Nyhkälänharjun lähiliikunta-alue

Karkkilalainen

Avointa keskustelua Nyhkälän koulun lähiliikunta -alueesta. Valmistelu työtä on tehty puolitoista vuotta ja kaksityöryhmää on valmistellut asiaa . Hankesuunitelma on hyväksytty ja työpiirustukset on hyväksytty. Valtuusto hylkäsi 19.6. 2017 aloiteluvan ja ailpailutuksen.

10

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turvallans-salimäenkarul

      Onx siäl maxuton wifi?
      Noit pokemonei aattelin, tai vaikka potkupalloo... tai lämäreit kaukalon reunaan talvell...

    • karkkilalainen

      Nyhkälänharjun lähiliikunta-alue. Pyydetään avointa keskustelua. Sitä tulee tässä.Kokoomus teki valtuustoaloitteen. 29.9. 2014. Matka jatkuu Kaupunginhallitus 6.10.2014. Tekninen lautakunta 19.3.2015. Kaupunginhallitus 11.5.2015. Tekninen lautakunta 22.9.2015. Matkaa jatketaan. Kaupunginvaltuusto hyväksyi 12.12.2016. 300.000 Euroa vuodelle 2017. ja esitti 2018 300.000 Euroa mikä hyväksyttiin. Perustettiin ensinmäinen työryhmä. aloitti toimintansa 26.7. 2016. kokoontui 5 kertaa. saatiin esitys valmiiksi. Järjestiin yleisö tilaisuus 27.9. 2016. Matkaa jatketaan. Haetaan tasapuolista ratkaisua perustetaan uusi työryhmä Kaupunginvaltuusto nimeää kuusijäsenisen valtuutetuista koostuvan ohjaustyöryhmän. Ryhmä aloitti 1.3.2017 - 7.3.2017. Pidettiin uusi yleisötilaisuus 23.3.2017. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen 27.3.2017. Kaupunginvaltuusto kokoontui 30.3.2017 hyväksyi hankesuunitelman. Kaupunginvaltuusto hyväksyi toteutuspiirustukset 8.5.2017. Matkaa jatketaan. Maapohja tutkimukset on tehty ei ongelmia Syväporaukset on suoritettu 79.99.ei havaintoa pohjavesistä. Maarakennstyö urakoitsijan valinta. Halvin tarjous hyväksyttiin. 1.6.2017. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen 5.6.2017. Valtion osuus on 110.000 Euroa. Sitten astui kuvaan uusi valtuusto . 19.6.2017. Mikä palautti uudelleen valmisteluun . Nyhkälän harjualueen lähiliikuntapaikan maanrakennustyön urakoitsijan valinnan. Siellä oli joitakin saatesanoja millä ei ole mitään merkitystä. Poliittinen ilmapiiri tuntuu joiltakin 1960 luvulta. Muutama siipi puolue on takataskussa& Tässä lykäisyydessään .

      • Mielipiteeni

        Kyllä olisi kirveellä töitä tämän nykyisen valtuuston käyttäytymisessä. Ei anneta lapsille edes kunnollista koululiikunta-aluetta ,joka olisi palvellut koko liikkuvaa karkkilalaisväestöä. Vanhat kääkät vain himoitsevat sen romutöllin perään.


      • lasselasse

        Niin. Kaltaisesi idiootit eivät ymmärrä demokratiaa. Kun kansa ei halua käyttää miljoonaa euroa kentän madaltamiseen ja pysäyttää virkamiesdiktatuurin äänestämällä valtuustoon ihmiset jotka uskaltavat toteuttaa demokratiaa=kansanvaltaa, niin sinä alat parkumaan, että kuntalaisia edustava valtuusto määräilee virkamiehiä. Lasten ja aikuisten liikuntaan panostaminen ei tarvitse miljoonien investointeja.


      • Mielipiteeni

        Tämä lasselasse taitaa kuulua juuri näihin idiootteihin jotka ovat sotkeutuneet Karkkilan kommunistiseen klaaniin . Kun lähidemokratialle annetaan liikaa valtaa niin tulos on juuri sitä mitä se täällä Karkkilassa nyt on. Ajatusmaailma pyörii vain omien kuvitelmien ympärillä ja kehitys mikä ympäristöpaikkakunnillakin vallitsee jää täällä vain haaveeksi.


    • tokoi1

      Muutama komentti aiheesta.
      Sana demokartia = kansan vallan kayttöä eli kansan valtaa johon esim. Karkkilassa kuuluvat kaikki
      Sana politiikka = yhteisten asioiden hoitamista
      Molemmat sanat tulevat kreikan kielestä

      Atlantin toisella puolella Yhdysvalloissa toteuttaa nykyinen presidentti myös kansan valtaa. Trumpin mielestä hänellä on oikeus repiä alas kaikki aikaisempien hallintojen tekemät ratkaisut Yhdysvaltojen kehittämisessä. Esim. Obamacaren purkaminen ja irtisanoutuminen kansainvälisestä ilmastonsuojelusopimiuksesta. Tämähän on ilkeämielistä ja alhaista politiikan toteuttmista jossa ei oteta huomioon kuin oma vallanhalu.
      Kreikassa on lähes vuosisadan ajan ollut vallalla toimintatapa jossa uudet vallanpitäjät irtisanovat kaikki vastapuolen ihmiset jotka ovat valtion hallinnossa töissä. Ja tämänkaltaisen vain oman puolueen vallan säilyttämisen johtaneet toimintatavat ovat johtaneet Kreikan nykyiseen kriisiin.

      Karkkilassa 60 - ja, 70 - luivuilla ja 80- luvullakin olivat vallassa vasemmistolaiset ( kommunistit ). Kommunistit estivät uusien yrityksien tulemisen Karkkilaan ja estivät samalla Karkkilan elinkeinoelämän monipuolistumisen. Syystä että pelkäsivät uusien ihmisten muuttamisen Karkkilaan joiden ajatusmaailmaan ei sopinut kommunistinen ideologia. Ns. Höökin montussahan oli helppo pitää työläiset rivissä pelottelulla ja painostuksella. Minkäänlaista rivistä erottautimista ei hyväksytty. Eli myös kaikenlainen kehitys oli kielletty. Kommunistin ym. vasemmistolaisten tunnuslausehan on edelleenkin se että " jos et ole meidän puolella olet meitä vastaan".
      Samaa toimintamallia jatkaa vasemmistoliitto Karkkilassa. Joskin vasemmiliitto yrittää nyt verhota vallanhalunsa vetoamalla yhteistyöhön kaikkien osapuolien kanssa. Mutta todellisuudessa asia ei ole näin . Vasemmistoliitto toteutta Trumpin mallia Karkkilan politiikassa. Eli revitään alas kaikki aikaisempien valtuustojen työ oman egon kohottamiseksi.
      Tämä on surullista Karkkilan kehityksen kannalta sillä Karkkkilan asioita pitää hoitaa suunnitelmallisesti pitkäjänteisin tavoittein.
      Toivottavasti Karkkkilasta ei tule TRUMPLANDIAa jossa oma vallanhalu menee Karkkilan yhteisen edun edelle. Nyt ennusmerkit ovat huonot!!

      • lasselasse

        Niin. Jos ihmiset olisivat äänestäneet sellaisen valtuuston, joka olisi jatkanut suunnitellun "lähiliikunta-alueen" toteuttamista, Tokoi1 olisi todennut, että kansa on puhunut pulinat pois ja leimannut vähemmistöön jääneet vastustajat metelöiviksi, demokratiaa vastustaviksi anarkisteiksi.

        Demokratiavastaisuushan on nykyään laajemminkin vallalla länsimaissa, kun äänestäjät eivät toimi itseään parempina ja viisaampina pitävien, eliittiin kuuluvien tai sellaiseksi itseään luulevien näkemysten mukaan valtavasta manipulaatiosta huolimatta, itketään suureen ääneen kuinka kansa on "äänestänyt väärin", asiat ovat liian monimutkaisia tavallisen kansalaisten ymmärtää jne (he kyllä itse tietenkin ymmärtävät asiat), joten kansalaisten vaikutusvaltaa tulisi heidän mukaansa rajata, ehkä jopa äänestämisellä vaikuttamista kaventaa.

        Nimimerkin "Mielipiteeni" kirjoitus on yhtä perusteetonta, tunteellista paatosta kuin Tokoi1:n kirjoitus, joka asia-argumenttien sijasta keskittyy omien väittämien ja ennakkoluulojen käyttämiseen "perusteluina" näkemykselleen. Kirjoittaja surkuttelee lähidemokratialle annettua "liiallista valtaa", onhan se järkyttävää että kansalaiset saavat päättää oman elinympäristönsä (paikkakuntansa) asioista itse, aivan kuten EU:ssa aiheuttaa valtavasti vaikeuksia se, että valtioilla on vielä sen verran itsenäisyyden rippeitä jäljellä, että kansat voivat omalla äänestyskäyttäytymisellään vaikuttaa EU:n kehitykseen ja toimintaan.

        Loppujen lopuksi tulemme siihen päätelmään, että vaikka demokratia vesitettäisiin pelkkään äänioikeuteen harvoissa vaaleissa, vailla muita demokratiaan kuuluvia kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia, joudumme vähitellen rajaamaan äänioikeudenkin vain harvoille ja valituille, vaikkapa älykkyyden, varallisuuden tai kenties vielä jonkun fiksumman perusteen nojalla, sopisiko Tokoi1:lle ja "Mielipiteeni" nimimerkeille äänioikeuden myöntäminen esim. yhteiskunnallisen koulutusohjelman perusteella, jossa kansalaisille opetettaisiin yhteiskunnallisten asioiden perusteet, sekä "oikeat" arvot ja näkemykset asioista :)

        Tokoi1 kirjoitti: "Kommunistin ym. vasemmistolaisten tunnuslausehan on edelleenkin se että " jos et ole meidän puolella olet meitä vastaan".

        Taidan olla niin nuori, etten tunne kommunismin historiaa muistaakseni heidän käyttämänään tuota lausetta. Viimeksi muistan kuulleeni kyseisen julistuksen taannoisen Yhdysvaltain presidentin George W Bushin suusta, kun hän kertoi Jumalan kehottaneen häntä hyökkäämään Irakiin ja sitä ennen Afganistaniin. Jumalankin piikkiin siis ihmiset laittavat monia asioita saadakseen enemmän painoa sanoilleen. Mitähän Luojamme siitä mahtaa tuumata...

        Itse en ole kommunisti, ateistin enkä edes vasemmistolainen. Jotenkin olen kuitenkin oppinut yhdistämän kommunismin ja vasemmistolaisuuden sosialismiin, jota tukevat ihmiset ovat hyvin hanakoita käyttämään muilta veroina ja maksuina kerättäviä varoja omien tavoitteidensa toteuttamiseen, muiden kukkarolla kun on niin helppo käydä. Kapitalismi tuo taas mieleen ideologian, jossa mahdollisimman vähän ihmisten tuloista ja varallisuudesta sosialisoidaan yhteiseen käyttöön.

        "Tokoi1" ja "Mielipiteeni" eivät ole esittäneet varsinaisia asia-argumentteja Harju -hankkeen puolesta, lähinnä kehäpäätelmän tasoisia väittämiä, joilla olette "perustelleet" näkemystänne ja samalla "todistaneet" vastaväittäjät kehityksen vastustajiksi, kommunisteiksi ym., katkeraa demokratian vastaista puhetta.

        Karkkilan liikuntapalvelut, vetovoimaisuus ja kehitys ei ole tästä Harju -hankkeesta kiinni. Teille on vain syntynyt vankkumaton usko asiaan, sitä muiden samaa mieltä olevien kanssa asiaa omassa kuplassanne puituanne. Hyvin tyypillinen joukkopsykologinen ilmiö, kun aletaan uskomaan omaan näkemykseensä ehdottomana, ainoana ja oikeana totuutena, nähdään eri mieltä olevat vain ilkeämielisinä, oman vallanhalun toteuttajina, kuten Trump viittauksesikin osoitti.

        Omassa ainoan oikean totuuden hurmoksessanne ette kykene näkemään, ettei ainoana, kiistattomana totuutena pitämänne asia olekaan välttämättä oikea. Sen vuoksi teitä ahdistaa niin Harju -hanke, Brexit kuin Trumpkin. Ihmiset ovat äänestäneet eri tavoin kuin teidän ylimaallisen tietämyksenne mukaan kaikkien tulisi käsittää. Voin kertoa teille, ettei tämä johdu liiallisesta lähidemokratiasta, se ei johdu kansalaisten tietämättömyydestä ja ymmärtämättömyydestä liian monimutkaisissa asioissa.

        Ristiriita mielessänne johtuu siitä, että te itse ette ole perehtyneet erilaisiin näkemyksiin ja kaikkeen saatavissa olevaan tietoon, olipa kyse sitten paikallisesta Harju -hankkeestamme, Brexitistä tai Yhdysvaltojen vaaleista ja sen taustoista. Jos olisitte, tietäisitte etteivät itsestään selvyyksinä ja tieteellisinä tosiasioina pidetyt asiat olekaan niin aukottomasti todistettuja ja käsittäisitte eri tavoin kanssanne ajattelevien argumentteja paremmin. Lopulta päätyisitte siihen tulokseen, että mahdollisimman laaja demokratia on kuitenkin paras järjestelmä, kaikkine puutteineen.


    • Karkkilalainen

      Tokoi 1 Olet oikeassa kun puhutaan Karkkilan poliitisesta eliitistä vanhoista . SKP- SKDL. ja Uudesta Vasenmistoliitosta. Poliittinen elämä kulkee samaa latua kun se kulki 1950- 60- 70-80. lukua. On tämä Karkkila niin surullinen paikkakunta siinä mielessä kun ajatusmaailma ei kehity. Samaan henkäykseen sama porukka ihmettelee kun asukas määrät vähenevät . Kiitän Tokoi 1. Totuuden julkaisemisestä. Tähän lopuksi Karkkilan väkiluvun kehityksetä . 1969 asukkaita oli 8548 on vuosi 2017 asukaita on 8910.

    • SUkk6

      Ihan hyvin se on toistaiseksi päätynyt menemään. Huonosti meinasi kyllä käydä kun eräs suojatyöpaikassa oleva päättäjä koitti keinotella haluamansa läpi:

      - Urakoitsijan kilpailutusta vääristeltiin isolla kädellä jotta pelikaveri saisi urakan ja lihottaisi pussiaan sen kautta.
      - Valtuuston kokouksessa päätetään että valtuusto päättää töiden aloitusluvasta, mutta pöytäkirjoihin kuitenkin kirjataan päinvastoin - että kaupunginhallitus tekisi tämän päätöksen. Sattumoisin kyseisen kokouksen tallenteita ei saada "teknisen vian takia".
      - Tietoa urakan maarajoista tiedostaen vääristeltiin, jotta lopputulos näyttäisi kansan silmään kivemmalta. Tämä näkyy myös fiktionaalisissa madalluskuvissa, joissa on paljon virheitä.
      - Budjetista jätettiin tarkoituksella useita asioita huomioimatta, jotta madalluksen hinta-arvio kuulostaisi hyväksyttävämmältä.

      Jne. Onneksi nyt on suunta oikea. Pari henkilöä tosin ansaitsisi päästä valtion laitokseen hetkeksi miettimään asioita.

      • lasselasse

        Niin. Kyllähän homma on haissut alusta asti ja perustelut hankkeelle ovat olleet sen mukaisia. Kun kunnollisia perusteluita ei ole ollut, on vedottu tunteenomaisiin kehäpäätelmiin; Ensin esitetään väittämä, että harju hanke on ainoa oikea ja välttämätön ratkaisu Karkkilan vetovoiman lisäämiseksi ja koululaisten nykyajan mukaisen liikunnan järjestämiseksi. Sitten sanotaan vasta-argumentoijille, että he estävät Karkkilan vetovoiman lisäämistä ja kunnollisten liikuntapaikkojen järjestämistä koululaisille, koska "harju hanke on ainoa...".

        Kuulee toki aikuisiltakin varsin koomisia vaatimuksia, ottaen huomioon, että asumme tällaisella luonnonläheisellä pikkupaikkakunnalla. Joku vaatii juoksuportaita, vaikka paikkakunta on täynnä jyrkkiä rinteitä joissa voi kirmata. Ja jos ne portaat haluttaisiin, niin kaupunki ja rakennusvalvonta voisi toimia joustavasti ja osoittaa paikan, minne jokin kansalaisjärjestö tai muu vapaaehtoisporukka voisi ne laittaa. Tätä voisi soveltaa laajemminkin harraste- ja vapaa-ajan palveluiden tuottamiseksi. Kansalaisethan ne silloinkin epäsuorasti tuottavat, kun niitä rakennetaan viranomaisten "viisauden" pohjalta verovaroin, eli kansalaisten työpanoksesta kerätyillä rahoilla. Lopputulos voisi monesti olla parempi, jos kansalaiset saisivat itse rakentaa ja tuottaa harraste- ja vapaa-ajan palveluita, kunnalta tarvittaisiin vain pientä apua, esim. tilojen ja paikkojen luovuttamisessa sekä myönteistä asennetta byrokratiassa, eli rakennus- ja muut viranomaiset eivät pistäisi kapuloita rattaisiin etsimällä lainsäädännöllisiä perusteita kieltää tai vaikeuttaa toimintaa, viranhaltijoidenkin olisi hyvä muistaa että he ovat kuntalaisten palveluksessa, eivätkä lakien ja säännösten tiukimpien tulkintojen toteuttajina ja valvojina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      256
      2432
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      73
      1836
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      334
      1559
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1085
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      86
      978
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      216
      773
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe