Huussista puhaltavat raikkaat kesäiset tuulet nyt

Woldemort

Sehän kaatuikin heti kun läksin norsseja etsimään, mutta palasin ilman.
Ei muuta kuin uusia huulia tähän vielä puhtaaseen ketjuun mihin kuten aina toivomme ihmisten kirjoittavan.

Eka yritys lipsahti ajanvieteosioon, joten korjaan sen tänne ja unohdamme sen ajanvieteeseen livahtaneen aloituksen

495

5976

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Dr.Whoo

   Joo, hullu robo innostui taas edellisen ketjun lopussa ja poistamaan muutamia pahimpia herjauksia, kuten (suunnilleen) tää:

   -Edsolilla olis tietty valmiina pöheä tehotraktorikin millä vois kisata tractor bullingissa, jossa ideana on vetää (laahata) muskelitraktorilla mahdollisimman suurta painoa ja katsoa kuka vetää pisimmälle. Ja kauhee musta savu nousee traktorin piipuista...

   Tää oli siis vastaus poistettuun Wolden ajatukseen diesel homella kisailusta. Joka taas oli kommentti poistettuun vormula viestiin.

  • Woldemort

   Joo parempi aloittaa puhtaalta pohjalta ja toivoa että pääsemme edes Räikköstä fanittamaan huomenna. Nythän näitä aloituksia tuli tuplittain kun se eka harhaili ensin ja nopeana ehdin tehdä uuden ennenkuin se ensimmäinen löysi aloittelevien kirjailijoiden osioon.

   Mikähän sitä roboa riivaa kun se poistelee ihan sattumanvaraisesti ihan kuin olisi joinain päivinä ihan eri henkilö ja skitso.

  • edson

   Kesäinen sade, jeeeeee, paitti, että lämpö +7° ja viime yönä oli pakkasta.

   Vai oli poistettu 47 hv traktorin johdosta tai muka vielä sen tekemän savun. Ei muuten savuta kuin kylmänä käynnistettäessä ja on sellanen vehe, ettei paremmasta välii. Jos ois etuvetonen, en pääsis kuorminen kotia, ku etufillarit huilaavat ilmassa raskaiden kuormien takia. Ja kaikki lähti vormulasta jaa-a. Fillarikommarit varmaan asialla?

   Taitaa kääntyä koneen sammuttamiseen ilta ny, sillä lentopallooki tulossa. Ja miljonääritki.

  • serlaus

   Mikä, huussiko kaatui? Hutero on paskis sulla . :))

  • edson

   Huussitko kaatuu, ei ei, ne täyttyy ja taas tyhjään ... Huussi on helpompi täyttää kuin tyhjä elämä :)

   Toista se on nelipyöräkodin wc, jos se kaatuu, kaatuu koko kotikin.

   Sunnuntaita kunnioittamati vakoja vetelemään osalle, osa taas suoraan kynnökselle. Kynnöksen harjalle vain kepillä kuoppa ja sinne kasvamaan.

  • Dr.Whoo

   Hellettä pukkaa.

   Sunnuntai se on parasta työaikaa. Ei puhelimet pirise eikä muutakaan häiriötä ole. Minäkin jo seittämästä saakka olen huiskinut hommia. Nyt välillä täällä höyrystymässä, sitten taas ankaraa työntekoa.

   Valtaosa töistäni on "henkistä" laatua, olen siis hengenmies.

  • edson

   Sunnuntai on jautaa

   Jahas, tänään sitten joutuu yleverolainen sulkemaan silmänsä uutisilta, jotta formulajännitys säilyy siihen lyhennettyyn jälkilähetykseen.

   No sitä ennen urheilunälän tyydyttää suunnistus ja lentopallo. Joskus sitä tuli seurattua tennistäkin, mutta jostain syystä jäänyt. McEnroy-Borg oli vähän sama asia kuin radiosta Patterson-Ingo Johansson. Oli "pakko" seurata.

   Jumalavita, kun ei tarvinnut arraa käyttää ja sitä paitsi, maa on paljon pehmeämpää, kun ei kynnöksen jälkeen äestä. Jää perunoille ainakin enemmän pehmää multaa kasvaa, jos ovat kasvaakseen.

   • Dr.Whoo

    No meilläkin olis tossa vähän "peltoa", entistä mansikkamaata lähinnä. Nyt monta vuotta ollut nurmikolla. Joskus yritettiin saada mansikkaa, mutta kyllä ne parempiin nokkiin lähes kaikki aina meni.

    Pari potaattia vois tietty maahan laittaa, mut sitten tarttis tehdä aika paljon hommia sen eteen.

    Niin, ja on meillä pieni kasvihuonekin, täysin käyttämättömänä sekin monta vuotta.


  • Woldemort

   Edsonilla on noita juche toimintaan tarvittavia kykyjä ihan perunanviljelyyn asti. Kaikilla noilla käden kyvyillä kannattaisi jo lähteä huonommin teollistuneisiin maihin konsultiksi ja tuottamismentoriksi.

   Itseviljelyssä pieneltäkin palstalta saa helposti? pienen perheen vuoden juurestarpeet, jos on maakellari missä ne säilyvät. Lisäksi saa sesonkisalaatit ja tomaatit.

   Yrittäjä Huu on jo niin kaupunkilaistunut että maanviljely näkyy enintäin kirjanpidossa ja vanhan sukutilan pihapellot ja kasvihuoneet ovat villiintyneet. Ei muuta kuin Edsol vuokralle muutamaksi viikoksi ja kas, vanha piha on toimiva maatila

   Nyt kohta vahtimaan F1 menoa listalähetyksenä BBC kanavalta, kun kuvaa ei nyt saa kun ei ole juuri sitä maksukanavaa mikä F1 näyttäisi

   • edson

    ...ovat todenneet, että juche-aate on ”itse asiassa uskonnollinen liike”, vaikka sen kannattajat eivät sitä sellaiseksi tunnusta"

    Rukoilen joka päivä sadetta, poutaa ja että kekkonen tulisi ja pelastaisi.


  • edson

   Älkää nu sentään konsulenteiks. Laiskuuteen pyrkivää toimintaa tuo kynnökseen kylväminen. Ja omakotipihalle on kait muuta käyttöä kuin viljely, jollei siitä kauhiasti iloitse. Onhan marjapensaita ja sopivassa paikassa luumu- ja kirsikkapuita, omenaa ja vaikka tyrniä, jalostettua mesimarjaa

   Tuppaan vain alkukesästä innostumaan jopa kirjoittaen, mutta lämmön noustessa, paarmojen saapuessa ja rikkakasvien kukoistaessa, ääni muuttuu. Tai hiljenee.

   Pari aaria riittää vallan mainiosti omatarveviljelyyn. Mansikkakin jää viljelijän suihin, kun hieman verkottaa. Ja mikä ettei kokeilisi pihamaalla yrttejä, sipulikasveja ... tekee sellaisia puulaitoja ja alimmaiseksi laittaa kankaan estämään rikkakasvien nousua ja päälle maaksi ruohonsilpun, turpeen ja hiekan sekoitusta. Turpeenkin voi unohtaa.

   Jne jne

   • Dr.Whoo

    Verkkoja mansikoiden päälle mekin joskus aateltiin, mutta sitten luultavasti saisi irrotella lintuja niistä?

    "Onhan marjapensaita ja sopivassa paikassa luumu- ja kirsikkapuita, omenaa ja vaikka tyrniä, jalostettua mesimarjaa"

    Niin on, perskeles. Minä, joka nurmikon joudun leikkaamaan olen monasti ajatellut että jos antaisi ainakin noille herukkapuskille vähän juurihoitoa moottorisahalla. Nimittäin aikamoista pujottelua on ruohon leikkuu kun puskia on aika monta. Ja jos nurmikko olis enempi puskavapaata aluetta, voisin ostaa semmoisen päältäajettavan ökyleikkurin, jolla sitten olis kiva huristella. Vähän trimmattuna sillä voisi vaikka hurauttaa kaljoille tonne rantakuppilaan..

    Meillä oli kyllä erinomaisia omenapuitakin, mutta vesimyyrät pirulaiset söivät niiden juuret. Luumupuu ja päärynäpuukin löytyy.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Verkkoja mansikoiden päälle mekin joskus aateltiin, mutta sitten luultavasti saisi irrotella lintuja niistä?

    "Onhan marjapensaita ja sopivassa paikassa luumu- ja kirsikkapuita, omenaa ja vaikka tyrniä, jalostettua mesimarjaa"

    Niin on, perskeles. Minä, joka nurmikon joudun leikkaamaan olen monasti ajatellut että jos antaisi ainakin noille herukkapuskille vähän juurihoitoa moottorisahalla. Nimittäin aikamoista pujottelua on ruohon leikkuu kun puskia on aika monta. Ja jos nurmikko olis enempi puskavapaata aluetta, voisin ostaa semmoisen päältäajettavan ökyleikkurin, jolla sitten olis kiva huristella. Vähän trimmattuna sillä voisi vaikka hurauttaa kaljoille tonne rantakuppilaan..

    Meillä oli kyllä erinomaisia omenapuitakin, mutta vesimyyrät pirulaiset söivät niiden juuret. Luumupuu ja päärynäpuukin löytyy.

    Joo niiden lintujen irroittelusta ...

    Ei tartte, kun suunnittelee niiden verkkojen tuet ja estää pääsyt päistä ja sivuista. Mutta aina näin sanon ja se pirun räksä sinne pääsee ja räksät lisääntyvät kuin punkit.

    Nurmikko sammaloituu aikoinaan, niin ei tartte puikkelehtia marjapensaiden väleissä :)

    Vesimyyrä on itse piru myös. Kumma elukka, olis vedessä ... tai no. Pelastin yhden nuoren omenapuun, jonka juuret myyrä oli järsinyt jotenkin tarkkaan. Nostin sen paakkuna ämpäriin ja hiekkaa olemattomille juurille ja se alkoi puskea uutta juurta. Istutin uudelleen ja verkot tiiviisti ensin kuopan pohjalle. Sitten jänikset sen rungon kaiversivat, vahaa päälle ja tekee aina muutaman omenankin. Laiskuus tuossakin, kun en suojellut runkoa. Äsken nyppäsin ensimmäisen punkin kumppanista. Loisis sekin vaikka vesimyyrässä, helekutti.


  • edson

   Taas rikon taas ... HS:

   ELOKUVAOHJAAJA AKI KAURISMÄKI sanoo olevansa huolissaan Britannian EU-erosta ja äärioikeiston noususta Euroopassa.

   ”Euroopan hajoaminen ei ole hyvä idea”, hän kommentoi Euroopan politiikkaa vasta ilmestyneessä The Guardian -brittilehden haastattelussa, joka on tehty toukokuussa.

   ”Brexit-propaganda toimi hienosti, mutta äänestyksen jälkeen siitä huolehtineet kaverit katosivat kuin pieru Saharaan”, Kaurismäki huomauttaa ja lisää: ”Se on vanha suomalainen sanonta.”

   Kaurismäkeä, 60, Helsingissä haastatellut Ryan Gilbey keskusteli hänen kanssaan myös maahanmuutosta, autoilusta ja elokuvista.

   ANKARAA PAKOLAISPOLITIIKKAA ohjaaja pitää tällä hetkellä Euroopan ”suurimpana häpeänä”, ja siksi oli tarpeen ohjata aihetta käsittelevä Toivon tuolla puolen -elokuva.

   ”Halusin kaikkien huomaavan, että pakolaisetkin ovat ihmisiä. Kyllä elokuvillakin voi hiukkasen vaikuttaa”, Kaurismäki sanoo The Guardianissa.

   Toivon tuolla puolen kertoo syyrialaisesta turvapaikanhakijasta, joka pääsee töihin helsinkiläiseen ravintolaan.

   ”Toisaalta, jos jäisin eläkkeelle, olisi enemmän aikaa kalastaa, hakata halkoja ja pelata korttia. Olisi mukavaa elääkin vähän, ennen kuin kuolee.”

   EERIKINKADUN Kafe Moskovassa tehdyn haastattelun aikana Kaurismäki saa kahdeksankymmenen euron parkkisakon. Hänestä pysäköinti on Helsingissä kuitenkin niin kallista, että sakkoja maksamalla voi päästä halvemmalla.

   Autoilusta hän pitää niin paljon, että haluaa ajaa matkat Portugalin-taloonsa kahdesti vuodessa.

   ”Nuorena, kun minulla oli Cadillac ja tiet olivat huonoja, siihen meni kolme päivää. Nyt tiet ovat paremmat, mutta päiviä menee matkaan viisi.”

   Mikä autossa silloin soi, toimittaja kysyy.
   *******
   Tämä soi : http://bot.fi/1yxf

  • Woldemort

   Ompas kaupunkilainen ja aavikon eläjä saanut uutisia ihmeellisistä asioista kuten punkeista, vesimyyristä ja kaurismäistä. Ryan Gilbeyn m,usiuuikik oli kyllä kuin heavy rock painajaisista joita kerran itsekin postasin kun robo vielä soi eli salli.
   On Kaurismäki melko kyytiä paahtanut Cadillacilla jos kolmessa päivässä Portugalliaan on ajellut. Kyllä se onnistuu, mutta töitä saaa tehdä yötä myöten. Parhaimmillaan itse ajoin Hampurista 15 tunnissa Marseilleen yhtä vetoa. Siinäkin piti jo nopeusrajoituksia soveltaa.. No silloin ajeltiinkin yhtiön polttoaineilla joten hana auki vaan.

   Kun kuuntelee tuota Dr. Whoon pihaselostusta niin kyllä sekin ilmeisesti jonkun vanhan linnanvoudin tila on ollut hedelmä-ja marjapuska valikoimista päätellen eikä laingas turkulaisen puusepän. Melkein kuulostaa kuin velkualainen rantatila.

   Jos jollakin on sellaisia vanhakantaisia karviaispensaita niin niitä kannattaisi monistaa tai pitää hengissä. Ne ovat parempia kuin nykyiset puutarhajasteet. Karviainen on mielimarjojani. Naantalista olen välillä saanut sitä vanhaa lajiketta purkissa. On ollut tosi njamskis

   Räikköstä ilmeisesti lievästi manipuloitiin tai ainakin tiimin toimilla annettiin Vetelille mahdollisuus mennä kärkeen. Hyvin ajettu Räikköseltä kuitenkin. Kuskit näemmä muutkin vaan paranevat vanhetessaan ?

  • edson

   Edelleen pysyttelen "viljely"aiheessa ja tässä yksi kuva epäsiististä pellosta, mutta tässä tapauksessa siisteys ei ole puoli ruokaa, vaan saattaapi tykätä peruna tästä istutustavasta. Syksyllä nähdään tulos.

   http://bot.fi/1yy3

   Uskoakseni voimakin riittää kynnöksellä, sillä siinä on kasvanut vain luonnonheinää ja rikkakasveja, joten lannoitus nolla tässä kokeilussa. Jos homma pelittää, niin ensi vuonna taas kynnökset uuteen paikkaan (ja arra saa ruostua) eikä enää hankmollakaan tarvitse ajella kuin kynnösvälejä, jotta rikkakasvit eivät niitä valloita.

  • edson

   Nyt pysyttelen luonnon aiheessa ja totean, että mustikat eivät vielä ole tällä leveyspiirillä juurikaan kärsineet. Joskus kannataa olla myöhässä eikä heti alkaa kukkia, kun aurinko näyttäytyy. Viime yönä -1°

   Muistan äitini kehuneen karviaisista "vuoristolaisia" ja hitto, en saa muistiini vanhaa mansikkalajiketta. Mutta nämä ovat vähän niinku makuasioita. Meillä on vihreää karviaismarjaa puskeva pieni pensas ja makeat ovat marjat. Ankatkin sen aikoinaan totesivat ja aika perusteellisesti tyhjensivät pensaan alimmaiset oksat.

   No Jääskeläinen sitten sai lähteä. Yksi juttu hänen tapauksessaan on minulle jäänyt mieleen. Lisääntyykö nyt Ylellä mielikuvilla höystetty ajankohtaisohjelmistoa? Tai siis lähinnä lisätäänkö mielikuvia uutisointiin ja ajankohtaisohjelmiin. Ei hyvä, jos näin.

   Se on taas silviisiin, että metsään on lähdettävä ja kuorma haettava.

  • Woldemort

   Näkemiin Jääskeläinen, Good bye!
   Nimenomaan vanhat äidit ovat selvillä niistä vanhoista marjalajikkeista-

   Mutt luin tuossa juuri laatulehti ilta sanomisista, että lomaltapaluurahat vähenevät 30%.
   Miten meidän taas käy kun eihän yrittäjillä ja eläkeläisillä ole lomaltapaluurahoja jota vähentää.

   Hitto vie että on vieläkin hutera olo kun kokeilin erästä Macrogolia (Pegorin) hitaan suolistoni tyhjentämiseen. Siinähän tulikin melko uneton vuorokausi kun vatsa alkoi puhista kin Tennessen metsien viinapannu sesongissa ja yöllä jo piti käydä poistamassa kolme kertaa kuivahko papanaryhmä ja iltapäivällä vielä pari kertaa täysluiru miksi se ajan kanssa muodostui.
   Mitään muuta en ole sen aloituksen jälkeen ottanut kuin kasvismehua. Naiset suosii ns. dotoxifiointeja. Tässä tapa totaaliseen pikapuhdistukseen.

   Ja nyt hakemaan lisää Gazpacho keittoa jos vielä löytää.

  • Moldewort

   Edsoli taitaa Zetorilla peltoa kääntää
   Zetori miehekkäästi ääntää
   Syksyllä sen äänin voidaan pellosta perunat esiin vääntää

   No eipä ollut kaksinen riimitys mutta jotain millä edes yritti sanakikkailua.

   • edson

    Pengottu "risu"kasoja, kaksi isohkoa peräkuupallista koivua pihalla valmiina pölleinä.
    Nyt muutama päivä pois metsästä, polvi tekee tenää ja selkä. Tänään hiki kuivui ennen ulos pukkaamistaan.

    http://bot.fi/1yzu


  • edson

   Duoda duoda ...

   lutherilaista kidutusta, jos eläkeläinenkin palaa lomalta. Siis työn ääreenkö? Eläkeläisen elämä on pelkkää elämää.

   Voi istua ku huvittaa, siivota ku huvittaa, nukkua ku huvittaa ja lähteä ku huvittaa. Ja huvien välillä vähän välipalaa ja taas joko menox tai tulox.

  • Huussinever

   Täytyy muistuttaa alkuperäisiä "tuuba" ketjun täällä olevia osallistujia, että jos oikein muistatte niin huussilla ei ollut itse asiassa mitään tekemistä aidon huussin kanssa vaan se muodostui erinäisenkin nimimerkksisäädön jälkeen DR Who kautta huuksi jne ja lopulta päätyi huussineveriksi. Se taas johtui siitä että kirjoittaja ei juurikaan hussissa aikaa viettänyt eli siitä never.
   Tuuba taas oli eräänlainen siirtymävaiheen aloitus siltä varalta, että ketjut jakaantuisivat ja jos jakaantuisivat niin eivät kuitenkaan kaatuisi. Kuka tuubaamisen alunperin markkinolille toi ei ole lähimuistissa, mutta aika pitkäänhän tuubaketjuakin on markkinoilla ollut.

   • Dr.Whoo

    Muuan Whonever (kukahan lienee) taisi olla jossain vaiheessa kuvioissa mukana. Oisko jotain nimimerkki assosisaatioita juontunut siitäkin.

    Tais olla herra huussi itse joka ekan tuuban töräytti ilmoille. Sitten tää herra Whonever oli suostuvainen mukaan sillä edellytyksellä, että ketään ei tässä ketjussa tuubita..


  • Moldewort

   Kiitettävä on muisti vielä herra Whoneverillä. Ketään ei myöskään tietenkään ole koskaan ollut tarkoitus tuubbia, mutta jonkin luokan itsepuolustus on kohdallaan jokaiselle.
   Mutta eipä arvannut herra Whoneverkään että jo silloin näin ilmassa ketjujen jakautumisen potentiaalin.
   Minä sitten jakauduin inhimillisen rehellisyyden puolelle. Ja mukavaa niin.

  • Dr.Whoo

   Vanhoja ansiokkaita ketjuja muistellakseni, herra Moldewolde ei tainnut taannoin olla osallisena muutamiin runoketjuihin, nimeltään runoraati. Niissähän kirjoitettiin lähes kaikki viestit riimitellen. Siis useita ketjuja täyteen. (löytyy kyllä "runoraati" haulla)
   Elämäläisistäkin mukana oli melkein kaikki naiset, kuka tutulla, kuka jollain toisella nimmarilla. Yksi mieskin.

  • edson

   Jahas, ketjuhistorioitsijat muistelevat

   Mä en muista mittään, mä en muista mittään ... paitti, että jotain tekemistä taisi olla kielenkäytölläni ja käytökselläni tuubien syntyyn. Jeee, siis historian kirjoihin on nimeni kaiverrettu ja jos ei, niin sitten kaiverran ite.

   Haukkuivat minut elämässä lipittäjäks, ku hyväksyn kaiken kirjoituksen täällä. Erehtyivät, sillä vihaan runoja ja runoilijat joutavat ... runoilemaan. Yks luuli aloittamaani lipi lipi keskustelua juuri lipityksekseni, vaikka pyrin olemaan sarkastinen.

   Mutta kaikki kirjallisuuden keinot ovat kuitenkin mainioita ja niitä pitäis harrastaa enemmänkin, jopa loppusoinnutella. Tai sitten kiikaroidan runon synnyn syviin vesiin. No siis mielenkiintoista on koettaa luoda mielikuvia ja jos sitten ei aina, niin sitten pelkkiä kuvia tai reportaaseja

   Ja tulipa seurattava sarja eilen ykkösen iltauutisten jälkeen

   • Moldewort

    Ohjeistaisin, että yhden tai sen yhden kommenteista ei juurikaan kannata välittää ellei se jatkuvasti ole silmille hyppimässä. Jos enemmän kirjoittajia alkaa olla samalla linjalla niin sitten on kysyttävä itseltään, että onkohan tullut kirjoitettua liikaa "sarkasmia", mikä on pirun vaikea laji netissä ymmärrettäväksi. Juuri se laji missä sarkasmin esittäjä olisi oikeastaan nähtävä jotta sarkasmin täysin voisi tunnistaa.
    Esimerkiksi minäkään en elämästä olisi kenenkään yhden kommenteista ja esityksistä mihinkään lähtenyt mutta läksin kun kaksi selkeästi liittoutuivat osoittamaan kirjoitukseni ilkeiksi, narsistisiksi monologeiksi vailla sosiaalista osoitetta


  • edson

   Raporttia elävästä elämästä, pelkkää lutherilaista kidutusta. Tosin olen koettanut rekvisiitalla luoda uutta kuvaa, uutta tapaa eli

   tein kävelykepin aikoinaan joulupukkina oloani varten ja nyt sitten kävelen sama keppi olallani ja sen kärjessä roikkuu pussi täyttä ituperunoita. Jos joku näkis, niin ... näkis miehen työnsä ääressä.

   Mitähän jos tekis kainalosauvat harvennushakkuun kuusen rangoista. Sais kaksi koloa kerralla ja minä edellä, kumppani perässä tiputtaa siemenet kuoppiin. Tehoviljelyä. Ja jotta työn sukupuolinen tasapaino pysyis, niin kyntöuran vaihto ja istuttajan vaihto jne.

   Ja paskat perunoista, mutta pääsis ansioille, huhu liikkuis ja kainalosauvojen kysyntä kasvais.

  • Woldemort

   Enpä todellakaan muista olleeni runoraatiketjulla. Se johtunee siitä, että olen ns ketjupysyvä eli jos johonkin alan kirjoitella niin lopetan vain poikkeuksellisen vahvoin perustein ja en käy selailemassa muita ketjua ennenkuin on tarve löytää jokin mihin katsoo haluavansa jotain ilmaista.
   Toistaiseksi olenkin lakannut kirjoittamasta vain elämä ketjuun.
   Tosin mielellään ja paljon kirjoittavalle olisi paikallaan vilkaista ketjuja muuallakin. Minun pääkirjoituspaikkani ovat edelleenkin 3 päivälehteä ja kaikki ajankohtaiskommentointia ja "politiikkaa"

  • Woldemort

   Piipahdus kolleegoiuden elämässä.
   Kävin taas Örjanin kanssa Eikkaa tervehtimässä. Eikka (78v) oli suunnittelemassa lähtöä apteekkiin laskua maksamaan pyörätuolillaan kelaillen. Välillä menee kirjanpito jo sekaisin ja jotkut laskut unohtuvat pinoon ja sitten eräät kyselevät käteismaksuja. Rahasta ei pulaa ole vaan tavallaan tietotekniikan ulkopuolelle jäämisestä eli ei ole tietokonetta eikä älykännykkää.
   Muuten äijä sinnittelee lääketieteen ihmeenä edelleenkin ja vielä suhteellisen järjissään.
   Örjanin kolmas sytostaattihoito kuuri on loppuosiltaan eli siltä hirmumyrkkyosaltaan käynnistymässä. Sen jälkeen tulee kesäkuussaisotooppikuvaus ja lääkärinluvut missä joko todetaan homman toiminen tai sitten ei. Örjan itse epäilee huonoa tulosta.
   Minun enneusteeni hänen elinaikaodotteeksi on kuitenkin aina ollut 130 vuotta.
   No se on jokaisen otettava vastaan mikä pihalle kaadetaan.
   Muuten aika kohtalainen kesäpäivä. Juuri sopivan viileää, mutta aarinkoista kuitennii.

   • edson

    Onko Eikka "jääräpäisyyttään" ilman älylaitteita?

    Toisaalta onhan virkistävääkin lähteä hoitamaan asioitaan ihan kädestä käteen.


   • Moldewort

    Olipas lipsahtanut tuo kysymys vastaamatta mutta hyvä, että edes näin iltavuorossa tulee tarkistettua.
    Eikalle kävi niin, että hän alaraajahalvautui laivalla pudotessaan silloin noin 30 vuotta sitten ja siihen aikaan ei vielä ollut yleisesti älykännyjä tai tietokoneita ja nettikin oli vielä joidenkin päässä. Ilmeisesti sen uuden elämän opettelemiseen kului sitten niin paljon energiaa ettei joukkoon saanut mahtumaan muuta uutta teknologiaa kuin kapulan eli tavallisen matkapuhelimen, eikä häntä enää kiinnosta. Olisin kyllä valmis opettamaan jos hää vehkeen hommais ihelleen. Olisin hyvä opettamaan vanhoja käyttämään tietokonetta. Hermo ei menisi ja osaisin antaaa vain ne perustoiminnot yksinkertaisimmassa muodossa vähän kerrallaan jaettuna. Mutt oma halu oppia pitäisi kuitenkin olla. Eikankin elämä olisi tietokoneen avulla laajentunut mittaamattomasti.
    Jos tulee lämmintä niin taidan ajella kesän ekä lohivoileipäkahville Ahvenkoskelle. Minun kärry liikahtaa mieluummin itään kuin länteen. Mistähän sekin johtuu. Turgu on kuin ulkomaille menis! ;)
    Onneksi sain torstaina tehtyä kesän tärkeimmän työn. Siinä verenpaine nousi korkealle mutta onneksi alkoi nopeasti laskemaan kun sai homman alta pois


  • edson

   Wolde on ahkera ajankohtaiskirjoittaja. Kolmeen lehteenkin.

   Veikkaan : Uusi Suomi, sit se et.karjalais-savolainen ... Saimaa joku ja Hesari

   Hyvin harvaoin jaksaa enää kirjoittaa mihinkään muuanne kuin faceen ja tänne. Facessa on mun lapsuudenkaverit ja muutama muu kaveri. Myös juniorin kanssa "kirjeenvaihtoa" siellä, samoin vanhimman poikani kanssa. Keskimmäinen saa töissään tarpeeksi sekä puhelimesta että muista vempeleistä. Elämään tietysti joskus, niin saavat kaikki kirjoitusryntäyksen ja pääsevät kehumaan, että onpa vilkasta.

  • Moldewort

   Edsonpa ne lehdet luetteli. Hösari, Etelä-Saimaa ja Uusi Suomi. Jokaisessa eri nimimerkeillä.
   Yhdessä jopa omalla nimelläni, mutta sen joudutte "epäilemään" jos sillä mitään väliä on. Itselleni nimellä ei ole mitään merkitystä kun kirjoitan asioista ja silloin nimi on täysin sivuseikka. Siksi nimimerkki on erittäin hyvä.
   Facessa en edelleenkään ole ja juuri siksi että siinä yksilö korostuu asiaa enemmän eli yksilöstä muodostetaan asia, eller hyr? Minulle ajatuskin siitä on vielä liian narsistinen, mutta en takaa ettenkö jossain vaiheessa voisi facebookiin jotenkin anomuumisti kirjaantua. Sitä on jo nyt monen työkaverin Linkedin referenssinä ja listoilla pitkin maailmaa, mutta miksi olla edes Linkedinissä kun ei ole mitään ura ambitioita enää olemassa vaan on huikea tulevaisuus takana.

   • edson

    "Facessa en edelleenkään ole ja juuri siksi että siinä yksilö korostuu asiaa enemmän eli yksilöstä muodostetaan asia, eller hyr?"

    No vähän riippuu, se on niin laaja se face. Luen mielelläni Rauli Virtasen ja Uuninpankopojan tekstit ja muutamat muutkin.

    Olikohan juuri tuo Linked, mistä juniori mainitsi. Eräänlainen työnvälityssivusto, ansioluettelosivusto jne.?


   • Huussinever

    Juu Linkedin on ns. ammattilaisten profiili ja itsemainostussivusto millä yritetään saada näyttämään itsensä katselijan (mahdollisen työnantajan) silmissä paljon suuremmalta ja tärkeämmältä. Jokainen voi siinä kujtsua kolleegitaan samalle sivulle listatuiksi, eräänlaisiksi referensseiksi. Mutta ei me eläkeläiset sitä enää tarvita. Minä olen siellä monen ilmoittamana referenssinä ihan siksi, että sillä Persianlahden alueella nyt satun olemaan sen hyvin kapean alan tunnettu "Guru" mutta täällä ihan tavallinen eläkevaari, jolla nyt sattuu olemaan näkemyksiä kun niillä pitää yrittää kompensoida puuttuvat oikeiden töiden tekokyvyt joita taas Edson ja Ilmeisesti Hujukin ovat pullollaan

    Varmasti uskon että Facessa on myös ihan järkevääkin juttua.


  • edson

   Jahas jahas, aikainen mato se linnun löytää. Vaan eipä linnun laulu kuulu, kuka sitä nyt lähellä nollaa lauleslelisi. Ilokseen juu varmaan

   Lähtö taas Jämsään ja asunnon vetoakselin suojakumia vaihdattamaan. Matkat lyhenee sitä mukaa, mitä useammin istuu korjaamolla. Mutta liikkuvasta sängystä en luovu

  • Moldewort

   Huh, hbuh, ompas ollut jo rankka työpäivä vaikka vasta aamussa on!
   Jämsän K kauppaa piteli aikoinaan siskon miehen siskon mies!

  • edson

   Mitähän Wolde oikein yökaudet tekee? Kukkuuko muuten käki yöllä? Vitsi vitsi.

   Katselin taas eilen sitä Meidän maamme, vårt land ykköseltä. Helevetin rassaavaa musiikkia ja lennetään ristiin rastiin ja vain muutamasta paikasta ilmestyy kartalle piste ja kordinaatit. Sitä edellisen kerran alueena oli Pohjois-Suomi ja Itä-Lappi ja vain parista hassusta paikasta kuvaa. Varmaan tekijät ovat lumoutuneina, suorastaan taiteilijoina itseään tituleeraavat. Siksi kait se helevetin musiikkikin taustalla, pärkkele.

   Tänään levätään, jotta huomenna ... äsh. Pitää levätä päivä kerrallaan. Vai K-kauppias Jämsästä tuttu, siis joskus. Taisi olla se K- kauppa, joka on Koskentiellä?

   Taisin löytää miellyttävän korjaamon, ei halvin mutta varmaan ei kalleinkaan. Toista kertaa vasta siellä, mutta pääsin jo asentajan kanssa juttuväleihin.

  • Woldemort

   Juu, maailma se niin pieni on. En muista missä päin Jämsää se K kauppa oli, mutta porukan tapasin parikin kertaa. Itse asiassa Siskon miehen siskon vielä muutama vuosi sitten yhden siskon pojan tyttären ylioppilasjuhlissa. Itse Kauppias oli jo siirtynyt korkeammille niityille. Samoin siskon mies jo noin 10 vuotta sitten.
   Ihmeellisistä paikoista sitä löytyy melkein sukulaisia. Joillain voi löytyä jopa Länsi-Suomesta :)

  • Woldemort

   Olewn tässä analysoinut maailman uutisia. Erityisesti poliittisia uutisia Strumflandiasta.

   Ne kuulostavat ihan samalta kuin virtuaalinen selostus Ylivieskan V-5 suomenhevosten kuningatar raveista

   ........ johtoon on laukannut lupaava tamma, Tatun Vimma Vetelistä... ja niin vaan otti Tatun Vimma yllätysmestaruuden ja jätti taaksen Amerikan tuontitamman , Kurvaisen Kikan

   • Moldewort

    Niin, ja unohdin raviraportistani, että kolmanneksi sijoittui ruotsalaisten ravikuningatar toivo: Karmaiseva Kikka


  • edson

   Huomasin yökyöpelin kirjanneen Eikasta tuonne ylemmäs ja niinhän se on, että hieman omaa tahtoa ja homma pelittää näillä nykylaitteilla.

   Vai Wolde itään. Lueskelin eilen korjaamolla Puolaan matkanneiden kokemuksia. Tuli sellainen fiilis, että tarkkana liikenteessä, sloteja taskussa, parkkiin vain niihin tarkoitetuoille paikoille jne. Kuinkahan hyvin pärjää visa elektronilla ja euroilla ja visa elektronilla tankkaus?

   On muuten 1000 nestekaasun tankkausasemaa . Sivutiet mielenkiintoisen kapeita ja paljon hiekkateitä. Puola sallinut Google maps kuvaajat, toisin kuin Saksa, Itävalta. Rannikon kautta olisi mukavaa ajaa, mutta matka pitenisi aika lailla.

  • edson

   Miks minua hieman naurattaa nämä ilmastotalkoot.

   Kilpajuoksua, kuka on se veturi. EU ... jassoo. Ja mitä tulee Kiinaan, niin eiköhän se maa enemmän saa kaikenlaista taloudellista ekstraa ja tukea, kun on mukana. Samoin Intia ja varmaan myös Brasilia. Ei kiinalaiset tyhmii ole, nehän ovat sijoittaneet pitkin maailmaa valtavia summia ja omistavat ties mitä.

   Ilmastonmuutos on bisnes mieluummin kuin mitään muuta. Mitä tulee Jenkkilään, niin siellä ei pysähdy uuden tekniikan sisäänajo. Jos Trumppi nyt on mitä on, niin punaniskoja tyydyttääkseen ja parempia sopimuksia saadakseen se siellä häslää. Kyl minuu nauratti, kun Soini sanoi kertovansa amerikkalaisille, että ilmastomuutos on hyvää bisnestä. Muka eivät tiedä bisneksistä mitään.

   Ja Suomessa. Metsän nielut ne vain kasvavat juu. Ja arktisten alueiden puheenjohtaja juu. Tässä kait suuri osa showta. Ja lisäksi fillareita mainostaen hurrataan Lapin kasvavasta turismista juu. Ja kaivannaisteollisuuden virkistymisestä ja sen vaikutuksesta vienti/tuonti tasapainoon ja hieman suurta energiaa tarvitsevan raskaan teollisuudenkin hehkutusta. Kyl helvetti on vakaalla pohjalla ilmaston suojelu.

  • edson

   Pakko laittaa tännekin vielä yksi kuva.

   http://bot.fi/1z3p

   No ne, jotka kuvittelevat pelastavansa maailman, voivat kaataa yhden miehen niskaan omat harhaiset pelastusyrityksensä. Sanoisin, että kierrättäjät kiertävät vain omaatuntoaan, noin niiku lyhykäisyydessään.

   Täyttä pelleilyä ihmisten pelastusyritykset. Jotenkin oksettaa suuri tekopyhyys.

  • Dr.Whoo

   Minnuu ei kaaheesti naarata, ilmastonmuutos nimittäin.

   "Ilmastonmuutos on bisnes mieluummin kuin mitään muuta. "

   Että mitenkä, tarkoitatko että ilmastonmuutos on humpuukia?

   • edson

    Ilmastonmuutos ei ole humpuukia, mutta torjunta on aika suurelta osalta.


   • edson
    edson kirjoitti:

    Ilmastonmuutos ei ole humpuukia, mutta torjunta on aika suurelta osalta.

    hieman lisää

    Minusta vaan on alkanut näyttää siltä, että ilmaston puolesta puhutaan hyvin paljon eli paljon puhetta, vähän villoja.

    Katsotaan miten käy valtamerten puheiden kanssa. Entä puhtaan veden? Puhetta tulee riittämään.

    Tarkoitin lähinnä bisneksen pyörittämistä kaikella sellaisella tapaa, missä yhteinen nimittäjä lanseerataan "kestävä kehitys" otsikon alle.

    Nyt puhuvat jotkut amerikkalaisten tuotteiden hiilitulleista. Mitenhän on EU:n kaverin Kiinan tuotteiden hiilitullit? Ookoo, kannatan tulleja ja mutta miksei myös hiilitulleja lentoasemille, valtavan suuriin globaaleihin yleisötapahtumiiin, laskettelurinteille, kesämökeille jne. Nimittäin tuota noin, sanoi mustapartainen ja tarkensi, että eihän ne rinteet, kentät, mökit, rockbailut stadioneilla, vaan niiden käyttäjät.


   • Dr.Whoo

    No joo, ymmärsin kyllä mitä ajoit takaa, vähän vain provoseerasin. Tiedän kyllä, että mielestäsi vain paljon radikaalimmat toimenpiteet voisivat meidät pelastaa.

    Minun mielestäni kyllä Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet ovat hyviä, ottaen huomioon että tarkoitus on niitä asteettain muutaman vuoden välein kiristää.

    Mutta pelasta sitten maailma, kun vastapuolella on Trumpun kaltaiset hörhöt, jotka ilman ensimmäistäkään tieteellistä faktaa "tietävät" että ilmastonmuutos on huijausta.


  • Dr.Whoo

   Ja asiasta kolmanteen, tässä hauska laulu, jossa opettavaiset sanat. Onneksi asia ei tuubaa koske lainkaan..

   http://bot.fi/1z46

   Niin, ja onkos robo rokulissa kun ei ole mitään vähään aikaan poistellut?

   • Dr.Whoo

    Tarkoitin siis "tuuballa", eli näillä huussista puhaltavilla raikkailla kesäisillä tuulilla.


  • Moldewort

   Teenpä teille illan viihteeksi suomen kielöen kielioppi-ja tulkintaharjoituksen:

   "Ajelin tänään taas Hyrylän liepeillä. Edessäni ajoi Citroen Grand picasso. Tuli siitä heti a-mummu mieleen. Se oli niin kaunis, että sellaista olen aina halunnut itsellenikin."

   Siis, mikä olikaan objekti ja mikä subjekti? :)

   ps. Good Lord, Friday is soon behind!

   • Dr.Whoo

    Mikäs vika perjantaissa...

    Kysymys on hankala, mutta sen verran voin sanoa, että tässä tapauksessa ainakin objektiivin kauneus on hyvin subjektiivista. Subjektin kauneudesta en uskalla mennä sanomaan mitään.


   • Woldemort

    Perjantain vika on siinä, että sekin loppuu, Sanaviritelmä perjantaista tietenkin juontui klassisesta lausahduksesta: Thank God, it's Friday!

    Hyvin on sinullakin vielä subjektien ja objektien tasapaino hallinnassa.
    Minun tulkintani mukaan Citroen Picasso korreloi siihen kauneusosaan mutta jättää tulkinnanmahdollisuuden sille toisellekin vaihtoehdolle kun mahdollisesti asian esitysjärjestys ei täysin noudatellut 100% kieliopin ohjeita.

    Mitähän tähän sanoisi tunnettu sanojen viskelijä, Korpirunoilija Edsol.

    ps. Hywä, että Länsirannikollakin on kaikki hjyvin ja varhaisperunat pelastuneet halloilta


   • Dr.Whoo

    Liki liippaa ettei ole ollut täälläkin paria halla yötä,
    ja liki liippaa ettei kohta tee Halla pj:n työtä.

    Tää runo oli poliittinen ja tärkeä,
    vaan oliko siinä mitään järkeä?

    Vähän outoa kyllä, mielestäni, että esim. Orpo jo etukäteen on sanonut, että Halla ei sitten samalla hiekkalaatikolla meidän kanssa leiki. Voikos sitä paljon läpinäkyvämmin yrittää manipuloida toisen puolueen pj. skabaa?

    Mahtaa muuten Sale olla pettynyt kun kannatus kallupissa on vain 62 rosenttia..


   • Dr.Whoo

    Ja kyllä olen tänään tehnyt muutakin kuin funteerannut politiikan erikoisuuksia. Olen myös kiillottanut huushollin. Ja juonut kahvia yhden kannullisen.


   • Woldemort
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Liki liippaa ettei ole ollut täälläkin paria halla yötä,
    ja liki liippaa ettei kohta tee Halla pj:n työtä.

    Tää runo oli poliittinen ja tärkeä,
    vaan oliko siinä mitään järkeä?

    Vähän outoa kyllä, mielestäni, että esim. Orpo jo etukäteen on sanonut, että Halla ei sitten samalla hiekkalaatikolla meidän kanssa leiki. Voikos sitä paljon läpinäkyvämmin yrittää manipuloida toisen puolueen pj. skabaa?

    Mahtaa muuten Sale olla pettynyt kun kannatus kallupissa on vain 62 rosenttia..

    Lähren tästä kohta kohti Abboforsin hiekkarantoja. Sitä ennen ehdin kuitenkin arvella, että Sale ei ole tyytyväinen 62 prosenttiin vaan hakee Puitinmaisia prosentteja jo eka kierroksella. On sen verran sen kanssa jo ehtinyt "veljeillä"


  • edson

   Jahas, kiva kipale Tuomarilta, oikeen humppaa. Ja jorinoita ja järjen sanoja. Keskityn ehkä kuraläpän heittoon foorumeilla puskan takaa.. ei ei sentään, vaikka pää onkin umpiluuta.

   Ja suomen kieltä , mihin pitäisi ottaa(ko?) objektisäännöt esiin. Ei ja ei., vaikka subjekti vähän kärsiskin. Niinku. No "se" kyllä viittaa eläimeenkin, ei pelkkään esineeseen. Voisiko yhteinen tekijä olla metaani? Ja taas toisaalta ... jos jatkan, keskustelu kyllä vilkastuu, mutta

   Ruohonleikkuri tartti käyttövoimaaenergiaa. Toisella oli hinku sarviin. Minä epäilen yhä enemmän tarttua, sillä pelkään käyttövoimaveroja.

   • Dr.Whoo

    Semmonen työnnettävä moottoriton leikkuri lienee veroton ratkaisu..vai onkohan siinäkin jotain työntövoimaveroa?


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Semmonen työnnettävä moottoriton leikkuri lienee veroton ratkaisu..vai onkohan siinäkin jotain työntövoimaveroa?

    Jeps, se klip klap leikkurikin on, mutta mutta ... ojasta alllikoon on sen käyttö. Työnnät tunnin ja energiaa kulunut, huh huh. Vaikka ovat halpuutetut elintarvikkeet, niin niiden kasvava kulutus vie armotta kuitenkin tappion puolelle, vaikka laskettaisi ruoan alviakin.


   • edson
    edson kirjoitti:

    Jeps, se klip klap leikkurikin on, mutta mutta ... ojasta alllikoon on sen käyttö. Työnnät tunnin ja energiaa kulunut, huh huh. Vaikka ovat halpuutetut elintarvikkeet, niin niiden kasvava kulutus vie armotta kuitenkin tappion puolelle, vaikka laskettaisi ruoan alviakin.

    Jatkan luontoaiheella

    http://bot.fi/1z4y

    Vähän epäselvä kuva ja olen siinä pyrkinyt saamaan esiin pari kirsikkapuun valkeaa kukkaa. Otin kuvan liian kaukaa ja kun sitä sitten haluaa jälkikäteen muokata vaatimattomilla ohjelmilla, niin tässä tulos, mutta asiaan. Eihän tässä mitään ihmeellistä, mutta tämä "puu" on vesonut varsinaisen puun juuresta eli on juurivesa ja siitä huolimatta siis ainakin kukkii. Jos vielä kukka hedelmöittyy marjaksi asti, niin eipä tarvitse uusia taimia ostaa. Meinaan niitä juurivesoja puskee mielettömästi.

    Ja tässä istutetut valko- ja keltavuokot. Ne taas leviävät vaatimattomasti.

    http://bot.fi/1z4y

    Ja sitten siihen töllön tarjontaan. Suunnistuksen lisäksi olen otettu lentopallosta. Nauhalla Tsekki-Suomi, joten kohta ... ja tänään voitin hedelmäpelissä. Näinköhän lotosta ei sitten tule mitään? No ei varmaan tule.

    Eräs suuri ristiriitani. Kun katselin viimeksi MM- karsintaa lentopallossa, niin tuli hurja halu mennä fanien mukaan katsomoon seuraavaksi kerraksi. Taitaa olla Puolassa isot kisat?. Minä, joka kuulemma haluan suojella luontoa??? Ratkaisisiko ongelman katsomalla Suomen vahvimman naisen kisan, sillä sinne katsomoon en todella halua. APUVA ! ! !


   • edson
    edson kirjoitti:

    Jatkan luontoaiheella

    http://bot.fi/1z4y

    Vähän epäselvä kuva ja olen siinä pyrkinyt saamaan esiin pari kirsikkapuun valkeaa kukkaa. Otin kuvan liian kaukaa ja kun sitä sitten haluaa jälkikäteen muokata vaatimattomilla ohjelmilla, niin tässä tulos, mutta asiaan. Eihän tässä mitään ihmeellistä, mutta tämä "puu" on vesonut varsinaisen puun juuresta eli on juurivesa ja siitä huolimatta siis ainakin kukkii. Jos vielä kukka hedelmöittyy marjaksi asti, niin eipä tarvitse uusia taimia ostaa. Meinaan niitä juurivesoja puskee mielettömästi.

    Ja tässä istutetut valko- ja keltavuokot. Ne taas leviävät vaatimattomasti.

    http://bot.fi/1z4y

    Ja sitten siihen töllön tarjontaan. Suunnistuksen lisäksi olen otettu lentopallosta. Nauhalla Tsekki-Suomi, joten kohta ... ja tänään voitin hedelmäpelissä. Näinköhän lotosta ei sitten tule mitään? No ei varmaan tule.

    Eräs suuri ristiriitani. Kun katselin viimeksi MM- karsintaa lentopallossa, niin tuli hurja halu mennä fanien mukaan katsomoon seuraavaksi kerraksi. Taitaa olla Puolassa isot kisat?. Minä, joka kuulemma haluan suojella luontoa??? Ratkaisisiko ongelman katsomalla Suomen vahvimman naisen kisan, sillä sinne katsomoon en todella halua. APUVA ! ! !

    Ja tässä istutetut valko- ja keltavuokot. Ne taas leviävät vaatimattomasti.
    http://bot.fi/1z4z


  • edson

   "Tuli siitä heti a-mummu mieleen. Se oli niin kaunis, että sellaista olen aina halunnut itsellenikin"

   Hitto vieköön, eikö minulla nyt ollut muuta tekemistä? No oli oli, mutta suomen kieli on niin metkaa, niinku. Kuule Wolde, sehän siis oli ollut kaunis. No jos haluaa itselleen, niin ... on niitä myynnissä. Varmaankin. En ole tarkistanut kylläkään nettiautosta.

   Älä tukehdu affenkosken affenen ruotoihin

   • Woldemort

    Terveisiä kesän suuntaisista Abboforsin maisemista. Savulohivoileipä oli kuivahkoa kun asiakkaaat ovat näemmä näillä talvilämmöillä vähissä. Itse kyllä jolin kaffeeni ulkopöydässä ja katselin Ahvenkosken lahtea. Jotenkin näytti tavallista tyhjemmältä. Ei sorsia, ei lokkeja. Mutta värit olivat jo aidon tuoreen vihreät ja keväiset. Vesikin kauniin näköistä. Kaksia moottoripyörä"ankkaakin" vahdissa vanhan Kuninkaantien puolella Ahvenkosken voimalan suojassa, ties mitä vahtimassa.
    Ehkä se tästä vielä klesäksi muuttuu, vaikka ei kahden viikon ennustekaan kaksisen lämmin ole.
    Ostin matkaan kala kahvilasta savustettua kotimaista siikaa, islantilaista turskan maksa säilykettä ja "latvialaisia" atlantin sardellleja öljyssä.
    Aika teollista, mutta kuitenkin!


  • Dr.Whoo
   • Woldemor

    Jos tuollaisen saisin niin tulisin sillä ihan omalla nimellä ajelemaan. Kyllä mummut pinkois perässä!


  • Woldemort

   Veikkaan muuten, että sen robon keinoäly muistutti liikaa tekijöidensä älyä ja on siksi kytketty päältä pois ettei homma karkais ihan älyttömäksi! ;)

   • Dr.Whoo

    Jep, ja voi olla että sensurointi on vähän ketjukohtaistakin. Vaikka emmehän me kolme herrasmiestä ole ikuna älyttömiä kirjoitelleet, aina on älyä roppakaupalla mukana.


  • Dr.Whoo

   Mieluummin mie ostaisin jo sähköauton kuin tommosen Grand Picasson. Jos siis asuisin Norjassa.

   Esimerkiksi Nissan Leaf maksaa Suomessa 40 060 ja Norjassa 26 100 euroa. Norjan valtio antaa verohelpotuksia tuon erotuksen verran sähköautoille. Lisäksi siellä on toistaiseksi lataus yleisistä latauspisteistä ilmaista, saa ajaa bussikaistoilla, eikä tarvitse maksaa tiemaksuja, eikä mitään käyttömaksuja.

   Suomessa ei siis mitään verohelpotuksia, myös dieselveron suuruinen käyttövoimavero on maksettava.

  • Woldemort

   Runollista ilmaisua:
   Moten Gurken
   Veikkaampa, että johtaja Edsol on juuri istuttamassa varhaisperunaa (varhain aamulla siis)
   Mie en vielä oikein usko suureen sähvöauto kantaan sillä tiedän maailman litiumvarat ja vaikka ne kaikki käytettäisiin auton akkuihin niin ei niillä saataisi aikaan kovinkaan suurta osaa maailman henkilöautotarpeesta ilman akkuteknologian merkittävää muuttumista. Norjaa ei voi käyttää vertailuna kun se on vähäväkinen maa missä rahaa pursuaa joka lävestä ja vaikka koko Norja sähköautoistettaisiin niin ei se paljoa globaalia tilannetta paranna påååäästöjenkään suhteen.

   Sen sijaan jos siirrymme käyttämään maa-ja biokaasuja liikenteen, myös raskaan liikenteen polttoaineina niin se jo vaikuttaa ja metaania riittää. Jopa itse sitä "tuulahtelemme"
   Jos auto toimisi metaanikaasulla tai jopa LPG kaasulla kuten paljon Euroopassa paitsi meillä, niin silloin siirtyminenkin olisi joustavaa kun toisena polttoaineena voisi edelleen käyttää bensaa tai dieseliä.

   Oli muuten yllättävän hintavaa tuo islantilainen turskanmaksa. 4 egee 100 gr purkki, mutta ilmeisen puhdasta ja terveellistä.

   • Dr.Whoo

    Litiumia ei riitä kaikille, mutta eiköhän korvaava ratkaisu siihenkin löytyne ennenpitkää.

    Akkujen hinnat ovat pudonneet kymmeniä prosentteja vuodessa. Ennusteen mukaan jo kuuden vuoden päästä sähköautot maksavat enää saman kuin pm autot nyt. Lisäksi latausasemat ovat suhteellisen halpoja rakentaa.

    Jotenkin siis vain tuntuu, että sähköauto on pohjimmiltaan aika yksinkertainen ratkaisu. Niitähän on valmistettu jo 1830 -luvulta lähtien.

    Varmemmaksi vakuudeksi tässä Baker Electric -sähköauto vuodelta 1909, joka kuulemma toimii edelleen alkuperäisillä akuillaan:

    http://bot.fi/1z5f


   • Dr.Whoo

    Nyt vasta huomasin, että tuohan on Mummo Ankan auto. Varsin mummomainen menopeli siis.


  • edson

   Myöhäinen aamu madot piilottaa ja aikaisen aamun madot rastaat syövät eli ihan sama, koska nousee, niin eipä onkimatoja ehdi ... muttei ongella vielä mitään saakaan.

   "Norjaa ei voi käyttää vertailuna kun se on vähäväkinen maa missä rahaa pursuaa joka lävestä"

   Ensin luin "vähäjärkinen". Kuulemma ahneita ovat myös. No juuri siksi ovat ruotsalaiset ehdottaneet, että yhteistyöllä Suomen kanssa saataisiin ainakin Vikingloton voittorahat pois norjalaisilta. Ne ahnehtii niitäkin, kuulemma.

   Mun on haikeaa ottaa kantaa autojen käyttövoimaan, mutta otanpa työntövoimaan hieman kantaa. Suomi oikein halukkaasti näyttää toimillaan nuorille, että kannattaa lähteä muualle hommiin, jos vähänkin on kanttia. Työntövoima pätee kyllä tähän käyttövoimaankin yhtä lailla kuin persujen sikiämiseen ja ahtaaseen mieleen. Siksi että eipä hallituksilla ole tässä polttoaine asiassa tässä maassa mitään johdonmukaista linjaa. Paitti että risusavottamiesten johdolla nyt kaadetaan bio bio voimaa, kun vuosikymmeniä olisi ollut aikaa keskittyä myös kaasuun käyttövoimana.

   Ja sitten summasummaarum. Ihan sama, millä ajat, miten ehkä jopa olet ilmastoystävällinen, niin sinut taotaan ruotuun, se on selvä. Verotuksella siis. Helpoin tapa hoitaa budjettia.

   On taas sellaista elämänrytmiä, että koisimaan noin 01:00 ja ylös 10:00. Toisaalta, jos nyt jotain yleensä viitsii pyhänä tehdä, niin herrasmies ei ainakaan ennen 12:00 edes korvaansa lotkauta.

   • Dr.Whoo

    Tsot, tsot, kyllä aikainen mato rastaan nappaa. Tämä herrasmies täällä on ollut töissä jo aamuvarhaisesta (ei siis aamuharhaisesta) ja korviakin on tullut lotkauteltua. Ja uitua. Nyt kohta höyrystä kirkastunein ajatuksin palajan työpöytäni ääreen.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Tsot, tsot, kyllä aikainen mato rastaan nappaa. Tämä herrasmies täällä on ollut töissä jo aamuvarhaisesta (ei siis aamuharhaisesta) ja korviakin on tullut lotkauteltua. Ja uitua. Nyt kohta höyrystä kirkastunein ajatuksin palajan työpöytäni ääreen.

    "Tsot, tsot, kyllä aikainen mato rastaan nappaa"

    Tuo olisi juuri se todiste kunnon evoluutiosta ja sen tulevasta toiminnasta. Hitto, ovat rastaat haitaksi maan parantajille. Miten tämän selittää jumala, joka loi. Millä perusteella loi? Oliko jumalan mielestä mato ruma?

    Yöllä oli -2,2°, mutta onneksi kesä onkin ohi vajaan kolmen viikon kuluttua ja päästään polttelemaan kynttilöitä

    3. kynnös tänään käsittelyyn. Homma kestää vajaat puoli tuntia. Anteeksi Luther, että rikon jopa työaikalainsäädäntöä. No naimiset olenkin jo rikkonut. Mitä tulee kuulemma Saksaan, niin siellä on käytäntönä järkiavioliitot. Siksi, että siellä aviossa olevien tuloveroprosentti kuulemma on edullista pakanoihin verrattuna. Tämmöst oon kuullu.


  • edson

   Ja sitten tärkeää ...

   sillä voin pieneltä osaltani vaikuttaa tulevan puheenjohtajan valintaan. Nyt siis vielä kerran. Kyseessähän ei ole mikään juoppojen, kaljupäiden, kusipäiden kokous hommafoorumilaisten rajat-kiinni kokous. Ihme, kun pidetään Jyväskylässä muuten. Eli paska haisee seuraavana viikonloppuna.

   No nyt sitten siihen ... vaikea valinta. Miksi? Siksi, ettei kukaan ehdokas ole sanoutunut jyrkästi irti perussuomalaisten kanssa toimimisesta. Yhteispeli lahopäiden kanssa ei voi olla mitenkään maamme etu, ei mitenkään. Mutta suomalaiset poliitikot rakastavat tapaa, että otetaan mukaan hallitukseen, niin kyllä routa possut karsinaan sitten johdattaa. Nää siat eivät karsinassa pysy, ellei sitä rakenneta kunnolla.

   Kauhiaa oli kuulemma se, että ruotsidemarit ovat toiseksi suurin puolue lahden takana, koska heitä ei ole otettu mukaan vastuuta kantamaan. Mitä helkutin kauhiaa siinä? Eivät he tule koskaan saamaan 50% äänistä, joten voidaan pitää rauhassa paitsiossa. Joku puhuu jostain vaa'ankieliasemista, mutta sehän aina riippuu valtaapitävistä ja heidän yhteistyökyvystään.

   Ymmärrän, ettei minusta koskaan olisi ehdokkaaksi, sillä vaa'ankielten sijasta puhuisin vaa'an painoista eli sementtiä jalkaan ja plumps.

   • Dr.Whoo

    "sillä voin pieneltä osaltani vaikuttaa tulevan puheenjohtajan valintaan. "

    Tä, Jyskälässä...luulin että pikemminkin Tampereella vaikuttaisit.


   • Dr.Whoo

    Tuosta Jyskälän kokouksesta sen verran, että minun strateginen teoriani perssujen vaalista on hyvä. Hallan voittaessa porukka parhaassa tapauksessa jakaantuisi kahtia ja menettäisi kaiken merkityksensä. Myös Soinni saisi kenkää, kuten omien sanojensa mukaan puolueeseen pesiytyneet "antikristilliset" voimat haluavat. Voihan kiesus.


  • Moldewort

   Täällähän on kirjoitettu kuin Waltarit Sinuhea. Hywä jos enää kaikkien kommenttien peräässä pysyy. Persujen puheenjohtajakisaan en lähde spekuloimaan, hoitakoon itse hommansa ja kantakoon siitä vastuunsa.
   Aikaisista rastaista en pahemmin häiriinny kun minun lähisfäärissäni on vain lokkeja, variksia, harakoita, citykaneja ja niin pieniä tipuja ettei niitä ehdi nähdä.

   Siksipä joudunkin piipahtelemaan maaseutua välillä tsiikaamassa. Tänäänkin olin alkuperäisellä kauniiden ja rohkeiden mailla ihastelemassa miten siellä asuu ylen rikkaita ihmisiä jotka Citgroen Grand Picassoilla ynnä muilla Ferrareilla ajelee, suurissa linnoissaan puutarhoineen Tuusulanjärven rannollla asustelevat ja rikastuvat myymällä soraza yhteisestä maaperästämme, jonka ovat Ruotsin kuninkaalta lahjaksi saaneet omistajilta kysymättä.
   Juuri se paikka missä asuvat Ruutit Ja Ilmarit, ne "Svenskblomit"
   Mutta kyllä on kaunista ja rikasta. Ei ihme, että Sibeliukset ja Järnefeltit siellä ryypiskelivät ja runoilivat ja soittelivat.

   Siellä oikeastaan pitäisi ajella juuri täyssähköautoilla tai Baker mobiileilla eikä rahvaan bensavehkeillä tai dieseleillä. Rikkaita ovat kuin norjalaiset. Olisi varaa maksaa sähköautostakin, eller hyr?

   Mutta kukaan niistä ei konkreettisesti ymmärrä suurten volyymien kemiallisia reaktioita eikä koko energiankierron yhtälöä.- Siinä on lähes kaikilla parantamisen varaaa.

  • Woldemort-Isohollo

   Huomasin muuten matkalla, että paljon oli ihmisiä liikkeellä ja liput lilluivat tangoissaan. Sitten otin selvää miksi, ja sehän olikin joku Helluntai taas! Nääs!

  • Woldemort

   Siitäpä tulikin mieleeni, että olikohan siellä Lestadiuksen synnyinsijoilla, "Mouhijärvellä", vái mikä se paikka taas olikaan siinä Joutsaa vastapäätä Päijänteen länsirannalla, kovat Helluntaihipat. Mahtoiko pakurijuoma virrata

  • Woldemort

   Siellä Tuusulanjärven rantatiloilla näytti olevan yhtä äveriästä kuin kuvittelisin olevan länsisuomalaisen yrittäjän kotipihoilla. :)

   Ainoastaaan puutrhatontut eli garden gnomet näyttivät puuttuvan, Se keski-eurooppalainen kulttuuripiirre ei ole vielä Länsisuomesta Tuusulan rannoille ehtinyt

  • Moldewort

   Kun olen taas tässä yövuorossani, niin aina alkaa tehdä mieli liikahtaa jonnekin täältä Kiveltä.
   Virtuaalinen matkailu on kivaa, mutta kun on oikeasti maailman ympäri ämpäri matkaillut niin on se hiukan kuivakkaa. Ainoastaan ikä näyttää pidättelevän ajomatkan päässä omasta hyvästä organisaatiossa missä on kaikki valmiina ja oikein säädettynä mukaanlukien Tullis on the Rocks täällä Kalliossa.
   Kun saisi itsensä liikkeelle edes Itämeren ympäriajeluun ja kunnon laivamatkalle jossain RoPakissa eli ns. ro ro pasaseerissa missä yleensä kuljettavat noin 100 matkustajaa joista suurin osa rekkakuskeja ja motorhomeläisiä. Eri maiden Edsoneita. Ne on aina kivoja reissuja.

   Ehkä alkavalla viikolla saan irti itsestäni ainakin Baltian matkaa.

   Missäspäin ja miten, muuten meidän länsirannikon pamppumme lomamatkailee, jos sellaiseen ylipäätänsä yrittäjällä on mahdollisuutta?

   • Dr.Whoo

    Oonhan mie maailmaa nähny, ihan helssinkiä myöten...Mutta mikään intohimoinen maailmanmatkaaja en ole koskaan ollut. Tyypilliset etelän "rantalomat" on kokonaan käymäti. Siellä täällä on tullut turistina käytyä, kun rouva on puoliväkisin raahannut perässään.

    Minä olen enemmän tämmöinen kotomaan matkamies. Varsinkin nuorempana mieluusti tuli ajeltua ympäri ämpäri kotomaata. Ja mitä nyt myös naapurimaissa. Virokin on hiano maa.


  • edson

   "Mouhijärveltä" heh heh juu. Ja pakuripäissään sitä ensimmäisiä kotomaan rajojen ylityksiä tehdään vasta. Kyl Suomi on jotenkin tuttu ja Lappi osittain ja Norja, mutta siihen se on jäänyt. Kansallispuistot olisivat kulkemisen arvoisia täällä ja miksei muuallakin.

   Roro lähdöistä en tiijä mitään. Onko hyviä sivustoja?

   Puola, minua hieman arveluttaa, kuten aika-ajoin Liettua ja Latviakin. Johtuu Wallander- leffoista.

   Koht sataa, siis vettä.

   • edson

    Näkee, kuinka en ole tietoinen roro aluksista, kun kyselen turhia. Finnlinesilläkin on näitä aluksia. Menin katsastamaan taas ferries sivuja ja siellä niitä lähtöjä on kauhia määrä. Tässä yksi esimerkki

    http://bot.fi/1z6x


   • Woldemort

    No hyvä, että löysit. Jos yksittäisiä RoRO-RoPak varustamoja ja reittejä hakee niin Itämeren alueelta kannattaa avata: Stenalines, DFDS, Polferries Finnlines. com lisäksi.

    Sieltä löytyy vanhoja mielenkiintoisia lauttoja kuten Nils Holgersson ja Peter Pan jotka liikennöivät Travemundestä Trelleborgiin jo 90 luvulta asti. Niitä näin Travemundessä vielä Finnjetin aikoihin


   • edson
    Woldemort kirjoitti:

    No hyvä, että löysit. Jos yksittäisiä RoRO-RoPak varustamoja ja reittejä hakee niin Itämeren alueelta kannattaa avata: Stenalines, DFDS, Polferries Finnlines. com lisäksi.

    Sieltä löytyy vanhoja mielenkiintoisia lauttoja kuten Nils Holgersson ja Peter Pan jotka liikennöivät Travemundestä Trelleborgiin jo 90 luvulta asti. Niitä näin Travemundessä vielä Finnjetin aikoihin

    Tanks

    Suotana ku ei osaa edes englantia kunnolla. Etsin Suomesta Lenovo läppäriin autolaturia, soitin ihan Lenovollekin ja käskivät tsekata netistä. Helevetti, maahantuoja ei vaivaudu. No pistin faceen viestin ja poika tilasi heti oikean laitteen saksankielisiltä sivuilta.

    Täytyy kerätä uskallusta vaan ja ryhtyä ainakin pikkuostoksissa kokeilemaan netin kautta tilaamista. Kyl sen verran saa varmaan niistä ulkolaisista sivuista selvää. No ei saksalaisista, mutta englantilaisista kylläkin


   • edson
    edson kirjoitti:

    Tanks

    Suotana ku ei osaa edes englantia kunnolla. Etsin Suomesta Lenovo läppäriin autolaturia, soitin ihan Lenovollekin ja käskivät tsekata netistä. Helevetti, maahantuoja ei vaivaudu. No pistin faceen viestin ja poika tilasi heti oikean laitteen saksankielisiltä sivuilta.

    Täytyy kerätä uskallusta vaan ja ryhtyä ainakin pikkuostoksissa kokeilemaan netin kautta tilaamista. Kyl sen verran saa varmaan niistä ulkolaisista sivuista selvää. No ei saksalaisista, mutta englantilaisista kylläkin

    Kunhan pääsen saksalaisiin liikkeisiin, niin etsin sieltä aggregaatin/invertterin, Honda 2 kWh. Hiljainen ja sitten sähköä itse matkalla tuottamaan.


  • Woldemort

   Se on kaikki helppoa kuin heinänteko, jahka ensin harjoittelee tiiviisti muutaman kymmenen vuatta ::))))

   Googgelissa on kyllä semmoinen käännösohjelma joka avustavasti kääntää suoraan sivun pyydettäessä. Se pitää vaan osata kytkeä päälle jostain sieltä kuukkelista.

   Monet saksalaiset ja ranskalaisetkin nettikauppiaat kyllä omaavat englanninkieliset sivut ja se kääntyy sieltä yläkulman valintalipusta se kieli valinnat

  • Woldemort
  • Woldemort
  • edson

   Stenalinea kokeilinkin ja sielläpä paljon eri reittejä. Toisaalta löytyy LL Lineltäkin. Pitääpä etsiä jostain Ranska-Irlanti. Näillä lautoilla tuntuu kuitenkin homebiili maksavan vähän enemmän. Kiusallinen tuo 6 metrin pituus, kun oma ylittyy 16 sentillä. Väljemmät mitat Finnlinesilla

  • edson

   Illan iloksi tsekkasin Ranska-Irlanti laivamatkaa. Mitä myöhempään syksyä, sitä halvempaa. 130 € suunta toistaiseksi halvin, siis 2 aik.+motorhome

   Illan suruksi katsoin MOT:n ja totesin, että voi pärkkele.

  • Woldemort

   Ilta-aktiivina ja yön huhuilijan innostuin Edsolin jälkiä seuraamaan ja en estänyt itseäni tilaamasta aluksi menolippua Baltiaan. Lähtö jo maksetulla lipulla 0800 Keskiviikkoaamuna uudella Viking FSTR paatilla mikä on se nopee ja käyttää maakaasua. Tulee samalla tutustuttua viimeiseen alusteknologiaan.
   Millä, miten ja milloin tulen takaisin on nyt avoin, mutta kun läpänder on matkassa niin lippuja voi tilata matkallakin tai sitten vielä huomenna koittaa päätellä mitä haluaa ja mixi!
   Matkailua autolla ja autolautoilla ei voi vastustaa loputtomiin. Ihan kuin jos asuis Naantalissa niin ei vois vastustaa Merimaskuun rantakaffelle menoa, eller hyr Dr. Who joka niitä maisemia ja niiden eräiden osien kauneutta tuntee.
   Pakkasin valmiiksi nipun dollareita plombuukiin jotta olis matkalla tukeva olo.
   En paljon, mutta sen verran että tarvittaessa voi yhden käytetyn Diesel homen ostaa tien päällä! ;)

   • edson

    Istun aivan hiljaa ja mietin .... jospa olisin vain itse päättämässä, koska lähden ja minne. No mitäs turhia miettiä, mutta olisin jo tsekkaamassa ja varaamassa ja maksamassa lippuja. Mutta kohti Tukholmaa.

    Käytettyjä dieselhomeja käyn katsastamassa sitten syssymmällä minäkin, vain uteliaisuuttani, sillä ei pa:lla ole nyt mahdollisuuksia.

    Jaa-a ...58 € kyllä löytyisi. Toisaalta samalle päivälle Naatalista 33,5 € Amorellalla yksin + motorhome Kapelskärdiin. No kumppanin kanssa olisi 46,5 €, joten säästöäkin... äsh. Ei taida muuten kannattaa kovin aikaisin etukäteen matkaa tilata, sillä yllätti tuo hinta

    Ei ei, ei sittenkään, sillä Euroopassa on ollut helleaalto ja kun ei ole ilmastointiakaan. Siinä hyvä syy mennä kohta metsään hikoilemaan


  • Woldemort

   Jälkijättöisenä tutustuin nettitietoihin siitä Viking FSTR puatista ja eihän se ole uusi eikä edes metaanivetoinen vaan se on Uusi Viking linelle ja uusi linjalle.
   Kuitenkin jo vanha nopea Katamaraani vuodelta 1998. Eikä edes Viking linjan vaan vuokrattu ja maalattu Vikingin väreihin. No nopia kuitenkin.
   Nyt pitää odotella uutisia tutuilta ovatko matkan varrella paikalla jotta osaisi oikeissa paikoissa pysähtyä kuten Laagrissa Tallinnan lähellä tervehtimässä Estoniaan aikoinaan muuttanutta yhtä merikapteenikolleegoistani. Sitä jonka kanssa jatko-opiskelin Lontoossa v.72-73 kansainvälistä kauppaa, laivausta, kansantaloutta ja kauppaoikeutta. Oi niitä aikoja. Toivottavasti sellaiset ei koskaan enää palaa. Kenenkään maksa ei sitä kestäisi, eikä plompuuki!

  • edson

   Ennen hikoilusession alkua vielä raavin päätäni. Mikä olisi tehokkain laite matkassa, missä se 10 Gt Euroopassa riittäisi kuukauden kepeesti. Veikkaan, että kunnon luuri tai tabletti. Läppärissä sivut raskaammat, vaikka kait silloinkin, kun poistaa mainokset. En ole kylläkään kokeillut.

   Ostin liian nopeasti uuden läppärin, mutta kiirehän sitä juu, jos vanha alkaa kenkkuilla. Akun kestoa olen testannut - 3 h korkeintaan ja lataus kestää aivan varmaan autolaturin kautta ties kuinka kauan. Toisaalta vara-akku olisi paikallaan, ehkä.

   "Kuitenkin jo vanha nopea Katamaraani vuodelta 1998"

   Eihän siellä ehdi kissaakaan sanoa, kun jo karahtaa kivil ... laiturille.

  • Dr.Whoo
   • edson

    Kyllä, ruutupaita, suorat housut ja hampaat lasissa (kumppanilla)


  • Woldemort

   Voihan pieru! Minäkin olin täysi kalkkis. En ollut kuitenkaan yhtään yllättynyt. En toki saanut täysiä pisteitä vaan 21/22 eli hauska meni väärin. Kaikki muut välitöntä tietoa ilman arvaustarvetta. Huomisaamuna nousee ankkuri hihii hahaa hohoo, I am going to go away hihii, hahaa, hohoo......

   • edson

    "I am going to go away hihii, hahaa, hohoo......"

    Odotellen matkaraporttia, kuvia jne.


   • Dr.Whoo

    Kyl määkin olen tänään jo matkustellut. Kaivoin polkupyörän talviteloilta ja kävin kaupassa.

    Se onkin hiano fillari, alumiinihybridi. Vaihteiden lukumäärää en ole vielä saanut lasketuksi. Kaamea määrä niitä kuitenkin on.


  • edson

   Jos britti haluaa muuttaa tänne Suomeen, niin 5 vuotta ensin omalla yksityisellä sairasvakuutuksella. Koulutuksesta koko hinta. Tervetuloa vaan.

  • Woldemort

   Pärnussa on täysi kesä. Läppäri toimii Wifissä, joskin hitaahkosti. Saapas nähdä mihin Polle vie?
   Tapasin jo ylivanhan kelmin Laagrissa!

   • edson

    Hellelukemia näyttää siellä olevan

    Nin täälläkin, jos arvio punaisesta naamasta ja hien määrästä ulkolämmön. Muuten vain 20 ° ja tuulta hieman.

    Kylä täytyy naattia, meinaan oli sen verran kinkkinen talvi, että meinas suututtaan alkaa. Ja kaikkihan tietää, että säästä suuttuminen (tai vuodeajasta) on voimia koetteleva laji.


  • edson

   Sähköavusteinen aluminihybridi, keskeltä taitettava. Siinä olisi vasta tosi pyörä matkalle, pikku siirtymiin.

   Fillarilla en ole ajanut muistaakseni sitten talvisodan, mutta kuulemma taito tai taidottomuus eivät katoa.

   No tällä viikolla sentään yhdet vaalit, mitä viitsii seurata, ensi viikolla toiset.

   • Dr.Whoo

    Jaa, talvisodassa ei miullakaan tainnut olla vielä alumiinihybridiä.

    Mutta rouva W aikoo hankkia sähköpyörän, mie vähän oudoksun mokomaa. Mullehan fillari on lähinnä liikuntaväline. Pitkin metsäpolkuja laskettelen Nishikillä hirmuista vauhtia. Extreme urheilua siis. Pitää vanhan nuorena.

    Vaikka kuulemma kyllä erinomaisia ovat sähköfillarit nykyään. Niillähän kevyesti taittaa vaikka kuinka pitkiä matkoja. Tämmöinen varmaan olis näppärä reissussa mukana:

    http://bot.fi/1zba

    Ps. ihme juttu, että nyt ovat saaneet robocobilta olla rauhassa meidän kirjoituksemme liitteineen.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Jaa, talvisodassa ei miullakaan tainnut olla vielä alumiinihybridiä.

    Mutta rouva W aikoo hankkia sähköpyörän, mie vähän oudoksun mokomaa. Mullehan fillari on lähinnä liikuntaväline. Pitkin metsäpolkuja laskettelen Nishikillä hirmuista vauhtia. Extreme urheilua siis. Pitää vanhan nuorena.

    Vaikka kuulemma kyllä erinomaisia ovat sähköfillarit nykyään. Niillähän kevyesti taittaa vaikka kuinka pitkiä matkoja. Tämmöinen varmaan olis näppärä reissussa mukana:

    http://bot.fi/1zba

    Ps. ihme juttu, että nyt ovat saaneet robocobilta olla rauhassa meidän kirjoituksemme liitteineen.

    Joo, mä lueskelin parin kirjoittajan kommentit tuolta elämästä ja siellä ihan suoraan syytellään vihreitä tuostakin eli robon poistoista. En ole viitsinyt vastailla enää älyttömiin juttuihin.

    Se taitettava fillari saisi olla sellainen, mitä on myös kevyt polkea ilman sähkön apua. Ottaa sitten vasta sähkön käyttöön, kun haluaa hieman huilailla. No fillari on kyllä hyvä väline, käytin aikoinani paljonkin Helsingin liikenteessä.

    Hieno lentopallopeli päättyi juuri ja huomenna jatkoja.

    Noista jenkkikuulemisista olen vähän pihalla, ei ole tullut seurattua. Onkohan uusi watergate?


  • edson

   Siis ne tämän viikon vaalit ovat tänään joo.

   Lueskelin HS:sta Niinistön huolta ilmastonmuutoksesta ja hän painottaa arktisen alueen tärkeyttä. Luin myös ne ns. kommentit.

   Kyllä vaan joo. Minulle palaa yhä uudestaan mieleen hyvä dokkari tv1:ltä. Itse asiassa kuultuna : Timo Honkola. Aivosyöpää sairastavan suurtyön alku ja monet muutkin pohdinnat. Miksi poliittiset päättäjät kertovat, mikä on tärkeintä tehdä missäkin? Ja kansat kuuntelevat ja äänestävät. Kun pitäisi mennä niin päin, että asiantuntijoiden kuulemisten jälkeen koko globaali maailma päättää asioista suuren tietokoneistetun seulonnan jälkeen, missä pyritään vain yhteen seikkaan eli totuuteen. Pitäisi katsoa uudestaan se ohjelma, sillä tuo edellinen virke ei kertonut varmaan sitä koko bointtia Honkolan ajatuksista. Ei passais antaa liikaa vastuuta vain valtioiden päämiehille ja hallituksille. Heillä olkoot vaikka yhteenvetojen paikka, edustuksellinen paikka, ei talous ja kilpajuoksu vain mielessä tai oman egon pönkittäminen.

  • Dr.Whoo

   Saapas muuten nähdä mitä Comeyn kuulemisessa kuullaan, saattaa Trumpun trumput tutista.

  • edson

   No ni, taas aamu alkoi erilaisin "metkuin" eli katselua ja lueskelua sähköisistä polkupyöristä. Yli tonnin menee sellaiset, joissa myös lienevät komponentit edes jotenkin laadukkaita.

   Jumanplivite. Nyt säästämään. Ei tartte olla edes taittuva. No joo, kyllä halut ylittävät jatkuvasti realiteetit, mutta pitävät yllä haaveita sentään. Toimintamatkat 30-50 km ja lataus vain muutama tunti. Vara-akut kohtuuhintaisia jne.

   Mutta ekaks uusi puhelin ja aggregaatti ja taas hommiin. Jos ois aggregaatti, niin voisin ostaa ilmaa jäähdyttävän laitteen ja ottaisin mukaan metsään :)

  • edson

   Se on sit silviisiin, että viimeisen kuorman hain juuri. Syksyllä sitten lisää.
   http://bot.fi/1zcv

   Aamulla ehdin toki otsikoita uutisista silmäilemään ja totesin, että saipa rautarouva nenilleen. Nyt sitten kirjoitetaan, ettei vaalien tulos ollut hyvä EU:llekaan. Mikä tuossa nyt sitten yleensäkään on hyvää, tiedä häntä. Tai pahaa. No löysässä hirressä ne, jotka muuttaneet Britteihin ja eivät tiedä kohtalostaan. Samoin kait osa yrityksistä pohtii tulevaisuuttaan.

   No mutta härre good !!! Auringon avulla ilmasta tehdään öljyä ja tuotantokustannukset tällä hetkellä noin 140 dollaria/tynnyri. Kohta se ikiliikkujakin kyllä ...

  • Woldemort

   Hän on palannut-han är tillbaka-hasta la vista....

   Kyllä nuo sinun koivuklapisi aina voittaa sen LUT aurinkosähkö-raakaöljylaitoksen. Tosin noista kuvista puuttui se höyläysviimeistely eli eivät olleet Kulosaaren vientiklapeja!

   Sen varmaan huomasitte, että se Lappeenrannan teknisen yliopiston ihmelaitos on suunniteltu hirmuisen kalliilla pilottilaitteella tuottam,aan peräti 200 litraa koetuotetta!

   Minä kun työkseni olen näitä seuraullut niin US laivasto muutama vuosi sitten kirjoitti lyhyesti tehneensä dieseliä merivedestä vähän samalla systeemillä ja vaikeni sen jälkeen iohan kokonaan kun ei muutamalla litralla saa edes suuren dieselkoneen kaikkien mäntien sytytystä aikaan.,

   Hiilidioksidin muunto vastaavilla katalyyttien avulla on ollut tutkinnassa jo jonkin aikaa ja toistaiseksi sillä on kyetty pilottiskaalassa tuottamaan metanolia. Seuraava vaihe on tuottaa etanolia. Siihenkin tarvitaan sähköä jotta vety saataisiin aikaan. LUT mainostaa asiaa puhumalla aurinkosähköstä mikä saa ihmisiä ehkä enemmän kiinnostumaan. Onhan se mahdollista, että jos prosessi saadaan toimivaksi taloudellisesti niin silloin aurinkoisissa maissa voitaisiin aurinkosähköäkin vedyn tekoon käyttää. Täällä leveysasteilla se on täysi mahdottomuus jotai yliopiston 200 litran koe-erää lukuunottamatta. Sähkö olisi tehtävä isoissa jatkuvan tuotannon laitoksissa kuten ydinmyllyissä.

   Maailman tapahtumista lyhyesti sen verran, että Trump kyllä osoittautuu täysveriseksi valehtelijaksi Comeyhin verrattuna.

   Britannian "akka" taas joutui toteamaan että ylpeys käy lankeemuksen edellä ja kansa ei aina toimi kuin lammaslauma jos sille annetaan mahdollisuus iänestöö! Tai suomeksi, että ahaneella on paskanen loppu (naantalilainen sananlasku)

  • edson

   Jahas, maailman matkaaja palannut.

   Nuo "uutiset" juu : "ihmelaitos on suunniteltu hirmuisen kalliilla pilottilaitteella" On se vaan niin, että se minuakin herätti lukemaan se aurinkösähkön osuus. Tai no, ehkä kuitenkin se, että ilmasta sitä vaan puristellaan öljyjä.

   Joskus saa lukea,että hiilidioksidia pyritään työntämään onkaloihin, sitten taas siitä tehdään kaikenlaista, mitä nyt hiilellä ja vedyllä voidaan pläträtä.

   • Ali-Wolde

    Kun lukee sityä Etelä-Saimaan kirjoitusta tuosta koelaitoksesta niin kyllä siinä melko selvästi sanotaan että se aikoo tuottaa (aluksi) 200 litraa "raakaöljyä" koetarkoituksiin.
    Tuota 200 litraa eli hiukan runsaasta barrelia (159 litraa) kohden laitoksen hinta on yli miljoona euroa ja tutkijoiden palkat päälle!
    Jotenkin minusta tuntuu, että tällaisen sateen ja pakkasen maan tulisi käyttää rahansa johonkin muuhun kuin vedyn tekemiseen aurinkosähköllä.
    Voisivat kehittää vaikka maan lämpötiloihin sopivia halpoja tila biokaasulaitoksia.


  • Dr.Whoo

   "kpansa ei aina toimi kuin lammaslauma jos sille annetaan mahdollisuus iänestöö! "

   Mielenkiintoinen ajatus. Omasta mielestäni suurin osa kansasta toimii juurikin kuin lammaslauma..tai pikemminkin kuin pässit narussa, jos narujen vetelijä on tarpeeksi taitava. Harva kansalainen osaa lainkaan ajatella itse.

   Mutta asiaan. Päivän hyvä työ, eli huushollin kiillotus on tehty, linnut karjuvat puissa, kohta karjuu ruohonleikkuri kun haen siihen pensaa, lämpöä pukkaa jo 15 astetta, kannullinen aamukahvia on juotu.
   Täten se viikonloppu taas etenee.

   • Woldemort

    Kun me täällä ketjussa edustamme "ajatustoiminnan huippua" niin siinä tulee joskus kuviteltua suurempien kansanjoukkojenkin kykenevän samaan :)
    Mikä ihan äänimaailma siellä "Naantalissa" onkaan: Sirkkojen sirinä, lintujen karjunta sekoittuen ruohonleikkurin ruosteiseen räminään ja yhden sylinterin epäsymmetriseen paukahteluun.


   • Dr.Whoo
    Woldemort kirjoitti:

    Kun me täällä ketjussa edustamme "ajatustoiminnan huippua" niin siinä tulee joskus kuviteltua suurempien kansanjoukkojenkin kykenevän samaan :)
    Mikä ihan äänimaailma siellä "Naantalissa" onkaan: Sirkkojen sirinä, lintujen karjunta sekoittuen ruohonleikkurin ruosteiseen räminään ja yhden sylinterin epäsymmetriseen paukahteluun.

    Joo, mites onkin niin, että me kolme ajattelun experttiä olemme joutuneet samaan ketjuun.

    Mutta minulla on kyllä aika hieno Honda ruohonleikkuri, semmoinen perässä juostava malli. Käynnistyy aina kertanykäisyllä ja käy hienostuneesti.


  • edson

   Kyllähän se on vaikeaa saada otetta tuollaisiin pilottihankkeisiin kansakoulupohjalta. Totta, miljoona on suuri määrä rahaa. Mutta tuleeko hankkeen kylkiäisenä kuitenkin jotain muutakin ekstraa kuin se barreli öljyä? Jotenkin kuitenkin tuntuu myös siltä, että olemme tottuneet näillä kehittyneillä alueilla tiettyyn elintasoon ja kynsin hampain tullaan myös niistä herkuista pitämään kiinni. Ja lisää herkkuja etsitään. Toisaalta paluu johonkin luolamiehen elämään ei ole tavoittelemisen arvoista. Valtavan nopeasti vaan kaikki on muuttunut. Ja kait tulee muuttumaan, sillä tekoäly korvaa osin kaiken "älyttömyyden(kö?)"

   Joku siellä Et.-Saimaassa kommentoi, että pelkkää viherpesua. Kyllä kuitenkin oudoksuttaa tuollainenkin kommentti. Tosin tuttu kommentti, vedetty komenttivarastosta, kun ei ole mitään muuta sanottavaa. Olisi jatkoksi sopinut puna-vihreä kupla tai muuta sellaista.

   Tuota tuota, tuohon lammaslaumaan. Oliko ennen paremmin? Oli Kekkonen ja hän sanoi. Nuo brittien vaalit osoittivat, että jotkut äänestäjät valitsevat itse ne asiat, mitä haluavat puolustaa. Vaikeaa on ennakoida, mikä sitten kullekin kynnyskysymys äänestää jotakin.

   • Olmidor

    Ei ollut muuten minun kommenttini se viherpesu. Tuota ketjua en kommentoinut lainkaan.
    Tässä Edsonille sen prosessin suomenkielinen kuvaus ja hikstoria. Ovat Lappeenrannassa ilmeisesti kokeilemassa erilaisia katalyyttejä saadakseen raaakaöljyä muistuttavaa litkua. Kaikki muuten tuttua ja vahaa myöten suuressa teollisessa mittakaavassa toimivaa paitsi raaka-aineen ja energialähteen osalta. Maailmalla kukaaan ei aurinkoa kokeile edes aurinkoisissa maaissa vaan energia otetaan muusta lähteestä ja raaka-aineena useimmiten juuri metaani eli maakaasu eikä vesi. Raakaöljy ei edes ole kirkasta koskaan vaan melkoisen mustanruskeaa.
    Minä edelleenkin käyttäisin rahan sellaiseen mistä Härmä saisi nopeammin suoraa vientiä ja tuottoa ja jättäisin nuo protohommat isompien maiden kehiteltäviksi.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Fischer–Tropsch-menetelmä


  • edson

   Kyllä se on Soinin puhe tänään kuunneltava. Joo ja katsottava se kaksituntinen muutenkin, vaikka ylempänä taisin tokaista, ettei kiinnosta.

   Tässä on rystyset turvonneena tehty polttopuita, joten on aika levätäkin.

   • Moldewort

    Kun tarkemmalla silmällä katselin niitä Edsolin pöllipinoja ja toimivalla aivon murto-osalla ajattelin Fischer-Tropsch synteesiä ilman aurinkokennoja niin kas kummaa mieleen ilmaantuui näky pientuottajan tislaamista koivutervoista kauniisiin hillopurkkeihin pakattuna hyvinsuunnitellulla etiketillä varustettuna:
    Edsolvent koivutervaa kaikkeen pikkuvaivojen holitoon.
    Taatusti 100% luonnontuote aurinkoenergian kasvutuotteista pyrolysoituna.
    Poistaa ihovaivat kynsisienestä alkaen
    Ihan tuoksi saavusaunaan
    Voi käyttää jopa suksien ja puupintojen luonnonmukaiseen täyssuojaukseen.
    Lutikat ja toreakat saavat kyytiä Edsolventilla käsitellyiltä pinnoilta.
    Puhdasta koivun tervaa-kreosoottivapaata

    Tuottaja: Edsol & Apuri, "Mouhijärvi"
    Joutsen ja siniristilippumerkitty

    ps. Ethän unohda samaan tuottajan sisäistä puhdistajaa: Pakurijuomatiivistettä


   • Olmidor

    Voihan nenä: " Ihana tuoksu savusaunaan"


  • Woldemort

   Sivusilmällä tietenkin seuraan 20 vuoden tapahtumaa eli PerSujen uuden puoluejohtajan valintaa

  • Olmidor

   No, miten asiaa kommentoidaan Kuhmoisten osastolla? Tuliko mieleinen puheenjohtaja!

   • Dr.Whoo

    Häh häh hää. Ainakin minun suunnitelmani on toteutumassa. Halla saanee sen verran hajaannusta aikaan puolueessa, että sen jatko hallituspuolueena muuttunee vaikeaksi, ellei mahdottomaksi.
    Pääpölhö Sipilä lienee kauhusta kankea.


   • Dr.Whoo

    Häh häh hää 2. Soini sai juuri kenkää.


   • Woldemort
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Häh häh hää 2. Soini sai juuri kenkää.

    Hähää, Lännen mestarilla on ollut hauskaa ilman könnissä vierailua. Huvin tarjonnut Persut.
    Mainio leukaisu tuo Pääpölhö Sipilä on kauhusta kankeana.

    Edsolkin lähti heti rääkkäämään leikkuupuimuria vai mikä se kiviä nakkeleva kone taas olikaan.


  • edson

   Wolde

   "Ei ollut muuten minun kommenttini se viherpesu"

   Joo, mä kirjoitan varmaan epäselvästi. Siis ihme ja kumma, en ollut nyt syyttämässä ketään noin niiku tarkasti, vaan vetäsin sen ainoan kommentoija kommentin.

   Koivuterva? Pystyykös sitä tekemään tynnyrissä, kuten mäntytervaa? Ei sen puoleen, minulla on jo pakuri. Kuinka terveeksi, siis ulkoisesti, pitää vielä tulla?

   Mä katon vasta tallenteena sen PerSujen kokouksen. Kiinnitin terän kunnolla nurmenleikkuriin, ettei tule jaloille. Poika ajoi sen vuosi sitten niin pahasti kiville, että juu. Silläkin tapaa tietysti oppii kivien paikat. Kuten merimies, joka ajaa karille ja ...

  • Dr.Whoo

   No huh, oon mie aika kova syrjä, laitoin tosta vaan nurmikonkin matalaksi.

   Mutta se on kumma, että hyttysiä ei oo ensimmäistäkään. Ei sikäli, että varsinaisesti niitä kaipaisinkaan.

   Tänään sitten Kimi ajaa paalupaikalle Kanadassa.

   • Woldemort

    Hjywä, että sentään Lännen Formulapäällikkö tointui Hallan valinnasta. Pelkäsin jo, että kaikille on käynyt Orpot ja Sipilät ja ovat jossain liiterissä tainnoksissa pelkäämässä maanantaita!
    Toivottawasti ei ole Pakurinpainaja jäänyt oman ruohosirkkelinsä alle!


  • edson

   Whoon ennuste piti, tai siis toivomus. Hyvän ratkaisun tekivät persut, ja nyt sitten koko joukko heikkokuntoisilla kumiveneillä Trumplandiaan valtiovierailulle. Tervemenoa.

   Jos tästä persujen kannatus nousee, niin kaikkien vähänkin kynnelle kykenevien kannattaa tähyillä muuanne. No monet jo muutenkin tähyilevät. Sisäsiittoiset saivat mahtisonninsa. Häh häh hää.

   Kyllä ruottalaiset ehtivät, kait ensimmäisinä ehdottamassa itseään hallitusvastuuseen.

   Vormulat joo. Ja sitä ennen maksuttomia katsovalle ne lentisjuhlat.

   • Dr.Whoo

    Mikäpä muu puolue kuin ruåtsalaiset olisi ekana itseään hallitukseen tyrkyttämässä. Mutta sanoihan tää Hendriksonin eukko myös, että hallitusohjelmaa pitäisi siinä tapauksessa muokata. Todellisuudessa he kyllä menevät kiljuen mukaan jos pääpölhön kutsu käy.

    Mutta uutisia amerikoista, siellä toimittajat saa potkut tosiasioiden puhumisesta. Kuten suosittu tv toimittaja Reza Aslan, joka vain twiittasi päivänselvän faktan: Trumppu on paska ja presidenttiyden häpeätahra.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Mikäpä muu puolue kuin ruåtsalaiset olisi ekana itseään hallitukseen tyrkyttämässä. Mutta sanoihan tää Hendriksonin eukko myös, että hallitusohjelmaa pitäisi siinä tapauksessa muokata. Todellisuudessa he kyllä menevät kiljuen mukaan jos pääpölhön kutsu käy.

    Mutta uutisia amerikoista, siellä toimittajat saa potkut tosiasioiden puhumisesta. Kuten suosittu tv toimittaja Reza Aslan, joka vain twiittasi päivänselvän faktan: Trumppu on paska ja presidenttiyden häpeätahra.

    Jahas, taas olen pysäkillä Jenkkilän tapahtumista.

    Facessa on liikkunut juttua siitä, kuinka Sipilä on jo kauan osannut vedättää itselleenkin
    http://bot.fi/1ze4


  • Olmidor

   Huh hah hey, ompas ollut todella mielenkiintoinen päivä. Enpä kuuna kullan valkeana olisi kuvitellut näkeväni Halla-aholaisten ihan vapaassa ja demokraattisessa puoluekokouksessa rustaavan itselleen koko puoluejohdon ehkä Slungaa lukuunottamatta.
   Ja että Edsolin ja median paras kaveri Teuvo vielä toiseksi varapuheenjohtajaksi.
   Kyllä on jokainen päivä kannattanut elää nähdäkseen ja kokeakseen vielä uskomattomia

   Ja olipa hirmuinen juttu tuo Seuran juttu huijari Sipilästäkin. Hyvin on Edsol ollut ajankohtaisen poliittisen tiedon äärellä. Tuo pitkälle selvitti miehen herkkyyttä yhtiöitään koskevissa asioissa. Kyllä oli Dr. Whoonkin määritelmä "Pölhösipilä" täysin pitelemätön ja tiivistetty analyysi herrasta.

   Henrikssonin ämmän reaktiot taas olivat ihan ennustettavia. Puoluehan on puhtaasti nimenomaan takiaispuolue joka on vain eliitin ja yhden hallitsija ja voittaja kansan kielen asialla. Ihan kuten neukut olisivat täällä, jos olisivat onnistuneet maan valtaamaan

   Ja sitten soita ja metsiä suojelemaan sekä vapauttamaan Laitilan täysvahva kalja ruokakauppaan.

   • Dr.Whoo

    Ja jo ensiviikolla meillä aletaan kyhätä hallituskokoonpanoa: Kepu, Kok, Rkp, Kd. Tämähän on sitten 101 kansanedustajan enemmistöhallitus. (Lyödäänkö vetoa)

    Mutta joudutaanko tällä kokoonpanolla ojasta allikkoon, vai molempiin..


   • Olmidor

    Nyt on viikonloppukin pitkä aika. Ensin on Sipilän ja Orpon sovittava Persujen erottamisesta hallituksesta. En nimittäin usko että Persut olisivat ensimmäisenä eroa tarjoamassa.
    Mitä sitten koalitiossa tapahtuu voi olla juuri tuo RKP-KD yhdistelmä, mutta muitakaan vaihtoehtoja ei vallan varmistamisessa voida pois sulkea.
    Vaikeaa on kuitenkin jatkaa hallituksen nyt olemassa olevaa ohjelmaa. RKP vaatii ruotsinkielisen Vaasan sairaalaläänin, KD vaatii alkoholilain uusinnan perumista. Muut vaihtoehdot sitä sun tätä.

    Ehkä viikon päästä olemme viisaampia ja näemme kykenevätkö Orpo ja Sipisipi nielemään Halla-aholaiset. Mitään en itse uskaltaisi nyt veikata

    Mitä sanoo "Sipilän kaveri", Mouhijärven profeetta?


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Ja jo ensiviikolla meillä aletaan kyhätä hallituskokoonpanoa: Kepu, Kok, Rkp, Kd. Tämähän on sitten 101 kansanedustajan enemmistöhallitus. (Lyödäänkö vetoa)

    Mutta joudutaanko tällä kokoonpanolla ojasta allikkoon, vai molempiin..

    Noin voi käydä.

    Kiva katsoa, kuinka sitten sote etenee. No ruattalaislle riittää, että Vaasa saa säilyttää sairaalansa laajennettuna. Kristillisille riittää se, että pakolaiset ovat kristittyjä. Hauskaahan sitä on sitten opposition kantoja seurata. Mitä esimerkiksi takapajulan toopet = persut mesoavat

    Olen aistivinani kok. tekevän galluppien ja siis suosion nousua, kun jo tässä vaiheessa kyseenalaistavat jhallitusyhteistyön ja sitten maanantain jälkeen tullaan selvittämään, että kok sai hyvän tuloksen ja hallitus voi jatkaa. Lyön vetoa sitten, jos lotossa ... tai no. Veikkaan, että hallitus jatkaa.

    Teuvo ministeriksi, hih. Jatkaa smp:n linjaa, sillä erotuksella, että poika Vennamo heitti vain tikkaa pubissa, Teuvo bailaa moottoripyöräjengin kanssa. APUVA. Missä on Kiemunki?


   • Dr.Whoo

    Juu, Teuvo ehdottomasti ulkoministeriksi.

    Vaikka toisaalta voittaa kyllä pätevyydessä esimerkiksi Bernerin ämmän, surkeimman ministerinkuvatuksen kautta aikain. Tällaiset ministerinimitykset jo osoittavat mikä umpitollo Sipilä on.

    Luulenpa kyllä, että sekä ristilliset että ruåtsalaiset menisivät hallitukseen ilman minkäänlaisia ehtoja.


  • edson

   "Halla-aho vaikuttaa todella älykkäältä mieheltä"

   Tää oli pakko vaan lainata. Joo ja olla vielä jopa kommentoimatta. Mutta naurut pääsi.

   • Dr.Whoo

    Miksi ei olisi älykäs? Filosofian tohtori, kielitieteilijä..


  • Woldemort

   Minusta Teuvo sopisi hyvin maa-ja metsätalouden ministeriksi.
   Ollaan Halla-ahon poliittisesta suuntauksesta mitä mieltä tahansa niin kyllä hän on selvästi keskimääräistä poliitikkoa merkittävästi älykkäämpi.
   Oli miten oli niin tästä päivästä piristyi koko poliittinen kesä. Ihan kuin olisi herätetty kusiaispesä henkiin menemällä paljaalla peffalla sen päälle istumaan.

  • woldemort

   Sitä olen tässä oikeasti pohdiskellut, että jos Halla laittaa Soinin kierrätykseen, niin kuka voisi olla ulkoministeriehdokas siinä tapauksessa. Ketään pätevää ei tule heti mieleen muista persuista siihen hommaan.

  • Dr.Whoo

   Kylläpä kai Halla itse ottaisi ulkoministerin salkun, jos todellista tahtoa olisi hallituksessa jatkaa. Ja oisko toi Sampokaan siihen sen kyvyttömämpi kuin Soini.

   Mutta mielenkiintoisia ja outoja aikoja elämme.

   Kuten Saku Koivun ja Supercell miesten hanke, jossa Turun keskustaan ratapihan alueelle tulisi noin puolen miljardin euron arvoinen elämyskeskus ja jäähalli. Tavoite olisi vuodessa 5 miljoonaa kävijää...se tekee vajaa 14 000 ihmistä joka ainoa päivä vuoden ympäri. Melkoista vilinää ratapihankadulla.. Toki sitten kaikki liikennejärjestelyt menisi radikaalisti uusiksi, jatkuva ihmisvirta sinne ja sieltä pois olisi niin massiivista. Vai onkohan siinä laskettu että väki sinne kulkisi pääasiassa junilla.

  • edson

   Älykkyys, siinä vasta mietittävää.

   No väikkärin lisäksi varmaan mensan paperit, niin älykkäästi puhuu, että. Ja Suomen kuusibaareissa on meininki ylimmillään. Itärajalla naapuri ihmettelee, että mitä helevetin juhlaa Suomessa vietetään. No Bäckman kääntää ja neuvoo kyllä ja hieroo jo käsiään, kun Huhtasaari haluaa hänet avustajakseen.

   Ja Turkuseen elämyskeskus. Eikös se oo jo melkoinen "elämys" se Turku itestäänki? :) että vielä puistoksikin ja aita ympärille.

   • Dr.Whoo

    No mie lähen just kokeileen millainen elämys on Samppalinnan remontoitu uimastadion. Kaks vuatta meni remonttiin, joten lienee komia.

    Ja juu, älykkyys on ainakin meikälle aina mieluisa puheenaihe. Nimittäin, päinvastoin kuin monilla muilla pätee "siitä puhe mistä puute", minulla se menee tässä asiassa just päinvastoin. Hehee.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    No mie lähen just kokeileen millainen elämys on Samppalinnan remontoitu uimastadion. Kaks vuatta meni remonttiin, joten lienee komia.

    Ja juu, älykkyys on ainakin meikälle aina mieluisa puheenaihe. Nimittäin, päinvastoin kuin monilla muilla pätee "siitä puhe mistä puute", minulla se menee tässä asiassa just päinvastoin. Hehee.

    Tehkäämme puutteista hyve :)

    ei ei ei, tuohan on ihan edesvastuutonta... jo Halla kaipasi puheessaan rinnalleen joitain, joilla olisi laajempi järki ja näin sitten pääsisivät laajentamaan näkökulmia vaikka hiiliteollisuuden nousuun ... Johan Bäckman, valtiotieteiden tohtori, vertaansa vaille mainio avustaja ja tuomion jälkeen, mitä tekee Janitskin. Laura Huhtasaari, äkkiä tohtorin tutkinto, vaikka pietarilaiselta torilta. Pelkkä maisteri ei riitä opetusministeriksi... tai no, riittihän oikeusministeriksikin paperimies suurine intohimoineen loihtia palkaton työväestö. Ja jos ulkoministeriksi sopii ravimies tutkintonaan "populismin voitto" Vennamo-opistosta, niin miksei sitten koivulankun sahaaja ja kunnon ryyppymies voi hoitaa idänsuhteita ulkoministerinä. Ja Bäckman tukee myös Huhtasaaren lisäksi häntä, on meinaan sen verran tukeva "mies". Ja jos voimaa tarvitaan, niin Janitskin auttaa. Voi voi, miksi jätit elämän Toni Halme niin aikaisin, nyt olisi ollut tuhannen taalan tilaisuus.


   • edson
    edson kirjoitti:

    Tehkäämme puutteista hyve :)

    ei ei ei, tuohan on ihan edesvastuutonta... jo Halla kaipasi puheessaan rinnalleen joitain, joilla olisi laajempi järki ja näin sitten pääsisivät laajentamaan näkökulmia vaikka hiiliteollisuuden nousuun ... Johan Bäckman, valtiotieteiden tohtori, vertaansa vaille mainio avustaja ja tuomion jälkeen, mitä tekee Janitskin. Laura Huhtasaari, äkkiä tohtorin tutkinto, vaikka pietarilaiselta torilta. Pelkkä maisteri ei riitä opetusministeriksi... tai no, riittihän oikeusministeriksikin paperimies suurine intohimoineen loihtia palkaton työväestö. Ja jos ulkoministeriksi sopii ravimies tutkintonaan "populismin voitto" Vennamo-opistosta, niin miksei sitten koivulankun sahaaja ja kunnon ryyppymies voi hoitaa idänsuhteita ulkoministerinä. Ja Bäckman tukee myös Huhtasaaren lisäksi häntä, on meinaan sen verran tukeva "mies". Ja jos voimaa tarvitaan, niin Janitskin auttaa. Voi voi, miksi jätit elämän Toni Halme niin aikaisin, nyt olisi ollut tuhannen taalan tilaisuus.

    Hitto, pikkulinnut laulavat. Frederik tekemässä uutta kansallislaulua ja Tahko Pihkalan pää on jo näkyvissä haudassaan.


  • edson

   Mendelekin oli älykäs mies, lääketieteen tohtori. Hitler taas ei oikein olisi sopinut kulttuuriministeriksikään, ei tainnut koulutus riittää. Toisin on Sampo Terhon laita.

   • Dr.Whoo

    Muistakaamme, että äly ja viisaus ei aina kulje käsi kädessä.

    Mutta on tää Turun uimastadikka melkoinen pettymys. Vaatekaapit 40x30 cm ovellisia laatikoita.Yksi ainoa pieni sauna, jotain 5x4 metriä. Ei paljon tavallista ok- talo saunaa suurempi. Mahtaa olla tungosta aurinkoisena päivänä.


   • Moldewort

    Olen samaa mieltä Dr. Whoo analyysin kanssa.
    Äly ja viisaus ovat kaksi erillistä ominaisuutta ja toden totta. moni virallisesti älykäs voi olla uskomattoman tyhmä! (Tiedän tämän itsestäni ::)))) )


   • edson
    Moldewort kirjoitti:

    Olen samaa mieltä Dr. Whoo analyysin kanssa.
    Äly ja viisaus ovat kaksi erillistä ominaisuutta ja toden totta. moni virallisesti älykäs voi olla uskomattoman tyhmä! (Tiedän tämän itsestäni ::)))) )

    Ovatko nämä ominaisuudet, älykkyys ja viisaus, eri aivolohkoissa? Mulla nimittäin särkee takaraivoo.

    Vai onko koppani vain yksinkertaisesti liian pieni?


  • Moldewort

   Tuostapa tuli heti sekunnin kuluttua mieleeni, että kaihan sen tiedätte, että pahin mahdollinen ihmisen ominaisuus yhdistelmä on tyhmä ja ahkera!

   • edson

    Jos noista sais ite valita ... ei ei ... valintahan on jo tehty, luonnonvalinta meinaan. Nostan kuitenkin hattuani noille, jotka tyhmyyksissäänkin saavat aikaan jotain pientä ja merkityksellistäkin. Kokemuksistani vain puhun, siis viisauksissani en löydä edes eilispäivänä tehtyjä suunnitelmiakaan.


  • edson

   "Muistakaamme, että äly ja viisaus ei aina kulje käsi kädessä."

   Jumal'auta meitä, nyt jo siirrymme viisauden piiriin, vaikka älykkyys on vasta käsittelyn alkutaipaleella. APUVA. Viisaudellekin nopeasti mensavastaavat testit

   Herätänkin kysymyksen siis. Jos mies puhui älykkäästi, niin olisiko ollut kuitenkin viisasta olla hiljaa?

  • Dr.Whoo

   "Herätänkin kysymyksen siis. Jos mies puhui älykkäästi, niin olisiko ollut kuitenkin viisasta olla hiljaa?"

   Tästäkin on minulla runsaasti kokemuksia, eritoten naisten kanssa.

   • LaoTse

    Kun tyhmä äänensä vaientaa, hän hiljaista viisasta muistuttaa.

    Vuorelle johtaa monta polkua, mutta näköala on aina sama.


   • edson

    Jumal'auta meitä

    kaikkine kokemusaarteinemme olemme ehottomasti esimerkillisiä esimerkkejä.

    Ny ulos, hiostavaan ilmanalaan. Tosin pistän auton ikkunan raolleen ja uhmaan reumaa.


   • edson
    LaoTse kirjoitti:

    Kun tyhmä äänensä vaientaa, hän hiljaista viisasta muistuttaa.

    Vuorelle johtaa monta polkua, mutta näköala on aina sama.

    "Kun tyhmä äänensä vaientaa, hän hiljaista viisasta muistuttaa. "

    Pärkele, ota ny si selvää ku kaikki on hiljaa, että kuka on viisain. Kuka tyhmin. Voihan vee, kuka ny vuorelle, ku pääsee hissillä näköalatorneihinki ja ku ne pyörii, ni maisema vaihtuu.

    Laoko muka joku älypää? Kyl vaan meijän jumala on se joka tiesi. Poikansaki jakoi sentään leipää eikä mitään arvotuksii.


  • jvsnellmann1806-81

   Älykkyys ei ole viisautta. Sanotaan, viisas on se, joka tuntee Jumalan aikomukset ihmisen suhteen ja suunnittelee elämänsä tämän tietonsa mukaan, mutta älykäs on se, joka osaa pysyä onnen pallon päällä, pyörii se miten tahansa.

   • edson

    Mä niin älykkyydestä, mut kyl se viisauski on kiven takana. Oon kokeillu ja kyselly jumalalta aikomuksistaan, mut sil on niin paljo hommii, ku tukee ja auttaa tiekartan laatimiseks israelin koko kansaa, ettei se ehi ny yksittäistapauksiin puuttuu. Suunnittele siin sit elämääs. Kyl mä mieluummin matkaa suunnittelen.


  • Dr.Whoo

   Viimeisten tutkimuksien mukaan älykkyys korreloi kengännumeron kanssa. Eli täten laskien oma äo:ni on enemmän kuin 3 x kengännumeroni. Kaiken lisäksi olen melko isokenkäinen.

   Woldekin taannoin kehuskeli omilla älliluvuillaan, eikä olleet vaatimattomia lukuja nekään. Tosin kengännumerokerroin ei voi olla hänellä kovin hyvä kanootinkokoisista jaloista johtuen.

   Mitä tämä kaikki sitten osoittaa? Ainakin sen, että olemme todennäköisesti suuria miehiä, vaikka emme silti suurmiehiä.

   • Woldemort

    On se kummaa miten tuo kengän koko x 3 antaa kohtalaisen ÄÖ luvun. Otin juuri laskimen käteen ja suoritin mitatun ÄÖ'ni jaon kengannumerollani ja piruliste vastaukseksi tuli 3.02.

    Syntymäkunnassani Ruokolahdella kuljeskelee toinen kansanviisaus tuosta suuruudesta siten että Isäntä sattui rantaan missä pojat olivat ongella ja kysyi pojilta onkos tullut affenia ja kokoisiakin?
    Pojat siihen että paljon on tullut ja tuollaisia isännän mulukun mittaisia.
    Isäntä siihen, että no jopa ovat pojat isoja vonkaleita saaneet ongittua!

    M;utta kuitenkin kaikista älykkäin ihmisominaisuusyhdistelmä on laiska ja viisas!


   • edson
    Woldemort kirjoitti:

    On se kummaa miten tuo kengän koko x 3 antaa kohtalaisen ÄÖ luvun. Otin juuri laskimen käteen ja suoritin mitatun ÄÖ'ni jaon kengannumerollani ja piruliste vastaukseksi tuli 3.02.

    Syntymäkunnassani Ruokolahdella kuljeskelee toinen kansanviisaus tuosta suuruudesta siten että Isäntä sattui rantaan missä pojat olivat ongella ja kysyi pojilta onkos tullut affenia ja kokoisiakin?
    Pojat siihen että paljon on tullut ja tuollaisia isännän mulukun mittaisia.
    Isäntä siihen, että no jopa ovat pojat isoja vonkaleita saaneet ongittua!

    M;utta kuitenkin kaikista älykkäin ihmisominaisuusyhdistelmä on laiska ja viisas!

    No ni, ny tuli vihdoin älykkyyden kaksi merkittävintä ominaisuutta.

    Ehdotan. Tarkistin juuri sen, missä metrin prototyyppiä säilytetään. Ny vaan värkkäämään ensin prototyypit laiskuudesta ja viisaudesta ja sit näytille se lopullinen tulos eli älykkyyden prototyyppi. Se sit vois olla se älykkyyden mittakeppi vaikka tulevien kaikkien näytetöiden perusarvona. Menettäs ainakin se pietarilainen tori merkityksensä.


  • edson

   Se on harva eläessään suurmies eli ...

   siis äo:ni lasken ehdottoman totuudenmukaisesti 2 x vatsanympärys. Kengännumero on taas antaa iliman muuta myös hyvät lukemat nekin, sillä ostin juuri tuota silmällä pitäen XXXXL:ät. Kelpaavat toki sitten vaikka kasvihuoneessa mustajuuren kasvatukseen.

   • Dr.Whoo

    Tjaahas, en tiennytkään että olet niin laiha...eimaar, mutta tosiasia on se, että tunnen Rauman laihimman miehen. Tai luulin tuntevani kunnes näin hänen isänsä. Äijähän oli laiha kuin vetokelkan vetonaru


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Tjaahas, en tiennytkään että olet niin laiha...eimaar, mutta tosiasia on se, että tunnen Rauman laihimman miehen. Tai luulin tuntevani kunnes näin hänen isänsä. Äijähän oli laiha kuin vetokelkan vetonaru

    Toi on jo laihuuden maalimanennätys. No vatsasta huolimatta olen kaukana maailmanennätyslukemista. Joskus normipainoisena olisin kyllä ollut liki sitä, mitä todellisuuskin on. Mutta ei vatsan ympärysmitan mukaan laskettuna, vaan paino x 2. Pohjanmaalla kyl on kaikki yhtä suurta ja nopeaa, että miksei sitten tämä maailman laihoinkin sinne sovi.

    Siksi tänäänkin tyydyn ensin Suomen vahvin mies kisaan ja sitten maailman huonoimman jalkapallon seuraamiseen. Nää ei ny liittyny oikeastaan kait yhtikäs mihinkään, mutta taitaa kyllä kuulua meidän tämän päivän antiimme kuin nenä poskelle.


  • Olmidor

   ps. Jos tuo kengännumero on se pariisin mitta älykkyydelle niin päinvastoin laskettuna Bill Clintonin kengännumeron on täytynyt olla 54.

   On se raumalainen isoisä ollut kyllä melkein yhtä laiha kuin nykyinen Örjan, joka sentään oli aina aikaisemminkin erittäin läskitön. En oikein uskalla ajatella miten kapinen hänen isänsä on ollut. Ehkä karhunlangan paksuinen

  • edson

   Vielä ehdin paneutumaan älykkyyden kaavaan. 42 x X : 100 = Y mistä sitten pitäisi ratkaista se Y ekaks. Ja kun saisi tuon % tiedoksi, niin kyllä sitä sitten se X:kin ratkaisu löytyisi. No pitkän matikan kesken jättäneenä en muista, kuinka yhdestä yhtälöstä, missä kaksi tuntematonta, saadaan ratkaistua edes yksi tuntematon. Se meinaan helpottas.

   Yhden asian olen kyllä huomannut. Moottorivalvoja testaa ja pistää aina enemmän kuvatehtäviä, mitä älykkäämmäksi ... eiku viisaammaksi jutut menevät.

   • Woldemort

    Joo, Robo on fixattu ja taas hommissa. Roboon ei kyllä mikään inhimillisen älyn laskentakaava päde kun siihen pitäisi perustekijäksi ottaa moden äly, minkä taas tiedämme olevan nolla ja kun nolla sijoitetaan yhtälöön niin MTK´tahan siitä tulee


   • Dr.Whoo

    Chrome selainta käyttäessä ei tuu kuva-arvoituksia lainkaan. Ilmeisesti tieto käyttäjän ip:stä tallentuu robocopin muistiin, ja se oppii ilman uutta arvoitustakin että lähettäjä on  oikealla asialla. En tiiä päteekö tää myös tietsikalla, luulisin.

    Muuten kyllä toi Chrome on niin kökkö ja hidas selain etten viitti sitä käyttää.

    Voi tietysti olla niinkin, että vain minulle ylettömän luotettavana kirjoittajana on myönnetty erivapaus mokomista kuva-arvoituksista.


   • Woldemort

    Minulla on tässä isolla tietsikalla sekä chrome, että jonkin verran luontokuvissa IE 11 käytössä. Molemmat aloittivat eilen tai toissapäivänä kuvien kyselyn oltuaan tauolla pari viikkoa.
    Kyllä ne vielä iskevät oopperaankin!


  • Woldemort

   Tämä chrome ei näytä kunnolla nolita luonto videoita. Siksi katson ne IE'llä. Chrome on kokonaan ohjelmoitu lukemaan videoita mobiilisovellutuksissa. Ne kyllä saa esiin tällä oikealla koneellakin mutta on erikseen pyydettävä joco android tai mac näkyvyuyttä. Sitten android näkyy windowsilla, mutta ei täysruutuna kuten IE 11 näyttää ilman eri kyselyjä.

   Robo ainakin iskee jos vaihtaa peräkkäin nimimerkkejä kuten tein Moldeworttina, Olmidorina ja Woldemorttina. Se ei varmuudella rekisteröi niitä tunnetuiksi tai usein käytetyiksi nimimerkeiksi vaan joutuu tunnistamaan ne uudestaan jos tulee vähänkin väliä.

   On mahdollista että jos sinnikkäästi pysyy yhdessä nimimerkissä niin se rekisteröinti pysyy päällä.

   Mutta minusta ainakin on mukava vähän tyylitellä nimimerkeillä kunhan ne ovat kuitenkin yhdistettävissä "tunnettuun" nimimerkkiin

   Huonosti kävi Kimille tällä kertaa. Jäi pikkupiksteille. Ens kerralla uudestaan vaikka kyllä se jo selvää on, että Vettel ohjataan joka kisassa edelle ellei keskeytä..

  • edson

   Suora lähetys. Mitä juuri tällä hetkellä ... Yle seuraa minuutti sekunnilta. Jari Korkki kyttää kulman takana

   No todellisuus iskee päin pläsiä. Sekuntti sekunnilta, minuutti minuutilta suorassa lähetyksessä näemme sateen jatkuvan. Mikseivät kerro millimetrimäärää, kysyn vaan? Pelit ja vehkeet ovat, mutta tietoa pimitetään. Veikkaan että 20 milliä rikkoutuu.

   Tämä ei voi jatkua näin. Vaikka näemme kyllä sään, mutta tämä pimittäminen ei kuulu tähän päivään ja veikkaan myös tiukkoja neuvotteluja Ylen hallituksen ja nykyisen säätoimituksen ja sen päätoimittajan välillä. Ja neuvottelut tuskin riittävät, sillä säätoimitus on lähtöä vaille valmis. Voidaan vaan kysyä noin niinku kuvainnollisesti, mitä on elämä MTV kolmosellakaan Pekka Poudan jälkeen.

  • Moldewort

   Maamme kohtalo on vaakalaudalla. Kelpaako yhden pärstä muille. Siinäpä kesä Suomen suuri poliittinen ongelma. Sade siinä vuan virkistää ja tuntuu raikkaalta.
   Kohta näemme kykenikö Kepu ja Kokoomus puolustamaan meitä vihamieliseltä ulkolaisel,ta ideologiallta avaamalla rajat apposen auki ja lähettämällä lentokoneittain kutsukirjeitä pudoteltavaksi Turkkiin ja Libyaan kertoen tulkaa heti tänne, täällä on teille vapaa ylläpito ja kivat punaisen ristin tädit vastaanottamassa

   • edson

    Ei edes pärstä voi kelvata, saati kaikki se, mitä mahtisonni suustaan mylvii.

    Nyt kyllä wolde sulla olisi selventämisen paikka. Esimerkiksi millaisia toimenpiteitä tulevaisuudessa pitäisi kohdistaa niille, jotka lähtevät mailtaan kuivuuksien ja nälän seurauksena. Ei kait sulla nyt ole vaan unohtunut esimerkiksi Laura Huhtasaaren kehitysoppi, tämän mahtisonnin lausunnot "Afrikansarven ihmissaastasta" jne.


   • Woldemort

    Ei ole mitään uutta kerrottavaa. Lähdenkin tästä mustan mersun takapenkille juomaan Starbucksin mokkaa!
    Pysyn edelleen yleisellä tasolla. Huhtasaarta en ole ennen edes huomannut ja Hallan blogejakaan en ole koskaan lukenut joten paha on kommentoida, Oikeuden päätöksen mistä hän sai sakot 100% totuuden kertomisesta Muhammedin vaimoista sen sijaan totesin polittiseksi tuomioksi ja oikeuden pilkaksi.
    Kenties osaan suhtautua Hallan juttuihin suhteellisesti, siksi, että olen niin pitkään elänyt "hänen kohderyhmänsä" maissa eikä minun tarvitse suhtautua poliittisesti tai tunteenomaisesti vaan faktat tietäen hänenkin juttuihinsa siinä missä Vapon Ahti Martikaisenkin! Eller hyr?

    Minähän nimittäin henkilönä kannatan laajennettua, mutta laillista ja työlupiin perustuvaa maahanmuuttoa mistä vaan ja yksilöpohjalla, sekä oikeiden pakolaisten ottamista kiintiöpakolaisina kun laillisesti meille ei voi YK sääntöjen mukaisesti edes tulla pakolaista kun sellaisen on ilmoittauduttava ensimmäisessä turvallisessa maassa mikä eteen tulee, eikä suinkaan viimeisessä ja parhaat edut tarjoavassaa.


   • edson
    Woldemort kirjoitti:

    Ei ole mitään uutta kerrottavaa. Lähdenkin tästä mustan mersun takapenkille juomaan Starbucksin mokkaa!
    Pysyn edelleen yleisellä tasolla. Huhtasaarta en ole ennen edes huomannut ja Hallan blogejakaan en ole koskaan lukenut joten paha on kommentoida, Oikeuden päätöksen mistä hän sai sakot 100% totuuden kertomisesta Muhammedin vaimoista sen sijaan totesin polittiseksi tuomioksi ja oikeuden pilkaksi.
    Kenties osaan suhtautua Hallan juttuihin suhteellisesti, siksi, että olen niin pitkään elänyt "hänen kohderyhmänsä" maissa eikä minun tarvitse suhtautua poliittisesti tai tunteenomaisesti vaan faktat tietäen hänenkin juttuihinsa siinä missä Vapon Ahti Martikaisenkin! Eller hyr?

    Minähän nimittäin henkilönä kannatan laajennettua, mutta laillista ja työlupiin perustuvaa maahanmuuttoa mistä vaan ja yksilöpohjalla, sekä oikeiden pakolaisten ottamista kiintiöpakolaisina kun laillisesti meille ei voi YK sääntöjen mukaisesti edes tulla pakolaista kun sellaisen on ilmoittauduttava ensimmäisessä turvallisessa maassa mikä eteen tulee, eikä suinkaan viimeisessä ja parhaat edut tarjoavassaa.

    "laillista ja työlupiin perustuvaa maahanmuuttoa "

    No laillisuus ja työlupa eivät ratkaisisi kuin pikkuriikkisen liikehdinnän. Ja Eurooppaan ei mitään työlupia ainakaan eurooppalaisille. Persut kannattavat myös kiintiöpakolaisia, vapaa-ehtoista kehitysapua ja Dublin sopimusta. Totta kai, kuten myös eri versioilla muutkin hallituspuolueet. Risikko heillä äänitorvena ja peukuttelemassa Rautatien torilla kaljupäiden kanssa. Täällä Suomessa puhutaan tänne vyöryvästä kansainvaelluksesta, vaikka olemme olleet jo kauan pelkkää poistyöntövoimaa. Johan sekin on ollut melkein "rikos", jos joku on käynyt maailmalta hakemassa laajempaa kokemusta, oppia ja tietämystä. Ainakin mieluummin este saada Suomesta töitä.

    Persuilla ei ole mitään hädän tajua, ei sitä, että Italia ja Kreikka kantavat melko taakkaa. Kannattajakunnassa suuri määrä pelkkiä ääliöitä ja turhakkeita. Sehän on jo tullut selväksi aikaa sitten. Nyt näytti olevan twiitattua tietoa liikkeellä, että persut pois hallituksesta. Päivän paras uutinen, mikä kyllä vähän yllättikin, sillä hallitushan on vähät välittänyt muusta kuin leikkauksista. Tähän sapluunaanhan sopii varsin hyvin persut, kunhan vaan saavat omaa sormenjälkeään toteutetuksi.

    Persut ovat jumalan kehittämä ,vitsi. Eiku evoluution. Tervemenoa ikuiseen oppositioon.

    "laillisesti meille ei voi YK sääntöjen mukaisesti "

    Tietääkseni EU:n sopimusten mukaisesti. YK taas on kirjannut yleismaailmalliset ihmisoikeudet.


  • edson

   Ennuste. Le Pen saamassa 1-13 paikkaa Ranskan 577 henkilön parlamentissa. Macron ylivoimainen. Sama suunta kun jatkuu Saksassa, niin Suomessa voidaan nauraa Persut suohon. Sinne ne kuuluvatkin, turvenuijat turpeeseen ja ... jäte Riihimäelle.

  • edson

   Soitin Ylelle ja lupasivat näyttää uusintana areenassa pyörivän "Hallitus koolla Kesärannassa".

   Soitin myös RKP:lle ja kysyin, että jos ovat kohta hallituksessa, niin pelkäävätkö, että Ylevero tulee koskemaan myös Affenanmaata. Ei näin laadukasta ohjelmaa ja uusintoja sentään ilmasex. No sihteeri sano, että Vaasa ekaks, sitten kieli

   Kristilliset antoivat vastauksen. He eivät välitä Ylestä, sillä heillä on langaton yhteys kaikkitietävään. Jos hallituksessa, niin ajavat valokuituyhteyksiä. Taivaaseen siis

  • edson

   Syväkurkkuni kertoo

   Puolasssa ja Unkarissa maansuru. Le Pen tulee tukemaan eli pitämään pystyssä ryyppäämiseen sortunutta ja ulkoministerin paikan menettänyttä Hakkaraista. Ruotsidemokraatit tiedustelleet Jussi Niinistöltä maamiinoja.

   • Woldemort

    Miksi olet siitä Le Penistä niin kiinnostunut. Oletko ihastunut sen tyyppiin. Minua ei vois vähempää kiinnostaa koko akka liikkeineen. Mites ne nuoret sen lyhensikään? Evvk


  • Woldemort

   Terveisiä sateesta. Johan tässä olikin yksi kesäinen päivä.
   Olen minäkin saanut tietotoimistoni kautta selville, että "Mouhijärven profeetta" oli telexillä vaatinut Sipilää ja Orpoa antamaan tsengaa persuille ja ottamaan tilalle Ruotsalaiset ja kristityt, jotta loppuis liika hauska ja hykertely tai että sitä saisi harrastaa vain ruotsiksi.
   Minä en ala niistä maahanmuuttoasenteista väittelemään kun olen tavallaan sen keskustelun ulkopuolinen nähdessäni ne asiat ja niiden seuraukset täysin ympyrän ylä-ja ulkopuolelta reaalitiedon pohjalta. Sehän on silloin täysin erilainen kuin Halla-aholaisilla, Vihreillä tai Bunaisilla.

   Minun todelliset toiveeni kohdistuvat muutamaan harvaan kynnys kysymykseen joita ovat:

   Sote missä olen täysin eri mieltä nykyisen ja seuraavan hallituksen kanssa koko alalla
   .
   Sitten Maakuntapolitiikka missä olen täysin eri mieltä nykyisen ja seuraavien hallitusten kanssa. Eli keskittäminen pitäisi tapahtua kaupunkeihin mihin tuotettaisiin korkeita vuokra asunto torneja kunnan omistukseen. (Siis koko asumispolitiikka täysin uusiksi)

   Seuraava on energiapolitiikka missä olen täysin eri mieltä nykyisen ja sitä seuraavien hallitusten kanssa kun pistäisin kaikki energiatuet pois, rakentaisin uutta ja uudenlaista ydinvoimaa ja muuttaisin liikenteen kaasulle

   Sitten koko maatalous ja metsänhoitopolitiikka mistä olen täysin eri mieltä nykyisen ja seuraavien hallitusten kanssa

   Sitten kieli ja opetuspolitiikka mistä ollen kielipolitiikan kanssa täysin erimieltä eli vaadin vain äidinkieliä pakollisiksi äidinkielisissä kunnissa ja kaikki muut kielivalinnat vapaaehtoisiksi kuitenkin niin että yksi vieras kieli on aina valittava. Muun opetuksen käytännön valmistamisen laatua on merkittävästi nostettava

   Sitten ehkä vielä muutaman muun erikseen määriteltävän asian jälkeen tulee vuoroon maahanmuuttopolitiikka minkä ehdoton edellytys on ainakin olla täysin hallittua ja hallinnon kontrollissa. EU tasolla unioniin pitäisi toimia samoin eli lopettaa laittomien maahanpyrkijöiden joukkotulo ja ottaa työhön tulo täyteen hallintaan jo EU ulkorajoilla.

   Ei noilla eväillä päästä minkään puolueen jäseneksi, Ei edes persujen. Parempi vaan ajella pollella ihan itekseen ja pohtia tulikohan nähtyä ihan liikaa maailmaa!

   Näin paljon kirjoitin vain kun oli näinkin merkittävä poliittisten sattumien päivä tässä asuinmaassani!

   • edson

    Ei hitto vieköön, eri mieltä kaikkien hallitusten, tulevien ja menevien, kanssa tietyissä kyymyksissä. Tuossahan on jo jytyä. Ainoastaan tuo sinun sotesi terveysosa minua arveluttaa.

    Totta on se, että henk.kohtaisia bilettämisiä vietän, mutta en kristillisten ja ruattalaisten takii. Kloboa tai kenkää tai tsengaa olen toivonut jo SMP:n ajoista asti. Kolmessa kuukaudessa meinasivat aikoinaan ratkaista työttömyydenkin. No sdp pani paremmaksi, kolminkertaistaa silloisen lapsilisän.

    Okei, mä jätän noi maahanpyrkijät rauhaan, sillä luotan hallitusten inhimillisyyteen. Varsinkin nyt, kun persut seilaavat menolipun kanssa mihin seilaavat. Mut jos Räsäskä alkaa uhota, että ristityt ovat oikean jumalan lapsia, ni noottii lähtee.


   • Ali-Baba

    Hellou Edsol Veikkonen,
    Olen monikykyinen mies. Tässä k,irjoitan ja samalla kuuntelen YLE ajankohtaista vasemmalla korvallani. Katselentelkkaa oikealla silmälläni , kirjoitan sinulle kahdella sormellanoii ja katselen kiipparia vasemmalla silmälläni ja teen analyysiä ville viinistön puheesta. Panes paremmaks, monitoimimies.

    Siitä Sotesta sen verran, että minä kannatan brittien NHS systeemiä missä julkinen hoitaa 80% kaikesta terveydenhuollosta ja yksityiselle vakuutuspohjaiselle eli ns. paremmille ihmisille on jätetty 20% koko terveysmarkkinasta. Siinä systeemissä ammatinharjoittajalääkärit toteuttavat suurimman osan perusterveydenhuollosta niin että veloittavat julkisen hinnan tai ei julkisen asiakkailta ja saman hinnan jos sisään tulee yksityinen asiakas ilman vakuutusta.


   • Woldemort

    ps. Jos kokeilet näitä monitoimioperaatioita niin älä hitossa lue moottorisahaoperaatiota siihen mukaan sillä siinä voi käydä niin että huomaa olevansa muutamaa sormea vähäisempi. Tämän riskin tunnistan tuosta monitoimikirjoitustuloksesta :)


  • Woldemort

   Nyt kun on ollut tällainen poliittisesti "mieltä räjäyttävä" päivä niin veikkano, että Lännen
   makeismestarikin on mennyt vanhojen viinimarjapuskien taakse kaivamaan säteilynkestävää ja vuoden muonilla varustettua räjähdyssuojaa! eller hyr?

   Mouhijärven imaami on varmaan laittanut pakurijuomat pöytään persujen katoamisen kunniaksi. Tai tanssahtelee vimmatusti Diesel tiipiin ympärillä, eller hyr

  • Woldemort

   "veikkano"

   Miten persussa kone voi tuottaa tuollaisen sanan, kun ihan takuulla kirjoitin veikkaisinko?
   Voihan Persuskel.e!

  • Dr.Whoo

   Tääl näköjähän vaan politiikkaa spekulooratahan ja palopuheita piretähän, persuskeles.

   Mutta tais olla Hallan ulkoministeriehdokas, kreationisti Huhtasaari viimeistään liikaa Sipille ja Orpolle.

   Miälenkiintoinen oli myös uutinen Väyrysen Puavon vaa'ankieli asemasta mitä tulee todennäköisen uuden hallituksen 101 kansanedustajan enemmistöön.

   http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005251676.html

  • edson

   Ai hitsi vieköön, Väyrysen Paavolla taas paikkansa. No palopuheet sikseen minulta, oon niin onnellinen.

   Ali monitoimimies, jotain siellä Briteissä voi kuitenkin olla sairaanhoidon systeemissä hankalaa, koska Mayn haastaja Labour- puolueesta on uudistuksien puolella. No tiedä häntä. Ja sitä paitsi vaikeaa arvioida, jos ei itsellä mitään kokemuksia.

   Kuplista. Jonkun uuden kuplan kuulin eilen, mutta ei tuu mieleen. No jos se kupla on elääkseen, niin kyllä sitä tullaan kuulemaan.

   Tuo luikertelija Huhtasaari hymyineen ja ulostuloineen on juuri oikean puolueen nykyisen eturivin jäsen. Siihen kuuluisi Terhokin, samaa paskaa eri paketiin käärittynä. He ovat kientämisen ja vientämisen mestareita.

  • edson

   No ni, näytelmä jatkuu.

   Soinilaisten lähdön kiteytti Elo : "Tänään emme ole politiikkoja vaan isänmaan asialla."

   Helevetin hillotolpat, ette ainakaan minun isänmaani asialla. Ja eikös vaan, se saatana ylensyönyt ravimies ja helppoheikki tietysti jatkaa ulkoministerinä.

  • Woldemort

   Nyt tapahtuu politiikassa niin lujaa ettei enää tiedä minkä värinen on itsekään. Parempi kai kuulostella miltä maa huomenna näyttää. Ties mitä joutuu kommentoimaan tai ketä.

   Ainoa mistä olen iloa eli vahingoniloa repinyt tässä näytelmässä oli Henrikssonin ja sen Kristityn kävelijän jonka nimeä en saa pidettyä mielessäni ilmeet ennen näitä viimeisiä käänteitä. Molemmilla kiiluivat omat edut ja toisille kiellot silmissä ja oli vaikea istua paikallaaan kun joutui iostumaan jo paklsun virtuaalisen ministerisalkun päällä.

   Niin katosivat ministerisalkut, etu ja kieltounelmat kuin pieru saharaaan.

   Se vanha partaradikaali ja aseistakieltäytyjä Corbyn vaatii uudistuksi brittien lähtökohdista ja suhteellisuudesta. Jos hän tietäisi miten meidän systeemimme toimii heidän nykyiseen verrattuna niin hän kiipeäisi towerin korppien kanssa korkeimpaan torniin ja pudottautuisi köyden varassa (kaulassa) maahan kun ei voisi ymmärtää niin välinpitämätöntä ja yksityisten pörssiyritysten varaan rakennettua eriarvoista terveydenhuoltojärjestelmää.!

   Minusta hallitus olisi kyllä voinut kaatua juuri siksi että se maakuntahimmeli ja sote pörssirahastajille veromarkkojen siirto on kynnyskysymys mitä ei saisi minun äänelläni toteuttaa. Ammatinharjoittaja lääkärit kunnallisen lisäksi sopu veloituksella kuten Brittienkin systeemissä Tai Saksan hiukan toisenlaisessa mutta paljon meitä paremmassa sairaskassasysteemissä.

   Katsomme missä maailmassaa elämme iltauutistyenm jälkeen, eller hyr!

  • Woldemort

   Sekin minua surettaa, että miten nyt käy sille vastavalitulle "Edsolin suosikkiserkulle" varapuheenjohtaja Teuvo Hakkaraiselle Keski Suomesta.

   Just sai viran ja heti menee firma alta pois. Sehän on kuin saha palaisia sahurilta.

   Nyt on kuitenkin entistäkin vaikeampaa valita puoluetta kun taas tuli yksi lissee. Pakko kai on pysyä edelleenkin poliittisesti "Orpojen" puolueessa

   ps. John Waynelläkin (Lännen mies) on ollut niin kiire uusia puolueita seuratessa että on varmaan mennyt kirjanpito-ohjelmakin uusiksi. Ei enää Passeli riitä!

   • Dr.Whoo

    Emmie politiikast haasta mittää, mut täs tämän päivän "uutiset" kirjoitettuna viikkoa ennen Hallan valintaa...

    http://bot.fi/1zip


   • Dr.Whoo

    Ja vielä tää:

    ”Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi

    Pidän loikkareita luusereina. Siksi ajoin hallitusneuvotteluissa läpi niin sanotun seteliselkärankaisten rappiopykälän kumoamisen”

    Kuka peijakas se olikaan, kun en muista, joka näin kirjoitti reilu viikko sitten..


   • Woldemort
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Emmie politiikast haasta mittää, mut täs tämän päivän "uutiset" kirjoitettuna viikkoa ennen Hallan valintaa...

    http://bot.fi/1zip

    Siehä se vasta varsinainen politiikan tutklija ootkin. EWtte vaan olisikin ite "Jokisipilä" vai mikä se Railo nyt olikaan;)). Siehä oot joka yksityiskohasta kautta maan selvillä. Mie vaan yleisellä tasolla.

    Voi meitä köyhiä eläkeläisiä, Ei nyt edes oikein maistu tämä ranskalainen Calvadoksella maustettu sianmaksaterrinekään Ciabattan päällä kun niin on köyhä ja Orpo olo tuosta politiikasta.

    Edsolkin varmaan murjottaa pölliliiterissään ihmeellistä maailmanmenoa, ellei sitten ole fasaania grillaamassa leirintäalueellaaan Päijänteen rannassa. Vai olisiko ukkojen kanssa kokoustamassa Kuhmoisten Nesteellä?

    Taiteilija Hakkaraisen lausuntoa kuitenkin odotan suurella mielenkiinnolla


  • Olmidor

   Tässä "John Waynelle" suomen tulevaisuuden kuva. Kaikki ihgu "länsisuomesta", kiäh, kiäh, kiäh
   http://bot.fi/1ziu

   • edson

    Kyllä on kuin Halla-yön ja kauniin kesäpäivän ero. Siis lännen ja idän välillä.

    Tässä koko kuva itä-Suomesta : http://bot.fi/1zjp


  • Woldemort

   Arvatkaapas Who is here in the middle of the night vahtien ja cuunnellen CNN, BBC world service ja France 24. Nytkin suoraa lähetystä Jeff Sessionsin kuulustelusta senaatin tiedustelukomiteassa.

   Ei ihme että on välillä hiukan ulalla mitä kotimaan politiikassa kieroillaan. Onneksi on tarkkasilmäiset Whoohkajat seuraamassa jokaista kotimaassa ilmestyvää lehteä ja tapahtumaketjujen ketjun lenkkejäkin, eller hyr?

   • Dr.Whoo

    Häh häh hää, tässä Wolden ja Edsonin suosikki tavoitteensa saavuttaneena.

    http://bot.fi/1ziz


  • edson

   Aarinko paistaa. Vielä yöllä oli kylmä.

   No näin sää ennustaa tulevaisuutta. UV (uuvatit) kuihtuvat, ja PS jatkaa syrjäkylissä serkkujensa naintia. No ruotsidemokraatit tuovat uutta verta sikalaan. Anteeksi siat.

   Siellä Kalevassa toimi aikoinaan terävä nainen muistaakseni päätoimittajana.

  • Woldemort

   Voi meitä! Mistä me jatkossa keksitään kirjoittamisen aiheita kun eihän näin vilkasta tapahtuma elämää voi edes joka kuukausi tapahtua.
   Voi kun ois viulu
   Voi kun osais soittaa

   • edson

    http://bot.fi/1zjw

    Jees ja ku osais laulaa.

    Nyt kaikki perunat maassa ja ei maan tavalla vaan omalla tavalla. Pärkkuletto.

    Mä oon niin yksoikoinen, että aihe kerrallaan, mutta kunnolla. Joka kevät on aikeissa kunnolla oppia luonnon kasveja, mutta niin siinä käy, että talvi jäädyttää muistot.

    Tallentimella on monta jaksoa Aistit avoinna Italiaan. Hienoja maisemia, kauniita pikkukyliä ja perinneruoan tekoa . Ja Perseiden kiusaks uusintana tuleva Suomi on ruotsalainen. Hä hä häh

    Ja nyt nelipöyräkodilla lenkki. Huomenna koeponnistamaan kaasuvehkeet


  • Woldemort

   Ei nyt viulu vaiennutkaan.
   Tulin juuri ulostamasta eli ulkoreissulta.
   Kun kerran oli toinen aurinkoinen päivä tänä kesänä niin menin ja ajelin Sipoonkorven laitoja pitki Sipoon Hinttikylässä (Hindhara ja Hindsby)) katselemassa oikeita puita eikä aina vain niitä moderneja oksaisia tikkupuupeltoja joita metsäteollisuus ja MTK metsiksi kutsuu.
   Kyllä olivat oikeat puut hienoja. Melkein oli jo unohtunut miltä ne luonnossa näyttää. Kuvissahan niitä vielä näkee Kanadan Tyynen meren rannikolilla.
   Näin oikeita löintujakin eikä ainaisia citylokkeja ja harakoita. Eräät lauloivat ihan räkätirää...!

   Syön muuten itse valmistamaani munakoisolevitettä. Tulikohan kaadettua hiukan tuhdisti mustapippuria keitokseen. No ei ainakaaan tullut viherkeitosta

   Nyt pitäisi alkaa suunnittelemaan täällä kolossakin kesäpersuja eli heittämään vanhoja pois. Pojallekin (muusiokolle) tarjosin että kelpaisiko v aikka 10 öljyväritaulua. Ei kelvannut.

   Suomi24 tarjoilee siellä olevaa postinimimerkkiäni viestin allekirjoittajaksi. Jos se joskus sattuu vahingossa lähtemään Woldemortin sijasta niin se on vanha tuttu "immohevoinen". Sillä tosin aukeaa HS ketjuilla ihan toinen nimimerkki. Suomi väittää sitä e-mail osoitetta rekisteröidyksi käyttäjätunnukseksi

   • edson

    Hindsby

    !990 luvulla kierros jos toinenkin mutkaisia ja ylämäkialamäki teitä. Katseltiin, josko sinne päät kallistettaisiin. Kalliit tyynyt.

    Mutta ne maisemat ihan jees.

    Tost viimoisest Alin kappaleesta en kyllä selvää saanut.


   • Ei siitä selvää tarvitsekaan saada muuta kuin sen, että jos kirjoittajaksi sattuu merkkiytymään immohevoinen, niin sehän oon mie.


   • edson
    immohevoinen kirjoitti:

    Ei siitä selvää tarvitsekaan saada muuta kuin sen, että jos kirjoittajaksi sattuu merkkiytymään immohevoinen, niin sehän oon mie.

    Jumal'auta, rekisteröitynyt. Minullakin taitaa olla vielä rekisteröinti voimassa, mutta totesin, kun kokeilin, ettei esimerkiksi kuvien lähettely oikein onnaa enää kuin aikaisemmin.

    No ei varmaan tarvitse kuva-arvoituksia ratkoa, kun on rekisteröinyt itsensä? Tällaista suomalaista sivistystä löysin ja tuli mieleen erään elämäläisen ongelmat asuntoni arvonalennuksista, siis nelipyöräasuntoni. Hih hih hiii

    http://bot.fi/1zk7


   • Dr.Whoo

    Immo tulee Immanuelista, joka tarkoittaa hepreaksi "jumala kanssamme".

    Perskeles, yläkerran ukon kanssako tässä on keskusteltu...


   • Dr.Whoo
    edson kirjoitti:

    Jumal'auta, rekisteröitynyt. Minullakin taitaa olla vielä rekisteröinti voimassa, mutta totesin, kun kokeilin, ettei esimerkiksi kuvien lähettely oikein onnaa enää kuin aikaisemmin.

    No ei varmaan tarvitse kuva-arvoituksia ratkoa, kun on rekisteröinyt itsensä? Tällaista suomalaista sivistystä löysin ja tuli mieleen erään elämäläisen ongelmat asuntoni arvonalennuksista, siis nelipyöräasuntoni. Hih hih hiii

    http://bot.fi/1zk7

    Kummatkohan noista on enemmän vammaisia, tukiasuntolan tulevat asukkaat vai valittajanaapurit...

    Ihmisten (joidenkin) suvaitsemattomuus näyttää olevan uskomattomalla tasolla.


  • Woldemort

   Ei siis ollut mikään tarkoitus rekisteröityä sillä tuo e-mail osoite on jo aika vanha ja sen on aina ollut tarkoitus olla vain nimimerkki e-mail osoite. Nyt yllättäen tämä chrome alkoi tyrkyttämään sitä ykkösvaihtoehdokzi nimimerkkinä tälläkin foorumilla. Tosin niin, että sen voi ohittaa.

   Immo muuten ei tällä kertaa johdu Immanuelista eikä Taivaasta vaan veljestäni, jonka ensimmäinen etunimi on Immo ja kunnon hevosesta eli immosta, siis immohevoisesta

   Aika raivokas juttu tuo asunnon arvonaleneminen tuossa Länsiväylässä. Se kertoo paljon meistä ihmisistä ja miksi on joskus parempi olla hevoinen kuin "kirkkonummelalainen"

  • Moldewort

   Länsisuomen Michelinkokille on nyt ihan pakko kertoa että tänään, juuri nyt, oli pakko nostaa höyryävät varhaisperunat kattilasta ja siivuta viereen hippu voita ja juuri leikattu matjes sillifilee

   • Dr.Whoo

    Tässä yrittää vähän rajoittaa syömisiään, niin eikös vain aleta matjeksilla kehuskelemaan..
    Meillä oli aurajuustosavulohta tänään. Lups.


  • Woldemort

   Tämän yön havainto:

   Hitto vie, Johannis är snart här. Kanske också där!
   Hyllyt notkuu juomattomasta viinasta mitä monenlaisemmasta.
   Ei siis pääse edes viinakauppaan.
   Ei ole mitään hauskaa tapahtumassa
   On siis pakko suunitella taas luovansa jonkun uuden kasvismuhennoksen kun loppujen lopuksi se munakoisilevite onnistui liiasta pippurista huolimatta varsin hyvin

   Johtaja Edsolilta kysyisin mitä suunnitelmia on Juhannukseksi.
   Lännen sokerileipurilta en kysy kun ennustan zen yrittäjänä olevan töissä Juhannuksena kun saa tuiplatienestit. Eller hyr?

   • edson

    Tänään jo juhannusta varten puvun ostoon. XXXXL. Millään konstilla ei saa vanhemmista puvuista vyötärön kohtaa venymään. Sama tilanne takin hartioiden kanssa.

    No juniori menee järkiavioliittoon, kun ei tavallinen avoliitto tuo Saksassa muuta kuin kuluja.


  • Olmidor

   kuuleha sie Edsol! Nyt wiikonlopus on vuarossa wihreiden puoluekokous. Mitä jos vanhat viherstallarit kaappaa sen samalla tavalla kuin siusulit kaappasivat persuliinojen kokouksen.
   Mitä jos ens sunnuntaina herätään vihreään puolueeseen jonka puheenjohtaja on kalastaja saaren ja varapuheenjohtajat kaikki Moskovassa opiskelleita viheriäisiä kuten Sinnevuo. Soininpuro ja Bekmies. Kenties Janus Putkoinen. Tai jopa Hen Jollevig

   • edson

    Tuota tuota, yökyöpeli

    No tulee valvottua, kun kotini kattoluukku syystä tai toisesta lähti lentoon tänään ja olen etsinyt netistä sopivaa kupuosaa ja piru, en löydä. Laittavat näihin niitä muovisia aukaisinmekanismeja ja kyllä pakkasen ja lämmön vaihtelussa heppoiset muovit ajan myötä katkeilevat. Paskamainen tilanne, sillä sateella ei voi kyllä metriäkään ajaa ja onneksi tänään ei matkalla satanut, sillä huomasin vasta kotona tapahtuneen.

    Se, kuka tuleekaan valittua vihreiden puh.johtoon, ei oikeastaan hätkäytä. Ovat kaikki aivan liian lepsuja muutenkin. Touko Aalto kirjoittaa sellaista tekstiä, että en allekirjoita, en. Kosiskelee UV:n jäseniä eli soinilaisia pärkele. Ja peukuttaa kyllä omilla sivuillaan niille, jotka kirjoittavat aina, sanoo Aalto mitä hyvänsä : "olet ihana" ja sydänkuva päätteeksi. Oon tehnyt muutamia kysymyksiä ja huom. asiallisia, mutta saan pelkkää liirumlaarumia vastaukseski. Tiukempiin kysymyksiin en saa mitään vastausta.


  • edson

   Kyllä kannatti nukkua yön yli, sillä unessa näin kattoluukulle ratkaisun. Varmaan pysyy, kun valan aukon täyt ... hetkinen.

  • Huh hah Hey
   Polle ensimmäisen lastin roinaa pois vei
   Huomenna toisen kuorman taas vie
   Pollelle se aina maistuu maantie
   Kaappeihin taas tilaa tuli kun on Pollen tasoinen kuli

  • Woldemort

   Sain tässä juuri syötyä brunssiksi kolme Lidlin Välimäen suunnittelemaa raakamakkaraa, pöarit paistetut kananmunat ja peri paistettua varhaisperunan viipaletta.

   On ihan pakko kertoa kokemusmielipioteenä, että ei ollut välimäen raakamakkaralla mitään jakoa esimerkiksi engelsmannin raakamakkaroiden kanssa.

   Oli pelkää jauhelihaa mihin oli kaadettu ihan liikaa ja sopimattomia mausteita kuten itse vahingossa kaadoin aimo annoksen mustapippuria munakoisólevitteeseeni.

   Ei ollut välimäen makkarassa sitä samaa hienostunutta ja tunnistettavaaa makkaralihan makua kuin ihan tavallisissakin engelsmannin raakamakkaroissa. No ei ollu kananmunakaan kaksine vaan vetelä haalea keltuainen hajosi heti.

   Onhan meillä hyviäkin raaka aineita mutta niihin eivät ainakaan kuulu raakamakkaran raaka aineet eikä kananmunat jotka ovat kyllä huonompia kuin missään muualla maailmassa syömäni
   Kananmunat ovat kyllä niin tyollisia, niin teollisia ja ties mitä ne munineille kanoille syötetään. Kiäk.

  • Moldewort

   ps. Juuri tulin kateena ajatelleeksai, että kyllä niiden kelpaa, joilla on omat elintarvikkeet suoraan pellosta, metsästä, tai naapurin lampolasta (lampaanryöstäjät ja rosvopaisti) otettavissa ja jopa omassa savusaunassa palvattavaksi vaikka puoli härkää kerrallaan tai niin kuin puolalainen kielbasa tehdään. Siitähän oli näytös eilen teeveessä matkailuohjelmassa ennen iltauutisia.
   Tai niitä joilla on pihat täynnä karviais ja viinimarjapuskia joista voi ottaa riistaa varten hyytelöainekset.
   Täytynee seuraavaksi poiketa taas vaihteeksi Hakanmiemen hallissa hakemassa kunnon safkaa.

   • Dr.Whoo

    No meil on herukoita, vattuja, luumuja ja päärynöitä omasta takaa. Tomaattejakin on välillä laitettu kasvihuoneeseen. Huippuluokan omenapuitakin oli, mutta vesimyyrän kutaleet söivät ne.

    Pari lammasta vois hankkia takapihalle ruohonleikkureiksi. Sais sitten lampaanjuustoakin, nam.


   • Dr.Whoo

    Unohdin raparperit. Juon juuri tässä raparperimehua.


  • Woldemort

   Tuo keleen kone se vaan kirjoittaa esiin ihan muuta mitä näppäimistölle lataan.
   Luovutan ja jatkan kirjoittamista oikein ja annan koneen painaa esiin mitä sitten ite haluaa.
   Se esimerkiksi välillä vaihtaa a kirjaimen e kirjaimeksi vaikka ne ovat niin kaukana toisistaan, että virhelyönnin mahdollisuutta ei ole. Tana... kele..vetti

   • Dr.Whoo

    Mutta aatteleppa meikäläisen sormikoordinaation tarkkuutta. Minähän kirjoitan kaiken pienellä puhelimen näppäimistöllä, enkä edes viitti kääntää tätä vaaka-asentoon, jolloin näppäimet olisivat tuplasti isommat.


  • Dr.Whoo
  • Woldemort

   Näin sanoi minulle, vaikka en ymmärtänyt mitä vaikeaa tuossa olisi edes pitänyt olla!

   "You are visually intellectual!!"

   • Dr.Whoo

    No semmoisia me miehet tapaamme olla..


  • Dr.Whoo

   Hyvä idea tuo Edsolin kattoluukun korjaus. Betonilla umpeen, niin ei enää prakaa..

   Mutta viheriäisiin mennäkseni, niin sisäpiiritiedot kertovat että Touko olisi nyt vahvoilla. Joka tapauksessa tiukka kisa Emman kanssa.

  • edson

   Visuaalisesti intellekti joo. Oma soppeni taas ei kyllä ... tai kumppani on sitten visuaalivajaa, mitä kyllä ei ole. Oon visuaaliviisas, sillä siivousvuorollani voin kysyä, että mikä täällä nyt on niin epäjärjestyksessä. Niin, ympäristä on joskus yhtä kuin soppeni ja levitän vain käsiäni, että mitäs täällä ny on niin häiritsevää. Käsitinköhän tehtävää mitenkään?

   Jahas, täällä on taas herkuteltu. Minä herkuttelen katsomalla 'Aistit avoinna Italiassa' sarjaa. Litra maitoa, hampparin käyrä ja patonki eväinä.

   Kuulemma Touko Aalto on tiukempi kuin Emma Kari. Sitten Karin on oltava ihan löysis.

  • Woldemort

   Minulle taas ei kelpaa Kari eikä Touko. Naisia molemmat mutta Toukolla punnukset!
   Olen edelleenkin sitä mieltä että Osmo on ollut ainoa lähes järkevä vihreä ja Vartiia on ollut kaksi kertaa oikealla asialla.
   Vihreiden ei olisi koskaan pitänyt ryhtyä puolueeksi vaan pysyä "liikkeenä". Silloin he olisivat voineet toimia puhtaasti tunnepohjalta mikä ei taas puolueelle mitenkään sovi
   Persujakin on nyt 2 linjaa. Kovat persut ja puolikovat persut.
   Vaikea on kuitenkin ennustaa miten kansa suhtautuu seuraavissa vaaleissa. Maassa on nimittäin lopulta aika paljon pahasti impijärveläisiä ja jos he sattuvat vaaliin osallistumaan niin jollakin on yllättäen jopa 25% äänikannasta jaettavissa.
   Rationaali veikkaus onkin, että kova siipi saattaa saada kymmenenkin% äänistä, jopa enemmänkin ja puolikova siipi todennäköisesti nuutuu pois.
   Mutta ennustajan osa on rankka, siinä voi joutua roviolle!
   Pollen kävin jkuuri lataamassa painavammalla poistettavalla ja huomenna lähtee taas yksi pollellinen maisemiin. Kyl on siistiä. Hyvää tavaraa menee hukkaan!

   • Dr.Whoo

    Joo, Osmo on yksi fiksumpia poliitikkoja. Itse asiassa liian fiksu poliitikoksi.


  • Woldemort

   Hampparin käyrää piti kommentoida. Sehän on kuuluisa perinneherkku siinä missä palviryynärikin. Metsänkatkojan perusevästä läskisoosin ohella. Kuka muistaa syöneensä oikeaa läskisoosia milloin. Siis sitä missä ruskeassa kastikkeessa lillui ruskeaksi käristyneitä aitoja sianrasvan kapåpaleita joiden kärjessä oli tulitikun verran oikeaa lihaa!

   Oliko se hampparin käyrä samaa kuin Suomi makkara vai oliko se vielä jotain parempaa. Nyt ei muisti pelaa siltä osin täysin.

  • Woldemort

   "Tutkija" kävi asialla:
   Hampparin käyrän on alkuperäisenä forssalaisen Hakalan lihanjalostamon Suomi makkaraa. Sitä tehdään edelleenken lähinnä Hakaniemen halliin

   Huomaatte taas, että kone kirjoitti edelleenken vaikka i ei ole edes lähellä e ja takuuvarmasti löin I eli edelleenkin. tana x 25

   • Dr.Whoo

    Läskisoosi? Hyi helvata, kuulostaa melkein yhtä kauhealta kuin esimerkiksi tattialatoopi.

    Mää olisin aatellut että hampparinkäyrä olisi samaa kuin hevoshalpa?
    Hyvää kuin mikä...


  • Woldemort

   Muistan kyllä Hevoshalvan. Et kyllä sinäkään enää teini voi olla kun sellaisen nimen esiin saat. Muistaakseni ostin viimeisen kerran hevoshalpaa Kemissä joskus ennen vuoden 56 yleislakkoa kun silloin olin jo Lappeenrannassa ja muistan sen erittäin hyvin kaikkine höyryvetureineen ja niiden tuoksuineen sekä makkaraleipineen mitä saimme lakon aikaan koulusta. Faya ja me muutimme Kemiin Raumalta v. 49 ja Sinne Karjalasta v. 46, jolloin olin kohtalaisen pienikokoinen! Ja takaisin Karjalaan v. 56 kesällä. Evakkoreissu ju nou!
   Ne mainitseman engelsmannin moottorikokit tekivät siellä puolan reissulla muuten tattipiirakkaa eli pierogeita. Oli todella herkullisen näköistä

   Yävuaro!

  • Dr.Whoo

   Makkaroista kun tuli puhe, niin pitipä ostaa kaupasta Hvitfeltin hevosteetä.

   Juustoakin piti saada. Mieleni teki pitkästä aikaa kunnon Emmentalia, mutta piti paremman puutteessa tyytyä Valion mustaleimaiseen. Sitäpaitti eikö se ole jo leimallisesti rasistinen juusto?

   Mutta nyt alkaa olla kesä, mittarissa 26. Jokohan tarkenis luopua talvipalttoosta?

  • edson

   Eipä ehtinyt, siis "ehtinyt" aamulla tänne. Masina oli auki, mutta sitten havahduin. Kylän rautakauppaan horiop.

   No messinkisiin osiin kaikki kesävesiputkiston liitokset. Ei kiitos enää ainakaan niin, että pumpun jälkeen irtoaa muoviliitos kesken kaiken. Ääntä ei kuulu, sillä pumppu yli sadan metrin päässä. Vasta sitten, kun avaa sulun ylhäällä pihalla huomaa veden tulon loppuneen. Yli vuorokauden pumppu sylki vettä rannassa .

   Varmaan se lenkkimakkara oli suomi-makkaran (halpamakkaraa) nimellä silloin aiemmin. Metritavaraa ja vähän punertavanruskehtavan sävyistä, tummempaa kuin nämä nykyiset peruslenkkimakkarat ja maukasta.

  • edson

   Muuten ...

   Pidän areenan lähetystä päällä. No Vihreiden puheita on hyvä kuunnella. Ainakin siis minun. Laajaa sisältöä ja asiaa.

   • Dr.Whoo

    Seittämän markkaa vetoo että Touko voittaa?


   • Dr.Whoo

    "Vihreiden äänestysfarssi jatkuu – 400 ääntä unohtui Helsinkiin: ”Hakumatka kestää kaksi tuntia Helsinkiin ja kaksi tuntia takaisin”

    Heh heh heh..


   • Dr.Whoo kirjoitti:

    Seittämän markkaa vetoo että Touko voittaa?

    Toivoisin Emma Karin voittavan, sillä silloin suuri yleisö heti ymmärtäisi minkälaisia kykyjä vihreissä on tarjolla maan asioita hoitamaan. ;)


   • Dr.Whoo

    On sillä Emmalla kyllä ainakin karvattomampi naama, vaikka toisaalta peilistä katsoen parta kaunistaa. Tää ei ehkä päde naisiin..


  • Woldemort

   Vihreitten puheenjohtajasta ei vielä hajuakaan. Voitti kuka tahansa niin se on "huono" juttu!

   "NERON LEIMAUS"

   Tulin juuri eteläsuomalaisen maalaismaiseman tarkkailukierrokselta hiukan Loviisan, Mäntsälän, Järvenpään kautta kierrellen.

   Silloin totesin että liikunta on terveellistä ja olenkin lisännyt liikuntaani 20% eli ennen ajelin pollella noin 10000 km vuodessa, mutta nyt valaistuttuani noin 12000 km.

   Onneksi huollettu air coolerini toimi joten ei tarvinnut hikoilla liikkuessaan ! :))))

   Huomasin löydetyllä visuaalisella älykkyydelläni myös sen että siellähän oli selvästi
   ihmisiä jotka käyvät töissä ja painivat arkiaskareissa eivätkä ole joutilaita rikkaita eläkeläisiä jotka voivat keskittyä täysin jonninjoutavaan kuten politiikkaan ja funtsimaan tuleeko siitä mitään vaikka varmasti tietää ettei tule!

   • Dr.Whoo

    Mie luin jostain et joku miäs oli jossain motoritiellä nukahtanut rattiin ja kauheella tuurilla kohdalla oli liittymä johon nukkuessaan tarkalleen osui. Heräsi sitten ajoissa eikä käynyt kuinkaan. Luulin jo hetken, ettei moista moukan tuuria (tai visuaalista tien hahmotuskykyä jopa nukkuessa) voi olla kuin Woldemortilla..


   • Se johtuukin siitä, että vihoviimein kyllästyneenä kaikkiin Laitilan munavetelyksiin osto vapaan kanaa kalliita omegamunia ja katson löytyykö niistä jotain värillistä ravintoainetta mikä estää nukahtelemasta motarilla.

    Eiks ollu muuten nerokas juttu tuo 20% liikunnan lisääminen. Nyt tulee niin hyv ä kunto, että lakkaa rattiin nukahtelemasta.


  • Ja arvatkaapa m ikä ilmestyi esiin kun taputteli hakuruutuun "vihreä kalastaja"
   No Arkkivihreä Pentti Linkolahan sieltä nousi. Siinäpä olisi aito vihreiden linjaaja ja puheenjohtaja! (Eller hyr)
   Tiedetään kyllä, että Mouhijärven profeetta puristaa hikeä otsaltaan jännittäessään kuka on uusi "johtaja" (Grün fuhrer)

  • Kyllä muuten kannatti liikkua!
   Nyt järki "taas" juoksee
   Kun tukkivene pitkin Vuoksee

  • Dr.Whoo

   "Vihreitten puheenjohtajasta ei vielä hajuakaan. Voitti kuka tahansa niin se on "huono" juttu!"

   Kuulemma yllätysnimi (salainen ehdokas) olisi vahvoilla viheriäisten pj:ksi.
   T. Hakkarainen erosi persuista ja huonona lukumiehenä liittyi vahingossa väärään V-alkuiseen puolueeseen. Kannatus on sen jälkeen ollut valtavaa.

  • Dr.Whoo

   Mitäs mie sanoin. Toukohan sen vei. Selvästi jopa. Hyvä vai huano, en ossaa sannoo.

   Täytyy muistaa, että vihreät ovat kannatuksen suhteen jo iso puolue ja mahdollinen seuraavien vaalien voittaja.

   • Woldemort

    Siltähän tuo näyttää. Kyllä käyt ennustajasta. Tosin mahdollisuudet osua oikeaan olivat 50%.
    Minusta kuitenkin yleisen edun mukaan olisi ollut parempi että K;ari olisdi voittanut koska silloin vihreät ja heidän todellisuutensa olisi ollut paremmin ja nopeammin tunnistettavissa.
    Nyt on olemassa riski, että vihreät jää yli 10o% puolueeksi for the time being.


   • Dr.Whoo

    Mutta on muistettava, että mahdollisuuteni ennustaa väärin olivat myös 50%. Täten siis osoittauduin oivaksi visionääriksi.


   • Dr.Whoo

    Mouhijärven profeetta lienee nyt äimän käkenä, kun Touko vei pelin. Saattaa myös olla hitsaantunut vyötäröstään kiinni auton kattoluukkuuun, kun yritti sitä hitsaamalla korjata.


   • Woldemort

    Veikkaan, että siltä katosi tulosta odotellessa useampi litra hikeä ja nyt se kaikessa rauhassa kirjoittelee kannanottopuhetta!
    On sen verran valtiomies ettei turhasta ala hötkyilemään.


   • Dr.Whoo

    Ahaa, nythän selkis. Edsolhan on tietysti Vihreitten poliittisten puheiden kirjoittaja, salainen äänitorvi, ja hioo nyt Toukolle uutta linjapuhetta.

    Poliitikkassahan on tavallista käyttää ammattikirjoittajia, kuten esim. Soinin sutkaukset kirjoitti mainosmies (copywriter) Jukka Jusula.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Mouhijärven profeetta lienee nyt äimän käkenä, kun Touko vei pelin. Saattaa myös olla hitsaantunut vyötäröstään kiinni auton kattoluukkuuun, kun yritti sitä hitsaamalla korjata.

    Kattoluukusta sisään pääsee vain bulivialaiset. 40x40 cm ei edes hauikseni. No huominen on sitten korjauspäivä, jotta torstaina pääsee Hesaan. Ja tiistaina Jämsään viemään koekäytössä ollutta 4g reititintä. Hieman nopeampi kuin 3g yhteys. Päästään 10 megatavuun latausnopeudessa ja 5 lähetyksessä.

    Ja mikä parasta. Kohtuuhintainen sopimus Telialta EU käytössäkin, Molempien puhelimiemme yhteinen käyttövara 10 Gt + tietsikassa sama 10 Gt, joten varsin sopiva määrä selauksiin, kartan käyttöön, paikallisten paikkojen tietojen etsimiseen, mahdollisten ongelmien ratkaisuihin jne.


  • Woldemort

   Mie en saa unta kun olen nyt sen verran huolissani Edsolin jaksamisesta tuon vihreän tuloksen johdosta. En nimittäin muista oliko Edsol Tuukan vai Emman vai kenties Ohisalon kannattaja. Linkolan tietenkin on niin kuin määki!

  • edson

   Tehän taas olette kirjoitelleet. Eilinen meni ja uusi päivä tuli. Eilinen aika lailla putkiliitospäivä. Rahaa meni, mutta varmuus tuli.

   Paras nyt äkkiä muistamani lausahdus Soinin puheenkirjoittajalta : "Kansa on äänensä antanut, pulinat pois" Tämä helppoheikki on hillotolppaansa aikansa nojannut. Mutta että ihrakasa vielä suurlähettilääksi ??? Paras paikka ravikatsomossa kossuhuurussa.

   Touko Aalto omalla persoonallaan tulee nostamaan kannatusta. Hänessä on jotain monesta vihreästä erottautuvaa, mutta liian myötämielinen persuille. No en toki keltanokkavihreänä nyt oikein osaa vielä ..., mutta niin kuin tuolla ylempänä totesin, että puoluekokouskin ajankohtaisine aihekäsittelyineen oli 10+

  • edson

   Marko Junkkari kysyi Hesarissa, oliko Soini Juudas?

   Kuinka helppoheikki voi yleensä olla sen paremmin jeesus kuin juudas? Soinin ansiot, niistä hehkutetaan, mutta en vaan löydä mitään muuta "ansiota" kuin että kokosi muka köyhät ja sorretut yhteen ja korpikuusen kätköissä soi 'Ämpäriin ei huku' ja 'kuudelta putkaan'

   Ja muutenkin Hesari : ' Halme pelasti persut' 'Valtaosa suomalaisista hyväksyy kapinallisten irtioton', siis uuvattien paon. Mistä helevetistä ne nyt valtaosasta suomalaisia mitään tietää?

   Voin vain omasta puolestani toistaa, että jo vennamolaiset olivat vastenmielisiä ja sama fiilis on minulla ollut koko ajan näihin päiviin asti ja tulevaisuudessa myös. Siinä Suomen turhin puolue, hajoisi sitten vaikka kolmeen osaan, niin löyhkä se senkun leijuu kaikkien osien päällä.

   • Dr.Whoo

    Vennamo itse kyllä oli melkoinen persoona ja väriläiskä politiikassa. Harvaa on esim. uloskannettu eduskunnasta, kun piti puheen ilman puhemiehen lupaa.
    Siinä oli jo meininkiä.


  • Dr.Whoo

   "Touko Aalto omalla persoonallaan tulee nostamaan kannatusta".

   Tuohon en suoralta kädeltä usko, edellinen pj oli kuitenkin erittäin suosittu ja kokenut kettu. Karismaattinenkin, joka ei liene haitallinen piirre puolueen puheenjohtajalle. Vrt. esim. Rinne, jota ei todellakaan voi sanoa karismaattiseksi.

   Mutta mutta, nytkö se kesä päättyi. Pilviä kerääntyy taivaalle, lämpöä enää 19.

   • edson

    Annetaans ajan kulua, sillä niin oli Niinistökin alussa hieman virkamiesmäinen.

    Mikä minussa vihreissä sieppaa. Niinistö laittoi someen, että lähtee nyt Turkuun ja sai heti kommentin : sydänkuvan. Ei siinä mitään, Turku on nätti kaupunki, mutta tuskin sitä tässä nyt sydämillä sanottiin.

    Nämä veli ja sisarjäsenet ovat niiiiin joka paikassa sydämiä lähettämässä ja kaikesta samaa mieltä. Pusi pusi ja se kuvaa vain kritiikitöntä henkeä. Tästä varmaan se kuplakin muodostuu. Koetan omalta osaltani kuplaa puhkaista. Ei helppoa, sillä en saa asiallisistakaan kirjoituksista aina vastauksia. Viimeksi paraskin puhuja Hautala kirjoitti pimeistä töistä ja kun heitin, että ihan sitä jokainen, joka kynnelle kykenee tässä rehellisyyden auvossa harrastaa, niin eipä nainen kommentoinut mitään. Muistini ei nimittäin ole ihan lyhyt.


  • Woldemort

   No hyvä, ettei Edsol vajonnut koomaan näistä nopeista tapahtumista sekä anti-, että pro puolueittensa piirissä vaan taas on katot kunnossa ja kohta voidaan lähteä uudessa poliittisessa maailmassa maantielle etsimään minua, jos vaikka vastaaan ajelisin.

   Vennamo oli muuten tosi väriläiskä. Hyvin muistan minäkin Vennamon kannon. Kansa kaipaa puoluejohdolta sutkia meininkiä ja tempauksia. Soini sutkautuksineen ymmärsi sen. Olen visuaalisen älyn tohtorin Whoon kanssa ihan samaaa m ieltä, että virkamiestyppinen kuiva,.. harvoin edes hymyilevä tyyppi kuten Rinne, ei juurikaan ihmisiä innosta vaikka kuinka olisi hyvällä aikomuksella liikkeellä.

   Esimerkiksi nuorisoa varten tarvitaan jonkunlainen partajeesus joka vaahtoaa jossain puistossa ja kahlehtii itseään puihin julistaessaan etuja kaikille joita kukaan ei pysty maksamaan! Vad?

   Arvelen Edsolin lailla Toukosta tulevan juuri tällainen virkamiesjohtaja jolla ei tulta ole tappurasta puhumattakaan. En usko hänestä milloinkaan tulevan Niinistön kaltaista populistista poliittista yleisön p'n nuoleskelijaa

   Minä olen perusluonteeltani kuitenkin sen verran radikaali että olen täpyissäni jos joku poliitikko ideologiasta riippumatta, laittaa kunnolla tanttarallaa ja sanoo mitä ajattelee,

   Erityistä huutia annaa kananmunan "viljelijöille" jotka eivät mitään muuta ole saaneet aikaan kuin väitteen vähemmästä salmonellavaarasta kuin "amerikoissa" mikä sekin perustuu selektiivisen informaation selektiiviseen käyttöön.

   Nyt kun sekä persulinot että viher vinot ovat kokoustaneet ei olekaan mitään tapahtumia näköpiirissä ennen syksyä. Mitä myö nyt koko aika tehhään ? (No ainaskii Dr. Whoon välittämiä testejä)

   • Dr.Whoo

    Jep ja juu, pj: llä on yleensä määräänsä suurempi merkitys. Pj:n ääni kuluu aina puolueessa eniten ja suurimmalla volyymilla.

    Tää Rinne on epäselvä puhuja, julkisissa esiintymisissään kömpelö...siis juurikin epäkarismaattinen. Tällaiset asiat ei kuitenkaan kerro mitään siitä kunka kyvykäs hän muissa asioissa on. Mutta pj:n suoriutumiseen hommassaan julkinen esiintymiskyky on aika oleellinen osa.

    Mitä tulee V. Niinistöön, en olisi yhtä ankara tuomiossani.

    Ja kyllähän politiikankin kentällä kiinnostavuuksia riittää. Esim. Haavisto juuri availi presidenttipeliään paheksumalla Niinistöä siitä mitenkä kritiikittömästi hyväksyi uudet järjestelyt hallituksessa. Ero olisi pitänyt pyytää, ja uudet hallitusneuvottelut aloittaa. Tätä mieltä Niinistökin on nyt jälkeenpäin ollut.


   • edson
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Jep ja juu, pj: llä on yleensä määräänsä suurempi merkitys. Pj:n ääni kuluu aina puolueessa eniten ja suurimmalla volyymilla.

    Tää Rinne on epäselvä puhuja, julkisissa esiintymisissään kömpelö...siis juurikin epäkarismaattinen. Tällaiset asiat ei kuitenkaan kerro mitään siitä kunka kyvykäs hän muissa asioissa on. Mutta pj:n suoriutumiseen hommassaan julkinen esiintymiskyky on aika oleellinen osa.

    Mitä tulee V. Niinistöön, en olisi yhtä ankara tuomiossani.

    Ja kyllähän politiikankin kentällä kiinnostavuuksia riittää. Esim. Haavisto juuri availi presidenttipeliään paheksumalla Niinistöä siitä mitenkä kritiikittömästi hyväksyi uudet järjestelyt hallituksessa. Ero olisi pitänyt pyytää, ja uudet hallitusneuvottelut aloittaa. Tätä mieltä Niinistökin on nyt jälkeenpäin ollut.

    Jep, pres. Niinistö käänsi takkinsa. Sekin sellainen tuuliviiri.

    Mitä tulee karismaan, niin asian pitäisi ylittää karisma. Pitäisi pitäisi juu siis. Voimista riippuen ja ymmärryksestä ei muuta kuin kysymyksiä poliitikoille. Jos ovat hiljaa, niin se se vasta kertoo paljon.

    Juu ja pitäisi lukea paljon tutkijoidenkin selvityksiä, pääkirjoituksia, valtamedian ulkopuolelta tulevia kannanottoja, pistää ylös kannanottoja ja palata sitten niihin takinkääntöjen yhteydessä.

    Vihreät lienevät eroavan osittain siinä, että puheenjohtajan ei oleteta olevan välttämättä se yksi ja ainut. No se tällä hetkellä minua hämääkin, että Niinistön saappaita ollaan asettamassa Aallon jalkoihin ja kerrotaan, että ovat muuten saappaat suuret.


   • edson

    Meinasin lähettää testin suunnistuskarttojen merkeistä, mutta en kehdannut. Olen nimittäin lajin seuraaja, mutta käytännössä taas ojata allikoon kulkija. Suunnilleen ainakin. Mäkä ja se ... Marikin suunnistivat lauantaina Venlojen viestissä

    Tuota tuota. Tuleehan Saksan vaalit sentään. Kiva katsoa, saako Marcon aikaan yhtenevyyttä Eurooppaan. Koska erotetaan ilman maksuvelvoitteita Puola ja Unkari EU:sta? Milloin persut tai uuvakit (=uusi vaihtoehto, hih hih joo uusi joo) lopettavat paskanpuhumisen jne.


   • edson
    edson kirjoitti:

    Meinasin lähettää testin suunnistuskarttojen merkeistä, mutta en kehdannut. Olen nimittäin lajin seuraaja, mutta käytännössä taas ojata allikoon kulkija. Suunnilleen ainakin. Mäkä ja se ... Marikin suunnistivat lauantaina Venlojen viestissä

    Tuota tuota. Tuleehan Saksan vaalit sentään. Kiva katsoa, saako Marcon aikaan yhtenevyyttä Eurooppaan. Koska erotetaan ilman maksuvelvoitteita Puola ja Unkari EU:sta? Milloin persut tai uuvakit (=uusi vaihtoehto, hih hih joo uusi joo) lopettavat paskanpuhumisen jne.

    Macron


  • Toinen NERON LEIMAUS viikon sisällä.

   Kun avaamme uuden ketjun niin se täytyy ristiä heijastamaan sekä huippuluokan poliittista tietoisuuttamme, että visuaalista intelligenssiämme.

   Ehdotan että seuraavan ketjun nimi on Varjohallitus no.1
   Presidentti Who kuten tavallista Länsi-Suomesta (Selittelee kaikki asiat parhain päin ja niin että asian lopulta ymmärtää vain joko Albert Einstein tai B ill Clinton)
   Pääministeri Karjalasta (Eniten valtaa ;) ) ja
   Sote ja maaatalousministeri Keskisuomesta eli "Mouhijärveltä" kun siihen vaaditaan profeetallisia omin aisuuksi jatta kummastakaaan alasta mitään tulisi!

   • Dr.Whoo

    Joo, presidenttinä sitten käytän valtaani hyvin demokraattisesti ja selitän asioiden oikeat tolat juurta jaksain. Mikäli jollain on eriäviä mielipiteitä, saatan presidentillisen hienovaraisesti todeta kuten Kekkonen : "saatanan tunarit"..


  • Olin juuri kuulevinani Al Jazeeran sääkatsauksen missä ennustettiin juhannusaattona kulkevan kapean mutta tiuhan lumisadevyöhykkeen linjalla Rauma-Joensuu. Juhannuspäivänä lumi on muuttunut ukkosmyrskyn seurauksena sentin rakeiksi. Tuon poikkeuksellisen sääilmiön nauhan leveys on melko tarkalleen 30 kilometriä suuntaansa nauhan keskipisteestä.
   Lumen määräksi ennustetaan tuon nauhan alueella 45 cm.

  • edson

   Ilmatieteenlaitos yhtyy Al Jazeeran sääkatsaukseen ja toivoo umpiluille umpihankea itä-Suomeen. Joensuun omat kaljut ovat niin söpöjä pipo päässä ja järki jäässä.

   Hoidan vapaa-ehtoisesti maatalouden asiat. Ylimäärämaito sioille. Iliman tukia. Uuvatit häkkeihin, siis sikojen seuraksi.

  • Dr.Whoo
   • edson

    Ai teillä kasvaa pajuissa mustikat :)


   • Dr.Whoo
    edson kirjoitti:

    Ai teillä kasvaa pajuissa mustikat :)

    Se on Lounais-Suomalainen pajupensas mustikka. Kooltaan tommosia reilun appelsiinin kokoisia.


  • Woldemort

   Kyllä sen meidän seuraavan ketjun nimi: Varjohallitus 1 onkin todella perusteltu:
   http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005259424.html

   Dr. Huu oli varmaan lainaannut tuon kuvan jostain Eckeröstä tai Lumparlandista. Eihän täällä Siberiassa noin paljon mustikkaa voi kasvaa!

  • Moldewort

   Näkeeköhän juuri nimitetty Sote ministeri, Edsolvent, unia siitä miten ratkaistaan suurin Sote ongelma eli kenen tahansa pääsy samana päivänä kohtuuhinnalla lääkäriin tarvitessaan?

   • edson

    Minäpä sinulle, juuri nimitetylle metsäministerille, että

    ei tuo onnaa tuo heti lääkäriin ja kohtuuhinnalla. Nytkin kyllä ehkä pääsee, jos akuutti tilanne. Eli siis puolikuollut ja sittenkin pitää vastata ensin puhelimessa sotunsa ja kertoa, mistä kolottaa.

    Kuka se päivystää pikkuisilla paikkakunnilla ma-su 24/7 ? Jos vielä se kylän ainut onkin sairaana, niin varmaan löytyy toinen ? No löytyy, mutta ajomatka siis 100 km.

    Mutta kuka helekutti ny sitten yleensä asuu jossain korvessa?


  • Dr.Whoo

   Vai Lumbarlandista, kyllä meilläpäin on normaalia, että mittaamattomat mustikkamaat avautuvat suoraan takaovelta...tattejakin pukkaa syyskuussa niin paljon, että polviaan myöten saa niissä kahlata.

   Tuosta sotesta sen verran, että ainakin meikäläinen on jo vuosia päässyt lääkäriin parin tunnin varoitusajalla, ja täydellä valinnanvapaudella. Otan vain patjasta paalua tarvittavan määrän. Ellei sitten mee Pohjolan piikkiin.

   Ei kai mitään "julkista" terveydenhuoltoa enää ole edes olemassa? Ainakaan sellaista mistä oikeasti apua saisi.

  • Dr.Whoo

   Sininen Tulevaisuus?

   Häh häh hää.

   • Dr.Whoo

    Lisäys vielä edelliseen. Oli varmaan hankalaa keksiä (piilo?)nationalistinen nimi jossa on pomon nimikirjaimet. Vai tarkoittaako tuo sinisyys huonoa verenkiertoa?
    Olikohan Jusula taas asialla.


   • edson

    Mistä kyse?

    Jotain tullut areenassa hallitus vastaan oppositio Sipilän selostaessa kriisiä ? Täytyypäs vilkaista lehtiä.

    Oltiin meinaan Jämpsässä vaihtamassa 4g reititin ja ny kyllä peräkylälläkin vauhtii riittää.

    Kattoluukustakaan kodissa ei tippunut enää kuin muutama sementti pisara. Kylä jokapaikan höylä muurataki ... sikaflexillä


  • edson

   Häh häh juu ja häh häh, niinhän siinä on käynyt, että oikein Sininen tulevaisuus.

   Ei ole ruusuinen tulevaisuus resupekoilla. Arvatkaa vaan, mitä pikkupitäjämme 3 sinistä resupekkaa ... kuhan nään. Toisaalta ei nimi miestä pahenna, mutta ku ne ei oo ees miehiä, pelkkiä sisäsiittoisia turvenuijia. Anteeksi pienviljelijät.

  • Minä puolestani leijuin sinisessä taivaassa kun en jaksanut taas herkkuja kokkailla Dr. Whoo kiusaksi. Edsonillehan luomuherkut ovat ihan arkipäiväistä ja normia.
   Eli kävin tuosta takakorttelin Pizzeria Vivistä hakemassa Ihan tavallisen frutti di mare pizzan.

   Sattui enne minua jonoon sellainen arviolta 50 v nainen joka vaihtoi tilaustislillä tilaustaan kolme kertaa ennenkuin jäi sopiva. Minua seuraavaksi tuli nainen joka edi saanut sanottua mitä halusi mutta halusi vahvat mausteet. Tajusin kyllä itse että hän halusi joko chiliä tai jalapenoa mutta arbi pizzeristi luetteli kaikki ruoat mitä oli tarjolla ja päätyi sitten myymään omalla päätöksellään falafelit ranskalaisilla perunoilla kovasti maustettuna. Kaikki kuitenkin saivat jotain lopulta. Tämä jälkimmäinen rouva lienee ollut jotain 60-80 väliltä

   Jotenkin tuntuu rikolliselta syödä simpukoita ja katkarapuja kun tietää Ogadenin autiomaassa olevan nälän hätä suuri eikä ruokaa riitä kuin osalle väestöä juuri ja juuri

   Jukka Kuoppamäki voikin ryhtyä sinisen huomisen säveltäjäksi. Kaapissa jo valmiina: Sininen on taivas, siniset on silmät....

   ps. Kunnolla ei toimi suoli, sillä varmaan on jokin huoli. Ehkä sen pizza korjaa. Ainakin jos jotain ulos tulee se on sorjaa!

  • ps. Kai Edson huomasit sananvalintani: Takakorttelin pizzeriasta!
   Kai sentään vanhana "kulosaarelaisena" muistat korttelin. Niitä on täällä kaupungeissa.
   Maalla niistä pitää lukea kirjoista ja sitten muistella Linnanmäen käyntiä lapsena jotta osaisi hahmottaa korttelin! :)))))

   • ps. Ja lisäksi erittäin vanhat kuten mie, muistavat jopa korttelipommin. Muistat sie?


  • Woldemort

   Jos muistatte kolleegani Örjanin jonka kanssa käyn tapailemassa kolmatta kolleegamme Eikkaa, niin tänään Örjan sai loppulausunnon maksasyövästään ja hoidoista. Hoidot eivät ole toimineet ja muita hoitoja ei ole. Ennustetta ei annettu, mutta oireiden hoidolla jatketaan. Eli maailma ei ole pelkästään hyviä uutisia tai sinistä tulevaisuutta.

   • edson

    Yleensäkin

    kait se niin menee, että varsinaisia iloisia ja hyviä juttuja on suht harvassa. Ne harvat hyvät ystävät, onni olla suht terve ... joo ja ne suunnitelmat, jos vaikka niistä yksikin onnaa. Ja nää hehtaarit kortteleihin verrattuna, ja mun kotopaikassa siel Hesassakaan ei ollu kortteleita, nääs. Oli meri ja kalastuskorttelit, mut kalat ei niitä kunnioittaneet. Eikä mekään.

    Syntymäkortteli oli A.Kiven katu-Harjukatu-Vaasankatu-Kustaankatu


   • Oletpa melkoisen kuuluisissa kortteleissa elämäsi aloittanut. Minulta ei niihin ole pitkäkään matka


  • edson