Suomen rumin silta Pudasjärvellä

Runaruma

Kyllä on Pudasjärvellä tehty Suomen rumin silta. Karmea betoni muuri, jolla on peitetty Pudasjärven matkailu nähtävyys, Iijoki. Eipä moista keksintöä näe muualla Suomessa. Mitä jää ohi ajavalle turistille mieleen Pudasjärveltä: Hirveät muurit.
Siihen on kuulemma suunnitteilla jotkut valot, jotka on päättäjien mielestä hieno ratkaisu. Ei ole hieno, ei. Muuri hirvitystä hienon Iijoen näkymän peittona ei mikään keksintö pelasta.
Joki esiin!
Käykää päättäjät ajelulla muualla Suomessa, niin näette, että on olemassa hienoja siltoja, jotka eivät peitä upeita vesistöjä ja ovat silti turvallisia kaikille kulkijoille

87

1335

  Vastaukset

  • Se on siinä koska muutamien "kyläakvitistien"penskat on niin tyhmiä,ettäkuulemma jäävät auton alle.Kyllä siitä ennen kulettiin vuosikymmeniä ala-asteelle eikä kukaan jäänyt auton alle.Paikallisen jalkapallomafian edustajilla on pakonomainen tarve saada ääni kuuluviin ja samat ihmiset pääsevät kunnalle eläkehommiin nuorena jonojen ohi.

  • kyllä olen samaa mieltä öykyräpaavon kanssa, saa siihen laittaa vaikka mimmosia valoja niin joki näkymää se EI korvaa. turistit huokailee ja kaupassa pohditaan asiaa miksi pilattiin pudasjärven komein maisema kuusamontien varressa. eikö pudasjärvellä ole muuta vaihtoehtoa sillan kaiteisiin kuin rumat betonit hyi kauhea mitä maiseman pilausta, betonit POIS ja valojen rahoilla uudet kaiteet jotta iijoelle näkyy on sitä muitakin turvallisuus ratkaisuja ja onhan se ollut turvallinen aiemminkin vuos kymmenet sitä pitkin on kuljettu lasten kanssa että nykyajan hömpötystä. vai pelätäänkö maahanmuuttajia???? teillähän niitä on??!!

  • Ihan paikalliset aikuisetkin kulkijat olivat niin hölmöjä että meinasivat ittensä tapattaa kun liikenteen seassa mentiin vain poikittain yli. Muutaman kerran oli lähellä kolahtaa jarrutuksesta huolimatta. Parempi että on aidat niin pysyvät oikeilla kulkuväylillä, aikuiset ja lapset. Oli aivan päätöntä meno välillä, alikulkusillat oli ilmeisesti liian kaukana kun piti oikoa.

   • Montako ihmistä siinä on kuollut 40 vuoden aikana?Ei yhtään.


   • Ruumisko olisi pitänyt tulla että öykurä olisi tyytyväinen.


  • Noilla muureilla on niitä ruumiita mahdollista tullakkin, kun lapset kiipeilevät muurin yli katselemaan , tässä joku kaveri oli muurin päällä ja siitäpä kun ruuhka-aikana tipahtaakin väärälle puolelle. tottapa siinä on jotain kilpailun makua siinäkin. se teräsaita, mikä on sillan jälkeen , olis ollu hyvä, siihen ei voi kiipeillä, ja näkyy jokimaisema läpi

   • Täysin samaa mieltä! Asia on just noin.
    Teräsaita olisi ehdottomasti parempi kuin tuo järkyttävä muuri.
    Tai toinen vaihtoehto, joku siltoihin käytettävä läpinäkyvä pleksi.
    Pois tuo muuri pitää saada!


  • Valituksen määrä on vakio. Aiheet vain vaihtuu. Tuon tyhjänpäiväiseen valittamiseen käytetyn energian kun saisi jotenkin talteen.

   Pudasjärveläisille pitäisi määrätä pakolliseksi jokin positiivisen ajattelun kurssi kun joka ikisestä asiasta löydetään jotakin valittamista.

   Silta on turvallisin mitä voidaan tehdä ja se on hyvä asia, lapsia liikkuu suurin joukoin sillan yli. Jokimaisemaa pitää kyllä mennä katselemaan jonnekin muualle, kuin auton rattiin, saatikka sillalle jossa kulkee lapsia. Siinä pitäisi keskittyä ihan muuhun, kuin joen ihailuun.

   • Mutta kun MUUALTA tulevat vierailija tyrmistyvät, kun näkevät tuon rumiluksen. Ja miten ne lapsukaiset muualla maailmassa selviävät siltojen yli, kun ei ole tehty tuollaisia aitauksia. Ja jos aiemmin oikaisivat puolelta toiselle, niin aina ennen tai jälkeen sillan. Ihan kökkö silta, hävettää.


  • Niin on, ajakaa vain joutuin ohi Pudasjärvestä, mitäpä tänne jää katteleen. Elämme putkessa, kuten näette.
   Tämä on edellisen viestin sisältö. Kiitos, niin teemmekin. Terv. ohikulkija

  • Ajatteleppa siltainsinööri, onhan vaan ihmeellistä, ett mitenhän muualla nuo lapset kulkevat ehyenä ja hengissä siltojen yli, kun missään muualla ei ole tehty tuommosta betonibunkkeria ympärille. Vaan onko pudasjärveläiset lapsukaiset tavallista ketterämpiä kiipeilemään mielestäsi. On tuo kyllä kamala näös.

   • Voisiko olla niin, että muualla sillat on alunperinkin suunniteltu hieman erilaisiksi. Tuo siltahan rakennettiin vanhan rungon päälle joka rajoittaa suunnittelua. Uskokaa ihan huviksenne, että sillan on suunnitelleet alan ammattilaiset jotka ainakin toivottavasti ymmärtävät asiasta vähän enemmän kuin tavan valittaja.


   • Nyt sitä p***aa yritetään peitellä jollain valoilla


  • No rumahan se on kuin P::R:ELE Laittasivat vain Iijoen näkösälle eikö sitä jokimatkailua pitänyt edistää ei eristää ! Noille petoni järkäleille varmaan löyisi parempaa käyttöä ja paikkaa

   • Jokimatkailua valtatiellä koulun vieressä auton ratissa?


  • Meinaatko et lapsukaiset hyppivät ne rakenteet rikki, ni nämä betonibunkkerit tukevat sitä siltaa. Kyllä kai tuo silta on ihmisten ja autojen kuljettavaksi luultavasti tehty, alunpitäenkin. Sullahan taitaa olla lusikka tässä sopassa. Tosi huono maku. Ei mulla muuta

   • No en meinaa vaan sitä, että vanhan päälle kun rakennetaan niin vanha runko rajoittaa mahdollisuuksia. Projekteissa pitää ottaa monta sellaista asiaa huomioon jota tavan tallaaja ei ymmärrä ajatella. mm. lumen poisto, miten poistat lumen noin pitkältä sillalta jos aura ei voi työntää lumivallia reunaa vasten edellään? ei siinä pleksit kestä.

    Kun silta suunnitellaan alunpitäen lapsiturvalliseksi niin siihen voidaan jättää esimerkiksi väli kevyen liikenteen väylään ja lumet voi aurata välistä alas.


  • Silta on käyttöä varten, ei se mikään matkailunähtävyys olekaan. Menkää patsaspuistoon katselemaan kultuuria, jos siitä nyt mtään ymmärrättekään...

  • Kiitos vinkistä. yritimmekin olla tulossa sinne, vaan menemmekin vinkin mukaan jonnekkin aivan muualle. Vaikkapa Rovaniemen ohi ihaillen kauniita maisemia pleksikaiteiden läpi pohjoiseen.

   • Tervemenoa. Ajakaa muutama päivä sitä siltaa edestakaisin ja nauttikaa lomasta. Itse kyllä keksisin kummenpaakin tekemistä kuin sillan ihailu.

    Jos koko paikkakunnan ohi pitää ajaa kiireesti ruman sillan takia niin ei teistä kyllä paikkakunnalle taida muutenkaan suurta iloa olla.


   • No on ainakin yksi tyhmä siltainsinööri joukkossamme...... " voi taivahan jumala" sanoisi Pääherkko jos eläisi.


  • Tuollanenpa se pudasjärvinen asenne on yleensäkkin, että viimenen siellä sit sammuttakoon valot lähtiessään.Sehän siitä tulee kuitenkin. Palvelukin on käydessämme ollut samaa tasoa suunnilleen joka paikassa,että mitä v..a te turistit tänne tuutte ja pakoon, ettei tarvitse sanoa mitään saati palvella, kuin siltainsinöörin asenne, että kiitos käymästä ja hei.

   • En kritisoi muuta kuin joutavanpäiväistä valittamista. Jos koko pitäjän vetovoima perustuu yhden sillan kaiteisiin niin kovin on kapea maailmankuva. Palvelukaan ei ole ollut mieleistä, kumma kun nimenomaan sitä kiitellään yleensä. Yritähän nauttia kesästä vaikka koko maailma onkin vastaan sillankaiteita myöten


  • Minä käyn aina Pudiksella kaupoissa mökille mennessäni, mutta enpä ole jokea katsellut siltaa ylittäessäni. Katson eteenpäin tietä. Niin ja sillan mallista valittajat, osoittakaa valituksenne ELY-keskukselle. Pudasjärvisillä ei ole osaa eikä arpaa millainen silta valtion tielle rakennetaan.

  • Jatkakaahan tyytyväisinä tynnyrissä, niin ei tiedä vaikka joskus tapin reiästä maailmaa näytetään

  • Betoni hirvitys, ruma kuin mikä. Kamala, hirveä, karsea. Adjektiivit ei riitä sitä siltaa kuvaamaan.
   Muualla Suomessa on kauniita siltoja, jotka ovat silti turvallisia.
   Pudasjärven nähtävyyttä, Iijokea ei saisi peittää Valtatien sillalla.
   Jos tuo hirvittävän ruma silta jää tuollaiseksi, muuttakaa Pudasjärvi slogan: betoni hirvitys Pudasjärven elämys

  • Minäkait oon aina luullu että se silta on rakennettu sitä varten että saahaan aijjaa pölistellä auttopelissä join yli. En oo tienny että jotku jääpi katella ällistelemään ompa kommea tai sitte jumalattoman ruma silta. Jyssäyttäsi joku tenoristi taivaalle ne petonit siitä nin näkis minkälainen metakka nousis kun pitäs venneellä kulukia.

   • Juu juu, silta on kulkemista varten tehty. Kaiteistahan tässä keskustelussa on kyse. Siltojen kaiteet ovat muualla Suomessa erilaiset. Täällä ne ovat karseat


   • Ihan normaalit kaiteet siinä on. Sillan rakenteesta johtuen kevyen liikenteen reittiä ei ole voinut tehdä turvalliseksi kuin betoniaidalla erottamalla autoväylästä.


  • Tuo " siltainssiä" esittävä ei ole tainnu saada kaikkia kansakoululuokkiakaan käytyä, koska laukoo noin päättömiä tietojaan sillan kaiteista. Kevyenliikenteen kulkuväylät täyttävät ne normit mitkä niiltä vaaditaankin vaikka Pudasjärven Ii-joen ylittävään siltaan olisi tehty ihan normaalit läpinäkyvät turvakaiteet kuten sadoissa eri paikoissa Suomen tieverkostolla.
   Tässä on kysymyksessä kärpäsen ampumisesta tykillä, ko. kaiteet saatiin aikaan paikkakunnan päättäjien toimesta, kun aikoinaan koulukeskuksen paikkaa valittaessa nykyisen koulupaikan vastustajat väläyttivät vaaratilanteista sillan seutuvilla, tämä "väläyttely" kostettiin.
   Kaiteitten puolustelut esim. talvikunnossapidon helpottamisella ovat vain yritystä sumuttaa
   asiaa arvostelevia, kyllä nykykoneilla silta puhdistuu lumesta vaikka kaiteet olisivat lasia, siistit teräsritiläkaiteet riittäisivät ihan hyvin, näin totesivat myös betonimuurien rakentajatkin.

   • Eiköhän eri kannat ole tulleet jo selväksi. Mikään perustelu ei riitä Suomalaiselle joka on mielipiteensä lukinnut. Ja edellisessä kirjoituksessa tuli selväksi perimmäinen syy aika monen mielipiteelle, koulua ei rakennettu "oikeaan" paikkaan eikä siitä asiasta osata päästää irti. Kuinka kauan jaksetaan olla katkeria?

    Niinkuin joku jo aiemmin totesi niin valtio rakentaa omalle tielleen sellaisen sillan kuin katsoo tarpeelliseksi, ei Pudasjärven koulun paikan valinneet.


  • Niinpä näkyy lujassa ns. siltainssilläki olevan antaa periksi,et prsseesstähän tuo on tuommosta bunkkeria tehä. Oot ollu koulun paikkaa vissiin äänestämässä ku käy nuin kippeesti. lumityöt ja muut hommat, jopa turvallisemmat kulkemiset on tehty noilla pleksi kaiteilla varustetuilla väylillä, jos olet joskus käynyt niin kaukana kotoa, et tiedät, mitä ne ovat ja miten asennettu toimiviksi.

   • No ei se minustakaan sievä ole. En ole väittänytkään. Ja on tullut kierrettyä muutakin kuin tahkoa.


  • Muurit pois ja joki näkyville!
   Pudasjärven häpeäpilkku nuo muuri hirvitykset

  • Kylän paras näkymä peitetty, ihan hullua toimintaa. Eikö laitettais samalla muurit Jyrkkäkoskellekin?

  • Miksihän sitä ei jatkettu koulun ohikki, et pysyy lapset pois tieltä. Olis kiertäneet koko hirsikommuuninki sillä. Vaan kyllä se heille luottaa.

   • Eikö nykyjään piä kaikki mahollinen suojata petoniporsailla? Ainakin lehestä saa semmosia lukia että osalla kuskeista Kaaniat villiypi.


  • Ottakaa nyt mallia Usan Rumpista ku se laittaa kunnon muurit kohta koko maan ympäri. Voittahan te muureilla ympäröidä koko Pudasjärven niin sitte saatte olla aivan omassa rauhassa siellä korpien kätkössä Kajaanista pohjoiseen....eihän se komiaa ole mutta ei kai sen nyt ole enää siellä väliä..

   • Joo mukavahan se oisi olla vaan omalla porukalla. Tahtoo vain nykyjään työntyä nuita ulukopaikkakuntalaisia viisastelemaan. Pysysivät neki siellä missä sattuneet syntymään. Vaan eikun pittää muka matkustaa maaliman ääriin Ypykälle ja vittuilla vaikka sillankaiteista,ja sitte kitistä että saapi huonoa palavelua kun ensin on haukkunu aspalle koko pitäjän.


  • Karmea häpeäpilkku Pudasjärvelle tuo betonibunkkeri silta. Ja siihen rumilukseen vielä jotain valoja suunnittelevat.
   Joki näkyviin, läpinäkyvät kaiteet tai terävsverkko aidat.
   Hävettää tuollainen rumilus silta.

   • Eikait sitä taija sinuakaan kukkaa asseella uhaten pakottaa siitä kulukemaan?


   • Tyhmyys tiivistyy änkyräpaavon typerissä kommenteissa. Jos ei ole asiallista ja fiksua kirjoitettavaa itse asiasta, niin antaisi olla.


   • Se se on kyllä hyvä että jotakuta änkyräpaavon kommentointi sapettaa sen verran että pittää oikein itellähi alakaa kommentoimaan.


   • änkyräpaavo kirjoitti:

    Se se on kyllä hyvä että jotakuta änkyräpaavon kommentointi sapettaa sen verran että pittää oikein itellähi alakaa kommentoimaan.

    elä paavo anna periksi. Kirjota lissää ja pura mieltäsi täällä. Anna palaa vaan.
    Ps. se silta o muuten pirun ruma!!!


  • Eiköhän kannattaisi valittaa ELY-keskukseen, jossa silta-asiat päätetään, eikä huudella täällä tyhjän perään.

  • Maalataan siihen jokimaisema kyllä kelpaa ajella

  • Se silta on ruma!! Siitä ei pääse mihinkään!!
   Se kuvastaa Pudasjärven nykytilaa ja tulevaisuutta. Ei haluta nähdä todellisuutta siitä että kunta on kuihtuva ja kuoleva. Siellä ei haluta katsella sivulle ja huomata että maailma muuttuu eskoseni.

   • Juu. Jokihan onkin kuihtuva ja kuoleva kuin kuntakin.


  • Pudasjärvi kaunis, samoin Iijoki. Mutta sillan saisi purkaa!

   • Veneelläkö joki ylitettäisiin?


   • Siltaa ei ole rakennettu joen ylittämistä varten, vaan kauniin jokimaiseman ihailua varten. Liikenteelle tunneli joen ali!


  • Iijoki näkyviin!!! Kaiteet ovat karmeat!

   • Aja auto parkkiin K-kaupan pihalle,käy osta lootallinen olutta mukaan ja kävele jokitörmälle kahtoa tolijottamaan jokia. Ryypi samalla olutta ja uksi että voi sillankaiteet. Elä kuiten lähe sitte kalijapöhnäsä ajeleen.


  • No nytkö tämä intto hilijeni? Justiin oisi päästy vauhtiin. Silta vaikkei niin komia ookkaa niin onpahan kuitenni silta. Jos ahistaa niin voipihan sen kiertää vaikka Tannilan eli Jongun kautta. Mulle se kyllä luottaa. Tosin en oo mikkää tissiposki muutenkaa.

  • Ajakaa hyvät ihmiset parkkiin Hirsikampuksen parkkipaikalle ja ihailkaa samalla kertaa jokea ja Hirsikampuksen upeaa koulua. Joen yli ajaessa menee n. 3 sekuntia, joten ei siinä ehdi ihailla sen paremmin jokea kuin muutakaan. Ajaessa kun pitää seurata edessä ajavaa liikennettä ja katse kannattaa pitää yleensäkkin eteenpäin ja välillä vilkaista sinne peräpeiliin. Mitä te valitatte? onko elämässänne asiat niin hyvin, ettei ole muuta mistä valittaa.

   • Joo ei tarvi miettiä että mitähän söisi huomenna vain murehtia sillankaiteita. Eikä tarvi hunttailla sitäkään että tekiskö halakoja. Hyvin on asiat Ypykällä.


  • Silta on järkyttävä! Kauhea rumilus.
   Joki esiin, pleksikaiteet tai teräsverkko kaiteet.

   Kamalaa on myös nähdä kuinka koululaiset kiipeilee betoni muurien päälle. Onpa tosi turvalliset kaiteet.

  • Kyl teil sit on karmee silta!! Emmää kyl tommost hyväksyis omaan etelän siistiin kaupunkiin!! Mut teil se kyl käyp hyvin. Ette varmaan edes huomaa kun on ain se karvahattu yksinkerroin silmil ja tupakka savuaa silmiin edes. Nii ja kaljapullot kaikis taskuis jotka sattus oleen ehjii. Ei kai se mulle kuulu mut kerroin mun oikean mielipiteeni kun täs sellaist kaivataa.

  • On se huikea, se silta ja niin turvallisen näköönen. Meidän pitäjään pitää saada koulumme viereen samanmoinen. Mutta epäilen, että siihen tehrään joku kapulasilta ja sitten pitää kersat vierä autoilla kouluun.

  • Sen kyllä tiesi, että betonimuureilla koululaiset kiipeilee. Teräsverkko aita olisi paljon parempi.
   Tuo betonimuuri on hirvein silta viritelmä mitä ikinä olen nähnyt. Eirittäin luotaantyöntävä ja kamalaa mainosta Pudasjärvelle.

  • Hävetä saa tuota rumilusta! No, antaapahan kuvan Pudasjärvestä, ankean ruma.
   Ja siihen jos vielä jotkut koristevalot laitetaan, niin yhä paranee. Sekin kuvaa Pudasjärveä, kaikki ongelmat ja huonot epäkohdat yritetään peittää, siloitella ja lakaista maton alle.

  • Täyttää kuitenkin sen tehtävän mihin on tarkoitettu.Lossinko haluatte?

  • Vaan betoniaidan takana on hyvä silmiltä piilossa kiusata ja käydä tupakilla!!! Ei sitä kannata purkaa. Nimim. Nähnyt molempia tapahtuvan...

   • Aivan kuin kiusaajat ja tupakkiporukat ei keksisi muuta paikkaa jos aitoja ei olisi.

    Miten luulisit autoilijoiden puuttuvan tilanteeseen ilman aitoja?


  • Muistelen että sillon tätä koulun paikkaa kun suunnittelivat oli jossain suunnitelmassa erillinen jalankulku silta viereen. Mihin lie jäi suunnitelma. Tärkein oli saada Daavittilan monumentti näkyvälle paikalle. Asia josta Pudasjärvi muistettaisiin.

  • Jokohan olisi aika haudata tämä aihe lopullisesti. Onhan tästä saanut kitistä jo monta vuotta, eiköhän riitä.

   Sillan kauhistelijoilla pitää ymmärtää, että suurin osa Pudasjärveläisistä on siltaan tyytyväisiä, onko se ihan väärä mielipide?

   Jos betonisuojia alettaisiin purkaa pienen äänekkään valittajaporukan vaatimuksesta niin silloin vasta siltaan tyytyväiset aktivoituisivat. Nyt saa helposti virheellisen kuvan, että suurin osa kuntalaisista vihaa siltaa kun pelkästään kauhistelijat ovat äänessä.

   • Enpä oo vielä tavannu yhtää siltaan tyytyväistä Putasjärveltä. Vielä asun siellä....


   • En minäkään ole tavannut siltaan tyytyväisiä pudasjärveläisiä, Ihmeen hiljaa ne jotka nuo kaiteet saivat läpi... se mikään Ely-keskus ole.


   • Anonyymi kirjoitti:

    En minäkään ole tavannut siltaan tyytyväisiä pudasjärveläisiä, Ihmeen hiljaa ne jotka nuo kaiteet saivat läpi... se mikään Ely-keskus ole.

    Voisiko olla niin, että kun alat vaahtoamaan sillasta jollekin siihen tyytyväiselle niin hän on viisaasti hiljaa eikä lähde vänkäämään kun sillan kauhistelijoille ei ole kuin yksi totuus asiassa.


  • Pudasjärveläiset nöyrtyy herrojen päätöksiin. Missää ole noin rumaa siltaa näköala paikalla. Ei ihme että kunnan asiat on mitä on. Pitäis päättäjät saada vaihtoon

  • Minä luulin ohikulkijana pitkän aikaa, että siinä on siltatyö kesken. Ettei silta ole vielä valmis. Ehdottaisin kyllä, että tekisitte joskus valmiiksi.

  • Hyvä silta, uskaltaa pienten lasten kanssa liikkua joen yli. Oli ihme ettei sattunut mitään ennen kun ei ollut mitään suojaa. Ajatelkaa ihmiset edes joskus muutakin kuin itseänne. Onko se nyt täysin välttämätöntä saada nähdä kaikki nähtävyydet autossa istuen?

  • Pudislaiset taitaa olla kahjompia ku muualla, ku pittää tuommoset bunkkerit olla, etteivät tipu jokeen. Kumma ku ei muualla tarvita, vaikka isompiakin jokia on olemassa

   • Piti sitten kommentoida vaikket tiedä asiasta mitään. Betonisten suojien takana on jalkakäytävät joita pitkin kulkee satoja lapsia kouluun ja kotiin päivittäin muiden jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden lisäksi. Suojat on heitä varten.

    Lisäksi ne on noin järeät sen takia, että pitkältä sillalta saadaan aurattua lumi pois kun aura voi työntää lumivallia betonisuojaa vasten edellään. Siinä ei pleksit ja verkkoaidat paljon paina. Lisäksi pleksistä näkisi läpi korkeintaan pari kuukautta kun ajoviiman pyrittämä pöly ja hiekka olisi hionut ne läpinäkymättömiksi.

    Vieläkö pitää yksinkertaistaa?


  • Käyppä varsin katsomassa ihmisten ilmoilla, miten niistä tehdään lumityöt, hyvin on onnistunut. Plexejä ei muuten laiteta ajoradalta lähtuen, ne ovat siellä päälläviistossa, etteivät ne sinun lapset pääse hyppimään jokeen , vaikka ei betoniseiniä olekkaa, tukevat verkkoaidat riittävät muualla niin autokaistan kuin reunan puolellakin, mut eihän ne täällä riitä.

   • Elyllä oli kolme perustetta betonikaiteille.
    1. Meluvalli, liikenteen äänten vaimentaminen....
    2. Turvallisuus, betonikaiteet estävät lasten pomppimisen tien yli mistä sattuu...
    3. Lumen auraus, ei roiskita lunta kevyen liikenteen väylälle....

    Harmi vaan, että kaikkialla muualla Suomessa nuo asiat on ratkaistu paljon fiksummin, maisemaa pilaamatta.


  • Nuita ongelmia ei tosiaan ole ollut isojenkaan jokien silloilla milloinkaa, jokeen menee joka haluaa,oli kaiteet mitä hyvänsä. Lapsilla ei mitään ongelmaa, vaikka kulkevat kouluun yli noista, ja lumitöiden ja roiskimisten kans ei myöskään mitää ongelmaa. Tuon vertasella pätkällä ja tuolla liikennemäärällä ei myöskään melua ehdi tulla Mutta kyllä nuo luottaa tänne.

   • Mistä olet saanut käsityksen, että betonisuojat on sitä varten, että joku ei putoaisi jokeen?


  • Mutta on se mukava ajaa polkupyörällä siltaa pitkin kevyenliikenteenväylällä kun ei rapa lennä silmille eikä melu häiritse.

  • Tuntuu että muilla mailla suunnitellaan tälläiset paikat että on näyttävän näköiset. Saa turistit edes sen hetken ihailla ohi kulkiessaa. Nyt tällä betoni möhkyllä tuntuu olevan oma porukka joka sitä kehuu. Kait se on niille hyvä jotka sattuu asumaan koulun puolella jokea.

   • Kysymys on siitä, että silta on hyvä tarkoitukseensa. Todennäköisesti paras ratkaisu mitä vänhalle rungolle voitiin tehdä. Kauniiksi sitä ei ole kai kehunut kukaan. Pitää osata erottaa tunneperäinen jumiutuminen asiaan faktapohjaisesta suhtautumisesta.

    Toinen tarina on, että oliko välttämätöntä tehdä jalkakäytävät molemmin puolin? Toinen reuna olisi voinut jäädä avoimeksi ja ajorataakin olisi saanut leveämmäksi. Ei montaa kymmentä metriä olisi ollut pidempi matka mennä alikulusta toiselle puolelle ylittämään jokea.


  • Herkkä aihe tuntuu olevan kun pitää poistaa kaikki poikki puoleiset vastaukset. Rumaha se on ei sitä voi kieltää. Muutosta ei tule jos ei kukaan valita.

  • Silta keskustelu jäänyt vähälle. Iikkarin aprilli juttu oli ihan ok melkein menin lankaa. Tähän ei varmaan täältä löydy vastausta, että onko kaitelle muuta suunitelmaa suunnutteillakaan.

  • Silta sopii Pudasjärven ympäristöön täydellisesti. Teillä on muutenkin niin kaunis taajama.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Näin valtuuston varajäsenenä voin sanova että 1,5 m korotusosa ei välttämättä poista tätä ongelmaa täysin.


  • On ainakin koulunpaikan määränneen kunnanjohtajattaren monumentti saanut julkisuutta ja keskustelua. Ei kuitenkaan liittänyt meitä ouluun niinkuin jotku tällä palstalla pelotteli meille käyvän.

   • Edelleenkin sillasta itkeminen johtuu koulun ”väärästä” paikasta. Vaikka koulu olisi Oulun puolella jokea, niin lapset siitä yli kulkisi ja turvallinen koulutie täytyisi olla.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   93
   3779