Sätkätupakan hinta

veroaveroa

Yleensä kääräsen sätkän sininen west joka maksaa 5.40eur ja eilen sitten lähikauppaan ni eipä ollut sinistä westiä niin sininen smart huh ja hinta 6.40eur ei helvetti valtion verotuskäytäntöä, joskus kaun sitten ihmisethän poltti aromaa ja säästö tavalliseen tupakkiin melkoinen. Nooh onneks sätkäpaperit virosta ettei niistäkin sikahintaa joudu maksaa.

23

596

Vastaukset

 • Miksipä ei, täytyykin perehtyä mitenkä käytänössä toimisi.

  • Säästäisit paljon enemmän kun lopettaisit syöpäkääryleiden polton kokonaan. Keuhkosyöpä on vittumainen tapa kuolla. Hoidot harvoin tehoavat, ovat raskaita, kipulääkitystä saa mutta on kaikkea mahdollista muuta vaivaa. Tämä ei ole vittuilua, pari kaveria keuhkosyöpään kuollut. Toinen 55 vuotias, toinen kuuskymppinen.


  • Harkinnassa kylläkin on lopettaminen justiin terveysasioiden takia.


  • Tupakanpolton lopettaminen olisi elämäsi fiksuimpia tekoja.


  • SAMAA MIELTÄ KOSKEE MYÖS ITSEÄNI. ON VAAN VITUN VAIKEAA ...AJATUS OIKEA KANNATAN..


 • Vähennän prkl käryttämistä tai saatana lopetan kokonaan kun en helvetti valtion verotus kusetukseen tyytyväinen

 • Harvat korkeasti koulutetut enää tupakoi... Tässäkin asiassa todennäköisesti se 10% kansasta jatkaa aina vain ja kuormittaa yhteiskuntaa turhaan aiheuttamillaan terveydenhuollon kustannuksilla.

  Tiedoksi tietämättömille, että siitä on tutkimustietoa, että tupakan verotuotot on huomattavasti pienemmät kuin tupakan yhteiskunnalle aiheuttamat sairauksien hoitokustannukset.

  • Tupakan verotulot kyllä kattavat hoitokustannukset. Haitat alkavat ilmetä vasta kun on poltettu 20-40 vuotta, siinä ajassa on paljon veroja maksettu. Eikä kaikille haittoja tule, vain puolet kuolee tupakan aiheuttamiin sairauksiin. Näistä suurin osa kuolee ennen eläkeikää, eläkemaksuissa säästetään. Kansantalouden kannalta tupakointi ei tule kalliiksi.


  • Verot.maksettava kirjoitti:

   Tupakan verotulot kyllä kattavat hoitokustannukset. Haitat alkavat ilmetä vasta kun on poltettu 20-40 vuotta, siinä ajassa on paljon veroja maksettu. Eikä kaikille haittoja tule, vain puolet kuolee tupakan aiheuttamiin sairauksiin. Näistä suurin osa kuolee ennen eläkeikää, eläkemaksuissa säästetään. Kansantalouden kannalta tupakointi ei tule kalliiksi.

   Niinpä. Kaveri sairastui kolme kuukautta ennen eläkeikää ja ehti puoli vuotta olla eläkkeellä. Se keuhkosyöpä vie nopeesti, se on 10-15kk diagnoosista useimmiten.

   Tupakkavero on noin 51%, eli hyvinkin pari euroa päivässä siitä 15-vuotiaasta 65-vuotiaaksi. Eli 50 vuotta. Eli noin 40000€ per tupakoitsija. Ja ne eläkepennoset luonnollisesti säästyvät ja siitä se iso säästö tuleekin. Eikä tarvitse olla vanhusten hoitokodeissa parhaimmillaan sitä 15 vuotta elämän loppupäässä kuluttamassa yhteiskunnan varoja, eikä lonkkia tarvitse leikata eikä liioin kaiheja.

   Siinä sille aikaisemmalle "lukutaitoiselle" kommentoijalle miettimisen aihetta.


 • henki lähtee, poltit tai ei. henki lähtee terveellisellä elämällä myös. kovin tasa-arvoista, myös kun ahne rikas kuolee myös.

 • Kyllähän niitä löytyy jotka polttanut vuosikymmeniä ja kuolevat aivan johonkin muuhun sairauteen.
  Valtion mielestä mikään rahamäärä ei kata kustannuksia. Esimerkiksi aikuisiän diabetes johtuu hyvinkin elintavoista eikä välttämättä sellaisia jotka tupakoivat.
  Veroa tungetaan sellaisiin tuotteisiin mihinkä helppo lisätä.

  • Kyllä tupakka tappaa ihan oikeasti ja siksi sitä pitää verottaa. Vain luonteeltaan heikot ja sivistymättömät polttavat tupakkaa.


  • Juu kyllä muitakin luonteen heikkouksia löytyy ja mikä sen hinta on ni ylipaino elikä syöminen. Diabetes räjähtää käsiin.


  • täysinturhaatupakoida kirjoitti:

   Kyllä tupakka tappaa ihan oikeasti ja siksi sitä pitää verottaa. Vain luonteeltaan heikot ja sivistymättömät polttavat tupakkaa.

   Esimerkiksi alkoholia säännöllisesti käyttävät ihmisethän vissiin sitten ovat todella sivistyneitä ja henkisesti vahvoja?
   Enkä nyt puhu ainoastaan näistä alkoholisteista, vaan näistä, jotka "rentoutuvat" raskaasta työviikosta ryyppäämällä viikonloput. Ottamalla töiden jälkeen pair/muutaman "rentouttavan" joko kotona tai baarissa jne jne.
   Ja alkoholihan ei ole epäterveellistä. Eihän???
   Sehän ei tuhoa esimerkiksi maksaa ja munuaisia siinä, missä tupakka mm. keuhkoja. Eihän???
   Sama koskee juuri näitä kaiken maailman pullaperseitä ym, jotka mässäilevät joka päivä herkkuja ja ylipäätäänkin mässäilevät eivätkä edes kuntoile vetämiään kaloreita millään tavoin pois.
   Sitten loppuvuodet mennään diabeteslääkityksen varassa jne.


  • Järkyttäviä elintapoja jo pelkästään niillä jotka eivät tupakoi, sokeria,rasvaaa ja tietenkin liikkumattomuus niin sopii hyvin tänne köyhyyspalstalle.


 • Jätin tupakin noin 15 vuotta sitten ja sen jälkeen ylipainoa kertynyt jonkin verran, pituutta on 176cm ja painoa 184kg.

  • Ihannepainotaulukon mukaan sinulla ei ole ylipainoa, olet vain 50 senttiä liian lyhyt.


  • Joku väitti mulle että lihavuuteni syy mukamas se että juon litran kuohukermaa päivässä ja mukamas siinä että paistan runsaassa voissa ranskanperunat.


 • Pituus on balanssissa painon kans melkein.
  8 killoo pudotat.
  Onnistuu pelkällä vaa'an tuijotuksella,kun teet sitä tarpeeksi kauan.

 • Onneksi onnistuin lopettamaan sauhuttelun. Eipähän niitä vähäisiä varoja mene enää siihenkään...

 • Ihan hyvin että pystyit lopettaan ni säästyy rahoja tai menee muuhun. Kyllä tupakointi ja kaljottelu nielee rahoja.

 • 2 vuotta mennyt aloituksesta niin west sätkätupakki maksaa nyt 7 euroa. Eipä ihme että sillon tällön jää henkilöitä tupakin salakuljetuksista

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  200
  4347
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  32
  1690
 3. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  46
  1453
 4. Tulipolttaaa...

  Liehuletti poltti viimeyönä parakkinsa,eikö pitäisi viiä suletulle.
  Haapavesi
  29
  554
 5. Autogallup

  Millainen on kaivattusi auto. Väri ja merkki?
  Ikävä
  71
  504