Hesarissa oli juttu Joensuun Honkavuoren pienpanimosta. Vaikutti poikkeuksellisen hyvältä panimolta.
Pakko päästä maistamaan, koska panimon väki näyttää välttävän sen, mikä on pienpanimo-oluidemme perisynti: humalainen katkeruus.
Näin he sanovat lehdessä 15.6.2017:
- oluttyyli on "helposti juotava".
- "...ei liian pistävä".
- "...eikä humalalla tai muilla elementeillä ole kikkailtu liikaa".
- "...hirmuiset katkeromäärät eivät mielestämme lisää oluen nautittavuutta".
Nettisivuilta kun katsoin, niin puolet paika noluista oli 4-4,5 prosentin vahvuisia. Tämä on hienoa. Vieläkin miedompaa saa toki tehdä, niin juotavuus paranee, mutta näin mietojen ja toimivien oluiden tekeminen on todella vaikeaa.
Vihdoinkin hyvä pienpanimo?
8
164
Vastaukset
- kaljaheikki
Jostakusta pistävä humalaisuus on perisynti ja toinen rakastaa, niin se menee. :)
Oliko hesarissa tietoa vielä saatavuudesta tai myyntisuunnitelmista?- Tophat
En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.
Kommentoidaan vastaten vielä näin:
Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!
(Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.) - Tophat
En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.
Kommentoidaan vastaten vielä näin:
Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!
(Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.) - Tophat
En muista mistä olutta saisi ja missä myytäisiin. Varmaan vastaavat, jos kysyy nettisivun kautta.
Kommentoidaan vastaten vielä näin:
Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea maustehumalaisuus on hyvän oluen tärkein merkki, lähes ainoa. Tämä on virallinen totuus. Aika harva olutasiasta mitään kirjoittava tietäjä puhuu juotavuuden puolesta. Sikäli tuo Joensuun panimo edustaa suurta alakulttuuria ja vähemmistöä. Kannatan!
(Heh, näyttää tulleen joku tekstin sensuuripoistokin tähän ketjuun. Räjähdykset ymmärtää, sillä aika monelle on aivan liian vaikea ymmärtää, mitä on juotava olut. Sen olen vuosikymmenten aikana huomannut.) - HiemanRajaa
"Olutasiantuntijoiden mukaan pistävän karkea", olut ei ole pistävää, olut on katkeraa.
Oluita joissa käytetään humalaa vähemmän löytyy vaikka ja kuinka paljon ja sama koskee oluita joissa käytetään enemmän ja erilaisia humalalajikkeita. Hyvä olut on aina juotavaa ja maukasta.
Se, että yhdessä oluessa on enemmän humalaa ei ole muilta oluilta pois - tässä maassa riittää jokaiselle mautonta bulkkilaageria josta ei saa kuin humalan, Laatuun satsaavien pienpanimoiden osuus on mitätön vaikkakin tärkeä, noin 5% kokonaistuotannosta.
Jos et pidä oluesta jossa on humalaa tai mallasta käytetty hieman enemmän, älä osta - minä ostan laatua en määrää, Nykyinen bulkkilaageri on oluen irvikuva ja jos otetaan liki mikä tahansa 60-luvulla pantu olut niin se pesee menen tullen tämän päivän bulkiituotteet.
Silloin olut tehtiin, maltaasta, vedestä, hiivasta ja humalasta - aikaa kului mutta tuote oli laadullisesti hyvä. Nyt liian moni käyttää tärkkelystä ja hyvin lyhyttä käymis ja varastokäymisaikaa - sen huomaa.
http://blogs.helsinki.fi/olutseura/olutopas
Olutpaja-pienpanimo Pälkäneellä on toiminut nyt 3 vuotta ja saanut prosessinsa kuntoon. Kokeile, tekevät laadukkaita oluita: menee helposti tuoppi tai pari ja tekisi vielä lisääkin mieli, jos vaimo sallisi...
- maltanhaukka
Olutpaja tekee hyvin melkein suomen parasta ja tasapainoisinta olutta. Ei kikkaile, vaan satsaa laatuun osamiseen ynnä muuta AIVAN BEST koklaa eri makuja maistuu monet useimmat
- maistettu
Olutpajan Pajan APA 6 on laatuolut ja on humaloitu Cascadella ja Centennialilla...makua löytyy ei pistävyyttä, sopivasti katkeruutta.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581341Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18996Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875