Jos ei ole rahaa ruokaan

meidänperheenelämää

niin mistä sitä voisi saada? TT tukea ei saa, eikä asumistukea, eikä mitään kelan avustuksia kun mies on töissä ja hänen pitää elättää mut ja lapset. Meillä ei ole omaa rahaa käytössä kun emme saa tukia. Tarvisin joko kuukausi 1000 e omaa rahaa jotta voisin maksaa omat kulut ja lasten, nyt mies joutuu maksamaan kaikki meidän kulut. Kuulin että pakolaiset saa kauheita summia, jotka otetaan oman maan kansalaisista Lapset joutuuivat perumaan opiskelupaikatkin kun ei ole varaa ostella kirjoja ja bussikortteja ja vaatteita. Mies elättää nyt meitä kun me vaan olemme kotona. Onneksi hän antaa viikkorahaa meille, minä saan 50 e viikossa ja lapseni 20 e viikossa.
On meillä siitä hyvä ett voimme olla perheenä ja viettää näin aikaa. Mies maksaa asumiset ja veden ja kaikki muut minä teen kotihommat ja lapset pelaa tietsikkaa.

20

515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfgsg

      Ja näin tässä tulee taas esiin että yksin elävä lapseton pärjää paremmin. Kuka tuolla tt tuilla oleva lapsia tekisikään.

    • kriteerit

      Toimeentulotuki on yksin asuvalle 485 €/kk, muut perheen yli 14 v. ovat lisää 0,5 ja alle 14 v on 0,3. Et kerro lastesi määrää tai ikää.

    • valintojaaa

      Jos asuu omistus asunnossa jossa on velkaa tt tukea kun ei välttämättä saa. Miksi teette velkaa jos työtkin on epävarmoja ??

    • äläruokitrollia

      Taas trollia koko aloitus. Asumistukea saatte, jos vaan haette. Lapsilisät tulee 26. päivä.

    • trolliitrolliiiiiii

      Mikähän mahtaa tämän trollialoituksen motiivi, ei oikeen ymmärrä kenenkä oleminen nyt noin ketuttaa. Ehkäpä rasismia.

    • nuukuuskunniaan

      Rahaa saa työstä. Joko omasta tai toisten.

    • N-kurkiaisen resepti ihmisten köyhyydestä johtuvaan ravinto-ongelmaan on ollut jo pitkän aikaa se, että ihmisille annettaisiin oikeus tehdä kansalaistyötä. Kansalaistyössä ihmiset voisivat saada tekemäänsä työtä vastaan, joko elintarvikkeita, aterian tai lipukkeita esim. kansankeittiössä valmistettaviin aterioihin. Ja, kun ihminen saa tehdä töitä ja voi olla siten ravittu, että kykenee pysymään pystyssä ja mahdollisesti ajattelemaan. Niin tällöin töiden teettäjälle voi syntyä näkemys ihmisestä työtä tekevänä yksikkönä. Sekä ihmisen työhistoria ja työn teettäjien kohtaaminen lisääntyvät.
      Köyhäin kansalaistyöhön ruokaa vastaan saisivat osallistua syrjäytetyt, työttömyyteen valitut, liian pientä palkkaa saavat, sairaat jne ihmisryhmät, jotka ovat valittu kurjuuteen siksi, että he olisivat pelotteina muille.

      • ojastaallikko

        Miks niitten pitäs tehdä työtä jotta niillä olis varaa ruokaan?

        Miksei valtio / kunnat anna maita missä halukkaat vois itse kasvattaa ruokaansa eli tekis pari viikkoo keväällä / syksyllä töitä ja potut koko loppuvuodeksi ilmasii......
        toiset vois kasvattaa lanttuu? olis sitten valittavana syökö pottui vaikko lanttui?
        Ylijäämät vois myydä työtätekeville ;) sais käteistä? jne... Ja voishan osa työttömistä rakentaa aikansakuluksi "taloja" palkan saisivat kun myisivät valmiin "tönön" pois.


      • 87878978

        Tässähän ei muuttuisi muu, kuin se, että ihmisen tulisi tehdä työtä; se korvaushan tulee jo.


    • rolliarollia

      Pelkkää trollia koko aloitus! Ei kenenkään tarvitse perua mitään opiskelupaikoja Suomessa, kyllä aina rahaa löytyy opiskeluun. Muutenkin täyttä puppua koko kirjoitus!!

    • köyhäkaupunkilainen

      Työttömyyskorvausta saa jokainen. Jollet saa niin olet kieltäytynyt työkokeiluista joista maksettaisiin 9 euroa päivässä toimeentulotuki 485 euroa. Perhe jonka toinen osapuoli käy töissä, ei ole käyhä. Rahaa voi säästää luopumalla puhelimesta, autoista, harrastuksista, lasten harrastuksista, tupakasta ja alkoholista. sosiaalisesta elämästä pitää luopua jos ei ole rahaa.

      • orjaksieiikinä

        Ei kukaan elä 9 e päiväpalkalla!!!! Heh.. hullu on se joka siihen suostuu. Palkka pitää olla 20 e tunti kun mennään töihin.


      • mitensenottaa
        orjaksieiikinä kirjoitti:

        Ei kukaan elä 9 e päiväpalkalla!!!! Heh.. hullu on se joka siihen suostuu. Palkka pitää olla 20 e tunti kun mennään töihin.

        Jotkut jopa maksaa, että pääsee töihin, joten revi siitä!


      • työeikannata
        mitensenottaa kirjoitti:

        Jotkut jopa maksaa, että pääsee töihin, joten revi siitä!

        Aika sairasta semmonen. Yleensä sille työntekijälle maksetaan palkkaa eikä se työntekijä maksa työnantajalle. Näin se yleensä menee.


      • onyleisempääkuinluulet
        työeikannata kirjoitti:

        Aika sairasta semmonen. Yleensä sille työntekijälle maksetaan palkkaa eikä se työntekijä maksa työnantajalle. Näin se yleensä menee.

        Ei ole sairasta lainkaan, että maksaa pääsystä töihin. Olen itsekin ollut monta kertaa ilman palkkaa töissä ja elämäni parhaita sijoituksia. Työtodistus on arvokas ja sen myötä työkokemus, kun haetaan töitä.


      • kylläkannattaa
        työeikannata kirjoitti:

        Aika sairasta semmonen. Yleensä sille työntekijälle maksetaan palkkaa eikä se työntekijä maksa työnantajalle. Näin se yleensä menee.

        Kaveri pyörittää aika isoa yritystä, siellä on ainakin 20 työntekijää, jotka tekee ilman palkkaa ja jopa maksavat itse työmatkansa sinne työpaikalle, sekä ruokailun. Kaverilta tulee sentään työvaatteet. Vain muutama on palkalla siellä töissä!
        Itsekin aion tarjota ilmaiseksi työtä loppukesästä, uskon monen olevan kiinnostunut tulemaan töihin ilmaiseksi. Vain yksi me silti otetaan tuohon haluttuun työhön.
        Minulla oli kerran itselläkin tilanne omassa yrityksessä, että yksi työntekijäni meni toiseen firmaan töihin ilmaiseksi, vaikka minä maksoin ihan TES-mukaista palkkaa hänelle. Syy, että hän lähti ilmaiseen työhön oli työkokemus ja työtodistus, joka oli hänen koulutustaan vastaavaa. Minun tarjoama hyväpalkkainen työ ei ollut hänen koulutuksensa mukaista ja siksi minun työtodistuksellani ei ollut hänelle niin suurta painoarvoa. Joissakin työaloilla työkokemuksella on suuri merkitys, joten kannattaa työskennellä ilmaiseksi päästäkseen sitten kunnon töihin.


      • nälkäpalkka

        Pitää olla hyvät säästöt jotta voi olla töissä ilman palkkaa.


    • sdhtrsdfth

      MUUTTAKAA ITE SAATANAN VITUT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • vväärätasenteet

      Väärät asenteet monellakin kun yhteiskunta oikeen tyrkyttää lisätuloja harjoittelulla ni luulis edes 9 eur päivässä kelpaavan mutta ei sitten mitenkään, vanne kiristää pään ympärillä ja makaa vaan kotona.

    • perinneammatti

      Aloittaja, olet siis kotiäiti ja teet työtä jotta miehesi ja lapsesi saavat ruokaa ja puhdasta päälle. Siis perinteinen elämisen malli vuostuhansien ajalta. Toisaalt ajos joudut ostamaan oman ruokasi, vaadi mieheltäsi palkankorotuksen, sillä 50 e/ viikko on kotityön halveerauta, eli YHDEN TUNNIN palkka, jos paikalle tilaltaan ammattisiivooja. toisaalta, onhan ne penskat miehesikin pentuja ja kuuluvat hönen ruokittavakseen, vai onko jonkun toisen siittämiä, ja silloin biologinen isä on tietääkseni elatusvelvollinen.
      Miten on, voisitko harkita perhepäivähoitajaksi rupeamista tai avustaa lähiseudun vanhuksia maksusta. Kotihoitajia tarvitaan aina vaan lisää.,joten siitä suunnasta voi löytyö työtä ja palkkaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      331
      2846
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe