Elämä jatkuu juhannuksen jälkeenkin 2017 - CII

Yritin jo kerran aloittaa, mutta ei onnistunut, koska ei näy. Tuliko tuo numero edes oikein?

"Onnistuin" lopettamaan tuon edellisen, niin päätin avata uuden...
Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

Tervehdys!

Jos näkyy kahteen kertaan tuo aloitukseni, niin unohdetaan toinen alotus.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Minäkin ehdin jo aloittaa uuden kun en saanut sitä heti näkyviin ja sinunkaan aloitustasi ei näkynyt. Ihan oikein on tuo CII.

Sovitaan niin, että unohdetaan minun aloitukseni ja jatketaan tähän sinun . On oikein ihanaa, että sait aloituksen aikaan. Luulin jo, ettet tänään kirjoita mitään kun olet menossa sinne Kirkkonummelle.
Ilmianna
Jaa
Pyysin jo ylläpitoa peruuttamaan tuon minun aloitukseni, ettei roiku turhaan tuo otsikko mukana täällä aloittelijoissa. Toivottavasti poistavat.

Meillä on partsilla oikein lämmintä. Ei ole valittamista säässä.
Ilmianna
Jaa
Minulla on nyt oikea olkapää niin kipeä, että kädellä on melko mahdotonta tehdä mitään. Onko Auroralla oikea olkapää se murtunut? Minä löhösin meidän sohvalla illalla katsoen sitä hula hulaa, nukahdinkin välillä ja kun nousin ylös kahdeksan paikkeilla oli olkapää tavattoman kipeä. Mikähän asento sille oli niin pahasta? Kamala sohva, kun sillä löhöäminenkin tuottaa invalidisoitumisen. Ja sillä sohvalla aina nuoriso joutuu yönsä nukkumaan meillä ollessaan. Toinen sohvamme ei ole yhtään parempi nukkumista ajatellen. Välillä molemmat sohvat ovat käytössä jos molemmat lapsenlapset yöpyvät meillä kumppaniensa kanssa. Sellaista se on kun ei ole vierashuonetta kunnon sänkyjen kera.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kiitos aloituksista molemmille, mutta vastaanpa nyt vaikka tähän, kun niin sovitte. Ceen olkapää on vain pahasti puutunut, luulen. Oma vasen käsivarteni on yhä pahasti turvoksissa ja eniten kämmenselältä. On rasittavaa, kun nukkua voi vain oikealla kyljellä vasen käsivarsi tietyssä asennossa, Kyllä se öinen huussireissu pirun lykkäsi, ällöttää syödä panadoleja mutta ilmankaan ei jaksa olla.

Hula hula tuntui aluksi kovin sekavalta, kuva näytti eri paikkoja kuin mistä puhuttiin jne. Näkyihän siinä sitten kauniita kokkoja ja ihmisten ilonpitoa, tosin jylhää kuten se meillä tuppaa olemaan. Mikkeli on kaunis kaupunki ja näkyihän siinä meidänkin kaupunkia, tosin harvoin kuvatulta puolelta eli Kolin satamasta ja hevoslaitumelta. Pielistä ja sen Paalasmaa-saarta näytettiin juuri äsken Veden saartamat -nimisessä hienossa luontosarjassa.

Söin juhannukseksi ostamani mansikkarasiallisen pitkien päiväunien päätteeksi. On soiteltu ystävien kanssa, samanlaista hiljaista tai perin olematonta juhlanviettoa tuntuu olevan muillakin ikätovereilla. Kesää tämä kuitenkin on, täälläkin jo pihlaja kukkii ja koivut rehottavat täydessä vehreydessään.
Ilmianna
Jaa
Elämä jatkuu puoliteholla. Vettä ropisee unettavasti. Kirjastovalintani viime viikolla menivät täysin pieleen. Kaupan alepokkareista löysin pari aika kivaa ennen lukematonta.

Alan olla jo niin tuttu täällä, että pari ihmistä jopa tervehtii. Tämänkinnäköiseen rehjustajaan on jo totuttu. Muutenkin tuntuu, että täällä suhtaudutaan kanssakulkijoihin pehmeämmin kuin Hgissä. Hymyillään herkemmin, kauppajonot sujuvat letkeämmin, nuoretkin ovat ystävällisiä. Se on sitä sielun sivistystä, jota monet rintamaiden asukkaat ja mukastadilaiset pitävät junttimaisuutena. En ole katunut tänne muuttoani.

Hyvää kesän jatkoa, kyllä te niitä helteitäkin vielä saatte.
Ilmianna
Jaa
Juhannuksen jälkeistä sunnuntai- iltapäivää täältäkin. Meillä ei (vielä) sada vettä, luvassa on. U kävi lenkillä ja noituu kun ei tule lämmintä vettä. Johtuisiko peräti tuosta, että Mannerheimintiellä on lämpövesiputki pamahtanut ja tienoo on kuin turkkilaisessa saunassa. Minäkin aioin tänään pestä tukkani kun on taas huomenna meikussa käynti, mutta en kyllä kylmään suihkuun mene. Huoltoyhtiökään ei vastaa, on varmaan kyllästynyt soittoihin ja pitää puhelimen varattuna koko ajan.

Mekin voisimme ihan hyvin muuttaa taas muualle Suomeen, vaikka Mikkeliin. Pojanpoika kerran ehdotti, että muuttaisimme Vaasaan, heiltä sinne on vain noin 100 km. Oma poika asuu täällä, mutta ei juuri kotonaan vieraile kuin pyynnöstä. Ei meillä mitään välirikkoa ole ikinä ollut, ei käymättömyytensä mistän sellaisesta johdu.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Onko sinulla Mikkelissä vielä omaisia? Jos ei, Vaasan seutu houkuttelisi kai enemmän, koska siellä on se pieni päivänsäde, jolle te olette tärkeitä, ja jonka elämää pääsisitte läheltä seuraamaan.

Minulta jäi Hkiin kaksi veljeä perheineen. Heidän kanssaan oli ihan hyvät välit mutta ei vain ollut tapana paljon vierailla. Sen puolesta oli helppo irtaantua.

Uskon että tein muuttoratkaisun viimeisellä hetkellä, ja tein sen siksi, että tyttärelläni olisi helpompi järjestää minun vanhuuteni sitten, kun en enää itse siihen kykene. Voi olla ettei siihen enää pitkää aikaa mene, kun olen tällainen kompura. Yritän kyllä olla siihen saakka itsenäinen enkä kohtuuttoman vaativa mutsi.
Ilmianna
Jaa
Kotona taas. Mukavaa oli, mutta koti on koti. Tyttären lapset olivat nyt omissa menoissaan ja vietimme juhannuspäivää kolmistaan. Söimme hyvin ja joimme pari lasillista Rose-viiniä. Oli kiva vain olla, jutella ja nauttia. Katsella heidän talon ikkunoista jokapuolella avautuvia maisemia. Avaraa on ulkona, niin kuin on sisälläkin. Tänään tytär soitti minulle pianokonsertin, kun hänen miehensä lähti käymään kaupassa - karkasi hänen soittoaan, tytär nauroi. Eilen menimme nukkumaan jo vähän ennen puoltayötä ja hyvin nukutti.

Minulla oli eilen vielä aikaa, kun odottelin hakijaani, joten kun kirjoitin tuonne edelliseen ketjuun, niin heti tuli tuo, ketju on suljettu. Ajattelin, että osaisinkohan vielä avata uuden, kun lopetin ennen aikojaan edellisen ja niinpä uskaltaduin kokeilemaan? Ensimmäinen aloitukseni ei lähtenyt, tai näytti se lähtevän, mutta ei ilmestynyt ketjuun, vaikka aikani odottelin. Sitten yritin vielä kerran, ja minäkin kirjoitin tuon ensimmäisen kommenti ja se auttoi. Ketju aukesi. Voidaanhan me täytellä molempia ketjuja. Onhan tehty niin joskus ennenkin.

Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa kaikille!
Ilmianna
Jaa
Kun en päässyt toivottamaan hyvää Jussia, niin nyt sitten toivotan hyvää juhannuksen jälkeistä elämää!

Piti kirjoittelemani jo ennen juhannusta, mutta kotona yhteys pyki niin, että hermo meni. Ei toiminut ADSL, mokkula eikä puhelimenkaan internet-jakaminen. En tiedä, missä vika ja kuinka kauan kesti, mutta kun oli kaikkea hössäämistä niin annoin lopulta periksi ja käskin pitämään tunkkinsa, ja siirryin juhannushommiin.

Toisen kerran yritin kirjoittaa eilen mökiltä käsin kännylläni. Mutta sielläkin niin hidasta, että kärsivällisyys petti.

Juhannus siis meni. Vähän oli koleata, mutta eipä se tahtia haitannut: savusaunassa lämmiteltiin (kukaan ei kehdannut uimaan, vaikka metrin syvyydessä mittari näytti jo 17:ää), syötiin hyvin hyvien viinien kera. Ja juhannuksen must oli tietysti letut, (kuhmoislaisia) mansikoita ja kermavaahtoa. Ja mikä ihaninta, sain juhannusaterialle Annabelleä - siis uusia pottuja. Yhdelle aterialle niitä raaskin ostaa; aika hintavia olivat vielä. Yleensä tähän aikaan löytyy jo siikliä, mutta nyt täällä oma K-kauppa yllätti annabelleillä, jotka, jos mahdollista ovat vielä parempia kuin siiklit. Jo jokunen kesä sitten, kun mökkimaisemiemme lähistöllä vihanneskojua pitävä viljelijä meille Annabellen neuvoi, olemme aina näin alkukesästä juuri ko. pottua metsästäneet. Nyt oli eka juhannus, kun sitä saimme.

Tuo läheisten lähelle muuttaminen näin vanhan päivillä voi olla kinkkinenkin juttu, vaikka ainakin teoriassa hyvä. Olen tosi iloinen, että sinulla, Ara, näyttää tuo iso muutos onnistuvan. Joskus mainitsin äitini tehneen samanlaisen liikun. Mutta hän ei tehnyt sitä läheisten luo (me tyttärethän asuimme/asumme edelleenkin täällä) pääsemiseksi, vaan haikaili "isiensä" maille, missä vielä paljon sukulaisia asui. Pettymys oli hänelle hirveä. Varoituksistamme huolimatta hän eli vanhassa, so. ennenvanhasissa kesissä, jolloin sukulaisia vieraili mökillämme lähes päivittäin. Se ei tietenkään enää toiminut, edes kesäisin, vaan hänestä tuli aika yksinäinen vanhus, jota joku sukulainen silloin tällöin kävi tervehtimässä. Sisareni ja minä tietysti käytiin aina kun vain aika antoi myöten. Hänestä tuli aika yksinäinen ja katkerakin vanhus. Takaisin näille kulmille hän ei kuitenkaan enää halunnut. Eikähän hän enää olisi tähän menoon sopeutunutkaan.

Nyt täytyy ruveta lukemaan taas reseptejä ensi viikonlopun kesäkekkereiden tarjoiluja varten. Mielessäni on vaikka mitä, mutta kokemuksesta tiednä, että parasta pitäytyä muutamassa herkussa ja tehdä niitä vastaavasti enemmän.

Voikaatten hyvin!
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
A-mummun äidin tapaan suunnittelin minäkin leskeyteni alkuaikoina muuttoa lapsuus- ja nuoruusmökkimaisemiin, jossa oli ollut niin ihanat kesät. Onneksi tulin järkiini, siellä olisin kököttänyt kirkonkylän kerrostalossa, autottomana ja vanhana edelleen toivottoman kaukana haaveideni kesäkunnaista, uimarannoista ja tanssilavoista. Tuollaisiin iluusioihin ei tosiaan kannata langeta.

Tältä muutolta en odottanut muuta kuin päästä viettämään vanhuutta lähelle ainoaa lastani. Paikan viihtyisyys tuli lisäbonuksena. Tai en tiedä, miten viihtyisä tämä paikka on muille ihmisille, itse vain satuin löytämään mieleiseni asunnon ja saanut kokea, että tämä sukulaissuhteeni on nykyään aika lämmin verrattuna kaukana asumisen vuosiin, ja tuntuu että toinen osapuoli kokee samalla tavalla. Myös julkiset palvelut ovat osoittautuneet kohdallani toimiviksi ja virkailijat inhimillisiksi. Tuntuu kuin kellään ei täällä olisi samanlainen hirmukiire kuin siellä etelässä.

Minä ostin uusia perunoita kahdeksi ateriaksi, ensin sillien kanssa ja tänään paistettuina. En katsonut merkkiä, mutta oikein makeita olivat. Huomenna ostan lisää, jos yhden käden kantamukseen mahtuu leivänkyrsän ja maitolitran lisäksi. Loppuviikolla tytär tulee pyykille, painavan pesujauheen saa tuoda itse:))
Ilmianna
Jaa
Katsoin perunoiden merkin kaupassa. Kyltissä luki Timo/Solist.

Käsivartta särkee niin pirusti ja sen huomasi kassarouvakin. Hän otti kassini, toki kurkkasi sinne ensin ja pakkasi ostokset. Sanoin että siellä on ennestään apteekkitavaroita. Vaikka rouvan tarkoitus oli hyvä, tuli mieleen valintamyymälöiden alkuajat, jolloin kasseja syynättiin, ettei vaan mitään livahda maksamatta ulos.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Katsoin perunoiden merkin kaupassa. Kyltissä luki Timo/Solist.

Käsivartta särkee niin pirusti ja sen huomasi kassarouvakin. Hän otti kassini, toki kurkkasi sinne ensin ja pakkasi ostokset. Sanoin että siellä on ennestään apteekkitavaroita. Vaikka rouvan tarkoitus oli hyvä, tuli mieleen valintamyymälöiden alkuajat, jolloin kasseja syynättiin, ettei vaan mitään livahda maksamatta ulos.
Timo on hyvä peruna. Minä en kysynyt mitä laatua olivat juhannuksena ja tänäänkin syömäni perunat, mutta hyviä olivat.

Minunkin sormeni tuntuu nyt vähän kipeältä. Hoitelin sitä äsken, laskin vettä sen sormen päälle, kuivatin ilmakuivatuksella, rasvasin, laitoin kirurginteippiä päälle ja sitten sormisukan ja viimeiseksi lastan. Täytyy sanoa, että hankalia ovat nuo hoitotoimenpiteetkin vasemmalla kädellä. Kun sinun käsivarttasi aurora särkee noin kovasti, niin ota ihmeessä kipulääkettä, koska kipu vain estää paranemista. Niin minullekin taas sanottiin tuon leikkauksen jälkeen sairaalassa.

Prismassa oltiin jossakin vaiheessa hyvin tarkkoja kassalla. Kassi piti avata ja kuitti näyttää jos oli muualta ostettuja tavaroita. Tai kassi piti jättää säilytykseen. En ole enää huomannut moista tutkimusta. Taisi käydä liian hankalaksi isossa kaupassa.

Eipä muuta, kuin vointeja.
Ilmianna
Jaa
Uutta viikkoa ja ketjua jota hieman piti "arpoa" missä mennään :) Taas jussi ohi hyvissä merkeissä niin mikäs tässä.
Osuikin ihan hyvät säät suvun nuorimmaisen ensikäynnille saareen.

Nyt tulla roimiikin vettä sitten reilusti ja pimeää on kuin lokakuun aamuna. Mutta eipäs tuolle mitään voi muuta kuin kuunnella.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uutta viikkoa täältäkin kaikille! Monella on nyt alkanut lomaviikot, mutta sää ei kyllä ole paras mahdollinen lomankannalta.

Hyvä että pienimmän ensivierailua vaarin saarella ei sää pilannut. Minä tässä katselen ulos ikkunasta, tutkailen, alkaako sade, ja mietin viitsinkö lähteä kauppaan? Aivan pakko ei vielä ole, joten katsotaan...

No, palataan nyt arkeen ja odotetaan, että vielä se aurinkokin näyttäytyy. Yritetään myös me "raajavaivaiset" nauttia kesästä. Uusien perunoiden rapsutus ei minulta nyt onnistu, mutta söin niitä kyllä juhannuksena ja tytär laittoi niitä (rapsutettuja) mukaanikin, joten tuo herkuttelu jatkuu vielä.

Aurinko tuli esiin...
Ilmianna
Jaa
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Minulla oli aika 8:30 Meikun haavahoitajalle, joten nousin ylös jo puoli 6 ja lähdimme kotoa klo 7. Viimeksi meni matkaan sinne omalla autolla noin tunti ja vartti, koska koko kaupunki on tietöiden ja isojen rakennusprojektien peittämä niin, ettei sekaan mainaa mahtua millään. Tänään matkaan menikin vain 1/2 tuntia, eli odotusta sairaalassa tuli reilusti. Olen huomannut aiemminkin, että klo 7 ja 8 välillä on paljon vähemmän liikennettä kuin 8 ja 9 välillä.

Haavahoitaja sanoi että hoidetaan haavoja kuten tähänkin asti ja kahden viikon kuluttua sain ajan taas sinne, jolloin hän päättää aloitetaanko alipaineimuhoito. Otti kuvia haavoista ja pohtii lääkärin kanssa. Kun hän putsasi sitä katekerrosta rikkoutui joku pintasuoni haavan reunalta ja alkoi vuotaa aika reippaasti. Hän poltti sen kiinni. Taitaa olla vereni jo aika lirua sen Clopidogrel-hoidon takia, kun saan mustelmiakin todella vähästä.

Kiva, että Websi sai nauttia vauvan näkemisestä juhannuksena, Rapu nautti tyttärensä seurasta.

Uusia perunoita en ole vielä maistanut, Tein eilen peruna-porkkanamuusia, jonka maustoin vielä ruohosipulilla ja persiljalla, joten maukasta oli. Broilerin rintafileitä olemme syöneet koko juhannuksen ja niitä on vieläkin, koska poikamme ei tullutkaan meille syömään, kuten ensin aioimme, mikä lie laiskamato häneen iskenyt, kun ei jaksanut tulla vaikka olisimme hakeneet. Tekemistäni ruuista hän on aina pitänyt, vaikka en tee niin monimutkaisia kuin A-mummu tuntuu tekevän. Aina uusia reseptejä kokeilemassa. Olipa ruokani maustettu vaikka millä niin aina poikani tiputtelee päälle Kikkomanin soijakastiketta.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kyllä sinulla Cee-Lila menee, ja on jo mennyt aikaa noiden haavojen paranemisessa. Kesä (joka tosin ei ole vielä kunnolla tullut), menee minullakin ohi. Niin meni viime kesäkin kun oli se parvekeremontti. Ei voinut ripustella edes kukkia silmieniloksi parvekkeelle. Nyt ei pääse edes saunaan.

Minulle iski myös tänään laiskamato, en lähtenyt kauppaan, mutta pesin yhdellä kädellä alusvaatteitani, kun ei niitä voi oikein koneeseen laittaa. Silitettävien pino kasvaa kodinhoitohuoneessa, kun koneella voin pestä muita mitä nyt on pestävä.
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Kyllä sinulla Cee-Lila menee, ja on jo mennyt aikaa noiden haavojen paranemisessa. Kesä (joka tosin ei ole vielä kunnolla tullut), menee minullakin ohi. Niin meni viime kesäkin kun oli se parvekeremontti. Ei voinut ripustella edes kukkia silmieniloksi parvekkeelle. Nyt ei pääse edes saunaan.

Minulle iski myös tänään laiskamato, en lähtenyt kauppaan, mutta pesin yhdellä kädellä alusvaatteitani, kun ei niitä voi oikein koneeseen laittaa. Silitettävien pino kasvaa kodinhoitohuoneessa, kun koneella voin pestä muita mitä nyt on pestävä.
Voi Rapunen, Rapunen! Koneeseen vain nekin vaatteet! Minä teen kaikki vaateostokset sillä periaatteella, että niiden on oltava konepestäviä. Käsin en enää luttaa mitään. No, juu ehkä joku talvitakki vielä menee pesulaan, mutta siinä se sitten onkin - untsikan kyllä pesen itse koneeessa. Kyllä aika hienotkin hepenet kestävät nykyään hyvin pesuja pesupussissa ja hienoimmalla ohjelmalla, ilman linkousta. Arkisemmat hepenet saavat koneessani sitten jo karkeampaa kyytiä linkouksen kera. Ja hyvin pärjäävät nekin.

Ara, vielä muutostasi. Sen lisäksi että itse olet aktiivinen (mitä minun äitini ei ollut, niin siellä on onneksi elämää ja ihmisiä. Se kylä, minne äitini aikoinaan muutti on kesälläkin aikamoinen käpykylä ja talvella täysin kuollut. Kesällä sentään on kerran viikossa tori, missä voi nähdä ihmisiä. Talvella ei ole mitään, ei ihmisiä, ei muita tapahtumia kuin joskus jotain seurakunnan juttuja. Kulttuurinnälkäisen on mieluiten lähdettävä lähimpään isoon kaupunkiin tai ainakin oman kaupungin keskustaan, jonne sinnekin on matkaa parikymmentä kilometriä eikä autoton sinne enää illalla pääse. Eikä sielläkään juuri mitään ohjelmaa löydy, ainakaan iäkkäälle ihmiselle.

Ja Websikin saanut nähdä vauvelin! Ceellä piina vain jatkuu. Miten on mahdollista, että tuommoista tapahtuu tänä päivänä! Vai onko se juuri siitä kiinni, että eletään tätä päivää

Nyt lähden kokeilemaan erästä ihan uutta poropikkusuolaisreseptiä. Eivät nämä kokkaukseni mitään monimutkaisia ole. Pitkät listat monista ruokaan tarvittavista aineksista saavat minut äkkiä kääntämään sivua, mutta jotain uutta on aina kiva ottaa mukaan. Mottoni on: käden käänteessä hyvää. Tuo porohyvä syntyy pyörittelemällä palloja murennetun leivän, tuorejuuston, savupororouheen ja mausteyrttien seoksesta. Siis käsien käänteissä.

Hyvää iltaa!
Ilmianna
Jaa
amummu kirjoitti:
Voi Rapunen, Rapunen! Koneeseen vain nekin vaatteet! Minä teen kaikki vaateostokset sillä periaatteella, että niiden on oltava konepestäviä. Käsin en enää luttaa mitään. No, juu ehkä joku talvitakki vielä menee pesulaan, mutta siinä se sitten onkin - untsikan kyllä pesen itse koneeessa. Kyllä aika hienotkin hepenet kestävät nykyään hyvin pesuja pesupussissa ja hienoimmalla ohjelmalla, ilman linkousta. Arkisemmat hepenet saavat koneessani sitten jo karkeampaa kyytiä linkouksen kera. Ja hyvin pärjäävät nekin.

Ara, vielä muutostasi. Sen lisäksi että itse olet aktiivinen (mitä minun äitini ei ollut, niin siellä on onneksi elämää ja ihmisiä. Se kylä, minne äitini aikoinaan muutti on kesälläkin aikamoinen käpykylä ja talvella täysin kuollut. Kesällä sentään on kerran viikossa tori, missä voi nähdä ihmisiä. Talvella ei ole mitään, ei ihmisiä, ei muita tapahtumia kuin joskus jotain seurakunnan juttuja. Kulttuurinnälkäisen on mieluiten lähdettävä lähimpään isoon kaupunkiin tai ainakin oman kaupungin keskustaan, jonne sinnekin on matkaa parikymmentä kilometriä eikä autoton sinne enää illalla pääse. Eikä sielläkään juuri mitään ohjelmaa löydy, ainakaan iäkkäälle ihmiselle.

Ja Websikin saanut nähdä vauvelin! Ceellä piina vain jatkuu. Miten on mahdollista, että tuommoista tapahtuu tänä päivänä! Vai onko se juuri siitä kiinni, että eletään tätä päivää

Nyt lähden kokeilemaan erästä ihan uutta poropikkusuolaisreseptiä. Eivät nämä kokkaukseni mitään monimutkaisia ole. Pitkät listat monista ruokaan tarvittavista aineksista saavat minut äkkiä kääntämään sivua, mutta jotain uutta on aina kiva ottaa mukaan. Mottoni on: käden käänteessä hyvää. Tuo porohyvä syntyy pyörittelemällä palloja murennetun leivän, tuorejuuston, savupororouheen ja mausteyrttien seoksesta. Siis käsien käänteissä.

Hyvää iltaa!
Tervehdys amummu!

Kyllä nämä minun "hepenet" voisi pestä koneessa, mutta kun ne ovat melkein kaikki mustia, ja usein konessa on vain lakana- ym. vastaavanlaista vaaleaa pyykkiä pesussa, niin en ole sinne sekaan laittanut näitä. En kuitenkaan halua säilytellä niitä kovin kauan pesemättäkään, joten nyrkkipyykkiä. En viitsi melkein tyhjää konetta laittaa pyörimään.

Kyllä sinä väkräät herkkuja. Sain minäkin juhannuksena herkutella ja jälkiruoka kruunasi kaiken. Jäätelöä, päälle kuumennettuja vadelmia ja mustaherukoita, hieman marenkia ja loraus hunajaa. Kyllä oli hyvää.

Nyt minäkin aion mennä seurustelemaan kirjan kanssa, kunnes Nukkumatti tulee ja heittää unihiekkaa. Öitä!
Ilmianna
Jaa
Nyt kyllä viluttaa. Täällä oli kova ukonilma, joka vieläkin jatkuu, mutta onneksi vähän jo kauempana. Salama iski ihan tässä päällä, ja niin taas hajosi Elisan boxi kimakasti napsahtaen. -
Onneksi kettis ei enää ole kuulemassa tuota ukkosen möyryntää.

Viime kesänä salama rikkoi myös samaisen boxin. Uusi maksoi vähän toista sataa euroa. Sen kake toimi vain muutaman viikon; nuolinäppäin sanoi sopimuksen irti. Ei kun tilaamaan uusi kake. Se sentään maksoi vain kympin. Nyt sekin kake on viallinen, kun Menu-näppäin lakkasi toimimasta. Tässä juuri hissuksiin kaivelen sanavarastojani, millä asiaa ja harmitustani Elisalle parhaiten saisin kuvailtua. Ei noin surkeita vehkeitä pitäisi edes saada valmistaa, saati sitten myydä.

Tuli muuten niistä poropalleroista herkullisia. Huomenna teenkin niitä sitten ison satsin, että riittää koko porukalle. Koe-erä on jo syöty.

Onneksi kello on jo noin paljon. Pian pääsee nukkumaan. Minulla on taas tänään ollut unetuspäivä. Heräsin aamulla neljän aikaan, enkä sitten enää nukkunut. Päikkäreihin en kuitenkaan langennut ihan tarkoituksella, että oikeasti nukahtaisin sitten kun pehkuihin parin tunnin päästä painun.

Nyt kuulostaa siltä, että tulee uusi pilvi. Pitää vissiin tämä kone irrottaa seinästä, ettei sekin hajoa. Mistä tietää, vaikka tulisi vielä kovempia paukkuja.
Ilmianna
Jaa
Huomenta. Tuli mieleeni kun hesarissa oli muistaakseni toissapäivänä yleisöosaston kirjoitus, jossa kaksi sairaalasihteeriä paheksui sitä tosiasiaa, että lääkärien ja hoitajien työajasta menee iso osa tietokoneen kanssa vastaanotolla, kun he kirjoittavat kaikki potilastiedot saman tien koneelle, sen sijaan että sanelisivat ne ja ammttikirjoittajat kirjoittaisivat ne puhtaaksi. Sairaalasihteerit ovat työttöminä ja lääkärit ylityöllistettyjä.

Kun 15.6. oli meikussa, minulla oli nuori mieslääkäri, joka saneli kaiken siihen entiseen tyyliin, eli kyllä jotkut lääkärit vielä harrastavat sitä, ei siis ole täysin kiellettyä. Eilen ollessani haavahoitajalla, hän kirjoitti pitkät litaniat koneelle. Kun olin Kaunialassa, sielläkin oli iso hoitajien huone, joka oli täynnä tietokoneita ja välillä kaikki hoitajat olivat siellä kukin koneen ääressä kirjoittamassa ylös, mitä olivat kullekin potilaalle tehneet esim viimeisen tunnin aikana. Kun he esim kulkivat huoneissa ottamassa verenpaineita, niin he kirjoittivat ne taskustaan ottamalle lapulle ja kun olivat kaikkien niiden luona käyneet, joiden nimet olivat listalla, menivät taas koneelle laittamaan ne ylös, ettei unohdu.

Eilen oli lehdessä myös siitä että hoitajapula on melkoinen, mutta eipä riitä pojanpojalle töitä siellä E-Pohjanmaalla, vaan on joutunut aloittamaan uudelleen koulutuksen ja ihan eri alalle. Hän oli erikoistunut vammaisten lasten hoitoon. Olisi luullut olevan sille alalle myös jatkokoulutusta.
Ilmianna
Jaa
On aika jännää nkyisin tuo yhteydenotto firmoihin; netin kautta pitäisi asiat toimittaa, puhelimella äärimmäisen vaikeaa. Tänään yritin sitten selvittää netistä mistä apua eilisen ukkosen rikkoman boxin kanssa. Jos olisi vaikka eemeliosoite, mihin kysymyksensä esittää, niin se olisi helppoa. Sellaista ei löytynyt. Kaikenlaisille sivuille kyllä ohjattiin, ja niiden kautta lopulta FB:iin, Twitteriin, chattiin, keskustelupalstalle ym. muihin tämän päivän venstereihin. Olen kerran aikaisemmin pistänyt ongelman FB:iin, mutta sieltä tuli vastaus, että ota yhteyttä Elisaan!

Niin ja tietysti joka sivulla mainostettiin oma-gurua. Sinne en kyllä enää soita. Joskus selvittelin gurun kanssa sähköpostini vikaa ja se puhelu maksoi melkein satasen. Tähän eilen syntyneeseen ongelmaan kyllä oli myös puh.no, mutta odotusaika oli jumalattoman pitkä. Jossain vaiheessa osuin kohtaan, missä odotusaika oli enää reilut 5min, ja aloin sitten odotella. Eikä asia tietystikään selvinnyt, koska E-viihde on siipan nimissä. Lupasivat kuitenkin soittaa hänelle tänään. Tyttö asiakaspalvelussa hoki vain, että ukkosen rikkomia ei korvata. Reilun vuoden sisällä nyt rikkoutunut kaksi boxia ukkosen takia, ja kaksi uutta kaukosäädintä lakannut muuten vain toimimasta muutaman viikon sisällä hankinnasta. Taitaa laatu olla vehkeissä vähän täältä sinne päin. Saa siippa sitten aukaista sanaisen arkkunsa siitä asiasta.

Luonto on nyt muhkeimmillaan. Se on saanut riittävästi vettä ja lämmintäkin on välillä ollut. Pihassammekin ruoho kasvaa niin, ettei perässä pysy. Juuri ennen lähtöämme juhannusmökille siippa ajoi nurmikon, ja nyt se huutaa taas leikkuuta. Juhannusruusut kukkivat ja pihatienoon täyttää niiden ihana tuoksu. Istuttamani kesäkukatkin kukoistavat, hortensiat tehneet niin paljon uusia kukkia, että kohta niitä täytyy ruveta kepittämään, kun niiden paino alkaa olla oksien kantokyvyn rajoilla. Enpä ennen moista kukintaa ole nähnyt. Enkä lannoitetta ole vielä antanut kertaakaan.

Tänään täytyy mennä myös katsastamaan uusi telttakatos. Meillä oli sellainen, mutta viime kesänä se hajosi kovissa tuulissa niin perusteellisesti, että siitä ei enää kalua saa. Viikonlopun kesäkalaasissamme kovakuntoisimmat (tutut) vieraat ajetaan suoraan ulkoruokintaan, mutta ihan taivasalle ei heitäkään kehtaa pistää, sadetta kun ainakin nyt ovat luvanneet. Terassin katon alle kyllä mahtuu osa väestä, mutta sisäpihalla tarvitaan jonkinlainen sateen (tai auringon) suoja. Sisätiloihin jäädäkseen pitää olla "invakortti":)). Niitäkin on muutamalla tulijalla. Onkohan nyt menossa joku telomisten kesä: täällä teitä jo monta, ja omassa tuttavapiirissänikin heitä on useampi. Toivottavasti ei enempää tule. - Eilen, muuten, korotin juuri oman tapaturmavakuutukseni korvaussummia.

Mukavaa päivää kaikille!
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tuo se risoo minuakin, että kun on yksi yhteinen sähköpostiosoite ja vempaimet vain toisen nimissä, ei toinen voi hoitaa sitä asiaa, vaikka olisi kotona ja aikaa hoitaa ja kuunnella niitä typeriä olet jonossa musiikkeja ja toinen töissä eikä ehdi. Jokainen tietokone ja siihen kuuluvat lisäosat ja ohjelmat olisi siis oltava molempien nimissä, että saat niihin tulleet viat ja häiriöt korjauksen alle. Oma guruihin en minäkään luottaisi, mieluummin guru meille kuin yrittäisin itse etsiä vikaa gurun ohjeiden mukaan puhelimitse.

Meilläkin on tapaturmavakuutukset, mutta sen korottaminen tuskin auttaa, kun ei ole kyse tapaturmasta, vaan sairaudesta. Websin ja Ravunkaan tämän hetken invaliditeetti ei ole tapaturman syytä mutta Auroralla on. Onko sinulla Aurora tapaturmavakuutus?

Mitään ylimääräistä sairaus- tai henkivakuutusta meillä ei ole ja minusta tuntuu, että jos kokisin tapaturman ja teloisin itseni, niin senkin syyksi keksittäisiin pitkäaikaissairauden esim reuman aiheuttama luiden haperuus jne.

On A-mummulla isot juhlat viikonlopulla. Tuo kokeilemasi poropulla sai veden kielelleni.
Ilmianna
Jaa
Onhan minulla tapaturmavakuutus, johon sisältyy hoitokorvaus ja haittakorvaus sekä kuolintapaussumma. Eipä ole vielä tullut muita hoitolaskuja kuin 25 euroa ambulanssikyydistä. Mitä niitä nyt tulee lisäksi kolmesta sairaalapäivästä. Haittakorvaus on aika tuntuva, mutta mieluummin pidän täysin kuntoutuneen käsivarren. Jos olisin paleltunut sinne metsään, lähiomainen olisi saanut hyvän korvauksen,

Vakuutuskirjani ovat verkkopankin suojissa enkä nyt jaksa sieltä tarkistaa, oliko se kuolinkorvaus, joka päättyy 80-vuotiaana, siis ei ihan vielä huomenna sentään.
Ilmianna
Jaa
No, eivät nuo kekkerit niin isot ole. Kotiväki mukaan luettuna reilu parikymmentä päätä. Justiinsa olen tekemässä kinkkujuustokiekkoja. Koesatsi on taas uunissa. Saas nähdä kuinka saumat pysyvät kiinni.

Totta on, että vakuutusyhtiöt yrittävät kaikkensa päästäkseen korvauksista. Tämä minun vakuutukseni on siitä kumma, että se on voimassa kasikymppiseen saakka, joten ihan varmaan tapaturman sattuessa ainakin yrittävät keksiä jonkun sairauden, josta turma sitten johtuisi. Niin kävi joku vuosi sitten pojallekin, kun rikkoi polvensa fudispoikien valmennushommissa, liukkaalla tekonurmella. Polvi meni ihan pirstoiksi, ja kaksi ortopediä sen totesi. Leikkausaikakin oli jo varattu, kun vakuutusyhtiöltä tulikin varma tieto: vamma johtuu sairaudesta. Siitä, mikä sairaus olisi kyseessä ei kysymälläkään saanut poika tietoa. Vakuutusyhtiön lääkäri oli korva-nenä-kurkkuspesialisti, joka siis torppasi ortopedian osaajien lausunnon. Aika absurdia touhua.

Henkivakuutusta ei meillä kummallakaan ole. Oli silloin, kun oli asuntovelat ja lapset kotona. Enää on vain tapaturmiin liittyvä osuus kuoleman varalta. Ei ole mitään mieltä maksella kalliita henkivakuutuksia enää. Toisen kuollessa tulee jälkeenjäänyt kyllä eläkkeellään toimeen - ainakin niin kauan kuin sitä saa nauttia; mistä noiden päättäjien aivoituksia tietää - kun ei ole velkoja eikä ainakaan vielä kovin kummoisia sairauksiakaan.

Hesarissa oli hauska murretesti. Sain siitä täydet. On siis hyödykästä tuntea ihmisiä eri puolelta maata. Kirjojen lukeminen on myös keino pitää jonkinlaista murreosaamista yllä. Itse tykkään murteista, ja nautin erikoisesti kuunnella lappia, turkua ja kuopiota. Rauman murre on kuitenkin ehkä parhaasta päästä - kuunnella; ymmärtäminen onkin sitten toinen juttu. Puhua en murteita osaa, savoa ehkä vähän jos tulisi tiukka paikka.

Jahas ja nyt taas maistajaisiin.
Ilmianna
Jaa
Sain juuri tietää, että meillä on siunaustilaisuus 15.7. Äitini viimeinen elossa oleva nuorin sisar Mikkelissä oli kuollut eilen aamulla 87-vuotiaana lyhyen sairauden jälkeen, Että surua taas tavanomaisen elämän sekaan. Se kuuluu elämän kiertokulkuun.

Iloa koin, kun sain taas skypen avulla tavata sukumme nuorimmaisen, joka oli todella touhukkaalla päällä ja esitteli minulle ikiomaa pallomertaan omassa lastenhuoneessaan. Ja puhui koko ajan jotain, jota en ymmärtänyt, mutta paljon hänellä oli asiaa. Viikonlopulla hän pääsee jonnekin perhetilalle käymään, missä on eläimiä ja lapset saavat silitellä niitä. Lähettävät minulle sitten s-postikuvia sieltä.
Ilmianna
Jaa
Osanottoni tätisi poismenon johdosta. - Niinpä, elämä on, sanoi joku mainoskin. Aika paljon mahtuukin yhteen ihmiselämään. Kaikenlaista on tullut kaseltua, nähtyät. Jotakin on, minkä olisin itse suonut jäävän näkemättä, mutta kaikki kuuluu kuvioon, ja jos on onnekas, niin huonotkin asiat opettavat, ne juuri kai eniten. Elämähän jos ei muuta opeta, niin ainakin hiljaa kävelemään. Mutta tuo pienen ihmisen kasvun seuraaminen on ihan parasta. On se pieni sitten oma tai toisen.

Minua melkein surettaa kun lapsenlapsemmekin ovat jo niin isoja, että vaippahousuaikaa ei enää meinaa muistaakaan. Valokuvia onneksi on paljon, ja niitä katselemmekin usein. Itsekin lapset tykkäävät niitä katsella. Teemme sitä usein yhdessä, täydentämällä muisteluksillamme kuvan "sanomaa" . Kumman varhaiselta ajalta lapset muistavatkin asioita! Taitavat siinäkin olla parempia kuin meidän sukupolvi. Tai sitten meillä muistipaikat alkavat täyttyä ja alimmaiset muistot pyyhkiytyvät pois.

Tuli eläinten silittelystä mieleen eilisillan uutispätkä Lapin turismista. Siinä kaksi aikuista turistia hellitteli koiratarhavierailulla sylissään huskyn pentuja. Olivat naamasta päätellen onnensa kukkuloilla - pennutkin.
Ilmianna
Jaa
Uusi kaunis päivä on koittanut. Huomenta vaan!

Meillä taloyhtiössä on käynnissä joku remontti taas. Katselin kun etupihalleni heiteltiin jotain putkia ja kaivuri on seinänaapurin kohdalla. Jatkuvaa rakennustyömaata taas.

Tyttärellä alkoi kesäloma juhannukselta ja häntä tässä odottelen. Tulee käymään ja menemme kauppaan, niin voin hankkia säilyviä, painavampia juttuja. Ei tarvitse raahata niitä bussissa. Kävin kyllä eilen Malmilla kaupassa, mutta ostin vain aivan välttämättömia ruokia. Pojan lapset tulivat käymään eilen, kun olivat palanneet mökiltä.

No nyt täytyy ryhtyä valmistautumaan kauppareissulle - mukavaa keskiviikkoa itse kullekin!
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista aamupäivää. Minulla on taas tänään se haavahoito. Käyn samalla kaupassa ja postissa. Tilasin AGS:ltä 3 puseroa reilu viikko sitten ja nyt ne ovat tulleet postiin jo eilen. Ne puserot oli alennettu noin 50 %, joten säästän 97 e.

Viikonlopulla pojantytär tulee meille poikakaverinsa kanssa, olisi keksittävä taas mitä ruokaa tarjoan heille. He ovat osan ajasta Vantaalla asuvan lapsuudenystävättären vauvan kastajaisissa.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Olitko Cee tyytyväinen ostamiisi puseroihin? Se pienikin "puseronostos" piristää. Me kävimme tyttäreni kanssa ruoka- ja puhdistusaine ostoksilla. Nyt minun ei tarvitse raijata noita painavia tavaroita pitkään aikaan kotiin.

Tuo ruoan keksiminen onkin aina se hankalin asia, varsinkin kun yhdelle käy tuo ja toiselle ei. Me ostimme mehevän palan Norjan savustettua lohta lounaaksi. Söimme täällä tultuamme ostosreissulta. Hyvää tuoretta sekaleipää, kurkkua, tomaattia, kahvia ja suklaaleivos jälkiruoksi. Tytär toi minulle ison pussillisen ihania kirsikoitakin.

Tyttäreni miehensä kanssa menee ensiviikonloppuna tervehtimään ystävättärensä yksivuotiasta. Hän osti kangaskirjan ja dubloja viemisiksi vauvalle.

Minä käyn nyt hoitamaan sormeani. En ehtinyt aiemmin, mutta ehtii sen nytkin.
Ilmianna
Jaa
Avasin sen puseropaketin ja totesin että ihan hyvä ostos siihen nähden, mitä maksoivat. Yksi on sellainen hienompi, ohutta roosaa materiaalia ja vaatii alle joko rintsikat tai ohuen aluspaidan, etteivät nännit kuulla läpi. Sitäkin kun nykyään kauhistellaan, ettei ole rintsikoita, varsinkaan, jos olet julkku. No, minähän en sitä ole. Toinen on vihreä-valkoinen tunikamallinen, puuvillaa, vaatii siis silitystä, voi kauheata! No, käytän vaikka yöpukuna. Kolmas on oikein nätti, hyvin siliävää materiaalia, väreinä lila-musta-valkoinen.

Te olette oikein herkutelleet. Nuo vauvojen kangas ym kirjat ovat hauskoja. Meidänkin nuorimmaisella on sellainen kirja, että kun esim joku kotieläinsivu on auki ja sitä painaa, niin kirjasta tulee sen elikon ääni. Kun pieni sitten istuu sen kirjan sivun päällä ei hän tajua, mistä se ääni tulee. Meillä on hauska video siitä.
Ilmianna
Jaa
Aurikokin paistaa, eikä ole kovin kylmäkään - taitaa tulla kesä!

Ketjussakin on hiljaista kun kaikki lomailee. Minusta on ihanaa, kun ei nyt tarvitse mennä minnekään, eikä tehdä mitään (tekemistä kyllä olisi).

Lastat sormessa eivät meinaa pysyä millään. Täytyisi ottaa yhteyttä toimintaterapeuttiin, jos hän keksisi jonkun keinon tähän ongelmaan, mutta kun en viitsisi millään lähteä Meikkuun taas. Voi olla, että kun turvotus sormessa laskee, niin lastat pitäisi kyllä uusia. Käyvät liian suuriksi. Ja näitä on pidettävä elokuun alkuun asti.

Alennusmyynnit ovat alkaneet, mutta en nyt taida pahemmin niissä käydä. En oikeastaan tarvitse nyt mitään, vaikka joku pienikin uusi juttu kyllä piristäisi.

Tänään täytyy katsoa tv:stä eduskunnan kyselytunti. Sehän tulee suorana lähetyksenä ja siellä voi tunteet käydä kuumina.

Mukavaa torstaita - se alkaa olla viikonloppu käsillä!
Ilmianna
Jaa
9 VASTAUSTA:
Aurinkoista päivää täältäkin. Minäkään en mielelläni aloittaisi sitä haavan alipaineimuhoitoa, koska sitä en saisi täällä vaan olisi aina mentävä Meikkuun. Katsotaan, mihin päätyvät.

Minäkin laitan töllö auki kun tulee eduskunnan kyselytunti. Korottavat monet siellä ääntään kovastikin, mutta eivät sentään käy nyrkkeilyotteluun kuten monesti vaikka Venäjän duumassa.

Tänään on taas juttua HS:n mielipidesivulla, että lääkärit ovat liian kalliita osastosihteerin tehtäviin. Samoin hoitajatkin ehtisivät tehdä enemmän hoitotyötä, mikäli heillä ei aika menisi tietokoneen ääressä. Ja kotihoitotyöntekijät nääntyvät työtaakkojensa alle.

On mukavaa kun ei itse tarvitse lähteä minnekään. Töissä ollessani pidin kyllä työstäni. U käy töissä edelleen, omasta halustaan, vaikka on välillä hyvin uupuneen tuntuinen. Mutta kun tietää, ettei ole pakko käydä, niin se antaa sitä jotain siihen tuntemukseen.Pakko ja vapaaehtoisuus ovat ihan eri asioita.
Ilmianna
Jaa
Lueskelin äsken tyttäreltäni saamaa NuoriLääkäri lehteä. Siinä on juttua ystävättäreni pojasta. Luin siitä osastoa vitsit&kahvitauko- juttuja myös.

"Onko todella totta, ettei vuorineuvokselta jäänyt mitään omaisuutta hänen kuollessaan?
- Niin, hän menetti terveytensä yrittäessään hankkia omaisuutta ja menetti omaisuutensa yrittäessään hankkia terveyttä."

Vielä toinen.

"Pappa meni lääkärille, koska hänen aseensa" ei oikein toiminut toivotulla tavalla.
Tohtori tutki ja hetken päästä tuumasi:
- Ei aseessanne ole mitään vikaa, se vaan sattuu olemaan niin vanhaa mallia ettei siihen enää saa panoksia."

Onpas noilla nuorilla lääkäreillä kahvitaukojutut!
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Lueskelin äsken tyttäreltäni saamaa NuoriLääkäri lehteä. Siinä on juttua ystävättäreni pojasta. Luin siitä osastoa vitsit&kahvitauko- juttuja myös.

"Onko todella totta, ettei vuorineuvokselta jäänyt mitään omaisuutta hänen kuollessaan?
- Niin, hän menetti terveytensä yrittäessään hankkia omaisuutta ja menetti omaisuutensa yrittäessään hankkia terveyttä."

Vielä toinen.

"Pappa meni lääkärille, koska hänen aseensa" ei oikein toiminut toivotulla tavalla.
Tohtori tutki ja hetken päästä tuumasi:
- Ei aseessanne ole mitään vikaa, se vaan sattuu olemaan niin vanhaa mallia ettei siihen enää saa panoksia."

Onpas noilla nuorilla lääkäreillä kahvitaukojutut!
Jahas päivät ja vai kaikki lomalla ? Äääääh ja kääääääk !

Johan piru kun ei meinaa ennättää lyhyttä juttua heittää mutta nyt nakkaan, siis tositosi lyhyen :) Ei isompia ongelmia minkä nyt selkä roteseeraa tahdin menoa.....mutta kai se siitä.

Vai tuollaisia juttuja ne ? Tuosta jälk. toinenkin versio kun pappa valitti koneen toimivuutta. Lopulta lekuri totesi ettei koneessa näytä vikaa olevan.
Siihen pappa totesikin" ei niin, kyllä se kone tikkaa mutta kun lanka on loppu " .

Hyvää torstakia tu evripoti(las).
Ilmianna
Jaa
Hauskoja juttuja ja tosia!
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Jahas päivät ja vai kaikki lomalla ? Äääääh ja kääääääk !

Johan piru kun ei meinaa ennättää lyhyttä juttua heittää mutta nyt nakkaan, siis tositosi lyhyen :) Ei isompia ongelmia minkä nyt selkä roteseeraa tahdin menoa.....mutta kai se siitä.

Vai tuollaisia juttuja ne ? Tuosta jälk. toinenkin versio kun pappa valitti koneen toimivuutta. Lopulta lekuri totesi ettei koneessa näytä vikaa olevan.
Siihen pappa totesikin" ei niin, kyllä se kone tikkaa mutta kun lanka on loppu " .

Hyvää torstakia tu evripoti(las).
Eikö muka - lomaa se on kun kalastelee vaan?

No, lomaa minäkin tässä pidän, vaikka hommia sen kun kertyy, eikä tekijää ole. Pojan poika kävi kyllä tänäänkin ja leikkasi nurmikon. Kysyi että onko sinulla jotain hommia huomenna, tarviiko käydä vaikka kaupassa? Ei nyt ole tarvetta kauppaan, kun kävimme juuri eilen tyttären kanssa ja laitoin listalle kaiken mahdollisen mikä tuli mieleen.

Nuo lääkäri vitsit olivat kaikki hyviä, mutta poimin niistä vain nuo kaksi. Onhan se niinkin, että jos aikoo tikata kunnolla, niin kyllä lanka täytyy koneessa olla!

No se siitä...

Nyt menen kokeilemaan, joudunko ohituskaistalle? Tosin olen päässyt nyt ketjuun jo kaksikertaa ilman kuvienkaan tunnistamista.
Ilmianna
Jaa
Ooops ! Aurinkoista aamua mutta mutta......

Ettäkö olisi " vain kalastelua - ja lomaa" ?
Nyt on kyllä Rapusella melkolailla liian " romantiseeraava" mielikuva oikeasta saari - ja mökkielämästä :)
Tietysti jollain ökyhuvilalla jossa kaikki mukavuudet, sähköt ja vara teettää toisilla työt niin se voisi tuollaista(kin) olla, ehkä.

Mutta se ei sopisi meikän vartalolle ei, tekemistä pitää olla ja kyllä sitä riittääkin ,jopa joskus liiaksi. Ja jos ei omissa riitä niin naapurit tarvii monessa apuja sitten lisäksi. Ja sitähän annetaan niissä rajoissa kun terveys ja paikat kestää.

Mutta nämähän ovat onneksi omia valintoja joita en vaihtaisi silti pois, olla keskellä luonnossa ja soluttautua osaksi sitä. Vaatii aika paljon mutta antaa vielä enemmän.

Jotkut haluaa löhötä tai kiertää kaikkeja sirkushuveja, niin minäkin. Kierrän ne vaan mahdollisemman pitkältä :))

Siitäkin huolimatta, tunnin touhunneena jo, iloista ja lämmintä kesäpäivää odotellen , persjantaita kaikille.
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Ooops ! Aurinkoista aamua mutta mutta......

Ettäkö olisi " vain kalastelua - ja lomaa" ?
Nyt on kyllä Rapusella melkolailla liian " romantiseeraava" mielikuva oikeasta saari - ja mökkielämästä :)
Tietysti jollain ökyhuvilalla jossa kaikki mukavuudet, sähköt ja vara teettää toisilla työt niin se voisi tuollaista(kin) olla, ehkä.

Mutta se ei sopisi meikän vartalolle ei, tekemistä pitää olla ja kyllä sitä riittääkin ,jopa joskus liiaksi. Ja jos ei omissa riitä niin naapurit tarvii monessa apuja sitten lisäksi. Ja sitähän annetaan niissä rajoissa kun terveys ja paikat kestää.

Mutta nämähän ovat onneksi omia valintoja joita en vaihtaisi silti pois, olla keskellä luonnossa ja soluttautua osaksi sitä. Vaatii aika paljon mutta antaa vielä enemmän.

Jotkut haluaa löhötä tai kiertää kaikkeja sirkushuveja, niin minäkin. Kierrän ne vaan mahdollisemman pitkältä :))

Siitäkin huolimatta, tunnin touhunneena jo, iloista ja lämmintä kesäpäivää odotellen , persjantaita kaikille.
Huomenta - täällä ei aurinko paista, mutta ei nyt sadakaan.

No toki tiedän, ettet vain löhöä siellä saaressasi, kunhan heitin. Taidat tehdä liikaakin, mutta ei se ole sekään kovin hyvä juttu. Kohtuuta kaikessa...
Minua harmittaa kun ei pysty paljon tekemään tällä kädellä, ettei luutuminen häiriintyisi. En haluaisia lisää harmeja, joten on otettava rauhallisesti.

Mukavaa viikonloppua kuitenkin - työnmerkeissä!
Ilmianna
Jaa
Huomenta tältäkin käsivaivaiselta

Alkaa pänniä, kun kolmessa viikossa ei ole minkäänlaista parantumista tapahtunut. Mutta ei ihme, koska olkapää on vinksahtanut muutaman sentin alaspäin. Oikaistakaan ei voi ennen kuin murtuma parantuu, sanoi fysioterapeutti. Peräti pahaenteistä. Mitenkähän se luun oikaisu tapahtuu, huh.

Mutta sää on mitä ihanin, sireeni kukkii rapun edessä. Koira tepsuttelee kiltisti kuin ymmärtäen äiskän vaikeudet. Loistavan mielenkiintoisen kirjankin löysin kirjastosta. Norjalaisen Anne B. Ragden Berliinin poppelit, jonka Anna-lehti toteaa osuvasti olevan "Sikahyvä sukutarina".

Viikonloppua vaan pienine ilonpisaroineen.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Huomenta tältäkin käsivaivaiselta

Alkaa pänniä, kun kolmessa viikossa ei ole minkäänlaista parantumista tapahtunut. Mutta ei ihme, koska olkapää on vinksahtanut muutaman sentin alaspäin. Oikaistakaan ei voi ennen kuin murtuma parantuu, sanoi fysioterapeutti. Peräti pahaenteistä. Mitenkähän se luun oikaisu tapahtuu, huh.

Mutta sää on mitä ihanin, sireeni kukkii rapun edessä. Koira tepsuttelee kiltisti kuin ymmärtäen äiskän vaikeudet. Loistavan mielenkiintoisen kirjankin löysin kirjastosta. Norjalaisen Anne B. Ragden Berliinin poppelit, jonka Anna-lehti toteaa osuvasti olevan "Sikahyvä sukutarina".

Viikonloppua vaan pienine ilonpisaroineen.
Huomenta sormivaivaiselta. Eipä uskoisi, että pikkurillikin voi viedä näin toimintakyvyn. Nämä lastat eivät pysy ollenkaan, mutta en viitsisi (jaksaisi) millään lähteä toimintaterapeutille koska en usko, että tähän voisi saada mitään paremminkaan pysyvää lastaa.

Olkapäävammat ovat hankalia, mutta kyllä niitä sattuu ja aikaa se vie, että saadaan edes jonkinlaiseen kuntoon. Tapasin labrassa rouvan, joka oli kahta pientä koiraa ulkoiluttaessaan helmikuun liukkailla kaatunut ja molemmat olkapäät meni, sekä vasemman käden ranne murtui. Nyt hän oli jo suhtkoht toipunut, mutta toinen olkapää oli vielä jäykkä ja hankala. Hän kävi fysioterapiassa ja pystyi pitämään ja ulkoiluttamaan koiransa jo itse.

Laitoinpa kirjastolistalleni tuon Berliinin poppelit. Nimi jo tuntuu houkuttelevalta.

Hyvää viikonloppua aurinkoisessa säässä. Tänne on luvattu myrskytuulia.
Ilmianna
Jaa
Huomenta täältäkin. Tuulista näkyy olevan ulkona, aurinko välillä paistaa, välillä ei. Lueskelin NYT liitteestä Helsingin uusista terasseista. Minä en ole koskaan harrastanut terassilla istumista. Onhan niitä tässä ihan meidänkin lähellä montakin, esim Aurinkolahden rannalla, missä on jopa palmuja (eivät ole oikeita varmaankaan, paitsi jos kesäksi on sellaisia siihen tuotu). Oma "terassi" riittää meille. U siellä paljonkin istuu ja lukee lehtiä.

Imuroida pitäisi, mitenköhän saan laiskamadon itsestäni liikkeelle?
Ilmianna
Jaa
Huvittaa vieläkin eilinen pikku episodi. U sai puhelinsoiton jostain sähköyhtiöstä, joka tarjosi meille kenties halvempaa sähköä kuin mitä nyt maksamme Helenille. U sanoi, että hetkinen, kysyn meidän perheen rahasihteeriltä, mitä mieltä on. Tokaisin heti: emme vaihda. Nainen kuuli sen ja sanoi U:lle, että oli niin topakka ei, että hänen on turha yrittää. Lopettivat puhelun.

Helen kuitenkin laskuttaisi siirtomaksun meiltä, joten sähkölasku alkaisi tulla vaan kahdesta eri yhtiöstä ja se ei halpenisi lopulta yhtään. Olen monien kertomana niin kuullut, että he katuvat kun vaihtoivat.

U käyttää minua monesti välikappaleena, että pääsee eroon nopeasti kaikenmaailman tarjousten tekijöistä, kuten esim nettioperaattorien vaihdosta. Hih. Luulevat, että U on todellakin tossun alla, eikä ukkoparka voi päättää itse mistään.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Noita "tarjous" soittoja tulee aina silloin tällöin minullekin. En aina kyllä vastaakaan, mutta jos vastaan, eikä ole tuttu, niin kysyn heti että myytkö jotain? Sanon myös heti, että en tilaa mitään, enkä tee sopimuksia puhelimessa - kiitos! Minulla on aina ollut Helen, enkä edes viitsisi ruveta mihinkään vaihtohommiin. Vaiva suurempi kuin säästöt.

Säästä puheenollen, männyt taipuu välillä tosi rajusti tuulenpuuskissa. Hyvä kun ei tarvitse lähteä ulos.
Ilmianna
Jaa
Olen huomannut minäkin, että tuuli on melko rajusti yltynyt ja laivareissu Tallinnaan ei vaikuta hyvältä niille jotka tänään sinne menevät. Viking Linen iso laivakin oli kuvassa missä tuulesta varoitettiin puhumattakaan pienemmistä paateista. Katamaraanit kai jäävät laituriin.

Sain kun sainkin äsken imuroitua, ettei pojantytär poikakaverinsa kanssa huku pälypeikkoihin kun tulee meille yövieraaksi ystävättärensä lapsen kastajaisjuhlista. Kysyi hän kyllä etukäteen että mummi, onko sinulle liian raskasta ottaa hänet yövieraaksi että mikä on vointisi? Sanoin, että ilomielin otan teidät, en minä niin raakki ole, etten jaksaisi. Ja pappakin haluaa nähdä sinut meillä, oman prinsessansa, pitkästä aikaa. Olemme heille mummi ja pappa ja pappa rakkaampi kuin heidän oma isänsä. Sen olen huomannut. Niin se elämä koulii. Nythän meillä on vielä se suvun pieninkin prinsessa seuraavasta polvesta.
Ilmianna
Jaa
Sisareni soitti juuri ja puhuimme siitä tätimme tulevista hautajaisista, jotka ovat 15.7. Menemme heille sitten yöksi ettei tarvitse heti lähteä ajamaan taas takaisin stadiin. Pohdimme myös vaatetusta. Mustaahan sen olla pitää ja ehkä vähän valkoista, mutta esim minulla oltava pitkä hame tai pitkät housut, koska vasen jalkani on kääreissä. Ja varpaat tai niiden puuttuminen aiheuttaa ongelmia kenkävalikoimassa.

Olen ollut eläissäni kymmenissä hautajaisissa, alkaen 3½-vuotiaasta, jolloin isämme kuoli. Meitä lapsia ei ollut tarkoitus ottaa haudalle mukaan, mutta lähes 9 vuotias veljemme johdatti minut ja 2 vuotiaan sisareni sinne ja olimme siellä jo melkein ennen muuta hautajaisväkeä avonaisen haudan äärellä. Sitten sisareni oli itkenyt ettei isän haudalle saa heittää hiekkaa, ei isä pääse sieltä pois. Tämä on aikuisten kertomaa, itse emme muista siitä mitään.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Niinhän se on, että elämä on kuolemista...

Luin juuri Hesarista, että kanadalaistutkijat ovat julkaisseet Nature-lehdessä, että ihmisen "viimeinen käyttöpäivä" tulevaisuudessa voisi hyvin olla 115 - 120 vuotta. Mihin päädymmekään sadan vuoden päästä? Tai olemmeko kadonneet kaikki pois?
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Niinhän se on, että elämä on kuolemista...

Luin juuri Hesarista, että kanadalaistutkijat ovat julkaisseet Nature-lehdessä, että ihmisen "viimeinen käyttöpäivä" tulevaisuudessa voisi hyvin olla 115 - 120 vuotta. Mihin päädymmekään sadan vuoden päästä? Tai olemmeko kadonneet kaikki pois?
Juu, olemme kadonneet, siis me :) Tuskin kaikki ,pitäisi tapahtua melkoinen "pamaus" siihen.

Kyllä puut taipuu, aallokko nousee mutta websi ei taivu vaan verkoilla on käytävä vielä. Tuppaa hikeä pukkaamaan kun varjossa kävi 24,3 C , yritä siinä sitten kovempia hommia tehdä. Pit jo luovuttaa....

Älähän Aurora hätäile sen olkapään kanssa, noin se juuri " jäätyy" tiettyyn asentoon kun liikerata on minimoitu pitkäksi aikaa minkä luutuminen vaatii. Fyssa sitten aikanaan aukoo lihas- ja muut vääristymät. Sen takia ei nykyään mielellään edes laiteta kantositeeseen, ainakaan muissa kuin murtumissa.
Joskus joutuvat jopa nukutuksessa/ puudutuksessa pahoin " jäätyneen " olkapään repäisemään auki.

En kyllä satavarma ole vieläkö tuota menetelmää käyttävät. Ehkä pehmeämmät keinot käytettävissä. Hih, viime kevään urakoinneista puusouveissa " räjähtänyt" olkanivel on täälläkin välillä niin äreä ettei suakel itikkaa pysty läpsäisemään. Tulehtunut taas ja vaatisi kait hoitoa mutta mutta .....kun ei joutais :))

Kaikesta huolimatta kaikki leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä vaikka huumorilla. Eihän meistä tuoreita tule enää mutta " härskiinnytään" vakaasti harkiten ja hitaasti.
Ilmianna
Jaa
Huumorilla ja valoisalla mielellähän tässä eteen päin paarustetaan. Ei muuten tulisi mitään.

Itä-Suomeen on tullut jo sähkökatkoksia, sanottiin uutisissa U:n tullessa kotiin ja autoradio oli päällä. Söin puolikkaan tuoreen munkkirinkilän, ai kun oli hyvää.
Ilmianna
Jaa
Huomenta, ja edelleen aurinkoista mutta tuulista.

Ihan kaahee herkuttelija tullut Ceestä, syönyt peräti puolikkaan munkin ! :)). Kuin jaksoit ? Ja Rapsrallaan pitäis varmaan narulla laittaa se lasta sormeen ja ranteen ympäri kiinni. No leikki leikkinä.

Onko A'ra edes päässyt käymään mökillä vai viekö kipu halutkin, sekin olisi täysin ymmärrettävää. Jossain kyllä olin lukevani että myös se teatteriura vaati jatkoa ? Siis esitys oli " kesähitti", hyvä niin.

Mihis bönden " mummu" hävisi vai meneekö kaikki aika sitä poropullien raaka-ainetta kiinni juostessa ? Kehtaavatkin joulupukin " auton" syödä !

Noniin, taas tuubaa pukkasi tulemaan ja nyt sitten tuonne aallokon sekaan vaan hakemaan " tappaja-ahvenet" pois kylmästä vedestä.

Hyvää päivää kaikille .
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Huomenta!

Olipas "haaska" tuo wiliperin kirjoitus. Ei voinut muuta kuin nauraa. Ihan hyviä mietteitä ja neuvojahan nuo oli ja voisi se amummukin tosiaan ajatella kaksikertaa, ennen kuin pistää lihoiksi "joulupukin auton"! Helikopterillako joulupukki joutuisi lentelemään "kilttien" pilttien luo?

Varohan vähän liikkuessasi niillä myrskyaalloilla. Äsken soi radiossa delfiinipoika ja hänelle kävi huonosti, kun niitä aarteita haki aalloista liian uhkarohkeasti.

Nyt kuitenkin kaikille hyvää lauantaita. Täällä SU-SI-alueella ei aurinko paista, mutta nyt on sentään myrskytuuli laantunut.
Ilmianna
Jaa
Heleätä heinäkuuta,

niin tämä kesä keikkuu etäippäin meikäläisen maatessa. Saavat lokkilammen tappajahauet ja ahvenet polskia rauhassa. Olisiko minusta enää veneeseen kömpijäksi edes. Kapealla laiturillakin huippaa.

Myönnetään, kipu on vienyt halut kaikkeen muuhun paitsi selviämiseen päivästä päivään tavallisilla rutiineilla. Täytyy kerätä voimia loppukuun tiatteriin ja sitä ennen tapahtuvaan piäkaapunnin sukulaisten kestitsemiseen. Veli on onnistunut hankkimaan lääkäritytölleen vävypojan nurmeksesta, joten lyö kaksi vierailupaikkaa yhdellä iskulla. se toinen taitaa olla isohko maalaistalo.

Eilen tuli hassu väärinkäsityspuhelu. Naisihminen soitti ja alkoi puhua vitamiineista. Olin kuulevinani että hän sanoi soittavansa terveyskeskuksesta. Minä kysymään, milloin voin tulla labraan otattamaan näyteen sieltä määrätystä ja jo kaksi kuukautta syömästäni B 12-vitskusta, mutta tää vaan hölisee jostain kalaöljystä joka on kuulemma välttämätön tämänikäiselle. No, lopulta selvisi ettei puhelu miun sotesta ollutkaan, vaan kaupallisesta Suomen terveysravinto -firmasta, jolta olin talvella sortunut tilaamaan c-kapseleita. Sen verran ärhäkkää myyntiä tuo harjoitti, että meinasin mennä lankaan.

Illemmalla tuli vielä puhelu, jossa hirveän huonoa suomea puhuva miesääni tavoitteli nimeä, jonka hyvällä tahdolla olisi voinut tulkita omaksi nimekseni. Sen ratkaisin niin että paukautin selvällä suomella, että en kuule enkä ymmärrä puhettanne. Toivottavasti tämä ei ollut miun soten uusi kesälääkäri...
Ilmianna
Jaa
Niin, ei se nurmeslainen sen tyttären vävypoika ole, vaan veljen. Menee nuo sukulaissuhteetkin sekaisin, kun vaan täällä toisten sukutarinoita lueskelee, viittaan berliininpoppeleihin, jossa luultu isä osoittautuukin veljeksi ja isoisä miniänsä rakastajaksi.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Niin, ei se nurmeslainen sen tyttären vävypoika ole, vaan veljen. Menee nuo sukulaissuhteetkin sekaisin, kun vaan täällä toisten sukutarinoita lueskelee, viittaan berliininpoppeleihin, jossa luultu isä osoittautuukin veljeksi ja isoisä miniänsä rakastajaksi.
Hih, nyt mie mänin sekasin , enkä Marista :))

Ymmärrän kyllä hyvin tuon että jatkuvat kivut vaatii kaiken tarmon vain lähes välttämättömien hoitamiseen, kokemusta on.

Mutta ensi kesä on ihan aloittamatta joten yritähän jaksella.
Ja taas puuhastamaan ennenkuin lämmöt nousee taas.
Ilmianna
Jaa
Ensi kesä aloittamatta, mutta tämä kesäkin lopettamatta. Syksystä tykkäävälle elo-syyskuu on hyvää aikaa, kädetkin varmaan jo kunnossa puolukoita poimimaan. Ja itikat toiv muuttaneet etelään.
Ilmianna
Jaa
"Ja taas puuhastamaan ennenkuin lämmöt nousee taas". Sinun omat vai ilman? Meillä on partsilla +20, eli viileää.

Nuo sukulaisuussuhteet on monesti kinkkisiä noiden nimitysten takia. Minulla on yksi sisar ja hänen miehensä on minulle että U:lle lanko. U:n sisar on minulle nato, U:n veljen vaimo käly. Myös miehen siskokin on useimpien puheissa käly. Appea ja anoppia ei meillä kummallakaan enää ole, serkuksia sen sijaan liuta molemmilla. Ja serkuksien lapsia ja taas näiden lapsia. Serkusten lapset ovat pikkuserkkuja keskenään ja nii edelleen. Miniöitä on ex-miniä ja avominiä nykyään, kohta 13 vuoden ajan ollut. Viimeisin tätini haudataan parin viikon kuluttua. Äitini perheessä oli 8 lasta, vanhimmaksi elänyt oli tämä nyt kuollut tätini 87 v, sitä edellinen vanhin sisarus eli enoni, kuoli 82 vuotiaana, sitä edelliset 66 v ja sitä nuorempina.

Nuo Auroran romaanissa lukemat sukulaisuussuhteet ovat totta nykyään tänä erojen ja avoliittojen kulta-aikana. Ja tv-sarjoissa ne ovat jatkuvaa mielenkiinnon aihetta katsojille.

Tuo nimmarini jaksaa joka kerta punaisella huomauttaa, että on liian lyhyt (vähintään 3 merkkiä) !
Minullahan on 8-merkkinen nimmari.
Ilmianna
Jaa
Minua ihmetyttää nykyään myös se, että minulla on edelleen ikään kuin kuumia aaltoja, vaikka ei enää luulisi. Kuntoni on siis merkkiä rapa. Heti kun teen jotain on selkä märkänä. Aivan nihkeä ainakin. Miten teillä muilla?

Kantakirjakameli saapui juuri kotiin. U tuli raskaiden kauppakassien kera. Pojantytär tulee tänään, joten pitää olla jotain tarjottavaa. Laitoin juuri ohrarieskan(pannarin) uuniin, mikä on pt:n herkkua.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tääl 24.4 C varjossa joten molemmat, ilman ja omat lämmöt nousee mutta en valita en.

Sain viestiä et Vantaalla vain 15 ja pilvessä.
Siellä sitten uuni paistaa njamia kuitenkin :)
Ilmianna
Jaa
https://youtu.be/KCJHLwu3kTw

Noista sukusekojutuista on hyvä esimerkki tässä Raittisen schlaagerissa.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
https://youtu.be/KCJHLwu3kTw

Noista sukusekojutuista on hyvä esimerkki tässä Raittisen schlaagerissa.
Hehheh, tuo oli kyllä melkoinen :)) Eikös jotenkin tuohon malliin mene siinä yhdessä "sata vuotta" sitten alkaneessa jenkkisarjassa . Taitaa yhäkin jatkua.

Joopati tuolta ylempää, elo-syyskuut ovat monesti kevään jälkeen kesän parasta aikaa, ainakin , no meikälle kaikki käy mutta nuo tuovat aina ekstraa käpäliin.
Tänä kesänä on kaikki vähän jälkijunassa joten parhaat marja- ja sieniajat voi jatkua lokakuun puolelle vielä.

Toivotaan nyt että se käsi kuntoutuu, ja miksei, siihen uskotaan.

Öitä jo nyt kaikille periferiasta kivikyliin asti, meinasin aamulla startata n. 02:30 viim. :)
Ilmianna
Jaa
Tasan ei käy onnen lahjat. Siell' stadissa joku kulkue hytisee kylmissään, täällä ei kaduilla näy ristin sielua, vaikka suulis skriinaa ihan täysillä. Kaikki ovat karanneet tuhanten rantain partahille paitsi mie käsivammainen. Ja mihkään liikkumattomat ukot, Pielisentien parlamentti.

Ei se mittää. Just juttelin entisen Mlan naapurini kanssa. Hänet oli kutsuttu viikoksi maalle, mutta hän kyllästyi päivässä - oli tapahtunut pieni koiratappelu - ja hän halusi koirineen himaan. Mieluummin oli "karannut" ison koiran kanssa junalla ja busseilla kuin jäänyt odottamaan seuraavaa yhteenottoa. Ymmärrän täysin. Koti on paras paikka kesälläkin, koiraihmisille varsinkin.
Ilmianna
Jaa
Vai että 0230 herätys! Hyvä ku meiKä pääsee siihen mennessä nukkumaan. On vielä muutama sapuskahomma kesken huomista kesätapahtumaa varten. Ite ennemmin teen myöhään kuin nousen aamulla aikaisin. Huomenna enää kakun täyttö, mihin tulee tuorejuustoa, vaniljakastiketta, sitruunatahnaa, kermavaahtoa, mansikoita. Kaikki muu onkin jo tehty. Aamulla vain pitää muistaa ottaa pakastetut sulamaa, ettei porukoiden tartte hampaitaan jäisissä syömisissä murjoa.

Tässä on tosiaan päivät menneet tarjottavia tehdessä ja lapsia "hoitaessa" - samassa rytätkässä ovat siis olleet lapsetkin. Jo talvella luvattiin heidät ottaa hoiviimme juuri tänä viikonloppuna. Silloin kesäjuhlamme päivämäärä oli vielä toinen.

No, ei lasten kanssa yleensä mitään ongelmaa. Pojasta kaiken lisäksi on nyt ollut iso apu pikku hommissa. Mutta tyttö sairastui ja onkin ollut tosi kipeä, kuumetta öisin 40graadia. Suorastaan pelottavaa. Kumpanakin yönä valmistauduimme viemään hänet Hesaan Terveystalon H24 lääkärille. Mutta ei tarvinnut, kuumelääkkeet auttoivat. Pelättiin, että on keuhkokuume, mutta eilen tervarin lääkäri totesi ettei ole. Oli pakko uskoa, vaikka epäilys edelleenkin on iso, oireet ovat niinkeuhkokuumeen oloiset. Tervarissa lääkäri ei pisstänyt röntgeniin, mistä asia olisi varmistunut. Joku aika sitten vanhemmat hakivat lapset kotiin. Voihan olla että koti-ikäväkin pahensi tautia ja ensi yönä kuume pysyy loitolla.

Maanantaina pitää mennä reklamoimaan huonekalukauppaan. Ostimme kekkereitä varten uuden kesäkatoksen, jonka kokoamisohjeet siipan mukaan olivat ihan sieltä ja osiakin puuttuu. Ihme virityksiä siinä näkyykin olevan, mutta ehkä kestää huomisen, jos ei ihan kamalsti tuule.
Nyt vielä perkaamaan mansikoita, että aamulla pääsen niitä ymppäämään kakkuun.

Voikaapas kaikki hyvin ja kunnolla. Ceen kamelikuskikin vois välillä huilailla eikä aina vain duunata, niku Websikin. Ja Rapunen, Cee ja Ara toipumisia teille! Minua kyllä pelottaa oma lankeamiseni. Eilen jo meinasin kaupan pihalla, kun en huomannut asfaltin jyrsimisreunaa ja kinttu muljahti pahasti. Onneksi en mennyt kumolleni eikä nyt ihan ole luut rutina, päät mätinä. Mutta nilkka on turvokkeena.

Kauniita unia!
Ilmianna
Jaa
Huomenta!

amummulla on tänään sitten suuri kesätapahtuma. Sää ainakaan täällä ei ole kovin kesäinen. 15 astetta oli aamulla, eikä sen lämpimämpää ole ainakaan lähipäivinä luvassa. No pääasia ettei sada ja kesäjuhlissa kyllä ystävien tapaaminen lämmittää - sään kuin sään.

Se on kamala tunne, kun meinaa kompastua tuolla kadulla johonkin ulkonemaan. Siinä käy kuin sähköisku läpi ruumiin. Minä olen useasti unohtanut joissakin rappusissa sen alimman portaan ja silloin on joutunut hieman steppaamaan, kun on tullut otettua huomaamatta hieman liian pitkä askel.

Minä käyn pian keittelemään vihannes- jauhelihakeittoa. Ei mitään hienoa ruokaa, mutta hyvää kyllä.

Mukavaa kesäjuhlaa amummulle. Toivottavasti pojantytärkin on jo selättänyt kuumeen. Lapsilla se nousee herkästi noinkin korkeaksi. Aikuinen olisi jo aivan nääntynyt noissa lämmöissä.

Kaikille hyvää sunnuntaipäivää!
Ilmianna
Jaa
Päivät ja mitä " herätys 02:30" ? Startti piti olla mutta meni rokuliksi, lähdin vasta 02: 45 ! Kyl sitä kolmen tunnin unilla näin " nuori " jaksaa kesän paahtaa.

Lämpö vaan jaksaa täällä iloisessa itä-Suomessa helliä vaikka pientä kumpupilveä onkin, nyt on jo kivat 21.2 Ceetä mittarissa. Varsin sopiva.
Aasinsilta ceestä niin jokohan Cee on jaksanut syödä sen toisen munkin puolikkaan ? :)) Jos on niin mahoton syömäri , ilmankos Uun pitää duunia painaa ! No juu........

Hyvää " lepopäivää" maalikyliin....
Ilmianna
Jaa
Hyvää sunnuntai- iltapäivää. Pojantytär poikakaverinsa kanssa lähtivät noin kolmen aikaan ajamaan taas kohti E-Pohjanmaata, heti ruokailun jälkeen. Kaverilla kun on taas aamulla todella aikainen töihin lähtö, että ehtii edes muutaman tunnin nukkua. Oli todella mukava nähdä heitä taas pitkästä aikaa. Olimme aamupäivällä myös skype-yhteydessä pojanpojan perheeseen ja suvun pienin oli ihmeissään että tätinsä oli samassa kuvassa minun kanssani. Tunnisti tätinsäkin heti jo äänestä vaikka kuvaa ei vielä edes ollut.

Ja Websi, kyllä söin sen munkkirinkilän toisen puolikkaan heti seuraavana aamuna ja ihan kokonaan, vaikka jo tuntui välillä, että ruispuikulan puolikkaan jälkeen se oli hiukkasen liikaa. Tänäänkin ruokaillessamme söin puolikkaan keitetyn perunan, sen kanssa hiukan eilistä lihakastiketta ja jauhelihamurekkeen 1½ sentin paksuisesta viipaleesta söin puolet, Ja salaattia jonkin verran. Minulla ei nykyään ole juuri minkäänlaista ruokahalua. Olen kyllä laihtunutkin monta kiloa, mutta en liikaa. En ole niin kevyt kuin vihkipäivänäni silloin 100 v sitten, vaan painan 5 tai 6 kg enemmän.

Viime yönä oikeaa olkapäätäni särki aivan hirveästi, sain unen vasta noin 2 jälkeen kun söin yhden tramalin. Gramman ParaTabs ja yksi Lyrica eivät auttaneet mitään, jotka otin noin klo 22. Jätin silloin Tramalin ottamatta, että pääsisin eroon niistä ja koska minulla on enää 10 tabua jäljellä ja olisi taas uusittava lääkärillä. Jalkani takia en sitä olisi tarvinnut, mutta olkapää vihoitteli aivan hirveästi.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Sumuista aamupäivää. Olkapää antoi hyvin nukkua. Pojantytär ja kaverinsa olivat ajaneet eilen kotiinsa hieman alle 4 tunnissa. Oli siis sujunut hyvin.

Pysyiköhän A-mummun telttakatos eilen hyvin pystyssä. Meillä tuuli melko kovaa silloin kolmen maissa kun nuoret lähtivät. Muuten sää oli aurinkoinen ja melko lämmin. Vesi oli todella kylmää, kun kävivät tuossa rannassa sitä kokeilemassa.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Minua taas käsivarsi valvotti pitkin yötä. Olin vähentänyt kolmen panadolin päiväannoksen yhteen, ja se oli virhe. Eli jatkan siis "lääkekoukkua" niin pitkään kuin tarvitsee.

Täällä on ihana helle, voi lopultakin kulkea ohuissa vaatteissa sääret ja käsivarret paljaina. Hyttysiä ei kaupungissa näy, mutta pienet mustat mäkäräiset tulevat iholle.

Oliko sen yhden p-karjalaisen hiihtäjän nimi Mäkäräinen? Mulla oli yhden työkaverin nimenä Kämäräinen - varmaan eri ötökkä...
Ilmianna
Jaa
Vieläkin aamupäivää :) Vaikka meitsin päivä alkoi kolmen tunnin unilla jo 01:00 ja samoilla silmillä tohotetaan yhä. Kohta kyllä pakko heittää vaateriin ainakin tunniksi.

Täällä taas digitaali varjossa näyttää 24.4 jo nyt, mihin kipuaa ip:llä ? Eikä juuri tuule vaan koko yön ja aamun täysi tyven.

No kuhaa, ahventa ,haukea tuli taas, ei huonoo vaik syönnit ovat aika heikkoa vieläkin niiden myräköiden jälkeen. Pintavesi lämpeni n. vrk:ssa 3 astetta joka on aika iso hyppy.

Jaa, syödä ahmit sitten sen munkinpuolikkaan, aika suursyömäri :)) Kohta ei riitä mielikuvitus päättelemään kuin hitsin lanka jo olet? Ulkona jos kävelet niin kädet vaakaan levälleen.......ettet putoa madonreikään !
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Minua taas käsivarsi valvotti pitkin yötä. Olin vähentänyt kolmen panadolin päiväannoksen yhteen, ja se oli virhe. Eli jatkan siis "lääkekoukkua" niin pitkään kuin tarvitsee.

Täällä on ihana helle, voi lopultakin kulkea ohuissa vaatteissa sääret ja käsivarret paljaina. Hyttysiä ei kaupungissa näy, mutta pienet mustat mäkäräiset tulevat iholle.

Oliko sen yhden p-karjalaisen hiihtäjän nimi Mäkäräinen? Mulla oli yhden työkaverin nimenä Kämäräinen - varmaan eri ötökkä...
Juu, oli (on) mäkäräinen, mutta sitten on myös näkäräinen. Liian monta näkäräistä voi aiheuttaa huonovointisuutta. Sitten joutaa seuraamaan " Ylenantia" :) Nyt vaateriin......
Ilmianna
Jaa
Keskipäivää!

Kivusta kertovia, mutta myös hauskoja juttuja olette kirjoitelleet. Minä olin juuri pistettävänä (verta putkeen), mutta en mäkäräisten, sen enempää kuin hyttystenkään. Kävin myös samalla reissulla kaupassakin.

Täällä on kylmä. Sataa ripottelikin joku aika sitten.

wiliperi se taas herkkuja vetelee sieltä Ahdin-aitasta. Maistuis muillekin - ainakin minulle.

Kyllä kyllästyttää taas tuo kuvientunnistus pelleily. Ei sitten millään meinaa päästä lävitse. Toiset kuvat vaihtuu, vaikka ei ole vielä ehtinyt ruksittaa kaikkia entisiäkään ja vastaushan on, että yritä vielä.
Ilmianna
Jaa
Kyllä pysyi katos hyvin kasassa. On sen verran vahvaa tekoa. Aikamoinen tuuli kyllä kävi eilen, mutta se ei tahtia haitannut, kekkerit menivät oikein mukavasti - kiitoksia vain toivotuksista! - Tietysti itselläni pientä tohotusta koko ajan, mutta siihen olin varautunut. Syömistä vain jäi aika paljon yli. Kellonaika oli sellainen, että moni oli syönyt lounaan kotonaan, eikä maha siten vetänyt määräänsä enempää.

Varakakkukin jäi ihan koskemattomaksi. Sen kanssa meinaan tehdä kokeilun. En ole koskaan pakastanut täytekakkua, mutta nyt sen teen. Sisareni on pakastanut jopa kermatäytekakkuja, ja syötävinä ovat säilyneet Minun kakussani ei ole kermoja ollenkaan, vain tuorejuusto-vaniljakastike-lemon curd mössöä välissä ja päällä, kerman jätin pois. Ja mansikoita tietenkin paljon. Vieraat kehuivat herkulliseksi, ja kyllä se omassa suussanikin hyvää oli.

Tänään onkin sitten taas uusi sää. Äsken kävin tytön kanssa lääkärissä ja hienonhienoa sadetta tihuutti taivaan täydeltä. Tytön tauti vain tuntuu jatkuvan. Aamupäivä menee hyvin, mutta iltapäivällä alkaa väsyä ja eilen illalla taas hänellä kuumetta 39astetta. Tänään otettiin lisää labroja, mutta vielä ei olla saatu tietoa, mitä niistä näkyy, näkyykö mitään. Lapset ovat taas osin meidän hoidossamme kun vanhemmillaan tämä viikko töitä. Meinattiin lähteä mökille, mutta saa nyt nähdä, miten tytön kunto kehittyy. Huonokuntoisen kanssa ei ole kiva lähteä sinne, missä lääkäriin on pitkä matka.

Ja teillä vammautuneilla riesat vain jatkuvat, mutta toivottavasti sentään vähin erin helpottuvat. Rapunen puhui rapussa kompuroinnista. Minäkin olen alkanut varoa rappuja. Välillä alaspäin mennessäni polvessa tuntuu joku niksahdus ja pelkään sen pettävän. Siksi aina roikunkin kaiteessa (olin kuulevinani eräässä tv-ohjelmassa kaidetta sanottavan käsijohteeksi; olisinko kuullut oikein) hampaat irvessä.

Selkä on myös jumittanut kumarteluhommien jälkeen ja silloin ei taas jalka nouse, ja helposti kengän kärki kopahtaa pieneenkin tuppaaseen. Eikä tarvitse olle mikään tupaskaan. Äsken kun läksin tytön kanssa niin tuossa tasaisella kivikäytävällä kengän kärki osui kiven reunaan, ja vähältä piti etten mennyt nenälleni jo siinä. Siippa käski ruveta kävelemään kukon askelin; lyhyin ja korkein.

Ja Websi se vaan ottaa riesaa ihan tarkoituksella: "herätys 0230!!!!". Mitä se semmoinen oikein meinaa, että vapaaherra sillai itseänsä kurittaa! Nukkuahan siihen aikaan pitää. Vapaaehtoisessti ylös tuohon aikaan. Huolestuttavaa.

Eilen katseltiin taas kettisten kuvia. Nyt löytyi pentu joka on muuten ihan valkoinen, mutta silmän ympärykset täysin mustat. Panda-kettiksen vastakohta. Panda on jo mennyt ja tämä mustasilmäsusannakin on jo varattu.

Mutta nyt sapuskan laittoon. Lapset valittavat nälkäänsä. Hyvää päivää!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sinun olisi pitänyt ilmoittaa kutsussa, että lounaalle meille, tai ei täydellä vatsalla tänne tai ei lounasta kotona tai että ei mäkäräisenä tänne vai mitä muita sanoja voisi olla kun tapaamisessa tarjotaan syötävää, muutakin kuin kakkua. Olen huomannut, että aina kaikki suolainen tarjottava menee hyvin, kakutkin tekevät kauppansa, mutta pikkuleivät ei ja pulla on pakkopullaa.
Ilmianna
Jaa
Aurora ja Websi siellä helteessä lekottelevat, meillä ei helteistä tietoakaan. Lehdessä luki, että meillä on kylmempää kuin Siperiassa.

Meillä on tuttavapiirissä ollut sekä Mäkäräisiä ja Kämäräisiä. Sanontaa, olen täynnä kuin mäkäräinen pitää muistaa varoa tämän ekan läsnä ollessa. Kämäräinen oli U:n kurssikaveri yhteen aikaan. Näkäräisiäkin on tullut otettua tähän ikään mennessä, mutta ylenannot kuuluivat nuoruuden hulluuteen ja tottumattomuuteen muutaman kerran silloin hamassa teini-iässä.

Savustatko Websi ne kuhat? Namskis, heitä tännekin yksi, Rapu jo ehti pyytääkin.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Harkitaan aina mitä kaloista tekee, " vaihtelu" virkistää kun aina valkkaa mitä kalaa ja miten laitettuna itse syö :) Kyllä nyt olis oikeastaan savukuhan vuoro, affenet menivät naapurille ja haukifilettä varmaan huippu kettuajurille .

Taitas vanheta sinne matkalla näissä iloisen itä-Suomen lämmöissä , A'ra tietää. Tänään muuten tuli jotain juttua siitä M- niemen aitan kunnostuksesta mutta ei paremmin ehtinyt kuuntelemaan. Voi olla että tulee ip:n (klo15 jälkeen) uusintana, tai alueuutisissa.

Mittee hiä a-mummu höpäjää :) Tänä aamuna Herätys oli 00:55 , ja nimenomaan vapaaehtoisesti, kuka hullu sitä nyt pakosta?
Ilmianna
Jaa
Postin tuomaa - sekin siis joskus kulkee!

Kävin juuri postilaatikollani ja siellä oli patologin lausunto sormileikkauksessa otetusta näytteestä. Nyt se on valmistunut ja siinä todetaan että kyseessä on "kihti tophus, eli hyvänlaatuinen kihtikyhmy". "Löydös ei aiheuta muutoksia potilaan suunniteltuun jatkohoitoon eikä vaadi lisäseurantaa."

Yksi "huoli" vähemmän!

Nyt alakertaan.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomenta :)?

No onpa hyvä uutinen patologin lausunnossa sillä noista ei aina tiedä mitä ne sisältävät kun ilman oireita noinkin rajusti muutos tulee.

Ny täytyy bönden mummulle tunnustaa et nukuin herroiks, ihan siihen 0230:n asti ja starttasin vasta kolmelta kalalaivan vesille.
Ja nyt sitten fileointiin, tosin vain tänä aamuna ahventa ja haukea .
Ei siis mitään kiireitä......paitsi et huomen on pakko ehtiä kauppakeikalle(kin) välillä.

Silläkin voi maalikyliä "lohduttaa" ettei tänään ehkä mene helteelle, mälsää :))
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Vaihteeksi nyt voi toivotella aurinkoista aamupäivää täältäkin.

Se on kumma, että patologin lausuntoa odottaa aina hieman pelokkaasti. Jo töissä ollessa, jännitti suorastaan jonkun varsinkin tutun potilaan puolesta patologin lausuntoa, kun oli ollut itse avustamassa jonkun luomen- tai patinpoistoa ja lähettänyt siitä näytteen tutkittavaksi. Yleensä se vastaus tuli hyvin pian, jos se oli pahanlaatuista. Silloin oli vaikeaa soittaa potilaalle, että lääkäri haluaa hänen tulevan vastaanotolle kuulemaan vastausta. Silloin jo potilas tiesi, että jotain on.

Minulle leikannut lääkäri sanoi, että vastaus tulee 2 - 4:ssä viikossa ja tuo ensimmäinen aikaraja näin kesäaikaan olisi voinut tarkoittaa, että jotain on, mutta jos vastauksentulo kestää neljä viikkoa niin ei tarvitse olla enää huolissaan (vaikka on sitä kuitenkin huolissaan niin kauan, kuin vastaus on kädessä, koska olisihan se posti voinut hukata sen. Tosin silloin viimeistään potilaalle olisi soitettu). Minun vastaukseni tulo kesti hieman yli neljä viikkoa. Nyt sitten vain pitää toivoa että luutuminen onnistuu hyvin.

Tänään yritin silittää kertyneitä pestyjä pyykkejä, mutta läheskään kaikkia en saanut silitettyä kun oikea käsi, varsinkin sormi, ei tykännyt. No, vähän kerrallaan...
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista keskipäivää. Tulin juuri haavahoitajan luota. Teki tarkkaa työtä kyrettinsä ym puikkojen kanssa. 3 varpaan välinen haava on melkein ummessa, mutta kun sitä kaiveli oli siellä 5 mm syvä onkalo, joka putsattiin ja laitettiin sorbact-nauhaa töpöttämällä sinne sisään, joka kerää mahdollisia bakteereita ja sitten teipattiin. Säären ylempi leikkaushaava on jo hyvännäköinen, siinäkin pieni tasku yläreunassa, johon tungettiin sorbact-nauhaa sisään ja koko haavan päälle, joka sisältää brontosangeeliä. Alempi on paljon isompi ja leveämpi, sekä kerää katetta, mutta ei ollut bakterisoitunut. Kyretillä putsasi kaiken mikä irtosi. Paikattiin kuten toinenkin samalla aineella. Perjantaina taas käynti hänellä.

Kun minäkin aikanaan olin ensimmäisen oikean käden sormen pip-nivelen leikkauksessa, missä tulehtunut kudos poistettiin, sain jossain vaiheessa patologin lausunnon, että sormesta otettu nivelkalvo muistuttaa nivelreumamuutosta. En tiedä jäykistettiinkö se nivel, mutta suora se on, ei taivu yhtään. Pip-nivel on se sormen keskinivel, Ravulla se on eka nivel somenpään jälkeen, eikö niin?

Websi, kun fileoit ne hauet, niin mitä niistä valmistat yleensä? Ahvenat varmaan paistat.
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Vaihteeksi nyt voi toivotella aurinkoista aamupäivää täältäkin.

Se on kumma, että patologin lausuntoa odottaa aina hieman pelokkaasti. Jo töissä ollessa, jännitti suorastaan jonkun varsinkin tutun potilaan puolesta patologin lausuntoa, kun oli ollut itse avustamassa jonkun luomen- tai patinpoistoa ja lähettänyt siitä näytteen tutkittavaksi. Yleensä se vastaus tuli hyvin pian, jos se oli pahanlaatuista. Silloin oli vaikeaa soittaa potilaalle, että lääkäri haluaa hänen tulevan vastaanotolle kuulemaan vastausta. Silloin jo potilas tiesi, että jotain on.

Minulle leikannut lääkäri sanoi, että vastaus tulee 2 - 4:ssä viikossa ja tuo ensimmäinen aikaraja näin kesäaikaan olisi voinut tarkoittaa, että jotain on, mutta jos vastauksentulo kestää neljä viikkoa niin ei tarvitse olla enää huolissaan (vaikka on sitä kuitenkin huolissaan niin kauan, kuin vastaus on kädessä, koska olisihan se posti voinut hukata sen. Tosin silloin viimeistään potilaalle olisi soitettu). Minun vastaukseni tulo kesti hieman yli neljä viikkoa. Nyt sitten vain pitää toivoa että luutuminen onnistuu hyvin.

Tänään yritin silittää kertyneitä pestyjä pyykkejä, mutta läheskään kaikkia en saanut silitettyä kun oikea käsi, varsinkin sormi, ei tykännyt. No, vähän kerrallaan...
Viime syksynä minä meinasin saada halvauksen, kun rintasyövän joukkoseulonnan vastauskirje tuli luukusta jo alle viikon sisällä kuvausajasta. Koskaan aiemmin niin nopeasti vastusta en ollut saanut. Olin siis jo varma, että nyt minun vuoroni tuli. Melkein pyörryksen partaalla kuoren avattuani sain kuitenkin lukea, että ei mitään syöpään viittaavaa löytynyt. Helpotus oli suuri.

Ihan muuta kävi hiljakkoin eräälle ystävällemme, jolla juuri oli syöpä löydetty, mutta jolla myös samalla löydetty joku toinenkin tutkimuksen kohde. Hän siis odotteli kirjettä, missä kerrottaisiin syövän hoitoaikataulu. Sitä ei kuitenkaan alkanut kuulua. Kuukausi meni, niin potilas otti yhteyttä hoitopaikkaan ja kyseli hoidon alkamista. Siellä sitten ihmeteltiin, ja luettiin uudelleen lääkärin kirjoittamat tarinat. Selvityksen lopussa oli mainittu tuo toinen löydös, josta todettiin, että potilaalle varataan tutkimusaika kolmen kuukauden päähän.

Hoitoaikatauluja laativa taho olikin lukenut vain lääkärin tekstin loppurivit, ja syöpähoidon tarve jäi näin ollen kokonaan huomioimatta. Ihan hirveä asia potilaalle. Syöpähoitojen odottelu on varmaan tuskaisaa. Ja kun vielä tehdään tuollainen moka, niin se vain lisää sitä tuskaa. Po. potilas kyllä on tehnyt valituksen, mutta eihän se menetettyä aikaa takaisin tuo. Käsittämätöntä huolimattomuutta hoitolaitokselta.
Ilmianna
Jaa
Cee-Lila kirjoitti:
Aurinkoista keskipäivää. Tulin juuri haavahoitajan luota. Teki tarkkaa työtä kyrettinsä ym puikkojen kanssa. 3 varpaan välinen haava on melkein ummessa, mutta kun sitä kaiveli oli siellä 5 mm syvä onkalo, joka putsattiin ja laitettiin sorbact-nauhaa töpöttämällä sinne sisään, joka kerää mahdollisia bakteereita ja sitten teipattiin. Säären ylempi leikkaushaava on jo hyvännäköinen, siinäkin pieni tasku yläreunassa, johon tungettiin sorbact-nauhaa sisään ja koko haavan päälle, joka sisältää brontosangeeliä. Alempi on paljon isompi ja leveämpi, sekä kerää katetta, mutta ei ollut bakterisoitunut. Kyretillä putsasi kaiken mikä irtosi. Paikattiin kuten toinenkin samalla aineella. Perjantaina taas käynti hänellä.

Kun minäkin aikanaan olin ensimmäisen oikean käden sormen pip-nivelen leikkauksessa, missä tulehtunut kudos poistettiin, sain jossain vaiheessa patologin lausunnon, että sormesta otettu nivelkalvo muistuttaa nivelreumamuutosta. En tiedä jäykistettiinkö se nivel, mutta suora se on, ei taivu yhtään. Pip-nivel on se sormen keskinivel, Ravulla se on eka nivel somenpään jälkeen, eikö niin?

Websi, kun fileoit ne hauet, niin mitä niistä valmistat yleensä? Ahvenat varmaan paistat.
Kyllä sinä Cee olet ollut ja olet edelleen aikamoisten toimenpiteiden kohteena, mutta hyvä että hoidetaan. Kyllä siitä vielä hyvä tulee.

Sinultakin on siis nivel sormesta jäykistetty. Sitähän se on, kun ei taivu. Minulta on nyt operoitu tuo pikkusormen ylänivel. Keskimmäistä täytyy taivutella jokapäivä, ettei jäykisty sekin. Hyvin se taipuu.

Kirjoituksen ilon vie tuo robon kanssa piiloleikki. Se kestää joskus niin kauan, että meinaa hermo mennä. "Ohita, ohita, yritä, tunnista", aivan loputtomiin joskus...
Ilmianna
Jaa
amummu kirjoitti:
Viime syksynä minä meinasin saada halvauksen, kun rintasyövän joukkoseulonnan vastauskirje tuli luukusta jo alle viikon sisällä kuvausajasta. Koskaan aiemmin niin nopeasti vastusta en ollut saanut. Olin siis jo varma, että nyt minun vuoroni tuli. Melkein pyörryksen partaalla kuoren avattuani sain kuitenkin lukea, että ei mitään syöpään viittaavaa löytynyt. Helpotus oli suuri.

Ihan muuta kävi hiljakkoin eräälle ystävällemme, jolla juuri oli syöpä löydetty, mutta jolla myös samalla löydetty joku toinenkin tutkimuksen kohde. Hän siis odotteli kirjettä, missä kerrottaisiin syövän hoitoaikataulu. Sitä ei kuitenkaan alkanut kuulua. Kuukausi meni, niin potilas otti yhteyttä hoitopaikkaan ja kyseli hoidon alkamista. Siellä sitten ihmeteltiin, ja luettiin uudelleen lääkärin kirjoittamat tarinat. Selvityksen lopussa oli mainittu tuo toinen löydös, josta todettiin, että potilaalle varataan tutkimusaika kolmen kuukauden päähän.

Hoitoaikatauluja laativa taho olikin lukenut vain lääkärin tekstin loppurivit, ja syöpähoidon tarve jäi näin ollen kokonaan huomioimatta. Ihan hirveä asia potilaalle. Syöpähoitojen odottelu on varmaan tuskaisaa. Ja kun vielä tehdään tuollainen moka, niin se vain lisää sitä tuskaa. Po. potilas kyllä on tehnyt valituksen, mutta eihän se menetettyä aikaa takaisin tuo. Käsittämätöntä huolimattomuutta hoitolaitokselta.
Niin se on, että useimmat ihmiset jännittävät noita vastauksia, vaikka ei se mitään auta, tulee mitä tulee.

Hyvä että sait tuosta rintasyövän seurannasta hyviä uutisia. Tuo rintasyöpä on nykyisin hyvin yleinen, mutta nykyisin on myös hoitoennuste hyvä. Minä tunnen monta ihmistä lähipiiristä, joilta se on löytynyt, mutta he ovat kaikki täysin toipuneet. Jälkitarkastuksissa kyllä joutuvat käymään.

Ei kannata ruveta odottelemaan vastauksia kovin kauan, vaan paras on ruveta niitä itse kyselemään, koska virheitä sattuu, vaikka ei saisi sattua.

"Mukavaa" oopperalippujen jonotusta - siitä saa sitten myöhemmin nautinnon!
Ilmianna
Jaa
Cee-Lila kirjoitti:
Aurinkoista keskipäivää. Tulin juuri haavahoitajan luota. Teki tarkkaa työtä kyrettinsä ym puikkojen kanssa. 3 varpaan välinen haava on melkein ummessa, mutta kun sitä kaiveli oli siellä 5 mm syvä onkalo, joka putsattiin ja laitettiin sorbact-nauhaa töpöttämällä sinne sisään, joka kerää mahdollisia bakteereita ja sitten teipattiin. Säären ylempi leikkaushaava on jo hyvännäköinen, siinäkin pieni tasku yläreunassa, johon tungettiin sorbact-nauhaa sisään ja koko haavan päälle, joka sisältää brontosangeeliä. Alempi on paljon isompi ja leveämpi, sekä kerää katetta, mutta ei ollut bakterisoitunut. Kyretillä putsasi kaiken mikä irtosi. Paikattiin kuten toinenkin samalla aineella. Perjantaina taas käynti hänellä.

Kun minäkin aikanaan olin ensimmäisen oikean käden sormen pip-nivelen leikkauksessa, missä tulehtunut kudos poistettiin, sain jossain vaiheessa patologin lausunnon, että sormesta otettu nivelkalvo muistuttaa nivelreumamuutosta. En tiedä jäykistettiinkö se nivel, mutta suora se on, ei taivu yhtään. Pip-nivel on se sormen keskinivel, Ravulla se on eka nivel somenpään jälkeen, eikö niin?

Websi, kun fileoit ne hauet, niin mitä niistä valmistat yleensä? Ahvenat varmaan paistat.
Kiva ja hyvä juttu jos lopulta alkavat haavat mennä kiinni mutta on niistä kova riesa ollutkin. Mielestäni siinä alunpitäen leikkaava ja hoitava yksikkö teki selvän hoitovirheen kontrolloimatta työnsä jälkihoitoa ja toipumista.

Itse sain viime perjantaina vielä kontrollisoiton leikanneelta kirurgilta jossa hän kyseli kuinka tehty homma tuntuu nyt nilkan osalta. Ja kyllä minä annoin sen positiivisen palautteen minkä avun tällä hetkellä koipeeni tunnuin saaneeni . Toki eihän siitä "tervettä" koskaan tulekaan mutta huomattavan paremmalta nyt tuntuu. Sanoin kyllä että sittenhän sen vasta näkee kunhan tavallaan "lenkkeilyn" mahd vielä aloittaa.
Täällähän pomppiessa sitä on lopulta vaikea arvioida mutta nyt aika ok.

Jaa, mitä teen haukifileistä ? :) Useimmiten ne jatkavat matkaa toisiin ruokakuntiin. Ei sillä etteikö olisi hyvä kala mutta sitä tulee "oheistuotteena" niin reilusti ja monet saavat ilmaisin hyvää ja taatusti tuoretta kalaa mikä marketeissa on usein kyseenalaista. Vähintään hinta/laatusuhteessa.
Toki he saavat myös välillä kuhaa ja etenkin ahventa kun sitä reilusti tulee.
Ps. En malttanut savulle tänään kuhaa laittaa mutta ei ollut huonoo paistetut fileet (kirnuvoissa) , täysjyväriisin kera ja kermaviilillä höystettynä. Pakko tyytyä noin vaatimattomiin kun ei purkkimuonat kiinnosta :))
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Kyllä sinä Cee olet ollut ja olet edelleen aikamoisten toimenpiteiden kohteena, mutta hyvä että hoidetaan. Kyllä siitä vielä hyvä tulee.

Sinultakin on siis nivel sormesta jäykistetty. Sitähän se on, kun ei taivu. Minulta on nyt operoitu tuo pikkusormen ylänivel. Keskimmäistä täytyy taivutella jokapäivä, ettei jäykisty sekin. Hyvin se taipuu.

Kirjoituksen ilon vie tuo robon kanssa piiloleikki. Se kestää joskus niin kauan, että meinaa hermo mennä. "Ohita, ohita, yritä, tunnista", aivan loputtomiin joskus...
Kokeile Rapsrallaa sitä että siitä tehtävän alla olevasta kiertonuolesta vaihdat sitä tunnistuskuvaa niin monesti että tulee selvempi kuva ja sitten vastaat.
Ilmianna
Jaa
vilihuli_webs kirjoitti:
Kokeile Rapsrallaa sitä että siitä tehtävän alla olevasta kiertonuolesta vaihdat sitä tunnistuskuvaa niin monesti että tulee selvempi kuva ja sitten vastaat.
Olen minä sitäkin kokeillut, mutta vähän huonoin tuloksin. Kokeilenpa nyt taas.

Kalastus onnea vaan edelleenkin - pääsee tutut ja ystävät myös herkuttelemaan.
Ilmianna
Jaa
Onpas hyvä, että Rapunen sai helpottavan diagnoosin. Stressin määrä kun vähenee niin toipuminenkin nopeutuu. Kunpa Ceen ja Arankin vaivoihin tulis ripeä helpotus. Kesällä sairastaminen on selvästi rasittavampaa kuin talvisaikaan. Olen itsekin aikoinaan parina kesänä "sairastanut" leikkauksesta toipumista. Toisella kertaa meni melkein koko kesä huonoissa voimissa.

Mutta Websi ei edes yritä toipua, kun elää siellä saaressaan kuin viimeistä päivää. Puolen yön jälkeen herätys joka päivä! Johan sinulla kohta kasvaa eväät selkään ja suomut silmille, kun vallan kalojen kanssa olet ryhtynyt seuranpitoon. Mitähän tuollaisesta toiminnasta sanoo Ahtikin!

Tänään on taas kolme tointa - kaksi liikaa eläkeläiselle. Kohta tulevat lapset "hoitoon". Todella tulevat: vaarinsa on on hankkinut heille sähköpotkulaudat, joilla viilettävät tuon matkan. Vaari kyllä ajaa saman matkan autolla heidän perässään ja vahtii, että matka menee hyvin.

Iltapäivällä menen jonottamaan lippuja METin ensi kauden näytöksiin. No, eipä siellä varmaan jonottaa tarvitse. Viime kesänä edessäni oli jonossa kaksi, takana kolme "operistia". Liput vain pitää lunastaa tiettynä aikana, jotta saa saman paikan kuin edellisellä kaudella; minulla ja opperaystävälläni aina salin viimeisellä rivillä.

Kolmas toimi tänä iltana on ylimääräinen asoy-kokous, mihin hallituksen jäsenenä minunkin on osallistuttava. Yhtiö on korjaamassa yhtä asuntoamme (taas) kivijalasta lähtien. Sama homma tehtiin n. 9v sitten, ja viime vuoden loppupuolella selvisi, että työ tehty päin sitä itseänsä. Virheet tutkittiin, ja niitä oli monta. Nyt sitten odotellessamme tekijöiltä korvauksia joudumme ottamaan lainaa saadaksemme kämpän asuttavaan kuntoon mahdollisimman nopeasti. Ja siihen tarvitaan osakkaiden lupa. Turhauttavaa, ettei töitä tehdä niin kuin kuuluu, vaan mennään yli missä aita matalin.

Taas tuulee niin, että tukka irtoaa toisestakin päästä. Mutta eipä pääse ilma pilaantumaan.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Olen niin huolissani, kun tyttäreni toiselle paikkakunnalle myymä aikuinen rekikoira lähti livohkaan uudesta kodista heti samana päivänä. Missä mahtaa koiraparka harhailla, takertuuko valjaistaan kiinni johonkin ryteikköön kuolemaan nälkään vai jääkö auton alle. Tuskin entiseen kotiinsa enää osaa yli sadan kilsan päästä. Heikko toivo on siinä, että facebookin kautta on etsintä käynnissä. Kiinni se ei anna ottaa, mutta jos joku saisi teljetyksi aitaukseen. Tytär sanoi, että jos koira löytyy, hän lähtee siltä istumalta hakemaan vaikka ajomatkaan menisi puoli päivää. Ikinä enää hän ei myy aikuista koiraa. Lapissa vastaavanlainen koiran kodinvaihto päättyi niin, että koira karkasi uudelta omistajalta ja poromiehet ampuivat koiran.
Ilmianna
Jaa
Harmaata keskipäivää. Toivottavasti Auroran tyttären koira löytyy, eikä sille ole tapahtunut mitään pahaa.

Mitä A-mummun asoy-kokous päätti asunnon korjauksesta? Onkohan tekijäfirma vielä olemassa kun noin sutta ovat tehneet?

Nukuin huonosti viime yönäkin. Vasen jalka oli niin levoton. Toissa yönä oli levottomat kädetkin. Oletteko ikinä kuulleet levottomista käsistä? Kaiken aikaa oli pakko vaihtaa käsivarsien asentoa, kun mikään ei ollut hyvä. Johtuisikohan lääkearsenaalista?
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Päivät kaikille, ei aamulla ehtinyt kirjailemaan kun se kala"tuuri" jatkui aika hyvin. Jo illalla ja aamulla taas kuhas ja ahventa lykkäsi aika kivasti.
Sen verran että piti ' hälyttää" syömäkalojen noutajia. Hyvin kelpasivat :)

Nyt oli sitten se pakollinen kauppareissu joka ei ihan kevyt keikka aina olekaan.

Voihan pee tuota koirajuttua mutta aika usein(kin) noin tapahtuu kun aikuinen koira siirretään omasta laumasta uuteen. Toivottavasti löytyy terveenä vaikka riskejä on. Jos vaikka nälissään hakeutuisi ihmisten tykö.

En tiedä mutta kannattaisi tehdä ilmoitus myös paikallisradion kanaville jotka kuuluttavat kyllä noista, esim. ,täällä radio Iskelmän Rex ja myös Ylen radio Suomi /Pohj-Karjalan toimitus.
Ilmianna
Jaa
Täällä yksi levoton käsi. Sille kipeälle käsivarrelle ei millään meinaa löytyä hyvää asentoa. Levottomista jaloistakin on kokemusta, magnesium auttaa joskus, mutta se on otettava jo illalla.

Tuntomerkkeihin sopiva koira oli nähty T:järvellä klenkkaamassa kolmella jalalla. Se karkasi Kii......vaaralta. Jos se on se, niin väärään suuntaankin raukka menossa. Kaksi yötä olen valvonut surressa eläintä jonka olen tuntenut pennusta lähtien.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Täällä yksi levoton käsi. Sille kipeälle käsivarrelle ei millään meinaa löytyä hyvää asentoa. Levottomista jaloistakin on kokemusta, magnesium auttaa joskus, mutta se on otettava jo illalla.

Tuntomerkkeihin sopiva koira oli nähty T:järvellä klenkkaamassa kolmella jalalla. Se karkasi Kii......vaaralta. Jos se on se, niin väärään suuntaankin raukka menossa. Kaksi yötä olen valvonut surressa eläintä jonka olen tuntenut pennusta lähtien.
Minullakin se vasen leikattu jalka on se erittäin levoton ja molemmat olkapäät kun ovat kipeitä, varsinkin oikea vihoitteli oikein kovasti toissayönä, mutta kortisonipiikkejä niihin eikä vasempaan polveen voi antaa, ennen kuin leikkauksen jälkeinen haavatulehdus on poissa päiväjärjestyksestä.

Voi surku, jos se tyttäresi koira jolkottelee aivan väärään suuntaan ja on jo loukannut jalkansa, koska jolkottelee kolmella jalalla ja väärään suuntaan.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Täällä yksi levoton käsi. Sille kipeälle käsivarrelle ei millään meinaa löytyä hyvää asentoa. Levottomista jaloistakin on kokemusta, magnesium auttaa joskus, mutta se on otettava jo illalla.

Tuntomerkkeihin sopiva koira oli nähty T:järvellä klenkkaamassa kolmella jalalla. Se karkasi Kii......vaaralta. Jos se on se, niin väärään suuntaankin raukka menossa. Kaksi yötä olen valvonut surressa eläintä jonka olen tuntenut pennusta lähtien.
Voihan pee, on kyllä vaarassa jo sitten joutua hukkien kanssa matsaamaan ellei jo niin ole tapahtunut?

Kannattaisi ilmoittaa ehkä myös rajavartiostolle asiasta joilla on erittäin hyvät jälkikoirat merkkaamaan ja jopa seuraamaan karkulaista. Voisi jopa ottaa kontaktin rjv : n partioon kun hajun saa.

Valitettavasti sen tietää mitä tapahtuu jos jaksaa " naapurin" puolelle. :(
Ilmianna
Jaa
Lapissa kävi usein kettiksen ajurikaverikin. Omistajat olivat todella tarkkoja siitä, että koira ei päässyt irti, koska poromiehet todellakin päästävät irtokoiran pois päiviltä, jos sellaisen kohtaavat. Säälimätöntä. Toivottavasti Aran tyttären koira ei moisen julmuuden kohteeksi joudu, vaan selviäisi karkuretkeltään turvaan.

As Oy:mme osakkaat myönsivät hallitukselle valtuutuksen hoitaa asunnon remonttiin liityvät toimet mukaan luettuna lainan nosto - oikeastaan muuta vaihtoehtoa ei ole olemassakaan. Nuo kolme remontin tekijäfirmaa (suunnittelu, valvonta, toteutus) ovat vielä hyvissä voimissa. Yksi reklamaation kohde on jo ilmoittanut halukkuutensa sopia. Se kertoo, että myöntää tehneensä virheitä, jotka asiantuntijan toimesta on todettu, eikä vain mutu-kuviteltu. Mekin pelkäsimme, että po. firmat pistävät pillit pussiin, mutta sekin niistä, jonka omistaja on jo eläkeiässä edelleen "käy ja kukkuu". Jospa tarinalle tulisi onnellinen loppu.

Tänä iltana on meininki mennä kesäteatteriin. Toinen miniä on saanut osassaan paljon kehuja. Jopa tv:hen po. sarjan tuottanut ryhmä kävi sen katsomassa ja kiitteli maasta taivaaseen juuri miniän esitystä. No, ainakin puolileikkiähän se tietysti on, mutta varmaan tuollainen tekee iloiseksi, kun ryhmä tehnyt esityksen eteen töitä vuorotta viime vuoden marraskuusta saakka. Ryhmän jäsenten sinnikkyydestä kertoo se, että toinen pääosan esittäjä katkaisi koipensa juuri ennen esitysten aloitusta, mutta hoitaa nyt roolinsa rullatuolista käsin, kun sijaista ei löytynyt.

Toivottavasti illan sää on suotuisa. Ettei ainakaan sataisi. Onneksi en vielä ole untsikkaani laittanut "koipussiin". Se on varmaan tarpeen katsomossa.

Nyt lounaan tekoon. Hyvää päivää kaikille!
Ilmianna
Jaa
Kirjastossa oli Eino Leino-tilaisuus, päivää ennen huomista runon ja suven päivää."Teatterikollega" luki, lausui, lauloi ja soitti pianoa. Tupa täynnä kulttuurinnälkäisiä.

Jos koiralle on jotain tapahtunut, se on opetus sekä myyjälle että ostajalle. Tarkkaan täytyy katsoa kelle myy, nämäkin oli parikymppisiä, jotka vasta aloittamassa rekikoiraharrastusta. Hyvän johtajakoiran saanti taisi jäädä heille haaveeksi. Taas tapaus, jossa ketään ei voi syyttää. Paitsi huonoa tsäkää.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Aamupäivää!

Onpas kylmä. Aamulla kun heräsin niin mittarissa oli +8 astetta ja nyt jo peräti +12! Eipä tarvitse hikoilla heinäkuun helteissä. Sisällä on todella kylmä ja pattereissa ei lämmönhiukkastakaan.

Eilinen päivä meni kaupungilla ja kaikenlaisessa muussa. Tänään on "vapaapäivä." Toivottavasti Auroran tyttären koira on löytynyt. Sääliksi käy. Koirat ovat niin viisaita, että varmaan sekin ajattelee, kun kun ei löydä kotiin, että tulikin lähdettyä?

Taisi olla lämmin takki tarpeen amummulle siellä kesäteatterissa. Ei kyllä suoraan sanoen houkuttele sinne istumaan, vaikka esitys olisi kuinka hyvä - no poikkeuksia titysti joskus on, ettei voi pysyä poiskaan.

Auroran ja Ceen raajat ovat vielä särkeviä. Minun sormeni tuntuu jo aika hyvältä. Kipulääkkeitä en ole tarvinnut parin ensimmäisen päivän jälkeen, enkä oikeastaan silloinkaan, mutta otin, kun sanottiin sairaalassa että pitää ottaa.

Pitäisköhän yrittää kokeilla jos silitys onnistuisi, vai tekeekö se liike liian paljon haittaa sormelle?

Vieläkö vili_websin hillitön kuha- ahven saalistus tuo saaliita?
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lämmin toi ja eilinen tuulimyräkkä vei taas kalat ties minne. Eikä tälläkään tuulella nyt jaksa etsiä vaan piti pitää siivouspäivää, käääääk !
Ei o miesten hommia :)
Lattialastastakin het varsi poikki joten sitten kontaten joka selälle oiiiikein namia.

Mutta tuli sitten jäljestäkin..........nooh, tuli mitä tuli.

Jaa, söisiköhän tänään ahvenfilettä ? :))
Ilmianna
Jaa
Huomenta. Kenenköhän viesti on jo tänä aamuna poistettu? Ihmeellinen robo. Jotkut sanovat, että jos kirjoittaa aina samalla nimmarilla robo ei edes esitä ruksittavia kuvia, mikä ei ainakaan minun kohdallani pidä paikkaansa.

Sää on todella kolean näköinen ja taivas pilvessä.

Ehkä koleus aiheutti ainakin sen, etteivät itikat inise ympärillä kesäteatterissa istuessa. Untuvatakki päällä ei ainakaan palele.
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Oliskohan taas se joku häirikkö linkitellyt niitä epämääräisiä "sexi"- linkkejään joka on poistettu.

Tuon robon kyselyn poisjäänti lienee välillä ihan selain- ja laitekohtaista, ei niinkään nikkiin perustuvaa. Välillä esim Operalla jättää kysymättä mutta nyt on aina tehtävää lykännyt eteen. Muilla en ole kokeillutkaan.

Onkohan A' ra saanut tietoa karkulaisesta ? Tuli mieleen kun pennusta lähtien tunteneet niin olikohan karkuri Hit...............nen ?
Ilmianna
Jaa
vili_webs kirjoitti:
Oliskohan taas se joku häirikkö linkitellyt niitä epämääräisiä "sexi"- linkkejään joka on poistettu.

Tuon robon kyselyn poisjäänti lienee välillä ihan selain- ja laitekohtaista, ei niinkään nikkiin perustuvaa. Välillä esim Operalla jättää kysymättä mutta nyt on aina tehtävää lykännyt eteen. Muilla en ole kokeillutkaan.

Onkohan A' ra saanut tietoa karkulaisesta ? Tuli mieleen kun pennusta lähtien tunteneet niin olikohan karkuri Hit...............nen ?
Eipä ollut mainitsemasi, kylläkin muistaakseni samaa isoa pentuetta. En ole viitsinyt kysellä ja lisätä pahaa mieltä. Vanhaan kotiin se ei ainakaan löydä sieltä satojen kilomerien päästä, ne ovat sille umpivieraita seutuja. Uuteen kotiin, josta karkasi, ei halua varmaan mennä. Voi olla että on menetetty tapaus. Toivoa täytyy, ettei kovin paljon joudu kärsimään.

Minut robo päästää välillä ihan ilman tunnistusviidakkoa. Chromea käytän pelkästään.

Täällä on tänään heinähulinat, mutta kylmä sää on pahasti karsinut kojuja. Lörtsyjä ostin omena- ja vadelmatäytteellä. Mansikoita ostan joka päivä marketin aulasta, tänään myös pensasmustikoita. Mikään kunnon ruoka ei oikein maistu. Katselen melkein inhoten ihmisten ostoskärryjen valtavia liha- ja makkararöykkiöitä. Siinähän grillaavat verisuonensa tukoksiin, ajattelen (kateellisena).
Ilmianna
Jaa
Aurora5 kirjoitti:
Eipä ollut mainitsemasi, kylläkin muistaakseni samaa isoa pentuetta. En ole viitsinyt kysellä ja lisätä pahaa mieltä. Vanhaan kotiin se ei ainakaan löydä sieltä satojen kilomerien päästä, ne ovat sille umpivieraita seutuja. Uuteen kotiin, josta karkasi, ei halua varmaan mennä. Voi olla että on menetetty tapaus. Toivoa täytyy, ettei kovin paljon joudu kärsimään.

Minut robo päästää välillä ihan ilman tunnistusviidakkoa. Chromea käytän pelkästään.

Täällä on tänään heinähulinat, mutta kylmä sää on pahasti karsinut kojuja. Lörtsyjä ostin omena- ja vadelmatäytteellä. Mansikoita ostan joka päivä marketin aulasta, tänään myös pensasmustikoita. Mikään kunnon ruoka ei oikein maistu. Katselen melkein inhoten ihmisten ostoskärryjen valtavia liha- ja makkararöykkiöitä. Siinähän grillaavat verisuonensa tukoksiin, ajattelen (kateellisena).
Hyvin paljon mahdollista ettei reissusta selviä kaveri ellei sitten nälissään hakeudu jollekin talolle. Jossain korvessa siellä kyllä käy huonosti. Ja etenkin jos se havainto jalkavammaisesta piti paikkansa. Ikävä hommeli.
Mutta noita sattuu joille ei voi mitään.

Kyllä nyt kaikki ulkotapahtumat saavat "takkiinsa" näistä nopeista sään muutoksista. Saa nähdä kuinka tuleva vkl ja seuraavan viikon tapahtumat maakunnan ykköspaikassa onnistuvat ? Varmasti Ilosaaren hommat onnistuvat mutta muiden koko viikon arkena olevat voivat tuskailla kävijämäärien suhteen. Onneksi nyt kuitenkin on suunta taas kohtuullisiin säihin edes.

Chrome taitaakin olla selain jolla tuo robo ei (aina) kysele tuota juttuaan, googlen selain ja tuo robo on googlen "kyhäelmä".
Ilmianna
Jaa
Aurora5 kirjoitti:
Eipä ollut mainitsemasi, kylläkin muistaakseni samaa isoa pentuetta. En ole viitsinyt kysellä ja lisätä pahaa mieltä. Vanhaan kotiin se ei ainakaan löydä sieltä satojen kilomerien päästä, ne ovat sille umpivieraita seutuja. Uuteen kotiin, josta karkasi, ei halua varmaan mennä. Voi olla että on menetetty tapaus. Toivoa täytyy, ettei kovin paljon joudu kärsimään.

Minut robo päästää välillä ihan ilman tunnistusviidakkoa. Chromea käytän pelkästään.

Täällä on tänään heinähulinat, mutta kylmä sää on pahasti karsinut kojuja. Lörtsyjä ostin omena- ja vadelmatäytteellä. Mansikoita ostan joka päivä marketin aulasta, tänään myös pensasmustikoita. Mikään kunnon ruoka ei oikein maistu. Katselen melkein inhoten ihmisten ostoskärryjen valtavia liha- ja makkararöykkiöitä. Siinähän grillaavat verisuonensa tukoksiin, ajattelen (kateellisena).
Sama täällä, että mikään kunnon ns ruoka ei maistu yhtään. Ja minullahan on alaraajan verisuonet tukossa mistä syystä koko tämä kevät on ollut yhtä leikkausta ja haavanhoitoa. Ja olen yrittänyt aina syödä hyvin terveellisesti eli hyvin vähärasvaista. Ja lopetin tupakanpoltonkin jo 3kymppisenä. Mutta tuo sukuvika, se painaa. Luin eilen tästä omasta jutustani, että tämän takia minulla on myös suuri riski saada sekä sydän- että aivoinfarkti. No, systerillä se sydän ennakoi jo 53 vuotiaana, 58 v tehtiin ohitusleikkaus. Nyt minulla ohitus alaraajassa tänä keväänä. Vanhemmaksi olen päässyt ilman sitä vaivaa, mutta systerillä ei ole ollut reumaa minkäänlaista.

Kävin eilen vaakalla ja jopa hiukan pelästyin kun paino on mennyt jo 3,5 kg:n päähän vihkimispäivästä, 55kg, jolloin olin hiukan alle 21 v. U sanoi, että hän ei ikinä pääse siihen painoon, mikä hänellä oli hääpäivänä eli 73 kg. Hyvä, jos pääsee 90 kiloon, on tyytyväinen. On hänellä tuota pituuttakin. Olin kyllä reuman takia välillä vain 53 kiloinenkin. Silloin vaihdettiin lääkitys pois tablettikullasta, jos olette ikinä kuulleet moisesta lääkkeestä.

Minullakin on chrome käytössä koko ajan täällä s24:ssa ja ikinä ei ole päästänyt läpi ilman kymmenien kuvien klikkauksia.
Ilmianna
Jaa
Cee-Lila kirjoitti:
Sama täällä, että mikään kunnon ns ruoka ei maistu yhtään. Ja minullahan on alaraajan verisuonet tukossa mistä syystä koko tämä kevät on ollut yhtä leikkausta ja haavanhoitoa. Ja olen yrittänyt aina syödä hyvin terveellisesti eli hyvin vähärasvaista. Ja lopetin tupakanpoltonkin jo 3kymppisenä. Mutta tuo sukuvika, se painaa. Luin eilen tästä omasta jutustani, että tämän takia minulla on myös suuri riski saada sekä sydän- että aivoinfarkti. No, systerillä se sydän ennakoi jo 53 vuotiaana, 58 v tehtiin ohitusleikkaus. Nyt minulla ohitus alaraajassa tänä keväänä. Vanhemmaksi olen päässyt ilman sitä vaivaa, mutta systerillä ei ole ollut reumaa minkäänlaista.

Kävin eilen vaakalla ja jopa hiukan pelästyin kun paino on mennyt jo 3,5 kg:n päähän vihkimispäivästä, 55kg, jolloin olin hiukan alle 21 v. U sanoi, että hän ei ikinä pääse siihen painoon, mikä hänellä oli hääpäivänä eli 73 kg. Hyvä, jos pääsee 90 kiloon, on tyytyväinen. On hänellä tuota pituuttakin. Olin kyllä reuman takia välillä vain 53 kiloinenkin. Silloin vaihdettiin lääkitys pois tablettikullasta, jos olette ikinä kuulleet moisesta lääkkeestä.

Minullakin on chrome käytössä koko ajan täällä s24:ssa ja ikinä ei ole päästänyt läpi ilman kymmenien kuvien klikkauksia.
Kyllä meikälle ruoka maistuu :) Mutta tuleehan tässä vippastua pitkiä päiviä ulkoilmassa. Eikä se Ahti hylännyt tänäänkään websiä vaan pari kuhaa nakkasi saaviin .

Ai ei sinulla chromellakaan jätä robo rauhaan? Taitaa olla sitten joitain satunnaispätkiä ( häiriöitä) robon ohjelmoinnissa kun päästää läpi ilman kyselyjä. Rekatuilla nikeillä luullakseni ei kysele. Tai näin olen ymmärtänyt tuon sydeemin. Tiedä sitten.

Mutta taas huomaa tuohon alas tulleen linkin että nikkiä ja ip:ta vaihtelemalla kierto onnistuu vaikka olisi ehkä bannattukin.
Ilmianna
Jaa
Vällyhoussu-huomenet, taas. :) No onneksi tääkin kesä on suhteellisen vähäluminen täällä vielä, tulevasta ei tiedä.

+10 ja yhä luoteelta aika raakaa puhallusta mutta tuonnehan se sekaan pitäis kipaista, ahdin mahd, antimet pois hakemassa.

Mutta täällä ei pullot lentele ja kahjupäät mellakoita järjestä, ei oo nääs varaa tai joutuu uimasille ja äkkiä. Siis alueen puolustus hyvällä tolalla paitsi että ennätysmäärä räksiä yrittää pommittaa ja vallata pihamaankin.
Punaiset viinimarjat vievät raakileina mutta viekööt pirulaiset, mustat saa olla rauhassa.

Nonih, ny lähettiin joten persjantaita kaikille kivuliaille sekä vähemmillä kivuilla " siunatuille", kyl se tästä vaikka koukkuun vääntää :)
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Aurinkoista huomenta. Robo on näköjään poistanut ne linkit, missä kai neuvottiin miten roboa voisi vältellä. Minulla on kiinteä laajakaista, mutta koneeni on yhdistetty modeemiin langattomasti, eli en tiedä, vaihtuuko ip:ni silloin tällöin, vai onko aina sama.

Lähden kohta taas haavahoitoon ja tilaan samalla kukkavihkon tätini hautajaisiin jotka ovat viikon kuluttua lauantaina. Ei se ehdi nuupahtaa matkalla, kun ajoaikaa on vain 2½ tuntia.

Websi liikkuu ja heiluu niin paljon, ettei varmaan liho vaikka söisi kuinka. Ja kalaahan syö jatkuvasti, eli terveellistä rasvaa saa.
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
Juu, kyllä tässä tulee heiluttua pitkässä päivässä monenlaista. Hyvä jos malttaa kaffekupin höpäistä välillä persuuksillaan :))

Tänään jo verkoilla käyty, yhtä moottoria säädelty ja putsailtu, pyykätty, patjat hönnästä käytetty pölläyttämässä ja tuulettumassa, kalaa fileoitu.........mihinhän tässä vielä ehtii ?

No, selkä vihoittelee aikas pahasti joten katsellaan.

Ps. Kyllä sullakin se ip joskus harvakseltaan vaihtuu mutta jos kone ei pitkään ole pois käytöstä niin kiinteässä aika harvoin, kerran kaksi vuodessa ehkä.
Tuo linkittäjä näköjään rekannut aina uusia nikkejä ja epämääräisiä linkkejä postaa lähes joka osiolle.
Ilmianna
Jaa
Helpottunut olo. Tytär soitti, on matkalla kotiin karkulainen kyydissä. Viikon etsinnät vapaaehtoisten kanssa toivat tuloksia. Langanlaiha, lopen uupunut dogi oli jäänyt pyörimään Tohmajärvelle asutuksen keskelle. Tytär ajanut sinne joka yö töiden jälkeen ja eilen ottanut oman laumankin mukaan etsimään ja ulvomaan. Koiran takajalka on pahasti vereslihalla, koska valjaat kääntyneet väärinpäin ja hanganneet. Nyt jää poika omaan entiseen kotiinsa, mutta toki reiluuden nimissä uudelle omistajalle palautetaan rahat. Jokaiselle voi sattua tuollainen kriittinen hetki, että vastatuotu koira karkaa, vaikka olisi kokenutkin koiraihminen.
Ilmianna
Jaa
Hieno homma.... kävi kuten toivoin että nälissään ja väsynä jää jonkun talon(jen) lähelle. Aina ei noin hyvin tarina pääty kuten meilläkin löytyi ajuri sitten keväällä joesta hukkuneena.
Varmasti oli kotiin suunnistamassa mutta oli oikaistessaan hyytynyt jäiseen jokeen. 2 viikkoa sitäkin etsittiin mutta ilman tulosta.

Kyllä tuollainen useinkin voi tapahtua kun on aikuisesta koirasta kyse.
Ilmianna
Jaa
Siitä koirasta tuli kiitettävästi havaintoja. Se oli mm. nähty nukkumassa omakotitalon seinustalla, mutta ampaissut heti karkuun, kun yritettiin lähestyä. Erinomaisen aktiivisia etsijöitä oli entisen rajavartijan vetämä etsintäkoirapartio sekä eräs ihan koiratonkin ihminen, joka jatkuvasti ilmoitteli koiran muuttuvasta sijainnista.

Kurja kohtalo ajurilla. Tämänkin pelastuminen saattoi olla sillä hilkulla. Samalla seudulla sudet ovat juuri repineet lampaita.

Onnellinen jälleennäkeminen tapahtui metsätiellä. Tytär oli puhumassa puhelimeen, kun hänen seurassaan ollut oma koira jäi tuijottamaan taaksepäin. Sieltä se karkulainen ilmestyi mutta pysähtyi epäuskoisen näköisenä. Kun se lopulta tajusi, että oma emäntä siinä, se hyppäsi suoraan syliin ja nukahti jalkojen juureen.
Ilmianna
Jaa
Aurora5 kirjoitti:
Siitä koirasta tuli kiitettävästi havaintoja. Se oli mm. nähty nukkumassa omakotitalon seinustalla, mutta ampaissut heti karkuun, kun yritettiin lähestyä. Erinomaisen aktiivisia etsijöitä oli entisen rajavartijan vetämä etsintäkoirapartio sekä eräs ihan koiratonkin ihminen, joka jatkuvasti ilmoitteli koiran muuttuvasta sijainnista.

Kurja kohtalo ajurilla. Tämänkin pelastuminen saattoi olla sillä hilkulla. Samalla seudulla sudet ovat juuri repineet lampaita.

Onnellinen jälleennäkeminen tapahtui metsätiellä. Tytär oli puhumassa puhelimeen, kun hänen seurassaan ollut oma koira jäi tuijottamaan taaksepäin. Sieltä se karkulainen ilmestyi mutta pysähtyi epäuskoisen näköisenä. Kun se lopulta tajusi, että oma emäntä siinä, se hyppäsi suoraan syliin ja nukahti jalkojen juureen.
Voi miten ihana kuulla, että koira löytyi ja pääsi takaisin omaan kotiin. Tyttäresi oli myös hyvin reilu kun palautti rahat, vaikka ei koiran karkaaminen ollut hänen syynsä. Mukavan aktiivisia etsijöitä siellä ja se koirattomankin aktiivisuus on kiitettävää luokkaa. Onneksi ei joutunut susien suuhun tämä karkuri.
Ilmianna
Jaa
Aurora5 kirjoitti:
Siitä koirasta tuli kiitettävästi havaintoja. Se oli mm. nähty nukkumassa omakotitalon seinustalla, mutta ampaissut heti karkuun, kun yritettiin lähestyä. Erinomaisen aktiivisia etsijöitä oli entisen rajavartijan vetämä etsintäkoirapartio sekä eräs ihan koiratonkin ihminen, joka jatkuvasti ilmoitteli koiran muuttuvasta sijainnista.

Kurja kohtalo ajurilla. Tämänkin pelastuminen saattoi olla sillä hilkulla. Samalla seudulla sudet ovat juuri repineet lampaita.

Onnellinen jälleennäkeminen tapahtui metsätiellä. Tytär oli puhumassa puhelimeen, kun hänen seurassaan ollut oma koira jäi tuijottamaan taaksepäin. Sieltä se karkulainen ilmestyi mutta pysähtyi epäuskoisen näköisenä. Kun se lopulta tajusi, että oma emäntä siinä, se hyppäsi suoraan syliin ja nukahti jalkojen juureen.
Olipas onnellinen loppu tuolle karkumatkalle. Pala tuli kurkkuun, kun ajattelin, miltä tuosta koirasta tuntui, kun oma lauma oli löytynyt - ja tietysti lauman ylinjohtaja, joka piti laumasta huolta.

Elämässä on myös onnellisia tapahtumia, se tuli taas kerran todistettua.
Ilmianna
Jaa
Olen iloinen, että ymmärrätte tuollaiseen koirajuttuunkin liittyvän pelon ja helpotuksen, kun se ratkeaa parhain päin. Onnellisia sattumia on, ja hyviä ihmisiä.

Jos joku on ihmetellyt minne tangomarkkinat ovat maikkarilta hävinneet, niin ne tulevat uudelta alfa-tv-kanavalta, joka näkyy asemalta 15. Sattumalta googlaamalla löysin. Eilen katsoin jo netiltä suorana tangokuningatar-kilpailun. Sama kisa näkynee telkkarissa tänään klo 20.30 tuolla 15-kanavalla. Huomenna tulee tangokuningas-kisa samalta kanavalta.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tässä sen verran kerkiän, että sanon iloni karkurin selviämisestä. On karmea kokemus pojalle se ollutkin. Ja mikä säkä, että (ent.) omistaja sattui tielle. Ihan liikkistä tuo, että käy emäntänsä jalkoihin nukkumaan. Nyt on sillä taas elo kohdallaan.Ja hyvä niin.

Kettiksen kaverille, ajurille, kävi myös viime vuonna paha onni. Oli ajossa pudonnut kallion kielekkeeltä muutaman metrin matkan. Selkäranka murtuneena se raukka oli yhden yön maannut metsässä, kunnes sitten hakupartio sen löysi. Lopettaa piti lääkäriasemalla, vaikka yrittivät sitä kovasti hoitaa.

Mutta nyt tiskaamaan. Olemme mökillä emmekä vielä ole oppineet olemaan syömättä, jotta tiskiltä välttyisimme. Siis veden kuumennukseen.

Mukavaa viikonloppua kaikille!
Ilmianna
Jaa
Katsoin juuri uutisista karmeista Hampurin mellakoista, missä autot palavat kaduilla ja poliisien vesiautot ruiskuttavat ihmisiä kylmällä vedellä, että saisi heidät hajaantumaan. Toivottavasti HHRiitun kotikulmilla on rauhallista. Huomiseksi arvellaan saapuvan 100000 mielenosoittajaa kaduille, siinä on 22000 poliisiakin helisemässä.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Huomenta "hiukan" viileästä periferiasta , tuossa tunti sitten vain + 7 C vaikka veden äärellä ollaan. Siis mantereessa ehkäpä pari graadia vähemmän vielä.

Kyllä on sekopäistä touhua nuo mellakat joilla ei ole enää mitään tekemistä mielenosoitusten kanssa. Takana varmasti taas joku ydinjoukko vandaaleja jotka saavat sitten homman eskaloitumaan tuolle asteelle. Ja kas, kukas onkaan syyllinen kun muutama kuolee? Poliisi tottakai.

No asiasta kolmanteen.....hyvä video Ylen uutissivulla itä-Kuusamosta mikä teho on suomalaisilla voimasanoilla :))

Hyvää lauantaipäivää kaikille 😉
Ilmianna
Jaa
Huomenta - "miks et sä tuu jo..."?

Kesän tulosta on kysymys kun paleltaa. 12 astetta aamulla mittarissa ja sisällä patterit aivan kylmät. Rankkoja kestää nämä heinäkuun "helteet", kesälomalaiset nauttivat varmaankin kun uimapuvun sijasta on toppatakki päällä jos viettävät lomaansa Suomessa?

No eipä tuo valittamalla lämpene, joten ei muuta kuin "villaa ylle", kuten jossakin mainoksessa on hoettu. Täällä on sentään hieman lämpimämpää nyt kuin viliberin periferiassa, mutta siellä on sentään ollut jo oikeita helteitäkin, mitkä täällä ovat vielä vain odotuksessa.

Tänään saamme kuitenkin kuunnella tangoa Seinäjoelta kun kuningasta valitaan. Mielestäni yrittäjistä kukaan ei ole juuri kovin paljon ylitse muiden yrittäjien.

Minä lähden nyt kastelemaan kukkia. Amppelitomaatti näyttää olevan lehdet velttoina, toivottavasti tointuu vielä eloon!

Mukavaa lauantaita kaikille - olipa sää mikä tahansa!
Ilmianna
Jaa
Huomenta,

kohtalainen sää vallitsee, ei ainakaan sada. Tuli taas viesti sitkeältä mainostajalta. Jäätelöauto on kuulemma liikkeellä hienoine tarjouksineen. Valehtelenko, jos kerron, että stadin jätskiauto on lähettänyt minulle textareita 20 vuotta, Elisan edeltäjän Radiolinjan ajoista saakka. Numeron vaihdon kai se vaatisi, jos haluisin päästä noista iloisista viesteistä eroon. Mutta miksi haluaisinkaan?

Hampurin poliiseille on annettava kovempia valtuuksia, eihän pieni vesisuihku idiootteihin tehoa.

Rapu taitaa kuunnella tangomarkkinoita Järviradiosta. Alfa-tvn kuva on oudon samea ja punainen. Aino Niemestä saimme suloisen, nuoren ja tosi musikaalisen kuningattaren.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tervehdys!

Minä en ole saanut koskaan Jäätelöauto mainoksia, minkähän takia? Aiemmin se pysähtyi tuossa meidän taloyhtiön huoltotalon pihassa, mutta ei enää. Ei tainnut kauppa käydä?

Minä katselen noita Tangomarkkinoita Alfa-kanavalta. Minulla on kuvakin aivan hyvä. Sain kuulla siskoltani jo silloin kun oli karsinnat tähän finaaliin, että näkyvät Alfa-kanavalla. Järviradiota kuuntelen yleensä vain lauantaina ja sunnuntaina radiosta, koska silloin sieltä tulee vanhaa tanssimusiikkia. Viime viikolla tuli Radio Suomi-kanavalla kivaa musiikkia päivällä. "Yö kerran unhoa annoit..." - hidas- ihana valssi. Jostakin syystä minä en osaa sitä tanssia niin kuin se oikeasti menee, vaikka askelet ovat yksinkertaiset. Juontaja sanoi, että tämä valssi on eniten käytetty, kun opetetaan hidastavalssia, joten minähän opettelin keittiössä sitä samalla kuin laitoin ruokaa. Tanssin siis yksin - mutta ei se haitannut. Ajattelin kuitenkin, että jos joku naapuri kulkee juuri ohitse ja vilkaisee ikkunaani, niin mitähän se ajattelee?

Nyt sitten vain tangojen odotukseen - ja Pokka pitää!
Ilmianna
Jaa
https://youtu.be/T2m_C5aUaF0

Laitetaanpa nyt vähän hienointa valssia tangojen sekaan.

Aino Niemestä saimme suloisen herkän, nuoren tangokuningattaren, Kunkuista en tiedä vielä mitään, joten ilta on mielenkiintoinen.

Sujuvasanaiselle ja symppikselle Kaj Kunnakselle annan juontajana täydet pisteet.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kiitos Aurora!
On se vaan niin ihana ja kulumaton valssi. Kuuntelen varmaan monta kertaa, kun sen tuosta saa helposti nyt soimaan.
Ilmianna
Jaa
Huomenta ja ollaankos me nyt kuninkaan alamaisia ? Luultavasti..........

Ihmettelinkin kun on " säästynyt" radion puolella siltä monta viikkoa kestäneeltä " tankon pakkosyötöltä" mutta siis Ylellä ei ollutkaan nyt oikeuksia ostettuna ?

Toisaalta ehkä tuollaiset ei kuulukaan sen " sponsorointien" piiriin verorahotteisena. Ok, tiedän tiedän että moni on erimieltä :) Mutta niinhän pitää ollakin . "Bönden mummu" huutaa jo kohta uupperaakin :))) ylelle parhaaseen urheilun katseluaikaan !

Nooh, se siitä....Tänään aamusta päätellen voidaan saada vähän lämpöjäkin takaisin joka ei luita rikkoisi. Vesien pintalämmöt ei ole noin +15-16C vaikka yleensä tähän aikaan ovat 20- 23 C.
Tekee kalahommat aika haasteelliseksi ja moni on " luovuttanut" tyhjän pyytämiseen.
Meikä ei ja kyllä sitä vain tulee kun on riittävä kokemus ja tieto vesialueesta ja kalan " liikkeistä" kelillä kuin kelillä.

Siispä aurinkoista sunnuntaita täältä iloisesta itä-Suomesta kaikille :)
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Aurinkoista sunnuntaista aamupäivää. Nyt on ihan oikeanlainen kesäsää. Katsoin illalla Alfalta tangomarkkinoita, kyllä parasääninen voitti. Kuvaustekniikka ei kyllä vetänyt vertoja ylelle, kuva oli hieman suttuinen ja punavoittoinen. Alfa kanava ei kai ole kauaa ollut vielä olemassakaan. Useimmiten kun satun katsomaan, mitä sieltä tulee, niin useimmiten siellä on pari miestä puhumassa uskosta. Ja HS:ssä ei ole Alfan ohjelmista mitään tietoa. Löysin kyllä ohjelmatiedot Telsusta netissä. Näkyy sieltä leffojakin tulevan.
Ilmianna
Jaa
Meillä on ollut pihalla 3 hengen porukka, joista kaksi miestä ja yksi nainen. Nuoria. Olisikohan polttariporukkaa, koska toisella miehellä on Napolenin ajan vaatteet päällä, kultareunuksinen kolmenkolkanhattu, valkoiset tiukat farkut ja musta vyötäröltä kapea takki. Kävivät piknikillä tuossa rannan puolella ja nyt tyttö piilotti jonkun pullon jossa on A4 paperiarkki sisällä ja kohta kai tämä "napoleon" tulee etsimään sitä.
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Täällä on hiljaista. Ketään ei näy liikkuvan ulkona. Lasten leikkipuistokin on tyhjä, keinuissa ei kukaan keinu. Eihän täällä nyt taida lapsia ollakaan kovin monta.

Sää on nyt sitten kesäntuntuinen vihdoin viimein, kunhan kestäisikin edes jonkunaikaa tätä lämpöä. Minä otin juuri päiväunet tuossa viherhuoneen sohvalla. Kirjan kanssa sinne menin ja nostin jalat seinälle, mutta sitten rupesi nukuttamaan ja ajattelin, että miksikäs ei. Silmät kiinni ja kirja pöydälle.

Nykyisin nuo polttarit menevät joillakin turhan vaaralliseksi touhuksi. Siitä on mielestäni jo hauskuus kaukana, kun kaverit ideoi. Olisiko tarkoitus vihjaista, että avioliitossakin voi olla tilanteita, jolloin leikki on kaukana?
Ilmianna
Jaa
Oli taas kesän tuntua , tuuli "hävisi" ja lämmöt kipusi liki hellerajaa, +24.8 jossa kylmän jälkeen vähän liikaakin. No " virallisilla" asemilla hieman alempia lukemia.

Njaaa, siel on varaa makoilla vaikka kesken päivää, toista se meikäläisellä. Nytkin on kaksi tulevaa päivää varattu ( muun lisäksi) yhden pojan " vartijaksi" ja sitten taas vieraita loppuviikolla.

Mutta ihan kivaa puuhastelua välillä nuokin ovat. Kivikylässä käynti siirtyykin näillä näkymin elokuun puolelle sitten mutta haitannoonko tuo mittää, kyllä siellä ehtii talven " möllöttää " : )
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Oli taas kesän tuntua , tuuli "hävisi" ja lämmöt kipusi liki hellerajaa, +24.8 jossa kylmän jälkeen vähän liikaakin. No " virallisilla" asemilla hieman alempia lukemia.

Njaaa, siel on varaa makoilla vaikka kesken päivää, toista se meikäläisellä. Nytkin on kaksi tulevaa päivää varattu ( muun lisäksi) yhden pojan " vartijaksi" ja sitten taas vieraita loppuviikolla.

Mutta ihan kivaa puuhastelua välillä nuokin ovat. Kivikylässä käynti siirtyykin näillä näkymin elokuun puolelle sitten mutta haitannoonko tuo mittää, kyllä siellä ehtii talven " möllöttää " : )
Huomenta!

Täälläkin on jo tänä aamunakin kesäntuntua. Mittari näyttää 15 astetta jo näin varhain, mihin vielä ehtiikään?

Ei kannata rehkiä liikaa kesällä, että jaksaa myös talvella nauttia joutenolosta, niin se on. Jotkut vanhemmat aikatauluttavat myös lomansa niin ettei voi nauttia hetkeäkään kiireettömästä olosta - jalat seinällä ja uni silmissä keskellä päivää.

Hyvää viikonalkua kaikille ja lämpöä sopivasti!
Ilmianna
Jaa
Sain äsken puhelun noista 44-alkuisista joista on varoitettu. En katsonut numeroa sen tarkemmin kun vastasin, mutta onneksi vastasin vain "haloo", koska soittajan nimeä ei näkynyt. Yleensä kyllä vastaan tuntemattomiinkin numeroihin nimellä, jos yleensä vastaan. Englantia siellä ruvettiin puhumaan, mutta minä suljin puhelimeni kuuntelematta sen pidempään.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
On mukava olla tekemättä mitään ja sen jälkeen levätä. Siinä minun mottoni. Jolla myös olen yrittänyt aivopestä jälkikasvuamme. Vaan enpä oikein ole onnistunut. Lomalle suunnittelevat vaikka mitä menoja niin, ettei häntä takapuolta kiinni saa. Lapset tykkäisivät lähteä mökille, ja pääsevätkin sinne usein kanssamme, mutta vanhemmat eivät sellaiseen "laiskotteluun" oikein oleennu.

Itse en työvuosinakaan koskaan suunnitellut mitään loman varalle. Tein/teimme sitä, mitä milloinkin mieleen mällähti. Työkuvioissa sain ihan tarpeeksi kellon kyttäämisestä ja sen mukaan menemiseni ja tulemiseni suunnittelusta. Loma oli lomaa, kun sellaisen saatoin jättää pois.

Tuttavaiirissämme on pari eläkeläispariskuntaa, jotka joka päivälle sunnittelevat äksönit. Myös "lomalla" ja lomareissuilla sama juttu. Pakko tunnustaa, että alkaa ahistaa, kun kuuntelemme heidän matkakertomuksiaan.

No, kukin taaplaa tyylillään. Minusta ei ole sellaiseen. Juuri tuo Rapusenkin "makuuasento, jalat seinällä" on ihan sopiva arkinen askare minullekin. Vaan totta maar välillä itsekin hommaan kaikenlaista, mutta vain poikkeustilanteissa aikataulutettuna. Vielä pahempaa olisi, että kello soittaisi aamulla ja komentaisi hommiin. Siihenkin tarvitaan ihan erikoisen poikkeava poikkeustilanne.

Tuosta mökkeilystä vielä, ja urbanisoitumisesta. Sisareni perheeseen kuuluu kaksi nuorehkoa naista, jotka käyvät suvun mökillä vain äärimmäisessä hädässä: siellä on hyttysiä, ulkohuussi (muun inhotuksen lisäksi sinne mentäessä pitää olla mukana mörönsyötti), saunassa ei ole suihkua, järvivesi on kylmää (verrattuna kylpylän altaaseen), tiskata pitää käsin, pyykit pestään vanhassa pulsaattorikoneessa, vierasmökissä takkalämmitys, jne. Kauhistuttavia juttuja. Näiden naisten lapset ja miehet viihtyisivät mökillä lähes paremmin kun kotona, mutta kun äiti ei viihdy, niin koko perhe joutuu peesaamaan äitiä. Hiiriä taitavat sitten olla nuo miehet;)

Mökillä olimme viikonlopun ja sinne olisi nyt ollut mukava jäädäkin kun ainakin tänään vielä on kesä. Mutta täällä tänään ja huomenna meillä kummallakin asoiden hoitoa, joten pakko oli tulla kotiin.

Minulla huomenna silmälääkäri, joka antaa kuvine perusteella tuomion: leikataanko, laseroidaanko vai tehdäänkö ylipäätään mitään. Sanoi vielä, että kaukonäköni on hieman heikentynyt, mutta "ei teistä sokea tule". Lohdullista. Ei kylläkään määrännyt edes laseja, kun kuitenkin näen niin hyvin, ikäisekseni keskimääräistä paljon paremmin. Syy, miksi menin silmälääkäriin (35v tauon jälkeen!!) oli se, että kaukonäkööni on ilmestynyt hienoinen sameus, joka häiritsee, kun sellaista ei ole koskaan ennen ollut.

Nyt kukkia kastelemaan. Ovat olleet muutaman päivän kuivillaan, ja huutavat vettä. Etenkin hortensiat ja lobeliat näyttävät hieman veltoilta. Hyvää kesäpäivää kaikille!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aivan värisytti lukea noista a-mummun tuttujen koettelemuksista inhottavalla sukumökillä. Eipä paljon eronnut siitä, mitä kauhuja minäkin joudun kestämään meikäläisen mökkeröllä paitsi että likapyykit pysyvät likaisina, kun sähkön puutteessa uupuu pulsaattorikin.

Ennen vanhaan nuorempana karkasin usein yksin mökille, ja se sopi perheelle hyvin, Jokaisella oli omat harrastuksensa, miehellä urheilun seuraaminen ja lapsella kavereiden hauska seura. Tykkäsin kuunnella levysoitinta omassa rauhassani ja tehdä jotain pikku askareita mitä alkeellisen mökin alkeellisessa puutarhassa voi tehdä.

Se on sitten Ravunkin numeron äkännyt se 44-alkuinen mongertaja. Onneksi minäkin olen ottanut tavaksi karjaista luuriin pelkään haloon. Ja onneksi puhun niin huonosti vieraita kieliä, ettei minua pysytä houkuttelemaan sanomaan YES, koska lehden mukaan jo se yksi sana voi johtaa vaikeuksiin.
Ilmianna
Jaa
Hyvää lämmintä aurinkoista heinäkuista maanantaita kaikille. Ulkona on jotain 20 plussaa, partsilla 35, joten ei paha.

Olin haavahoidossa Meikussa ja sain nyt sen alipaineimuhoidon jalkaani siihen isoimpaan haavaani nilkan yläpuolella. Se 3. varpaan haava on jo kohta ummessa, samoin ylempi nilkan yläpuolella kasvattaa kohta uuden ihon siihen päälle. Nyt minulla on teipit sääressä, letku kulkee gollegehousujeni sisällä tullen ulos vyötäröltä ja kiinnittyy pieneen laitteeseen, joka roikkuu kaulassani. Siinä vilkkuu pieni vihreä valo, joka tarkoittaa, että laite on toiminnassa ja imee alipaineella haavaani. Sääressä sillä kohtaa oleva tietyillä kalvoilla teipattu haava näkyy selvästi sisäänpainuneena haavan syvyydeltä. Tätä härpäkettä käytän nyt yöt ja päivät.

A-mummun kaukonaön sameuden syytä odotan mielenkiinnolla, mitä lääkäri sanoo. Itsellänikin olen havainnut samaa. En enää näe telkkarin kuvaa täysin selvästi 3 tai 4 metrin päästä, vaikka on smart tölläri, 42 tuumainen. Ja joku hemmetin auenneen havunneulan näköinen kuvio näkyy oikeassa silmässä, kun katson jotain täysin vaaleata taustaa vasten. Minulla on vanhat silmälasit, +2,25 vahvuiset, nykyään näen paremmin ilman niitä lukea esim hesaria.
Ilmianna
Jaa
Nyt minäkin sain ihan äsken puhelun +44 alkuisesta numerosta, painoin heti punaista luuria. Ehti soida vain kaksi kertaa. Olen lukenut tuosta, ettei kannata vastata, En muista mitä ovat tarjonneet. En yleensäkään vastaa mihinkään numeroon, mitä en heti tunnista. Näitä ovat esim lehtikauppiaat.
Ilmianna
Jaa
Siipalleni on tullut noit +44 suunnan soittoja ähes päivittäin, minulle ei vielä yhtään. Viimeisimässä puhelussa siippa kysyi, mitä asiaa. Silloin tarjosivat jonkun englantilaisen pankin palveluita. Siippa katsoi netistä po. pankin tietoja ja ainakin se näytti olevan ihan oikeasti olemassa, mutta voihan sekin olla huijausta. Useimmiten siippa kuitenkin sanoo vain haloo ja seuraavaksi "not intrested" ja puhelin kiinni. Siippaa vähän hämää, kun hänellä on englantiin business-suhteita, niin ihan vastaamatta ei voi olla.

Minä en koskaan vastaa puheluihin, joissa näkyy vieras numero. Jos soittajalla on asiaa soittaa hän uudelleen tai laittaa tekstarin että vastaa nyt eukkopaha puhelimees.

Minun kaukonäköni on tuosta sameudesta huolimatta oikein hyvä. Telkkarin katsomiseen en laseja tarvitse enkä autollakaan ajamiseen. Näen jo kaukaa kaikki liikenteen kyltit, mutta tuo pieni sameus on häiritsevää. Kun sitä ei ole ennen ollut. Lukulasit minulla on +1,5 tai joskus 2,0:t nokalla kun oikein tarkkaan jotain pitää katsoa. Lääkärini oli tuosta sameudesta sitä mieltä, että on alkavaa ikärappeumaa, mutta se nähdään viime viikolla otetuista kuvista, jotka nyt sitten huomenna vien mukanani.

Nyt taas oikeisiin asioihin: as oy:n hallituksen kokoukseen. Juuri nyt ei kauheesti olisi intoa lähteä. Tiedän että kokoustila on kuuma kuin sauna, mutta ei auta hiki markkinoilla, menoksi on pistettävä.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kävin katselemassa kalasääksiä tuolla Saimaan pesässä. Hyvin on pesänpaikka valittu. Pesässä on kolme tomeraa poikasta. Alkukesästä yritin löytää jonkun hyvän pesän seurattavaksi, mutta en löytänyt mitään. Ystävätär kertoi tänään minulle tuosta Saimaan-pesästä ja löysin sen. Hän kertoi olevansa aivan koukussa sen pesän asukkaiden touhujen seuraamiseen ja kyllä minäkin olen tänään vieraillut siellä monta kertaa. Alkuun sain pienikokoisen kuvan, mutta muistinpa weepelin opetuksen kuvan koon säätelystä ja Ctrl ja hiiren rullan pyöritys, niin kuvasta saa ison. Pesää kuvataan livenä, niin kuin aikoinaan Hailuodon pesää.

Nyt taas turhautumaan kuvien tunnistuksen kanssa. Ei noin saisi olla - ylläpito hei!
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Minäkin katsoin niitä Saimaan sääksiä, oli hauskan näköistä, kun jokainen nukkui pesän eri kohdassa ketarat oikosenaan. Niitä alettiin näyttää heinäkuun alussa, eli se norppa-live kamera siirrettiin tähän pesään nyt heinäkuun ajaksi.
Ilmianna
Jaa
Huomenia , vai ovat huijarit löytänyt teidän puh,nrot ja yrittävät " haastatella" . Aika ketkuja ovat jos puhumaan jäät, nauhoittavat puhelun ja koostavat siitä " tehdyn tilauksen".
No aika hyvin tuosta on tiedotettu julkisuudessa että osataan varoa.

Täällä jo " lapsenvahti" ollut tunnin jalkeilla jo vaikka vahdittavan haku on n. 06:30. Meni nuo unirytmit ihan sekaisin kun vain 3-4 tuntia nukkuu parissa pätkässä. Nukutaan sitten kun riittävä väsy iskee kunnolla.

Ei muuten palele tänäänkään kun nyt jo 15.5 mittarissa ja eilenkin se " helleraja" saaressa puhki meni, + 25.4C.
Se taisi olla jo 6. päivä kun noin on käynyt vaikka viralliset ovat saaneet vasta kaksi päivää. Paljon riippuu paikasta , vaihtelu voi olla +-5 astetta pienellä alueella.

Siltikin " rattoisaa" tiistaita kaikille , minun täytyy viedä taas " pojankloppi" opettelemaan kalastuksen jaloja saloja :)
Ilmianna
Jaa
Huomenta. Ei paista, taivas harmaa. Kyllä Itä-Suomessa on aina lämpimämmät säät kuin muualla Suomessa. Tässä meren rannallakin on paljon viileämpi kuin vaikka Vantaalla.

Minun klabbiani särkee koko ajan, sellaista pakotusta. Ja haavan kohta sykähtelee ja sävähtelee, miten sen kuvaisi.

Kun eilen tulimme Meikusta, käveli supikoira tien reunaa valtavassa liikenteessä ja ahtaassa paikassa lähellä Sörnäistä. Siinä on katutöitä koko matkalta, koko stadi on kuin yhtä katu- ja rakennutyömaata sinne Meikkuun mennessä. Olikohan sama supikoira kun kävi siellä yhdessä raflassa?

Onko "pojankloppi" veljesi poika?
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jep, veljen pojanpoika, ja sitten tuli vielä Roikalekin :) Käytiin muutama hauki päiväuistelulla
Ja kyllä, + 25 vaikka tuulee aika reippaasti ja puolipilvistä. Mutta huomen pitäisi olla ihan eri keli taas.
Ilmianna
Jaa
Kotona taas. Rasittavaa tuo kaupungissa käynti. Nyt ei pitäisi olla vähään aikaan sitä tarvetta jos ei sitten halua lähteä sinne vain humputtelemaan. No, ei nyt huvita.

Nyt alkaa jo olla nälkäkin, joten alakertaan.
Ilmianna
Jaa
Milloinkohan se luvattu kaatosade alkaa? Vaikka aurinko ei paista, on partsillamme +25. Hiekanputsausauto ajaa edestakaisin kadullamme.

Jalassa oleva imulaite toimii, ei tunnu kyllä kovin kivalta. Perjantaina on taas käynti Meikussa, saa nähdä, miten kirpaisee, kun ihosta revitään ne ohuet silikoniteipit pois ja asennetaan uudet, joiden on oltava tosi ilmatiiviisti ihoa vasten, ettei haavaan pääse ilmaa, jolloin imuteho häviää. Laite on nyt lökärieni taskussa pullottamassa, kun ei se nauha kaulallakaan kivalta tunnu. Saa nähdä, onko ihoni sietänyt tämän teipin, jos ei, niin tätä hoitoa ei voi jatkaa.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
On sinulla Cee-Lila kestettävää. Ihailen tuota sinun valoisuuttasi kaiken kivunkin keskellä. Se kyllä auttaa paranemista kun ei vaivu vaivojensa vangiksi ja anna masennuksen voittaa. Sellaisiakin potilaita on, joille on turha edes yrittää kertoa mielialan tärkeydestä parantumisen nopeuttajana. Älä lannistu, lopputulos tulee olemaan hyvä.

Minä sain tänään laskun tuosta sormenleikkauksesta. 107.20 euroa. Kauan se kesti ennen kuin laskuttivat. Luulin jo, että onko posti hukannut. Valutan jokapäivä vettä sen sormen päälle ja rasvaan, sekä pujotan uuden sormisukan ja sitten lasta. Rupi siinä leikkauskohdassa, heti kynnen alapuolella on, mutta en käy sitä repimään pois. Kyllä se siitä lähtee itsekseenkin kun aika on.
Ilmianna
Jaa
Nyt se sörnäisten supikoira on saatu eilen illalla kiinni ja viety Korkeasaareen lopetettavaksi. Joka kerta kun esim ajamme Mikkeliin on tiellä monta kuollutta supikoiraa tien varressa. Se eilinen osasi jolkottaa tien reunassa, ei yrittänyt ylittää tietä. Oli hieman vaivaisen näköinen, liekö tassut jo asfaltti-ihottumaa saaneet.
Ilmianna
Jaa
Varmaan sata kertaa olen ilmaissut vihani sanaa "helle" kohtaan. Jos kuuntelee ihmisiä, mediaa ja meteorologeja, niin Suomen kesä on vain silloin kun on helle. Alle tuon maagisen rajan kesä ei ole mitään, ja melkein itkunsekaisesti voivotellaan, jos ei hellettä näy eikä kuulu. Riemu ja kohkaaminen alkaa, kun 25graadia saavutetaan. Ja kun tuo kuumuus taas jossain vaiheessa loppuu, niin itketään vielä enemmän sen päättymistä. Ja heti oitis aletaan penätä meteorologeilta uusia helteitä. Ja ennustajaeukot alkavatkin kiihkeästi tutkia, josko merkkejä uusista kuumista jo näkyisi kartoilla. Sitä he kyllä muutenkin tekevät jo viimeistään toukokuusta alkaen. Ihan älytöntä helteen palvontaa. Ja kuitenkin on paljon ihmisiä, jotka suorastaan kärsivät kuumalla.

Minä sitten kävin silmälääkärissä kuulemassa tuomion, joka oli: vuoden päästä uudestaan kuvaukseen. Oli vain ihan pieni rappeuman iduksi luokiteltava varjo kummankin silmän kuvassa. Lääkäri lohdutti, että tällä mennään 15v ja sen jälkeen sitten onkin jo käytössä uusi konsti, millä rappeuma parannetaan: kantasoluhoito, jota nyt jo testaillaan. No, minä varmaan 15v päästä kasvan jo horsmaa, mutta joku muu varmaan sillä hoidolla avun huonoon näköönsä saa.

Tänään koin myös, miten sote-valinnanvapauskokeilu toimii maksujen suhteen - aikaa tilatessanihan kävi niin, että en pääse sitä hoitamaan netissä. Lääkäriaseman kassasysteemi pisti automaattisesti maksun sote-puolelle, vaikka olin käynyt erikoislääkärillä, mikä ei soteen kuulu. Siinä sitten vastaanottovirkailijat maanittelivat systeemiä antamaan oikean laskun. Ja se maanittelu kesti aika kauan; yhtä kauan kuin itse lääkärillä käynti, 10min, josta lääkäri rokotti 145 ja "toimistotytöt" 19€.

Sateita odotellessa
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minä olen saanut kaavakkeen täytettäväksi Helsingin Biopankkiin (rekist. Valviran biopankkirekisteriin 21.4.2015). En ole vielä sitä täyttänyt, mutta onhan se tietysti hyvä asia, että kaikkea tutkitaan. Ehkä siitä on hyötyä tulevaisuuden ihmisille ainakin.

"Biopankkitutkimuksen avulla selvitetään sairauksien syitä ja ehkäisykeinoja sekä perimän, ympäristön ja elintapojen vaikutusta niiden syntyyn. Tarkoituksena on kehittää turvallisempaa, tehokkaampaa ja yksilöllisempää hoitoa sekä parantaa diagnostiikkaa."

Tärkeää tutkimustyötä tekevät. Ei se vaikuta omiin hoitoihin, mutta ehkä sillä tavalla löytyy apua johonkin sairauteen tulevaisuudessa. Tosin, kyllä sieltä ohjataan terveydenhoitoon, jos huomataan jotain näytteissä, sellaista mitä terveydenhoito ei ole huomannut.

Minä olen odotellut myös Elisan laskua. Ei ole tullut vieläkään, vaikka odottelin sitä jo kesäkuussa. Se maksu menee kuitenkin suoramaksuna tililtäni, mutta olisin halunnut nähdä sen paperilla. Elisa veloittaa nykyisin paperilaskusta 2.90 euroa!
Ilmianna
Jaa
Koko kevään odottelin ja vieläkin odotan hammaslääkärikutsua, joka yleensä on tullut maalis-huhtikuun aikana. Olen nyt päättänyt odottaa elokuun alkuun. Jos se silloin ei ole tullut, niin pitää kai itse alkaa kysellä; kynnys hammiksen tilaamiseen on kyllä minulla aika korkea, joten kutsu helpottanut oloani. Hieman olen asiaa ihmetellyt, kun jo pari kymmentä vuotta kutsukäytäntö on toiminut. Ajattelin, että lääkärini on jo lähtenyt eläkkeelle, mutta yleensä silloin lääkärikeskus tarjoaa tilalle toista lääkäriä. Mutta kun Rapunen mainitsi postin hukkumisen, niin se voisi minunkin tapauksessani olla yksi vaihtoehto.

Posti on tänä kevään hukannut, tai ainakin pantannut joitakin postejamme. Joku aika sitten Elisan lasku tuli luukusta paljon jälkeen maksupäivän. Enkä sittenkään laskua vielä muuttanut e-laskuksi. Ryhdyn ammattivalittajaksi postin kuljetuksesta:))
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Minä sain jokunen aika sitten "omalta" hammaslääkäriltäni kirjeen, että hän on siirtynyt keskustassa olevalle klinikalle ja toivotti sinne tervetulleeksi. Jonkin ajan kuluttua sain taas kirjeen sieltä hammaslääkäriasemaltani, että he ovat lopettaneet ja siirtyneet Itiksessä olevalle hammasklinikalle, tervetuloa sinne. Siellä on siis hammashygienistini ja keskustassa hammaslääkärini siltä entiseltä hoitopaikaltani, missä kävin viime vuoden loka ja marraskuussa.
Kumpikaan klinikka ei ole sen niminen, missä kävin,

Ristikkolehdessä oli sellainen vihje, että häviävä maksumuoto; arvelin vaikka mitä sekistä lähtien mutta se oli paperilasku. Itse otan vielä laskut paperilla ja se maksaa erikseen useimmilta firmoilta, e-laskua en ole suostunut ottamaan enkä suoraveloitusta. Mitenköhän on, kun väestö ikääntyy kovaa vauhtia, eivät nuokaan maksutavat voi yleistyä loputtomiin, millä sitten saavat tiedot ilman mobiilia ja tietokonetta olevilleihmisille?
Ilmianna
Jaa
Minä olen ihan tyytyväinen e-laskuun, jolta minulta menee niin yhtiövuokra, puhelin ja tietsikka, sähkö kuin hesarikin. Muut menevät automaattisesti tililtäni, mutta vuokra täytyy ensin hyväksyttää, ennen kuin se siirtyy erääntyvien e-laskujen luetteloon. Paperilaskuina tulee vain jokunen hyväntekeväisyysjuttu sekä lehden määräaikaistilaus..

Huomenna on taas fysioterapeutti, ja tietenkin samana päivänä ilmoitti tytär tulevansa. Ensi viikko vasta vinkeä on, kun on taas röntgeniä ja näytelmää sikinsokin ja limittäin, kuten kesäkuussakin. Toivon todella viileämpiä säitä, kun on juoksua sinne tänne.

Käsivartta särkee vieläkin, ihmekös tuo, kun olkapää on väärässä kohdassa. Panadolin olen kyllä vähentänyt kolmesta kahteen.
Ilmianna
Jaa
Nyt se sade sitten alkoi, ehkä puoli tuntia sitten, U istuu partsilla ja nauttii sateen ropinasta. Kohtalaisen kova tuo sade jo on, mutta ei mikään rankkasade.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Oli hauska näky äsken Saimaan sääksipesällä kun satuin menemään sinne. Kuvan edessä heilui iso miehen käsi ja poikaset makasivat pesän pohjalla liikkumatta. Mies suihkutti pesuainetta kameran linssiin ja pyyhki sen kuivaksi. Sitten hän heitti kolme kalaa pesälle. Kun pari tuntia sitten katsoin pesälle, äiti syötti kahta poikasta, kolmas oli taustalla matalana eikä saanut mitään. Jospa kolmas nyt saisi osansa.
Ilmianna
Jaa
Cee-Lila kirjoitti:
Oli hauska näky äsken Saimaan sääksipesällä kun satuin menemään sinne. Kuvan edessä heilui iso miehen käsi ja poikaset makasivat pesän pohjalla liikkumatta. Mies suihkutti pesuainetta kameran linssiin ja pyyhki sen kuivaksi. Sitten hän heitti kolme kalaa pesälle. Kun pari tuntia sitten katsoin pesälle, äiti syötti kahta poikasta, kolmas oli taustalla matalana eikä saanut mitään. Jospa kolmas nyt saisi osansa.
Saimaan sääksenpesällä märkä herääminen aiheuttaa kolmessa pallerossa hurjaa pään ravistelua ja siipien sukimista. Järven pintaa sade soittelee ja on vielä syksyisen pimeää tässä neljän maissa.

Ihan virkistävää minustakin, että sataa. Eilisillan hikilenkki koiran kanssa oli pelkkää painajaista, 26 asteen helle liimasi jotain perhanan ötököitä pintaan. Kyllä me "luontokappaleet" viihdymme vähän viileämmässä säässä.

Huomenta vaan ja suurkiitos sääksilinkistä. Sen näyttää toteuttaneen itse Juha "Norppa" Taskinen.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Saimaan sääksenpesällä märkä herääminen aiheuttaa kolmessa pallerossa hurjaa pään ravistelua ja siipien sukimista. Järven pintaa sade soittelee ja on vielä syksyisen pimeää tässä neljän maissa.

Ihan virkistävää minustakin, että sataa. Eilisillan hikilenkki koiran kanssa oli pelkkää painajaista, 26 asteen helle liimasi jotain perhanan ötököitä pintaan. Kyllä me "luontokappaleet" viihdymme vähän viileämmässä säässä.

Huomenta vaan ja suurkiitos sääksilinkistä. Sen näyttää toteuttaneen itse Juha "Norppa" Taskinen.
Haaa, "siunattu" sadeyö- ja päivä :) Antaa tarpeeseen tulevan lepopäivän väliin mutta huonosti se silti nukutti. Piti illalla vielä käydä aallokossa keikuttelemassa ja muutama syömäkala uistelemassa.
Sitten se uni ei tahdo tullakaan, punkkakin " keikkuu" vielä aikansa ,:))

Tosi helpottava ja raikastaa ilman nyt kivasti ja siltikin ilma on lämmin, yölläkin +17. Maat olivatkin ihan rutikuivia joten tämä tekee gutaa luonnolle. Voisi ekat tatit(kin) poksahtaa näkyville.

" Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt "......
Hih, voi tulla karhunalle vastaan :)
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomenta huonosti nukutun yön jälkeen. Tämä imulaite aloitti illalla ½9 aikaan pitämään säksättävää ääntä. Aivan kuin kelaisi CD-levystä jotain kipaletta jostain keskiväliltä. Sitten ääni alkoi tulla tiuhempaa tahtia ja lopuksi kuin sorsa rääkyisi ajaen toista sorsaa takaa. Kokeilin kaikki paikat, ettei ole ilmavuotoa. Laitteen virheä merkkivalo kuitenkin vilkkui normaalisti, niin kuin pitäisi. Vaihdoimme jopa patterit, sekään ei auttanut. Menin 10 maissa nukkumaan, uni ei tullut, kone vain kelasi sitä cd-levyääntä, rääkäisi välilllä aina lujempaa. Jopa ilmajohdon liikuttelu tuntui välillä saavan laitteen hiljaiseksi, ajattelin, ettei tästä tule mitään. ½ 1 nousin ylös ja kahdelta otin koko härpäkkeen pois päältä. Aamulla laitoin sen taas toimimaan ja se jatkaa samaa tahtia, on välillä hiljaa ja välillä ei. Soitin jo haavahoitajalle, hän ei ehdi vastata, täytyy kokeilla jollekin muulle, että kuuluuko tämän laitteen pitää koko ajan ääntä. Ohjekirjassakaan ei mainita äänestä mitään. Mutta kehotetaan, että yötkin olisi oltava päällä, ainoastaan suihkussa ei.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sain äsken haavahoitajan kiinni ja hän sanoi, että kone ääntelee ja tekee silloin koko ajan imemistöitä, jos joku liitin on löysällä taikka jalan teipit ovat jostain kohtaa löysähköjä ja ilmaa pääsee väliin, Minä en löydä kyllä löysää kohtaa mistään vaikka kuinka kokeilen. Ääntä pitäisi kuulua vain imun aikana ja noin 30 sekunnin ajan, jos kaikki on ilmatiivistä. Tämä metelöi lähes koko ajan, joten patterit tietysti kuluvat nopeaa tahtia. Korvatulpat voisivat auttaa. En tiedä, mikä desipelimäärä tästä lähtee, mutta ärsyttävää se on.
Ilmianna
Jaa
Täällä böndelläkin satoi eilen niin, että katto rumisi. Ja nyt ovat hortensiani kuin hakattuja. Saas nähdä tuleeko niistä vielä kalua. Harmittaisi, jos ei tulisi.

Mutta luonto säästää minut ainakin vielä tänään isolta hommalta. Suunnittelin heittäväni koko makkarin ulos tuulettumaan, mattoineen, patjoineen päivineen, mutta enpä taida. On niin kosteaa, että ensi yön nukkuisimme tukka märkänä. Eli taas tuli vapaapäivä - siitä hommasta. Kohta kuitenkin haen lapset meille syömään. Ovat kahdestaan kotona, tai oikeastaan viisistään - kolme gepukkaa kavereina. Siis oikeasti lomalla, kun eivät vanhemmat ole koko ajan äkseeraamassa.

Onpa hurjan kuuloista tuo Ceen imukoneen toiminta. Jos tuollainen ääni kuuluu, niin luulisi, että laite ei toimi oikein. Voisiko se mahdollisesti viallisena tehdä jopa vahinkoa hoitamisen sijaan? Tuo avun saannin vaikeus on yksi avainkysymys sotessakin. Minä en vain jaksa uskoa, että sote sitä(kään) ongelmaa pystyisi ratkaisemaan. Perusvikahan on ainakin lääkärin avun saamisessa, että lääkäreitä ei ole tarpeeksi.

Aralta pitää kysyä, jotta voitko nyt lainkaan käydä siellä mökilläsi, kun kätesi tuommoiseen kuntoon meni? Iso harmi olisi, jos kesä vasta hankkimissasi maisemissa jäisi kokematta Paitsi jos kätesi paranee sunnitelman mukaan, niin onhan vielä jäljellä loppukesä ja syksy, joka sekin niissä maisemissa varmasti on hieno. Ja syksyssä on sekin hyvä puoli, että ainakin itikat ovat jo vetäytyneet levolle. Mutta pimeys tietysti alkaa jo lisiä kovalla vauhdilla. Huussireissuista pitää niissäkin oloissa selvitä, ja mieluiten ilman uusia haavereita.

Websi vissiin on taas jo päivän kala-annoksen nauttinut, ellei kaksikin. Ja vielä kerkiit monta lisää; päivähän on vasta alullaan.

Rapunen puhui biopankkitutkimuksesta. Liittävätköhän kauppojen kanta-asiakastiedotkin samaan pakettiin. Niistähän saa oivaa tietoa mm. elintavoista, minkälaista ruokaa ja juomaa kitusiinsa kiskoo. Joskus, kun ruvetaan sääntelemään, kuka saa hoitoa, kuka ei, niin siitäpä saa hyvät argumentit vaikka hoidotta jättämiselle: itsepä on rasvannut itsensä voilla ja makkaroilla, myös maksansa keskikaljalla, jne. Eli ansaitse hoitoa; itse aiheutetut "päänsäryt" voi rangaistuksen luonteisesti jättää lääkkeittä - "kikkelis kokkelis, mitäs läksit" - No, tämä skeptistä ajatteluani kaikesta ihmisten tekemisten tutkimisesta.

Nyt laittamaan lapsosille murkinaa. Se on kyllä aika terveellistä: grillipihvit luomujauhelihasta, uudet potut ja salaatti, juomaksi maitoa ja jälkkäriksi jätskiä. Ja siippakin saa samaa ruokaa, jos lapsilta jotain jää:)))
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Sadepäivän tervehdys!

Tuosta Biopankista vielä. Siitä saa netistä tietoja Helsingin Biopankin verkkosivuilta (www.helsinginbiopankki.fi).

Näytteistä voidaan selvittää yksilön geeniperimää ja sen vaikutusta sairastavuuteen. Kysyin tyttäreltä, että olisiko syytä antaa lupa, niin hän oli sitä mieltä että kyllä. On tulevaisuutta ajatellen hyvin tärkeää saada tietoja erilaisista sairauksista mahdollisimman laaja-alaisesti ja joskus voi onnistaa, että joku saa avun edellisten tutkimustulosten ja hoidon vertailulla tutkimusprojektin keräämästä aineistosta.

Tuosta kauppojen kanta-asiakastiedojen tallentamisesta biopankkiin tuossa saamassani esitteessä ei puhuta mitään, mutta kauppalaskut kyllä kertovat hyvin paljon elintavoista kunkin tutkittavan elämässä - ja varmaan myös joidenkin (ainakin) sairauksien synnyssä.

Minäkin rupean nyt tekemään salaattia - jos se ei aivan terveeksi tee (varsinkaan tätä pikkurilliä), niin tuskin tekee enemmän haittaakaan terveydelle.

Toivorikasta torstaita kaikille. Ceelle voimia taas saada kuriin tuo uusin harmi.
Ilmianna
Jaa
Aralta pitää kysyä...

Enpä nyt juuri ole käynyt tuon käden takia. Ja hyttysiäkin on kuulemma ja keskikesän riesana ne kirjavasiipiset pommittajat. Tytär siellä käy viikottain, kun lähellä asuu. Lakkoja kuulemma tulossa paljon.

Sitten kun käsi on niin terve, että veneeseen pääsen auttamatta ja pystyn soutamaan, alan olla siellä. Maanantaina vien sinne jo vieraita ihan Helssinkistä saakka.

Kummallista, ettei pimeys mökeillä ole minua koskaan haitannut, edellisellä mökillä kävin yksin vielä marraskuussakin. Täällä taitaa silloin olla jo paksut hanget, ja aurattua tietähän sinne ei mene.
Ilmianna
Jaa
Huomenet, vähän myöhäiset kyllä :) Mennyt tässä kuivatellessa eilisen jälkiä ja valmistautuessa sille viikon kauppakeikalle. Ja sehän ei ihan iisi city-reissu taas ole.

Mutta sää nyt ihan taas kohtuullinen ja voikin tulla "hikupäivä", on tuo kosteus niin kovaa.

Jokos ne kuvasi sen A'ran olkapään? Millä mallilla on nyt sitten vinksallaan ?

Kyllä, mitä böndenmummu oli arvellutkin, kala-annos oli nautittu ja tänään lisää :) Kylmässä on sen verran (sopivasti) että riittää velipojan porukoillekin kuhaa & haukifilettä ainakin. Voi olla että vielä ahveniakin kunhan päivä etenee.

Iloista päivää periferian "paratiisista " :))
Ilmianna
Jaa
Huomenta täältä käsvaivasen onnelasta.

Kuvaus on vasta viikon päästä. Eilen kävin fyssalla. Oli näkevinään koneelta, että minulle olisi huomenna perjantaina tulossa kotifyssa klo 9. Minä ihmettelemään, mitä sitä nyt joka toinen päivä toinnaa yhtä kättä viännellä ja kiännellä. En edes ollut tiennyt mistään kotikäynnistä. Fyssa lupasi soittaa kotiini tulijalle, että tuleekin vasta röntgenin jälkeen. Saas nähdä, meneekö viesti perille.

Välillä epäilen, että minut sotketaan toiseen henkilöön. Kun menin seuraavaksi antamaan verikoetta, jotta selviäisi, onko kolmen kk B12-vitamiinin syönti parantanut tiettyä veriarvoa, labra oli näkevinään koneelta, että sydänfilmihän minusta piti ottaa. Ei ollut sellaisestakaan
ollut puhetta. Hassuinta oli, että heti tapaturman jälkeen minua luultiin 1930 syntyneeksi ja ihan toisen nimiseksi potilaaksi. Sellainenkin loukkaus vielä muun kivun lisäksi:) Olin jo kaivamassa lompsasta henkkaria ennen kuin uskoivat että olen se kuka olen.

Viime yönä oikein valvoin ja ajattelin, miltä mahtaa tuntua ihmisestä, esim. maahanmuuttajasta, jolta viedään identiteetti ja joka sysätään kaikkien järjestelmien ulkopuolelle. Itseni kohtaamat mokat ovat sentään vain inhimillisiä erehdyksiä ja johtunevat siitä että olen vasta äskettäin liittynyt vuoden vaihteessa perustettuun siun sote- systeemiin, joka sinänsä tuntuu henkilökunnallekin olevan harvinaisen kinkkinen viidakko.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Huomenta täältä käsvaivasen onnelasta.

Kuvaus on vasta viikon päästä. Eilen kävin fyssalla. Oli näkevinään koneelta, että minulle olisi huomenna perjantaina tulossa kotifyssa klo 9. Minä ihmettelemään, mitä sitä nyt joka toinen päivä toinnaa yhtä kättä viännellä ja kiännellä. En edes ollut tiennyt mistään kotikäynnistä. Fyssa lupasi soittaa kotiini tulijalle, että tuleekin vasta röntgenin jälkeen. Saas nähdä, meneekö viesti perille.

Välillä epäilen, että minut sotketaan toiseen henkilöön. Kun menin seuraavaksi antamaan verikoetta, jotta selviäisi, onko kolmen kk B12-vitamiinin syönti parantanut tiettyä veriarvoa, labra oli näkevinään koneelta, että sydänfilmihän minusta piti ottaa. Ei ollut sellaisestakaan
ollut puhetta. Hassuinta oli, että heti tapaturman jälkeen minua luultiin 1930 syntyneeksi ja ihan toisen nimiseksi potilaaksi. Sellainenkin loukkaus vielä muun kivun lisäksi:) Olin jo kaivamassa lompsasta henkkaria ennen kuin uskoivat että olen se kuka olen.

Viime yönä oikein valvoin ja ajattelin, miltä mahtaa tuntua ihmisestä, esim. maahanmuuttajasta, jolta viedään identiteetti ja joka sysätään kaikkien järjestelmien ulkopuolelle. Itseni kohtaamat mokat ovat sentään vain inhimillisiä erehdyksiä ja johtunevat siitä että olen vasta äskettäin liittynyt vuoden vaihteessa perustettuun siun sote- systeemiin, joka sinänsä tuntuu henkilökunnallekin olevan harvinaisen kinkkinen viidakko.
Minullekin tarjottiin aikoinaan Unioninkadun labrassa (silloin siellä vielä oli sellainen) ihan eri diagnoosia kuin minulla, kysyin ettei minua vaan nyt sekoiteta saman sukunimiseen anoppiini? Hänkin on käynyt täällä verikokeissa. Siksi pidänkin tärkeänä, että joka kerta kun käyn labrassa, minun on sanottava ääneen sotuni, loppuosaa myöten, ettei näytteitäni sekoiteta kenenkään kanssa, vaikka sitä ennen he ovat jo katsoneet kela-korttini. Nyt HUS:issa käydessäni, esim haavahoitajani ei katso korttiani, olenhan sen jo näyttänyt ilmoittautuessani toimistoon.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Huomenta täältä käsvaivasen onnelasta.

Kuvaus on vasta viikon päästä. Eilen kävin fyssalla. Oli näkevinään koneelta, että minulle olisi huomenna perjantaina tulossa kotifyssa klo 9. Minä ihmettelemään, mitä sitä nyt joka toinen päivä toinnaa yhtä kättä viännellä ja kiännellä. En edes ollut tiennyt mistään kotikäynnistä. Fyssa lupasi soittaa kotiini tulijalle, että tuleekin vasta röntgenin jälkeen. Saas nähdä, meneekö viesti perille.

Välillä epäilen, että minut sotketaan toiseen henkilöön. Kun menin seuraavaksi antamaan verikoetta, jotta selviäisi, onko kolmen kk B12-vitamiinin syönti parantanut tiettyä veriarvoa, labra oli näkevinään koneelta, että sydänfilmihän minusta piti ottaa. Ei ollut sellaisestakaan
ollut puhetta. Hassuinta oli, että heti tapaturman jälkeen minua luultiin 1930 syntyneeksi ja ihan toisen nimiseksi potilaaksi. Sellainenkin loukkaus vielä muun kivun lisäksi:) Olin jo kaivamassa lompsasta henkkaria ennen kuin uskoivat että olen se kuka olen.

Viime yönä oikein valvoin ja ajattelin, miltä mahtaa tuntua ihmisestä, esim. maahanmuuttajasta, jolta viedään identiteetti ja joka sysätään kaikkien järjestelmien ulkopuolelle. Itseni kohtaamat mokat ovat sentään vain inhimillisiä erehdyksiä ja johtunevat siitä että olen vasta äskettäin liittynyt vuoden vaihteessa perustettuun siun sote- systeemiin, joka sinänsä tuntuu henkilökunnallekin olevan harvinaisen kinkkinen viidakko.
No se on vaiheessa se siun- sotekin joten kaikkea häslinkiä voi olla, tietokannatkin sen verran peestä et herkästi voi sekaannusta olla.

Ei kai sitä ennen kuvia ny passaa ruveta viäntelemmään, murjasee viel keturalleen uusiks.

Hih, minnuu ei äkämys vaivoo vaikka ei tiälläkää mittään hesarii näkyny :)

Ceelle et kaupalle voip valita, joko kaks kilsaa veneellä ja 13 fillarilla, tai 5 veneellä ja 5 fillarilla. Nuo siis ed,takaisia matkoja.Siihen kun nakkaa 15-20 kg:n repun selkään ja pari kassillista lisää niin kyl siinä vähän aina jotain paikkaa kolottaa.

Toivotaan nyt bönden jengille et uroksia tulee ja ihme ellei ole 2-3 kpl .
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Torstai huomenta!

Minä elin jo eilen tätä päivää, mutta elänpä nyt "uudestaan."

viliperillä on kalaa, vaikka ei jokapäivä niitä hakisikaan vesistä. Minä jäin tänään ilman HS:a ja minua suututtaa. Lupasivat lähettää lehden joskus tänään, tai tarjosivat korvausta! Näinköhän sen korvauksen olisin saanut ja muistanut edes tarkistaa jatkuvasti nousevista tilaushinnoista. Olin kiukkuinen kun soitin asiakaspalveluun ja kysyin, että "oliko lehdenjakajalla kiire leikkaamaan jonkun nurmikkoa?" Postihan täällä jakaa Hesaritkin.

Minunkin on lähdettävä kirjasto- ja kauppareissulle pian.

Nyt kuitenkin toivottelen mukavaa torstaita kaikille!
Ilmianna
Jaa
Huomenta. Uusin harmini saatiin jonkinlaiseen ruotuun, eilen tämä härpäkkeeni ei pitänyt enää niin kovaa meteliä, U irrotti siitä toisen liitoskohdan ja laittoi takaisin, sekä teippasi letkun jalkaani parista kohtaa, mikä näköjään auttoi. Pystyin nukkumaankin tämän toiminnassa ollessa. Urahtelee silloin tällöin melko vaimeasti.

Onko Websillä montakin kilometriä kauppaan kun olet ensin veneillyt johonkin rantaan. Onko sinulla fillari vai käveletkö sen matkan?
Ilmianna
Jaa
Kyllä nämä viikot menevät vallan hujahtamalla. Juurihan torstai oli, ja nyt taas uusi. Tällä menolla jo ensi viikolla on joulu.

Tänäänkin vapaaehtoisesti siirrän makkarin ulosheittoa, jonka piti jo eilen tapahtuman. Taivas on sen näköinen, että vettä tulee minä hetkenä hyvänsä, joten paree pitää vaatetavara sisällä kuivassa. Jospas veisin imurin ulos sateeseen niin siten säästyisin ehkä pidemmänkin ajan siivouksilta.

Inhoan siivousta, kesällä etenkin. Tykkään kyllä siististä huushollista, mutta sen saisi mielellään tehdä joku muu. Olenkin päättänyt, että syyssiivouksen teetän jollain ulkopuolisella. Tuleepahan kaikki tehtyä samalla kertaa. Nykyään siivoan huoneen kerrallaan, joten homma on käynnissä kaiken aikaa enkä juuri koskaan pääse löhähtämään sohvalle nauttimaan työn tuloksista. Aina on vielä joku kolkka tekemättä. Vaan ketään muuta en siitä voi syyttää kuin itseäni.

Kohta lähden käymään naapurikaupungissa. Ensin parantamaan maailmaa ystäväni kanssa kaffekupin ääressä. Sitten etsimään jotain kevyttä röijyä, jonka otan mukaan parin viikon päästä Veronan reissulle. Onhan minulla kaikenlaista vastaavaa vaatetta, mutta haluan jonkun superkevyen (aion selvitä reissun käsimatkatavaralla), joka tarvittaessa toimii hartioiden lämmikkeenä, kun Veronan amfiteatterissa oopperaa seuraamme. Hellehän siellä yleensä tähän aikaan vuodesta on, mutta aina pitää olla varautunut pahimpaan, etenkin näin ilmastonmuutoksen painaessa päälle.

Ensi viikolla olisi meininki viett mökillä muutama päivä. Nuorempi poika ja miniäkin tulevat, ja saamme heistä tervetullutta apua puuhommiimme. Miniältä loppuu nyt kesäteatteri rupeama, poika lopettaa vanhassa työpaikassaan (alkaakseen uudessa paikassa lomansa jälkeen) Pitävät lyhyen böndenböndehengähdystauon ennen lomareissuun lähtöään. Tällä viikolla pitäisi syntyä kettispentue, josta ovat varanneet urospennun. Saa nähdä syntyykö uroksia, ja jos niin saammeko jo kuvan pennuista tällä viikolla. Kivaa odotusta!

Toivokasta torstaita kaikille!
Ilmianna
Jaa
Kokeilin tänään maksaa ekan kerran laskun sillä tunnuslukulaitteella ja voihan permanto, mikä homma se oli. Jouduin kaksi kertaa soittamaan Nordeaan ja saamaan apua. Puhelut kestivät yhteensä puolisen tuntia. Ei liene ilmaista. Kyllä se on monimutkainen verrattuna tunnuslukukorttiin. näpyteltävää on monin verroin enemmän ja laite on helkkarin pieni ja meikäläisen reumasormet tönköt. Ja nollat ja 8 kaikki heikosti erotettavissa. Vähän väliä tehtävä töitä sekä sillä laitteella, että tietokoneella.Ei hyvä. Sanoin, että laita terveisiä Nordealle että miten tällaiset tönkkösormiset näin pienellä laitteella pärjäävät, vaikka olisi tietokone. Ja älykännyhän ei paljoa isompi ole kuin mainittu aparaatti. Kohta mennään siihen, että kaikki laskut ovat suoramaksussa. Puhelun aikana alkoi kaulassa roikkuva aparaattikin huutaa säksättää kuin räkättirastas, Sanoin tytölle, että minulla on tällainen leikkaushaavan jälkeinen alipaineimuhoitoaparaattikin kaulalla, jos olet ikinä sellaisesta kuullut, nyt kuulet. Kuulimme kuitenkin toisiamme puhelun aikana.

Että ei harmitonta päivää ainakaan montaa viikossa.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Härpäke alkoi taas huutaa suoraa huutoa, joten otin sen pois päältä. Huomenna on käynti Meikussa, saa nähdä, miten käy, kun silikoniteipit irrotetaan ja laitetaan uudet, jatkuuko sama souvi.
Ilmianna
Jaa
Sateista huomenta (välillä) taas eilisen hyvän kelin jälkeen. Lupaili jopa "kovia" ukkosmyryjä, saas nähdä sillä oireita on havaittavissa jo kyllä.
Tämä kesä onkin mennyt ilman kovempia ukkosia joten ei ihme jos nyt sitten paukkuisikin.

Onneksi tänään ei ole mitään pakkoa vesille lähteä, eilen tulikin oltua monta keikkaa ja pitkää päivää.

Hmmm, johan nyt on harmia Ceellä tuostakin laitteesta, mikään ei mene kuin siellä siellä , siellä "Römpsöössä", vaimikäsenyolikaan?
Jospa homma olisi tehonnut ja/tai ainakin laittavat paremman imurin kiinni.

Mutta harmeista(kin) huolimatta hyvää persjantaita , aamusta iltaa ihan koko päivälle :)
Ilmianna
Jaa
Keskipäivää!

Tämä on nyt kerrottava oikeudenmukaisuuden takia. Moitin eilen, etten saanut HS:a. Nyt kerron kuinka siinä kävi "oikeasti", ettei lehti ollut aamulla eteisenlattialla.

Nimikyltistäni oli monta kirjainta tippunut pois paikoiltaan. Pojanpoikani kävi (14v) ja sanoin hänelle, että saisitkohan nostettua nuo nimikirjaimet paikoilleen? Hän ruuvasi läpän irti, mutta sanoi sitten, että ne kirjaintentapit on poikki ja jääneet sinne reikiin. Sanoi sitten, että soita huoltofirmaan. Hän ei kuitenkaan kertonut, että hän ei saanut sitä postiluukkua enää avoimeksi, vaan se jäi kiinni, eikä siitä voinut saada enää mitään sisään.

En siis eilisaamuna tiennyt, ettei luukku toimi ja kun lehti ei ollut eteisessä, soitin kiukkuisesti asiakaspalveluun (postia on nyt otollista moittia kaikesta). Sieltä luvattiin lähettää lehti, ja oli lähetettykin ja laitettu ulkonaolevaan postilaatikkoon. Kuitenkin, kun lähdin eilen päivällä kauppaan, niin huomasin että Hesari oli työnnetty ovikahvan ja oven väliin. Fiksu jakaja.

Soitin huoltofirmaan ja he lupasivat yrittää tulla eilen korjaamaan sitä, mutta tulivatkin vasta tänään. Laitoin lapun ulko-oveen jakajalle, että luukku ei toimi (senhän hän jo tiesikin), joten laita lehti siihen ovenkahvaan. Siinä se oli sitten myös tänä aamuna.

Lähetin sitten eilen myös sähköpostilla anteeksipyyntöni ja pahoitteluni siitä että "kilahdin." Pyysin myös välittämään pahoitteluni lehdenjakajalle (muualta tänne muuttanut), jos häntä oli jo ehditty moittia. Asiakaspalvelusta tuli heti automaattiviesti, että palautteeni on tullut. Tänä aamuna oli sitten jo henkilön lähettämä viesti, että pahoitteluni on välitetty lehdenjakajalle. Toivottiin, että saan oviluukun pian kuntoon. Nyt se on kunnossa kun kaksi! nuorta miestä kävi laittamassa uudet kirjaimet ja luukku pelaa taas.

Että tämmöstä tänään! En voinut kuitenkaan "painaa villaisella" omaa mokaani, ja antaa syyttömän kärsiä, vaan tunnustin osuuteni.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Senkin Trump. Onneksi ryhdyit Carteriksi!
Ilmianna
Jaa
Paavillisempi kirjoitti:
Senkin Trump. Onneksi ryhdyit Carteriksi!
Anteeksi vaan, taas kerran, mutta nyt en ymmärtänyt vastaustasi. Voisitko selventää, koska minä kerroin mokani mielestäni selvin sanoin?
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Iltapäivää. Olin aamupäivällä haavahoidossa ja minulle vaihdettiin uusi imuaparaatti, eri merkkinen. Tämä on pysytellyt hiljaa, paras koputtaa puu(päätä), ettei taas kohta ala. Tämä merkki on kuulemma paljon käytetty malli ja minun edellinen joku uusi versio, josta ei ole paljoa kokemusta hoitajillakaan. Saman kokoinen tämä on eli noin 10 x 10 cm ja roikkuu kaulassani pienessä pussukkakotelossa, että näen vihreän merkkivalon vilkkuvan, jos keltainen valo alkaa vilkkua, on patteri vähissä ja jos pitää kovempaa ääntä, horii ilmaa jostain, eikä saa alipainetta pidettyä. Ei sen silikonihaavatarran irrottaminen paljoa tuntunut, ylempi haava on jo kohta valmis uuteen nahantuloon ja kolmosvarpaan välinen haava jo lähes parantunut. siihen ei enää laitettu sorbactia eikä mitään muutakaan.

Tullessa kävimme" ulkona" syömässä, eli Macissä ja koska pöydän yllä ei ollut edes aurinkovarjoa, sai olla varuillaan kun pari lokkia seurasi kirkuen aivan lähellä, etteivät ala pommittaa meitä "mälleillään". Söimme ne kanapurilaiset, missä oli pari viipaletta pekoniakin, kastike oli tosi tulista, ranskikset olivat tosi hyviä pitkästä aikaa. Varoimme tarkkaan ruokkimasta lokkeja, etteivät ala käymään liian tuttavallisiksi, kuten kauppatorilla tekevät.

Huomenna sitten Mikkeliin hautajaisiin.
Ilmianna
Jaa
Koleahkoa mutta "lämmintä" huomenta silti(kin) ...

Sillai, siis jonkun piti käydä Rapua "tökkäämässä" kun ei mitään asiaa ollut. Kommentti tullee kai niin itseriittoiselta tyypiltä joka "ei tee virheitä" mutta vielä etenkään ei sellaista myönnä saati osaisi mitään anteeksi pyytää tai pahoitella aiheuttamaansa harmia.

Ceelle ei voi nyt hauskaa matkaa toivottaa mutta turvallista reissua Mikkeliin. Ja hienoa jos niiden haavojen paraneminen on lopultakin alkanut.

Aurora kai onkin "emännöimässä" mökillä vierasporukkaa? Tänään nyt ei oikein säänhaltija kovin suosiollinen ole jos nuo ip:n luvatut sateet tulevat sinne, ja tänne. Eilisen luvatut ukkoset ja myräkät menivätkin itärajaa hipoen ohi täältä. Joten iltapäivä menikin " vaihteeksi" kalassa :)

No hyvät sateet suosivat böndenbönden jengin puusouvia ja tekee hiton hyvää naapurin kuiville heinille ja osuuskaupan haloille . Tai no, eihän ennen osuuskaupasta muuta tuoretta saanutkaan kuin koivuhalkoja :)

Kaikille hyvää ja " antoisaa" päivää, tavalla tai toisella ;))
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Aurinkoista aamupäivää!

Minua ei joidenkin "paavillisten" heitot hämmennä. Kunhan kysyin selvennystä, mutta eihän noilta puskista ampujilta sellaista saa.

Ceelle toivotan minäkin turvallista matkaa surulliseen tilaisuuteen.
amummu taitaa olla "puutalkoissa" tänä viikonloppuna! Siinä se kunto kasvaa. Ystävätär on myös usein puutalkoissa kun menee käymään maalla. Hänellä on siellä metsää 100-hehtaaria, joten hommia piisaa.

Auroralle kivaa ja myöskin turvallista viikonloppua kesäkeitaassasi vieraiden kanssa. Minä en tee mitään kummempaa tänä viikonloppuna. Nautin rauhasta ja nautin myös lukemisen antamasta nautinnosta. Jalat seinällä, ihaillen pikkutomaattien punerrusta viherhuoneen amppelissa. Omavaraistaloutta sekin.

Hyvää lauantaita kaikille.
Ilmianna
Jaa
Sateista aamupäivää.

Onneksi veljeni vaimoineen tulee vasta maanantaina, joten sää ehtii parantua. Eivätkä he viivy kuin päiväseltään, illalla matka kääntyy takaisin etelään. Hienoa kuitenkin, että vaivautuvat näin kauas. Monen muunkin kanssa on tulosta puhuttu, mutta näin se kesä vaan liukuu ohi. Parhailla ystävilläni on koirat muttei autoa. Aika mahdoton yhtälö vanhemmalla iällä matkoja suunnitellessa. Helpompaa on puhua puhelimessa ja vaihtaa ihania keskikesän kukkakuvia pihoiltamme ja partseiltamme, kuten eilen teimme erään naapurin kanssa. Vanhat pärstämme muistamme hyvin ennestään.

Leppoisaa viikonloppua - ja loppukesää; eikös heinäkuun puoliväli ole jonkinlainen vedenjakaja? Kyllä aika kuluu, ihan näinä päivinä tulee vuosi tämän pikkukämpän hankkimisesta. Karjalaisena on ollut oikein mukava olla. Tai opetella olemaan.
Ilmianna
Jaa
Huomenta!

"Pyhäaamun rauha, hiljaa huokuilee..."
Noin voi laulaa. Missään ei kukaan liiku, tuulikin on tyyntynyt, männynlatvat eivät juuri heilu. Kyllä se minulle sopii.

Luin Hesarista tänään kuinka nuoret lähtevät hakemaan hiljaisuutta ja rauhaa Lapin perukoilta, tiettömientaipaleiden takaa. Asuen jossakin pienessä mökissä ilman mitään mukavuuksia tai jopa "kämmissä", kuulin ensimmäisen kerran tuon nimen asumuksesta. Minä en pystyisi kyllä tuohon.

Hesarissa on myös kolumni, missä annetaan ohjeita siitä, miten sosiaalisessa mediassa pitäisi käyttäytyä. Se on tiivistetty osuvasti yhteen sanaan: armollisuus. Koska ihminen on luotu mokailemaan. Armollisuuteen myös sosiaalisessa mediassa kuuluu kolumnistin mukaan sanan synonyymien mukaan: lempeys, hyväksyvyys, ystävällisyys, hyväntahtoisuus ja suopeus.

Viisaasti sanottu. Kunhan vain muistaisi edes jonkun noista neuvoista, eikä erehtyisi pitämään itseään muuna kuin joskus myös mokailevana - siis normaalina ihmisenä.

Mukavaa ja lämmintä sunnuntaita kaikille!
Ilmianna
Jaa
9 VASTAUSTA:
Huomenta.

Kai se on niin, että kun miesparka joutuu julkielämässä käyttäytymään luontonsa vastaisesti kilttinä isoisänä, on nimettömänä ihan pakko päästää ihmistä vihaava puolensa esille. Riitaa täytyy haastaa vaikka vihdanteon lomassa...

Miksei tuollaisessa Lapin mökissä tai kammissakin voisi asua, jos on nuori ja muitakin mahdollisuuksia ulottuvilla. Lapin kutsu on tietysti omaa luokkaansa, mutta ei rauhaa saadakseen tarvitse sinne asti muuttaa. Suomi on täynnä syrjäseutuja, tosin jossain Lieksan korvessa asuminen ei ole yhtä mediaseksikästä. Ja siellä asuu oikeasti köyhiä. Mutta siinä se pulma onkin. Lehdet ja varsinkaan naistenlehdet eivät mielellään haastattele muita kuin näitä koristeellisia elintapaköyhiä. Oikean kurjuuden paljastaminen näyttäisi rivolta kosmetiikka- ja automainosten rinnalla.
Ilmianna
Jaa
Wepskulli : "Sillai, siis jonkun piti käydä Rapua "tökkäämässä" kun ei mitään asiaa ollut. Kommentti tullee kai niin itseriittoiselta tyypiltä joka "ei tee virheitä" mutta vielä etenkään ei sellaista myönnä saati osaisi mitään anteeksi pyytää tai pahoitella aiheuttamaansa harmia. "
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Huomenta.

Kai se on niin, että kun miesparka joutuu julkielämässä käyttäytymään luontonsa vastaisesti kilttinä isoisänä, on nimettömänä ihan pakko päästää ihmistä vihaava puolensa esille. Riitaa täytyy haastaa vaikka vihdanteon lomassa...

Miksei tuollaisessa Lapin mökissä tai kammissakin voisi asua, jos on nuori ja muitakin mahdollisuuksia ulottuvilla. Lapin kutsu on tietysti omaa luokkaansa, mutta ei rauhaa saadakseen tarvitse sinne asti muuttaa. Suomi on täynnä syrjäseutuja, tosin jossain Lieksan korvessa asuminen ei ole yhtä mediaseksikästä. Ja siellä asuu oikeasti köyhiä. Mutta siinä se pulma onkin. Lehdet ja varsinkaan naistenlehdet eivät mielellään haastattele muita kuin näitä koristeellisia elintapaköyhiä. Oikean kurjuuden paljastaminen näyttäisi rivolta kosmetiikka- ja automainosten rinnalla.
Kyllä se onku naisparka joutuu hyttysten hyökkäyksen kohteeksi soisessa erämaassaan ja kompuroi jumalan selän takana julkielämässään etsiessään lypsyjakkaraa, niin on pakko kait vielä heittäytyä noidaksi.
Ilmianna
Jaa
Onko se vasta nainut poikasi vielä saman akan kanssa ja joko on pullat uunissa? Isoisälle pukkaa uutta "hoivattavaa". Tee nyt uusi koivuniemen herra sitäkin naperoa varten, kun kerran koivunoksia näpertelet.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Onko se vasta nainut poikasi vielä saman akan kanssa ja joko on pullat uunissa? Isoisälle pukkaa uutta "hoivattavaa". Tee nyt uusi koivuniemen herra sitäkin naperoa varten, kun kerran koivunoksia näpertelet.
Onko se naimaton tyttäresi yhä vaan koiriensa ... no siellä itärajallahan se käy. Veri vaihtuu ... vieläkin erikoisemmaksi.
Ilmianna
Jaa
noitaakkatyössäänsiellä kirjoitti:
Onko se naimaton tyttäresi yhä vaan koiriensa ... no siellä itärajallahan se käy. Veri vaihtuu ... vieläkin erikoisemmaksi.
Minä katsos en tiedottele omaisteni ihmissuhteista. Sulle se poikasi avioon pääsy tais olla aikamoinen ihme, eikös hän äitinsä kainalossa luuhannut ennen?
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Onko se vasta nainut poikasi vielä saman akan kanssa ja joko on pullat uunissa? Isoisälle pukkaa uutta "hoivattavaa". Tee nyt uusi koivuniemen herra sitäkin naperoa varten, kun kerran koivunoksia näpertelet.
Sydärin saisit, jos sun kakarallas olis pullat uunis. Karvasii meinaan vois tulla
Ilmianna
Jaa
noitasesiellämääkii kirjoitti:
Sydärin saisit, jos sun kakarallas olis pullat uunis. Karvasii meinaan vois tulla
Miesparka, mielikuvitus kuin 13-vuotiaalla runkkarilla.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Miesparka, mielikuvitus kuin 13-vuotiaalla runkkarilla.
Mielikuvitus on parempi kuin itärajan huvitus. Yks sadasta on mahdollisuus siel päin, että tervettä jälkeläistöö syntyy. Hirvee enemmistö syntyy joko kaljupäisiks lopuksi elämäänsä tai sit just karvasiks
Ilmianna
Jaa
Onpas kerrankin ihan oikean oloinen suvipyhä. Lämmintä mittarissa 23 eikä pilven pilveä.

Kotona vielä ollaan, mutta alkuviikolla kohti mökkiä niitä puusouvveja tekemään. Siippa tekee tänään ja huomenna "konsulenttihommia", mutta kun ne on tehty, niin sitten kohti Keski-Suome. Poika ja miniä menevät sinne jo tänään, ja saavat niin ollen viettää pari päivää ihan löhöillen ennen kuin homiin piiskaavat vanhat ampaisevat paikalle.

No, oikeesti se on niin päin, että kun "nuoriso" böndenböndelle kerkiää, niin lepäämään eivät tule. Tekevät koko ajan hulluna kaikkea tekemätöntä ja meikäläiselle tulee hiki sitä katsellessa. Pienet hiet minäkin kyllä otan sitten hellan tai grillin vieressä työväen murkinan tuotossa.

Eilen olimme kummipojan 50v-päivillä. Ihan Hesan keskustassa. Oli todella kivaa ja mieltä ylentävää nähdä pitkästä aikaa sukulaisia, joista suurin osa kyllä asuu näillä leveysasteilla, mutta joita kuitenkin niin harvoin tapaa. "Meidänkin" lapset tapasivat esimmäistä kertaa monta pikkuserkkua. Juttuseuraa, hyvää ruokaa ja juomaa ihanassa kesäsäässä. Voisiko enää enempää toivoa.

Köyhäilevästä rikkaasta luin jutun jostain lehdestä joku vuosi sitten. Korkeakoulutettu (suomalainen )nainen oli työskennellyt pitkään johtavassa asemassa isossa firmassa. Oli sitten jossain vaiheessa kyllästynyt eliitin elämään. Otti lopputilin ja alkoi elää köyhän elämää. Totesi, että hyvin pienellä tulee ihminen toimeen. Niinpä. Mutta oikeasti köyhään elämään pakotetulla ei ole suunnitelma beetä, joka otetaan käyttöön, kun köyhäily ei enää kiehdokaan; heidän on pakko jatkaa köyhäilyä. Vähän tuntuvat romantisoiduilta nuo HS:n "Lapin tyttöjenkin" elämän kuvaukset. Voisin kuvitella, että heilläkin varasuunnitelma olemassa, jos kovin vaikeaksi menee.

Täälläkin taas joku "loikkari" käynyt rääpimässä suutaan. On vissiin homman ja paremman seuran puute.

Toivotan kaikille hienoa kesäpäivää. jollainen nyt taitaa olla siellä idässäkin.
Ilmianna
Jaa
Juupati, näyttää jollakulla taas sipulissa (kupolissa) olevan häiriöitä . Eipä tuota arvailla tarvitse kenellä. No on se vaan näköjään ahistavaa, on on.

Eipä juuri ilma parempi olla voisi , lämpöä riittävästi eikä eilinen tuulikaan enää keikuttele. Meni ne ukkosetkin tuolta idästä ohi. Taisi hipoa niitä A'ran seutuja kuitenkin.

Tulikin eilen niin pitkään paatissa keikuteltua ettei oikein tasapainoaistit ole vieläkään ihan normalisoitunut. Tämä päivä pidettävä "kalalaivat" satamassa vaik kuinka mieli vesille palaisi. Silmät siellä kyllä eilenkin "paloi" kun ei vaan ole oppinut niitä reipaneja pitämään. Ei koko ikänä :(

Kyllähän nuo tapaamiset ovat ihan ok homma kunhan ei lukujärjestys niistä täyty . Ärsyttävintä ( taas kerran) sellaiset "vieraat" jotka ovat tulossa ja sitten viime tinkaan peruvatkin tulonsa. Näin taas eräiden tehtyä oharit. Mutta hyviä " syitä" löytyy aina :)
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
"Ärsyttävintä ( taas kerran) sellaiset "vieraat" jotka ovat tulossa ja sitten viime tinkaan peruvatkin tulonsa. Näin taas eräiden tehtyä oharit, aattelin ite itsaria"

Älä hitossa, ei ei, ota iisisti, kyl se siitä.
Ilmianna
Jaa
Minun veljeni jos kuka pitää sanansa tulemisesta. Hän on niin säntillinen virkamiestyyppi, että suunnittelee lomamatkatkin tunnin tarkkuudella. Jos hän peruu, peruuntuu myös edellinen yö Valamossa Heinävedellä ja seuraava yö Joensuun Kimmelissä. Kyllä meillä on varmasti hauska huominen päivä Puustelli-lounaineen ja mökillä pistäytymisineen. Vaikka sataisi, kuten sääennusteet uhkailevat. Veljellä on itsellään kaksi kesämökkiä, joista toisesta on eläkepäivikseen rakentanut vakituisen asunnon.

"Onneksi" mökkini on niin pieni ettei sinne mahdu oikein majoittamaan ketään. Edellisen omistajan aikana alle parissakymmenessä neliössä oli kuulemma yöpynyt kuusikin ihmistä, mutta he olivatkin omaa lihaa ja verta eli rouvan omia lapsia.
Ilmianna
Jaa
Katohan paskanakitki innostu. Wepskullikin tuli heti, ku oli löytäny ensin olemattoman päänsä. Kolinatunnistimella varmaan. Älä syö liikaa mäkimeiramia. Kolinaki loppuu.
Ja oidipuski, oi oi, vaan on tyttärellä koirii? Kukahan noist sun tyttären sukulaisist on ääntä pitäny? Ku äiteen kainalost, ni sit koirien kainaloihi, jee jee
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Kestipä pitkään ennen kuin keksit vastineen, eikä nytkään tullut muuta kuin lisää osoitusta sun sekopäisyydestäsi.

"Koirien kainaloihin", hellanlettas.
Ilmianna
Jaa
olethuonoasukua kirjoitti:
Kestipä pitkään ennen kuin keksit vastineen, eikä nytkään tullut muuta kuin lisää osoitusta sun sekopäisyydestäsi.

"Koirien kainaloihin", hellanlettas.
Suvun painolastistasi huolimatta olet mustaakin mustempi lammas tai pässi ku ei tiijä. Ei se oo muualla hellanlettas ku itärajalla se eläinten kans vehtaamine. Mut sunkin sukus vaan paranee ku ...
Ilmianna
Jaa
oletpaskanoita kirjoitti:
Suvun painolastistasi huolimatta olet mustaakin mustempi lammas tai pässi ku ei tiijä. Ei se oo muualla hellanlettas ku itärajalla se eläinten kans vehtaamine. Mut sunkin sukus vaan paranee ku ...
Oot jännä kirjoittaja, kun et osaa lopettaa lausetta muuta kuin kesken. Mitä se kertonee sun ajatuksen kulusta? Sohvalla maaten tuppaa tulemaan uni silmään, vai?

Melkein säälin.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Oot jännä kirjoittaja, kun et osaa lopettaa lausetta muuta kuin kesken. Mitä se kertonee sun ajatuksen kulusta? Sohvalla maaten tuppaa tulemaan uni silmään, vai?

Melkein säälin.
Mä en melkein sääli, vaan suorastaan säälin. No mitäs sille voi, jos on saanut äikänopetusta kotona ja koulussa.
Vedäs ny joku herrasnaisen virke.
Muuten, teillähän oli vilkasta eilen, saatte kirjata ylös Elämänne yhden vilkkaimmista päivistä pitkään aikaan.
Ilmianna
Jaa
noitaapitäävainota kirjoitti:
Mä en melkein sääli, vaan suorastaan säälin. No mitäs sille voi, jos on saanut äikänopetusta kotona ja koulussa.
Vedäs ny joku herrasnaisen virke.
Muuten, teillähän oli vilkasta eilen, saatte kirjata ylös Elämänne yhden vilkkaimmista päivistä pitkään aikaan.
Taidat ihailla pojankloppeja, joilta luku- ja kirjoitustaito jäävät oppimatta peruskoulun aikana, koska on niin kova vastustus "mänttejä" opettajia kohtaan.

Valitettavasti kielipuolista pudokkaista tulee outsidereitä myös työelämässä ja jopa somessa.

Aika surkimus olet, jos noin halveksit äidinkieltäsi. Sujuuko portuguese paremmin? Vedä nyt joku maailmanmiehen virke.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Taidat ihailla pojankloppeja, joilta luku- ja kirjoitustaito jäävät oppimatta peruskoulun aikana, koska on niin kova vastustus "mänttejä" opettajia kohtaan.

Valitettavasti kielipuolista pudokkaista tulee outsidereitä myös työelämässä ja jopa somessa.

Aika surkimus olet, jos noin halveksit äidinkieltäsi. Sujuuko portuguese paremmin? Vedä nyt joku maailmanmiehen virke.
Surkimus vetäsee kolme pistettä ...

Niinku. Ehkä sinä jatkat äikän uudistamista sen ammun kanssa. Kyllä sulla on hieman hassu käsitys nyt äikänkielestä. Kyselin putkimieheltä, että mitens se monenttiin veto taas siihen helmiliittimeen. Outsiideri vastas, että älä ny momenttiavaimella. Joo ja toinen siideri sano, et tuus tsiikaan, tääl hihna on kuluttanu tota suajakoppaa. Minul oli karttakeppi valmiina, jotta voin sillä osottaa niitä muita kohteita, esimerkiks saunan kiukaan sähköliitin paikkoja et mihinkäs ny se maa. Kaikki nää siiderit lähtivät jatkamaan työelämäänsä, ku saivat hommat tehtyy.

Nykyään voipi olla, että meil on maaliman paraat opettajat, maaliman paraat koulut, maaliman paraat terveyssisaret ja olemme maaliman paras maamustikka ja lisäksi olemme maaliman rehellisimpiä immeisiä.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Oot jännä kirjoittaja, kun et osaa lopettaa lausetta muuta kuin kesken. Mitä se kertonee sun ajatuksen kulusta? Sohvalla maaten tuppaa tulemaan uni silmään, vai?

Melkein säälin.
Niin, eikä hän osaa mistään muusta niin isolla kiihkolla puhua kuin eläinten kanssa vehtaamisesta. Sitä on jatkunut jo vaikka kuinka kauan, eikä sitä selitä mikään muu kuin oma täyttymätön hinku ja puutteesta seurannut trauma. Sillä siitä puhe mistä puute.
Ilmianna
Jaa
amummu kirjoitti:
Niin, eikä hän osaa mistään muusta niin isolla kiihkolla puhua kuin eläinten kanssa vehtaamisesta. Sitä on jatkunut jo vaikka kuinka kauan, eikä sitä selitä mikään muu kuin oma täyttymätön hinku ja puutteesta seurannut trauma. Sillä siitä puhe mistä puute.
Katohan ammu, anna taas kielioppineuvoja traumakeskittymä ja emätyperys.
Ilmianna
Jaa
Hyvää sunnuntai-iltapäivää, kotona ollaan taas Mikkelin hautajaisten jälkeen. Kiitos hyvän matkan (vaikka ei iloisissa merkeissä) toivottajille, matka meni hyvin ja hautajaiset olivat kauniit, lämminhenkiset ja sääkin suosi. Kappelissa meni normaalisti, eli aloituksen kukkavihkojen lasku sujui, kuten aina, kenenkään puheesta ei kuulunut mitään, itkun tyrskäykset pakottivat muutkin herkistymään, ainakin minut, pari miespuolista serkkuani liikuttui eniten, samoin tätini lapsenlapsenlapsi (n 8 v tyttö) nyyhki niin kovaa, että itsekin pyysin U:ta sanomaan minun puolestani sen yhden lauseen, ikinä en siihe pysty, en ole ikinä pystynyt, kenenkään hautajaisissa. Liikutus alkaa viimeistään silloin, kun arkku on katafalkilla ja urut alkavat soimaan sieltä urkuparvelta.

Mikkelissä oli ruuhkaista, siellä oli meneillään St Michel-ravit ja asuntomessut. Yövyimme siskollani ja hän oli iloinen, että olin niin parantuneen näköinen, ettei entiseen olotilaani ainakaan ulkoisesti ollut huomattavaa eroa. Imuhärpäkekin on toiminut hyvin, ettei alkanut huutaa kesken kaiken ja sisko uskalsi katsoa myös jalkaterääni, miltä näyttää kun kaksi varvasta puuttuu.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Taas vaihteeksi harmaata maanantaiaamupäivää. Eilen oli niin kaunista ja aurinkoista. Itä-Suomessa on varmaan kauniimpaa. No, kesä niminen vuodenaika meillä kuitenkin on, onneksi vähäluminen.
Ilmianna
Jaa
11 VASTAUSTA:
Ei nyt kyllä paistele täälläkään, vesipaiste alkoi tuossa pari tuntia sitten. Melkoisen märkää veneilysäätä mutta onneksi ei ole sokerista tehty. Varusteet vaan pitää olla kelin mukaan ja niitä nykyään pitääkin olla moneen keliin.

Kaksi reissua jo heitetty tuonne selkävesille ja yksi ainakin vielä edessä parin tunnin päästä. 04:30 oli startti ekalle :)

Kun näin harrastaa niin ei tarvitse harrastaa ( vahtia) toisten kirjoituksia ja turhautuneena itseensä ja oloonsa heitellä kaikki törkeyksiä muita kohtaan.
Ilmianna
Jaa
vili_webs kirjoitti:
Ei nyt kyllä paistele täälläkään, vesipaiste alkoi tuossa pari tuntia sitten. Melkoisen märkää veneilysäätä mutta onneksi ei ole sokerista tehty. Varusteet vaan pitää olla kelin mukaan ja niitä nykyään pitääkin olla moneen keliin.

Kaksi reissua jo heitetty tuonne selkävesille ja yksi ainakin vielä edessä parin tunnin päästä. 04:30 oli startti ekalle :)

Kun näin harrastaa niin ei tarvitse harrastaa ( vahtia) toisten kirjoituksia ja turhautuneena itseensä ja oloonsa heitellä kaikki törkeyksiä muita kohtaan.
Juujuu, kun näin harrastaa, niin ei tartte harrastella ja kirjottaa : ""Sillai, siis jonkun piti käydä Rapua "tökkäämässä" kun ei mitään asiaa ollut. Kommentti tullee kai niin itseriittoiselta tyypiltä joka "ei tee virheitä" mutta vielä etenkään ei sellaista myönnä saati osaisi mitään anteeksi pyytää tai pahoitella aiheuttamaansa harmia. "
Ilmianna
Jaa
noitienprinssille kirjoitti:
Juujuu, kun näin harrastaa, niin ei tartte harrastella ja kirjottaa : ""Sillai, siis jonkun piti käydä Rapua "tökkäämässä" kun ei mitään asiaa ollut. Kommentti tullee kai niin itseriittoiselta tyypiltä joka "ei tee virheitä" mutta vielä etenkään ei sellaista myönnä saati osaisi mitään anteeksi pyytää tai pahoitella aiheuttamaansa harmia. "
Mielestäni Websillä ei ole mitään anteeksipyydettävää meiltä, koska mitään harmia hän ei ole meille aiheuttanut, meille noidille täällä Elämässä. Sen sijaan, Varjohallituksen "sopuisat, sivistyneet herrat" ovat kaukana sovusta ja sivistyksestä muualla kuin omassa ketjussaan. Ihmettelen ihan tavattomasti, mitä pahaa olemme tehneet teille. Eniten ihmettelen Alia, nykyistä Woldea, mikä estää sinua kirjoittamasta tänne Elämänkin puolelle. Olit aina niin mukava ja kerroit täällä niistä maailmanmerien matkoistasi ihan ihmismäisesti ja hauskasti kuvien kera. Dr Whoon muistan kuinka hän ei kerran suostunut kirjoittamaan Elämä-ketjuun mitään, koska inhosi aloitaamaani ketjua siksi, että siinä mainittiin tervetulleeksi ihmisiä ihan nimellä mainiten. Nyt kolmella "herrasmiehellä" on keskinäisen kehun kerho nimiä mainiten koko ajan, on paronia, maatilanomistajaa, maailmanmatkaajaa, lansirannikon kunkkua, jos jotain. Kun mies siis mainitsee nikiltä keskustelukavereita, se hyväksytään, kun nainen tekee sen, se on mielistelyä, jota "mies" ei siedä.

Jos ette voi sietää meitä, pysykää omassa ketjussanne, on nöyrä pyyntöni. Älkääkä lukeko juttujamme, ettei tarvitse irvailla meikänkin haavahoidoista, olkaa onnellisia, että olette vielä terveitä ja teillä ei ole mitään vaivoja kärsittävänä. Toistaiseksi.

Jokainen päivä on yhtä lähellä ikuisuutta.
Ilmianna
Jaa
Cee-Lila kirjoitti:
Mielestäni Websillä ei ole mitään anteeksipyydettävää meiltä, koska mitään harmia hän ei ole meille aiheuttanut, meille noidille täällä Elämässä. Sen sijaan, Varjohallituksen "sopuisat, sivistyneet herrat" ovat kaukana sovusta ja sivistyksestä muualla kuin omassa ketjussaan. Ihmettelen ihan tavattomasti, mitä pahaa olemme tehneet teille. Eniten ihmettelen Alia, nykyistä Woldea, mikä estää sinua kirjoittamasta tänne Elämänkin puolelle. Olit aina niin mukava ja kerroit täällä niistä maailmanmerien matkoistasi ihan ihmismäisesti ja hauskasti kuvien kera. Dr Whoon muistan kuinka hän ei kerran suostunut kirjoittamaan Elämä-ketjuun mitään, koska inhosi aloitaamaani ketjua siksi, että siinä mainittiin tervetulleeksi ihmisiä ihan nimellä mainiten. Nyt kolmella "herrasmiehellä" on keskinäisen kehun kerho nimiä mainiten koko ajan, on paronia, maatilanomistajaa, maailmanmatkaajaa, lansirannikon kunkkua, jos jotain. Kun mies siis mainitsee nikiltä keskustelukavereita, se hyväksytään, kun nainen tekee sen, se on mielistelyä, jota "mies" ei siedä.

Jos ette voi sietää meitä, pysykää omassa ketjussanne, on nöyrä pyyntöni. Älkääkä lukeko juttujamme, ettei tarvitse irvailla meikänkin haavahoidoista, olkaa onnellisia, että olette vielä terveitä ja teillä ei ole mitään vaivoja kärsittävänä. Toistaiseksi.

Jokainen päivä on yhtä lähellä ikuisuutta.
Kaikki taas on lähtöisin tästä typerästä pesäkkeestä. Nimittäin kysykääpä päänoidaltanne, miksei uskaltanut kirjoittaa tuonne toisaalle, vaan tänne vihjailee sitä sun tätä. Samoin oli weepelin kanssa. Eihän kukaan ny sentään saaren Suurelta Metsästäjältä eli turistilta mitään anteeksipyyntöjä vaadi.
Ja oikeestaan vituuks se sulle kuuluu, kuka kirjoittaa mitenkä ja mihin. Tai kuka on kirjoittamatta. Sulla onkin tehtävää, kun käyt somea läpi ja kerrot, kuka saa kirjoittaa, kuka ei. Siinähän olet jo kunnostautunutkin
Teillä on todella paljon sellaista, mitä mielellään irvailee. Ikuisesti
Ilmianna
Jaa
noidatpataan kirjoitti:
Kaikki taas on lähtöisin tästä typerästä pesäkkeestä. Nimittäin kysykääpä päänoidaltanne, miksei uskaltanut kirjoittaa tuonne toisaalle, vaan tänne vihjailee sitä sun tätä. Samoin oli weepelin kanssa. Eihän kukaan ny sentään saaren Suurelta Metsästäjältä eli turistilta mitään anteeksipyyntöjä vaadi.
Ja oikeestaan vituuks se sulle kuuluu, kuka kirjoittaa mitenkä ja mihin. Tai kuka on kirjoittamatta. Sulla onkin tehtävää, kun käyt somea läpi ja kerrot, kuka saa kirjoittaa, kuka ei. Siinähän olet jo kunnostautunutkin
Teillä on todella paljon sellaista, mitä mielellään irvailee. Ikuisesti
Hah, sinunkin kirjoituksiasi voisi irvailla, mutta ei kannata tuhlata helmiä sioille; et pöljyyttäsi edes ymmärtäisi irvailua. Sinä vain ottaisit tosissasi ja apinan lailla taas toistelisit muiden sanoja kommenteissasi. Oma sanavarastosihan käsittää pääasiassa loppuun kulutettua törkyä, muun kopioit toisilta, kuten taas täälläkin on nähty.
Ilmianna
Jaa
amummu kirjoitti:
Hah, sinunkin kirjoituksiasi voisi irvailla, mutta ei kannata tuhlata helmiä sioille; et pöljyyttäsi edes ymmärtäisi irvailua. Sinä vain ottaisit tosissasi ja apinan lailla taas toistelisit muiden sanoja kommenteissasi. Oma sanavarastosihan käsittää pääasiassa loppuun kulutettua törkyä, muun kopioit toisilta, kuten taas täälläkin on nähty.
Katohan, kaikkien aikojen helmi näyttää sanavarastoaan. Sulla ei kuule ole kykyä ei sitten mihinkään. On se kovaa, ymmärrän, jos sellaista ei itse huomaa ja ei tajua, vaikka sen suoraan sanookin.
Sun parhaat juttusi ovat olleet ne, missä käyt todistamaan jotain, minkä korkealaatuinen ystäväpiirisi sinulle on valaissut. Heh, mikä helmi olet
Ilmianna
Jaa
noidatpataan kirjoitti:
Kaikki taas on lähtöisin tästä typerästä pesäkkeestä. Nimittäin kysykääpä päänoidaltanne, miksei uskaltanut kirjoittaa tuonne toisaalle, vaan tänne vihjailee sitä sun tätä. Samoin oli weepelin kanssa. Eihän kukaan ny sentään saaren Suurelta Metsästäjältä eli turistilta mitään anteeksipyyntöjä vaadi.
Ja oikeestaan vituuks se sulle kuuluu, kuka kirjoittaa mitenkä ja mihin. Tai kuka on kirjoittamatta. Sulla onkin tehtävää, kun käyt somea läpi ja kerrot, kuka saa kirjoittaa, kuka ei. Siinähän olet jo kunnostautunutkin
Teillä on todella paljon sellaista, mitä mielellään irvailee. Ikuisesti
"Teillä on todella paljon sellaista, mitä mielellään irvailee. Ikuisesti".

Toivottavasti pysyt itse terveenä siihen asti, että saat tehtyä sen Euroopan reissun nelipyöräkodillasi, mitä olet pian kaksi vuotta esitellyt karttojen kera.
Ilmianna
Jaa
ammullerehuu kirjoitti:
Katohan, kaikkien aikojen helmi näyttää sanavarastoaan. Sulla ei kuule ole kykyä ei sitten mihinkään. On se kovaa, ymmärrän, jos sellaista ei itse huomaa ja ei tajua, vaikka sen suoraan sanookin.
Sun parhaat juttusi ovat olleet ne, missä käyt todistamaan jotain, minkä korkealaatuinen ystäväpiirisi sinulle on valaissut. Heh, mikä helmi olet
Enkös minä sitä juuri sanonut; siitä se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa.
Ilmianna
Jaa
amummu kirjoitti:
Enkös minä sitä juuri sanonut; siitä se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa.
Mitä hei, sanoiks sä lehmä jotain? Voi vittu, kyl oli jotain tosi painavaa, ku uppos heti.
Ilmianna
Jaa
Cee-Lila kirjoitti:
"Teillä on todella paljon sellaista, mitä mielellään irvailee. Ikuisesti".

Toivottavasti pysyt itse terveenä siihen asti, että saat tehtyä sen Euroopan reissun nelipyöräkodillasi, mitä olet pian kaksi vuotta esitellyt karttojen kera.
Toi oli niin mitätön kommentti, että ei johtanu edes irvailuun. Pane paremmaks ensi kerralla
Ilmianna
Jaa
ammullerehuu kirjoitti:
Mitä hei, sanoiks sä lehmä jotain? Voi vittu, kyl oli jotain tosi painavaa, ku uppos heti.
"... oli jotain tosi painavaa, ku uppos heti". Näköjään sitten sanoin jotain, kun sinäkin sen huomasit ja sait jopa luettua. Ymmärtäminen onkin sitten jo toinen juttu.
Ilmianna
Jaa
Jossain on kadonneiden sateenvarjojen taivas (kuten pesukoneesta kadonneiden sukkienkin). Joku aika sitten satoi taas ihan kaatamalla, ja juuri silloin kun minun piti lähteä asioille. Aiemmin meillä on ollut sateenvarjoja vaikka komppanialle, mutta äsken niitä ei löytynyt mistään. No, onneksi en lenkille ollut lähdössä, mutta kyllä kaupan parkkipaikallakin kerkisin aika hyvin kastua autosta kauppaan juostessani. Mutta kesä kasteensa kuivaa. Toivottavasti.

Meinattiin jo tänä iltana lähteä kohti mökkimaisemia, kun siippa saa konsulenttihommansa tehtyä, mutta enpä tiedä kannattaako. On luvattu koko viikoksi kökkökeliä. Sateen pitely on kyllä täällä kotinurkissa mukavampaa kuin mökillä. Mutku ne puuhommat pitäis saada siellä hoidettua, niin ehkä sitten huomenissa kuitenkin ponkaisemme böndenböndelle. Pitää hyödyntää "nuorison" voimat vielä ku ovat käytettävissä;)

Kyllä tuo siipan hankkima internetaudiosysteemi on mahtava. Eilen löytyi kanava, joka soittaa pääasiassa ranskalaista, juuri meikäläisen mielimusaa nuoremmilta vuosilta: Dassin, Adamo, Hardy, Piaff, Aznavour, Becaud, jne. Upeeta! Ainut mikä harmittaa on se, ettei kanavaa löytynyt aikaisemmin. Olisin voinut kuunnella sitä jo pitkään. Tosin en tiedä, vaikka po. kanava olis vasta hiljakkkoin liittynytkin kyseiseen palveluun.

Nyt pitäisi lähteä pyykin litstykseen. Tällainen sadepäivä on omiaan moiseen, jopa hieman turhauttavaankin puuhaan. Mutta tehtävä se on osalle, mutta vain niille, joille se on ehdottomuus, esim. siipan paidoille, pöytäliinoille ja tyynyliinoille (en halua ryppyisistä pään alusista lisää ryppyjä naamaani). Muut vaatekappaleet vain oion ja pistän paikoilleen.

Yöllä juomassa käydessäni totesin, että oli niin pimeää, että ulkovalotkin jo paloivat. Syksy siis tekee tuloaan. No, minä en vastusta, olenhan ehdottomasti syksyihminen. Ainut, mitä kesästä aina sen mentyä kaipailen ovat aikaiset linnunlaulut, jotka nekin käyneet vähiin alkukesälläkin saati nyt. Enää ei kuulu kuin pulujen kukerrus. Täällä meidän nurkillamme ei edes ole pääskysiä, jotka pitäisivät omaa kriikkumistaan, kun keräilevät laumojaan kasaan muuttoa varten.

Mutta kaikesta huolimatta rattoisaa uuden viikon aloitusta. Kohti mätäkuuta mennään, eli varovaisuutta! Minäkin yritän.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kun eilen lähdimme sisareltamme hautajaisten jälkeisenä päivänä, hän toivotteli minulle jalkahaavojen paranemista ennen mätäkuuta. Se vielä puuttuisi, että nämä maaliskuusta asti olleet haavat vielä tulehtuisivat, kun eivät vielä sitä ole tehneet, onneksi. Tämä imulaite on toiminut hyvin ja huomenna minulla on taas käynti Meikussa. Toivottavasti pääsen pian eroon näistä johdoista ja kaulalla roikkuvasta pussukasta. En kenellekään toivo tällaista riesaa.
Ilmianna
Jaa
"Yöllä juomassa käydessäni totesin, että oli pimeää..."

Ei saamari, hoksottimet toimii. Toimiiko kytkin eli sähkökatkaisin?

"Nyt pitäisi lähteä litstykseen."

No tuohan on ollut jo selvä pyy, että se lepakko lähentelee litsareilla, mutta että ihan on oikein aikataulutettua selkäänantoa.
Ilmianna
Jaa
Tervehdys taas!

Sadetta on ollut täälläkin, mutta juuri nyt ei kyllä sada. Aamupäivällä kun menin kauppaan, niin Prismasta pois lähtiessä vettä tuli. Oli vähän "tuskientaival" tuo kotiintulo kun oli kaksi kassia täynnä ruokaa. Toinen olkapäällä, niin että melkein vinoon veti ja toinen kädessä. Sitten vielä sateenvarjo. Oikealla kädellä ei saisi nostaa eikä kantaa mitään painavaa, mutta oli pakko, kun kolmatta kättä ei ole.

Minulla pyykinpesukone juuttui huuhtelu/linkous kohtaan ja nyt odottelen poikaani sitä katsomaan. Onko taas tukos.

Mitä tulee tuohon Ravun tökkimiseen, niin siitä vaan. Nyt on ravuilla paksukuori, kun ravustus on pian alkamassa, joten luistaa kuoresta ohi kaikenlaiset tökkimiset. Ilonsa nähtävästi kullakin.

Onneksi meillä ketjussamme on oikea herrasmies - ihminen, joka uskaltaa sanoa painavan sanan noille "törky herrasmiehille", jotka naisia panettelemalla yrittävät pöngittää omaa egoaan. Ei se saa heitäkohtaan aikaan muuta kuin suoranaista halveksuntaa heidän käyttäytymisensä takia.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kirjota taas ku sataa. Älä kuitenkaan heti perään, että nyt on poutaa. Muualla tiedetään ainakin, että noinhan se menee. Tai kirjota, ku oot kommentoinut hesariin. Tai käynyt herrasmiesten kanssa saunassa. Egosihan on paisunut kuin hesarin peukku. Kyl metsästäjä pipiä puhaltaa ja rasvaa. Ja muista, että otat pyykit koneesta.
Ilmianna
Jaa
kiillotanytanssikenkäs kirjoitti:
Kirjota taas ku sataa. Älä kuitenkaan heti perään, että nyt on poutaa. Muualla tiedetään ainakin, että noinhan se menee. Tai kirjota, ku oot kommentoinut hesariin. Tai käynyt herrasmiesten kanssa saunassa. Egosihan on paisunut kuin hesarin peukku. Kyl metsästäjä pipiä puhaltaa ja rasvaa. Ja muista, että otat pyykit koneesta.
Hei, täällä paistaa aurinko, mutta jos katsot Saimaan sääksenpesälle, niin siellä sataa juuri nyt. Tämä oli säätiedotuksen lyhyt versio.

Saunaan en nyt valitettavasti voi mennä edes yksin, kun on tuo sormi vielä "pipi."

Nyt täytyy ihmetellä! Olenko pahemmin kertonut täällä kirjoittamisistani Hesariin? No, kommenttisi sai minut kyllä nauramaan, ja iloahan elämässä on. Se täytyy vaan huomata.

Mitä taas tulee pyykinpesukoneeseen, niin poikani kävi sitä juuri korjaamassa. Nyt se on koekäytössä, toivottavasti pelaa taas.
Ilmianna
Jaa
"Onneksi meillä ketjussamme on oikea herrasmies" . Olen samaa mieltä Ravun kanssa.

Katsoin juuri Saimaan sääksipesälle, siellä ei paistanut aurinko, ei myöskään satanut, emokin oli pesällä ja poikaset sukivat siipiään. Olivat varmaan juuri syöneet. Tämä Taskisen Juhan "norppa-live" -kamera on paras kaikista Suomessa olevista kameroista, selkei, tarpeeksi läheltä ja terävää hyvää kuvaa tuottava. Toiseksi paras on Paltamon kamera. Ainakin kuvien selkeyden vuoksi.
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Terve!

Minäkin katselen sitä Saimaan pesää. Sää on siellä usvainen ja sataa. Se on kyllä tosi hyvä pesä näkyvyydeltäänkin. Poikaset yrittävät jo kovasti hyppiä ilmaan siipiä levitellen, mutta ei vielä oikein jalat nouse pesänpohjalta.

Eilen katselin kun oikealta niemennokan suojista tuli vene ja ylitti sen isomman veden häipyen väylää pitkin vasemmalle.
Ilmianna
Jaa
Ihan kaikki miehet eivät somessakaan ole naisvihaajia. Naapurissa vain sattuu olemaan hirmuinen vihakeskittymä, josta roiskuu pärskeitä aika ajoin tännekin asti. Eikä auta, vaikka perustavat yhä uusia kettinkejä eri nimmareiila, koska viha on heidän omassa päässään eikä sieltä lähde.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Ihan kaikki miehet eivät somessakaan ole naisvihaajia. Naapurissa vain sattuu olemaan hirmuinen vihakeskittymä, josta roiskuu pärskeitä aika ajoin tännekin asti. Eikä auta, vaikka perustavat yhä uusia kettinkejä eri nimmareiila, koska viha on heidän omassa päässään eikä sieltä lähde.
Ihan totta, ootko selannut koko somen ja saanut tuloksia? Uusia kettinkejä, huitsin hienosti sanottu. Huomaan, että olet ... Niinku. Ajatella, naapurista asti pitää tulla herättelemään uinuvia akvaariolaisia ja heti kun vähän antaa jyvää, niin täälläkin, mitättömyyden majassa alkaa tohina.
Ilmianna
Jaa
sometutkijalle kirjoitti:
Ihan totta, ootko selannut koko somen ja saanut tuloksia? Uusia kettinkejä, huitsin hienosti sanottu. Huomaan, että olet ... Niinku. Ajatella, naapurista asti pitää tulla herättelemään uinuvia akvaariolaisia ja heti kun vähän antaa jyvää, niin täälläkin, mitättömyyden majassa alkaa tohina.
Näin kesäkaudella on aiheellista vähän määritellä millaisia tyyppejä tänne kirjoittaa. Edson ilman suurempia testejä on TORAJYVÄ. Paranee vasta jouduttuaan maan multiin. Sitä toivoessa.
https://www.farmit.net/kasvinviljely/kasvinsuojelu/kasvitaudit/tunnistuskuvat/torajyva
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Paistettu Pielisen kuha oli oikein hyvää, vaikka me syöjät onnistuimmekin raflaan kävellessä kastumaan perusteellisesti. Olin ehdottanut jalkaisin tehtävää sight seeingia, ja viime metreille asti se onnistuikin, mutta lopulta piti etsiä lähintä sadekatosta, jota ei niin vain löytynyt.

Mökille mennessä kolistelimme hiukan kivisellä kärripolulla. Kaupunkilaisautoa ei ollut tehty sellaisille teille. Perille päästiin kuitenkin ja juotiin kahvit pienen mökin jakkaroilla istuen, koska ulkona satoi aina vaan. Kookoksella maustettu mustikkapiirakkani teki hyvin kauppansa ja tytär vei loput iltaherkukseen töiden jälkeen. Vieraiden tuliaiset, kaksi ruusua, juhannusruusu ja toinen suurempi, istutettiin pehmeään multaan mökin vierelle. Veljeeni teki vaikutuksen paikan rikkumaton hiljaisuus, sama johon minäkin ensi käynnilläni hurmaannuin.

Kaiken kaikkiaan mukava sukulaisvierailu.
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Eipä oikein sää suosinut ja näyttänyt parasta puoltaan mitä oli esim eilen mutta muuten meni hyvin.

Täälläkin on näköjään " vierailtu" mutta taas sillä totutulla kaavalla, raamit kaulassa ja nielurisat näkyvillä törkyjä ladellen. Kuinkas muuten, sairaus se on tuokin mitä ilmeisesti pitää kotioloissa peitellä ja purkaa paskaoloaan täällä. Mitä lie tullutkin koska noita poistoja on ilmestynyt useita. Eipä niin väliä niillä.

Kyllä nyt täälläkin meinasi ihan kunnon " trombi" päästä vesillä illasta yllättämään mutta just päästiin ennakoinnilla pois alta kovalle maalle. Yritettiin muikkuja tää pitkä päivä etsiä mutta ei mitään vakuuttavia " löydöksiä" onnistuttu tekemään. :(

Mutta kyllä se kuha - ja ahvenfile on väh. yhtä maukasta joten nouhätä. Haukea tulisi aivan tolkuttomia määriä, niitä on saanut urakalla ylös ottaa.

Jaa'a, jokohan ensi yönä väsy voittaisi kun aamulla ei "starttia" ole suunnitelmissa, ellei......sitten joku kavereista hälytä mutta luulen ettei suvun ammattikalastaja edes ryntää yöllä vesille. Vaikka ei siitä takeita ole kylläkään.

Tälläinen päivä tänään, huomenna uudet kujeet sitten joten hyviä öitä kaikille.
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Eipä oikein sää suosinut ja näyttänyt parasta puoltaan mitä oli esim eilen mutta muuten meni hyvin.

Täälläkin on näköjään " vierailtu" mutta taas sillä totutulla kaavalla, raamit kaulassa ja nielurisat näkyvillä törkyjä ladellen. Kuinkas muuten, sairaus se on tuokin mitä ilmeisesti pitää kotioloissa peitellä ja purkaa paskaoloaan täällä. Mitä lie tullutkin koska noita poistoja on ilmestynyt useita. Eipä niin väliä niillä.

Kyllä nyt täälläkin meinasi ihan kunnon " trombi" päästä vesillä illasta yllättämään mutta just päästiin ennakoinnilla pois alta kovalle maalle. Yritettiin muikkuja tää pitkä päivä etsiä mutta ei mitään vakuuttavia " löydöksiä" onnistuttu tekemään. :(

Mutta kyllä se kuha - ja ahvenfile on väh. yhtä maukasta joten nouhätä. Haukea tulisi aivan tolkuttomia määriä, niitä on saanut urakalla ylös ottaa.

Jaa'a, jokohan ensi yönä väsy voittaisi kun aamulla ei "starttia" ole suunnitelmissa, ellei......sitten joku kavereista hälytä mutta luulen ettei suvun ammattikalastaja edes ryntää yöllä vesille. Vaikka ei siitä takeita ole kylläkään.

Tälläinen päivä tänään, huomenna uudet kujeet sitten joten hyviä öitä kaikille.
Katohan, nuijakin on ollut valveilla. No itähelsinkiläiset kiittää, kun sekopää on vaeltanut taas omalle pikku läntilleen tekemään "töitään" Oot mahottoman kova jätkä painamaan duunii ja ennakoimaan ja kaiken lisäks kalastamaan. Joo ja nuo aamunousut, härre gooden ja jestas sentään, mikä uros. Kyl kuule kaikki uskoo ku sanot. Kerää nyt taas voimia, sillä katraasi muijilla kivistää sieltä täältä. Ylös ny pipejä puhaltaan.
Sie oot kuule sudeettisavolainen, oikeen voissa paistettu sellanen. Täällä sinun lähin sisaresikin , pikakarjalainen, aikoinaan koitti parantaa sinua ja kehotti hankkimaan naisseuraa. No otit opiksesi ja olet sitä hankkinut. Naisseuraks vaan on aika, mitenkäs sen ny sanois, aika etäistä kirjeenvaihtoa pelkästään ... ei kelpaa ainakaan mulle. Täytyyhän nyt sentään joku tlkku olla suhteillakin. No joillekin kelpaa vanhat eronneet muijat ja ikilesket ja kiikunkaakun kulisseja ylläpitävät ja nämäkin vain somesta poimittuina. Voi hurja voi hurja.
Ilmianna
Jaa
pipejäparantavalle kirjoitti:
Katohan, nuijakin on ollut valveilla. No itähelsinkiläiset kiittää, kun sekopää on vaeltanut taas omalle pikku läntilleen tekemään "töitään" Oot mahottoman kova jätkä painamaan duunii ja ennakoimaan ja kaiken lisäks kalastamaan. Joo ja nuo aamunousut, härre gooden ja jestas sentään, mikä uros. Kyl kuule kaikki uskoo ku sanot. Kerää nyt taas voimia, sillä katraasi muijilla kivistää sieltä täältä. Ylös ny pipejä puhaltaan.
Sie oot kuule sudeettisavolainen, oikeen voissa paistettu sellanen. Täällä sinun lähin sisaresikin , pikakarjalainen, aikoinaan koitti parantaa sinua ja kehotti hankkimaan naisseuraa. No otit opiksesi ja olet sitä hankkinut. Naisseuraks vaan on aika, mitenkäs sen ny sanois, aika etäistä kirjeenvaihtoa pelkästään ... ei kelpaa ainakaan mulle. Täytyyhän nyt sentään joku tlkku olla suhteillakin. No joillekin kelpaa vanhat eronneet muijat ja ikilesket ja kiikunkaakun kulisseja ylläpitävät ja nämäkin vain somesta poimittuina. Voi hurja voi hurja.
Hehhee, ei voi kun nauraa tyypille joka yrittää keräillä karanneita muumeja laaksoonsa. Kyllä ne näköjään ovat lopullisesti kadonneet jo.

Mitähän sinäkin onneton ( munaton) taatarahjus minun suhteistani tiedät? :) Et yhtään mitään.

Koetahan ryömiä sinne " palstallesi" jos jaksat, tai no, laita se " kumppanisi" töihin ja mene nuoleksimaan erään pahoista noitavainoista kärsivän sovinistin juttuja.

Kai nyt äkseeräät sille "miehelle" siitä kuinka hän rajailee mahd. kirjoittajia " hänen" ketjuillaan? Täällähän sinä sentään olet uskaltanut jopa naisille siitäkin kitusiasi repiä.

Ai niin pelle, olin muuten jalkeilla jo viiden aikaan ja pari tuntia meni jo kaloja vetäessä fileiksi.
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Hehhee, ei voi kun nauraa tyypille joka yrittää keräillä karanneita muumeja laaksoonsa. Kyllä ne näköjään ovat lopullisesti kadonneet jo.

Mitähän sinäkin onneton ( munaton) taatarahjus minun suhteistani tiedät? :) Et yhtään mitään.

Koetahan ryömiä sinne " palstallesi" jos jaksat, tai no, laita se " kumppanisi" töihin ja mene nuoleksimaan erään pahoista noitavainoista kärsivän sovinistin juttuja.

Kai nyt äkseeräät sille "miehelle" siitä kuinka hän rajailee mahd. kirjoittajia " hänen" ketjuillaan? Täällähän sinä sentään olet uskaltanut jopa naisille siitäkin kitusiasi repiä.

Ai niin pelle, olin muuten jalkeilla jo viiden aikaan ja pari tuntia meni jo kaloja vetäessä fileiksi.
Hoh hoh hiiih hoh hoh ei voi olla totta, panitko parastasi? Sudeettisavolainen

Sinä ja sun filees.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kaunis on aamu - huomenta vaan!

Huomasin että nimimerkki "Olmidor" oli kirjoittanut tuolla toisella ketjulla näin: "Edson myös välttelee vierailuja muilla ketjuilla karttaakseen mieltä vailla olevaa palautetta tänne."

No, Edson ei tuota ystävänsä toivetta uskonut, vaan jatkaa vierailuaan (ei toivottuna) tällä ketjulla suoltaen törkyä edelleen. Meillä ei ole mitään tarvetta vierailla "Olmidoren" ketjuilla "antamassa palautetta", koska jokainen lukutaitoinen näkee, mitä tämä Edson, ketjuvierailija kirjoittaa.

Sitten päivän muihin aiheisiin.

Nuorempi tyttäreni on tänään, kesken lomaansa kuvauskeikalla Tapaninkylässä (meidän entisellä kotikadulla ja hänen syntymäkodin lähellä, joten tulee samalla reissulla käymään myös täällä. Lupasin keittää kala-vihanneskeittoa ruoaksi ja jätskiä jälkiruoaksi.

Hyvää tiistaita!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
O varovainen, pikakarjalainen tulee ja varottaa koht sua, et älä ny kerro tyttäristäs ja varo kertomast ainaki niist lapsenlapsist, joita kait jo sinullaki on.
Ilmianna
Jaa
Se on taas päivä jo iltaa kohden kallistumassa, kun meikäläinen on melkein äsken vasta syönyt aamupalansa. Menipähän taas yö maailmaa parantaessa ja yhteiskunnan tilaa valvoessa. Em. toimet tein yksinäni punkastani käsin. Aamulla vähän ennen seitsemään vielä vilkuilin kelloa, enkä siihen mennessä ollut vielä nukkunut yhtä minuuttia. No, ilmeisesti olin sitten nukahtanut, koska yhdentoista maissa heräsin. Vaan eläkeläisellehän on sama, koska nukkuu.

Emme pääse vielä tänäänkään lähtemään möksälle. Tuli siipalle ylimääräisiä tekemisiä, joilla kiire. Siispä kerkiän mennä lasten kanssa verhokangaskauppaan. Haluaisivat huoneisiinsa uudet, pimentävät verhot. Sälekaihtimet heillä on, mutta ne eivät mielestään pimennä tarpeeksi. Eivätkä niin teekään; ainakin omat kokemukset ihan samat. Lupasin auttaa heitä asiassa, kun äitinsä ei oikein ompelualaa harrasta, isästään puhumattakaan. Ja molemmilla töissään hosu päällä. Jotta jossain vaiheessa pääsisivät lomallekin pitää hommia tehdä kotonakin, vapaa-ajalla. - On iso onni, ettei tarvitse enää tänä päivänä olla työelämän pinhuusissa. Tuntuu se olevan sellaista rumbaa, että heikkopäistä hirvittää.

Kyllä välillä ihmettelen kovasti tuota ea:n sielunelämää. Varmaan on niin kuin Aurora jo sanoi, että omassa ketjussaan (ja kotioloissaan) ei voi/uskalla p...amaisuuttaan päästää valloilleen. Kun se p..a alkaa pullistella joka reiästä ja on pakko päästää ulos, niin sitten tulee tänne suoltamaan solvauksiaan. Säälittävää! Vaan paha häneltä on mennä ämpärillä vaatimaan, kun ei raukalle ole kuin kauhalla annettu. Ja kun siihen vaivaan liitetään maksimaalinen riidanhalu, niin mitään tolkullista ei sellaiselta voi odottaakaan. Ammattiavun tarve huutaa jokaisesta lauseestaan. Tai sitten hänelle vain tulee meitä ikävä eikä yksinkertaisesti voi pysyä poissa seurastamme. Rakkaudestahan se hevonenkin potkii:)))

Toipilaammekin vaikuttavat olevan jo aika hyvässä vauhdissa kohti parempia aikoja, joten iloista akkainviikon ensimmäistä päivää joka iikalle!
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Kuules ny lehmä

Ei oo keksitty, ei oo olemassa, siis sellasta apuu, joka sulle sopisi, riittäisi, saati parantaisi. Toivoton toope oot.
"kyllä välillä ihmettelen ..." plää plää ja plää juu. Onkos oikein silmät tapillaan, ku ihmettelet? Sillail ku lehmil on ku ne ihmettelee
Ilmianna
Jaa
Kiitos akkainviikon toivotuksesta.

Huomasitko pientä pelon värinää ean tekeleessä? Taitaa äijä vähitellen nujertua akkain painostuksen alla. Jos kotona vielä pitää jöötä pirttihirmu niin a vot kohta saamme tuonkin torajyvän haudata Elämästämme.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Kiitos akkainviikon toivotuksesta.

Huomasitko pientä pelon värinää ean tekeleessä? Taitaa äijä vähitellen nujertua akkain painostuksen alla. Jos kotona vielä pitää jöötä pirttihirmu niin a vot kohta saamme tuonkin torajyvän haudata Elämästämme.
Just. Veikkaan, että tommoinen junttipaakku pysyy kotona kurissa ja rouvan nuhteessa, ei uskalla keulia. Kavereillekaan ei sitä voi tehdä, häviää muuten ne vähätkin. Mut täällä on niin rohkeaa poikaa : "pois alta akkavalta, huusi ukko sängyn alta"!!

Jotain senkin raukan tietysti yritettävä on, tai muuten ei kunnian kukko kurahtele. Vielä kun joskus näkisi ko. "sanasiepon" kirjoittavan ihan omin sanoin eikä aina kopioivan muita, niin vetäisisin rastin Kuhmoisten hosukaupan ovipieleen saatteella, jotta kunnassahan asustaa vallan loistavia kirjallisia kykyjä ja rikkaan sanavaraston omaava, vakkaansa kannen alla piiloitteleva, perin vaatimaton, mutta kiihkeästi wannabejoku- "mies". Antakaa hänelle tilaisuus!
Ilmianna
Jaa
ammuullekauraa kirjoitti:
Kuules ny lehmä

Ei oo keksitty, ei oo olemassa, siis sellasta apuu, joka sulle sopisi, riittäisi, saati parantaisi. Toivoton toope oot.
"kyllä välillä ihmettelen ..." plää plää ja plää juu. Onkos oikein silmät tapillaan, ku ihmettelet? Sillail ku lehmil on ku ne ihmettelee
Lehmillä, muuten, on kauniit silmät. Niin on moni sanonut. Otan siis kommettisi tietämättömyydessäsi lausuttuna kohteliaisuutena, joka mölöpojille onkin tuntematon käsite. Mutta lohdduksi: löytää se sokeakin kana joskus jyvän.
Ilmianna
Jaa
amummu kirjoitti:
Just. Veikkaan, että tommoinen junttipaakku pysyy kotona kurissa ja rouvan nuhteessa, ei uskalla keulia. Kavereillekaan ei sitä voi tehdä, häviää muuten ne vähätkin. Mut täällä on niin rohkeaa poikaa : "pois alta akkavalta, huusi ukko sängyn alta"!!

Jotain senkin raukan tietysti yritettävä on, tai muuten ei kunnian kukko kurahtele. Vielä kun joskus näkisi ko. "sanasiepon" kirjoittavan ihan omin sanoin eikä aina kopioivan muita, niin vetäisisin rastin Kuhmoisten hosukaupan ovipieleen saatteella, jotta kunnassahan asustaa vallan loistavia kirjallisia kykyjä ja rikkaan sanavaraston omaava, vakkaansa kannen alla piiloitteleva, perin vaatimaton, mutta kiihkeästi wannabejoku- "mies". Antakaa hänelle tilaisuus!
Teepä se, oikeesti. Ja nimeltä mainiten. Kyläläisten odottavat katseet kohdistuvat tiettyyn kulmakuntaan. Viimeistään sitten alkaa Euroopan matka toteutua, paluumatka 'no return'.
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista iltapäivää. Olin taas haavahoitajalla Meikussa aamulla ja ylempi, melkein parantunut haava, oli kuitenkin erittänyt jotain siinä pienessä yläosan haavataskussa. hoitaja otti siitä näytteen. Iso haava on melko kovapohjainen, melkein kuin luu siinä vain olisi näkyvillä, oli erittänyt jonkin verran, jota kyretillä kaapi. Taas uudet sidosteipit ja imukone toimimaan. Hyvin lähti käyntiin kun haavanpohja painui heti kuopalle. Seuraava käynti taas perjantaina. On tämä tätä, toivottavasti eritys lakkaa jossain vaiheessa ja voidaan tehdä ihonsiirto haavan päälle.

Hyvä, että Aran veli näki mökkisi vaikka satoi, joten ette päässeet nauttimaan auringosta siellä luonnon helmassa, mikä olisi kruunannut sen hetken.

Sain äsken puhelinsoiton, että meille on tulossa yövieraita ensi yöksi. Erittäin harvinaista, ei ole kukaan aiemmin tullut yllätyksenä tässä asuessamme jo yli 11 v. No, lupasin, koska ei tarvitse olla ruokia ym, pelkkä sohvan aukaisu ja petivaatteet. U on ihan hiilenä, kun en kysynyt häneltä, olisi kieltänyt. No, pitäähän elämässä jotain yllätyksellistäkin olla. Yllätysvieras on nainen ja hänen tyttärensä, naista U ei voi itse asiassa sietää. Tulevat tänään Lintsille, meille yöksi ja huomenna Korkeasaareen, sitten palaavat takaisin kotiinsa 230 km:n päähän.

Aikansa kutalettakin, sanoo kai joku sananlasku. Ei aina tarvitse kaiken olla kellotettu ja etukäteen tiedossa.
Ilmianna
Jaa
Tässä kopiointi ja samalla ensimmäinen postaukseni Teidän ketjuunne sen jälkeen kun sieltä poistuin. Ja myös viimeinen

aurora5
18.7.2017 15:52
Eipä taaskaan tullut herroilta asiallista vastausta. Enpä sitä odottanutkaan. Jatkakaa jänkytystä. Mitään heviä en noiden gentlemanien olemuksesta tunnista. Kevyimmän luokan hippiäisiä.

Huussinever
18.7.2017 16:52
UUSI
Kun nyt tulin tuolta tunnin muonien hankinta matkalta enkä ollut noita akan harmiksi päivystämässä hänelle vastatakseni niin vastaan kyllä kun kerran oikein pyydetään ja nyt teen poikkeuksen ja kopioin tämän ensimmäisenä kirjoituksenani tandemin ketjulle sen jälkeen kun sieltä poistuin tandemin hyökkäyksen jälkeen ja kuvittelin pääseväni siitä eroon jotta sielläkin joku tajuaisi missä mennään:

Ensinnäkin en enää koskekaan kala ruokaan. Siitä näyttää olevan pahoja seurauksia

Toiseksi, hyvin näyttää sijoiltaan menneellä olkapäällä ilkeyksien kirjoitus sujuvan

Kolmanneksi kuten sanoin en ole ketjullenne kirjoitellut poistumiseni jälkeen, mutta
sieltä päin on kyllä jaksettu kaataa paskaa pyytämättä.

Neljänneksi olen monen monta kertaa pyytänyt vain saada rauhassa kirjoitella juttuja ja lähetellä kuvia, mutta turhaan

Edsoniakin olen pyytänyt pysymään pois kusiaispesästä. Sitäkin turhaan enkä enempää pyytele. Tällä ketjulla hän on käyttäytynyt täysin herrasmiesmäisesti kuten muutkin

Viidenneksi, karrikoitu sovinismi johtuu siitä että siellä on mieheksi itseään väittävä mielistelevä akka. Siksi viittaukset kunnon miehiin

Kuudenneksi: Jättäkää jo vihoviimein meidät rauhaan ja keskittykää toistenne kaulailuun. Kukaan ei siihen puutu. Jos Edson käy ihan ystävyyttään vierailemassa, niin älkää vastatko jos tuntuu vaikealta
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Heh juu, nilviäiset ne aiheuttaa tuollaista mikä on selvää sovinismia ( ilman karrikointeja) joka on ollut havaittavissa jo vuosien takaa . Turhaa sitä yrität peitellä. Surku ellei itse huomaa ja pitää sitten normaaliakin keskustelua naisten kanssa mielistelevänä akkamaisuutena. Siitä vaan, ongelma on sinulla, yritä joskus tajuta sekin.

Mitä muuten on ne miehiä mielistelevät juttusi?
Väitit jossain ettet ole edes käynyt muilla kuin omissa ketjuissasi, puhuit siis täyttä potaskaa taas. Mistä muuten olisit tuon sovinismi keissin lukenut kuin täältä :)

Täältä " kaadettu paskaa" sinne vai? Näytä nyt joku esimerkki mikä muka olisi minulta lähtenyt sinne. Taas puhut ihan lööperiä ilman mitään totuuspohjaa, vainoharhaisuutta?

Puolestani olet kyllä saanut olla ihan omissasi ja lähetellä mitä tahansa mutta mitä tuo itku on kuviesi poistoista. Jos joku robo tai ylläpito poistaa niin ihan oikein ellei ne liity ketjun aiheeseen tai ovat muuten sääntöjen vastaisia. Minua ei pätkän vertaa kiinnosta sinun kuvasi jostain elämäsi menneisyydestä.

Jaa vielä, "tandemin hyökkäys", voi voi tuota hipiän herkkyyttä. Et vaan kestänyt arvostelua turistishoppailu- matkoistasi ja lopulta sitä että Ceen Uuta pidit "kädettömänä" hoitamaan asioita jonka ajatuksesi torppasimme. Sitten mentiin kuin viimeistä päivää kun riittävää ihailua egoisti ei saanutkaan täältä, naurettava " mies, kunnon mies".

Älä kuule pelkää Ali , saat ihan rauhassa olla edelleenkin ainakin minun puolestani, mutta opi tuntemaan itseäsi vaikka peilin edessä.
Ilmianna
Jaa
"Siellä on mieheksi itseään väittävä mielistelevä akka".

Niin onkin, juuri siellä. Täällä sama miekkonen käy vain törkyilemässä.

Jos tahdot olla rauhassa, pidä se nuoleskelijasi kurissa.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
"Väitit jossain ettet ole edes käynyt muilla kuin omissa ketjuissasi, puhuit siis täyttä potaskaa taas. Mistä muuten olisit tuon sovinismi keissin lukenut kuin täältä :) "

on pakko lukutaidottomille ja kaiken tietoisesti väärin ymmärtäville vastata
sanoin että en ole kirjoittanut sinne lähdettyäni.

Kun Ceetäkin tähän yritetään vetää niin toistan vielä että olin kiukkuinen kun U ei kyennyt kertomaan meille Ceen olevan sairaalassa ja hengissä oltuamme huolestuneitä hänen katoamisestaankin, mutta siitäkin te väänsitte aivan väärän kuvan ja saitte vielä jonkun hupakon uskomaan sitä.

Toivottavasti siellä ketjulla sentään joillain on säilynyt sekä lukutaito, että suhteellisuus rankasta manipuloinnista huolimatta.

Ja nyt kirjoitin tänne jo toisen kerran lähtöni jälkeen. Toistan: Kirjoitin toisen kerran lähtöni jälkeen.

Ja mitä tulee kuviini niin ne onkin tarkoitettu järjissään oleville ihmisille joita muukin kuin oma napa kiinnostaa. Olen vain iloinen jos te kaksi niistä 8 miljardista maapallon ihmisestä, joista hirmuisen monta olen tavaannuit, pysytte pois niitä vilkuilemasta
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Minä en usko alkuunkaan, että sinunlaisesi pöyhkeä tyyppi voisi olla huolissaan mistään muusta kuin omasta kunniastaan, jota "me kaksi" olemme sinulta riistämässä. Olisit edes voinut ilmaista pahoittelusi Ceelle hänen sairastumisestaan etkä pötkiä pakoon kuin mikäkin raukka.

Odotan millaisen kuvashown järjestät meille, tuskin niistä elämyksiä löytyy. Netistä löytyy aina parempia kuvia, oli kohde mikä tahansa, kuin ne jotka sinä itserakkaudessasi pystyt tarjoamaan.

Muuten, tuosta noitanimittelystä. Olettakaamme, että noitavoimia todella omistaisin ja niillä pyrkisin sinua haavoittamaan. Ei tämä Suomi lentäjälle kovin suuri ole. Tiedän missä asut. Jonain päivänä mitta tulisi täyteen tuosta aiheettomasta syyttelystä.
Ilmianna
Jaa
Taitaa sinun ymmärrys nyt olla vaillinainen?

"sanoin että en ole kirjoittanut sinne lähdettyäni" ? Minne siis, no et varmaan ainakaan sinne vanhaan suljettuun ketjuun.

Sanomani oli kyllä koska väitit että et käy lukemassa mitään muita kuin "omia ketjujasi" ja olet muut " hävittänyt" listaltasi pois. Tuon sovinismi viestini olit kuitenkin täältä lukenut. Musta ei muutu valkoiseksi vaikka kuinka venkoilet.

Muuten mitä silloin tuli huoleesi kolleegastamme niin taisit mainita jotain muutakin hänen miehensä " kädettömyyteen" viitaten kuin ilmoittamisen osaamattomuuden koneella meille. Ellen ihan väärin muista, toki voin niinkin tehdä mutta ehkäpä mainitsit myös jotain "purkkiruoka-kulttuurista" tjms.

Tuossa kohtaa totesimme asiat toisin, ettei ensiksi varmasti suurin huoli ja ykkösasia ollut mikään meille ilmoittaminen, ja toiseksi että U vaikuttaa ihan pystyvältä mieheltä hoitamaan asioita.

Siis ei kannata nyt väännellä tuota joka oli sinulle liikaa.

Vai manipulointia? Ja saatiin vielä yksi hupakko( sinun sanaan) mukaan?
Hyvin tuli esille taas tuo ongelmasi naisten suhteen mutta mitäs me sille vialle voidaan joka on joskus ilmeisesti kokemuksen kolauksen kautta siintynyt pysyväksi naisia halveeraavaksi käyttäytymismalliksi sinulle.

Kerroin kyllä jo kerran ettei minua pätkääkään kiinnosta ne kuvasi joten huoli siltä osin tarpeeton. Olen nähnyt kuvia maailmalta muutenkin , niitä on tullut postiini ihan riittävästi .
Ilmianna
Jaa
Tuo ylläoleva tietysti Alille ettei tule ymmärtämisen vaikeuksia missä mennään :)
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomenta ? :) Aamuvuoro ( 6h) takana ja "ansioina" kaupan hinnoilla pelkästään kuhafilettä n. 60-70 euron edestä , ja haukeakin min n 30:n.
Pitäiskö ruveta " pimeenä" myymään? Vaikka nyt saaliit ovatkin pienemmät kuin alkukesästä.

No en tietenkään, menevät ihan ilmaiseksi veljen pojan perheelle tämä satsi.

Toivottavasti ei eilisestä " vääntelystä" kenellekään täällä "traumoja" jäänyt . Ceeltä nyt täytyy tavallaan anteeksi pyytää, tai vähintäin pahoitella että sinun ja U:n juttu piti tuoda esille, mutta ei voi hyväksyä myöskään asioiden vääristelyä . Rajansa kaikella, näinhän se menee.

Taas muuten illalla iski tänne kaksikin aika rajua ukkosmyräkkää mutta aamu oli taas mitä hienoin keli, vähän kolea kyllä veneellä ajella. Se säästä tällä erää :)

Jokohan "noita" lentelee ratojaan ilkeyksiään tekemässä?
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tottakai noita lentelee. Salamat antaa vaan potkua prseeseen.

Toivottavasti Cee on sairaalasta päästyään lukenut koko revohkan läpi ja todennut, että U:ta siinä vain puolustimme.

Kaipa Alin lohkaisun U:n "kädettömyydestä" olisi silti voinut kuitata huumoriksi tai ainakin jättää omaan arvoonsa. Meillä noidilla tuppaa joskus olemaan liian kärkevä kynä. Silti Alin pakeneminen koko ketjusta oli käsittämätön ele. Herra ei näemmä muslimiorjien kanssa puuhaillessaan ole tottunut vastaväitteisiin.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Tottakai noita lentelee. Salamat antaa vaan potkua prseeseen.

Toivottavasti Cee on sairaalasta päästyään lukenut koko revohkan läpi ja todennut, että U:ta siinä vain puolustimme.

Kaipa Alin lohkaisun U:n "kädettömyydestä" olisi silti voinut kuitata huumoriksi tai ainakin jättää omaan arvoonsa. Meillä noidilla tuppaa joskus olemaan liian kärkevä kynä. Silti Alin pakeneminen koko ketjusta oli käsittämätön ele. Herra ei näemmä muslimiorjien kanssa puuhaillessaan ole tottunut vastaväitteisiin.
Sairaalasta päästyäni olen ajan mittaan lukenut kaikki keskustelut mitkä koskivat minun katoamistani ketjusta ja sen seuraukset. U ei voinut kirjoittaa tänne minun voinnistani ja katoamisesta, koska hän ei edes tiedä mihin kaikkeen kirjoitan. Hän ei itse kirjoita yhtään mihinkään. Kun hän tulee koneelle, hän kuuntelee musiikkia tai etsii sotahistoriajuttuja, joista hän on erittäin kiinnostunut. Eli entiseen ammattiinsa liittyvät kiinnostavat häntä, sekä tiede ja tähtitiede. Ne taas vähemmän kiinnostavat minua. Musiikkimaku meillä on melko yhteneväinen, sekin tosin ei täsmälleen, minun flamenconi ja argentiinalainen tango eivät ole päällimmäisenä hänellä. Eli U ei hallitse nettiä edes niin monipuolisesti kuten minä, vaan jouduin sairaalasta käsin puhelimitse opettamaan hänelle laskujen maksun. Eli muulla tavoin kädetön U ei todellakaan ole. Osaa kaikenlaista muuta josta muut kenties vain voivat uneksia. Mutta ihmettelen Alin pakenemista tuon takia ketjusta, ei Auroran lausuma ollut kuin U:n puolustamista, eivät kaikki miehet tiedä vaimojensa tekemisistä netissä. Ja minä olen täällä ihan puhtaissa ajatuksissa, en ole missään salaperäisillä sivuilla, en edes facessa, jossa joku seinä sallitaan kaikille, osalle vain yksityissivut. Kukin mieltymystensä mukaan. Oma valintansa kullakin.

Ihmettelen Edsonin ja Alin mielenmuutosta Websin suhteen. En tajua mistä tämä katkeruus johtuu, että haukutaan metsästäjäksi, kalastajaksi ja vaikka miksi vielä pahemmilla nimityksillä, en viitsi edes mainita. Esim U ei kalasta eikä metsästä ikinä, mutta ei se ole syy ihmisvihaan. Kullakin on omat harrastuksensa.

Tämän mielenilmaukseni lopuksi sanon, että minun haavailkuntani olivat Edsonin kynästä, olipa nimmari mikä tahansa. Eli Ali eikä Dr Whoo olleet kyseessä.

Palatkaamme taas normaaliin päiväjärjestykseen ilman kaunaa ja ilkuntaa . Pysykäämme omissa ketjuissamme jos ei jonkinlaista sopua löydy. Ja se ei tarkoita, ettei saisi olla omaa mieltään milloin mistäkin asiasta. Henkilökohtaisuuksiin ja haukkumisiin kun päätyy siitä ei
seuraa kuin asiattomia kirjoituksia ja mielipahoja.

Auroran kanssa olen samaa mieltä, että Ali on ollut liikaa muslimimaissa, missä naista ei arvosteta pätkääkään. Edson sentään nimittää pariaan kumppaniksi ja Dr Whoo vaimoansa Rouva Whooksi.
Ilmianna
Jaa
Cee-Lila kirjoitti:
Sairaalasta päästyäni olen ajan mittaan lukenut kaikki keskustelut mitkä koskivat minun katoamistani ketjusta ja sen seuraukset. U ei voinut kirjoittaa tänne minun voinnistani ja katoamisesta, koska hän ei edes tiedä mihin kaikkeen kirjoitan. Hän ei itse kirjoita yhtään mihinkään. Kun hän tulee koneelle, hän kuuntelee musiikkia tai etsii sotahistoriajuttuja, joista hän on erittäin kiinnostunut. Eli entiseen ammattiinsa liittyvät kiinnostavat häntä, sekä tiede ja tähtitiede. Ne taas vähemmän kiinnostavat minua. Musiikkimaku meillä on melko yhteneväinen, sekin tosin ei täsmälleen, minun flamenconi ja argentiinalainen tango eivät ole päällimmäisenä hänellä. Eli U ei hallitse nettiä edes niin monipuolisesti kuten minä, vaan jouduin sairaalasta käsin puhelimitse opettamaan hänelle laskujen maksun. Eli muulla tavoin kädetön U ei todellakaan ole. Osaa kaikenlaista muuta josta muut kenties vain voivat uneksia. Mutta ihmettelen Alin pakenemista tuon takia ketjusta, ei Auroran lausuma ollut kuin U:n puolustamista, eivät kaikki miehet tiedä vaimojensa tekemisistä netissä. Ja minä olen täällä ihan puhtaissa ajatuksissa, en ole missään salaperäisillä sivuilla, en edes facessa, jossa joku seinä sallitaan kaikille, osalle vain yksityissivut. Kukin mieltymystensä mukaan. Oma valintansa kullakin.

Ihmettelen Edsonin ja Alin mielenmuutosta Websin suhteen. En tajua mistä tämä katkeruus johtuu, että haukutaan metsästäjäksi, kalastajaksi ja vaikka miksi vielä pahemmilla nimityksillä, en viitsi edes mainita. Esim U ei kalasta eikä metsästä ikinä, mutta ei se ole syy ihmisvihaan. Kullakin on omat harrastuksensa.

Tämän mielenilmaukseni lopuksi sanon, että minun haavailkuntani olivat Edsonin kynästä, olipa nimmari mikä tahansa. Eli Ali eikä Dr Whoo olleet kyseessä.

Palatkaamme taas normaaliin päiväjärjestykseen ilman kaunaa ja ilkuntaa . Pysykäämme omissa ketjuissamme jos ei jonkinlaista sopua löydy. Ja se ei tarkoita, ettei saisi olla omaa mieltään milloin mistäkin asiasta. Henkilökohtaisuuksiin ja haukkumisiin kun päätyy siitä ei
seuraa kuin asiattomia kirjoituksia ja mielipahoja.

Auroran kanssa olen samaa mieltä, että Ali on ollut liikaa muslimimaissa, missä naista ei arvosteta pätkääkään. Edson sentään nimittää pariaan kumppaniksi ja Dr Whoo vaimoansa Rouva Whooksi.
Lisäys vielä, olen jonkun kerran ihmetellyt miksi minua monet kutsuvat täällä rouva Ceeksi. ei pelkästään Cee, Cee-Lila tai Calvados aiemmin, tai jotain, mutta se etuliite rouva hiukan ihmetyttää. Tottahan olen rouva, koska olen naimisissa, ollut jo 51 vuotta, kiitos U:n kestämisen, saattaa loppua jossain vaiheessa, jos toinen kyllästyy taikka heittää veivinsä, kuten minulla oli tänä keväänä jo melko lähellä. Eli ekan vasemman jalan ateroskeloosi-leikkauksen jälkeen heräämössä lääkäri tokaisi jollekin hoitajalle, että, tämä rouva, ( tätä nimitystä hän käytti) on valahtanut aivan valkoiseksi. Otettiin pika hb, se oli 57, sitten laitettiin veripussi valumaan. Niitä valutettiin sitten parin viikon aikana kaikkiaan 10 pussillista.

Siksi: Jokainen päivä on lähempänä ikuisuutta. Sitäkin jo eräs irvaili.
Ilmianna
Jaa
Kävihän noita tuolla toisaalla illan viimeisellä lennollaan, ainakin siis siellä. Miksi tänne siis viestitän nyt? Siksi, että noita kertoi kaiken lähteneen minun epäilyksistäni. No katsotaanpa.
Tässä näkyy kaikki pipit pois puhaltavan kommentti, päivä ja aika : http://bot.fi/210k Siis sudeettisavolaisen nuorallatanssikirjoitusta, mistä kyllä hänen vihjeellisen kirjoituksensa jokainen huomaa. No minä, joka kuulemma aloitin, pistin näin : http://bot.fi/210l

Sillä ei ole väliä, kuka aloitti, mutta sillä on väliä, kuka väittää mitä väittää. Siis pipinpuhaltaja, kuka vääristelee ja mitä? Sinä Suuri Vääristelijöiden Kuningas, luo katseesi katraaseesi.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Mitähän sinä p****housu yrität noilla lainauksilla todistaa. Toope mikä toope. Vai onko sinunkin kunniaasi nyt loukattu?

Pankaas uuden ketjunne nimeksi "Kunnian miehet", siitä vasta kansa hörähtää nausruun.
Ilmianna
Jaa
Mieti nyt itse mitä tarvetta sinulla oli yleensä käydä " tökkimässä"?

Ei mitään muuta kuin veetuilessasi ivailemassa .

Ps. Pieni tarkennus, minun kirjoittamaani ei ole " sinun aloittamasi....."
Se siis vääristelystä.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Mitähän sinä p****housu yrität noilla lainauksilla todistaa. Toope mikä toope. Vai onko sinunkin kunniaasi nyt loukattu?

Pankaas uuden ketjunne nimeksi "Kunnian miehet", siitä vasta kansa hörähtää nausruun.
"Mitähän sinä p****housu yrität noilla lainauksilla todistaa"

Sitä vaan, että sinä olet paskanpuhuja
Ilmianna
Jaa
Onhan täällä noita isolla N:llä kirjoittanut pipinpuhaltelijallekin puhallettavaa : "Muuten, tuosta noitanimittelystä. Olettakaamme, että noitavoimia todella omistaisin ja niillä pyrkisin sinua haavoittamaan. Ei tämä Suomi lentäjälle kovin suuri ole. Tiedän missä asut. Jonain päivänä mitta tulisi täyteen tuosta aiheettomasta syyttelystä."

Siis tietää, missä toinen asuu ja jos jonain päivänä ... Ohoh sanon minä, puhallapa pipinpuhaltaja nyt äkkiä. Ite ehdotin 360 voltin suorahoitoa, kun hän pillereistä apua pyysy kertomaan.
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Ei ole minulla taikavoimia kuten sinulla joten turhaan ainakaan tervettä puhaltelen.

Sullahan noita fiksuja ehdotuksia kyllä riittää jakaa kaikille, siis tännekin. Epäilen että toisaalla ei.

Btw. Hävisikö poistoon se viestisi jossa kyllä törkeästi irvailit mm. haavahoidoista, taisit itse poistattaa kun överiksi meni heittosi.

Ps. Minä lähden vaihteeksi ahvenia fileiksi. vetämään , maistuis varmaan sullekin :))
Ilmianna
Jaa
Muistelepa vähän, miten Ingeriä uhkailit. Sen olisi voinut raavas mies ilman taikavoimiakin toteuttaa.
Ilmianna
Jaa
ahvena_webs kirjoitti:
Ei ole minulla taikavoimia kuten sinulla joten turhaan ainakaan tervettä puhaltelen.

Sullahan noita fiksuja ehdotuksia kyllä riittää jakaa kaikille, siis tännekin. Epäilen että toisaalla ei.

Btw. Hävisikö poistoon se viestisi jossa kyllä törkeästi irvailit mm. haavahoidoista, taisit itse poistattaa kun överiksi meni heittosi.

Ps. Minä lähden vaihteeksi ahvenia fileiksi. vetämään , maistuis varmaan sullekin :))
"Btw. Hävisikö poistoon se viestisi jossa kyllä törkeästi irvailit mm. haavahoidoista, taisit itse poistattaa kun överiksi meni heittosi."

Ai se on poistettu. Jos tulee vaikka epäonnistuneita ohitusleikkauksia, niin kertokaa ensin täällä, ni hoitelen. Ei siin auta pipin puhallus. Toisaalta saatan itse luottaa lääkäreihin ja olla ihan hiljaa enkä etsiä tukea hoitoihin ja haavoihin täältä. Täst tulee ja on muuten tullutkin jo teittin sote, joka on sekaisin kuin Aran sukulaiset.
Ilmianna
Jaa
yksityisyrittäjä_ kirjoitti:
"Btw. Hävisikö poistoon se viestisi jossa kyllä törkeästi irvailit mm. haavahoidoista, taisit itse poistattaa kun överiksi meni heittosi."

Ai se on poistettu. Jos tulee vaikka epäonnistuneita ohitusleikkauksia, niin kertokaa ensin täällä, ni hoitelen. Ei siin auta pipin puhallus. Toisaalta saatan itse luottaa lääkäreihin ja olla ihan hiljaa enkä etsiä tukea hoitoihin ja haavoihin täältä. Täst tulee ja on muuten tullutkin jo teittin sote, joka on sekaisin kuin Aran sukulaiset.
"sekaisin kuin aran sukulaiset"

Minulla on harvinaisen selväjärkinen suku. Yksi veljistäni on kuollut, mutta muut kaksi, molemmat professoreja, erittäin eläviä. Ne liian varhain, noin kuusikymppisinä sydänvaivoihinsa uuvahtaneet insinöörit olivat mieheni sukua.

Mites teillä, kummat on terveempiä, tarkoitan fyysisesti, sinun vai kumppanisi verisukulaiset?

Täytyy kyllä melkein ihailla, millä konstilla jostain lauseen puolikkaasta saat vedettyä johtopäätöksiä, joita sitten käytät lyömäaseena.

Oletko muuten viime aikoina uhannut naisia sillä yhdellä asialla? Tiedät kyllä millä.

Sika olet, et muuta.
Ilmianna
Jaa
Taas on kauppareissu tehty. Kotiin palatessa sade yllätti, eikä nyt ollut suoja mukana. No pitäähän kesän kastellakin, kun uimaan en mene. Vesi on aivan liian vilpoista.

Erilaisia vihanneksia tuli ostettua aika reilustikin. Salaatti aineiden lisäksi aprikooseja, kirsikoita, persikoita ja herneen palkoja. Kirsikat ovat nyt niin hyviä, että en voi vastustaa, vaikka aika kalliita ovatkin. Pysyy hoikkana, kun tämä puolivuotta on mennyt hyvin kevyellä ravinnolla. Terveellisellä kyllä. Tykkään perunoista, mutta nyt ei niidenkään rapsutus onnistu, joten eivät ole jokapäiväistä ruokaa nykyisin.

Elokuun alussa pitäisi sormen olla luutunut ja sitten ei enää tarvitsisi käyttää lastaa. Ystävätär tilasi meille risteilyn sen kunniaksi. Arto Nuotio laulaa laivalla. Pidän hänen laulustaan. Ihana ääni ja laulaa kivoja kappaleita. Mukava vaikka vain kuunnella, jos ei enää uskaltaudu parketille - tai noutajia ei ole, mistäs sitäkään tietää!

Nyt on ruoka-aika, joten keitto kuumenemaan. Onneksi on valmista ruokaa.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Nonih, heti rilluttelemaan ? Niin no, ethän sillä sormella kait tanssi, otaksun :) Kyllähän se varmasti mieli tekee päästä jonnekkin pitkän " kitumisen" jälkeen.
Itsehän häippäsin tänne 2 vrk (vajaa) kun sain tikit käpälästä pois.
Alku nyt oli vähän " tökkivää" menoa mutta nyt 110 lasissa enkä juomaa tarkoita.

Jos vähän sattuu niin pitää puhaltaa pipiin :))
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Nonih, heti rilluttelemaan ? Niin no, ethän sillä sormella kait tanssi, otaksun :) Kyllähän se varmasti mieli tekee päästä jonnekkin pitkän " kitumisen" jälkeen.
Itsehän häippäsin tänne 2 vrk (vajaa) kun sain tikit käpälästä pois.
Alku nyt oli vähän " tökkivää" menoa mutta nyt 110 lasissa enkä juomaa tarkoita.

Jos vähän sattuu niin pitää puhaltaa pipiin :))
Juupa juu! Täytyy yrittää päästä taas normaaliin eloon. En minä sormella tanssi, mutta on tämä pikkurilli nyt kyllä hieman lyhyempi kuin toisessa kädessä. Luulenko vaan, mutta kun minulla on pitkät sormet, niin jotenkin tuo pituus korostuu. On se kuitenkin ihan sormen näköinen, enkä välitä pituudesta, kunhan vaan tulee kuntoon. Tikithän minulta otettiin pois jo aikaa sitten, mutta tämä luutuminen vie aikaa.

Tuliko sinun jalastasi nyt leikkauksen jälkeen parempi kuin mitä oli sitä ennen?

Tuo "pipiin puhaltaminen" on nyt kyllä kova sana. Aina se auttaa hieman.
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Juupa juu! Täytyy yrittää päästä taas normaaliin eloon. En minä sormella tanssi, mutta on tämä pikkurilli nyt kyllä hieman lyhyempi kuin toisessa kädessä. Luulenko vaan, mutta kun minulla on pitkät sormet, niin jotenkin tuo pituus korostuu. On se kuitenkin ihan sormen näköinen, enkä välitä pituudesta, kunhan vaan tulee kuntoon. Tikithän minulta otettiin pois jo aikaa sitten, mutta tämä luutuminen vie aikaa.

Tuliko sinun jalastasi nyt leikkauksen jälkeen parempi kuin mitä oli sitä ennen?

Tuo "pipiin puhaltaminen" on nyt kyllä kova sana. Aina se auttaa hieman.
Kröhmps.....onko koolla väliä jos se toimii ? Ohoh ,siis sormen :) Täytyy myös olla tarkkana jos kirjoittaa puhaltavansa pi......iin , ettei lipsahda.

Tuota noin, kyllä se tuo käpälä nyt tuntuu ja on(kin) parempi mutta pitää korostaa että nyt. Syksy sitten näyttää varmasti paremmin tuloksen kun tramppaamaan lähdetään pidempää reissua.
Ilmianna
Jaa
Hyvää iltapäivää. Kirjoitin tuonne hieman ylemmäs jo äsken. Yövieraamme tulivat Lintsiltä vasta puoli 12 yöllä ja menivät vielä suihkuun. U oli ollut jo nukkumassa kolme tuntia. Jouduin vielä menemään alaovelle aukaisemaan sen koska ovikoodi ei toiminut, kuten ei monestikaan. Kehuivat vielä sohvaamme todella hyväksi vuoteeksi. Sitä ihmettelen. En ole tosin siinä nukkunut ikinä kuin avaamattomana, mikä ei ollut hyvä.

Lähtivät puolilta päivin Korkeasaareen. Pian alkoi jo sataa. Näinköhän kastuivat.

Talomme edessä oli nosturiauto leikkaamassa puista harottavia oksia, ettei näköala merelle esty liikaa, oletan olevan aiheena. Me asumme tässä vuokralla eli emme saa kaikkea talossa tapahtuvaa tietoomme. Miehet joutuivat leikkaamaan oksia todellisessa rankkasateessa ainakin hetken. Sama toimenpide tehtiin ehkä kolme vuotta sitten.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tere vaan, juu ja huomasin sen viestisi tuolla, täyttä asiaa. Äläkä ollenkaan ole huolissasi parin herran suhtautumisesta minuun, kateuttaan panettelevat kun itsellään ei ole kykyjä eikä taitoja näihin hommiin ;)
Alkukantainen barbaari hankkii metsistä ja järvistä maailman eettisintä ruokaa niin ketuttaahan se .Ja herkullista montaa sortimentia

Sen verran vielä palaan Alin harhaluuloihin sen bloginsa suhteen että minä olisin siellä kommenteilla häiriköinyt? Nauruksi pistää kun en ole tiennyt sen " voimissaan" olostakaan sen avaamisen jälkeen, saati käynyt siellä :))

Myöhäänpä vieraasi tulivat sitten suihkuilemaan sinne ? Niin ne kyllä usein tulevat mullekin kun töidensä jälkeen usein jostain maalta lähtevät sinne ajelemaan tai tulevat iltajunalla. Mutta ei sitä nyt monesti vuodessa tapahdu niin meneehän se niinkin.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Vieraani eivät olleetkaan menneet Korkeasaareen, vaan olivat shoppailleet Itiksessä. Pian heidän lähtönsä jälkeen alkoi sataa, joten kai se aiheutti mielen muutoksen. Ei Korkeasaaressa kivaa ole olla sateella.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomenta. Sää on taas kuin lähes koko ajan, harmaa. Mistä nuo pilvet jaksavatkin koko ajan soutaa taivaallamme ja estää auringon paisteen. Auringonpalvojia ei rannalla näy, ne jotka uivat, ovat avantouimareita, uivat joka tapauksessa, oli kesä tai talvi. Heidän mielestään 13 asteinen vesi on todella lämmintä, verrattuna talven +neljään.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Nyt taitaa voida jo toivotella keskipäivää, niin vikkelään tuo aika kuluu.

Puhuin juuri puhelimessa tyttären kanssa joka on lomamatkalla (golfmatkalla) miehensä kanssa täällä Suomessa. Olivat myös Kuhmon musiikki tapahtumassa ja nyt ajelivat Joroisiin päin. Kun he olivat olleet tässä jokupäivä sitten golfkentällä, niin oli tullut yht'äkkiä rakeita, niin että maa oli valkoinen ja sitten alkoi kova ukkosilma. Ei voinut golfata silloin, se olisi ollut vaarallistakin ukkosen aikaan.

Eipä nuo heinäkuun helteet ole liioin täälläkään meitä vaivanneet. Lämpöä saadakseen on melkein puettava toppatakki päälle.

Kuitenkin - torstaista toivoa edes pienestä lämmöstä viikonloppuna toivottelen.
Ilmianna
Jaa
Huomenta. :)

Piti vetäistä tunnin tirsat kun oikea aamu alkoi taas puol kolme ja sitten mentiin......eikä hiki päässy pintaan, paksua kylmää usvaa lykkäsi mantereelta järvelle. Heinäkuinen aamu, +6 maissa , tontilla sentään kymmenen , perskutarallaa :)

Ilman suhteen olis paras savotointikeli mutta ajankohta ei, ellei sitten lisää runkoja luokoon kaataisi. Siinä kun antaa pötkötellä syksyyn niin lehdet imevät rungon jo aika kuivaksi, "esikuivatus" siis.

Mutta vaikka paistaa niin jo eka ukkospilvi murahti taas :(

No, potut kiehuu ja sitten kuha, tai paistuu. Ei ole muuten siivekäs kuhankeittäjä vielä ilmestynyt viheltelemään , " kuhakiehuu, kuhakiehuu". Se uroshan on komea kuin joku tropiikin "pulu". Ja utelias.

Se yks kahju käkikin nyt vasta pari päivää on ollut hissukseen, jokohan se vihne meni kurkkuun ?
Ilmianna
Jaa
Kivasti onnistui rankkasade yllättämään kesken auringonpaisteen ja kesken lenkin, tietysti. Illalla on esitys, ja joudun kävelemään satakunta metriä kyydin saadakseni, Joten ajoissa haalimaan kokoon sateenvarjot ja kuivat varavaatteet. Rooliasuuni kuuluu nimittäin täyspitkä hame, jota ei pidä päästää kastumaan. On tää yhtä kesää!

Onnittelen Rapua ja Ceetä siitä, että pipit alkavat pikkuhiljaa parantua. Itselläni särki taas yöllä pahasti käsivartta. Huomenna on loppuröntgen, mitähän mahtaa sanoa. Jospa määrää tukisiteen vielä uudeksi kuuden viikon jaksoksi. Sitten oltais jo syksyssä ja mökki-, sieni- ja marjastushaaveet saa unohtaa tältä vuodelta.

Hyvää jatkoa teille, jotka jaksatte tänne vielä kirjoittaa kaiken pilkkaamisen uhallakin. Mulla alkaa paukut olla lopussa, kun oma sukukin vedetään lokaan. Tytärhän on lyöty lyttyyn koiriensa takia jo ajat sitten.
Ilmianna
Jaa
Laitetaanpa tähän pitkästä aikaa ihana argentiinalainen tango.
https://www.youtube.com/watch?v=s7x7vOjfqD4
Emme ole aikoihin täällä tanssineetkaan. Jospa nyt torstain ratoksi.
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
Argentiinalainen tango käy myös hengen päälle. Hui. Mutta upeata se on.

Kiitos paranemistoivotuksista Ara. Minullakin särki taas käsivarsia yöllä ja nytkin ja jalkaa myös. Mutta ei auta kuin kestää. Äläkä lannistu, Kyllä noita pilkkaajia löytyy ja vielä pahemmin monissa muissa ketjuissa, mitä täällä S24:ssä olen katsellut. Jospa saamme olla taas hetken ilman yhden tietyn henkilön naljailua. Tuubassa hän on ihan asiallinen. Olisipa täälläkin käydessään.
Ilmianna
Jaa
Cee-Lila kirjoitti:
Argentiinalainen tango käy myös hengen päälle. Hui. Mutta upeata se on.

Kiitos paranemistoivotuksista Ara. Minullakin särki taas käsivarsia yöllä ja nytkin ja jalkaa myös. Mutta ei auta kuin kestää. Äläkä lannistu, Kyllä noita pilkkaajia löytyy ja vielä pahemmin monissa muissa ketjuissa, mitä täällä S24:ssä olen katsellut. Jospa saamme olla taas hetken ilman yhden tietyn henkilön naljailua. Tuubassa hän on ihan asiallinen. Olisipa täälläkin käydessään.
Kaunis tango, vaikka nimi on outo. Assassin tarkoittaa suomeksi salamurhaajaa.

Joskus on hetkiä, ettei ottaisi vastaan yhtään naljailua. Kyllähän ne tuolla tuubissa naljailevat jatkuvasti Itä-Suomen ja varsinkin P-Karjalan huonoudella, sekä ea että Ali. Piikki on suunnattu Weepeliä ja minua vastaan, jotka olemme Alin mielestä kamalimmat pahikset maapallon 8 miljardin asukkaan joukossa. En sanoisi asialliseksi enkä edes hyväksi huumoriksi tuon luokan hevosenleikkiä. Ainoa joka ei hirveästi naljaille meille on Whoo, mutta hän ei jostain muusta syystä halua tulla Elämä-ketjuun.
Ilmianna
Jaa
Aurora5 kirjoitti:
Kaunis tango, vaikka nimi on outo. Assassin tarkoittaa suomeksi salamurhaajaa.

Joskus on hetkiä, ettei ottaisi vastaan yhtään naljailua. Kyllähän ne tuolla tuubissa naljailevat jatkuvasti Itä-Suomen ja varsinkin P-Karjalan huonoudella, sekä ea että Ali. Piikki on suunnattu Weepeliä ja minua vastaan, jotka olemme Alin mielestä kamalimmat pahikset maapallon 8 miljardin asukkaan joukossa. En sanoisi asialliseksi enkä edes hyväksi huumoriksi tuon luokan hevosenleikkiä. Ainoa joka ei hirveästi naljaille meille on Whoo, mutta hän ei jostain muusta syystä halua tulla Elämä-ketjuun.
Moikka toinen "pahiskin" :) Mitä noiden parin jutuista välittää vaikka onkin sairasta touhua heiltä. Sehän vaan osoittaa henkistä köyhyyttä ja omassa elämässään sisällön puuttumista.
Mutta silloin(kin) jo kyllä mennään tietyn rajan yli kun ruvetaan mm. sukua/ sukulaisia, jopa lapsia mukaan vetämään.

Sulla nyt tietysti vielä "stressiä" tuosta esityksestä eikä vähiten siitä kädestä jolloin ymmärrettävää että tuollaista räävimistä enää tarvita yhtään.

Mutta ei " laannuta" siihen mikä heillä on ilmeinen pyrkimys ollut, katkaista tämän Elämän pitkä jatkumo.

Kirjoittele se minkä jaksat ja ehdit ja olisi ainakin mielenkiintoista miten sen käden tilanne on, vinksallaan pahastikin?

Ps. En ole käynyt lukemassa mitä "miesten miehet" siellä panettelevat mutta hatunnosto ja tiedänkin ettei Whoo sellaiseen alennu vaikka muuten onkin joskus " piikikäs" kaveri :)
Ilmianna
Jaa
Aurora5 kirjoitti:
Kaunis tango, vaikka nimi on outo. Assassin tarkoittaa suomeksi salamurhaajaa.

Joskus on hetkiä, ettei ottaisi vastaan yhtään naljailua. Kyllähän ne tuolla tuubissa naljailevat jatkuvasti Itä-Suomen ja varsinkin P-Karjalan huonoudella, sekä ea että Ali. Piikki on suunnattu Weepeliä ja minua vastaan, jotka olemme Alin mielestä kamalimmat pahikset maapallon 8 miljardin asukkaan joukossa. En sanoisi asialliseksi enkä edes hyväksi huumoriksi tuon luokan hevosenleikkiä. Ainoa joka ei hirveästi naljaille meille on Whoo, mutta hän ei jostain muusta syystä halua tulla Elämä-ketjuun.
Niin, murhahan tuossa videoklipissä tapahtui argentiinaisen tangon tahdissa. Pätkä jostain leffasta, jota en ole katsonut.

Olen huomannut, että naljailevat Itä-Suomesta ja P-Karjalasta ja varsinkin mollaavat savolaisia, joihin itsekin kuulun. Ali on itsekin Lappeenrannan tienoilta kotoisin, eli ihmettelen hänen Itä-Suomi-vihaansa. Whoo oli ihan asiallinen Elämässä, mutta eri nimmarilla, eikä halunnut nimmarilla kutsuttavan ihmisiä ketjuun. Nyt tekevät sitä itsekin, keksittyjen nimikkeiden avulla, mitä Whoo pitää eri asiana, minusta se on tasan sama, millä nimityksillä kavereitaan kutsuu ja pyytelee tulemaan ketjuun, kuten häntä itseäänkin jo kaivattiin tällä viikolla parin päivän poissaololoman jälkeen.
Ilmianna
Jaa
vili_webs kirjoitti:
Moikka toinen "pahiskin" :) Mitä noiden parin jutuista välittää vaikka onkin sairasta touhua heiltä. Sehän vaan osoittaa henkistä köyhyyttä ja omassa elämässään sisällön puuttumista.
Mutta silloin(kin) jo kyllä mennään tietyn rajan yli kun ruvetaan mm. sukua/ sukulaisia, jopa lapsia mukaan vetämään.

Sulla nyt tietysti vielä "stressiä" tuosta esityksestä eikä vähiten siitä kädestä jolloin ymmärrettävää että tuollaista räävimistä enää tarvita yhtään.

Mutta ei " laannuta" siihen mikä heillä on ilmeinen pyrkimys ollut, katkaista tämän Elämän pitkä jatkumo.

Kirjoittele se minkä jaksat ja ehdit ja olisi ainakin mielenkiintoista miten sen käden tilanne on, vinksallaan pahastikin?

Ps. En ole käynyt lukemassa mitä "miesten miehet" siellä panettelevat mutta hatunnosto ja tiedänkin ettei Whoo sellaiseen alennu vaikka muuten onkin joskus " piikikäs" kaveri :)
Vaikka Whoo on tavallaan piikikäs, on hän aina ollut asiallinen. Ei alennu alatyyliseen naljailuun, kuten Ea.
Ilmianna
Jaa
vili_webs kirjoitti:
Moikka toinen "pahiskin" :) Mitä noiden parin jutuista välittää vaikka onkin sairasta touhua heiltä. Sehän vaan osoittaa henkistä köyhyyttä ja omassa elämässään sisällön puuttumista.
Mutta silloin(kin) jo kyllä mennään tietyn rajan yli kun ruvetaan mm. sukua/ sukulaisia, jopa lapsia mukaan vetämään.

Sulla nyt tietysti vielä "stressiä" tuosta esityksestä eikä vähiten siitä kädestä jolloin ymmärrettävää että tuollaista räävimistä enää tarvita yhtään.

Mutta ei " laannuta" siihen mikä heillä on ilmeinen pyrkimys ollut, katkaista tämän Elämän pitkä jatkumo.

Kirjoittele se minkä jaksat ja ehdit ja olisi ainakin mielenkiintoista miten sen käden tilanne on, vinksallaan pahastikin?

Ps. En ole käynyt lukemassa mitä "miesten miehet" siellä panettelevat mutta hatunnosto ja tiedänkin ettei Whoo sellaiseen alennu vaikka muuten onkin joskus " piikikäs" kaveri :)
Kun kysyin fysioterapeutilta viime viikolla, oikaistaanko se olan vinksahdus sitten kun murtuma on parantunut, hän sanoi että lihakset kyllä oikaisevat olan oikealle paikalleen. Kai siihen on pakko uskoa.

Niin, Alihan pitää Lappeenrannan seutua ainoana oikeana Karjalana, sivistyneempänä Karjalana kuten hän sanoo. Millä lailla sivistyneempi L:ranta mahtaa olla kuin Joensuu? Enemmän rajaliikennettä, jos halvan bensan tai votkan hakua pitää sivistyksen merkkinä. Joku ympäriinsä kaahaileva himo-ostelija voi pitääkin.

Savolaiseksi haukkumista en ymmärrä. Jollain ei maantiede tunnu olevan hallussa.

Minä olen puoliksi savolainen, koska äitini oli Iisalmesta. En pidä sitä kovin suurena häppeenä. Minusta mikään paikkakunta ei ole toista parempi ainakaan Suomessa. Kaikkialla on ihan tarpeeksi sivistynyttä minun tarpeisiini.
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Kun kysyin fysioterapeutilta viime viikolla, oikaistaanko se olan vinksahdus sitten kun murtuma on parantunut, hän sanoi että lihakset kyllä oikaisevat olan oikealle paikalleen. Kai siihen on pakko uskoa.

Niin, Alihan pitää Lappeenrannan seutua ainoana oikeana Karjalana, sivistyneempänä Karjalana kuten hän sanoo. Millä lailla sivistyneempi L:ranta mahtaa olla kuin Joensuu? Enemmän rajaliikennettä, jos halvan bensan tai votkan hakua pitää sivistyksen merkkinä. Joku ympäriinsä kaahaileva himo-ostelija voi pitääkin.

Savolaiseksi haukkumista en ymmärrä. Jollain ei maantiede tunnu olevan hallussa.

Minä olen puoliksi savolainen, koska äitini oli Iisalmesta. En pidä sitä kovin suurena häppeenä. Minusta mikään paikkakunta ei ole toista parempi ainakaan Suomessa. Kaikkialla on ihan tarpeeksi sivistynyttä minun tarpeisiini.
Tuota mieltä olin itsekin taannoin sen olkapään suhteen, kun päästään niitä lihaksia kuntouttamaan. Puhuin silloin " jäätymisestä" tiettyyn asentoon koska liikeradat ovat pitkään rajoitettuja.
Kyllä se vielä kuntoutuu vaikka pitkään kiusaa.

No joo, olen aika monesti Lappeerannassa käynyt/ yöpynyt, on sukulaisia siellä (kin) ja omasta mielestäni esim. Jns: n tapahtumarikkaus ja anti on huomattavasti laajempaa .

Tietysti jos pitää vaikkapa venäläisten isoa määrää " sivistyksenä" ja oikean karjalaisuuden merkkinä, siitä vaan. Ainakin siellä "pasha " haisee pahemmin kuin täällä.

Niin, minäkin savolainen, no jos olisi edes osa niin en sitäkään häpeänä yhtään pitäisi. Jokainen on lähtenyt jostain jota itse ei ole päättänyt joten naurettavaa touhua edes toitottaa tuollaisesta.
Ja jokainen päätyy tiettyyn olotilaan joskus, missä päätyy, sekään ei välttämättä ole paikkakunnasta kiinni. Kotona tai kaukana kotoaan.
Ilmianna
Jaa
E-Pohjanmaalla asuva pojanpoikani ja hänen vaimonsa ovat saaneet enterorokon, vaikka heidän 1½-vuotiaalla tytöllään sitä ei tunnu olevan. Se on etupäässä alle 10 vuotiaiden sairaus, mutta kuulemma joka kolmas aikuinenkin voi saada sen. Suuhun, käsiin ja jalkoihin tulee rakkuloita. Suun rakkulat ovat kipeitä. On virustauti. Viruksiakin on niin montaa lajia, että sen voi saada moneen kertaan elämässään. Näitä viruksia ei ole aina tiedetty olevan olemassakaan, joten epäilen, että U sairasti sitä nuorena moneen kertaan, joka syksy, nimitti sitä suu- ja sorkkataudiksi. Sen nimityksen löysin netistä nytkin, vanha sanonta tälle taudille, jota ei silloin tiedetty olevan olemassakaan. U:n oireet lakkasivat murrosiän tienoilla. Mielestäni omalla pojallammekin oli tuo tauti noin 3½-vuotiaana, yhtäkkiä nousi korkea kuume ja ikenet olivat suussa aivan punaiset ja kuin turvonneet. Meni seuraavana päivänä ohitse. Kurkussa on kuulemma rakkuloita, niitä en edes nähnyt.

Jos lapsi sairastuu vesirokkoon, voi aikuinen saada tartunnan, joka esiintyy vyöruusuna. Ja päin vastoin. Nyt lapset rokotetaan vesirokkoa vastaan, eli se tauti ainakin on vähentynyt.

Minä sairastin lapsena sellaisenkin kuin vihurirokko, kai toiselta nimitykseltään nokkosrokko. En ole varma, ovatko samaa. Sisareni ei sitä kuitenkaan saanut.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minä löysin lapsuuden ajan päiväkirjastani v. 1953 merkinnän: "Nyt navetoihin on levinnyt suu- ja sorkkatauti". Maatalousvaltaisessa maassa se oli iso ja paha uutinen.

Nokkosrokko on käsittääkseni allerginen reaktio. Itsellänikin on ollut. Siinä ihoon nousee ihonvärisiä paukamia jotka häviävät itsestään. Vihurirokossa tulee pistemäisempiä punaisia rakkuloita.
Ilmianna
Jaa
"Nokkosrokko on käsittääkseni allerginen reaktio. Itsellänikin on ollut. Siinä ihoon nousee ihonvärisiä paukamia jotka häviävät itsestään. Vihurirokossa tulee pistemäisempiä punaisia rakkuloita."

Sitten se minun oli vihurirokko lapsena. Isompana sairastin myös nokkosrokkoa muutamaan kertaan, ihan olivat aurinkoallergiaa tai jotain muuta allergiaa.

Suu- ja sorkkatauti on paha eläintauti, siitä ei ole enterorokossa kyse kuitenkaan. Mutta nimitystä kun ei tunnettu näille ihmisten rokoille, se oli ns suu- ja käsirokko myöhemmin.
Ilmianna
Jaa
Ei hätiä mitiä. Esitys meni loistavasti. Nyt on kolmella esityskerralla nähneet tuotoksemme varmaan kaikki, joita Sibelius, hänen muinainen häämatkansa ja kultakautiset Kolin taiteilijat näillä vaaroilla kiinnostavat.

Huomenna on se röntgen ja sitten - ei mitään ohjelmaa. Mikä on pelkästään hyvä.

Aion pidätellä itseäni etten syöksy mihin tahansa aktiviteettiin, mitä esmes kansalaisopisto ehdottaa. Pieni näyttelijä tosin minussa heräsi, joten jos siltä suunnalta jotain talven mittaan tarjotaan vaatimattomalta harrastelijapohjalta, en heti sano ei. Kunhan tässä kuntoudun.

Jotenkin en omissa krempoissani ole älynnyt kysyä, miten se Weepelin nilkka jaksaa. Sinä vain meidän naisten vaivoja "paapot", mutta et juuri kerro itsestäsi.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Päivät vaan kaikille samalla kertaa ettei " kynä suotta kulu".

Sitten siellä yksi homma hanskassa ellei vielä tule lisäesityksen lisäesitys pyyntö :)

Kyllä tuolla pari päivää ? sitten Ravulle kertoilin tuon käpälän tilanteesta. Nythän se ainakin on aika hyvä, joten ei siin mitään juuri ihmeempiä. Enemmänkin tuon ruodon kanssa ajottain ongelmia mutta se on tuttua hommaa.

Nyt sain aamuvuoron päätökseen joten napa huutaa jo muutakin kuin kahvia, mokoma sekin.
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista perjantai-aamupäivää .Kävin Meikussa ja tapasin tutun miehen siellä, olimme yhtä aikaa Kaunialassa, hän on siellä edelleen. Ehdimme vaihtaa vain pikaiset kuulumiset. Hänellä vaikeudet jatkuvat, odottaa pariin eri leikkaukseen pääsyä.

Aralla esitys meni hyvin. Minä olin innokas näyttelemään ja yleensä esiintymään ollessani ala-asteella koulussa. Sitten iski ramppikuume ja isompana oli vaikeata, kun piti pitää esitelmää tai jotain vastaavaa luokan edessä.
Ilmianna
Jaa
Aamun Hesarissa oli juttu siitä, miten Suomessa suositun The Delta Rhytm Boys - yhtyeen baritoni kuoli kesken virsiesityksensä yhtyeen bassolaulajan hautajaisissa. Molemmat asuivat Suomessa siihen aikaan vuonna 1987. Näin heidän esiintyvän mm Linnanmäellä ollessani teininä siellä. Tämä bassolaulaja oli valtavan kookas, komea mies. Kuollessaan hän oli 73 vuotias ja baritoni 58, siihen loppui sen yhtyeen laulut. Levyillä he elävät edelleen, mutta harvoin heitä kuulee esim radiossa.
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Muistan hyvin tuon kaverin jyhkeän olemuksen ja eikös he laulanut sen " Halvan maukasta lakritsaa......." ?

Olikos nyt parempaan suuntaan ne umpeutumat menossa ? Kyllä karsean riesan niistä iski kun eivät hoitaneet asiaa kuten olisi pitänyt :(
Oletko harkinnut edes jotain vaateita hoitovirheestä sillä siltähän tuo selvästi vaikuttaa.

Jossain taisi juuri juttua olla että ilmoitukset niistä ovat lisääntyneet mutta yhä harvemmin korvauksia maksetaan. Luulen kyllä että niitä ilmoituksia " tehtaillaan" hyvin paljon pienemmistä syistä kuin sinulla olisi.
Onhan teille jo syntynyt paljon ylim kustannuksia koko tuosta touhusta, puhumattakaan kivuista ja toipumisen venymisestä.

Pääsiköhän A'ra sinne röntgeniin ( jos Jns:ssa) kelataksilla vai pitikö junalla/bussilla matkustaa?

Amummu jäänyt varmaan pinojen väliin eikä tuu vähällä pois jos tullis on motin välissä piilossa :)
Ja Rapu tietty hilipas piiloon kun rapujahti alkoi tänään...
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Muistan hyvin tuon kaverin jyhkeän olemuksen ja eikös he laulanut sen " Halvan maukasta lakritsaa......." ?

Olikos nyt parempaan suuntaan ne umpeutumat menossa ? Kyllä karsean riesan niistä iski kun eivät hoitaneet asiaa kuten olisi pitänyt :(
Oletko harkinnut edes jotain vaateita hoitovirheestä sillä siltähän tuo selvästi vaikuttaa.

Jossain taisi juuri juttua olla että ilmoitukset niistä ovat lisääntyneet mutta yhä harvemmin korvauksia maksetaan. Luulen kyllä että niitä ilmoituksia " tehtaillaan" hyvin paljon pienemmistä syistä kuin sinulla olisi.
Onhan teille jo syntynyt paljon ylim kustannuksia koko tuosta touhusta, puhumattakaan kivuista ja toipumisen venymisestä.

Pääsiköhän A'ra sinne röntgeniin ( jos Jns:ssa) kelataksilla vai pitikö junalla/bussilla matkustaa?

Amummu jäänyt varmaan pinojen väliin eikä tuu vähällä pois jos tullis on motin välissä piilossa :)
Ja Rapu tietty hilipas piiloon kun rapujahti alkoi tänään...
Heippa

Pääsin röntgeniin ja ihan tälle omalle terveysasemalle. Lääkäripäivystykseenkin pääsin saman tien. Paranemaan päin kuulemma on tämä käsivarsi, mutta vaatii kovasti kuntoutusta. Ehkä puolen vuoden päästä on entisen väärti.

Tuli muutakin asiaa samaan paikkaan. Soitin nimittäin aamulla sille diabeteshoitajalle, joka oli passittanut minut B12 -kuurille. Kuurin päätyttyä kävin viime vikolla antamassa labranäytteen, olisiko alhainen hemoglobiini kohentunut. Kuulinkin ikävän uutisen: hemogl. oli painunut vielä alemmaksi eli on nyt vain 106, kun keväällä sentään vielä normaalin rajalla 117. Kovasti kyselivät mahdollisista sisäisistä verenvuodoista. Sanoin, että joskus tuotos on tummaa, mutta se johtunee pensasmustikoista, joihin olen heikkona. Saatan ahmia koko litran yhdellä kertaa.

Oli miten oli, maanantaiaamuna menen otattamaan uuden kokeen tyhjin vatsoin. En ihan tajunnut, mitä nämä eri kokeet ovat. Raudan puutokselta tilanne vaikuttaa. Iso ronski lääkäri, samainen käsivarren venyttäjä (Nikita nimeltään) tokaisi, että lihaa täytyisi syödä enemmän. Niinpä paluumatkalla ostin sittarista ison kimpaleen naudanmaksaa ja paistoin sen uunissa. Ai että tuli hyvää, uusien pottujen ja puolukkasoseen kanssa hotkin sitä monta siivua. Eiköhän rautaa ala tulla ranteisiin ja muuallekin!
Ilmianna
Jaa
aurora5 kirjoitti:
Heippa

Pääsin röntgeniin ja ihan tälle omalle terveysasemalle. Lääkäripäivystykseenkin pääsin saman tien. Paranemaan päin kuulemma on tämä käsivarsi, mutta vaatii kovasti kuntoutusta. Ehkä puolen vuoden päästä on entisen väärti.

Tuli muutakin asiaa samaan paikkaan. Soitin nimittäin aamulla sille diabeteshoitajalle, joka oli passittanut minut B12 -kuurille. Kuurin päätyttyä kävin viime vikolla antamassa labranäytteen, olisiko alhainen hemoglobiini kohentunut. Kuulinkin ikävän uutisen: hemogl. oli painunut vielä alemmaksi eli on nyt vain 106, kun keväällä sentään vielä normaalin rajalla 117. Kovasti kyselivät mahdollisista sisäisistä verenvuodoista. Sanoin, että joskus tuotos on tummaa, mutta se johtunee pensasmustikoista, joihin olen heikkona. Saatan ahmia koko litran yhdellä kertaa.

Oli miten oli, maanantaiaamuna menen otattamaan uuden kokeen tyhjin vatsoin. En ihan tajunnut, mitä nämä eri kokeet ovat. Raudan puutokselta tilanne vaikuttaa. Iso ronski lääkäri, samainen käsivarren venyttäjä (Nikita nimeltään) tokaisi, että lihaa täytyisi syödä enemmän. Niinpä paluumatkalla ostin sittarista ison kimpaleen naudanmaksaa ja paistoin sen uunissa. Ai että tuli hyvää, uusien pottujen ja puolukkasoseen kanssa hotkin sitä monta siivua. Eiköhän rautaa ala tulla ranteisiin ja muuallekin!
Hyvähän tuo oli että siellä omalla asemalla homma hoitui. Ja kyllä se pitkän ajan ottaa että "tassu" palautuu edes lähelle entistään.

Ei kai tuon vitamiinikuurin pitäisi estää raudan imeytymistä mutta tuolla lihan (pun) poisjättämisellä kyllä usein on hb:n alentava vaikutus. Mutta muitakin tekijöitä voi olla ties kuinka paljon.

Eikun vaan hyvää lihaa ja pinaattia niin muutaman kk:n kuluttua ainakin olo on kuin Kippari-Kallella :))

Kaikille hyvää persjantai-iltaa .
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Hyvähän tuo oli että siellä omalla asemalla homma hoitui. Ja kyllä se pitkän ajan ottaa että "tassu" palautuu edes lähelle entistään.

Ei kai tuon vitamiinikuurin pitäisi estää raudan imeytymistä mutta tuolla lihan (pun) poisjättämisellä kyllä usein on hb:n alentava vaikutus. Mutta muitakin tekijöitä voi olla ties kuinka paljon.

Eikun vaan hyvää lihaa ja pinaattia niin muutaman kk:n kuluttua ainakin olo on kuin Kippari-Kallella :))

Kaikille hyvää persjantai-iltaa .
Ties vaikka hauiksetkin pullistuvat kuin Kippari-Kallella. En kyllä tiedä, pitääkö pinaatti syödä tuoreena. Pakastekuutioina sitä olen käyttänyt iät ajat.

Täällä on juhlaviikot alkamassa. Hyvin pukeutunutta väkeä vaeltaa kuuntelemaan ensimmäistä artistiesiintyjää. Ensi viikolla pärähtävät täysillä käyntiin Vaskiviikot, paikallisen kesän huipputapahtuma. Sain uutena kaupunkilaisena kutsukirjeen, jota näyttämällä pääsen ilmaiseksi tiettyihin konsertteihin. Luulen kuitenkin, että nyt kun omat "juhlaviikkoni" ovat vihdoin takana päin, lähden maalle.

Hyvää viikonloppua!
Ilmianna
Jaa
Haba-Ara kirjoitti:
Ties vaikka hauiksetkin pullistuvat kuin Kippari-Kallella. En kyllä tiedä, pitääkö pinaatti syödä tuoreena. Pakastekuutioina sitä olen käyttänyt iät ajat.

Täällä on juhlaviikot alkamassa. Hyvin pukeutunutta väkeä vaeltaa kuuntelemaan ensimmäistä artistiesiintyjää. Ensi viikolla pärähtävät täysillä käyntiin Vaskiviikot, paikallisen kesän huipputapahtuma. Sain uutena kaupunkilaisena kutsukirjeen, jota näyttämällä pääsen ilmaiseksi tiettyihin konsertteihin. Luulen kuitenkin, että nyt kun omat "juhlaviikkoni" ovat vihdoin takana päin, lähden maalle.

Hyvää viikonloppua!
Kuka tietää 💪💪 vaikka näin kävisi :) Jaa, en minäkään varma ole tuosta pinaatista. Tuoreena tai tuoreena pakastettuna olettaisi olevan parasta "ytymuonaa".

Nuo Vaskiviikot keräävät lukemani mukaan melkoisen kansainvälistä porukkaa sinne ja on aika arvostettu tapahtuma.

Hyvää viikonloppua kun maalle menet .
Ilmianna
Jaa
Niin se on, että ravuilla alkoi elämä, missä on parasta pysyä piilossa, ettei joudu punastelemaan. Mutta, ei ole helppoa sääkselläkään. Yksi poikanen on kadonnut pesästä. Aamupäivällä kaikki kolme harjoittelivat ilmaan pääsyä, mutta ei se onnistunut keneltäkään. Päivällä kun menin katsomaan, niin siellä oli vain kaksi poikasta. Niin äskenkin. Se kolmas on nyt ollut poissa tuntikausia. Ei se voi olla ensilennolla näin kauan, kun aamupäivällä ei jalat juuri noussut pesänpohjalta. Olisiko pudonnut, eikä pääse ylös. Tai jos on pudonnut veteen, niin vielä huonompi juttu. Täytyy mennä vielä vilkaisemaan sinne. Tänne hyvää yötä!
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Todennäköisesti pudonnut ja eihän se ominvoimin takaisin pääse, oletettavasi aika liki pesän juurelta löytyy. Eikä välttämättä terveenä.

Täällä taas ukkonen keskeytti " iltavuoron" joten oli pakko ottaa ukkosvapaata. Aamuyöstä sitten taas menoks. Sitten vielä kyläilykeikka päivällä ja jossain välissä kaupalekkin? Lyhyitä nää 24:n tunnin vuorokaudet :)

Öitä.
Ilmianna
Jaa
vili_webs kirjoitti:
Todennäköisesti pudonnut ja eihän se ominvoimin takaisin pääse, oletettavasi aika liki pesän juurelta löytyy. Eikä välttämättä terveenä.

Täällä taas ukkonen keskeytti " iltavuoron" joten oli pakko ottaa ukkosvapaata. Aamuyöstä sitten taas menoks. Sitten vielä kyläilykeikka päivällä ja jossain välissä kaupalekkin? Lyhyitä nää 24:n tunnin vuorokaudet :)

Öitä.
Huomenta taas!

Kävin äsken katselemassa sääksienpesää ja kaksi poikasta siellä kyyhöttää vieri vieressä. Vain yksi on joukosta poissa...

Tuo kadonnut poikanen oli se suurikokoisin ja ahmatein. Tuntui ettei toisille jää mitään ruokaa kun se ei osannut lopettaa. Katselin, että se on pian niin painava ettei varmasti jaksa nousta ilmaan. No nyt on käynyt huonosti.

Täällä on nyt aurinkoinen sää, mutta ei vielä ole kovin lämmintä. Kyllä se lämpenee kuitenkin kunhan päivä edistyy tuonne puoleenväliin.

Luin tänään Hesarista, että kun Putin tulee ensiviikolla tänne vierailulle, niin hänelle aiotaan tarjoilla myöskin kuhafileitä, joten koetahan nostaa niitä nyt sieltä vedestä sinäkin, eihän sitä tiedä miten ahne on kuhalle, niin ei lopu kesken.

Päivän jatkoja - oikeastaan alkupäivän jatkoja vasta kaikille.
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Huomenta taas!

Kävin äsken katselemassa sääksienpesää ja kaksi poikasta siellä kyyhöttää vieri vieressä. Vain yksi on joukosta poissa...

Tuo kadonnut poikanen oli se suurikokoisin ja ahmatein. Tuntui ettei toisille jää mitään ruokaa kun se ei osannut lopettaa. Katselin, että se on pian niin painava ettei varmasti jaksa nousta ilmaan. No nyt on käynyt huonosti.

Täällä on nyt aurinkoinen sää, mutta ei vielä ole kovin lämmintä. Kyllä se lämpenee kuitenkin kunhan päivä edistyy tuonne puoleenväliin.

Luin tänään Hesarista, että kun Putin tulee ensiviikolla tänne vierailulle, niin hänelle aiotaan tarjoilla myöskin kuhafileitä, joten koetahan nostaa niitä nyt sieltä vedestä sinäkin, eihän sitä tiedä miten ahne on kuhalle, niin ei lopu kesken.

Päivän jatkoja - oikeastaan alkupäivän jatkoja vasta kaikille.
Vai Putinille kuhafilettä, mokomalle korkeintaan rankaruoto minulta :) Ja Rumpille ei sitäkään....

Nyt ovat kuhat kovan työn takana, kelit tekevät sen että jurovat vain pohjalla ja syvässä. Mutta tuli pari ruokakalaa tänä aamunakin ja tietysti haukea sitten.

Ettei se poikanen olisi sen verran osannut " lentää" tai paremminkin liitää että olisi tullut pehmeä landaus. .

Voi peewel, nyt on lähdettävä pyykille ja ip:llä on vierailureissu jossa kuulema ruoat ja mansikkakuakku oottavat, kääääääk :))

Jeps, hyvää lauantaita ja " pelionnea" kaikille, pelistä riippumatta.
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista aamua. Partsilla oli jo klo 7 hellettä, +27.

Hyvin ei mene Seilinkään sääksillä. Perheen äiti on kadonnut jo kolmisen viikkoa sitten ja isä on huolehtinut poikasista yksin. Sitten jokunen aika sitten ehkä 2 viikkoa sitten, yksi poikasista putosi pesästä sen maston rakenteisiin, minkä päällä niiden pesä on ja oli todettu kuolleeksi. Nyt varikset ovat kiusanneet pesän asukkeja urakalla. Äsken pesä oli tyhjä, poikaset osaavat jo lentää, saattavat olla vain jossain lähellä istuksimassa.

Saimaan sääkset, ne kaksi, saivat yölläkin emolta ruokaa noin 12 maissa. Viime kesänäkin yksi poikasista oli kateissa muutaman päivän ja palautui pesälle jollain konstilla.
Ilmianna
Jaa
En kuitenkaan lähtenyt vielä maalle, kun täällä oli niin jännittävää. Oli esmes hiihtokilpailut ihan tässä kotikulmillani. Rullasuksimiehet kiisivät sortseissaan tiettyä lenkkiä keskustassa. Mukana tekijämiehiä, kuten Hannu Manninen joka sitten päihittikin kilpailijansa. Koskaan tämän vuoden aikana en ole nähnyt hiljaisessa kaupungissamme sellaista ihmistungosta kuin nyt perinteisen vaskiviikkohiihdon varrella.

Ensimmäistä torvisoittosessiotakin pääsin seuraamaan kauppamatkallani. Ei puhetta, että olisin päässyt eturiviin, joten istahdin penkille, jonne musiikki kuului oikein hyvin. Penkiltä minut bongasi helluntailainen nainen, joka ilmaisen mehulasin verukkeella alkoi saarnata "jumalansanaa". Sen tarpeessa tietysti olenkin, mutta en kuitenkaan ottanut vastaan kutsua liittyä heikäläisiin.

Toisaalla tässä hyvin mäkisessä maastossa pidettiin myös kesäinen mäkihyppykilpailu. Siitä en tiedä enempää, mutta Matti Nykänen on artistivieraana Areena-hallissamme tänään vai olisiko huomenna. Arttu Viskari ja Chisu on kuulemma jo nähty. Chisulta oli keikkabussi hajonnut tullessa, mutta sitä iloisempi hän oli karjalaisten sydämellisestä vastaanotosta perille vihdoin päästyään. Meillä täällä ymmärretään pieniä vastoinkäymisiä, niitä on itselläkin ihan kotitarpeiksi.

Mökille lähtemiseni toteutuu näillä näkymin tiistaina. Ei riitä että hyppää bussiin, koska sinne teille tietymättömille ei busseja kulje. Olen oman kuskin ja hänen aikataulunsa varassa, ellen halua pulittaa taksille matkaa todellisille korpiteille, jonne heidän hienojen mersujensa rahkeet eivät välttämättä riitäkään.

Joka tapauksessa "elämä on ihmisen parasta aikaa". Yhdyttehän siihen, missä puuhissa te miellyttävät ihmiset olettekin viikonloppua viettämässä.

Minua ei muuten ole millään meinattu viime päivinä päästää läpi noista testitehtävistä. Kai olen leimattu epätoivotuksi keskustelijaksi.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aamuöistä huomenta :)

Siellähän tapahtuu sitten oikein "urakalla" kaikkea mikä vetää kyllä mukaan niin paikallisia kuin vielä lomalaisiakin.

Kyllä tuohon lainaukseen on helppo yhtyä, sillähän tässä jo istutaan " aamukahveet" juotuna ja kohta lähdetään elämään harrastuksen kautta täyttä elämää.

Tästä tuli mieleeni se kun eräältä taholta ( eräiltä) mm. tyttäresi harrastusta lokaan vedettiin , se hänen hyvä mottonsa silloin kun se blogi oli luettavissa: " Älä unelmoi elämääsi vaan elä unelmaasi" .

Voiko tuon paremmin kiteyttää ?

Hyvää sunnuntai-päivää kaikille, mie lähen tuuleen harrastammaan :))
Ilmianna
Jaa
Huomenta. Saimaan sääksen poikaset olivat äsken kaikki kolme pesällä, mutta yksi lähti taas lentoon. Varmaan jo opettelee itse kalastamaan.

Kyllä elämä on ihmisen parasta aikaa. Pelastusarmeijalaisille ehkä ei, koska aina heidän kuolinilomoituksissaan heidät on ylennetty kirkkauteen.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tervehdys!

Niin on, että kolmaskin poikanen on taas pesässä. Silloin kun katosi muutama päivä sitten, ei osannut vielä lentää, mutta nyt osaa. Samoin nuo kaksi muuta ovat tänään jo "hyppineet" kameran ulottumattomiin pesän yläpuolelle. Tömähtäneet kuitenkin heti takaisin pesään.

Eilen kirjoitin kyselyn tuohon kommenttilaatikkoon, että onko kolmas poikanen pudonnut pesästä? Ei siihen tullut vastausta, mutta jos kyselyitä on tullut enempikin, niin ehkä joku meni tarkistamaan ja nosti poikasen pesään. Nyt emo syöttää niitä juuri.

Weepeli on lähtenyt hakemaan "tuulelta vastausta..."

Aurora taas nauttii paikallisesta, yltäkylläisestä viihde- ja kulttuuri tarjonnasta.

Minäkin kokeilen taas miten kauan tuo robotti kiusaa, ennen kuin päästää vihdoin ketjuun? On vähän turhan tylsää ajanhaaskausta keksitty harmiksemme.
Ilmianna
Jaa
Eilinen ilmaisen mehun tarjoaja vihjaili myös siihen suuntaan, että tavallinen kirkkoon kuuluminen ei riitä kirkkauteen pääsemiseen. Pitteepi olla Jeesus sydämessä, minkä olotilan ensimmäinen askel olisi heidän lehtiensä ja kirjojensa opiskelu. Siinä vaiheessa, kun hän alkoi vetää minua keskelle jalkakäytävää parkkeerattua asuntovaunuaan kohti, keräsin kimpsuni penkiltä ja otin jalat alleni.

Onpa helpotus, että se pulska poikanenkin on pelastunut takaisin pesään. Joku sentään pelastuu toisin kuin me ihmissyntiset raukat.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meillä on suvussa helluntailaisia, mutta eivät tuputa meille sitä. Hieman ovat yrittäneet. Yhden teini-iän poikakaverini vanhemmat olivat jehovia, ja se äiti saarnasi minulle joka kerta kun olin heillä tästä uskostaan. Nyt meille tulee postiluukusta silloin tällöin jehovien lehtiä, Herätkää ja Vartiotorni, koska kerran avasimme oven, kun kysyivät saako lehdet laittaa, vaikka luukussamme lukee Ei mainoksia, kiitos. U kyllä lukee ne, minä en. On suvussamme yksi adventistikin, etsin kerran, mitä eroa on adventismillä ja helluntalaisuudella, en paljoa eroja löytänyt. Muistan kun aikoinaan koulussa valmistauduin uskonnon historian kokeisiin yrittämällä etsiä eroja eri lahkoilta, jos niistä satutaan kysymään, mutta ei kysytty mitään, kuin lillukan varsia, joihin en ollut juuri perehtynyt. Läpäisin silti kokeet loistavasti. Olin nääs silloin jo aikuisopiskelija.
Ilmianna
Jaa
Sateisen maanantain huomenet, ja tuulisen.

Eipä juuri kuivaa hetkeä ollut eilenkään kun sateet alun sai joten sen mukaan " melskattiin" mikä ehdittiin. Ja taas pitää käydä tuolla pari kertaa tänäänkin.
Hyvä ettei pakosta sentään. Eräillä niinkin kun leipä on revittävä siitä minkä on ammatikseen valinnut, yön pimeästä illan hämärään. Ei käy kateeksi heitä.

Kaikki muuten voimissaan mutta "böndenbönden" amummu jäänyt etsimään yhä sitä kätköään , tai sitten pahalainen löysi sen eikä kirjoitus onnistu ?

Mutta tästä taas leuka rintaan ja ylpeänä kohti uusia vastoinkäymisiä :)
Ilmianna
Jaa
Huomenta. Meillä ei sada, aurinko paahtaa sen verran, että partsilla on jo 33 astetta tähän aikaan aamusta. Aamun hesari luettu, tee juotu, pari ristikkoa ratkottu jne. Siinähän se päivä kuluu.
Ilmianna
Jaa
Huomenta,

sadetta pelkäsin, kun lähdin aamuseitsemältä kiitämään kohti terveyskeskuksen labraa. Eilenhän satoi koko päivän ja yöllä lotisi samaan tahtiin. Nyt on ihan kaksi tuntia ollut satamatta.

Olin kuvitellut jonottavani maanantaiaamun ryysiksessä pitkäänkin, mutta kuinka ollakaan, olin toisena labrajonossa. Ja kotona kaupan kautta jo ennen yhdeksää.

Onpa kiva lähteä huomenna mökille, satoi tai paistoi. Täällä yläkerran mummeli on alkanut kuunnella televisiota kovalla aamusta iltaan ja aina puoliyöhön. Telkkarin paasaus kaikuu yli omien äänien, jopa pöytätuulettimen huminan ja pesukoneen hurahtelun. Hän on melkein liikuntakyvytön, ei pääse enää ulos, kotihoito tuntuu käyvän pari kertaa päivässä. Telkkari on ainoa viihdyke. Sama vanhus kävi tänne muutettuani soittamassa ovikelloani ja pyysi että paistaisin hänen karjalanpiirakkansa valmiiksi. No eihän siellä mitään piirakkapellillistä näkynyt. Sen verran sekavalta vaikutti, että häneltä on luultavasti hellan omatoiminen käyttö estetty. Ei sitten ihme, ettei osaa käyttää television äänensäätöäkään.

Korjaan sitä eilistä Nykäs-sitaattia: "Elämä on ihmisen parasta aikaa, mutta välttämättä vanhuus ei ole."
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mukavaa mökkireissua sinulle, Aurora. Toivottavasti tällä kertaa kaikki sujuu hyvin. Ja että säätkin suosisivat.

Muista, että sydänyöllä on jo tosi pimeää, joten otsalamppu tai fikkari jos yöhön ulos joudut menemään. Itse en onneksi joudu yöllä asioille nousemaan, mutta mökillä kipeä pikkupoika piti yhtenä yönä saatella huussireisulle terassille saakka, ja siinä odotellessani iski hienoinen murhe siitä, että kesän valoisuus on taas jo melkein mennyttä. Uutta tietysti pian pitää ruveta odottelemaan. Kuhan nyt ensin joulusta päästään:)
Ilmianna
Jaa
Iltapäivää, sateista sellaista vaikka vielä ei täällä sada. Harmaata ja kylmää on. Ihmettelen noita Ceen partsin lämpötiloja. Ei minulla nouse juuri koskaan 25 astetta korkeammalle vaikka aurinkokin paistaisi. Nyt mittari näyttää siellä 21 astetta.

Hesarissa tänään ihmiset kehuvat että nämä meidän säämme ovat luksusta. Kylmine- ja sateisine kesineenkin. Ovatkin siinä mielessä jos vertaa joidenkin maiden 50 asteen lämpötiloihin ja monta vuotta kestävään sateettomaan aikaan. Minä kaipaisin kuitenkin hieman enemmän lämpöä ja aurinkoa.

Kävin Malmilla kaupassa ja katselin bussipysäkillä olevia ihmisiä, niin me valkoihoiset olimme siellä vähemmistönä. Kärsivätköhän nuo lämpöisistä maista tänne muuttaneet siitä kun aurinko ei paljon näyttäydy? Kuten tänä kesänä.

Nyt on ruvettava taas katselemaan jotain "murua rinnan alle" ettei laihdu aivan olemattomiin. Tämä minun ruokailuni on ollut aika kevyttä tämän sormisouvin aikana. Ei paljon perunoita rapsutella.

Ai niin. Täytyy vielä kertoa viime yön unesta, minkä muistankin, niin "ihana" se oli. Tapasin siinä unessa aivan hurmaavan nuoren miehen. Muistan kuinka sanoin hänelle kun erosimme, että "jos olisin nuorempi, niin en päästäisi sinua pois."

Tuo unikuva kaunein, on unta vain...

Mukavaa viikonalkua kaikille!
Ilmianna
Jaa
Terveisiä vaan. terveisiä! Halkopinojen välistä. Ei siellä enää sitä Tullista ollut, kun edellinen halkoporukka siitä teki selvää, mutta muuten vain rauhallinen paikkahan tuo pinojen vierusta on:)

No, oikeesti (kuten lapset hokee joka toinen kerta) kovin rauhallista ei ollut, Molemmat lapsenlapset olivat mukana mökkireissulla. Alunperin heidän piti tulla sinne pe-iltana isänsä kanssa, mutta suunnitelmat muuttuivat - niinhän usein tapahtuu kun oikein suunnitellaan pienet yksityiskohdatkin - mutta tulivatkin sitten meidän mukanamme jo torstaina. Ja kun lapsoset ovat mukanamme, niin ei siinä paljon tietsikalla istuskella. Itse asiassa kone ei edes ollut mukanakaan. Välillä sentään luin puhelimesta pikaisesti joitakin juttujanne, mutta ketju on sen verran pitkä, että kirjoittaminen sillä ei onnistu. En tiedä, mistä se johtuu, mutta ehkä vain "luojan" sanelema häiriö, ettei tule liikoja lätistyä.

Vastaavasti kyllä istuin terassilla turkkiliivit ylläni vahtimassa!! kun uimarityttö heitteli talviturkkiaan miten päin vain keksi. Vaikka tyttö tosiaan on melkoinen hai vedessä, niin siitä huolimatta on sisäinen pakko vahtia noita uimarupeamiaan sen varalta jos jotain sattuu. Poika oli kipeä, eikä uimaan voinut mennä, vaan hieman kateellisena vain katseli sisarensa vesiriemuja. No, ehkä seuraavan kerran hänkin pääsee osallistumaan uinti-ilakointiin.

Lukemistani päätellen taitaa olla niin, että Auroralla siellä "korvessa" on männä päivinä ollut kaikkein eniten toikkoja. Kulttuuria, viihdettä, julkkuja, "sanan" tuputusta, labraa, naapurin mekastusta, mökkikeikan suunnittelua. Ei täällä "rintamailla" moisesta äksönistä voi uneksiakaan, joten täällä me kolme mummoa vain enimmäkseen oleilemme. Onneksi Rapunen ja Cee alkavat näämmä jo toipua vammoistaan, ja normaalielo on jo likimain mahdollista. Vaan Websihän se aina vain hulluna kalojen perässä ui (pakko, kun koipensa vielä hidastaa juoksemista:). Taitaa kohta järvi olla tyhjä kalasta ja pyydyksiin tarttuu enää vain vanhoja kalosseja, juhannuksena jonkkaan tipahtaneiden housuja, pyöränraatoja ja muita
kalastussaaliita. Siitäpä saaliit vain kirpparille niin ura uusi urkenevi!!

Se vielä noista Aran jutuista, vai oliko se Websi kun mainitsi, että jotkut jo blogeissakin törkeilee. Mikä helkkari ihmisiä vaivaa, kun joka paikassa pitää suoltaa omia sontiaan ihmisten niskaan. Helppoa tietysti se on kuin heinän teko, kun ei tarvitse itseään paljastaa vaan nimmarin varjosta eikun vain heittelee. Raukkamaista.

Aika harmaja ja viileäkin on taas päivä. Radiossa Paasoska se äsken moneen kertaan sanoi sanan helle - saavatkohan metelookit poonuksia jokaisesta lausumastaan po. sanasta. Tuosta 25C:n lukemasta on näköjään tullut kansalle ja ennustajlle joku hemmetin mantra. Itse en helteestä pidä, ja hieman olenkin jo hermostunut, kun torstaina alkavalla Italian reissulla näyttäisi meitä helle hellivän. Kylmästä selviää vaatetta lisäämällä, mutta helteestä ei, vaikka riisuisi joka rihman. No, ehkä siellä kuitenkin henki säilyy muutaman päivän. Emmehän ole siellä kuin sunnuntaihin saakka.

Mutta nyt pitää lähteä väsäämään lounasta. Onneksi mökiltä jäi tähteitä, eikä siten tarvitse kuin vähän niitä tuunata, niin jo alkaa nälkä hävitä. Mukavaa alkanutta viikkoa!
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Katos katos vaan, heti ilmestyi kun alkoi suu napsaa kuivuuttaan :))
"Edellinen porukka......", juu juu, ollaan uskovinaan ainakin.

Tuota noin niistä blogeista. Herra Isoherrahan se väitti ja syytti esim. meikäläistä jonkun hänen kuvabloginsa sabotoinnista joka sitten piti ihan sulkea. Voi voi sitä vainoharhaisuutta.
En nimittäin edes ole tiennyt koko homman olleen toiminnassa saati käynytkään niin kyllä Herra Isoherra olisi ehkä syytä korjata syytöstensä kohteen.
Mutta eihän sitä iso ego anna tehdä ja myöntää virhettään.

No A'ra oli sitten toinen syytetty .

En minä tätä järveä tyhjennä, huoli pois, kyllä sen tekevät sivutöinään toimivat rekisteröityneet kaupalliset kalastajat joiden toiminnan uusi laki mahdollistaa. Tai he tekivät sen jo parina talvena niin tehokkaasti ettei heitä nyt täällä näy? Sitten seuraavalle järvelle jne.
Hyvin ymmärtää niiden muutaman oikean ammattikalastajan ajatukset kun näin sivutoimiset vievät " leivän suusta".
Ja vielä verottomana aina lähes 10 kiloeuroon asti. Ja paljonko sitten menee ohi kaiken kirjanpidon, paljon.

Mutta kyllä minä itseni ja lähiporukan syömäkalassa pidän, vaatii vaan ylin puolen vuosisadan kokemuksen tämän järven kalojen " metkuista". Nyt etenkin kelit tekevät hommasta entistä haasteellisemman ja " nöösit" ovat jo luovuttaneet :))
Ilmianna
Jaa
viliperi_webs kirjoitti:
Katos katos vaan, heti ilmestyi kun alkoi suu napsaa kuivuuttaan :))
"Edellinen porukka......", juu juu, ollaan uskovinaan ainakin.

Tuota noin niistä blogeista. Herra Isoherrahan se väitti ja syytti esim. meikäläistä jonkun hänen kuvabloginsa sabotoinnista joka sitten piti ihan sulkea. Voi voi sitä vainoharhaisuutta.
En nimittäin edes ole tiennyt koko homman olleen toiminnassa saati käynytkään niin kyllä Herra Isoherra olisi ehkä syytä korjata syytöstensä kohteen.
Mutta eihän sitä iso ego anna tehdä ja myöntää virhettään.

No A'ra oli sitten toinen syytetty .

En minä tätä järveä tyhjennä, huoli pois, kyllä sen tekevät sivutöinään toimivat rekisteröityneet kaupalliset kalastajat joiden toiminnan uusi laki mahdollistaa. Tai he tekivät sen jo parina talvena niin tehokkaasti ettei heitä nyt täällä näy? Sitten seuraavalle järvelle jne.
Hyvin ymmärtää niiden muutaman oikean ammattikalastajan ajatukset kun näin sivutoimiset vievät " leivän suusta".
Ja vielä verottomana aina lähes 10 kiloeuroon asti. Ja paljonko sitten menee ohi kaiken kirjanpidon, paljon.

Mutta kyllä minä itseni ja lähiporukan syömäkalassa pidän, vaatii vaan ylin puolen vuosisadan kokemuksen tämän järven kalojen " metkuista". Nyt etenkin kelit tekevät hommasta entistä haasteellisemman ja " nöösit" ovat jo luovuttaneet :))
Heh, ja hih, luin ensin, että "enkelit tekevät hommasta kokemuksen..." Että onko kalastusenkeleitäkin:)). Juu, ja kyllä ankea totuus on, että Tullikset olivat hävinneet. Onneksi oli lohduksi jääkaapissa yhtä maailman parhaimmista valkkareista, joka on Torresin Esmeralda.

Blogeista en ymmärrä höykäsen pölähtävää. Vain kerran olen joutunut jonkun blogiin etsiessäni haulla erästä reseptiä, ja sieltä oli linkki johonkin ruokablogiin. Muuten en edes tiedä, miten niihin pääsee. Tiedän, että pojantyttö seuraa jonkun nuoren naisen vlogia, mutta se onkin kai tuolla YT:n puolella. No, en tiedä mitään myöskään twiittauksesta, Ja onhan niitä kai vaikka mitä muitakin "kanavia", joista minulla ei ole hajuakaan. Vaan mitä välii. Hyvä kun tänne ja HS:iin osaan. Niin, ja muutaman kerran vuodessa käyn jopa FB:ssakin. Pääasiassa katsomassa kuvia. Kirjoittanut olen siellä ihan kolme kertaa. Niistäkin kaksi oli onnitteluja. Ne kaksi "kaveria" ovat niin Whatsapin ja FB:n varassa, että normaali SMSkään ei aiheuta heissä mitään reaktiota. Mihinkähän tästä vielä keritään! Pilveenkö?
Ilmianna
Jaa
Hih, Rapusen kauniista unesta tuli mieleen oma viimeöinen, hieman proosallisempi uneni. Olin siipan ja lasten kanssa ostamassa matkalippuja jonnekin kuumaan. Siippa oli paikalla kotilökäreissään ja villasukissaan. Sanoin hänelle lippujonossa, että nosta lökäreitäs, muuten putoavat. Totteli (kerrankin!). Samalla paikalle tuli sisareni, joka lähdössä samalla matkalle kanssamme. Hänellä oli yllään upea punasamettinen, pitkä takki, päässään hattu, jonka yläosa oli tuota samaa punaista samettia ja reunukset turkista niin, että osa sen karvoista valui sisareni kasvoille. Kysyin sisareltani syytä vaatetukseensa. Sanoi, että öisin siellä on kylmä. Siihen heräsin. Onneksi meillä on varattuna Veronassa hotelli, ettei tarvitse kylmässä yössä yötä viettää.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kun uneksit ostavasi lippua matkustaaksesi johonkin kuumaan, niin olikohan sinulla yöllä vähän vilu? Joskus muistaa aivan tarkkaan kaikki, kuten sinäkin muistit teidän vaatetuksenkin. Sekin viittaa viluun. Minä olen sellainen uneksija usein, otan unenaiheen jostakin valvetapahtumasta tai olosuhteesta juuri silloin. Myös lukemani kirjanaihe saa minut uneksimaan ja tuo viimeöinen uni liittyi hieman muunneltuna lukemaani kirjaan. Se kertoo elokuvamaailmasta.

Mukavaa matkaa sitten kun lähdette. Minun poikani on nyt perheineen Espanjan lämmössä - golfaamassa tietenkin sielläkin. Hänen poikansa kyllä sanoi, että isä ei ota omia golfmailoja mukaan (onkohan ollut sanomista lomanvietosta perheen kanssa)? mutta saahan niitä vuokrattua sieltäkin.
Ilmianna
Jaa
Vaikka aurinko ei ole paistanut moneen tuntiin, on partsillamme vielä +24, vaikka ulkona on vain +17, että jostain syystä siellä lämpö pysyy todella hyvin.

Saimaan pesällä on vain kaksi poikasta, joita emo on syöttänyt vaikka kuinka kauan, eivät äsken enää jaksaneet. Pieninkin sai nyt siis kupunsa täyteen kalaa, joka oli tosi iso. Kala on vielä emon kynsissä ja tuntuu odottelevan kolmatta pesälle, että tämäkin saisi ruokaa.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nyt ne kaikki kolme poikasta nukkuvat vieri vieressä niiden vakituisella nukkumapaikalla.

Taidanpa minäkin käydä nyt nukkumaan, joten toivottelen vain kaikille hyviä öitä. Saas nähdä minkälaisia "houkutuksia" minä saan katsella tuolla Nukkumatin seurassa!
Ilmianna
Jaa
Kaatosateista huomenta :( Nyt tulee "hyvää ylhäälhtä" naapurin kuiville heinille . No eipä enää näe seivästettyä heinäkapaletta juuri missään ellei joku harrastelija vanhaa perinteistä tapaa pidä yllä.
Niitäkin toki vielä on, jopa viime kesänä itsekin seivästin parikymmentä kpl ihan riistan talvieväiksi.

Eilinen venähtikin pitkäksi päiväksi , vasta 22:n jälkeen " koeverkot" ehti pois hakemaan, ja kovasta tuulikelistä. Venähti ihan siitäkin kun " joutui" yli 10 kg ahvenia perakoimaan, "yllättäin" ? :)
Oli muuten kuha vapaa päivä, tappiota tuli siinä kun joku tuntematon uisteluporukka oli vetänyt syvältä takilalla verkon kasaan ja riekaleiksi.

Eikä tietty nimeään ollut jättänyt tai ottanut yhteyttä tekemästään vahingosta. Merkkilipuissa on kyllä nimeni ja puh numeroni jotka meillä pitääkin sääntöjen mukaan olla.
Tekis mieli sanoa ed menneen pressan sanaan:" Stanan tunarit".....

Siltikin hyvää tirstai päivän alkua ja jatkoa.

Ps. Vai täällä, eiku toisaalla jo illalla " uneksitaan" tulevista yön unista ;))
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Huomenta tänä ei sateisena (ainakaan viielä) päivänä. Lmpöä om mittarissa 16 astetta. Harmaata...

Eipä niissä unikuvissakaan ollut mitään ihmeellistä, koska ei edes mieleen jääneet ne illan toiveet yön unista. Tai no toiveet jäi, mutta unien toteutuminen ei. Olen kyllä kuullut sanottavan jotenkin näin, että esimerkiksi matkasta haaveilu ja sille valmistautuminen on antoisampaa, kuin päämäärään pääsy?

Tuosta kuhastamisesta tuli minullekin mieleen, kuinka ei aina onnistunut edes kuhaverkkojen lasku, vaan piti mennä joskus maihin selvittelemään jo veteen laskiessa sekaisin mennyttä verkkoa.

Joka tapauksessa, ei ahven ole "halpa" kala...

Mukavaa tiistaita kaikille. Odotellaan niitä helteitä mistä meitä koko ajan varoitellaan.
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Huomenta tänä ei sateisena (ainakaan viielä) päivänä. Lmpöä om mittarissa 16 astetta. Harmaata...

Eipä niissä unikuvissakaan ollut mitään ihmeellistä, koska ei edes mieleen jääneet ne illan toiveet yön unista. Tai no toiveet jäi, mutta unien toteutuminen ei. Olen kyllä kuullut sanottavan jotenkin näin, että esimerkiksi matkasta haaveilu ja sille valmistautuminen on antoisampaa, kuin päämäärään pääsy?

Tuosta kuhastamisesta tuli minullekin mieleen, kuinka ei aina onnistunut edes kuhaverkkojen lasku, vaan piti mennä joskus maihin selvittelemään jo veteen laskiessa sekaisin mennyttä verkkoa.

Joka tapauksessa, ei ahven ole "halpa" kala...

Mukavaa tiistaita kaikille. Odotellaan niitä helteitä mistä meitä koko ajan varoitellaan.
Virheitä - ei vieheitä täynnä oli tuo kommentin alku. Sattuuhan sitä.
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Virheitä - ei vieheitä täynnä oli tuo kommentin alku. Sattuuhan sitä.
Sattuu ,sattuu
sattuuhan sitä..... mutta ehkä joskus tottuu?

Ei ole kotimainen affenfile halpaa marketin altaissa . Tuossa sateen välissä ehdin " kohmeisia" aapoja n, ekan 3 kiloa fileiksi sipaista ja nyt ei olisi kun noin 9 kiloa vielä odottamassa " kirurgia" töihin taas.

Nyt taas yritettävä jos "paisteessa" edes jonkin pätkän tauko pysyisi.
Ilmianna
Jaa
file_webs kirjoitti:
Sattuu ,sattuu
sattuuhan sitä..... mutta ehkä joskus tottuu?

Ei ole kotimainen affenfile halpaa marketin altaissa . Tuossa sateen välissä ehdin " kohmeisia" aapoja n, ekan 3 kiloa fileiksi sipaista ja nyt ei olisi kun noin 9 kiloa vielä odottamassa " kirurgia" töihin taas.

Nyt taas yritettävä jos "paisteessa" edes jonkin pätkän tauko pysyisi.
Vain 9 kg jäljellä!! Minä olisin onnellinen, jos olisi vaikka vain viisi tuoretta ahventa leikeltävänä. No, saishan niitä tuolta kaupasta valmiina fileinäkin, mutta en niitä usein osta. Syksyisin meillä käy kalamies kauppaamasssa pakastettuja kaloja, muassa myös affenoita. Viime syksynä ostin laatikollisen, oisko ollut kilon verran painoltaan. Äkkiä ne tuli syötyä, vaikka siippa ei niihin talkoisiin osallistunutkaan.
Ilmianna
Jaa
Nyt on taas vietetty yö punkassa.Siis vain vietetty, mutta ei nukuttu kuin pari tuntia kuuden jälkeen. Unen unta en nähnyt, mutta valveunia en yleensäkään näe. Ei ollut kylmä eikä kuuma, joten se lyhyt aamu-uni ei sitten kai saanut vauhtia unikuville ainakaan lämpötiloista. Tuleva matka oli varmaan aihe edellisen yön karvalakkiuneen. - Kiitos, Rapunen toivotuksista!

Vieläkin tuosta blogiasiasta. En tiedä mitään isojen herrojen jutuista, mutta tuolla ylempänä Websi mainitsi Aran tyttären blogin, jota joku oli käynyt rääpimässä. Sitä eilen kauhistelin.

Kerään tässä tarmoa lähteäkseni naapurikaupungin isoon kauppaan. Tarvitsen reisuun pari tavaraa, joita en tämän kylän kaupoista saa. Yhtään ei huvittaisi po. homma, mutta pakko on. Toinen tavara on matkatyyny, jolla kuulemma kova kysyntä Veronan oopperassa. Amfiteatterissa on kivipenkit, joilla istumme toisen oopperan ajan, toiseen onnistuimmekin saamaan paikat ihan tuoleilta. Pehmuke takaliston alla on jonkinlainen tae seuraavan päivän liikuntakyvystä.

Toinen poika ja miniä lähtevät huomenna Kreikkaan viikoksi. Siellä vasta kuuma onkin. Hekin harrastavat golfia, mutta eivät siellä aio pelata. Sanovat, että niin kuumassa ei yksinkertaisesti jaksa Meinaavat sen sijaan taas vuokrata skooterit, joiden selässä kiertelevät paikkoja ja samalla tuulettavat helteistä nahkaansa. Varmaan vedessä lillumisen ohella hyvä jäähdyttelykonsti. Sisareni ja minä jäähdyttelemme itseämme ilmastoidussa bussissa, hotellihuoneessa ja viinikellareissa:) Muuten joudumme olemaan helteen armoilla, nähtävyyksiä jalkapelillä katselemassa. No, oopperaesitysten aikana, vaikka ulkosalla ovatkin ei enää tarvitse kärvistellä auringon poltteessa.

Mutta nyt Picassoa polkemaan! Hyvää päivää!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Päivee, no nyt kohta urkko selvä, tältä erää , kaffetauko ja sit loppu silaus.

Niin, kyllä tuo blogin sabotointi oli olevinaan tapahtunut ( kuvitelmissaan) Hra Aavikon herran blogiin minunkin taholtani niin että blogi piti sulkea. Mielenkiintoista, varsinkin tuo syyttely kohteeseen joka ei ole siellä käynytkään :))
Vainoharhaisuutta?

Vai onko siellä joku sitten minuna kommentoinut, eli kusettanut Alia, sitähän en tiedä?

A'ran tyttären harrastuksen törkeästä solvaamisesta oli muuten kysymys tietyltä taholta jota nyt on jo kestänyt paljon pidempään. Siitä viittaus siihen hänen blogiinsa, joka ennen oli avoin luettava mutta muistaakseni sekin piti sulkea joidenkin häiriöiden vai oliko sen ylläpidon häiriöiden takia.

Siis, "Elä unelmaasi, älä unelmoi elämääsi" oli hänen osuva mottonsa siellä. Ja hänhän tekee harrastuksessaan jo niin .
Ilmianna
Jaa
Kun tiedätte, että itse kukin saattaa vilkaista mitä milläkin ketjulla kirjoitetaan, niin minun on taas pakko korjata PP'n tuulesta keksittyjä väitteitä. En ole nimittäin ikinä häntä maininnut käyneen blogiani torpedoimassa. Auroran kylläkin ja jos se ketään kiinnostaa niin se toinen ei ollut Robert Mugabe vaan Durian jota ei enää vuosiin ole julkisesti näkynyt ja näissä ketjuissa ei ollenkaan. Se että annoin ymmärtää että kahta täällä olevaa en halua siihen haluavan tulla kirjoittamaan liittyi blogin uudelleen avaamiseen eikä menneeseen. Mutta jos viha on vallannut niin todella näkee näkyjä.

Esitän vielä kerran, että lopettakaa jo ihmeessä tuo hulluus ja antakaa rauha itsell,lenne omissa piireissänne ja antakaaa muille raaha omissaan,

Minä, jos luen jutut niin tulen kyllä jatkossakin joskus ihan valheelliset väittämät korjaamaan. Tätäkin juttua PP tarjosi jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä siksi korjaan päälle jäänyttä levyä

Ja turha on lähteä epätolivoisesti edes pilkkua nussimaaan vaikka miten mieli tekisi. Silloin alkavat jo kanssakirjoittajat omassakin ketjussaan ymmärtää missä mennään. Toistaiseksi olet selvinnyt ilman sitä

Lopeta jo ihmeessä tällainen huutelu!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jahas, kuka PP :) Kyllä sinä selvästi vihjailit nimenomaan kaksi täällä olevaa epätoivottua henkilöä pysymään poissa sabotoimassa juttujasi .
Jälleen ei se musta valkoiseksi muutu.

Miksi vedit vanhan " ystäväsi" Durianin nyt vielä tähän? Ei hän ole valitettavasti täällä S24:n meidän jutuissa ollut ensinkään.

Ei minulla ole vihoja eikä tarvetta pilkkuja nusailla, siihen on paremmat kohteet olemassa, jos satut vielä sellaista muistamaan.
Jotenkin tuntuu kaikessa että sinulla ne vihantunteet ovat pollassasi, juuri kuten ennen Duriania kohtaan.

No, ei tuo " selittelysi" nyt ollut kait kuin lievä tunnustus väärässä olemisestasi.
Voit rauhassa pitää tunkkisi ilman seliseliäsi. Kerro toki "pojille" terveiset ;))
Ilmianna
Jaa
No, minähän sen blogijutun täällä uudelleen nostin, kun en oikein ollut perillä, mitä ja missä blogissa oli tapahtunut. Ei ollut meininki tämmöistä kalabaliikkia nostattaa. Asioiden laidan tietäminen ei minulle mitenkään tärkeää olisi ollut, joten olisin ihan hyvin voinut jättää sekaantumisen sikseen. Kuha uteliaisuuteni herätti. Mutta tehty mikä tehty. Toivottavasti rauha palaa. Kukaan ei kuitenkaan ole kuollut.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Huomenta,. ja eipä tuossa mitään vahinkoja ole syntynyt vaikka tuo jonninjoutava asia esille tulikin.

Täällä hyvinkin rauha maassa ja jos ei toisaalla ole niin souwot?

Sainkin illalla yllättäin yötsyvieraan ja tämän päivän ohjelmointi meni vähän uusiksi, mutta haitanneenko tuo. Nuori kaveri tarvitsi vähän " vahtijaa" kun vanhempansa töissä painavat eikä koulutkaan vielä ole " murheena".
No heitetään fillarit veneeseen ja käydään vähän "kylällä" riehumassa/ kaupassa niin hyvin päivä mennee.

Säänkin pitäisi , siis pitäisi olla kohtuullinen elleivät höpölogit taas ennustaneet väärin. Sen on sitten mikä on ja siihen tyytyminen.
Olen enemmän pitkille jaksoille kyllä seurannut välillä tuon AccuWeatherin taulukoita joiden oikeaan osuvuus on kyllä paljon parempaa, nimenomaan pitkissä ennusteissa "suursäiden" muutosten ja liikkuvuuksien osalta.

Täst vaan päivä käyntiin ja hyvää sellaista toiv kaikille.
Ilmianna
Jaa
vili_webs kirjoitti:
Huomenta,. ja eipä tuossa mitään vahinkoja ole syntynyt vaikka tuo jonninjoutava asia esille tulikin.

Täällä hyvinkin rauha maassa ja jos ei toisaalla ole niin souwot?

Sainkin illalla yllättäin yötsyvieraan ja tämän päivän ohjelmointi meni vähän uusiksi, mutta haitanneenko tuo. Nuori kaveri tarvitsi vähän " vahtijaa" kun vanhempansa töissä painavat eikä koulutkaan vielä ole " murheena".
No heitetään fillarit veneeseen ja käydään vähän "kylällä" riehumassa/ kaupassa niin hyvin päivä mennee.

Säänkin pitäisi , siis pitäisi olla kohtuullinen elleivät höpölogit taas ennustaneet väärin. Sen on sitten mikä on ja siihen tyytyminen.
Olen enemmän pitkille jaksoille kyllä seurannut välillä tuon AccuWeatherin taulukoita joiden oikeaan osuvuus on kyllä paljon parempaa, nimenomaan pitkissä ennusteissa "suursäiden" muutosten ja liikkuvuuksien osalta.

Täst vaan päivä käyntiin ja hyvää sellaista toiv kaikille.
Määkin kyllä ihmettelen tuota jatkuvaa hellehokemaa. Oma luottoennusteeni on englantilaisten kerran vuorokaudessa tuottama kartta, joka kertoo muutamat oleelliset paramerit 5km, 1,5km ja 0km:n tasoilta. Eikä niistä kovin ihmeitä hellejuttuja saa irti vaikka itkis ja pissais. Mutta meiän metelookit ovat vissiin pakotettuja kohkaamaan hellettä pienestäkin viitteestä lämpimästä ilmasta tällä pallon neljänneksellä, muuten katoaa suosio. Ajolähtö, sanoisin pesiskielellä.
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista huomenta. Näyttää sää suosivan auringonpalvojia, joihin itse en kuulu. Websi mahtaa olla ruskea kuin papu, koska aurinko tarttuu vesillä vielä paremmin kuin maissa, tahtoi tai ei.

Olin taas Meikussa haavahoidossa. Nyt yritetään vähentää käyntikerrat yhteen viikossa. Sehän minulle sopii, jollei haavat ole eri mieltä. On niihin uutta kudosta kasvanut, mutta kyrettiä vielä joudutaan käyttämään katteen erittämisen takia.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Puolipilvistä melkein jo keskipäivää täältä.

Aamupäivä meni sormilastaa etsiessä enkä sitä löytänyt kuitenkaan. Se oli se lyhyt päivälasta, kun osasi piilon löytää. sehän ei meinannut pysyä millään tuossa sormenpäässä, kun oli niin painavakin. Eilen heitin ylhäältä alas jotain pesuun menevää vaatetta alas ja kuulin kolauksen, kun lastakin putosi. Olen sitä etsinyt ja etsinyt, mutta ei löydy. Tulipahan kuitenkin pitkään aikomani lasten lelupaikka, portaiden alla, siivottua ja karsittua jo liian lapselliset lelut pois ja varastoon. Kävin lävitse nekin korit, pohjia myöten mutta ei vaan ollut sielläkään. Se oli lähinnä minulla käytössä silloin kun jumppautin sormea. En tiedä miten nyt uskallan tehtä tuota nivelen taivuttelua, jos luutuminen on vielä kesken. En kyllä lähde hakemaan uuttakaan Töölönsairaalasta, koska ei tässä ole enää kauan kun menen sinne lopputarkastukseen. Täytyy keksiä jotain.

Näin eilen sääksenpesällä "itkuraivopotkuja", yksi sääksi oli syömässä kun toinen vaani lähellä ja sai siepattua sen kalan itselleen, pienen tappelun jälkeen. Tuo ateriansa menettänyt oikeasti potki monta kertaa toisella jalallaan sitä pesän oikealla laidalla olevaa paksua puunrunkoa. Nyt varsinkin se suurin poikanen on tosi ärtsy ja löi kerran emoaankin päähän, kun emo olisi halunnut syöttää. Emo siirtyi pesänlaidalle, niin kuin kaksimuutakin poikasta.

No nyt täytyy yrittää tehdä vielä jotain hyödyllistäkin. Ehdin kyllä jo silittää jotain aamulla. En siis ole ollut aivan laiskana. Niin ja kukkasetkin kastelin ulkona.

Keskiviikkoa toivotellen ja hyvää sellaista. Ei mitään "itkuraivoja" - toivottavasti ei mistään päin.

Minä kyllä "raivostun" tuolle robolle. Se on aivan sietämätön ohituksineen ja vahvistamisineen. Minuako se vain kiusaa?
Ilmianna
Jaa
Eikös tuo sinun haavojesi hoito ole kestänyt kohta jo puoli vuotta. Liekö enää käypää hoitoa ollenkaan. Joku reklamaatio olisi varmaan paikallaan.

Eräs ystäväni saa isossa sairaalassa muutaman viikon välein syövän uusimista estäviä pistoksia. Muutaman viikon välein hänet on myös kiidätetty ambulanssilla sairaalaan keuhkoembolian takia. Ja vasta kolmannella kerralla (potilaan henkeä oli jo korvasta kuunneltava) joku lääkäri oli keksinyt, että tulpat aiheuttaakin po. pistoslääke. Aika kummaa, ettei muka lääkkeen sivuvaikutuksista olisi ollut tietoa. Yleensään niistä on lääkepakkauksessa metrin mitainen lista. Ystäväni on myös laatimassa hoitovirhereklamaatiota.

Aika paljon nykyään kuulee kaikenlaisista hoitomokista. Onkohan niin, että hoitohenkilökunnan ammattitaito on heikentynyt, vai pistääkö henkilökuntapula tekemään kiireessä virheitä. Tai ehkä kyseessä on molemmat yhdessä.
Ilmianna
Jaa
amummu kirjoitti:
Eikös tuo sinun haavojesi hoito ole kestänyt kohta jo puoli vuotta. Liekö enää käypää hoitoa ollenkaan. Joku reklamaatio olisi varmaan paikallaan.

Eräs ystäväni saa isossa sairaalassa muutaman viikon välein syövän uusimista estäviä pistoksia. Muutaman viikon välein hänet on myös kiidätetty ambulanssilla sairaalaan keuhkoembolian takia. Ja vasta kolmannella kerralla (potilaan henkeä oli jo korvasta kuunneltava) joku lääkäri oli keksinyt, että tulpat aiheuttaakin po. pistoslääke. Aika kummaa, ettei muka lääkkeen sivuvaikutuksista olisi ollut tietoa. Yleensään niistä on lääkepakkauksessa metrin mitainen lista. Ystäväni on myös laatimassa hoitovirhereklamaatiota.

Aika paljon nykyään kuulee kaikenlaisista hoitomokista. Onkohan niin, että hoitohenkilökunnan ammattitaito on heikentynyt, vai pistääkö henkilökuntapula tekemään kiireessä virheitä. Tai ehkä kyseessä on molemmat yhdessä.
On se haavojeni hoito kestänyt jo maaliskuun puolivälistä alkaen, jolloin ne viillot klabbiin tehtiin. Pitkistä haavoista on kolmea kohtaa hoidettu, ei siis koko jalan matkalta, onneksi. Ärtyivät varmaan siksi, että tietyt kohdat avattiin uudelleen vuorokauden kuluttua, koska joku kohta tukkeutui jalkapöydän suonesta jo seuraavana päivänä. Parantumattomat haavat ovat kuitenkin heti nilkan yläpuolella, ei jalkapöydässä. Nyt niissä on paranemisen merkkejä, mutta kuten olen kuullut, hoito voi kestää kuukausia.

Olen todennut, ettei reklamaatio hoitovirheestä auta välttämättä mitään. Voi itse joutua maksamaan valtavat oikeudenkäyntikulut, mikäli sille asteelle joudutaan. Eri asia tietenkin, että antaa vain palautetta, ettei jälkihoito mennyt kuin Strömsöössä, kuten yksi lääkäri jo minulle totesi, käyttämättä kuitenkaan tuota strömsöötä, vaan sanaa meiltä.

Hyvää matkaa A-mummu sinulle, joudut istumaan kivisellä penkillä amfiteatterissa, en kadehdi. Pehmusteet ovat tarpeen.

Minäkin näin eilen sen sääksenpesän tappelun, kun emo toi kalan ja yksi nappasi sen. Ei antanut muille mitään, ainakaan sinä aikana kun sitä tilannetta seurasin.

Ja robo kiusaa minua aina, kuten teitä muitakin. Välillä saa ruksata varmaan 100 kuvaa.
Ilmianna
Jaa
Minuakin tuskastuttaa tuo kuvien klikkaaminen. Yleensä kuvan vaihtaminen on auttanut, mutta tänään ei sekään, joten kuvasat toiseen piti vain mennä eikä loppua meinannut tulla ollenkaan.

Jokohan tänään saan nurtsin ekattua. Eilen illalla sitä suunnittelin, mutta kaiken aikaa ruiski vettä, ja suunnitelma siirtyi tälle päivälle. Kohta olisi mentävä lyhennykseen ja pieneen väritykseen, siis kuontalon, ja sen jälkeen voisin taas yrittää. Tai sitten jätän nurtsin siipan iloksi kasvamaan lisää. Hänkin on taas ollut "konsulentti"hommissa, joten kovin terävin kengänkärjin en häntäkään viitsi potkiskella puutarhahommiin. Ja jos ei kukaan leikkaa, niin sittenpä saadaa pian tehdä tääläkin heinää. Lasten hiirulaiset kyllä tykkäävät kuivasta heinästä asunnossaan.

Aamulla onkin sitten tosi aikainen herätys, melkeen vetää vertoja websin aikataululle. Minun pitää olla kentällä jo puoli viiden aikaan, joten herätys on vähintään tuntia aikasemmin. Siippa lupasi heittää. Hän heitti tänäkin aamuna pojan ja miniän kentälle. Heidän piti olla siellä jo kolmen aikaan aamuyöllä. Karmeita kellonaikoja, mutta lentoyhtiölle tietysti tuottavaa pitää koneet ilmassa mahdollisimman paljon. Lomalaisille saa kelvata sika-ajat, jotta reittimatkustajille sitten saadaan inhimillisemmät matkustusajat. Mitähän siitä seuraisi, jos esim. Brysselin vaellukset tehtäisiin yöllä! Himlahaloo ainakin.

Nyt lounasta nokkaan ennen kampaajalle menoa. Siellä saan jäkkärikahvit, joten kotikeitin saa huilata yhden iltapäivän.

Iloista iltapäivää!

PS. Rapunen, ettei se lastasi vain mennyt pyykkien mukana pesukoneeseen!
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA: