Järjestys!

Allnorm_nomall

Vaikka olisi joskus asunut korvessa, missä koirat on saanut räksyttää yöt ja moottorisaha ulvoa päivät, niin eihän se nyt ihmisten ilmoilla käy.

Jos vuosikaudet terrosoi melulla, häiritään kotirauhaa ja suoraan rikotaan lakiakin niin todistaahan se tekijän ollavan lukutaidoton ja lisäksi helvetin tyhmä. Jos muuttaa asuntoalueelle missä asuu muita, eikä silti tajua ottaa toisia ihmisiä ja yleisiä järjestyssääntöjä huomioon.

Koiran haukunta ja moottorisahan ääni on voimakkuudeltaan jopa 100 db.

Ohjearvot asumiseen käytettävillä alueilla, virkistysalueilla taajamissa ja niiden välittömässä läheisyydessä sekä hoito- tai oppilaitoksia palvelevilla alueilla on yöllä klo 22-7 45-50dB.

Lisäksi
1 momentissa tarkoitettu toiminta on kielletty myös muualla kuin yleisellä paikalla, jos toiminnan vaikutus ulottuu yleiselle paikalle.
Satunnainen moottorisahan käyttö on sallittua mutta jos sitä tapahtuu usein ja useita tunteja päivässä niin sitten mennään jo metelöimisen puolelle.
Kotirauhan rikkominen voisi myös tulla kyseeseen mikäli metelöintiä harrastetaan usein.
Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1992/19920993

Järjestyslaki:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612#a20.8.2010-723

43

815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minäminäme

      Metsän elukat ei ajattele kuin omia geeniä, sentakia ne pitää olla kopeissa tai aidatuilla alueilla että niitä voi toistensa lähellä pitää.

    • Kaikkivaanmetelööttöö

      No kirjoota lehtehen yleesöosastolle, tai paa postilootahan kirjes, toki nimettömänä. Niinku varmahan oot tehenykki. Eikö?

      • Paan

        Kirjootan. Paan. Toki. Oon. Kyllä.


      • Keskustantuntuma
        Paan kirjoitti:

        Kirjootan. Paan. Toki. Oon. Kyllä.

        Onko mieleesi tullut koskaan, että voisit käydä ihan naamatusten asiasta juttelemassa?


      • Erikoisentavallista

        Juuri niin.
        Muutama vuosi sitten muutin just tollaseen taajamaan, joku metsäläinen oli muuttanut keskelle kylää ja ottanut ajokoiria tarhallisen mukaansa. ihmettelin aluksi kun kaikki oli niin teennäisen ystävällisiä, mutta selvisihän se, kun valittivat mulle kukin toisensa seläntakana että kun nuo koirat räksyttää yötä päivää. Yks uuno vaihtoi taloonsa jopa uudet äänieristyslasit ennemmin kuin mainitsi itse asiasta. Ei jumalauta kun voi puhumattomat pohjalaiset olla venkuloita. Aivan kuin vanhat ämmät, toisia kyräillään ja mitään ei sanota suoraan.


      • Tonanoni

        Ihiminen tottuu melekeen minkälaasehen kuriuutehen vain ja sitä kans pualustaa ku kerran tuttua ja turvallista.


    • Antikalkkis

      Joukossa tyhmyys tiivistyy ja mitä suurempi lauma sitä tyhmempi, suuret ikäpolvet sen käytöksellään todistaa.

      Pää märkänä huhdotaan ja mekastetaan eläkeikään asti, kunnes (ehkä) tajutaan että: ei helvetti onkin touhattu koko aika sitä mitä lastenlapset tulevat vihaamaan ja halveksimaan. Omaa pärjäämistä vai ajateltu ja kaikenlaista kerätty, sillä maailma pilalle saastutettu.

    • VähäköViisastelua

      Onkahan tuollaisilla mekastajilla kuule vaihtoehtoa ? Katos kun äly auttaa luovuttamaan ja voima taas jaksamaan. Mutta kun sitä älyä ei voi kerätä niin voimailu ja jaksaminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi, vähä-älyisillä.

      • vertapakkiin

        Ei oo. Kun on vuosikymmeniä tehty tyhymyyttä niin ei siitä nuan vain luavuta vaikka laki sanoos mitä hyvänsä. Villislännes on aina uhottu ja mekastettu, ja kun sorastakin on jo senverran aikaa että kuka perkules sitä rauhaa kaipaa ? Ei ainakaa rauhattomat.


    • Vellithousussa

      Nää on just näitä, uhotaan netis nimettömänä. Hyvä ihminen, tee rikosilmoitus!

    • klapipinoltahei

      Siellä missä paljon ihmisiä ja asukkaita, on kaikenlaista hälyä ja meteliä. Jos kaipaatte hiljaisuutta ja rauhaa muuttakaa korpeen, josta nämä toimeliaat ja ahkerat ovat tulleet teitä soffilla teeveetä toliottavia häiriköimään. Se on näin yksinkertaista.

      • Korvatulpathanki

        Puhut vähän mutta asiaa!


    • sananlaskua

      Tyhmä paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä.

    • Yhteiskuntarauha

      Kaupunkilaisille ei juolahtaisi mieleenkään perustaa halkosavottaa tai koiratarhaa lähiöön. Mutta maalta muuttaneet eivät aina ymmärrä että sivityksen keskellä on noudatettava yhteisiä sääntöjä.

      • Nimmim

        Unohdit mopokorjaamon ja sirkkelin.


    • HienoaRotua

      Tarpeeksi syvältä kuusesta muuttaneita, joilla on ROTUKOIRIA, eivät koske samat säännöt kuin taviksia.

    • Rotunainen123

      Puhumattakaa sekarotuisista, nehän ne vasta paskoo ja räykyttää.
      Ja vielä jos niillon hienoot auto pihas niin kyllon syvältä.

    • työkunniaan

      Niiden jotka saavat traumoja asuinalueensa melusta, tulisi muuttaa syrjäiseen korpeen. Korpimetsä- alueella heidän laiskotteluaan ei häiritsisi mikään, saisi nukkua ilman työn ääntä puolillepäiville, niin jaksaa taas töllötellä iltayöhön teeveetä. Nämä uusavuttomat valittajat vain kadehtivat toimeliaita naapureitaan. Jokaisella on oikeus omalla tontillaan touhuta ja toimia kuten itse haluaa, kuten rakennella mitä haluaa, tehdä takkapuita, pitää lemmikkieläimiä.

      • Neuvontaja

        Rikollisuuteenko täällä nyt kannustetaan ? Ettäkö viis laeista ja järjestyssäännöistä ! Kukin saa touhuta ja toimia omalla tontillaan mitä haluaa ja tykkää, vaikka hakata akkaansa, keittää pontikkaa, myydä huumeita ja häiriköidä yhteiskuntarauhaa muista välittämättä. Missäs tuollainen villinlännenkylä sijaitsee? Tiedetään neuvoa rikolliset niille suotuisaan paikkaan.


      • Melukylä
        Neuvontaja kirjoitti:

        Rikollisuuteenko täällä nyt kannustetaan ? Ettäkö viis laeista ja järjestyssäännöistä ! Kukin saa touhuta ja toimia omalla tontillaan mitä haluaa ja tykkää, vaikka hakata akkaansa, keittää pontikkaa, myydä huumeita ja häiriköidä yhteiskuntarauhaa muista välittämättä. Missäs tuollainen villinlännenkylä sijaitsee? Tiedetään neuvoa rikolliset niille suotuisaan paikkaan.

        On katos melua ja " melua "


      • eikösvainniin

        Voi voi neuvonantaja, pahoonpirellä ei saa missään, ponunkeitto on kiellettyä, mutta saa sitä keittää jos ei jää kii, huumeita ei saa myydä missään laki kieltää, yhteiskuntarauhaa ei lain mukaan saa järkyttää. Laki ei kiellä omalla tontilla takkapuidentekoa, moottorisahan ja sirkkelinkäyttöö, rakentamista, lemikkienpitoo. Eli omalla tontilla saa tehdä kaikkea mitä laki ei kiellä, vaikka katehia votuttaa..


      • Suuoraaenuskallasanoa
        eikösvainniin kirjoitti:

        Voi voi neuvonantaja, pahoonpirellä ei saa missään, ponunkeitto on kiellettyä, mutta saa sitä keittää jos ei jää kii, huumeita ei saa myydä missään laki kieltää, yhteiskuntarauhaa ei lain mukaan saa järkyttää. Laki ei kiellä omalla tontilla takkapuidentekoa, moottorisahan ja sirkkelinkäyttöö, rakentamista, lemikkienpitoo. Eli omalla tontilla saa tehdä kaikkea mitä laki ei kiellä, vaikka katehia votuttaa..

        Juuri näin.
        Satunnainen koiran/koirien haukkuminen, sirkkelöinti, rakentaminen tms. kun ei oo rikos.
        Ei edes nurmikon leikkaaminen sunnuntaisin ole rikollista toimintaa.
        Joillekin se on vaan henki ja elämä ku saa valittaa, eikä kuitenkaan uskalleta kun taivastella ja puhua paskaa vierusnaapurien kans.


    • Skippadiskappadii

      Metsäläisille pyhiä ja rakkaita, metsään liittyviä ja metsästä muistuttavia asioita ei saa arvostella tai kieltää. Metsästyskoirien räksytys tai puihin liittyvät pärisijät, moottori jaa raivaussahat kun tuovat helpotusta metsäläisten korpi-ikävään epäluonnollisissa asumus arava-stadardeissa.

    • hurriå

      Sisämaalaisten ns. metsäläisten vähä-älyiselle käytökselle on luonnollinen selitys. Koska aivojen kehittymiselle välttämättömien omega rasvahappojen (kalaöljy) saatavuus on sisämaassa ollut heikkoa. Samaisten olentojen riitaisuudelle ja töykeydelle löytyy myös looginen selitys, sisämaassa ei ole suolaa. Tämänvuoksi he ovat olleet täysin riippuvaisia rannikon ihmisistä, joilla taas on inhimilliselle ja älylliselle elämälle tarpeelliset edellytykset on omasta takaa.

      • sisämaankasvisyöjä

        Rantaruottalaasten homojen käyttäytymiselle ja luulosairauteen siitä, että olisivat sisämaalaisia älykkäämpiä, keskenään hyvin toimeentulevia on se, että he ovat saaneet yliannoksen kalanmaksaöljyä kun äijäparit käyttävät sitä liukkarina paneskellessaan. Suolainen merivesi joka on ruotsin rannikolta peräisin on aikojen saatossa olut vaikutteena ja syynä rantaruottalaasten homoutumiseen.


    • Trono

      Biologinen totuus tuo omega rasvojen tarpeellisuus älykkyyden kehittymiseen ja taas maantieteellinen fakta on se että korvesta on ollut pitkä matka sillinhakuun merelle. Ennen maanteitä kun vesiteitä pitkin kuljettiin joten harvinaista herkkua on peräjärvillä älykkyys ollut, joten tottakai paikkakuntien kuuluisimmat henkilöt ovat oleet niitä jotka tappelee, juoksee tai hiihtää nooeasti.Ja todistaahan siitä tyhmyydestä agressiot ja väkivaltaisuus nykyaikanakin, kuten kirjoittelusta voi havaita.

      • FAKTAAFAKTAA

        " Biologinen totuus omega rasvojen tarpeellisuus älykkyyden kehittymiseen ja ...", on todettu, että rannikkoseudun asukkaat ovat tarvinneet kalanmaksaöljyä jotta saavuttaisivat sisämaan asukkien älytason, vieläkin iso ero. Suomen kaikki " älyköt" kotoisin sisämaasta, Kekkonen, Nokian pitkäaikanen johtaja Ollila, Sipilä, Vesa Keskinen jota arvostetaan suuresti, IKH: n Ilkka, Pekkarinen kepun vaikuttaja ym.ym... Urheiliat , ennen kaikkea Mieto, Vireen, Pitkämäki, Nevala, Myllylä, Antti Rajala, keihäs Kinnuset ja kaikki menestyneet keihäsmiehet sisämaasta, ym.ym... Valtaosa rikoksista tehdään rannikolla, Auver Pori, Aarnio ym.ym... rannikkoseuduilta.


      • Älykövapaaa

        Ompa pitkä lista savupirttiläisiä piristepyrkyreitä. Pervitiiniä, amfetamiiniä ja kofeiinia vaan koneeseen niin jaksaa painaa ilman pienintäkään objektiivista ymmärrystä. Hyvä omahyväiset me !

        ps. Voima auttaa jaksamaan, äly luovuttamaan. Kumpi on se sun juttus?


    • VähäköViisas

      Ei omahyväiset ymmärrä edes puhetta, saati tekevänsä väärin..

    • syylend

      eikös kurikas oo joka taloos kolme asiaa ajokoira,hirvikoira ja juoppoo huora akka joka pettää äijjäänsä kun se on mettällä...

    • ELikkojenTakiako

      Minkä helvetin takia muutaa lähiöön jos haluaa pitää eläintarhaa tai tarhaeläimiä ? Eikö suomessa oo tilaa ja metsiä jos joku nyt tahtoo metsä tai metsästyseläimien kanssa asua.

      • äomä

        Mitää Kurikas järkeellä kun rahalla ja voimalla vain .


      • kulttuuriantropologi

        Joojoo akat ja varsinkin sonnan ryvettämät piikalikat haluaa hianostella, kato oikeen ihmisten ilimoolla ja lähiös asutahan, niinku kaupunkilaaset. Mutta kun se "mun mies" onkin isältä periny ajokoirat ja asenteen "kun meillä on aina ollu koiria" niin voivoi. Äijät pysyys ja tykkääs olla korves kuuntelemas honkien huminaa ja lonujen räksytystä, mutta pakko painaa ruahonleikkurilla klani pää märkänä ruahua yhtä lyhkääseksi, kun kerran naapurin irman mieskin on hommannu väritvn.


      • siinäpäseon

        Nimimerkki kulttuuriantropologi on tyyppiesimerkki karehtiasta.


    • Mademaadikko

      Voiko olla kateellinen siitä kun on vähemmän kaikkea, siis rauhasta ?

      • meeitteeskele

        Kultuuriantrologi, nimimerkillä kirjoittavan käytös selittyy kateudella. Kun naapurin rovaa haukkuu akaksi ja sonnallehaisevaksi piikalikaksi , isäntää heriaa klanipäiseksi, niin se ei voi johtua muusta kuin kateuresta .


      • jaksaajaksaapainaa

        Kyllä rauhatoon on kateellinen kaikesta, ja varsinki rauhasta.
        Hyvä moraali motivoo, hyvä omatunto rauhoottaa.


      • Palopuhetta

        Kukaan ei voi kieltää etteiko rauhattomuus ja levottomuus olisi lisääntynyt, kysykää vaikka opettajilta. Mitä aikuiset edellä sitä lapset perässä. Epävarmuuden lisääntymisestä ja suoranaisesta hädästä todistaa lihavuuden lisääntyminen, ylensyönti. Ylensyönnin taustalla kun on yksinkertaisesti huoli tulevaisuudesta ja siksi syödään varastoon, samoin jos muuta omaisuutta turvaksi ja pahanpäivän varalle kerätään. Joku yli-innokas ruohonleikkaus ei suinkaan johdu siitä että nurmikko olisi nätti, vaan useinmiten levottomuudesta: ulkona on kiva olla mutta ei osata olla tekemättä mitään. Kokojan pitää olla jotain, vähintäänkin katsomista.


    • Rakkiu

      Kunnon ääliöitä nämä kurikkahalaaaset. Pitäis vetää aita ympärille, ja pieraasta iso Juhan naamalle

    • Nimmim

      Taitaa olla Jalasjärven Rajalanmäen asuntoalueelta kyse. Slummiutuu

    • Filosohva

      Paha ratkoo ongemia vihalla, hyvä rakkaudella.
      Siinä sitä riittää lastenlapsilta salailemista.

    • Matikkapää

      Väkivaltaisina aikoina pärjää väkivaltaiset ihmiset, hyvinä aikoina valta taas on hyvillä ja oikeudenmukaisilla. Pahuuden ja itsekkkyden aikoina taas valta ja omaisuus kasaantuu itsekäille kusipäille.
      Menestytkö ? mistäs se todistaa.

    • jalmariahokas

      Jalasjärvestäkin tykkää eniten ne jokka vähiten mistään tietää, ne jokka ei oo muualla käyny.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe