Maailman valkeus

miten.on.asia

Kun aloittaa Tooran lukemisen alusta, niin siellä sanotaan: "Alussa loi Jumala taivaan ja maan. Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syvyyden päällä, ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus". Ja valkeus tuli".

Vasta myöhemmin Jumala sanoi: ""Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia, ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle". Ja tapahtui niin".

Kysymys onkin se, että mikä tuo valkeus on, jonka Jumala käski tulemaan ennen taivaankappaleita? Itse kristittynä uskon yhteen Jumalaan, joka on kolmiyhteinen. Käsittäisin hänen kaikki kolme persoonaansa ilmenevän jo heti edellä luetuissa Raamatun ensijakeissa. Isä on hän, joka sanoi: "Tulkoon valkeus", Jeesus on tuo valkeus ja Jumalan Henkikin mainitaan liikkuneen vetten päällä.

Täytyy tietenkin mennä myös uuden testamentin puolelle Johanneksen evankeliumiin, joka myös kertoo kaiken alusta. Tässä puhutaan Jeesuksesta:

1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
2. Hän oli alussa Jumalan tykönä.
3. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
4. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.
5. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.
6. Oli mies, Jumalan lähettämä; hänen nimensä oli Johannes.
7. Hän tuli todistamaan, todistaaksensa valkeudesta, että kaikki uskoisivat hänen kauttansa.
8. Ei hän ollut se valkeus, mutta hän tuli valkeudesta todistamaan.
9. Totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.
10. Maailmassa hän oli, ja maailma on hänen kauttaan saanut syntynsä, ja maailma ei häntä tuntenut.
11. Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
12. Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä,
13. jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.
14. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

27

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 44444e

      Nyt on sitten saarnajasta tehty sanan lisäksi vielä valokin. Näin se homma etenee-
      kaikki on vain symbolista.

    • Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi, ja pimeyden hän kutsui yöksi. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, ensimmäinen päivä.

    • Aloittaja on ymmärtänyt asian aivan oikein.

      • wwwqqqqq

        Aloittaja on ymmärtänyt ehkä jotakin ,mutta Johannes on kirjoittanut mainossadun pakanoille.


      • miten.on.asia
        wwwqqqqq kirjoitti:

        Aloittaja on ymmärtänyt ehkä jotakin ,mutta Johannes on kirjoittanut mainossadun pakanoille.

        Kyllähän jo Vanhan Testamentin puolella Herra sanoo: "Sinä päivänä minä pystytän jälleen Daavidin sortuneen majan ja korjaan sen repeämät ja pystytän sen luhistumat, ja rakennan sen sellaiseksi, kuin se oli muinaisina päivinä, niin että he saavat omiksensa Edomin jäännöksen ja kaikki pakanakansat, jotka minun nimiini otetaan, sanoo Herra, joka tämän tekee". (Aamos 9:11-12) Eli kyllä Messias koskettaa meitä pakanoitakin.

        Daavid itse sanoo Psalmissa: "Daavidin virsi. Herra sanoi minun herralleni: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi". Herra ojentaa sinun valtasi valtikan Siionista; hallitse vihollistesi keskellä. Altis on sinun kansasi sinun sotaanlähtösi päivänä: pyhässä asussa sinun nuori väkesi nousee eteesi, niinkuin kaste aamuruskon helmasta. Herra on vannonut eikä sitä kadu: "Sinä olet pappi iankaikkisesti, Melkisedekin järjestyksen mukaan". (Psalmi 110:1-4)

        Tähän kohtaan Jeesus viittasi kysymällä, kuinka Daavid sanoo häntä Herrakseen, jos Messias kerran on Daavidin kaltainen. Vastaus on meille kristityille selvä. Messia, jota me kutsumme Kristukseksi, on Daavidinkin Herra, koska hän on Pyhästä Hengestä syntynyt Jumalan Poika. Joosef ei ollut Jeesuksen todellinen isä, vaan hän syntyi Pyhästä Hengestä.

        Heprealaiskirjeen kirjoittaja puolestaan viittaa kyseisen Psalmin kohtaan, jossa puhutaan Melkisedekistä. Messias on tämän Psalmin perusteella pappi Melkisedekin järjestyksen mukaan, eikä leeviläisen pappeuden mukaan. Melkisedek oli Jerusalemin kuningas, jolle itse Aabraham antoi kymmenykset. Mutta jos kerran hän on eri pappeuden mukaan pappi, tarkoittaa se sitä, että myös on oltava toinen laki, kuin se, mihin leeviläinen pappeus nojasi. Siitä puhuu myös Jeremia: "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton...jne." (Jeremia 31:31)

        Heprealaikirjeessä vielä sanotaan luvussa 7:

        11. Jos siis täydellisyys olisi saavutettu leeviläisen pappeuden kautta, sillä tähän on kansa laissa sidottu, miksi sitten oli tarpeen, että nousi toinen pappi Melkisedekin järjestyksen mukaan eikä tullut nimitetyksi Aaronin järjestyksen mukaan?
        12. Sillä pappeuden muuttuessa tapahtuu välttämättä myös lain muutos.
        13. Sillä se, josta tämä sanotaan, oli toista sukukuntaa, josta ei kukaan ole alttaritointa hoitanut.
        14. Onhan tunnettua, että meidän Herramme on noussut Juudasta, jonka sukukunnan pappeudesta Mooses ei ole mitään puhunut.
        15. Ja tämä käy vielä paljoa selvemmäksi, kun nousee toinen pappi, Melkisedekin kaltainen,
        16. joka ei ole siksi tullut lihallisen käskyn lain mukaan, vaan katoamattoman elämän voimasta.
        17. Sillä hänestä todistetaan: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan".
        18. Täten kyllä entinen säädös kumotaan, koska se oli voimaton ja hyödytön
        19. - sillä laki ei tehnyt mitään täydelliseksi - mutta sijaan tulee parempi toivo, jonka kautta me lähestymme Jumalaa.
        20. Ja niinkuin tämä ei tapahtunut ilman valan vannomista - nuo taas ovat papeiksi tulleet ilman heistä vannottua valaa,
        21. mutta tämä hänestä vannotulla valalla, sen asettamana, joka hänelle sanoi: "Herra on vannonut eikä ole katuva: 'Sinä olet pappi iankaikkisesti'" -
        22. niin on myös se liitto parempi, jonka takaajaksi Jeesus on tullut.
        23. Ja noita toisia pappeja on tullut useampia, koska kuolema ei sallinut heidän pysyä;
        24. mutta tällä on katoamaton pappeus, sentähden että hän pysyy iankaikkisesti,
        25. jonka tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan Jumalan tykö tulevat, koska hän aina elää rukoillakseen heidän puolestansa.
        26. Senkaltainen ylimmäinen pappi meille sopikin: pyhä, viaton, tahraton, syntisistä erotettu ja taivaita korkeammaksi tullut,
        27. jonka ei joka päivä ole tarvis, niinkuin ylimmäisten pappien, ensiksi uhrata omien syntiensä edestä ja sitten kansan; sillä tämän hän teki kerta kaikkiaan, uhratessaan itsensä.
        28. Sillä laki asettaa ylimmäisiksi papeiksi ihmisiä, jotka ovat heikkoja, mutta valan sana, joka on myöhäisempi kuin laki, asettaa Pojan, iankaikkisesti täydelliseksi tulleen.


    • "14. Onhan tunnettua, että meidän Herramme on noussut Juudasta, jonka sukukunnan pappeudesta Mooses ei ole mitään puhunut."

      Kysykääpä sitten Juudan sukukunnalta, että miten ne asiat oikeasti ovat ?

    • Juuri nyt TV:ssä, joku kertoo tarinaa laupiaasta samarialaisesta ja sanoo..." pappi ja leeviläinen olivat juutalaisia."

      Enskiksikin, miten pappi ja leeviläinen ovat kaksi eri asiaa, kun juuri leeviläiset olivat pappeja.

      Ja toiseksi, leeviläiset eivät olleet juutalaisia, he olivat toista sukukuntaa, kuten Paavalin kirjeestäkin selviää.

      • miten.on.asia

        Papit olivat leeviläisiä, mutta kaikki leeviläiset eivät olleet pappeja. Nimittäin ainoastaan Aaronin jälkeläiset olivat pappeja. Muut leeviläiset palvelivat kyllä, mutteivat pappeina. He palvelivat Jumalaa muissa tehtävissä.

        Juutalainen on yleiskäsite, joka ei tarkoita Juudan sukukuntaa. Ennen Baabelin vankeutta Vanhassa Testamentissa juutalaiset tarkoittivat tosin samaa kuin kyseinen sukukunta. Mutta sen vankeuden jälkeen alettiin kaikkia israelilaisia nimittämään juutalaisiksi. Esim. tässä kohdassa: "Siihen aikaan minä näin myös juutalaisia, jotka olivat naineet asdodilaisia, ammonilaisia ja mooabilaisia vaimoja". (Nehemia 13:23)


      • miten.on.asia kirjoitti:

        Papit olivat leeviläisiä, mutta kaikki leeviläiset eivät olleet pappeja. Nimittäin ainoastaan Aaronin jälkeläiset olivat pappeja. Muut leeviläiset palvelivat kyllä, mutteivat pappeina. He palvelivat Jumalaa muissa tehtävissä.

        Juutalainen on yleiskäsite, joka ei tarkoita Juudan sukukuntaa. Ennen Baabelin vankeutta Vanhassa Testamentissa juutalaiset tarkoittivat tosin samaa kuin kyseinen sukukunta. Mutta sen vankeuden jälkeen alettiin kaikkia israelilaisia nimittämään juutalaisiksi. Esim. tässä kohdassa: "Siihen aikaan minä näin myös juutalaisia, jotka olivat naineet asdodilaisia, ammonilaisia ja mooabilaisia vaimoja". (Nehemia 13:23)

        papillista sukua....

        Ihan miten vaan, mutta Paavalin mukaan leeviläiset olivat eri sukukuntaa. Siis evankeliumin mukaan.

        Lakisääteisesti heillä oli eri säädöksetkin, he eivät saaneet esim. omistaa mitään, kuten vaikka maata, joten heillä ei voi olla perimisoikeutta. Juudasta tuli perillinen.
        Leeviläiset saivat elantonsa uhrilahjoista, jota voi verrata kirkollisveroon.

        Juutalaisilla ei ole pappeja, heillä on rabbeja, eli opettajia. Kristityillä on pappeja ja piispoja.
        Rabbiksi valmistuu opiskelemalla, se ei ole perintövirka vaan perustuu vapaaehtoisuuteen.

        Minun käsityksen mukaan.


      • Rabbi

        Eräässä elokuvassa vanha rabbi piti avioliitto neuvottelua pariskunnan ja vanhempien kanssa. Tytär halusi tehdä vanhempien mielen mukaan. Vähän kuin uharata itsensä, että kaikki olisivat tyytyväisiä. Mutta rabbi neuvoi häntä kuuntelemaan omia tunteitaan ja tekemään niiden mukaan, ei avioitumaan muiden mieliksi.

        Kesken kaiken tuli vanha mummeli pyytämään rabbin apua sähkölieden ostapuuhiinsa, kun hän ei osannut itse valita, eikä tiennyt kuinka ne toimivat.
        Rabbi joutuu siis auttamaan ja neuvomaan hyvin moninaisissa asioissa, ja olemaan tietäväinen myös uudesta teknologiasta.

        Se oli niiiiiin suloisen herttaista ja ihmisläheistä. Ei mitään pönötyspappeutta korokkeella saarnaamassa maailmanlopusta, ikuisesta helvetistä ja synneistä.


      • fari.g kirjoitti:

        Rabbi

        Eräässä elokuvassa vanha rabbi piti avioliitto neuvottelua pariskunnan ja vanhempien kanssa. Tytär halusi tehdä vanhempien mielen mukaan. Vähän kuin uharata itsensä, että kaikki olisivat tyytyväisiä. Mutta rabbi neuvoi häntä kuuntelemaan omia tunteitaan ja tekemään niiden mukaan, ei avioitumaan muiden mieliksi.

        Kesken kaiken tuli vanha mummeli pyytämään rabbin apua sähkölieden ostapuuhiinsa, kun hän ei osannut itse valita, eikä tiennyt kuinka ne toimivat.
        Rabbi joutuu siis auttamaan ja neuvomaan hyvin moninaisissa asioissa, ja olemaan tietäväinen myös uudesta teknologiasta.

        Se oli niiiiiin suloisen herttaista ja ihmisläheistä. Ei mitään pönötyspappeutta korokkeella saarnaamassa maailmanlopusta, ikuisesta helvetistä ja synneistä.

        "Lakisääteisesti heillä oli eri säädöksetkin, he eivät saaneet esim. omistaa mitään, kuten vaikka maata, joten heillä ei voi olla perimisoikeutta."

        Niiiiiin suloisen herttaista ja ihmisläheistä tuo juutalaisuus.


      • inti kirjoitti:

        "Lakisääteisesti heillä oli eri säädöksetkin, he eivät saaneet esim. omistaa mitään, kuten vaikka maata, joten heillä ei voi olla perimisoikeutta."

        Niiiiiin suloisen herttaista ja ihmisläheistä tuo juutalaisuus.

        Omistaako pappi pappilan ?


      • fari.g kirjoitti:

        Omistaako pappi pappilan ?

        Saatko sinä omistaa mitään?


    • Jisreel

      Vanha rabbien selitys sanoo kyseessä olevan "Messiaan valkeuden" joka näkyy muuallakin.

      • tuleeeeee

        messias ei vaan ole vielä saapunut...kohta tuleeeee


    • kooookok

      Jos valo on messiaan symboli niin mitä on pimeys? Antimessias, Saatana ,Lusiferus, pimeyden prinssi.

      • miten.on.asia

        Juuri noin kuten sanoit. Ja jos ihminen ei ole Messiaan valkeudessa, on hän pimeydessä. Siitähän sanotaan: "Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat
        kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus" (Jesaja 9:1). Jeesus tullessaan julisti, että aika on täyttynyt ja Jumalan valtakunta tullut lähelle, joka on valkeuden valtakunta. Hän on se suuri valkeus, josta Jesaja tuossa kohdassa puhuu.

        Pimeyden valtakunnassa puolestaan hallitsee synti ja kuolema. Sen huipentuma tapahtui ristillä, kun juutalaisten Kuningas murhattiin. Kiinniotettajilleen Jeesus sanoi: "Minä olen joka päivä ollut teidän kanssanne pyhäkössä, ettekä ole ojentaneet käsiänne minua vastaan. Mutta tämä on teidän hetkenne ja pimeyden valta" (Luukas 22:53). Kuitenkin tuolla synkimmällä hetkellä Jeesus voitti pimeyden vallat. Tämä on ilosanoma, että hän kuoli ja ylösnousi kuoleman voittajana meidän tähtemme. Siitä sanotaan Kolossalaiskirjeen 2 luvussa:

        13. Ja teidät (uskoon tulleet), jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen (huomaa ympärileikkauksen esikuvallisuus), teidät hän (Jumala) teki eläviksi yhdessä hänen (Jeesuksen) kanssaan, antaen meille anteeksi k a i k k i rikokset,
        14. ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen (joka oli laissa), joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
        15. Hän riisui aseet (pimeyden) hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.


      • hiririiririr
        miten.on.asia kirjoitti:

        Juuri noin kuten sanoit. Ja jos ihminen ei ole Messiaan valkeudessa, on hän pimeydessä. Siitähän sanotaan: "Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valkeuden; jotka asuvat
        kuoleman varjon maassa, niille loistaa valkeus" (Jesaja 9:1). Jeesus tullessaan julisti, että aika on täyttynyt ja Jumalan valtakunta tullut lähelle, joka on valkeuden valtakunta. Hän on se suuri valkeus, josta Jesaja tuossa kohdassa puhuu.

        Pimeyden valtakunnassa puolestaan hallitsee synti ja kuolema. Sen huipentuma tapahtui ristillä, kun juutalaisten Kuningas murhattiin. Kiinniotettajilleen Jeesus sanoi: "Minä olen joka päivä ollut teidän kanssanne pyhäkössä, ettekä ole ojentaneet käsiänne minua vastaan. Mutta tämä on teidän hetkenne ja pimeyden valta" (Luukas 22:53). Kuitenkin tuolla synkimmällä hetkellä Jeesus voitti pimeyden vallat. Tämä on ilosanoma, että hän kuoli ja ylösnousi kuoleman voittajana meidän tähtemme. Siitä sanotaan Kolossalaiskirjeen 2 luvussa:

        13. Ja teidät (uskoon tulleet), jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen (huomaa ympärileikkauksen esikuvallisuus), teidät hän (Jumala) teki eläviksi yhdessä hänen (Jeesuksen) kanssaan, antaen meille anteeksi k a i k k i rikokset,
        14. ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen (joka oli laissa), joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin.
        15. Hän riisui aseet (pimeyden) hallituksilta ja valloilta ja asetti heidät julkisen häpeän alaisiksi; hän sai heistä hänen kauttaan voiton riemun.

        Oikeasti tuo valo on Jumalan valoa jonka saavuttaminen on jokaisen sielun päämäärä.
        Sitä kutsutaan valaistumiseksi kun totuuden etsijä saa nähdä valon ja valaistuu.
        Niin yksinkertaista asia on.


      • miten.on.asia
        hiririiririr kirjoitti:

        Oikeasti tuo valo on Jumalan valoa jonka saavuttaminen on jokaisen sielun päämäärä.
        Sitä kutsutaan valaistumiseksi kun totuuden etsijä saa nähdä valon ja valaistuu.
        Niin yksinkertaista asia on.

        Tuo on idän epäjumalien suuntaan kumartamista, eikä Raamatun Jumalan suuntaan. Tulee mieleen se mitä Hesekielille näytettiin: "Ja hän vei minut Herran huoneen sisemmälle esipihalle, ja katso: Herran temppelin ovella, eteisen ja alttarin välillä, oli noin kaksikymmentä viisi miestä. Heillä oli selät Herran temppeliin päin ja kasvot itään päin, ja päin itää he kumarsivat aurinkoa" (Hesekiel 8:16). He palvoivat auringon lisäksi myös Tammusta, joka oli oikeastaan Baal. Samaa epäjumalanpalvontaa edustaa kaikki buddhalaisuus, meditaatio ja muut idän uskonnot. Ei ihminen itsestään valoa löydä, eikä valaistumistakaan.

        Jeesus sanoi todellisen syyn siihen, miksi hänen valkeuttaan vihataan. Hän sanoi: "Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt" (Joh. 3:19-21).

        Jeesuksen tykö tuleminen vaatii syntien tunnustamista ja hylkäämistä. Hänen valkeudessaan vaeltaessa ei eletä enää synnissä, vaan Jumalan lapsena. Tämä on erona muihin uskontoihin.


      • kukkuuuq
        miten.on.asia kirjoitti:

        Tuo on idän epäjumalien suuntaan kumartamista, eikä Raamatun Jumalan suuntaan. Tulee mieleen se mitä Hesekielille näytettiin: "Ja hän vei minut Herran huoneen sisemmälle esipihalle, ja katso: Herran temppelin ovella, eteisen ja alttarin välillä, oli noin kaksikymmentä viisi miestä. Heillä oli selät Herran temppeliin päin ja kasvot itään päin, ja päin itää he kumarsivat aurinkoa" (Hesekiel 8:16). He palvoivat auringon lisäksi myös Tammusta, joka oli oikeastaan Baal. Samaa epäjumalanpalvontaa edustaa kaikki buddhalaisuus, meditaatio ja muut idän uskonnot. Ei ihminen itsestään valoa löydä, eikä valaistumistakaan.

        Jeesus sanoi todellisen syyn siihen, miksi hänen valkeuttaan vihataan. Hän sanoi: "Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt" (Joh. 3:19-21).

        Jeesuksen tykö tuleminen vaatii syntien tunnustamista ja hylkäämistä. Hänen valkeudessaan vaeltaessa ei eletä enää synnissä, vaan Jumalan lapsena. Tämä on erona muihin uskontoihin.

        Auringon valo on aivan eri asia kuin Jumalan valo.Jumalan valo tulee suoraan sydämmeen ja sieluun.
        Siksi kristityt ottivat auringon päivän pyhäkseen koska palvovat Jeesus/Tammusta jumalanaan.
        Etkö tiedä ,että Jeesuksen tarina muistuttaa yksi yhteen Tammuksen ja Mithran palvontaa?
        Jeesus sai pyhän hengen itseensä Johanneksen kasteessa . Hänkin sanoi ,että ei hän itse mitään tee vaan henki hänessä tekee.


      • miten.on.asia
        kukkuuuq kirjoitti:

        Auringon valo on aivan eri asia kuin Jumalan valo.Jumalan valo tulee suoraan sydämmeen ja sieluun.
        Siksi kristityt ottivat auringon päivän pyhäkseen koska palvovat Jeesus/Tammusta jumalanaan.
        Etkö tiedä ,että Jeesuksen tarina muistuttaa yksi yhteen Tammuksen ja Mithran palvontaa?
        Jeesus sai pyhän hengen itseensä Johanneksen kasteessa . Hänkin sanoi ,että ei hän itse mitään tee vaan henki hänessä tekee.

        Tammus on pelkkä taruolento, mutta Jeesus on Jumalan Poika, joka tuli maanpäälle ja kuoli ristillä tähtemme. Hän oli todellinen henkilö, jonka opetuksia saamme lukea Raamatusta. Tammuksen opetukset lienevät aika nollassa. Eikä hän edes tarun mukaan kuollut sinun ja minun syntiemme tähden.

        Se että kristikunta on ottanut pakanallisia päiviä juhliinsa, on harhaoppia. Katolinen kirkko on täysin epäraamatullinen harhaoppi. Ja jos ajattelee vaikka joulua, niin sitäkään ei mainita Raamatussa. Raamatussa ei muistella Jeesuksen syntymää, vaan hänen kuolemaansa. Joulun symbolit ja juuret ovat jostain Babyloniasta ja Roomasta, ei Raamatusta. Suurin osa kristityistä ovat vain nimikristittyjä, eivätkä todellisia Jumalan lapsia. Tämä herättää paljon sekaannusta, kun ei ymmärretä, että todellisuudessa Jeesusta seuraa paljon vähemmän, kun maailman miljardit "kristityt".

        Jeesus itse asiassa sanoi: ""Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee" (Joh. 5:19). Hän siis teki sitä, mitä Isä sanoi, eikä Henki.

        Jeesus eroaa Vanhan Testamentin profeetoista siinä, että hän toimi aina Isän tahdon mukaan. Niin ei kyennyt tekemään kukaan muu. Hän sanoi: "Hän, joka on minut lähettänyt, on minun kanssani; hän ei ole jättänyt minua yksinäni, koska minä aina teen sitä, mikä hänelle on otollista" (Joh. 8:29). Näin ei pystynyt sanomaan Aabraham, Mooses tai kukaan muukaan Jumalan palvelijoista. He olivat erehtyväisiä ihmisiä. Ainoastaan Jeesus kykeni. Hän onkin ainoa tie Jumalan yhteyteen, koska sanoi: "Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt." (Joh. 5:22-23).


      • millointuleeloppu
        miten.on.asia kirjoitti:

        Tammus on pelkkä taruolento, mutta Jeesus on Jumalan Poika, joka tuli maanpäälle ja kuoli ristillä tähtemme. Hän oli todellinen henkilö, jonka opetuksia saamme lukea Raamatusta. Tammuksen opetukset lienevät aika nollassa. Eikä hän edes tarun mukaan kuollut sinun ja minun syntiemme tähden.

        Se että kristikunta on ottanut pakanallisia päiviä juhliinsa, on harhaoppia. Katolinen kirkko on täysin epäraamatullinen harhaoppi. Ja jos ajattelee vaikka joulua, niin sitäkään ei mainita Raamatussa. Raamatussa ei muistella Jeesuksen syntymää, vaan hänen kuolemaansa. Joulun symbolit ja juuret ovat jostain Babyloniasta ja Roomasta, ei Raamatusta. Suurin osa kristityistä ovat vain nimikristittyjä, eivätkä todellisia Jumalan lapsia. Tämä herättää paljon sekaannusta, kun ei ymmärretä, että todellisuudessa Jeesusta seuraa paljon vähemmän, kun maailman miljardit "kristityt".

        Jeesus itse asiassa sanoi: ""Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee" (Joh. 5:19). Hän siis teki sitä, mitä Isä sanoi, eikä Henki.

        Jeesus eroaa Vanhan Testamentin profeetoista siinä, että hän toimi aina Isän tahdon mukaan. Niin ei kyennyt tekemään kukaan muu. Hän sanoi: "Hän, joka on minut lähettänyt, on minun kanssani; hän ei ole jättänyt minua yksinäni, koska minä aina teen sitä, mikä hänelle on otollista" (Joh. 8:29). Näin ei pystynyt sanomaan Aabraham, Mooses tai kukaan muukaan Jumalan palvelijoista. He olivat erehtyväisiä ihmisiä. Ainoastaan Jeesus kykeni. Hän onkin ainoa tie Jumalan yhteyteen, koska sanoi: "Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt." (Joh. 5:22-23).

        Minustakin Jeesus oli todellinen lahkosaarnaaja, muttei ollut Jumala vaan Jumalan lähettiläs(profeetta)ja Pyhän hengen valaisema.
        Otit kaikki esimerkit Johanneksen Evankeliumista joka on kaikkein myöhäisin ja kaikkein gnostilaisin kristityistä kirjoituksista.
        Kaikki UTn kirjoitukset johtavat siihen , että Jeesuksen sanat ja esimerkki pitäisi ottaa huomioon eikä hänen luulloteltu jumaluutensa ja muu harhaoppi. Jeesuksen jumaluus on harhaoppia pakanoille ja siitä kielii lähes kaikki juhla-ajat sapatin kieltäminen.
        Rooman kirkko ei ollut sen huonompi kuin refermoitukaan vaan samassa harhassa ovat.


      • erkkiiii
        miten.on.asia kirjoitti:

        Tammus on pelkkä taruolento, mutta Jeesus on Jumalan Poika, joka tuli maanpäälle ja kuoli ristillä tähtemme. Hän oli todellinen henkilö, jonka opetuksia saamme lukea Raamatusta. Tammuksen opetukset lienevät aika nollassa. Eikä hän edes tarun mukaan kuollut sinun ja minun syntiemme tähden.

        Se että kristikunta on ottanut pakanallisia päiviä juhliinsa, on harhaoppia. Katolinen kirkko on täysin epäraamatullinen harhaoppi. Ja jos ajattelee vaikka joulua, niin sitäkään ei mainita Raamatussa. Raamatussa ei muistella Jeesuksen syntymää, vaan hänen kuolemaansa. Joulun symbolit ja juuret ovat jostain Babyloniasta ja Roomasta, ei Raamatusta. Suurin osa kristityistä ovat vain nimikristittyjä, eivätkä todellisia Jumalan lapsia. Tämä herättää paljon sekaannusta, kun ei ymmärretä, että todellisuudessa Jeesusta seuraa paljon vähemmän, kun maailman miljardit "kristityt".

        Jeesus itse asiassa sanoi: ""Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee" (Joh. 5:19). Hän siis teki sitä, mitä Isä sanoi, eikä Henki.

        Jeesus eroaa Vanhan Testamentin profeetoista siinä, että hän toimi aina Isän tahdon mukaan. Niin ei kyennyt tekemään kukaan muu. Hän sanoi: "Hän, joka on minut lähettänyt, on minun kanssani; hän ei ole jättänyt minua yksinäni, koska minä aina teen sitä, mikä hänelle on otollista" (Joh. 8:29). Näin ei pystynyt sanomaan Aabraham, Mooses tai kukaan muukaan Jumalan palvelijoista. He olivat erehtyväisiä ihmisiä. Ainoastaan Jeesus kykeni. Hän onkin ainoa tie Jumalan yhteyteen, koska sanoi: "Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niinkuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, se ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt." (Joh. 5:22-23).

        Kuitenkin Jeesus kuolessaan lausui arameaksi Jumalani...miksi minut hylkäsit?
        Nämä ei ole Jumalan sanoja vaan kärsineen ihmisen.


      • miten.on.asia

        Minä uskon, että Raamattu on 1 Mooseksen kirjasta Johanneksen Ilmesykseen asti erehtymätöntä Jumalan Sanaa. Siksi pidän sen kaikkia kirjoja yhtä paikkaansapitävinä. Jos lähtisin väittelemään Johanneksen evankeliumin arvovallasta, joutuisin loputtomaan suohon. Yhtä hyvin voi epäillä mitä tahansa muutakin Raamatun kirjaa.

        Jeesus oli 100 % ihminen ja100 % Jumala. Tätä on vaikea käsittää. Eikä sitä voikaan käsittää muuta kuin uskon kautta. Jumalan piti tulla ihmiseksi ja sovittaa synnit samassa tilassa, kuin syntiinlankeemuskin oli tapahtunut. Mikään muu ei hänen täydelliseen vanhurskauteensa nähden sopinut. Jeesuksen jumaluudesta löytyy montakin kohtaa, esimerkiksi nämä:


        " Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli J u m a l a. Hän oli alussa Jumalan tykönä...Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta" (Joh. 1:1,2,14).

        "...mutta Pojasta (Jumala sanoo): "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka" (Hebr. 1:8).

        "Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän (Jeesus) on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä" (1 Joh. 5:20).

        Ei siis ole mitenkään ristiriitaista se, että Jeesus huusi ristillä nuo sanat, jotka muuten Psalmissa 22 on profetaallisesti Pyhän Hengen johtamana sanottu. Se koko Psalmi puhuu yksityiskohtaisesti Jeesuksen ristinkuolemasta. Vanha- ja Uusi Testamentti nivoutuvat täydellisesti yhteen kuin takin vetoketju. Ja Jeesus on koko Pyhän Kirjan punaisena lankana:

        http://s7d5.scene7.com/is/image/ColumbiaSportswear2/1585914_427_f?$COL_grid$


    • Syntejä ei voi tunnustaa, jos niitä ei ole ensin tehnyt. Vai pitääkö niitä keksiä?

      Ensin pitää tehdä syntiä, että voi luopua synnistä.

      Jos tietää etukäteen mikä on väärin ja sitten karttaa sitä, niin ei siinä tarvita mitään
      välimiesoikeutta sovittelemassa, jos kukaan ei ole haastanut oikeuteen.

    • Eikö tuolla ylhäällä sanota, että Elämä on maailman valkeus.
      Etsikää siis elämää. Elämä on totta.

    • ' Pimeys valkeus' on peräisin Zarathustralaisuudesta. Se kuului myös essealaisten sanavarastoon, ja pimeyden valtakunta oli Rooma, mutta sitä ei sanota suoraan, vaan kätketysti.
      Toisinsanoen, ihan maallista on.

      Essealaiset puhuvat myös heidän joukkoonsa tulleesta valehtelijasta, nimeä ei sanota. Mutta kerrotaan, että valehtelija hylkäsi lain ja otti mukaansa muutamia henkilöitä, erosi heistä ja lähti opettamaan väärin.

      Oletuksena on, että tämä henkilö oli Paavali.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      687
      5235
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3327
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2563
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      100
      1398
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe