Makkaraperunoiden valmistus

Makkaraperunat on helppo ruokalaji, joka voidaan valmistaa mikroaaltouunissa.
Perunaosuuden valmistus:
Valitse kaupasta n. 5-6kpl pieniä perunoina pestyjen sarjoista ja kuljeta perunat mikroaaltuunin äärelle, johon sinulla on käyttöoikeus. Aseta mikroaalto uuni n. 500W teholle. Suorita n. 10min aika valinta. Aseta perunat mikroaaltouuniin lautasella.
Makkaraosan valmistus:
Valitse kaupan alelaarista lihaisaa makkaraa. Paistinpannutus on sisäolosuhteissa eräs parhaita makkaran valmistustapoja. Voit myös pikapannuttaa makkarat ja lisätä ne perunoiden kanssa mikroaaltouuniin.
Lisukkeisto:
Raasta kaali lastuiksi ja lioittele niitä inkiväärinesteessä. Aloita inkiväärikaalin valmistus jo n. 1vk ennen makkara-aterian valmistusta. Ja anna kaalin vetäytyä astiassaan muovikelmulla suojattuna jääkaapissa, että kaaliin saataisiin riittävä kylmyys ja viileys.
Chilit voidaan valita jostain kaupan keskimiedoista tuoresarjoista. On jokaisen oma asia, tahtooko chileistä tehdä renkaita, vain nauttiiko ne au naturell. N-kurkiainen suosii ravintoaineissa ns. muototarjoilua, jossa elintarvikkeen muotoa ei muuteta, mikäli se ei estetiikan tai valmistustekniikan kannalta ole olennaista.
Valkosipulit kuoritaan ja asetaan kynsi kerrallaan odottaamaan pääravintoaineiden valmistusta.
Juomasuositus:
Maito punaisesta sarjasta, kotikalja tai Eestin Värta tms. jäätävällä kylmyydellä varustettuna. Huom kotikalja voi olla vain pelkästään kylmää tai viileä.
Valmistusproseduuri.
Perunat ja makkarat mikroon. Paina mikroaaltouunin luukku kiinni ja sen käynnistynappia. Mene nettiin surffaamaan ja odottelemaan. Kun kuulet mikroaaltouunista kilahtavan äänen mene sen ääreen ja nosta tuotteistoa sisältävä lautanen pyyhkeen reunaa kuumuutta vastaan apuna käyttäen pöydälle.
Ateriakokonaisuuden nauttiminen:
Ota lusikalla kuumalta lautaselta makkaraperunoita viileälle lautaselle ja lisää makkaraperunoiden joukkoon voisilmä, sekä ropsi valitsemasi suolatuote mielesi mukaan makkaraperunakokonaisuuden päälle. Laita lisukkeet makkaraperunoiden kylkeen. Ja avaa jääkaappiin hankittu punainen maitopurkki. Ota purkillinen punaista maitoa, makkaraperunalautanen lusikalla varustettuna. Ja mene sohvalle. Avaa nettiyhteys, jos selain on mennyt poissa ollessasi kiinni. Ja nauti suolainen makupala kiireettömästi netin ääressä aina välillä jäätävän kylmää maitoannostasi naukkaillen.
Summa summarum:
Näillä makoisilla ohjeilla niissä mainittuja elintarvikkeita käyttämällä voit saada makoisan suolapalan ja ateriakokonaisuuden aikaiseksi, jonka avulla etenemiskykysi voi jatkua, jopa 24h, mikäli pystyt tekemään sen lepotilassa.
Hyvää kesää kaikille elintarvikemaailmassa ja sen ulkopuolellakin operoiville. Nyt ei ole kovin kylmä vuodenaika. Koska on kesä.

10

916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Googlesta_ohjeet

      Miten köyhyyspalstaan liittyy makkaraperunoiden valmistusohje?
      Tuleeko seuraavaksi makkarakeiton valmistus ja
      siskonmakkarakeiton valmistusohje?
      Entä makkaran paistaminen sähköuunissa?

      Netti on täynnä ruokaohjeita ja jos joku ei osaa paistaa
      makkaraa mikrossa niin syököön sen vaikka jääkaappikylmänä.

    • köyhäkokkaa

      Minä kyllä valmistan makkaraperunat valmiiksi keitetyistä kiinteistä esim Melody perunoista. Keitän kerralla isomman satsin perunoita, joista osan jätän makkaraperunoita varten jääkaappiin.
      Kuutioin sitten perunat paistinpannulle ja sekaan pätkin makkaraa, yleensä jotain ilman kamaraa olevaa makkaraa, mausteeksi aromisuolaa ja paprikajauhetta. Paprika antaa mukavasti makua ja väriä.
      Makkaraperunat maistuu hyvälle silloin tällöin ja ketsuppia lisukkeeksi. Salaattia pitää toki aina olla ja jos ei muuta, niin maustekurkkua taikka kurpitsapikkelsiä. Kurpitsapikkelisiä oli kaupassa tarjouksessa iso peltipurkillinen 1€.
      Netistä löytyy hyviä ruokaohjeita ja soveltamalla loput, kyllä köyhälle ruokaohjeita löytyy.

      • aina.nälkä

        Tämä oli melkein sama mitä minäkin teen, paprikajauhe tai chilijauhekin käy. Voi siihen pannulla valmistaessa laittaa pilkottua chiliä mukaan, jos ei jauheista tykkää.
        Jos vielä kaipaa jotain, voi paistaa kananmunan siihen lisäkkeeksi. Salaatti yms on myös tärkeitä. Tuo nälkiksen ehdottama inkiväärillä marinoitu kaalisilppu on varmaan hyvää myös.

        Ja se, joka kysyi miksi ruokaohjeita, köyhyys-palstaan nimenomaan kuuluu ruokaohjeet, se on niin kurjaa mussuttaa pelkkää makaronia, joten kiva kun täältä saa vinkkejä halpoihin aterioihin.
        Ja mistäs muusta köyhä oikeastaan puhuu, kuin ruuasta. Ei mistään.


      • makkaraperunatjees

        Kyllä nämä ruokaohjeet nimenomaan kuuluu tänne köyhyyspalstalle. Onhan näitä ohjeita netissä ja keittokirjoissa, mutta kyllä on mukava lukea toistenkin kokemuksia ruokaan liittyen.

        Makkaraperunat on yksi kestosuosikki ja helpoimmasta päästä valmistaa, eikä ole kallistakaan. Joskus syön pelkkää paistettua perunaa ketsupin kanssa ja tosiaan paistettua kanamunaa lisäksi. Joskus syön silliä tai muuta suolakalaa paistettujen perunoiden kanssa.

        Vihanneksia pitää olla mukana!


      • köyhäkokkaa
        makkaraperunatjees kirjoitti:

        Kyllä nämä ruokaohjeet nimenomaan kuuluu tänne köyhyyspalstalle. Onhan näitä ohjeita netissä ja keittokirjoissa, mutta kyllä on mukava lukea toistenkin kokemuksia ruokaan liittyen.

        Makkaraperunat on yksi kestosuosikki ja helpoimmasta päästä valmistaa, eikä ole kallistakaan. Joskus syön pelkkää paistettua perunaa ketsupin kanssa ja tosiaan paistettua kanamunaa lisäksi. Joskus syön silliä tai muuta suolakalaa paistettujen perunoiden kanssa.

        Vihanneksia pitää olla mukana!

        Tänään paistoin keitettyjä perunoita kuutioituna paistinpannulla päiväysvanhan (parasta ennen 06.06.2017) Mifun kanssa. Mifun sain ilmaiseksi, samoin perunat, ei ollut kallis ateria. Maistui hyvin ketsupin kanssa. Tuossa kuvaakin, http://aijaa.com/y3JA9W


    • paistaaraakanaaaa

      Sillon tällön paistan raakana perunoita ja sinne sekaan makkaraa mutta useammin ranskanperunoita uunipellille ja makkaraa, en ymmärrä tuota mikroon laittamista.

      • raakanajuu

        Joskus tulee myös paistettua paistinpannulla raakaa perunaa suikaleina, sekä lanttua ja porkkanaa, sitten uuniin vähäksi aikaa vielä paistumaan. Pelkät perunat tulee myös hyviä, kun paistaa paistinpannulla niitä ruokaöljyssä ja laittaa sitten uuniin vielä kypsymään, tulee hieman ranskanperunoiden makuisia. Perunoiden pitää olla kiinteää laatua, kuten Annabelle tai Melody.


    • jkgdfsgdtrgf

      Keitetyistä perunoista saa myös kätevästi röstiperunoita. Raastaa vaan karkealla raastimella perunat ja joukkoon pari kananmunaa, mausteeksi hieman aromisuolaa. Röstiperunat voi paistaa blini- tai lettupannulla. Maistuu vaikka semmoisenaan ketsupin kanssa!

    • NkurkiFani

      Nälkäkurjen ohjeet on vaan niin loistavasti kerrottu ettei muut netin ohjeet enää maistu!!

      • kyllämaistuu

        Kyllä meille tosille maistuu, joten antaa tulla vaan lisää ohjeita meille muille köyhille!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      141
      8604
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1413
    3. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      60
      1199
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1185
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1067
    6. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      140
      1028
    7. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      798
    8. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      795
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      771
    10. 42
      716
    Aihe