä aineista ilma koostuu? Tietenkin on, koska ilman koostumus perustuu havaintoihin ja kokeisiin.

      Entäs sitten jumalat? Mistä tiedämme että ne eivät ole vain tyhjiä kuvitelmia? Emme mistään. On kertomuksia, juttuja ja tarinoita, joissa jotkut väittävät tosissaan että joku jumala olisi olemassa, vaikka sitä ei voi testata, varmistaa eikä loogisesti perustella.

      Ovatko kaikki jumaliin uskovat samaa mieltä siitä millaisia jumalia on ja mitä jumala meiltä ihmisiltä odottaa? No eivät todellakaan, vaan uskovilla on lukuisia keskenään erilaisia ja ristiriitaisia käsityksiä jumalista ja heidän odotuksistaan. Onko meillä keinoa selvittää kenen uskomukset ovat parhaiten perusteltuja? Ei ole, koska kaikki uskomukset ovat vain perusteettomia uskomuksia.

      • Luucifer

        Perhana kun nämä hihhulit eivät vain sisäistä tällaisia tekstejä eivätkä myöskään järkevästi niihin vastaa. Jos bebebeeet, markit ja muut idiootit näin tekisivät, he eivät enää olisi fundamentalisteja ja maailma olisi parempi paikka.


    • A.Teisti

      Kummaa, miten tuulimyllyt pyörivät ennen vanhaan melkein joka kylässä...
      Tai ehkä sitten tuulta oli olemassa mutta ilmaa ei...

    • Knark5

      Moniko kreationisti vielä uskoo, että ilma ja vesi ovat alkuaineita?

      (Mark5, tiedämme jo että ilman sinun jumalaattoriasi eli sinua itseäsi ei olisi vettä eikä ilmaa.)

    • pyhä-kolminaisuus

      Luoja loi elämän kolmesta alkuaineesta: pissasta, kakasta ja pierusta. Pissa ravitsee veden, kakka maan ja pieru sulostuttaa ilman.

    • Ja jokaikinen ateisti on jälleen kerran aivan hakoteillä. Ettekö todellakaan itse näe omaa tyhmyyttänne?

      • Et ole vielä vastannut viestiini, jossa selkokielisenä kerroin miten voit todella helposti todistaa ja testata ilman olemassaolon, vaikka sitä ei suoraan voi nähdä.

        Pystytkö antamaan samanlaisen millä voisi varmistaa oman "jumalasi" olemassaolon?


      • keläinen
        Oudoksuva kirjoitti:

        Et ole vielä vastannut viestiini, jossa selkokielisenä kerroin miten voit todella helposti todistaa ja testata ilman olemassaolon, vaikka sitä ei suoraan voi nähdä.

        Pystytkö antamaan samanlaisen millä voisi varmistaa oman "jumalasi" olemassaolon?

        Jumala on henki ja ateistit ovat henkisesti jälkeen jääneet.Pitäshän ateistien ja teistien tälläinen asia tietää.


      • Luucifer
        keläinen kirjoitti:

        Jumala on henki ja ateistit ovat henkisesti jälkeen jääneet.Pitäshän ateistien ja teistien tälläinen asia tietää.

        Pitäisikö nyt itkeä kun noin ilkeästi minustakin kirjoitit? Taisit itse kirjoittaa tuonkin pätkän hammasta purren, heikkomieli.


    • No onneksi emme ole kivikaudella, ettei tuollaisesta tarvitse kiistellä. Eikä historiassa tarvitse mennä niinkään kauas. Pidettiinhän Englannissa koleraepidemian yhtenä aiheuttajana soista irtoavaa "huonoa ilmaa" epidemian aiheuttajana kun ei ihmisillä vielä ollut tietoa mikrobeista.

      Mutta tuskin edes luolamiehet joutaisivat tuollaisia karussa luonnossa juuri ajattelemaan.

    • Kumpoinen

      Tässäkin ei oltaisi menty jälleen metsään jos aloittajalla olisi edes alustavat tiedot tieteestä ja esim. fysiikasta, mutta jos ainoa kirja jota välittää tavailla on raamattu, niin ei ole ihme jos analogiatkin ovat heikkoja ja ns. pelkkää kuumaa ilmaa.

