Kotimainen ruoka EUn puhtainta

Kyllä.passaa.napostella

Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA:n tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa syödään Euroopan puhtainta ruokaa. Suomalaisen ruuan tuotannossa on korkea hygienia, tuoteturvallisuus, tuotantoeläinten hyvinvoinnista huolehtiminen sekä edistynyt teknologia. Kotimainen ruoka tulee ruokapöytiimme suoraan suomalaisilta tuottajilta.

Lähellä tuotetut elintarvikkeet on myös helppo jäljittää, sen takaa ensiluokkainen ruokaketjumme. Kotimaisen ruuan tuottaminen sitoo hiiltä Suomessa. Suomessa riittää vettä yllin kyllin ruuan tuotantoon. Suomessa maatalouden tuotantoyksiköt ovat edelleen kansainvälisessä vertailussa pieniä, ihmisen ja perheviljelmän kokoisia. Kotimainen ruuantuotanto on oleellinen osa suomalaista maalaismaisemaa.

Kotimainen ruoka on turvallista, sillä meillä ei käytetä antibiootteja säännöllisesti eläintuotannossa eikä meillä ole salmonellaa. Lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita käytetään Suomessa muita maita vähemmän. Maa, ilma ja vesi ovat turmeltumattomampia kuin tiheämmin asutuissa maissa. Lisäksi suomalainen elintarvikevalvonta ja tarkastukset takaavat turvalliset tuotteet.

45

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomessa syödään myös mautonta ja ylihintaista ruokaa.

      • Olisi.mukava.kuulla

        Niin..
        mikä ei ole mautonta ?
        Itse ainakin olen kotimaiseen lähiruokaan hyvin tyytyväinen.
        Jää paljon kuljetusketjuja pois.

        Jos säilykepurkki ja muovirasia ruokailua harrastat, kyllä aidosti tehty
        on ihan eri sarjassa näiden kanssa. EIPÄ SILTI, KYLLÄ NIILLÄKIN KAUPUNKILAINEN TULEE TOIMEEN, itse en ole niihin ihastunut.
        Kun liikun paljon maanteillä, pyrin valitsemaan kotiruoka merkinnällä
        olevat ruokailupaikat. esim. perunamuusi, kyllä siinä ero, onko tehdastekoinen perunajauhe, tai perunoista tehty. Jauhe hyvää että kyllä toimeen tulee, muttei nyt vedä vertoja itse tehdylle muusille. Onhan kuivattu jauhe peruna sikäli hyvää, että säilyy pitkään. ns "sissimuonaa". Sitä armeija harjoituksissa syötiin metsissä, ja hyvää oli, eli maku on syöjän suussa. Kuin kauneus katsojan silmässä.

        Kaupunkilainen syö kovia raskanperunoita, ja tehdas tehtyä jauheliha kyljyksiä.
        Ja sanoo, että on hyvää, parempaa kuin maalla. Ettei juuri maalta kaivettu, peruna, porkkana, punajuuri, salaatit, jne ole niin hyviä kuin hänellä Espanjasta tullut vastaava. Ja vielä lisään sellaisen herkun kuin raparperi, kun sitä juuri tarjolla, kiisselinä, mansikkaa päällä, ja juuri maalta otettu. Ne kasvaa nyt hullun lailla, kun leikkaat raparperiä penkistä, muutaman päivän päästä kahtavertaa enemmän otettavissa. Nyt juuri mehukkaimillaan, helppo tehdä, tekin palstalaiset siihen yllätte. Vettä kattilaan, raperperi puhdistettuna, harjaten tai "nylkien" sekaan vartin kiehuu nätisti, sokeria tai muuta makeutusainetta, ja perunajauho vesilasiin - n 2 litraan 1/3 lasillinen, sekoittaen ja kaato sekaan hämmentäen. Siinä muhii vähän aikaa, hyvää kuin mikä. Raparperiä ei liikaa, tulee karvasmaku muuten.
        Pariinlitraan 4-5 pienosta raparperiä, kun kaikki valmista mansikoita desi-pari päälle.
        -ei näitä tarvi ulkomailta asti roudata.


      • Olisi.mukava.kuulla kirjoitti:

        Niin..
        mikä ei ole mautonta ?
        Itse ainakin olen kotimaiseen lähiruokaan hyvin tyytyväinen.
        Jää paljon kuljetusketjuja pois.

        Jos säilykepurkki ja muovirasia ruokailua harrastat, kyllä aidosti tehty
        on ihan eri sarjassa näiden kanssa. EIPÄ SILTI, KYLLÄ NIILLÄKIN KAUPUNKILAINEN TULEE TOIMEEN, itse en ole niihin ihastunut.
        Kun liikun paljon maanteillä, pyrin valitsemaan kotiruoka merkinnällä
        olevat ruokailupaikat. esim. perunamuusi, kyllä siinä ero, onko tehdastekoinen perunajauhe, tai perunoista tehty. Jauhe hyvää että kyllä toimeen tulee, muttei nyt vedä vertoja itse tehdylle muusille. Onhan kuivattu jauhe peruna sikäli hyvää, että säilyy pitkään. ns "sissimuonaa". Sitä armeija harjoituksissa syötiin metsissä, ja hyvää oli, eli maku on syöjän suussa. Kuin kauneus katsojan silmässä.

        Kaupunkilainen syö kovia raskanperunoita, ja tehdas tehtyä jauheliha kyljyksiä.
        Ja sanoo, että on hyvää, parempaa kuin maalla. Ettei juuri maalta kaivettu, peruna, porkkana, punajuuri, salaatit, jne ole niin hyviä kuin hänellä Espanjasta tullut vastaava. Ja vielä lisään sellaisen herkun kuin raparperi, kun sitä juuri tarjolla, kiisselinä, mansikkaa päällä, ja juuri maalta otettu. Ne kasvaa nyt hullun lailla, kun leikkaat raparperiä penkistä, muutaman päivän päästä kahtavertaa enemmän otettavissa. Nyt juuri mehukkaimillaan, helppo tehdä, tekin palstalaiset siihen yllätte. Vettä kattilaan, raperperi puhdistettuna, harjaten tai "nylkien" sekaan vartin kiehuu nätisti, sokeria tai muuta makeutusainetta, ja perunajauho vesilasiin - n 2 litraan 1/3 lasillinen, sekoittaen ja kaato sekaan hämmentäen. Siinä muhii vähän aikaa, hyvää kuin mikä. Raparperiä ei liikaa, tulee karvasmaku muuten.
        Pariinlitraan 4-5 pienosta raparperiä, kun kaikki valmista mansikoita desi-pari päälle.
        -ei näitä tarvi ulkomailta asti roudata.

        Valitettavasti kotimaisesta lihasta ei saa kunnon pihviä yrittämälläkään. Muutamankin olen elämässäni paistanut.


      • eikäKotimaisesta

        rukiista saa leipää leivottua,
        se on rehua,
        ruis leipään tuodaan puolasta...
        niin se maalaisliitto kiky loikkaa...


      • "Suomessa syödään myös mautonta ja ylihintaista ruokaa. "

        Mautonta kaikki ruoka, jos ei mausta.

        Ylihintainen on mahdottomuus vapaan kilpailun EU:ssa.


      • räkäpää kirjoitti:

        "Suomessa syödään myös mautonta ja ylihintaista ruokaa. "

        Mautonta kaikki ruoka, jos ei mausta.

        Ylihintainen on mahdottomuus vapaan kilpailun EU:ssa.

        Kyllähän suomalainen ruoka valitettavasti usein on mautonta perunamössöä.
        Maailman parasta ruokaa saa Italiassa


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Kyllähän suomalainen ruoka valitettavasti usein on mautonta perunamössöä.
        Maailman parasta ruokaa saa Italiassa

        Ei se italialainen ruoka maistu ilman mausteita milleen.
        Basilika maistuu tietty balikalle, mutta niin ruohosipulikin ruohosipulille.


      • Anonyymi
        eikäKotimaisesta kirjoitti:

        rukiista saa leipää leivottua,
        se on rehua,
        ruis leipään tuodaan puolasta...
        niin se maalaisliitto kiky loikkaa...

        suurleipomot tuovat taikinat euroopasta
        osta pienleipomon leipää


      • räkäpää kirjoitti:

        "Suomessa syödään myös mautonta ja ylihintaista ruokaa. "

        Mautonta kaikki ruoka, jos ei mausta.

        Ylihintainen on mahdottomuus vapaan kilpailun EU:ssa.

        Ei pidä paikkaansa! Osta joskus, vaikka sillä sossutuella jolla elät, oikeaa eteläamerikkalaista pihviä, mieluimmin härkää, jos jotain ymmärrät ja suomalista ja maista raakaa lihaa, niin sinä ja muut älypelin järjen jättiläiset opitte jotakin, jos on vähäkin järkeä päässä tai makuhermoja suussa.
        Petoksista; ostin kiireessä lehtipihviä, kun tuli vieraita ja se oli suomalaista ja "lehtipihvit" olivat siipikarjan, siis broilerin tai vanhan kanan lihaa.
        Näin toimi Maalaisliitto ja Keskustapuolue petti aina, nyt Suomen keskusta on maaliman suurin rikollisjärjestö!
        Kepu, sen hallinnoimat yritykset pettävät asiakkaita mitä törkeimmin.
        Kyllä suomalaisen lihan maine on jo nyt tarpeiksi alhaalla, ettei kananlihaa kannata myydä naudanlihana.
        Kuinka alas voi valeissaan painua "puhtaiden suomalaisten elintarvikkeiden" tuottajat mennä?


      • osmium1 kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa! Osta joskus, vaikka sillä sossutuella jolla elät, oikeaa eteläamerikkalaista pihviä, mieluimmin härkää, jos jotain ymmärrät ja suomalista ja maista raakaa lihaa, niin sinä ja muut älypelin järjen jättiläiset opitte jotakin, jos on vähäkin järkeä päässä tai makuhermoja suussa.
        Petoksista; ostin kiireessä lehtipihviä, kun tuli vieraita ja se oli suomalaista ja "lehtipihvit" olivat siipikarjan, siis broilerin tai vanhan kanan lihaa.
        Näin toimi Maalaisliitto ja Keskustapuolue petti aina, nyt Suomen keskusta on maaliman suurin rikollisjärjestö!
        Kepu, sen hallinnoimat yritykset pettävät asiakkaita mitä törkeimmin.
        Kyllä suomalaisen lihan maine on jo nyt tarpeiksi alhaalla, ettei kananlihaa kannata myydä naudanlihana.
        Kuinka alas voi valeissaan painua "puhtaiden suomalaisten elintarvikkeiden" tuottajat mennä?

        Ei kai se Maalaisliiton vika ole ettet osannut erottaa broileria naudasta.
        Siinä paketissa kyllä lukee mitä se on.


      • osmium1 kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa! Osta joskus, vaikka sillä sossutuella jolla elät, oikeaa eteläamerikkalaista pihviä, mieluimmin härkää, jos jotain ymmärrät ja suomalista ja maista raakaa lihaa, niin sinä ja muut älypelin järjen jättiläiset opitte jotakin, jos on vähäkin järkeä päässä tai makuhermoja suussa.
        Petoksista; ostin kiireessä lehtipihviä, kun tuli vieraita ja se oli suomalaista ja "lehtipihvit" olivat siipikarjan, siis broilerin tai vanhan kanan lihaa.
        Näin toimi Maalaisliitto ja Keskustapuolue petti aina, nyt Suomen keskusta on maaliman suurin rikollisjärjestö!
        Kepu, sen hallinnoimat yritykset pettävät asiakkaita mitä törkeimmin.
        Kyllä suomalaisen lihan maine on jo nyt tarpeiksi alhaalla, ettei kananlihaa kannata myydä naudanlihana.
        Kuinka alas voi valeissaan painua "puhtaiden suomalaisten elintarvikkeiden" tuottajat mennä?

        "Osta joskus, vaikka sillä sossutuella jolla elät, oikeaa eteläamerikkalaista pihviä, mieluimmin härkää"

        No mutta my dear ntiO.

        Enhän minä voi viedä kotimaiselta luomuviljelijältä leipää suusta.
        Mitä Sorkka-Lisbeth tähän sanoisikaan.


        "jos jotain ymmärrät ja suomalista ja maista raakaa lihaa, niin sinä ja muut älypelin järjen jättiläiset opitte jotakin, jos on vähäkin järkeä päässä tai makuhermoja suussa."

        My dear ntiO, ei raakaa lihaa pidä syödä.

        Kehoitan menemään rauta- ja kodintekniikkakauppaan, niin sieltä löydät hellan ja pannun, joilla paistaa se pihvi.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Ei kai se Maalaisliiton vika ole ettet osannut erottaa broileria naudasta.
        Siinä paketissa kyllä lukee mitä se on.

        Pakkauksessa luki Lehtipihviä isoilla kirjaimilla. Se oli tehty tarkoituksella siten, että jos ei lue pientä tekstiä ja huomaa ketun kuvaa varmasi uskoo ottaneensa hyllystä oikeaa naudanlihaa ja lehtipihviä.
        Aina ja kaikkialla missä on Suomen keskusta ja sen edeltäjät saa varoa petosta, se siellä kuitenkin on pohjalla.


      • räkäpää kirjoitti:

        "Osta joskus, vaikka sillä sossutuella jolla elät, oikeaa eteläamerikkalaista pihviä, mieluimmin härkää"

        No mutta my dear ntiO.

        Enhän minä voi viedä kotimaiselta luomuviljelijältä leipää suusta.
        Mitä Sorkka-Lisbeth tähän sanoisikaan.


        "jos jotain ymmärrät ja suomalista ja maista raakaa lihaa, niin sinä ja muut älypelin järjen jättiläiset opitte jotakin, jos on vähäkin järkeä päässä tai makuhermoja suussa."

        My dear ntiO, ei raakaa lihaa pidä syödä.

        Kehoitan menemään rauta- ja kodintekniikkakauppaan, niin sieltä löydät hellan ja pannun, joilla paistaa se pihvi.

        Sanotaan että aiemmin brasilialainen härkä oli parempilaatuista kuin kotimainen
        Nyt eroa ei huomaa. Muutamankin pihvin paistaneena ja cheffin vikaa omaavana.
        Tärkeämpää kuin lihan alkuperä on sen oikea käsittely eli pari tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön ja tulikuuma pannu rypsiöljyn ja voin seoksella.


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Valitettavasti kotimaisesta lihasta ei saa kunnon pihviä yrittämälläkään. Muutamankin olen elämässäni paistanut.

        täytyy sano että koin ahaa elämyksen kun ekaa kertaa otin omaa pihvisonnia palautuksena teurastamolta.Ihan sama onko jääkaappikylmää vai huoneenlämpöstä kun pannulle nakkaa..aina mureaa ja pehmeää ja tuoksuu hyvälle.mitä kauemmin raakakypsyttää vakuumissa jääkaapissa sitä mureampaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        täytyy sano että koin ahaa elämyksen kun ekaa kertaa otin omaa pihvisonnia palautuksena teurastamolta.Ihan sama onko jääkaappikylmää vai huoneenlämpöstä kun pannulle nakkaa..aina mureaa ja pehmeää ja tuoksuu hyvälle.mitä kauemmin raakakypsyttää vakuumissa jääkaapissa sitä mureampaa.

        Ja tietysti Älypeliä muutama kierros ennen rukoilua ja ainakin viisi sen jälkeen.

        En tälläkään kerralla usko sanojasi.

        Taitaa taas hullujen huoneella olla kova tuuli.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Sanotaan että aiemmin brasilialainen härkä oli parempilaatuista kuin kotimainen
        Nyt eroa ei huomaa. Muutamankin pihvin paistaneena ja cheffin vikaa omaavana.
        Tärkeämpää kuin lihan alkuperä on sen oikea käsittely eli pari tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön ja tulikuuma pannu rypsiöljyn ja voin seoksella.

        Etkö ole kuullut lihan riiputuksesta?
        Ota selvää perusasioista, myös tästä asiasta!
        Taitaa olla tietosi koivin vähäisiä ja keputotuuden saastuttamia?


      • osmium1 kirjoitti:

        Etkö ole kuullut lihan riiputuksesta?
        Ota selvää perusasioista, myös tästä asiasta!
        Taitaa olla tietosi koivin vähäisiä ja keputotuuden saastuttamia?

        Kysyy mies joka ei erota broileria naudasta?
        Sitäpaitsi pihvi on yliarvostettua. Jos haluaa maistaa todella maukasta lihaa kannattaa ostaa briskettiä.
        Aikaa kuluu melkolailla mutta lopputulos on vaivan arvoinen.


      • OikeistoSosDem kirjoitti:

        Kysyy mies joka ei erota broileria naudasta?
        Sitäpaitsi pihvi on yliarvostettua. Jos haluaa maistaa todella maukasta lihaa kannattaa ostaa briskettiä.
        Aikaa kuluu melkolailla mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

        Mites siellä tulee?
        Huomasi heti kun tulin kotiin kun avasin pakkauksen, sieltä löytyi harmahtavaan muovikelmuun pakattua kanaa.
        Miten sinä näet ensimmäisen pakkauksen, joka on lähes koko pakkauksen alalta peitetty kuvilla ja mainostekstillä ja sen sisällä on harmahtavaan muoviin pakattuja "lehtipihviä" oikeasti kanaa.
        Se oli niin velttoa ja vetistä ettei ilman muoviin käärimistä sitä olisi pysynyt edes pakkauksesta nostamaan.
        Miten voi näin mitätöntä kanaa myydä naudanlihana?
        Eihän kepulaiset ja heidän omistamansa tai hallinnoimansa yritykset petä koskaan. ei petä koskaan....
        .


    • Ammattillitonmiljoonat

      Varmasti on ainakin puhtaimmasta päästä.Pirun kallista on ,jopa euroopan unionin kalleinta.Tosin ei sitä tarvi ihmetellä koska tukijussien ammattiliiton MTK omaisuus on 250 mijoonaa euroa.Ei oo ainakaan halpuutettu.

      • Ei taatusti ole! Elohopeayhdisteet ovat erittäin myrkyllisiä, on jopa yksi viiden myrkyllisemmän yhdisteen maalimassa.
        Maassa elohopea metalloituu erittäin myrkylliseksi metyylielohopeaksi, joka varastoituu kasvien vihreisiin osiin. Mutta eihän Suomen lehmät ja sonnit syö kasvien vihreitä osia.
        Elohopea on peräisin maan, varsinkin soiden korkeista elohopeapitoisuksista, toinen erittäin suuri myrkytyksen lähde on ollut elohopeaa si8sälävät peittausaineet, lannoitteiden mukana on tullut varmaan satoja tonneja ja sitten muut varta vasten eliöitä ja eläimiä tappavat myrkyt siis.,myrkyt.


    • vapausvalita

      Kyllä kotimaista ostaisi monikin. Mutta hinta sanelee myös oman osansa ostokäyttäytymisessä.

