Säkylän Kalasataman myymälä joutuu lopettamaan

kalaliike

Säkylän Kalasataman myymälä joutuu lopettamaan toimintansa kiristyvien säännösten ja määräysten takia.

Leppäsavun käyttö kalan kasvatuksessa kielletään ja kalan maku kärsii jos kala savustetaan sähköllä.

Kalaliikkeen kalojen savustusta ei saa enää jatkaa omakotitalon yhteydessä olevassa kalan savustamossa.

Kalaliikkeen omistajalla on ollut kalaliike 34 vuotta Säkylässä ja hänen tyttärensä on ollut kalaliikkeessä töissä ilman kesälomia 17 vuotta. Kalaliikkeen omistajan mies on ollut apuna kalaliikkeen toiminnassa vaikka on ollut vuosia sairaseläkkeellä.

Kalaliikkeen omistajan tyttären pitäisi tehdä suuret investoinnit jotta voisi jatkaa kalaliikkeessä toimintaa ja palkata 2 työntekijää koska hänen äitinsä sairastui vakavasti tämän vuoden alkuvuodesta.

Yrittäminen loppuu monelta kiristyvien säännösten ja määräysten takia sekä liian suurten investointien takia.

Moni yrittäjä joutuu tekemään 16 tuntista työpäivää ilman lomia.

Kuinka nuori uskaltaa alkaa yrittäjäksi kun työpäivä on huomattavasti pidempi kuin muilla työntekijöillä ja liian suurten investointien / kiristyvien säännösten ja määräysten aiheuttamat muutokset yritykseen luovat suurta epävarmuutta
siitä kuinka kauan voi olla yrittäjänä?

8

810

  Vastaukset

  • Kolvaan kala lopetti Euran myymälän 1.7.2017. ja avaa Säkylän myymälän 4.7.2017. entisessä Säkylän Kalasataman myymälän tiloissa?

   Sisäpiirin tietoa ;)

   Onko kalavalikoima yhtä suuri kuin entisessä Säkylän Kalasataman myymälässä?

  • Loppu hyvin kaikki hyvin. Se ihmetyttää, miksi kalasataman lopettamisesta saatiin aikaan niin isot otsikot jos kerran liike jatkoi toimintaansa lähes heti!!!

  • Säkylän Kalasataman myymälän toiminta ei jatkunut millään muotoa vaan loppui. Kolvaan kala täysin eri yritys eikä laisinkaan niin tunnettu.

  • Ällästä nyt saivartelet siellä...

   • Eikö 'hauki-on-kala ymmärrä että uusi jatkaja on eri yritys? Ei ole 'kalakaupan' kommentti saivartelua. Yrityksillä on omat historiat ja tarinansa. On uutisjuttuihin ja kirjoitteluun aihetta, kun noin pitkäaikainen ja vakiintunut yritys lopettaa toimintansa! Oli mahdollista, ettei kalan ja kalatuotteiden myynti olisi jatkunut missään muodossa tuossa paikassa. Hyvä että toimintaa jatkaa toinen yritys.
    Ne jotka mollaavat pienyrityksen maksukorttien kelpaamattomuutta, eivät ymmärrä, mitä haasteita tai kustannuksia käyttöönotosta voi koitua. Kalaliikkeen tapauksessa saattoi nähtävissä olla toiminnan lopettaminen, myös vakiintunut tapa pyörittää toimintaa käteismaksuilla. Muutama vuosi sitten tuollainen nykyaikainen maksusysteemi saattoi maksaa toista tuhatta euroa. Käyttämäni parturi siirtyi käyttämään korttinansa vasta kun järjestelmän ja laitteen käyttöönotto oli halventunut. Kuvitelkaa vain, kuinka monta päätä pitää parturoida yhden hengen parturiliikkeessä n. 20 euron hintaan, jotta työstä saatavalla tuotolla saisi hankittua puolentoista tonnin maksupäätteen!


  • Kolvaan Kalalla on erittäin hyvä valikoima erilaista kalaa tarjolla joka päivä, ja maku ei häviä edeltäjälleen ainakaan yhtään. Niin, ja niillä onnistuu muuten ostokset pankkikortillakin toisin, kuin efeltäjällään. Miksiköhän.. :)

  • Jos nyt joku viitsii väittää, että sähkösavustettu kala on edes lähes yhtäläistä perinteisen puu-uunin rinnalla, niin ei tiedä kalasta juuri mitään. Tuota kortti maksun puutetta selittää paljon myös siitä koituvat kustannukset. On useammastakin paikasta jo poistettu käytöstä edellä mainitusta syystä.

   • Ihan yhtä hyvää on kuin puillakin tuotettu. Minä ainakaan huomaa eroa ja olan kalaa syönyt aina paljon!
    Mitä korttimaksuihin tulee niin omien havaintojeni mukaan ne ovat lisääntymään päin eikä vähenemään, koska nykyaikana suurin osa kuluttajista maksaa kortilla.
    Vahva epäilys että edellisen omistajan aikana korttimaksupäätteen puute johtui aivan muista kuin kustannusten noususta.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   171
   6064
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   350
   5066
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1589