      Useampi on jo ehtinytkin mainita että "näkymättömän" ilman olemassaolo voidaan tosiaan osoittaa lukuisin eri tavoin ja kokein. Ihan jo pelkästään täyttämällä ilmapallon tai viuhkan avulla, lisäksi että se rakennetta pystytään nykyisin mittaamaan ja analysoimaan lukemattomin muinkin tavoin ja samat kokeet ja tulokset pystyy toistamaan muutkin ihmiset, ei tarvitse vain luottaa jonkun "ilman ylipapin" sanaan.

      Pelkästään vetämällä tyhjän muovipussin nopeasti edessään pussin suu auki ja puristamalla sen sitten nopeasti kiinni voi havaita ettei se olekaan tyhjä, vaan siellä on jotain joka estää sitä painumasta kasaan.

      Eikä se ilma itsessään ole "pilaantunutta", vaan sen mukana voi kulkea lukemattomia muita ainesosia jotka tekevät esim. hengittämisestä vaarallista. Näitäkin voidaan mitata mm. sen suhteen mitä nämä pienet ainesosat ovat.

      Ne kauheat pahuuden kätyrit, erilaiset tiedemiehet ja tutkijat kun ovat niitä jotka ovat aikoinaan ja nykyään juuri kyseenalaistaneet näitä pelkkiä väitteitä ja monesti sitten myös (avainsana) TODISTANEET ne vääriksi esim. kokeiden avulla.

      Ja JUURI TÄMÄN TAKIA esim. niitä ilman "kuolinaineksia" osataan mitata ja varoa kuten myös niiden aiheuttamia ongelmia ja tragedioita.

      Siinäpä seuraavaksi TODISTAMAAN sen jumalan olemassaoloa vaikka muovipussilla, niin meidän ei tarvitse luottaa vain kertomuksiin ja väitteisiin.

      Pelkkää raamattua lukemalla musta kuolemakin olisi edelleen vain yksi lukuisista muista jumalan tahdon välikappaleista jolle emme voi mitään, eikä mm. huonosta vedestä ja hygienista johtuva tartuntatauti jota voidaan ehkäistä ja hoitaa. Ja sen jälkeen kun pystyttiin OSOITTAMAAN mistä se johtuu ja miten sitä voidaan välttää, se onkin viittä vaille kadonnut tältä pallolta.

      Jos pelkästään raamattu-keijoja olisi kuunneltu, niin sitä vain edelleen rukoiltaisiin paskaiset kädet rystyset valkoisina, kun erilaiset tartuntataudit niittävät satoaan koska "jumala jälleen rankaisee" syntisiä.

      Nousisipa täälläkin taso huimasti jos palstan vakiouskovaiset tosiaan välittäisivät lukea muutakin kuin sitä lempiteostaan, joskin silloin olisi vaarana että he oppisivat jotain uutta. Sen kyllä huomaa näitä juttuja lukemalla, samoja argumentteja toistellaan kerta kerran jälkeen koska mistään ei tule mitään uutta.

      Esim. bebebebe onkin kun kerran täytetty ilmapallo joka pihisee yhteen suuntaan ja päästää ulos sitä samaa vanhaa haisevaa ilmaa kerta kerran jälkeen. Kun mistään ei tule uusia ajatuksia ja henkisiä tuulia, sama vanha ilma kulkee lopulta vain poispäin aina siihen asti kunnes hän päästää viimeisen henkosensa.

      Monet muut onneksi ovatkin sitten enemmän kuin kuumailmapalloja joiden ilmavaranto myös uudistuu kyseenalaistamisen tulissa (jotka voivat myös polttaa) ja mitä enemmän uutta ilmaa kertyy, sitä korkeammalle he kohoavat ja näkökanta paranee ja maailma ympärillä laajenee. He myös näkyvät kauas.

      Ja tässä oli esimerkki paljon toimivammasta ilma-analogiasta jota ei raamatusta oppinut ;)

      Toki voisi olla mielenkiintoista tietää missä vaiheessa esim. bebebebe lopetti kyselemisen ja ihmettelemisen ja uuden oppimisen. Ehkä se puoli ajettiin hänestä ulos jo lapsena, jos nyt ei sattunut niin ettei hänessä sitä puolta koskaan ollutkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe