Miten katolilaista tulisi puhutella?

Vanhurskaus

Miten lähestyä katolilaista, jos haluaa hänet uskomaan sola scripturaan ja vanhurskauttamiseen? Mikä olisi paras tapa yrittää? Suora haastaminen, tuikkailu rivien välistä vai sivistynyt keskustelu?

24

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FilippusTietäjä

      Aloita juttelemalla mansikan satonäkymistä.

      Siitä sitten vähitellen siirrät keskustelun vanhurskauttamisoppiin.

      Siirtymän olisi hyvä olla niin hidas, että katolilainen ei huomaa keskustelun muuttumista teologiseksi. Hän ikään kuin luulee yhä puhuvansa mansikoista.

      Jos katolilainen älyää puhuvansa teologiaa, pelästyy hän ja menee lukkoon. Teologia on vaarallista. Se on parasta jättää pappien yms. asiantuntijoiden vastuulle.

      Jos katolilainen huomaa puhuvansa teologiaa, kaikki mitä hänestä saat irti on jotain ulkoa opeteltuja latteuksia. Ja nekin hän lausuu ympärilleen peloissaan pälyillen.

      • Teologia pitäisikin jättää asiantuntijoiden vastuulle!


      • Raamattu
        jjeeves kirjoitti:

        Teologia pitäisikin jättää asiantuntijoiden vastuulle!

        Jumala on asiantuntija. Ainoa oikea opetus on Raamattu. Katolinen kirkko ja monet muut kirkot ja paikat ja opettajat opettavat väärää evankeliumia. Älkää antako loiston, pukujen, todistusten ja suloisten sanojen viedä teitä kadotukseen. Ottakaa vastaan Jeesus Kristus Herrana ja Vapahtajana ja seuratkaa Häntä totuudessa. Pysykää Jumalan Sanassa, siitä poikkeamatta.


    • Vanhurskauttaminen, eli oikeamielistyttäminen.

      Ensin opiskellaan mikä on oikein ja mikä väärin, ja sitten ei tehdä sitä mikä on väärin. Siinä on realistinen vanhurskauttaminen.
      Mutta ei se ole katolistalla, koska se on pysyvä ohje.

      • capiche

        Vanhurskauttaminen on sitä, että Jumala vanhurskauttaa ihmisen Kristuksen sovitustyön kautta.

        Elämän vanhurskaus on sitä, että kristitty pyrkii miellyttämään Jumalaa toimimalla Hänen käskyjensä mukaan. Aika harva meistä voi kehua onnistuneensa jälkimmäisessä. Sellainen ajatuskin olisi ylpeyden syntiä. Ja siksi joudumme elämään Jumalan armon varassa.

        Ylpeydestä lähtee myös ajatus, että minulla on totuus ja nuo muut ovat eksyksissä. Jumala on sama kaikissa kirkkokunnissa. Luottakaamme siis, että Hän pystyy hoitamaan työnsä päätökseen, olimme sitten protestantteja tai katolilaisia.


    • näin.päin

      Sola Scriptura on vasta 1500-luvulla keksitty väärä oppi. Katolisessa kirkossa pitäydytään alkuperäiseen, apostoleiden opetukseen. Näin ollen sinun tulisikin lähestyä katolilaista saadaksesi oikean ymmärryksen hengellisistä asioista.

      http://www.catholicapologetics.org/ap020800.htm

      • Vanhurskaus

        Ihmiset ovat erehtyväisiä, ihmisten välittämään traditioon ei voi luottaa, ihmiset muuttuvat ja jopa tipahtavat pois uskosta. Paavit ovat erehtyväisiä ihmisiä.

        Jos oppitraditio on jotain muuta kuin mitä Raamatussa sanotaan tai jopa ristiriitaista Raamattuun nähden joko kirjaimen tai periaatteen tasolla, oppitradition kannattajien täytyy todistaa, että oppi on Jumalasta eikä ihmisten keksintöä. Katolilaiset eivät ole kyenneet tähän.

        Raamattu on luotettava.

        Pyhä Henki on jokaisessa uskovaisessa.

        Kunnioittavasti,
        Vanhurskaus.


      • Vanhurskaus

        Höh. Joku oli vastannut minulle, mutta viesti ehdittiin poistaa sääntöjen vastaisena ennen kuin luin sen.

        Vastatkaapa joku sääntöjä noudattaen.

        t. aloittaja


      • näin.päin

        Vastasin sinulle asialliseen viestiisi mielestäni asiallisesti. Minulla ei ole aavistustakaan, mikä siinä oli sääntöjen vastaista.


      • JumalanSanasta

        Ei kannata tutkia yhtään noita nettisivuja, vaan RAAMATTUA.

        JEESUS ON KALLIO, EI Pietari (kuten katolinen kirkko ja monet muut väittävät). Joukko ihmisiä poikkesi tästä yksinkertaisesta faktasta (fakta on, että Jeesus on ainoa Pelastaja ja ainoa kallio ja ainoa perusta) ja perusti antikristillisen laitoksen, joka halusi itselleen vallan, ja joka eksyttää ympäri maailman viettelevällä, väärällä evankeliumilla.

        Selvennyksenä, puhuessaan Pietarin kanssa kalliosta (jonka päälle kirkko rakennetaan), Jeesus viittaa USKOON, joka Pietarissa on (josta Pietari antoi todistuksen). Eli Jeesus viittaa ITSEENSÄ. Jeesus on ainoa Kallio. Tämä käy ilmi monesta kohdasta Raamattua. Sanoopa Raamattu suoraan, ettei ole muuta kalliota kuin Jumala. Jeesus on Jumala sillä Jumala on yksi Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Raamattu sanoo, että muuta perustusta ei ole annettu kuin Jeesus.

        Joko ihminen kuulee mitä Jumala Sanassaan sanoo tai ihminen luottaa enemmän ihmisiin ja vääriin opetuksiin. Jeesus varoittaakin, että ihmiset eksyvät, koska eivät tunne Jumalan Sanaa. Monet eivät halua lukea Jumalan Sanaa. Helppo valmiiksi tarjoiltu (väärä) evankeliumi maistuu monelle paremmalta kuin Jumalan Sana puhtaudessaan, jota ei ole aina niin mukava kuunnella. Monesti suurimmat eksytykset ovat niitä, joissa on 90% totuutta, mutta se kavala 10% valhetta.

        Tutkikaa itse Raamattua, älkääkä uskoko ketään muuta kuin Jumalaa.


    • N.E.Keri

      Mitä jos sanoisit rouva ja herra X.

      Tuskin kukaan kieltäytyy lounaasta. Ruoka on ali-rvostettu apostoolinen missio.

    • DynaaminenPuhuttelija

      Aion ottaa katolilaisen puhutteluun ja osoittaa hänelle Raamatusta kohta kohdalta asioiden oikean laidan. Teen tämän systemaattisesti ja vastaväitteitä kuuntelematta, mutta samalla ystävällisesti. Mitäs tästä sanotte?

    • PasiToivonen

      Ihan hyvä mutta kannattaisi sitoa kuuntelija ilmastointiteipillä tuoliin ja laittaa suukapula niin ei tule vastaväitteitä.

      Kannattaa aloittaa aivan perusteista: Maa on litteä.

      • DynaaminenPuhuttelija

        :D Nasevasti vastattu, PasiToivonen.


    • kannatta.olla.hiljaa

      Aloittajan kysymys ansaitsee suoran vastauksen. Älä yritä levittää harhaoppiasi. Se on parempi asiallesi, sinulle itsellesi ja kirkkojen väliselle keskusteluyhteydelle.

      • SolaScripturaJuttu

        Millä tavalla hiljaa oleminen on parempi kirkkojen väliselle keskusteluyhteydelle?


    • moltevolte

      Sola scriptura on perustavanlaatuisesti absurdi alkupiste.

      Uusi testamentti koottiin katolisen kirkon toimesta ensisijaisesti opetustarkoituksessa. Tämä ei tarkoita, että kootut kirjat sisältäisivät kaiken mahdollisen.

      Sola scriptura lähtee implisiittisesti siitä, että kirjoitukset olisivat ilmestyneet sellaisenaan kuin tyhjästä ja että kaikki niiden ulkopuolinen oppi olisi ikään kuin näihin kirjoituksiin lisäämistä ja siten saastuttamista. Todellisuudessa kirjoitukset koottiin katolisen kirkon auktoriteetin alla. Jotkin Jumalan hengestä syntyneinä pidetyt kirjoitukset (joihin jotkin varhaiset kirkkoisät viittasivat opetuksessaan) jäivät Raamatun ulkopuolelle.

      • tarkennusta

        Jumala johdatti Raamattuun, mitä tahtoi. Se että joitain "pyhinä pidettyjä" tekstejä ei sinne tullut, kertoo vain, että Jumalan käsitys tekstien pyhyydestä ei osunut yksiin kirkkoisien käsitysten kanssa. Pyhänä voi pitää monia tekstejä, mutta kyllä Jumala tietää ja toteuttaa tahtonsa aina.


      • Jeesuksen_tie

        Jumalan Sana oli hyvin tiedossa seurakunnassa ennenkuin katolinen kirkko siihen kävi käsiksi. Jumala ei antanut Sanaansa muutettavan. Katolinen kirkko siis ei pystynyt Jumalan Sanaa muuttamaan. Mutta tekivät siitä harhaopetuksen. Katolinen kirkko ei opeta Raamatun sisältöä vaan he ovat vääntäneet Raamatun sisällöstä uuden valheellisen evankeliumin, ja tätä luste-evankeliumia levitetään nyt maailmalle. Moni kompastuu Jumalan Sanaan. Eikö Jumala tarpeeksi varoita näistä asioista? Ainoa perusta on Jeesus. Katolinen kirkko ei ole auktoriteetti eikä perusta. Vaan Jeesus on perusta ja vain Hänen kautta meillä on pääsy Isän luokse. Meidän on otettava henkilökohtaisesti ilman välikäsiä Jeesus vastaan Herrana ja Vapahtajana (Joh. 1:12; Ap.t. 4:12) ja seurattava Häntä totuudessa ja Pyhässä Hengessä (Joh. 14:6; Luuk.14:27; Matt. 7:21 jne.). Moni jää ulos iankaikkisesta elämästä, koska Jeesus ei ollutkaan heidän Herransa, vaan he palvelivat kaikenlaisia epäjumalia, kuten katolista kirkkoa. En puhu vain katolisen kirkon eksytyksestä. Monet muut kirkot ovat vain pieniä katolisen kirkon kopioita ja eksyttävät yhtälailla. Ja on paljon erilaisia paikkoja ja liikkeitä, jotka tavalla tai toisella eksyttävät.

        1. Kor. 3:11 Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus.


    • Kanonarkkis

      Ihan näin ulkosuomalaisena katolilaisena sanoisin, että ensinnäkin tervehditään; esim. sanotaan hyvää huomenta, - päivää tms. Kielellä ei ole väliä, ja sitten voidaan keskustella vaikka matkailusta erilaisiin pyhiinvaelluskohteisiin. Kinastelu esim. ko. vanhurskauttamisopista tms. ei kuitenkaan johda muuhun kuin yhteiseen mielipahaan, ja se on kaikkea muuta kuin se mikä on kirkon perustehtävä.

    • Arutpircs

      Sola Scriptura -oppia ei ole Raamatussa ja siksi se on epäraamatullinen jai ristiriidassa Raamatun kanssa.

      • Totuudesta_

        Raamattu on oppi. Katolinen kirkko ja monet muut paikat eivät Raamatun sisältöä opeta vaan väärää evankeliumia.


    • kysynn

      Eikö useatkin ihmiset etsi lepoa ja rauhaa kaikkien myrskyjen maailmassa - olisi oikeus lepoon ja rauhaankin välillä - varsinkin jos on työn uuvuttama, sairastelua, vastoinkäymisiäkin yksinäisyyden ohella - alituinen kiivailukin eri seurakuntien erilaisista käsityksistä uskontojen "puhtaudesta" lie ainakin särkyneille sydämille enempi syvä rasite kuin jaksamiseen toivoa ja iloa tuovan opetuksen kuuleminen?

      • levätkäävain

        Levätkää vain. Levätkää Jeesuksen Kristuksen armossa, josta Raamattu kertoo.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4177
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4026
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3642
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3029
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2751
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2528
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2528
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2406
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2299
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2245
    Aihe