Pelkkiin vesiin yli 3 liljoonaa euroa vuodessa

tuolta.löytyy

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vesi keskus-66380

uutinen on Verkkouutisissa, mutta linkki ei aukea, joten teksti ohessa


Vastaanottokeskusten arvoitus: miksi kukin asukas kuluttaa keskimäärin 211 litraa vettä vuorokaudessa?

Kansanedustaja ihmettelee keskusten runsasta veden käyttöä.

Perussuomalaisten kansanedustaja Kari Kulmala kertoo kirjallisessa kysymyksessään, että häntä lähestyi vuoden 2016 keväällä vesialan yritys sähköpostitse.

– Heillä oli käytössään vedenkulutuksen laskelmat 42 vastaanottokeskuksesta. Keskimääräinen vedenkulutus niissä oli päivässä 211 litraa/asukas, yhteiskulutus 45 710 kuutiota/kk. Veden hinta vastaanottokeskuksissa oli senhetkisen hinnan mukaan 259 632 euroa/kk; vuodessa hinta on noin 3 115 583 euroa, kysymyksessä todetaan.

Kulutus on selvästi suurempaa kuin keskimäärin kantasuomalaisella. Kansanedustaja kirjoittaa kysyneensä sisäministeriöltä vastaanottokeskusten suuresta vedenkulutuksesta. Hän kysyi, miksi ongelmaan ei ole haettu verovaroja säästäviä ratkaisuja. Asia luvattiin selvittää. Selvitys on edelleen kesken.

Maahanmuuttovirasto laittoi asiassa Kulmalan mukaan alkukesästä 2016 viestin, jossa pyydettiin kiinnittämään huomiota siihen, onko vastaanottokeskusten vedenkulutus niin poikkeavan suurta, että tulisi harkita vedenkulutusta säästäviä teknisiä ratkaisuja.

– Maahanmuuttovirastolla ei näytä olevan todellista halua päätösten tekoon asian suhteen. Se vetoaa siihen, ettei vastaanottokeskusten todellista lukumäärää voi jatkossa tietää. Kuitenkin vedenkulutus on pysynyt vastaanottokeskuksissa arvatenkin samanlaisena koko ajan, eli mitään muutoksia ei esimerkiksi vesihanoihin tai wc-pyttyihin ole tehty, Kulmalan kysymyksessä todetaan.

Vastaanottokeskuksilla on kansanedustajan mukaan yleinen velvollisuus omatoimiseen kustannustehokkaaseen ja taloudellisesti rationaaliseen toimintaan. Niillä on myös velvollisuus puuttua asiakkaidensa mahdolliseen ei-toivottuun käytökseen esim. asiakkaita informoimalla.

– Vastaanottokeskuksista myönteisen päätöksen saaneet turvapaikansaajat menevät jatkossa kuntien vuokra-asuntoihin. Mikäli muun muassa vedenkulutusta ei ole heille opastettu, runsaan vedenkulutuksen maksavat lopulta kaikki kuntalaiset, kansanedustaja toteaa.

1

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tasaarvoako

      Ja yhteiskunta maksaa sen vedenkulutuksen, mutta eipä maksa meidän suomalaisten pienillä tuloilla elävien kulutusta. Vuoden alussa juuri tuli vesimittarit ja nyt maksamme joka ainoasta litrasta jonka kulutamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe