Onnibus ja rahani.

VRparempi

Matkustin Turkuun Onnibussilla, olin varannut matkan netistä aiemmin.
Yksi lähtöni oli jo peruuntunut, ja eihän Onnibus palauta eikä hyvitä jo maksettuja lippuja. Ja ei se olekaan kirjoitukseni syy.
No tuo menomatka onnistuikin ihan ok. minun piti alunperin tulla muulla kyydillä pois Turusta Tampereelle, mutta peliin astui muuttuja.
Tulin linja-autoasemalle n. klo 16:00 ja huomasin rivissä olevan parikin Onnibussin autoa parkissa. Toisessa oli tummaihoinen kuljettaja kuskin paikalla.
Kysyin häneltä Tampereen bussin lähtöaikaa, hän kertoi sen lähtevän 16:30 ja kysyi olenko varannut lipun.
Kerroin että en ollut, mutta voin varata sen kännykälläni. Aloin sitten varata lippua, jolloin kuljettaja avuliaasti auttoi asettamalla vuoron kännykkääni, ja minä siirryin hieman sivummalle maksamaan. Lippu tulikin hetken kuluttua tekstiviestillä. Kysyin lähtölaituria, jonka kuljettaja neuvoikin. Menin sinne sitten odottelemaan. Laituriin ajoi Onnibussin auto, ja tuo samainen kuljettaja avusteli matkustajia siinä, ja huomasi minut, kertoen autoni lähtevänkin toisesta laiturista. No eihän se sekään ollut, ja kymmenisen minuuttia ennen lähtöaikaa bussi tuli viereiseen laituriin, No tuo tumma kuljettaja tuli siihenkin katsomaan ja auttelemaan.
Kun sitten tuli vuoroni nousta bussiin, ei lippuni kelvannutkaan, se oli varattu seuraavalle päivälle. Siis tuo kuljettaja oli asettanut lipun huomiselle. Siinä hän sitten nosteli olkapäitään anteeksipyytävän näköisenä.
Bussia ajava kuljettaja kieltäytyi hyväksymästä matkaani. Vähän siinä hätäännyin, etten voi tännekään jäädä, ja tuo kuski sanoi, että onhan sinulla muutama minuutti aikaa ostaa uusi lippu.
Yritinkin niin netistä tehdä, muttei se vanhalle miehelle ole niin nopeaa ja helppoa, en kertakaikkiaan ehtinyt.
Tiedustelinkin sitten ostaa lippua autosta kuljettajalta, jonka hän sitten minulle myi hintaan 20 €.
Matkani tulikin maksamaan reilut tuplat sen normaalihinnasta.
Arvatkaapa millä menin Helsinkiin seuraavalla viikolla, no JUNALLA tietysti ja se maksoi vain kympin.
Yritin reklamoida tapahtuneesta Onnibussille pariinkin otteeseen heidän palautesivunsa kautta. Mutta ei sieltä ole suvaittu edes vastaamaan.

Siis tästälähtien boikotoin kyseistä firmaa ja kerron muillekin, että käyttäkää junaa, liput ovat yhtä edullisia, vessat toimivat ja jalkatilaa on mukavasti. Lisäksi olette nopeammin perillä kun pendolino viilettää 160-170 km/h.

Terveisiä Suomen paskimman palvelun firmalle Onnibussille.

13

5477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mukaparas

      Tyypillistä ylimielisyyttä. Kuskit sähläävät ja yhtiö ei puutu asiaan, koska kukaan ei enää mene uudeksi kuljettajaksi heille. Heillä ei ole varaa antaa potkuja. Muuten ei riitä autoihin kuskeja.
      Mutta miten et huomannut väärää päivämäärää heti lipun saatuasi? Mielestäni olet liian jyrkkä tavalliseen vahinkoon. Eihän tämä lipunmyyjä kiistänyt virhettä. Hän ei tiennyt kuinka toimia eli oikaista lippu. Ja ilmeisesti ei tiennyt muutkaan kuljettajat. Ja se on yhtiön vastuulla huolehtia, että virheellinen lipunmyynti voidaan oikaista heti. Turha väittää Onnibussin puolelta ettei muka oikaisua voida tehdä. Onnibuss on vastuussa virheestä ja velvollinen oikaisemaan sen. Hyvittäähän bussiyhtiöt eivät osaa. Sen verran pystyynkuolleita ovat. Tällainen vahinko voi sattua missä yhtiössä vain. Kännykkämyynnissä oletusarvona on, että lippu käytetään seuraavana päivänä. Jos lippu käytetäänkin jonain muuna aikana, on päivämäärätiedot muutettava. Joten kyllä on tyhmiä kuljettajia Onnibussilla. Ja todella tyhmiä työnjohtajia, kun eivät kouluta.

    • Työmatkalla

      Jokin tässä ei nyt täsmää. Aloittaja kertoo olleensa turun linja-autoasemalla klo 16. Silloin on lipunmyynti auki, joten miksi ihmeessä henkilö haahuilee jossakin bussien pysäköintialueella ja kyselee kuljettajilta lippua? Jos henkilö olisi ollut oikeasti fiksu, hän olisi valinnut jonkin muun kuin punaisen bussin ja saanut siihen lipun varmuudella oikealle päivälle, myös kuljettajalta ostettuna. Kaupan päälle olisi vielä saanut istumapakan, missä saisi jalat suoraan. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että matkustan työasioiden vuoksi paljon linja-autolla. Aluksi käytin paljon Onnibussia, mutta usein toistuvien pahojen myöhästymisten, autorikkojen ja ennen kaikkea tämän ahtauden vuoksi olen vaihtanut muihin autoihin. Hinta on joskus hieman kalliimpi, mutta vastineeksi ei ole ollut lippusotkuja ja matka on ollut paljon mukavampi tilavassa penkissä.

      • VRparempi

        Siis miksi ei täsmää.
        Luulin pääseväni edullisemmin Onnibussilla, ja matkahuolto ei myy siihen lippuja.
        Kun punainen bussi oli siinä, menin kysymään lähtöaikaa ja ilmeisesti luit tarinani, enkä sitä tähän nyt uudista.
        No olen iäkäs mies, ja ei heti tullut vieraassa kaupungissa mieleen mennä vertailemaan lipun hintoja matkahuoltoon. Ja kun vain puoli tuntia oli lähtöön aikaa. Tosin myöhemmin tsekkailin noita hintoja netistä, niin todellakin muilla bussiyhtiöillä oli samaan hintaan ja jopa edullisemmin matkoja tuolle samalle matkalle.
        Jos en nyt osannut siinä tilanteessa olla oikeasti fiksu, niin ei osannut kyllä onnibussin kuskikaan, joka ei päästänyt minua Turusta kotiin kolleegansa mokaamalla lipulla, vaan maksatti uuden.
        No bussikuskilla on vain hitusen valtaa, mutta tuossa kohtaa se hitunen meni överiksi ja minä nielin asian kohteliaasti ajatellen yhtiön korvaavan asian.
        Mutta toisin kävi näköjään.
        Lopputulema. Minä en suosittele kenellekkään Onnibussia, en lapsilleni, en lapsenlapsilleni. En kavereilleni. Tuo kaksikymppien jää nyt monta kertaa saamatta kyseiseltä firmalta.
        Ei se varmaan siihen kaadu, en minäkään kaadu ylimääräiseen maksamaani lipun hintaan.
        Vituttaa vaan epäoikeudenmukaisuus.

        Olisiko keneltäkään ollut pois, jos Tampereen vuoron kuljettaja olisi kohteliaasti sanonut, ole hyvä nouse kyytiin, ja hyväksynyt tuon väärin kuljettajakollegansa minulle asettaman lipun.


      • ylimielifirma

        Olisi ollut paikallaan kuskilta todeta, että pieleen meni. Istukaa. Talo tarjoaa. Mutta eihän nämä nälkää näkevät käyttäytyä osaa. Taitaa Onnibuss oikeasti vihata meitä matkustajia typerine kysymyksinemme. Heiltä, kun pitäisi osata pyytää nimmari samalla kun antaa tippiä hyvästä meiningistä.


    • Ontämäaikamoista

      Onko VRparempi juttusi edennyt? Minulla matkahuollon kanssa ollut vastaavanlaisia ongelmia, viime keväänä kun matkustin tytärtäni katsomaan helsinkiin ja varauksessa oli tullut ongelma, ja jouduin maksamaan heidän syystään tuplahinnan.

      Tuo Nonono-palveluhan näyttää auttavan näissä jutuissa jos on tuttu.

      • ilmaista

        Onko kukaan valittanut kuluttaja-asiamiehelle Sähköposti sinne niin kyllä sieltä vastaus tulee.


    • TyytyvAsiakas

      Minulla ei ole huonoja kokemuksia OB:sta. Pääsimme lentoasemalla kyytiin, vaikkei oltukaan varattuja lippuja. Maksoimme käteisellä, kun muiden matkustajien nettiliput oli ensin tarkistettu. Edullisesti pääsimme kotiin. Seuraava bussi olisi tullut reilun tunnin päästä. Kiitos hyvästä palvelusta.

      • TiluriaHSL

        Taisi mennä sitten teidän matkalippurahanne suoraan kuljettajan omaan lompakkoon. Onnbusissa ei näet ole käteismaksua käytössä ollenkaan.
        Tuskin on siis verojakaan maksettu matkastanne, harmaata talouttakin vielä.


    • Olenrobotti

      Toistuvasti ilmastointilaitteet rikki ja myöhästymisiä 15:sta aina 30 minuuttiin.

      #fuckonnibus

    • Onnetonbus

      Aivan samaa,kuin yllä matkallani Turusta Helsinkiin.
      Ilmastointi ei pelannut paluumatkallakaan.
      Yläkerrassa istutaan,kuin sardiinipurkissa.
      Jalkaparat.
      Hätistämällä vieresssä istujan muulle vapaalle istuimelle saa itselleen lisää tilaa.

    • Anonyymi

      ONNIBUS
      -kun vähempikin riittää-

    • Anonyymi

      Onnibussi on vaarallisin matkustusmuoto, kuskit joutuvat ajon aikana lukemaan tabletilta jo seuraavaa paluumatkan asiakaslistaa...

      • Anonyymi

        Se on kuskin oma moka josta pitäisi ilmoittaa bussifirmalle tai jopa poliisille. Matkustajalistaa luetaan vasta lähtöhetkellä kun porukkaa on astumassa bussiin ja tarkistetaan lippujen voimassaolo ja myydän uusia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe