Kvanttikompassi

defending_Creator

Tomin loistava blogikirjoitus lintujen hämmästyttävästä kyvystä käyttää kvanttikompassia! Punarinta hakkaa maailman parhaat tiedemiehet kvanttitilan pitämisessä. Tämä on totisesti todiste älykkäästä suunnittelusta.

Siunausta sinulle Tomi!

Linkki seuraavassa viestissä.

10

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • defending_Creator
    • päivystävä.ilkimys

      Kun edes ymmärtäisit hävetä...

    • Fiksu.Kreationisti2

      Kvanttifantasia ja muut tuhkimosadut eivät kuulu palstan aihepiiriin.

      Ilmoitettu poistoon.

    • Tuo blogitekstin loppukaneetti on jälleen ROTilta oppikirjamainen esimerkki henkilökohtaisen epäuskon argumentista.[1] Voin toki olla väärässäkin, mutta nähdyn perusteella rohkenen olettaa, ettei ROTilla ole kovin laajaa tietopohjaa kvanttimekaniikan ilmiöistä, laskennallisesta ja teoreettisesta kemiasta tai kvanttibiologiasta ylipäätänsä, jonka alaan kyseinen vuonna 2011 julkaistu tutkimus kuului.[2,3]

      Koska ROT ei itse ilmeisesti tuonut tätä täällä esille, eikä hän näemmä ole täällä esittämässä mitään väitteitä aiheesta, niin en jaksa kovin syvällisesti ruotia kyseistä aihetta. Yleisellä tasolla voin todeta, että lintujen navigointi- ja suunnituskyky perustuu useisiin eri aistinjärjestelmiin. Kyseinen tutkimus käsitteli lintujen kykyä aistia ja havainnoida maan magneettikentän muutoksia. Tämä tapahtuu sinivalon osuessa verkkokalvon kryptokromi-proteiinien muodostamaan pigmenttiin, joka tuottaa tällöin kemiallisia radikaaleja jotka toimivat paramagneettisesti.[4] Mekanismi saa aikaan kvanttilomittumisen elektronien spin-tilaan, ja koherentti kvanttitila voi kestää jopa 100 µs (mikrosekuntia), kun luonnossa koherenssin kestossa puhutaan yleensä korkeintaan muutamista mikrosekunneista.

      Blogissaan ROTilla oli oikeastaan vain yksi argumentin poikanen, eli hän hämmästeli kuinka ohjaamattomat prosessit olisivat voineet saada aikaan mekanismin, joka päihittää hiuppututkijoiden aikaansaannokset laboratorio-olosuhteissa. Ja kun hän ei sitä kyennyt ymmärtämään, niin johtopäätös oli tietenkin älykäs suunnittelu ja luominen. Viime vuonna kuitenkin ilmestyi tutkimus, jossa esitettiin useita tapoja, joiden avulla sellainen radikaali-pari mekanismi joka mahdollistaa elektronien spin-tilan pitkäkestoisen koherenssin, on voinut syntyä evoluutiolla. Ja kuinka ollakaan, tuon mekanismin kehittymisen taustalla on muun muassa satunnaisia mutaatiota esim. flaviiniadeniinidinukleotidi (FAD) kofaktorin tuotantoa säätelevissä proteiinisekvensseissä.[5] Mekanismin toiminta ja sen mahdollinen evoluutio on sen verran monimutkainen asia, etten sitä tässä enempää avaa. Lisätutkimuksia aiheesta toki vielä tarvitaan, mutta on täysin selvää, ettei tämäkään asia vaadi mitään magiaa ja suunnittelua, vaan kyseessä on evoluution tuotos.

      Ai niin, se toinen osa ROTin hämmästelystä unohtui. Tuolloin vuonna 2011 tutkjat olivat todellakin luontoa jäljessä mitä tulee kvanttitilan ylläpitämiseen, eli tutkijat onnistuivat tuohon aikaan parhaimmillaan säilyttämään lomittumisen 80 µs kun punarinnoilla se kesti 100 µs. Kreationisteille on toki tyypillistä sellainen ajattelu, että juuri tällä hetkellä olemme kaiken edistyksen huipulla, emmekä kykene enää mitään parantamaan. Tuosta tutkimuksesta kului n. neljä vuotta, kun tutkijat onnistuivat kasvattamaan koherentin kvanttitilan keston 200 µs.[6]


      • senkin-pakana

        Älä yritä eksyttää!


    • sokeakoOlet

      "...Mekanismin toiminta ja sen mahdollinen evoluutio on sen verran monimutkainen asia, etten sitä tässä enempää avaa..."
      Jotta evolutiivinen selostus olisi uskottava, pitäisi kaikista geneettisistä välivaiheista löytyä kelpoisuutta edistävä versio ja vieläpä niin että kelpoisuutta lisäävien välivaiheiden ero on enintään kaksi mutaatiota. Mutta tämäkään ei riitä. Punarinnan pitää ymmärtää käyttää näkemäänsä kvanttikemiallinen molekyylikompassi suunnistukseen. Tämä vaatii kvanttikompassiin sopivat mutaatiot sunnistuslogiikkaan aivoissa.
      Sellaista tutkimusta, jossa sekä suunnistulogiikkaan että kvanttimagneetiin sopivat ja aina kelpoisuutta edistävät mutaatiot askele askeleelta osoitettaisiin, saamme odottaa kauan. Sitä ennen kysymyksessä on uskon asia, josta on viisasta sanoa "... etten sitä tässä enempää avaa..."

      Joidenkin lintujen on havaittu kalibroivan kompassinsa aamulla auringon noustessa. Kun lintua on silloin pidetään keinotekoisessa magneettikentässä, lintu lentää koko päivän väärään suuntaan. Tämänkin ominaisuuden on pitänyt syntyä sattumalta ja kehittyä vähitellen.

      • muuanmiäs

        On tämä niin huvittavaa. Luominen on uskottavaa, jos vanhat tarut kertovat siitä, vieläpä keskenään ristiriitaisesti.
        Evoluutio taas ei ole uskottavaa, ellei sen jokaista yksityiskohtaa pystytä kädestä pitäen näyttämään ja selostamaan tarkalleen, miten ja miksi ja milloin tarkalleen kaikki on tapahtunut.
        Ominaisuuksien sattumalta syntymisen mahdottomuutta vaan tungetaan argumentiksi, vaikka toistuvasti kerrotaan, että ne eivät tietenkään synny sattumalta ja kerrotaan mekanismi, joka niitä ominaisuuksia tuottaa.


      • päivystävä.ilkimys

        ROTin mukaan Red Fox on ketuista rappeutunein koska sillä on vähiten kromosomeja. Paitsi että se on ketuista kookkain ja laajimmale levinnyt, se osaa myös käyttää magneettikenttää:

        http://blogs.discovermagazine.com/notrocketscience/2011/01/11/foxes-use-the-earths-magnetic-field-as-a-targeting-system/#.WRxF4hJUq1s

        Siinäpä on kretaleelle uutta selvitettävää...

        Onkohan kukaan kreationisti miettinyt, onko kompassillakin jonkinlainen sielunelämä, kun se osaa näyttää aina pohjoiseen?

        "Punakettu Ykkönen, sanoimme että laskeutumisnopeutesi on liian suuri!"

        https://metrouk2.files.wordpress.com/2013/12/ad_121744058.jpg?w=748&h=498&crop=1


      • ”Jotta evolutiivinen selostus olisi uskottava, pitäisi kaikista geneettisistä välivaiheista löytyä kelpoisuutta edistävä versio ja vieläpä niin että kelpoisuutta lisäävien välivaiheiden ero on enintään kaksi mutaatiota.”

        Tämä ei taas perustu mihinkään. Tai perustuu se siihen, että Leisola on toitottanut Beheltä, Dembskiltä, Gaugerilta ja Axelta lainaamiaan väitteitä parikymmentä vuotta, mutta järkeä niissä ei juurikaan ole. Todellisuudessa molekyylievoluutio voi olla lähes neutraalia, mutta toisaalta esim. uusia funktionaalisia entsyymejä voi syntyä jopa viiden peräkkäisen muutatioiden sarjasta.

        ”Mutta tämäkään ei riitä. Punarinnan pitää ymmärtää käyttää näkemäänsä kvanttikemiallinen molekyylikompassi suunnistukseen. Tämä vaatii kvanttikompassiin sopivat mutaatiot sunnistuslogiikkaan aivoissa.”

        Samaa tyhjää lätinää. Flavoproteiineihin kuuluvat kryptokromit ovat hyvin konservoituneita sekä kasveilla että eläimillä ja niillä on säätelytehtäviä muun muassa sirkadiaanisessa säätelyssä (vuorokausirytmi). Silmän verkkokalvon fotoreseptoreissa sinivaloon reagoivina niissä ei ole tarvinnut tapahtua kuin ”viritystä” niiden toimintaa säätelevissä signaalimolekyyleissä, joka on vaikuttanut atomien ja molekyylien kemialliseen vuorovaikutukseen mikä taas on johtanut luonnonlaeista seuraavan kvantti-ilmiön optimoitumiseen. Ette jostain syystä kykene näkemään kuin teleologisia prosesseja kaiken taustalla.

        ”Sellaista tutkimusta, jossa sekä suunnistulogiikkaan että kvanttimagneetiin sopivat ja aina kelpoisuutta edistävät mutaatiot askele askeleelta osoitettaisiin, saamme odottaa kauan.”

        Niin varmasti saadaankin odottaa, koska sellaisen odottaminen perustuu vain sinun Leisolalta oppimiisi väärinkäsityksiin.

        ”Sitä ennen kysymyksessä on uskon asia, josta on viisasta sanoa "... etten sitä tässä enempää avaa..."

        Tässä ei ole kysymys uskosta, vaan sekä kyseisestä asiasta tiedetystä yhdistettynä muista tutkimusta saatuun tietoon että niiden yhdistämisestä seuraaviin loogisiin päätelmiin. Älykäs suunnittelija teleologisine prosesseineen ei ole minkäänlainen samalla viivalla oleva näkemys.

        ”Joidenkin lintujen on havaittu kalibroivan kompassinsa aamulla auringon noustessa. Kun lintua on silloin pidetään keinotekoisessa magneettikentässä, lintu lentää koko päivän väärään suuntaan. Tämänkin ominaisuuden on pitänyt syntyä sattumalta ja kehittyä vähitellen.”

        Ajattelusi on täysin solmussa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe