Mihin sijoittaa 25 000 euroa

mranonym123

Miten hyvin pitäisi sijoittaa 25k. Minulla jää käteen 5k ylimäärästä per vuosi ja ajattelin sijoittaa 5 vuoden ajan osakerahastoihin. Mietin vain että kuinkakohan hyvin tuo summa pitäisi hajauttaa? Voisin sijoittaa vähintään yhteen korkorahastoon ja yhteen yhdistelmärahastoon ja sen lisäksi antaa suuremman painon osakkeille eli sijoittaa johonkin 4-8 erilaiseen osakerahastoon. Saisiko sijoitusguruilta neuvoa, olen riskiä etsivä sijoittaja...

9

1251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarttisfundeerata

      vankoin toukkenit olis kova sana

    • jklkg

      Rahastojen lukumäärä ei ole ratkaiseva asia, vaan se mitä siellä rahaston sisällä on.

      Esim. on ihan eri asia laittaa rahat maailma-indeksiin tai suomi-indeksiin. Jälkimmäisessä tapauksessa suosittelen ehdottomasti hajauttamaan myös muihin osakerahastoihin. Maailma-indeksi menee vaikka yksinään, jos on tyytyväinen sen painotuksiin.

    • uuielämä

      Osta talvivaaraa! Jos on ylimääräistä niin minä ainakin pitäisin siitä 80% nollakorolla ja loppu vaikka johonkin rahastoon... jos vielä on ikäkin sellainen, että on vaikka 20v työikää, niin liki nollaprosentinkin korolla se pääomakasvaa kuintenkin ihan kivasti.... ja sitten on varaa oikeasti ottaa vähän löysemminkin tässä paskassa maailmassa.

      Mut todella harvalla on ongelma jos on rahaa! Kyllä joka vuosi löytyy aina 5000e reikä tavallisessa elämässä.... eli taidat oikeasti olla aika uusi tässä elämässä.

      • hrthrhrhr

        Menot ovat suurelta osin itsestä kiinni. Ei ole pakko ostaa kaikenlaista vain koska on rahaa. Eihän tulojen nouseminenkaan velvoita nostamaan kulutusta eurollakaan. Kyllähän rahat saa aina kulutettua, mutta ei se mitään pakollista ole.

        Itse tunnen monia keskituloisia, jotka laittavat tuon saman 5000e vuodessa säästöön (osa enemmänkin), joten ei tuossa mitään ihmeellistä. Ei vain pröystäile eikä osta kaikenlaista typerää roinaa, niin ei se vaikeaa ole. Pienituloisella säästäminen onkin hankalampaa, mutta yllättävän pienillä menoilla pärjää, jos on tarkka rahoista...


    • Kryptomies

      Riskiä etsivälle sijoittajalle suosittelen Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja. 5 vuoden aikajänteellä ja tasaisin väliajoin tietyn summan sijoittamalla varsinkin tehokas omaisuusluokka.

      Toki voi hajauttaa myös perinteisempiin sijoituksiin, tällöin saa mukavasti tasoitettua sijoitusten arvon kehitystä, kun eri sijoitukset sahaavat ristiin rastiin (erityisesti krypto vs. muut).

      Bitcoinin kurssia seuraavaa ETN-arvopaperia (XBTE) voi myös ostaa Tukholman pörssistä, mutta siinä on tietenkin kulut ja liikkeellelaskijariski. Veroasioiden kannalta helppo ja voi käyttää hankintameno-olettamaa tarvittaessa.
      https://www.nordnet.fi/mux/web/marknaden/aktiehemsidan/index.html?identifier=113749&marketid=11

    • OmaVipu

      Laita 400e/kk potti vaikkapa tyyliin 300e maailma-osakerahastoon ja jännityksen vuoksi vaikkapa 50e kehittyviin korkomarkkinoihin ja 50e johonkin muuhun korkojuttuihin.

      Jo säästössä oleva 25ke vähäksi aikaa Norwegianiin ja sieltä sit heittelet em. kk-säästöohjelmaan irrallisia "lisätukipotteja", kun kurssit aikanaan sopivasti notkahtelevat - näin saat Norwegian-säästöosuudella ikään kuin vipua kk-säästämiselle pörssin notkohetkillä.

    • Asuntomies

      Jos oot pikkukaupungista tai sellaisesta pitäjästä missä esim. Kerrostaloyksiöt on edullisia niin osta semmonen. 5 tonnia omarahoitus ja 25 tonnia lainaa, tällä saat noin 380 €/kk vuokratuloa miinus hoitovastike noin 120 €/kk eli tulo vuodessa 12 x 260= 3120€. Noin 10 prosentin vuosituotto mahdollinen asunnon arvonnousu, minun mielestä se on ihan ookoo. Itsellä kokemusta noin 15 vuotta ja 25 vuokrakämppää.

    • mutamaosake

      osta yksiöitä kaupunkipaikoista ei pikkukaupungeista ja vuokraa niitä tulo m10 prosenttia arvoonusu.

    • asmyynti

      22 000 eur jolla ostin yksiön sisä-savosta , 4 vuotta sitten.

      Vastiketta maksan siitä 115eur kk
      vuokraa on tullut jokaiselta kuukaudelta 375eur ( vuokralainen maksaa pienet sähkö ja vesimaksut ) Asunto on siisti ja hyväkuntoinen,saisin enemmänkin mutta en viitsi käyttää muiden veronmaksajien rahoja korkeisiin asumistukiin, jotka maksetaan korkeista veroista.

      Asunnon möin hyvällä voitolla, kuukausi sitten ja rahat tallessa. Pitää osata myydäkin kun vähän tuntuu tai näkee että joitakin muutoksia on tulossa.

      Olen kauhistellut isompien kaupunkien hintoja, niin paljon joutuu rahaa laittamaan kiinni as osakkeeseen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe