Mustasukkaisuus/kateellisuus kaikesta

InNoTerms

Oletteko koskaan törmänneet tyyppiin, jonka mustasukkaisuus ei rajoitu pelkästään puolisoon, vaan ollaan mustiksia lapsista (omistakin), lemmikkieläimille osoitetusta huomiosta, kavereista, suvusta?

Tällainen tyyppi viimeksi mainitussa eli suvussa on taakka. Lyö kiilaa pahimmassa tapauksessa kaikkiin mustasukkaisuutensa/katetutensa aiheuttajan (puolison sukulainen esimerkiksi) ihmissuhteisiin. Estää puolisoaan vastaamasta puhelimeen tälle, torpedoi tapaamisia; jos joskus puoliso pääsisikin tapaamaan sukulaisiaan ilman mustista, tapaamisen aikana puhelin soi taukoamatta, yleensä vaatimuksena tulla jo kotiin riippumatta siitä, kauanko tapaaminen on kestänyt.

Lapsetkin jäävät mustiksen liitossa lapsipuolen asemaan, korkeintaan funktionaan toimia paineentasaajina, kun mustis raivoilee siipalleen. Lisäksi he (varsinkin samaa sukupuolta mustiksen kanssa olevat) ovat tuhoavan mustasukkaisuuden aiheuttajia myöskin.

Vielä kauheamman asiasta tekee, jos mustis ei ollenkaan ymmärrä olevansa tosiaan tuhoavan mustasukkainen; aina hänellä on lähestulkoon jalot motiivit toiminnalleen, olkoon se sitten millaista haitantekoa ja estämistä tahansa. Mustasukkaisuus on puettu "velvollisuuksien hoitamisen" ja yleisen marttyrismin kaapuun. Kuitenkin marttyrismi on niin taitavasti seliteltyä ja peiteltyä, että toisetkin menevät siihen mukaan; tällaisen henkilön ei koskaan tarvitse kuulla marttyyrin viitastaan kuittailua. Itsekään hän ei tajua marttyroivansa, tai jos tajuaakin, ei lopeta sitä kuitenkaan koskaan. Kuten ei mustasukkaista käytöstään muutenkaan.

Sama tyyppi saattaa lisäksi tehdä kaikkensa, jotta saisi puolisonsa mustasukkaiseksi itsestään; viime kädessä jopa petetään "tilien tasaamiseksi", vaikka oikeasti mitään tasaamista ei ole. Häivytään yksinäisille matkoille, joilta kuitenkin koko ajan vaanitaan puolison tekemisiä niin paljon kuin mahdollista ja saadaan järjetön raivokohtaus, jos omista kuulumisista ei olla tarpeeksi kiinnostuneita.

Mahtaa olla rankkaa olla tuollaisen kieron ja tuhoavan mustasukkaisuuden kanssa tekemisissä ja liitossa, kun sen seurannaisvaikutuksetkin aiheuttavat muulle suvulle traumoja.

Yleensä ottaen ihmisten on todella vaikeaa, jopa mahdotonta nähdä omia vikojaan. Korkeintaan ne nähdään muissa, tällä tavoin itsensä asiasta ulkoistaen.

2

611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näisseeoli

      on kokemusta, ex ( ulkomaalainen) oli justi sellainen, vaikka mies oli jo yli 50 ei mustasukkaisuus hävinnyt mihinkään. Ihan kaikesta oli mustis mikä liikkui, kissoista, koirista, ihmisistä, sukulaisista ja itse huorasi kuin pukki

    • elämänpelikortit

      Mun äiti oli tuollainen :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe