Vihdoinkin hyvä pienpanimo?

Tophat

Hesarissa oli juttu Joensuun Honkavuoren pienpanimosta. Vaikutti poikkeuksellisen hyvältä panimolta.

Pakko päästä maistamaan, koska panimon väki näyttää välttävän sen, mikä on pienpanimo-oluidemme perisynti: humalainen katkeruus.

Näin he sanovat lehdessä 15.6.2017:
- oluttyyli on "helposti juotava".
- "...ei liian pistävä".
- "...eikä humalalla tai muilla elementeillä ole kikkailtu liikaa".
- "...hirmuiset katkeromäärät eivät mielestämme lisää oluen nautittavuutta".

Nettisivuilta kun katsoin, niin puolet paika noluista oli 4-4,5 prosentin vahvuisia. Tämä on hienoa. Vieläkin miedompaa saa toki tehdä, niin juotavuus paranee, mutta näin mietojen ja toimivien oluiden tekeminen on todella vaikeaa.

8

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaljaheikki

      Jostakusta pistävä humalaisuus on perisynti ja toinen rakastaa, niin se menee. :)

      Oliko hesarissa tietoa vielä saatavuudesta tai myyntisuunnitelmista?

      • Tophat

        En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.

        Kommentoidaan vastaten vielä näin:
        Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!

        (Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.)


      • Tophat

        En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.

        Kommentoidaan vastaten vielä näin:
        Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!

        (Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.)


      • Tophat

        En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.

        Kommentoidaan vastaten vielä näin:
        Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!

        (Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.)


      • HiemanRajaa

        "Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea", olut ei ole pistävää, olut on katkeraa.
        Oluita joissa käytetään humalaa vähemmän löytyy vaikka ja kuinka paljon ja sama koskee oluita joissa käytetään enemmän ja erilaisia humalalajikkeita. Hyvä olut on aina juotavaa ja maukasta.

        Se, että yhdessä oluessa on enemmän humalaa ei ole muilta oluilta pois - tässä maassa riittää jokaiselle mautonta bulkkilaageria josta ei saa kuin humalan, Laatuun satsaavien pienpanimoiden osuus on mitätön vaikkakin tärkeä, noin 5% kokonaistuotannosta.

        Jos et pidä oluesta jossa on humalaa tai mallasta käytetty hieman enemmän, älä osta - minä ostan laatua en määrää, Nykyinen bulkkilaageri on oluen irvikuva ja jos otetaan liki mikä tahansa 60-luvulla pantu olut niin se pesee menen tullen tämän päivän bulkiituotteet.
        Silloin olut tehtiin, maltaasta, vedestä, hiivasta ja humalasta - aikaa kului mutta tuote oli laadullisesti hyvä. Nyt liian moni käyttää tärkkelystä ja hyvin lyhyttä käymis ja varastokäymisaikaa - sen huomaa.

        http://blogs.helsinki.fi/olutseura/olutopas


    • Olutpaja-pienpanimo Pälkäneellä on toiminut nyt 3 vuotta ja saanut prosessinsa kuntoon. Kokeile, tekevät laadukkaita oluita: menee helposti tuoppi tai pari ja tekisi vielä lisääkin mieli, jos vaimo sallisi...

    • maltanhaukka

      Olutpaja tekee hyvin melkein suomen parasta ja tasapainoisinta olutta. Ei kikkaile, vaan satsaa laatuun osamiseen ynnä muuta AIVAN BEST koklaa eri makuja maistuu monet useimmat

      • maistettu

        Olutpajan Pajan APA 6 on laatuolut ja on humaloitu Cascadella ja Centennialilla...makua löytyy ei pistävyyttä, sopivasti katkeruutta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      274
      4694
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      134
      3040
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      44
      2867
    4. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      29
      2851
    5. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      76
      1801
    6. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1654
    7. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1521
    8. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      60
      1429
    9. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      95
      1292
    10. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      215
      1180
    Aihe