      Muistan Hannu Karpon ohjelman, jossa maajussin emäntä oli ostoksilla. Ja kas kummaa, mitä laukusta löytyikään? Ulkomaisia elintarvikkeita ja syynä oli halvempi hinta. Että niin se maajussi muita neuvoo ostamaan tuotteitaan mainostaen niiden puhtautta ja erinomaisuutta, mutta itse toimi ainakin tuo emäntä noin. Tuollainen kaksinaamaisuus (MTK ja kepu, en nyt erityisesti tarkoita tuota yksittäistä paksua eukkoa Karpon ohjelmassa) ) on jo sellaista, että piruuttanikin vältän kotimaisen ostamista. Tosin saahan Lidlistäkin kotimaista, jos joku sitä haluaa ja haluaa ottaa myös hinnan huomioon. Siellä se on halpaa. Mutta jos välttämättä haluaa ostaa kallista kotimaista, silloin kannattaa välttää Lidlin myymälöitä.

    • Faktapukkaa

      Punikit ovat hädissään, kun suomalainen ruoka-aines on parasta. Jos joku punikki ei osaa pihviä paistaa niin ei osaa.

      • Valintansa

        Näin se menee.-.
        Syökööt punikit sitten pläkkipurkista, siinä se heille ulkomaa, alkumaa on, josta vouhottavat.-.


      • Valintansa kirjoitti:

        Näin se menee.-.
        Syökööt punikit sitten pläkkipurkista, siinä se heille ulkomaa, alkumaa on, josta vouhottavat.-.

        Yksinkertaista ja vähä-älyistä Apollonkadun trollausta.


      • eupuoletbudjet.maatalout

        Kuka nyt punaista lihaa syö paitsi sisäsiittoinen juntti. Järkevät ihmiset eivät halua syöpää persesilmäänsä syömällä kuollutta.


    • stalinii

      Virastot lahjottu, täynnä entisen Itäblokin ja Välimeren maiden läpensä mätää paskaa. Suomessa Euroopan sairain ja lihavin väestö paskan sapuskan takia.

    • monessa.mukana

      Kyllä, maito ratkaisee.

      http://www.elinahytonen.fi/2013/03/murheita-maidosta/
      https://raakaruoka.wordpress.com/2010/07/04/maito-petosta-ja-propagandaa-2/

      "Helsingin yliopisto tutki suoraan tiloilta myytävää pastöroimatonta maitoa. Listeriabakteereja sisälsi 5,5 % ja ehec-bakteereja 3 % näytteistä. Listeria surmaa vanhuksia ja ehec lapsia. Reilussa vuodessa kolme raakamaitoepidemiaa on vienyt monia ihmisiä sairaalahoitoon. Lasten ja vanhusten ei Suomessa suositella juovan raakamaitoa ollenkaan.[50]
      Uloste- ja ihoperäiset bakteerit ovat yleisiä raakamaidossa. Lanta on voinut saastuttaa lehmien syömän rehun, mutta myös lehmien lantaisuus aiheuttaa saastumista. Listeriaa on raakamaidossa kolminkertaisesti EU-keskiarvoon verrattuna.[50]"

    • Rapuripuliarallaa

      Kotimainen ruoka on turvallista, sillä meillä ei käytetä antibiootteja säännöllisesti eläintuotannossa eikä meillä ole salmonellaa. ..

      • Anonyymi

        Alkukesästä oli tutkimus, julkaistiin muiden muassa Maaseuduntulevaisuudessa salmonella oli 16 % ja listeriaa 60 % suo0malaisessa lihassa!
        Etkö lue Maaseuduntulevaisuutta?

        Suomessa ei ole salmonella VAILLA OLEVAA SIIPIKARJAN LIHAA KUN KEPULAISTEN IÄNIKUISISSA VALEISSA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alkukesästä oli tutkimus, julkaistiin muiden muassa Maaseuduntulevaisuudessa salmonella oli 16 % ja listeriaa 60 % suo0malaisessa lihassa!
        Etkö lue Maaseuduntulevaisuutta?

        Suomessa ei ole salmonella VAILLA OLEVAA SIIPIKARJAN LIHAA KUN KEPULAISTEN IÄNIKUISISSA VALEISSA.

        Muutenkin kepulaiset punkerot voisivat vähentää lihan ahmimista. Punaisesta lihasta syntyvien peräsuolensyöpien hoito tulee kalliiksi rehelliselle suomalaiselle veronmaksajalle.


    • Anonyymi

      onkohan vanhanen syönyt kotimaista kun ukko on täynnä syöpäkasvaimia

      • Anonyymi

        Syönyt ulkomailla rehuviljaksi kelpaavaa suomalaista leipäviljaa.


      • Anonyymi

        euroopantuotteiden antibioottijäämät ovatsuuria ne tappavat suolistopakteerit


    • Anonyymi

      Huh huh mitä harhaluuloja ! Suomalaiseen ruokaan lisätään gmo:ta, sitä on esim. rypsi-ja rapsiöljyissä, ja niistä tehtävissä leivissä, piirakoissa jne, ruoassa on lisäksi E-johdannaisia ym. shittiä...Seuratkaa nyt edes aikaanne !

    • Anonyymi

      GMO:n lisäksi siinä on ATOMIA ku ruoka keitetaan
      kaivosten pilaamassa PASKA-VEDESSÄ

    • Anonyymi

      Kiitos kuuluu kehittyneelle elintarviketeollisuudelle mene sekä turvaavalle regulaatiolle.

      • Anonyymi

        Ei aikuinen ihminen juo maitoa tulipa se utareesta tai Valion letkuista.


    • Anonyymi

      Netflixin dokkareissa pyörii kyllä todellisuutta, mitä shittiä meille syötetään ja millaista "vettä" meille juotetaan... Ainoastaan luomuruoka on puhdasta.

      • Anonyymi

        Luomu-nimike on vain Tiilikaisen tapaisten tukijussien tapa höynäyttää sinunlaisia typeryksiä. Mihin se tärkkelys ja muut haitalliset aineet muka siitä 'luomuperunasta' katoaisi. Vedestä en tiedä muuta kuin sen että selluköpit ovat siihen jo vuosia sontineet kaivosteollisuuden kanssa Kekkosesta lähtien.


    • Laita mistä tuon tutkimuksen voi lukea.
      KEPULAISET LAITTAVAT MILLOIN MITÄKIN "TUITKIMUKSIA" JOILLA EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ SELLAISEN TUITKIMUKSEN KANSSA, MISSÄ otetaan edustava näyte ja se TUTKITAAN puolueettomassa auditoidussa laboraattorissa.
      Yleensä keputotuus on se, että kun Hollannissa koristekasville esimerkiksi hyasinteille käytetään paljoin "kasvinsuojeluaineita" siis myrkkyjä, niin suomalainen ruoka on puhdasta. Ensin pitää laskea vain peltopinta-ala ja sitten myrkyn LD50 luvun mukaan laskea todellinen tilanne ja se sitten näytteitä analysoimalla varmistaa. Suomessa on hyvin on paljon muiden myrkkyjen ohella elohopeaa ja se ei näy nyt ostetussa tilastoissa kun elohopea on jopa Suomessa kielletty, sitä saa tosin käyttää Esko Ahon hallitus teki tällaisen kuprun.
      Kepu pettää AINA.

      Lannoitteet kg/ha ei anna sitä totuutta kun kg /viljatonnia kohti. Suomalinen nurmi- ja näennäisviljelyn pinta-ala on mukana , ei kai kukaan myrkkyjä peltoon pane, jos ei ole edes kylvänyt siementä, mutta kuittaa tukiaiset tarkastajan suosiollisella avustuksella.
      Laitatuloksia, niin katsomme porukalla mitä kepu taas valehtelee ja miten totuus olisi pitänyt selvittää.

    • Anonyymi

      Kuuluuhan se glyfosaattikin siihen puhtaaseen suomalaiseen maatalouteen!

      • Tuo tilasto lienee tehty samoin kuin entinen, se ei kuvaa millään muotoa elintarvikkeiden puhtautta. Se kuvaa sitä kuinka paljon myrkkyjä, kauniisti sanottu kasvinsuojeluaineita on ostettu hehtaaria kohti. Siis hehtaaria kohti, kg/ha.
        Maassa olevia jäämiä tai erittäin suurta elohopeapitoisuutta joka on miellä täällä Suomessa todella korkea.

        Tämä tutkimus ei myöskään kerro suomalisen salaatin järjettömän suurista nitriittipitoisuuksista. Nitriitti aiheuttaa aivan varmasti mahasyöpää.

        Naudanliha oli niin elohopeapitoista, ettei sitä olisi saanut viedä vanhan EY/EU alueelle kuin ongelmajätteenä.
        Paljonko elohopeapitoisuudet ovat nyt laskeneet, sitä en tiedä, koska maatalousministerinä on ollut Suomen keskustan Älypelin järjen jättiläinen. Se takaa, ettei oikeaa totuutta elintarvikkeiden myrkky- ja raskasmetallipitoisuuksista on käytännössä mahdoton saada!


      • osmium1 kirjoitti:

        Tuo tilasto lienee tehty samoin kuin entinen, se ei kuvaa millään muotoa elintarvikkeiden puhtautta. Se kuvaa sitä kuinka paljon myrkkyjä, kauniisti sanottu kasvinsuojeluaineita on ostettu hehtaaria kohti. Siis hehtaaria kohti, kg/ha.
        Maassa olevia jäämiä tai erittäin suurta elohopeapitoisuutta joka on miellä täällä Suomessa todella korkea.

        Tämä tutkimus ei myöskään kerro suomalisen salaatin järjettömän suurista nitriittipitoisuuksista. Nitriitti aiheuttaa aivan varmasti mahasyöpää.

        Naudanliha oli niin elohopeapitoista, ettei sitä olisi saanut viedä vanhan EY/EU alueelle kuin ongelmajätteenä.
        Paljonko elohopeapitoisuudet ovat nyt laskeneet, sitä en tiedä, koska maatalousministerinä on ollut Suomen keskustan Älypelin järjen jättiläinen. Se takaa, ettei oikeaa totuutta elintarvikkeiden myrkky- ja raskasmetallipitoisuuksista on käytännössä mahdoton saada!

        Tulipa viehe, kirjoitin: Se takaa, ettei oikeaa totuutta elintarvikkeiden myrkky- ja raskasmetallipitoisuuksista on käytännössä mahdoton saada!
        Piti olla: Se takaa, ettei oikeaa totuutta elintarvikkeiden myrkky- ja raskasmetallipitoisuuksista saada!


      • Anonyymi
        osmium1 kirjoitti:

        Tuo tilasto lienee tehty samoin kuin entinen, se ei kuvaa millään muotoa elintarvikkeiden puhtautta. Se kuvaa sitä kuinka paljon myrkkyjä, kauniisti sanottu kasvinsuojeluaineita on ostettu hehtaaria kohti. Siis hehtaaria kohti, kg/ha.
        Maassa olevia jäämiä tai erittäin suurta elohopeapitoisuutta joka on miellä täällä Suomessa todella korkea.

        Tämä tutkimus ei myöskään kerro suomalisen salaatin järjettömän suurista nitriittipitoisuuksista. Nitriitti aiheuttaa aivan varmasti mahasyöpää.

        Naudanliha oli niin elohopeapitoista, ettei sitä olisi saanut viedä vanhan EY/EU alueelle kuin ongelmajätteenä.
        Paljonko elohopeapitoisuudet ovat nyt laskeneet, sitä en tiedä, koska maatalousministerinä on ollut Suomen keskustan Älypelin järjen jättiläinen. Se takaa, ettei oikeaa totuutta elintarvikkeiden myrkky- ja raskasmetallipitoisuuksista on käytännössä mahdoton saada!

        Myrkkyä ne on viljat muutenkin liha- ja maituotteiden sekä perunan, kurkkujen ja muiden yrttien kanssa. Viikon oli vesipaastolla ja johan lähti läskit. Minä olin ennen vesipaastoa yhtä läski kuin Duudsonien Jarppi.


    • Anonyymi

      Kotimainen tukiaisruoka on lestakepulismin saastuttamaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe