Sipilä tehtaili vuodessa 70 miljoonan voitot

Sipilöinti

Seura: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtiota rahastamalla
https://m.kauppalehti.fi/uutiset/seura-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtiota-rahastamalla/Ndvhf3kE?ref=ampparit:8c1e&ext=ampparit

"Seura-lehti maalaa pääministeri Juha Sipilästä (kesk) kuvan laskelmoivana liikemiehenä, joka onnistui rahastamaan valtiota.

Joko valtionyhtiö teki erityisen huonot kaupat tai Sipilä erityisen hyvät, Seura toteaa laajassa pääministeri Juha Sipilän vaiheita kartoittavassa selvityksessään.

Lehti viittaa vuoteen 1996, jolloin Sipilästä tuli rikas mies. Tuolloin hän myi omistuksensa Solitrassa yhdysvaltalaiselle ADC Telecommunicationsille 100 miljoonalla markalla vain vuosi sen jälkeen, kun oli ostanut sen Rautaruukilta. Seuran mukaan Rautaruukki oli lisäksi lainannut Sipilälle ostoa varten tarvitsemansa 30 miljoonaa markkaa.

Sipilästä tuli sijoittaja ja omistusyhtiöitä kertyi vuosien varrella kymmeniä. Seuran mukaan omaisuus kertyi veronmaksajien ja "hyvien veljien" tuella".

.

Nyt meni maku Sipilästä menestyneenä yrittäjänä. Mies ostaa firman hyvävelimafialta ja lainaten vielä ostorahat firmalta jolta Solitran oli ostanut. Käytännössä siis omistus siirrettiin Sipilälle koska varmasti hyvävelimafia jo tiesi ostajan. Sipilä tekaisi vuodessa 70 miljoonaa euroa voittoa tyhjästä, siis tyypillinen eliitin koplaus. Hyvä näitä ilmaiseksi saatuja voittoja on sitten ollut sijoittaa ja kutsua itseään "bisnesmieheksi". Härskiä on meno ja rahansiirrot hyvävelimafiakerhossa.
Kysymys kuuluu koplaako Sipilä myös pääministerinä voittoja itselleen, ainakin Sipilän poikien omistamaa firmaa kohtasi arvonnousu kummasti.

43

1440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LakiJaRehellisyys

      Kuka oli järjestämässä ko. kauppaa Rautaruukin puolelta?
      Paljonko ko. Rautaruukin "välittäjä" sai "kaupasta" voitelurahoja Sipilältä?
      Tämä on jo rosvouksen huippu!

      • KoplausVeronmaksajalta

        Valtiota rahastamalla.


      • Lainatalotta

        "Nyt meni maku Sipilästä menestyneenä yrittäjänä. Mies ostaa firman hyvävelimafialta ja lainaten vielä ostorahat firmalta jolta Solitran oli ostanut. Käytännössä siis omistus siirrettiin Sipilälle koska varmasti hyvävelimafia jo tiesi ostajan. Sipilä tekaisi vuodessa 70 miljoonaa euroa voittoa tyhjästä, siis tyypillinen eliitin koplaus".

        Pörssikapassakin jäädää välillä kiinni siitä kun "lainataan" rahaa ja ostetaan sillä nousussa olevia osakkeita tehden toisten rahoilla isoa tiliä. Sipilä toiminut samalla tavalla tosin hyvävelimafian avustuksella joka jakanut varmasti osan voitoista.


      • meille-myös

    • rupiKullit

      Jokainen politiikasta elävä kusettaa valtiota nostamalla palkkaa tyhjästä .

    • Outo.yhdistelmä

      Nykyään tehdään jotain tällaisia kauppoja, Yritys tuottaa siinä vaiheessa, kun se myydään, on ajan henki. Sipilä taisi käyttää Terrafame-kaupassa samaa systeemiä, rahat lainattiin alkupääomaan valtiolta tai myyjältä.

      En osaa nyt sanoa, onko tuo hyvä vai huono. Sellainen panee miettimään, miksi hakeutui politiikkaan, eli siinä jos jossain on väärinkäytön mahdollisuus, kun itse siirtää valta-asemassa jotain myyntiin ja oma suku ostaa sitten sen sopuhintaan. Sille oli tullut tilintarkastuvirkamiehiltä tms. tarkasteltavaa.

      Pitäisi tietää tarkemmin tämä yritysten kauppojen teko, missä kohtaa on filunkia. Rautaruukin laina 30 miljoonaa, Terrafame-kaupassa lähes samas suhde hinta 100 ja alkuraha 25-30 tms. en muista sitä nyt ja siinä samaan aikaa valtiolta siirrettiin johonkin niistä 100 miljoonaa euroa. Mikä on sen valtkon siirron tausta?

      Kaikki saattaa olla laillista, mutta se ökyily se avustaja ja nuo äijät, tulevat estämään mm. kaattarin jutut täältä.

      https://riippumatonmedia.com/2016/03/31/muslimit-juhlivat-kaduilla-brysselin-iskujen-jalkeen-belgiassa/

      Huonolla omallatunnolla voi tulla halu jakaa hyvää, kun on itsekin paljon tullut saaneeksi?

    • MenkääRikastumaan

      Sipilästä voi ottaa mallia kuka tahansa ja tulla rikkaaksi. Terrafame oli myynnissä mutta ei kelvannut suomalaisille sijoittajille jostain syystä. Menkää valittajat ja perustakaa firma sekä myykää se sitten ulkomaille niin teistä tulee miljardöörejä.

      Kannattaisi työttömien pskaloisten kokeilla tätä vaihtoehtoa sen sijaan että maataan uuninpankolla ja juodaan kaljaa. Haloo kusipää työttömät - tehkää jotain niin teidän ei tarvitse loisia loppuikäänne!

      Jokainen suomalainen olisi rikkaampi kun lopetettaisiin rahan jakaminen työttömillle ja muille vätyksille. Veroja voitaisiin nimittäin pudottaa puoleen välittömästi.

      • UskomatonKataluus

        Kaikilla ei ole mahdollisuutta lainata valtionyhtiöltä kymmeniä miljoonia ostaa valtionyhtiö pikkurahalla ja myydä se valmiiksi katsotuille ostajille suurella voitolla sadalla miljoonalla. Ne ketkä ottavat mallia ovat jo valmiiksi itsekeskeisiä narsisteja ja varkaita. Suomen omaisuus on kupattu näillä keinoin mallia ottamalla hyvin pian tyhjäksi. Pikemminkin tällaisista sisäpiirihyvävelikoplauksista pitäisi rikollisena tuomita vankilaan, sillä Suomeahan tässäkin varastettiin ja myytiin.


      • SOSvokopla

        "Jokainen suomalainen olisi rikkaampi kun lopetettaisiin rahan jakaminen työttömillle ja muille vätyksille. Veroja voitaisiin nimittäin pudottaa puoleen välittömästi".

        Jäisi sitten jakaa sitä Suomen rahaa näille hyvävelirosvoille nykyistäkin enemmän kunnes kaikki kansallisomaisuus olisi kähmitty. Mitähän hyvää siinäkin olisi, eiväthän he maksa edes veroja ja piilottavat omistuksensa säätiöihin, vakuutuskuoriin ja hallintarekistereihin.


      • Navettaloinen

        Jokainen suomalainen olisi rikkaampi kun lopetettaisiin rahan jakamin maataloustukeen ja yrityksiin ja muille vätyksille. Veroja voitaisiin nimittäin pudottaa puoleen välittömästi".

        Jäisi sitten jakaa sitä Suomen rahaa näille hyvävelirosvoille nykyistäkin enemmän kunnes kaikki kansallisomaisuus olisi kähmitty. Mitähän hyvää siinäkin olisi, eiväthän he maksa edes veroja ja piilottavat omistuksensa säätiöihin, vakuutuskuoriin ja hallintarekistereihin.


      • KEPULIltaKEPULIlle2

        Sipilä, KEPU, & Lintilä, KEPU, lahjoittivat Esko Ahon, KEPU, konsulttifirmalle 4.0 Miljoonaa euroa yritystukea - entisten lisäksi.
        KEPU pettää aina.


    • kepsap

      Kuulemma ahnaus on hyvää ja haluttua polttoaineitta helevetissä?

      • KostoTarjoillaanRaakana

        Lestakyrpä tulee sukulaisineen saamaan viellä hyvinkin paljon etukäteiskokemusta maan päällä helvetin esikartanoista...


      • öhmetti

        kyllä raha minullekin kelpaisi. Minä vaan kuulun siihen ihmisryhmään, joka ei oikein pysty etenemään missään asiassa, ellei ole pakko! Liikemieheksi en tule koskaan, hyvä kun osaan kertotaulun! Jos ostan yhden lusikan, en pysty myymään sitä suurena lapiona, vaikka yrittäisin myydä sitä tyhmälle lapioitsijalle!


      • kepsap

        Arvostan sitä jos omalla työllään, oman yrityksen tuotteella pääsee rikastumaan, tuommoinen pöpilämäinen ahnaus on perseestä.


      • Nuoleetsivadpaikkaa
        KostoTarjoillaanRaakana kirjoitti:

        Lestakyrpä tulee sukulaisineen saamaan viellä hyvinkin paljon etukäteiskokemusta maan päällä helvetin esikartanoista...

        Sipilä tarvitsee rahaa lisää aneita varten. Hän aikoo vielä sijoittaa taivaan valtakuntaa ja päästä siellä sisäministeriksi. Presidentti ja pääministeriys on jo varattu.


    • KepulistiSipi

      Itse on työlläni hankkinut miljoonani toisin, kuin Sipilä verorahoista keplottelmalla.

      • ghszdxf

        Htvä sinä.


    • juasdfgh

      Sipilä on ahne keinottelija.

    • maansa_myyjiä

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Oligarkia: Lue: Sipilä-Orpo.

      Politiikka on pilalla, se pitäisi lopettaa. Demokratia ei toimi. Kepu haluaa maakuntamallin, tulin juuri maalta, jossa porukka ei lainkaan hyväksy hallituksen suunnitelmia: lisätään byrokratiaa jota piti vähentää ja valinnanvapaus on mennäkö Terveystaloon vai Mehiläiseen. Matkat pitenevät ja valtio maksaa kyydit tai sitten ei. Menee päivä aina kun tarvitsee jotain palvelua. Kalliisti rakennetut uudet terveyskeskukset ovat vajaakäytöllä (aiotaan sulkea/lahjoittaa yksityisille firmoille?). Sitten kun kuntien oma terveystoimi on ajettu alas/tuhottu, yksityiset firmat alkavat nostaa koko ajan hintoja.

      Pelkkä sote ei vähennä kuluja kun kuntien hoitoon jää yhä monta muuta hallinnonalaa: opetus, kiinteistötoimi, tekninen toimi ym. Ks. esim. Helsingin organisaatiokaavio: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/organisaatio/ tai Lapinjärvi: https://www.lapinjarvi.fi/fi/paatoksenteko/organisaatiokaavio. Kuvista puuttuu sitoumukset kunnan ulkopuolisten toimijoiden kanssa eli kuntayhtymät tms.

      Tuntuu, että hallitus ajaa maaseudun tyhjentämistä lopuistakin ihmisistä. Jos palvelut keskitetään, ihmisten on pakko mennä perässä.

      • maansa_myyjiä

        Puolueisiin kuuluu enää vain muutama prosentti kansasta. Mutta puoluepamput tuntuvat ajavan vain jäsenistön, ts. kaverien etua. Entä me suuri enemmistö? Venäjällä piti olla jäsenkirja pärjätäkseen yhteiskunnassa. Onko Suomessa nyt asiat samalla mallilla?


      • naamion

        sotessa ei edes vielläkään tiedetä tuleeko säästöä 3mijd vai tappioi samassa määrin, tuntuu olevan tietoinen sumutus soten luonteesta,


    • ghkhxdg

      Ahne.

    • dfkfhfg

      Kepu Sipilä on saanut yritystukia 30 miljoonaa euroa vero ja velkarahoistamme.

    • Hölmölähyysäärosvoja

      Jossain toisessa maassa tuollainen rosvo olisi tapettu ajat siten.

    • Kuopattaviatuollaiset

      Mitä vittua??? Valtio antoi rosvolle 30 miljoonaa jotta tämä pystyi ostamaan sadan miljoonan arvoisen yhtiön valtiolta 30 miljoonalla. Kokoomushan tuollaista hyväveljiewn avulla kansalta varastamista tekee aina ja kaikkialla, muta kepuloisisista terroristien kutsuja Pöpilä lienee härskeimmästä päästä.

    • sweco

      Keputuki-miljonääri "suomentuho"-Sipilä???

      Pakkotyöllistetyt pätkähalpatyö-harjoittelija-aktiivimalliset painelee kuvaruutu edessään ja laput korvilla "töihin" - EU-sipilän uusneuvostoliittolainenEU- suomi?

      Maamme liitetty jo SWE- Satanic Wallenberg Empire - ruotsiin EU;n tulevaisuuden suunnitelmissa, jota kohti suomesa viedään, mm. yritykset pitkälti siirretty ruotsalaisomistuksiin?

      http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252682-sipila-suomi-ja-eriarvon-humppaveikot

      https://www.vauva.fi/keskustelu/2987471/sipilan-hyvinvointi-suomi-yli-miljoona-ihmista-elaa-koyhyysrajan-alapuolella-n-20

      http://nwohavaintoja.blogspot.com/2018/08/juha-sipila-paasti-ilmoille.html

      http://nwohavaintoja.blogspot.com/2016/04/tyoministeri-uskoo-yha-100-000.html

    • zkdfgtj

      Loputtoman ahne.

    • ighdf

      Kepu kepuloi aina.

    • HellYes

      Jeesus ei sipilän tekoja hyvällä katso. Jeesus ei tule köyhien kiusaajaa taivaaseen päästämään. Helvettiin tuo huijari joutuu. Nauttikoon nyt kun voi ja naurakoon köyhille. Jonain päivänä tuo nauru hyytyy, kuten kaikilla muillakin köyhien kiusaajilla.

      • hfgfz

        Nimenomaan näin se menee loppupeleissä.


    • SanteriAlkio2

      Uskomaton kepulikonna, tai kaksi, sehän nimitte heti sen "lastensairaala-säätiön" keltanokka Bernerin apurikseen myös politiikan puhalluspuuhiin, Suomen valtionkassan kimppuun!
      Sipilä-Berner, politiikan röyhkein ihmissusipari.
      !
      Uskooko KEPUn maajussit, että Sipilä-Berner ajaisi muka heidän etujaan - kuin nimeksi.
      Sipilä-Berner ei varmasti aja Suomen etuja.
      Sipilä-Berner ajaa vain omia etujaan - siinä ohessa myös sen, joka parhaiten maksaa!
      !

    • sonot666

      Kannattaa ruveta Sipilän kaveriksi(jos pääsee) voi saada hyviä bisnesvinkkejä.

    • dfrtm

      Raha menee rahan luo.

    • Vieläkö_muistatte

      kun lestarosvo näytteli kovaa bisnesmiestä ja kuulutti että valtiolla pistetään taseet töihin? Unohtui vaan lestarosvolta kertoa että todellisuudessa oli tarkoitus täyttää omat ja lähipiirin pankkitilit veronmaksajilta rosvotuilla rahoilla. Kohta kaikki on ilmaistöissä että lestarosvon ja Orpon lähipiiri saan kupattua entistä enemmän.

    • kirjavatalous

      Ja pääministerinä varmistaa vielä, ettei valtiolta keinotelluista varoista tarvitse maksaa veroja, säädättämällä lakeja suojaamaan omaisuuttaan verottajalta.

      • xdfkjgd

        Se kovan luokan veroluikuri.


      • Kaskassss
        xdfkjgd kirjoitti:

        Se kovan luokan veroluikuri.

        Verolait ovat vanhaa perua eikä edes vasemmisto hallituksessa ollessaan ajanut niiden muuttamista vaan hyväksyvät kansan vaurastumisen. Reppanat ruikuttaa.


      • wisq
        Kaskassss kirjoitti:

        Verolait ovat vanhaa perua eikä edes vasemmisto hallituksessa ollessaan ajanut niiden muuttamista vaan hyväksyvät kansan vaurastumisen. Reppanat ruikuttaa.

        Linkki "tietoosi", muutoin huuhaata.


      • pfjza
        Kaskassss kirjoitti:

        Verolait ovat vanhaa perua eikä edes vasemmisto hallituksessa ollessaan ajanut niiden muuttamista vaan hyväksyvät kansan vaurastumisen. Reppanat ruikuttaa.

        Älä valehtele. Ei horinaasi uskota tällä palstalla.


      • kuinkASattuikin

        Vakuutuskuoret tuli kuin taivaan lahjana, yllättäen ja pyytämättä. Vai miten se meinkään......


    • Kappasvuan

      Joka tapauksessa Sipilä on maksanut valtiolle velkansa korkojen kera toimimalla esimerkillisenä pääministerinä. Kiitämme.
      Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

      • xgoj

        Olipa paksua kepupropagndaa jota ei kukkan usko eli varsinaisen aivopierun päästit.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3757
    2. 208
      3039
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      175
      1380
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1334
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe