KAHVIPIRTTI 131 / 2017

Huomenta ja onnittelut Latelle heti alkuun, oikeana päivänä en ollut paikalla, mutta onnea tarvitaan joka päivä.
Käyn tuolla jääkaapilla, jospa siellä vielä kakkua pala jäänyt minulle myös.
Niin ne vuodet vierii, vuoden lopulla sitä samalle kymmenelle siirryn minäkin, jos elin päiviä riittää.
Täällä pirtissä onkin monta liki saman ikäistä, kiva kuitenkin jos nuorempaakin väkeä ilmaantuisi.
En edes suunnittele siirtyväni tuonne 80: ten puolelle, me vaan eletään ja kirjoitetaan aina vaan pikkusen alle 80:nen;)

Nyt siivoilen ja tuulettelen, aina sitä pölyä vaan kertyy, mutta tehokkailla välineillä raikasta ja puhdasta saa nopsaan.
Toin maalta ruusun oksia, kurttu ruusun nupullinen oksa, samoin juhannus ja vaalean punaisen ruusun oksia, niitä nyt laittelen pöytiin ja kimppu sinisiä iiriksiä ja lilan sävyisiä unkarin sireenin oksia juhlistamaan Laten juhlaa ja meidän kaikkien tulevia juhlia.

Kivasti olette jutustelleet lintujen elämisestä ja kaikesta muustakin, luin heti kotiin tultua.
Noita pääskysen lento harjoituksia tuli seurattua, oikein pelkäsin, että seinään törmäävät niin läheltä lensivät ja siinä kuistilla istuessa kävivät ohi lennon tekemässä kuistin sisälläkin.
Elämisen iloa, sitä se oli ja toivottavasti taas ensi keväänä syntymä kotinsa muistavat.
Saimme kesän ensimmäiset metsämansikatkin jo syötyä, talon seinä vieressä olivat kypsiä, muulla kukassa tai aivan pienellä raakileilla.
Paljon on mansikkaa tulossa, miten lienee muiden marjojen kanssa?
Perunakin hyvällä kasvulla, myöhäiseksi kuitenkin jää, oma tekemän perunan maistamiset, mutta jospa kuitenkin saisi uutta maistaa, muutenkin kuin kaupan tiskiltä.

Niin se kesä lähestyy puolta väliä ja illat alkavat hämärtyä, mutta lämmintä kun riittäisi, kesää se vielä olisi pitkäänkin.
Elokuun samettiset illat ja kuutamot, on vaan ollut aika viileitä öitä, mutta sekin voi korjaantua.
Sellainen harmaa harso estää auringon täydeltä terältä paistamisen ja sadetta on luvattukin, jonnekin hyvin tervetullutta olisikin, kuivaa on paikka paikoin ollut.

Nyt sitten puhtaaseen päiväkirjaan merkintöjä tekemään jätän oven auki, pääsee kesä sisään ja kahvin tuoksut ulos, ehkä se houkuttaa astumaan sisälle ohikulkijoita.
Kynnyshän on matala, seinät leveinä ja kattoa korkealla, kelpaa viesti tulla laittamaan ja kaulin kissojen kanssa tervetuloa toivottaa.
2
Ilmianna
Jaa

225 VastaustaNo niin, nythän onkin vakiavaaja tullut ja avannut uuden Pirtinkin. Kynnyskin on edelleen matala, ettei siihen kompaestele vaikka ei jalannousu olisikaan ripeä. Yllätys SkillaNin kertomassa minulle, että on jo uusia metsämansikoitakin ollut maisteltavissa. Onhan ne ilmatkin olleet tasapuolisesti lämpimiä tai viileitä ympäri maan. Seinän vierus aurinkoisella puolella myös siivittää kasvun kehittymistä.

Siinä se päiväni on huvennut, "ilusalongissa" kävin pääkarvojani siistittymässä ja kun aikaa oli, kävin myös baarissa katsomassa keitä tuttuja siellä istuskelisi. Olihan hän, tämän piirin vanhin tavattavissa. Siinäpä jutusteltiin ja jatkoja marketin orrella.

Olen vähän suonessa pitänyt lainakirjojeni lueskelua. " Trokari" tuli päärökseen. Oivallinen kertomus yritteliäästä miehestä, joka sai vauhtia pirtukaupan kehittämiseen silloin kieltolain aikaan. Hyvin varakas ja sellaisena kunnioitettu herrahan hänestä tässä ketomuksessa tuli. Eikä kaikki pelkkää mielikuvistakaan.

Malttoi täällä olla satamatta pitkälle iltapäivään. Nyt posottelee vettä täysillä ja auringosta ei tietenkään näy merkkiäkään. Onpa vähäiset ulkohommani tehty, joten ei haittaa. Jatkoja teillle!
Ilmianna
Jaa
Kiitos van pirtinkin väelle syntymäpäiväonnitteluista. Eilen olikin oikein hieno ja lämminkin päivä kelpasi siinä syntymöpäivää viettää. Eihän meillä mitään juhlia ollut, mutta muutama tuttu kävi kahvilla. Tämä päivä onkin ollut pilvinen ja nyt ainakin satelee hiljalleen. Lyhyt on Suomen kesä.
Onneksi kävelin aamupäivällä tuohon lähikauppaan, kuivin jaloin pääsi, samalla se roskapussikin meni iso säiliö matkan varrella.
Ajattelin oikein mitähän tässä krjoittelisi, ei oiken tullut mitään tärkeää mieleen, vaikka vasta aloitinkin niin sade on yltynyt oikein kunnon sateeksi.
Ei nyt oikein tämä suju joten toiste sitten jos olisi jotain asiaakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Onnittelen minäkin ikäistäni. Aika tarkkaan olen 2 kuutta sinua vanhempi kun omani, 11.5, on sinun 10.7. noin kahden kuukauden tarkkuudella edellä ajassa.

Toivottavasti matematiikkani ja muu tarkkuuteni riitti.

Terveyttä, iloa ja onnea niin sinulla kuin kämppäkaverillesi.

t. Ruuneperi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ruuneman kirjoitti:
Onnittelen minäkin ikäistäni. Aika tarkkaan olen 2 kuutta sinua vanhempi kun omani, 11.5, on sinun 10.7. noin kahden kuukauden tarkkuudella edellä ajassa.

Toivottavasti matematiikkani ja muu tarkkuuteni riitti.

Terveyttä, iloa ja onnea niin sinulla kuin kämppäkaverillesi.

t. Ruuneperi
Kiitos onniteluista, luulin olevani sinua vanhempi, syntymäpäiväni oli 10,7 syntynyt vuonna 1034. Hyvää jatkoa sinulle kaverisi Late.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
LateVaan kirjoitti:
Kiitos onniteluista, luulin olevani sinua vanhempi, syntymäpäiväni oli 10,7 syntynyt vuonna 1034. Hyvää jatkoa sinulle kaverisi Late.
On tuo kurjaa kun tekee virheen sitä ei voi korjata, syntymävuosi on 1934.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
LateVaan kirjoitti:
Kiitos onniteluista, luulin olevani sinua vanhempi, syntymäpäiväni oli 10,7 syntynyt vuonna 1034. Hyvää jatkoa sinulle kaverisi Late.
Noin on tosiaan kun sinä synnyit 1934 ja minä vuotta myöhemmin eli 1935.

Räkänokkahan minä niin kuin tapaan sanoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minua nauratti Fingerpori tänään:

- Raha on tilillänne kahden viikon kuluttua. - Osaatteko sanoa päivää? - Päivää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tunnen ihmisiä joiden sukunimi on sama kun Fingerporin piirtäjällä. En halua loukata ja kysyä; mitä Fingerporiin kuuluu.
Tai mitähän iltafingerissä tänään oli otsikoissa. Mielestäni parhaiten fingerissä välähtää. Paras sarjakuva.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Muutamalla tipalla aloitteli satelun, veden latelun taivaalta. Aamusta asti ennusteltu että voi reilustikin ropsauttaa.
Meidän aluepääkaupungissa usempi kesä tulee peräti tulvaksi asti vettä. Me ei niin kaukana, mutta kertasateita pariakymmentä milliä enempää ei olla saatu.

On alkanu öisin valvottaa. Sen siitä saa kui ei ole hikipäässä punnertamistöitä.

Se tv-ohjelma Heikoinlenkki ei ole kesälomalla. Uusintoja jokakesäiseen tapaan.
Digital-paketissa usein niitä Alaskajuttuja.
Karuissa olosuhteissa elävät ihmiset ovat kaikkea muuta kuin pintapuolista väkeä. Mut tosijuttu että kun pari päivää lakitta olin auringossa, niin kaalia hiukan kirvelee,
Niinkun millin kotiparturikoneella vedin "pientareetkin" sileiksi.
Ilmianna
Jaa
Pistäydyn vielä Pirttiin päivän päätteeksi. Tulin juuri puutarhakierrokselta ja voi, miten lämmin ja kaunis ilta. Pienen sadekuuron äsken satoi, taisi olla ukkostakin jossain kauempana, kun sähköt katkaisi, olikin ensimmäinen tänä kesänä.
Kävin minäkin kirjastossa ja mukaani otin Mika Valtarin: Sinuhe egyptiläisen.
Olen sitä joskus ihan nuorena lukenut, silloin puolisalaa, kun sanottiin, ettei se ole oikein sopivaa luettavaa niin nuorille!
Valtarin tyyli on niin selkeää ja kaunista, että siihen olen aina ihastunut.
Kesällä vain on niin monenlaista tapahtumaa ja askaresta, että ei tahdo löytyä aikaa lukemiseen.
Kun olemme aamukahvit juoneet , otan Sinuhen ja pari sivua kerrallaan lukaisen.
En ole enää niin ahnas lukemaan, kuin nuorena, jolloin en mennyt nukkumaan, ennenkuin oli kirja lopussa!
Kivaa kesää kaikille!
Ilmianna
Jaa
Huomenta, nyt pilviseen ja sade voittoiseen päivään.
Keskiviikko ja lenkkisauna päivä, jotakin mukavaa tällekin päivälle);
Tuo sade taisi olla moneen paikkaan tervetullut, kastelua on joutuneet jossain paikoin tekemään, vaikka tuntuu kuin vettä olisi koko kevään satanut.
Tuulikin nyt hiljaa, kun saisi puhallella taivaan kirkkaaksi, sitäkin lajia on koko kevään ja alkukesä saatu.
Eipä nyt tämän enempää purnausta, hyvä loppukesä on vielä koskematon.

Ynnämuu ihmettelit mansikoiden joutumista, niin minäkin, kun kukassa joka puolen muuta maastoa ovat, entinen lannoitettu tomaatti penkki ja aina auringon paisteessa, se lienee selitys, tähän pienen sadon saantiin.
Kahvikupillisen verran niitä siinä oli.
Etelässä tuo veden tulo melkoisen reipasta, meillä enemmän tihkuamalla sataa, vielä ainakin.

Aivan kuin olisi pyyntöni tuulesta johonkin kuulunut, nyt oikein reippaasti alkoi tuulemaan.
Sellaista se väliin tuppaa olemaan, että kirjoitus ei lähde millään, vaikka mietintä myssy päässä olisikin, tuota Laten viestiä ajattelen.
Minulla soljuu asioita päähän ja siirtyvät tänne luettavaksi yleensä helpolla, tyhjää ja toistoa useinkin, mutta sitä vaan syntyy, vaikka ulos vilkaisten;)
Eipähän tässä koskaan ole itsestään mitään kirjailijan kuvaa antanut, arkea ja tätä melko mitään sanomatonta elämän kulkua vaan.

Enpä ole tuollaista sarjakuvaa nähnytkään mistä MummeliMia ja Kullasvaara kerroitte.
Terävät oivallukset ne useinkin parhainta huumoria, kuten tuokin MummeliMian laittama, ihan totuudellinen vastaus;)

Milloinkahan Hurskaisella se loma alkaa, kun aina vaan nuo tekemiset päälle painaa ja lakki päähän, kun aurinko täydellä teholla paistaa;)
Uusintoja on telkkari ohjelmat, niitä sitä tulee katsottua, kun ei muuta tarjolla.
Joskus huomaa jonkun uuden tuntuisen, on jäänyt katsomatta, Huvila ja Huussi on tullut tarkkaan katsottua.

Niinpä sitä tuli luettua melkoisesti aina vuosia naimisissa ollessakin, mutta nyt se taito on kateissa.
Aikakausi lehtiä yritän lueskella, ettei taito kokonaan katoa.
Aina on olevinaan jotakin tärkeämpää, voisihan sitä uudelleen lukemisen taidon löytää, jos oikein mukaansa tempaava kirja kohdalle sattuisi.
Noita äänikirjojakin olen ajatellut, mutta ajatteluksi sekin jäänyt.

Päivät menevät, vaikka mitään ihmeitä ei jälkeen jää, no onhan nuo sukka ja muukin käsityö läjä lisääntynyt, maalaismarkkinoita silmällä pitäen ne houkuttaa aina istahtamaan ja työn käsiin ottamaan.
Alan nyt taas lopettamaan tämän koneen ääressä istumisen ja siirryn tuonne nojatuoliin jatkamaan kesken jäänyttä hommaa.
Jossain välissä teen ruuan ja kurkkaan tomaattien kehitystä ja muuten vaan edes takaisin liikuskelen, siitä se iltaan tämäkin päivä menee.
Kotimainen elokuva aina päivällä, vaikka niistäkin suurin osa aiemmin nähtyjä, aika tyhmiltäkin usein tuntuvat.
Ei liioin passaa ajatusta uhrata miten tyhjän päiväiseksi tämä elo muuttuukaan, entiseen menoon verraten, päivä vaan iltaan ja yö väliin ja sama jatkuu, hohhoijaa.
Mukavuutta teidän päiväänne toivotan ja en sure minäkään omaa turhautumistani, itse olen oloni tehnyt ja mikäpä tässä elellessä.
Ilmianna
Jaa
PÄivän mittaan kun häärin täällä kotona, ajattelin Skillania askeltamassa kotoaan 🙂 Minullakin kun oli kodinhoito puuska heti aamusta, ja kyllä niitä askelia kertyy, kun haluaa kaunistaa kotiaan!
No ruuanlaitto vie osan ajasta,...sienikeitto aamupäivällä ja illaksi kalavuoka. Pyykinpesu ja parvekkeelle ripustelu, käsinkin jouduin innoissani uudet ohuet pitkikset pesemään.
Ihan innoissaanhan sitä kotiaankin hoitelee,..uusi vaaterekki valkeine henkareineen, onkin silmän ilo pitää kesävaatteet valmiina kun lähtee.
Ihan on pienoinen tyytyväisyys mielessä, auringonpaisteesta ja tehdystä työstä.

Ulos suuntaan tuonne keinuun, ruusuntuoksuista iltaa!
Ilmianna
Jaa
Onhan tuo päivä taas pikkusen parantunut nyt aurinkokin näkyy pilvien lomasta.
Tuon Venlastiinan kanssa kävimme kukkakaupassa tilaamassa pienen kukkalaitteen hänen serkkunsa hautajaisiin perjantaiksi. Eli retki johonkin Keravan lähelle mennään, pannaan navikaattori päälle ja eiköhän paikka löydy kun osoite on tiedossa.
Ainakin kaikki kamppeetkin katsottu valmiiksi. Vanhat tutut ja sukulaiset käyvät vähiin.
Tänään tein lohisoppaa, otin pakkasesta kahden ison lohen fileeraus jätteet keitin ne ensin kypsäksi ja sihhdin kautta liemi kattilaan. Kalaruodot jähtymään Liemeen porkkanaa lanttua sipulia ja lopuksi perunoita suolaa maun mukaan ja muutama maustepippuri. Ei muuta kun soppa kypsäksi ja sitten lisäsin peratut lohenpalat, ja vähänaikaa keittelin niin lohisoppa valmis.
Se oli oikein hyvää ja jäi vielä huomiseksikin. Tuli nyt minun tekoohje jota olen käyttänyt Tällaisen sopan teossa. Ehkä joku mauste puuttui, mutta ei oikein sopivaa löytynyt.
Tässä tuo ilma ainakin paranee sinitaivasta yhä enemmän näkyvissä. Ilmakin +21,7 joten kesäiselthän sekin tuntuu.
Ilmianna
Jaa
Sumuisena alkoi päivä, umpipilvisenä jatkui, mutta nyt on aurinko löytynyt. Jotain vaihtelua sentään.
SkillaN pohti päivien jonon menemistä melko yksitoikkoisesti. Tämä ei ole suora lainaus, vaan tulkintani tekstistä. Kyllähän sitä olen tullut miettineeksi, kuinka vähillä töillä ja liikkumisellakin päiväni täyttyy. Ja sitä samaan päivästä toiseen. Olen kuitenkin torjunut sellaiset mietteeni muistelemalla sitä, kuinka usein olin loppuun väsynyt kun työpäivän päätteeksi palauduin kotia. Siihen vaikutti sekin, että remppoja alkoi olla ja myös särkyjä. Aamuisin lähtö tuntui vaikealta, mutta eikun tien päälle. Siinä sitä odotteli, että viikonloppu tulisi avuksi. Ja sitten myöhemmin, että joutaisi päästä pois koko hommista.
Näitä kun muistelen, loppuu turhat haikailut. Hyvä että on näinkin. Eihän nyt tarvitse mitata työtehoja, eikä saavutuksiakaan. Elelee senkun omalla painollaan sopivasti menee.

Suunnilleen samanlainen se lohisoppa on meilläkin, kuten Late ohjeensa kertoi. Eihän se niin nokonnuukaa ole, mitä sekaan pistää. Voihan siihen rojauttaa sekaan vähän kermaa tai voitakin ikäänkuin suurusteeksi. Lohi on kyllä rasvainen kala, menee ilman tehosteitakin. Ahven tai särkisoppaan voinokare tekee ihyvää. Onhan nämä sellaisia henk. koht. tapoja.

Tässäpä tämän kerran. Ilmoittautuminen kuitenkin. Huomiseen...
Ilmianna
Jaa
Päivä meni piloille kun en välttämättömään ulkopuuhaan päässy sateen takia. Rupesin putsaamaan ehkä Suomen sottaisinta sähkölieden kantta.

Sillä grillin puhdistussuihkeella enin lähti. Sitten pata-padalla ja pahimmat tylsän puukon kärjellä.
Naapurin miesi kävi lainaamassa moottorisahaa kun ei saanut omaansa käyntiin. Kehuin sille sadepäivän aikaansaannosta. Parempi kun omani, myönsi.

Meripäivien avaukseen tais sadekin loppua. Meillä vaan sellasta 22 mm verran näkyi sadevesimittarissa.
Koulupojat olivat kaupanedustalla vakavia; kuukauden päästä kesälomaa enää vähän jälellä.
Ilmianna
Jaa
Olen tullut kamalan laiskaksi kirjoittelemaan palstalle. Kyllä aina kuitenkin käyn Kahvipirttiin kurkkaamassa. Vielähän täällä muutama uskollinen käy ja kun tuommoisia pitempiä viestejä aikaan saatte niin ainahan ketjut mittoihinsa kasvavat.
Kesä on jo pitkällä kaunis päivä oli meillä Turussa tänään. Valitsin tänpäiväisen kävelyreittini sellaisesta suunnasta, jossa oli sopivin välimatkoin penkki, siinä istuskelin ja otin aurinkoa ja katselin ohi kulkevia ihmisiä. Ihan T-paidalla pärjäsin, niin oli lämmintä. Keräsin maljakkooni siankärsämöitä kun ei hienompiakaan kukkia matkan varrella ollut.

Sen verran uutta minulle on tapahtunut että uuden tietokoneen/läppärin olen ostanut ja siihen 4G mobiililiittymän. Voi että nopiasti nyt selailu käy, sillä vanha kulki jo kuin täi tervassa.
Käyttöjärjestelmänä on tuo Windows 10, jonka kanssa muistan pirttiläistenkin hikoilleen. Annoin asentaa sen käyttökuntoon. Kovasti näytti erilaiselta kun vanha Windows Vistani, joka oli minulla ollut jo yli kymmenen vuotta.
Kun asensin siihen hakukoneeksi Firefoxin niin jopa alkoi tutulta tuntumaan. Niin on virkeä olo vielä että tuskin uni tulee, otin nimittäin pienet torkut illan suussa. Muistan Skillaninkin menevän aikaisin nukkumaan, näkee jo varmaan uni mansikka ja kaalimaistaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Firebox on hyvä selain. Ei kuulemma silti paras mutta hyvä kuitenkin. Jopa ATK-ammattilainen sanoi käyttävänsä lähes uusinta tulikettua.
Yhdestä kirjaimesta se hakee tutun kohteen - ja sassiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Late on jo pari päivää sitten halattu, ja tänään syötiin viimeiset mansikkakermakakun mururuset.
Hyvää oli!
TOIVOTTELEN OIKEIN HYVÄÄ YÖTÄ JA KAUNIITA UNIA ,
Eiköhän tässä taas lähiaikoina taas istuskella Kahvipirtin kuistilla veden välkettä ihailemassa ja kahvia mustikkaåiirakan kera nautiskelemassa...
Ilmianna
Jaa
Huomenta jälleen ja nyt jo loppuviikon odotuksiin.
Sitä aina vaan tuota sunnuntaita odottelee, vaikka samaa pyhää on arjetkin.
Eilisen päivää satoi, nyt ei oikein paista, ei sadakaan, meille tänne kyllä hellettä on luvassa ja aurinkoakin.
Yhdeksäntoista tällä hetkellä mittarissa.

Voi että olette viisaita näiden koneiden kanssa, Fireboxsista en tiedä mitään, oikein hävettää, kun en enempää tiedä, kuin että se Windows 10 on tällä hetkellä ja se toimii kohtaisen hyvin.
Microsof aina väliin jotakin tenttaa ja pilvi asioista puhuu, muusta en sitten tiedäkään, ihmettelenkin aina miten olen voinut näinkin kauan selvitä tämän koneen kanssa näillä osaamisilla.
En minäkään paljon koneen kanssa toimi, laskut maksan ja pirtin ja Facebokin kurkkaan.
Silti aikaa menee turhan paljon.

Ynnämuu, puhut asiaa, miksi pitääkään aina olla ja harmitella, kyllä ne työ ajat muistissa on ja se viikonlopun odotus melkein päälimäisenä.
Ihminen (ainakin minä) on sellanen haihattelija, että milloinkaan ei muista olla tyytyväinen siihen olotilaan mikä vallitsee, aina vaan muuta halajaa.
Toisella menee hyvin aina ja kaiken järjen mukaan minullakin, mutta aina muutoksia odottaa, ei kai se enää paremmaksi voi muuttua.

Taitaa suvut pienentyä kaikilla ja hautajaiset melkein ainoita tapaamisia etempänä olevien sukulaisten kanssa.
Ennen käytiin kylässä serkkujenkin luona, nyt tuskin heitä tunteekaan, elämä on muuttunut tämän tieto yhteiskunnan myötä.
En ole laittanut lohikeittooni porkkanoita, en lanttua, pitäisi kokeilla, kermaa kylläkin, siinä on monen mieleinen ruoka tuo lohisoppa, tekipä sen miten vaan.

Voi sentään Hurskainen, et kai hellan pintaa rikki raaputellut, olisiko tarpeen tuo pesu suorittaa useimmin, helpommalla voisi päästä;)
Tässä sitä huomataan, miten hyvä on, että väliin sadepäiviä on, tulee sisätyötkin tehtyä;)

Onko sitä todella tullut niin hitaaksi, että tämä kodin hoito vie koko päivän, aina vaan jotakin tekemistä löytyy.
Olen kyllä yrittänyt korjailla sellaisia tekeleitä jotka jo kauan ovat odottaneet, siis rästi hommia ja joka päivälle olen jonkun urakan valmiiksi saanut.
Pitää joku projekti talvea varten suunnitella, kutominen voisi sellainen olla, mutta kun polvet ei siitä hommasta tykkää.
No eipäs nyt tulevia tauteja sairasteta, eiköhän tuo aika kulu ja miksi pitäisi niin valtavan nopsaan kulua, sehän loppuu ehkä piankin.

Nyt sitten kauppa reissulle ja siinäkin sitä aikaa tärvääntyy, kun ei juoksemaan enää pysty;)
Oikein mukavaa päivää kaikille ja Venlastiinakin, tottahan pian pirttiin taas tullet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kodinhoito vie minunkin aikaani niin paljon, että päivät ovat ihan täynnä työtä.
Ostamani uudet pussilakanat, aluslakanat ja tyynynliinat täytyi pestä ennen käyttöä,
tein ohjeen mukaan, sillä ei niiden kemikaalien hengittäminen 8 tunnin ajan / vrk olisi varmaan hyvääkään tehnyt.
Nyt on uudet lakanat ja tyynyliinat, sänkyjen päiväpeite pesty, ja sisällä imuroidut ja tuuletetut patjat.

Aikaa kuluu liiaksi minullakin netissä juttelemassa, ja tietenkin kauppareissut ottavat ison osan päivästä nekin, tänäänkin näin tuttuja ja onhan se hyvä jutella ja kuunnella kesäisiä kokemuksia.

Ennen kun oli vielä perhe kotona, tehtiin kaikki yhdessä, nyt kun yksin on kotiansa hoitamassa, aikaa kuluu moninkertaisesti, varsinkin kun en valmisruokia käytä.

Kylässäkäynteihinkin sitä aikaa menee.

Turhaan ei eläkeläisten kiireistä puhuta!
Hei taas! MM
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sateista iltapäivää! Toki aamupuoli oli pilvipoutaa. Sain ihan hyvissä oloissa rutiinitoimet tehdä, marketti reissu ja pikaiset suunsoitot siinä ohella. Vielä iltapäivän puolellakin riitti kelejä roskis keikkaan ja pieneen jaloitteluympyrään.

Eipä paljon muuta kehumista olekaan ja näihin "puurtamisiinkin" olen jo tyytyväinen. Ei ole enää Hurskaisen otetta tekemisiin. Voihan se johtua siitäkin, että meikäläisellä on toisensorttiset asumissuhteet, on ulkoistettu asumiseen liittyvät työt ja huolenpito. Saattaahan se olla minun vartalolleni juuri sopivin muoto, vaikka toisaalta loputtomat huoltotyöt voisivat olla pitämässä hyvää virettä yllä.

Olisi kyllä ollut suunniteltua hommaakin, mutta ajatelmieni tasolle se nyykähti. Ei ne asiat kaikkina päivinä onnistu. Ei myöskään tämä viestittely. Parempaa jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Hei taas Pirttiin. Täällä aina hyvä tunnelma. Kuulumisia minulla ei tietenkään ole. Päivärytmi on vakaa ja hyväksi itselle havaittu.
Ehdin siinä puolenpäivän kieppeillä kömpiä torkuilta tolpille asti. Yleensä vasta merisäiltä ulos säätä katsomaan.
Ihan kelvollinen poutasää. Varjossa 22 astetta. Kun kesä tuli niin myöhässä niin varmaan mahdolliset lakatkin meidän seudun suolla ovat vielä raakoja.

Nyt ei ole aikaakaan mennä suon heinäkuisia tuoksuja mennä haistelemaan. Aina sieltä syömämarjat saa vaikka sadat poimijat sen tietävätkin.
Ei niin kallista marjaa kannata ostaa torikaupastakaan. Kerran ostin 5 litran pänikän Lahjoitin sen täytenä pois lapsiperheelle myöhäsyksyllä.

Jo oli rastas katselemassa punaverukkapensaassa, josko syötävää löytyisi. Harmittaa se isotöinen verkottaminen. Ilman sitä räkätit vievät kaiken.
Ne tulevat aikaisin aamulla isolla sakilla. Hoitavat poimimisen vaivan.
Ilmianna
Jaa
Sateisesta säästä huomenet tänä aamuna, perjantai ja viikonlopun alku, ehkä huomenna jo aurinkoa saadaan, näin on luvattu.
Miten tuo sää tuntuukin tänä kesänä vaihtuvan, ei pitempiä pouta jaksoja ole ollut.
Alisan nimipäivä, kaunis nimi, ei kuitenkaan suosiota ole kovasti saanut, muiden vanhojen nimien uusio käytössä.
Luonto on hyvin alistuneen näköinen, puiden oksat roikkuvan kuin kaikkensa antaneina, ehkä pienoinen tuuli saisi nekin elämään.

Kyllä se niin on, että nämä pienet joka päiväiset kodin hoidot voimat vie, ei sitä enää kannata kovin suuria tekemisiä suunnitella päivän kuluksi.
Miten sitä jaksoikaan ennen tehdä työn ohessa niin mittavasti, hoitaa kodin ja lapset, voimia riitti ilta myöhään.
Nykyään on parasta jakaa töitä monelle päivälle, kun jo puolilta päivin uupumus koittaa.
Mieli on kuin parikymppisellä, mutta tämä keho ei meinaa siinä tahdissa pärjätä, ei muista olla armollinen itselleen hyväksyä se, että ei kahdeksan kymppisen tarvitsekaan jaksaa.
Hyvä on se, että suunnittelua jaksaa tehdä, mutta myös se tulisi uskoa, että voi vaatia lopputuloksen pääsy aikaa.
Joka aamu on armo uus, uskotaan ja tehdään voinnin mukaan.

Minulla on sellainen usko, että ynnmuu tekisi samalla tapaa puuhia kuin Hurskainenkin, jos valinta olisi omakoti talo ollut.
Kerrostalossa nämä puuhastelut niin vähiin jää, mutta jo joka päiväiset lenkkisi osoittaa, että kuntoa sinulla on ja selviäisit puuhistasi.
Valintoja tehdään jokainen ja siihen on tyytyminen, minkä on valinnut se hyvältä tuntukoon ja joka aamu silmät auki saatuaan, ne päivän tavoitteet eteen tulee, milloin missäkin muodossa.
Nämä kymmenet osansa vaatii kaikilta.

Hurskaisella nuo työt ja tekemiset hyvinkin mieleisiä ja voimatkin riittää siihen mitä pitääkin, pikkuhiljaa toden näköisesti kaikki tulee hoidettua.
Sinulle sopiva elämän muoto, et varmaan saisi aikaa kulumaan muulla tapaa.
Tuo sadon saaminen todella vie tarmoa, mutta jos meinaa saada itselleen työnsä tuloksia, on suojauduttava verkoin ja harsoin.
Kai sinulla on sellaiset lintu ystävälliset verkot, että ei linnut niihin juutu.
Siilejäkin on verkkoihin tarttunut, ei maahan asti pitäisi verkkoa laittaa, rakoa sen verran, että siili pääsee turvallisesti taapertaen minne nyt sitten matka viekään.
Et kai sinä lakkasoille kipeine jalkoinesi yritäkkään?

Mitähän sitä minä täksi päiväksi olenkaan suunnitellut,,, en mitään, tuli mieleen, että mitenkähän muori on selvinnyt siitä käden murtumasta, lähetti terveisä ajat sitten, kun soitteli, en muista kerroinko?
No joka tapauksessa oli oikean kätensä rusikoinut ja kirjoittelu ei luonnistanut, jokohan on parempi?
Näin niitä haavereita sattuu ja toisilla luutkin hauraampia kuin toisilla, minä aikoinaan lenkillä käydessä kaaduin monet kerrat, mustelmilla selvisin, nyt voisi käydä huonostikin.
Näyttää siltä, että tuuli on herännyt ja siitä ilahtuneena puun oksat liikettä on saanut, jospa pilvetkin matkoihinsa menee;)
Nautittavaa päivää ja hellikää itseänne , sen olette ja olen minäkin ansainnut, jo ikähyvityksenä;)
Ilmianna
Jaa
Vähän tuulinen, mutta kunnon kesäpäivästä tämäkin meni. Rutiinihommieni lisäksi täytyi hiukan ottaa irti aurinkoisesta päivästäkin.

Skillan epäili, että: "Minulla on sellainen usko, että ynnämuu tekisi samalla tapaa puuhia kuin Hurskainenkin, jos valinta olisi omakoti talo ollut." Paljon mahdollista, jos niin olisi sattunut kääntymään. Ei minun taloudelliset olleet nuorena sellaiset, että olisin voinut valita vapaasti valikoiden mielihalujeni mukaan. Ainahan sitä tuli yritettyä päättää elämänmenostaan huolellisen kaavan mukaan ja tietty varovaisuus siihen liitettynä. En ole katunut päätöksiäni ja turhaahan se olisikin. Ajan käyttö ja suurien riskien välttäminen ollut pohdinnoissani mukana. Eiköhän tuo matkani näille loppukymmenille liene mennyt jotakuinkin mallilleen. Enkä ole eläkeläisenä kaivannut mitään uutta rähmimistä, puolipakollista työsarkaa. Sitä "piristystä"sain tehdä monina vuosina mökilläni, nyt se on ohi. Hyvä jos edes sattuisin tormistautumaan sen verran, että pistäydyisin vielä katsomassa. Tietysti lakkasuokin kiinnostaisi, kyllä sitä sen verran kuntturehtaisi kun autolla tai veneellä suoreunaan pääsee. No niin...saahan sitä vuntsia, toteutus onkin sitten eri asia!

Tämä nyt pyörähti "omiksi jutuiksi." Näin kyllä saattaisi käydä - ja on käynytkin- ihan paikallisessa baarissakin elämän menosta jutustellessani. Aurinkoisen illan jatkoja!
Ilmianna
Jaa
Pirtin emännän kirjoituksesta tuli mieleen siili. Vein keittiöjätettä sellaseen kannella varustettuun kompostiin.
Tutunnäköinen piikkipallo röhnötti valkoherukkapensaan juurella. Katsoin että otus hengitti kun piikit masun kohdalla kohoilivat.
Vaikka läheltä kuljin, niin eipä herännyt uniltaan. Järjestin hänelle yllärin kun kippasin pikkuaskillisen koiranmuonaa; tai olla peräti Cesarmerkkistä.
Pienen peltirasian repäisykansi vaan auki. ja vähän matkan päähän jätin muonan. Yöaktiivisella tuhuttajalla on tarkka nenä.

Touhua riitti väsyksiin asti piharakennuksen kunnostamisessa. Varakkaampi omista olisi purkanut rakennuksen jo aikoja sitten. Varmaan ennen v. 1927 rakennettu kun päärakennuksen yläpohjan sahanpuruista löytyi Hesarista tuo päiväys.
Jos miljoonavoitto päsähtäisi päälle niin rakennuttaisin tälle tontille avaimet käteen sopivankokoisen luksustalon.
Ei ylipramea, että jäisi varaa palkata topakka taloudenhoitaja. Käytäntö on osoittanut että voitot menevät pelientarjoajien tileille.

Kesäinen viikonloppu jälleen alkanut Vietetään se kuka kutenkin!
Ilmianna
Jaa
Huh hei! Sen tuuli vei!
kirjoituseni nimittäin.
Ilmianna
Jaa
Ja painovirhepaholainenkin pisti sormensa peliin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Venlastiina ja Late: te palstauskolliset. Hyyvää yötä ja fiikonloppua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomenta ja nyt lauantai aamuun, siivous päivään, tänään taas kaikki pölyt matkoihinsa, pyykit koneeseen, jos voimia riittää pulan tekokin mielessä kummittelee.
Tästä lauantaista on muodostunut kaikkien töiden teko päivä, siksi, kun saunaan pääsen illalla ja sen jälkeen nautinto puhdas koti ja kaikki lakkarissa.
Ilma on sellainen ettei oikein tiedä paistaisiko vai sadettako alkaisi, olen nyt varmaan sillä idän rajalla, johon sadetta lupailivat, mutta voipa vielä iloksi muuttua.
Puolta kuuta elämme ja alkaa kääntyä syksyiseen suuntaan, kohta illat viilenee, kosteus lisääntyy ja voipa melkein sanoa, että kesää ei kunnolla tullutkaan.
Syksy voi usein olla kaunis, jospa tänä kesänäkin, joten toivossa elellään.

Ikävää tuo viestien häviäminen, muutaman kerran (aika useinkin) olen sen kokenut minäkin, kun pitkän viestin kadottaa ja uudestaan alkaa, voi siinä joitakin harmin sanoja kertyä.
Paino virheistä viis, hyvin nuo ymmärtää vaikka joku kirjain jää uupumaan.

Onpa kiva, kun Hurskaisella siili ystäviäkin, me veimme joskus mökille, mutta ei sinne kotiutunut, en muista miten se vieminen onnistui, kai laatikkoon se saatiin.
En usko, että yliprameaa tarvitsee rakentaa, löytyy varmaan topakoita talouden hoitajia vaatimattomaankin talouteen, jos todella hakee.
Luopuisiko Hurskainen itsenäisyydestään ja taloudenhoitajan palkkaisi, kannattaisi ehkä miettiä;)

Siihen oli tyydyttävä meidänkin, mihin kynnet kesti, eli pankkilainalla kerrostalo asuntoon, sitten lainaa lisää, auto ja kesämökki, kaikki velvoitteet tuli maksettua ja nyt sitten elelen yksin ja yritän pärjäillä.
Hyvä kerrostalossa on elää, naapurit lähellä, jos heitä kaipaa, mutta jos yksin viihtyy, ei kukaan häiritse.
Luulen että ynnämuulla mieli halaa sinne korpeen, toteuta ajatus, eihän se matka levon kanssa tehden niin raskas ole ja siellä ne lakkasuot odottaa ja muukin maisema luokseen kutsuu.
Termari mukaan ja taukopaikoilla retkeilyn merkeissä ajo sujuu, siitä lähtemisestä se kiinni vaan on.
Omiksi jutuiksi sanoit, mistä sitä muuta keksisikään ja näitähän sitä on mukava lueskella, vaikka usein kertaukseksi minulla menee.
Kiva ja sopiva ajan kulu on lukea ja näin tietää miten kilometrien päässä toisilla menee, on sitä tavallaan tutuiksi tultu, vaikka naamatusten ei ole nähtykään;)

Nyt ilmestyi taivaalle valoilmiö, jota voisi auringoksi , merkki siitäkin, että päivä on jo melko hyvällä alulla ja siivous odottaa.
Touhuillaan nyt mitä touhutaan ja nautitaan saunan iloista, kellä sellainen on tiedossa, onkin jo riittävä hyvän olon tuoja.
Päivän paistetta melko isoon osaan suomea on luvattu ja se on todella mukava homma, joten siitä nauttimaan
Ilmianna
Jaa
Kyllä sitä nukuttiinkin aika hyvin, seikkailimme eilen Keravalla ja Tuusulassa, meillä oli Keravan hautauamaalla hautajaiset, mutta hautuumaa onkin Tuusulan puolella. Onneksi lähdettiin ajoissa liikkeelle, lopulta löysimme paikan ja olimme ajoissa perillä. Joten kysyen kylän löytää.
Eilinen päivä oli kohtuullisen kesäinen ja samanlaiselta tämäkin päivä näyttää.
Tämä päivä kuluu vain kauppareissun merkeissä, huomenna olisi rippijuhlat, ainakin sinne olemme lupautuneet.
Ensiviikolla käydään laprassa kokeissa ja senjälkeen viikonpäästa omalääkärillä kumpikin.
Joten menemistä riittää . Ajankuluksi sitten teen noita kotihommia, joka päivähän niitä on.
Ihmettelen tuota ylläpitoa kun sallii noita pornokuvia pirttiinkin, ehkä taas poistaa, mutta joku sitkeä sissi niitä aina tuo uudestaan, minusta se on rikollista ja poliisin pitäisi asettaa tekijä oikeuteen.
Me saimme terveiset ja hyvänyön toivotukset, vilperin-perikunnalta, kiitos myös terveisistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Olen yrittänyt laittaa aina ilmoituksen noista massapostitus viesteistä ja aika kiitettävästi niitä on poistettu, koska itse en niitä avaa, vaikka olisikin "miljoona" minulle luvassa. Vaan, eikös joku valittanut, että ylläpito poistaa viestejä ja tämä valittaja ei ollut ehtinyt niitä lukea??

Oli muuten Kahvipirttikin päätynyt arvostelun kohteeksi, taas kerran, että miksi se saa jatkaa ja mitä muuta siinä oli, johon en halunnut puuttua. Ainakin ruuneman on yrittänyt perustaa omaa "pirttiään", tosin eri nimikkeellä ja hänen ainaiset valitukset, kuinka emme osaa kirjoittaa laadukkaasti hänen mielestään ja seuraavaksi pyytää, että haukkukaa minua, niin sekö on sitä laadukasta sitten?

On teillä menevillä menoja ja jaksatte vielä. Miksi minä olen niin saamaton, että vain ajatuksissa on, että huomenna ja kun se huominen koittaa, niin ainahan sitä voi siirtää, kunnes se viimeinen tippa tulee, kuten viime perjantai, niin jopa löytyi mummista puhtia, oli siis se perjantainen ilmaisruoan jakelu, mutta savukkeet oli loppu, joten joka tapauksessa olisi pitänyt lähteä päivällä, niin miksi en myös hakenut ilmaista ruokaa sitä ennen?

Täällä on uskomattoman runsas ruoan tarjonta ja nyt oli ilmestynyt myös uusia hakijoita, onneksi, sillä sääli se on, jos ne sittenkin joudutaan heittämään jätteisiin. Minua ei hävetä hakea sieltä ilmaista ruokaa, koska ainahan olen ollut säästäväinen ja onhan sitten joku ropo annettavaksi noille lapsenlapsille!D

Apropoo, onhan minulla velka vielä maksettava Rikulle, jolle lupasin 10,-€ kympistä ja kiitettävistä maininnoista. Toiselle tein jo automaatti siirron 50,-€/kk, koska hän sai oman pankkikortin ja nyt mukamas saa Rikukin ja he lähtevät Tanskaan 20 pv tätinsä luokse.
..ja nyt lukemaan kirjaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristiina23 kirjoitti:
Olen yrittänyt laittaa aina ilmoituksen noista massapostitus viesteistä ja aika kiitettävästi niitä on poistettu, koska itse en niitä avaa, vaikka olisikin "miljoona" minulle luvassa. Vaan, eikös joku valittanut, että ylläpito poistaa viestejä ja tämä valittaja ei ollut ehtinyt niitä lukea??

Oli muuten Kahvipirttikin päätynyt arvostelun kohteeksi, taas kerran, että miksi se saa jatkaa ja mitä muuta siinä oli, johon en halunnut puuttua. Ainakin ruuneman on yrittänyt perustaa omaa "pirttiään", tosin eri nimikkeellä ja hänen ainaiset valitukset, kuinka emme osaa kirjoittaa laadukkaasti hänen mielestään ja seuraavaksi pyytää, että haukkukaa minua, niin sekö on sitä laadukasta sitten?

On teillä menevillä menoja ja jaksatte vielä. Miksi minä olen niin saamaton, että vain ajatuksissa on, että huomenna ja kun se huominen koittaa, niin ainahan sitä voi siirtää, kunnes se viimeinen tippa tulee, kuten viime perjantai, niin jopa löytyi mummista puhtia, oli siis se perjantainen ilmaisruoan jakelu, mutta savukkeet oli loppu, joten joka tapauksessa olisi pitänyt lähteä päivällä, niin miksi en myös hakenut ilmaista ruokaa sitä ennen?

Täällä on uskomattoman runsas ruoan tarjonta ja nyt oli ilmestynyt myös uusia hakijoita, onneksi, sillä sääli se on, jos ne sittenkin joudutaan heittämään jätteisiin. Minua ei hävetä hakea sieltä ilmaista ruokaa, koska ainahan olen ollut säästäväinen ja onhan sitten joku ropo annettavaksi noille lapsenlapsille!D

Apropoo, onhan minulla velka vielä maksettava Rikulle, jolle lupasin 10,-€ kympistä ja kiitettävistä maininnoista. Toiselle tein jo automaatti siirron 50,-€/kk, koska hän sai oman pankkikortin ja nyt mukamas saa Rikukin ja he lähtevät Tanskaan 20 pv tätinsä luokse.
..ja nyt lukemaan kirjaa...
Haet ilmaista ruokaa ? Etkö ole tullut ajatelleeksi, että joku muu olisi enemmän sen tarpeessa kuin sinä ? Sinunko pitää lastenlastesi ulkomaan matkatkin rahoittaa hakemalla köyhille tarkoitettua ruokaa ? Mistä tiedät ettei myöhemmin ruokaa hakemaan tullut joudu lähtemään tyhjin toimin, kun ahneimmat ja ronskeimmat siellä jonon keulilla ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hämmästynyt- kirjoitti:
Haet ilmaista ruokaa ? Etkö ole tullut ajatelleeksi, että joku muu olisi enemmän sen tarpeessa kuin sinä ? Sinunko pitää lastenlastesi ulkomaan matkatkin rahoittaa hakemalla köyhille tarkoitettua ruokaa ? Mistä tiedät ettei myöhemmin ruokaa hakemaan tullut joudu lähtemään tyhjin toimin, kun ahneimmat ja ronskeimmat siellä jonon keulilla ?
Hain viime marraskuussa ruoka-apukassin työttömien kirpparilta. Sanoin että en ota tätä tavakseni, mutta nyt on seuraavaan eläkepäivään vielä 10 päivää.
Laittoivat nimen kirjoihin ja allekirjoituksenkin.

Oli siinä säilykkeitä, näkkileipää makaroneja ja mitä kaikkea. Niistä vehnäjauhoista on kai alettava valmistamaan vaikka vehnäleipää etteivät vanhene.
Kesäprojektini on moniviikkoinen. Ei niin perin raskas, mutta vaarallinen yksintekijälle. Kustannusarvio siinä tuhannen €uron paikkeilla.

Hyvilläni siitä että poutapäiviäkin riittää. Nurmenajot ja lehtiaidan leikkauksetkin siinä välissä.
Tuttumies letkauttelikin jo iltapäivällä; mitä iisakinkirkolle kuuluu. Kässäsin piikin... sitä roomaakaan päivässä rakennettu, kuittasin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Iltakahville pistäydyn, vielä kupillisen kait voi juoda ilman yöunen katoa. Jano kun tuppaa tulemaan tuon graavisuolatun jälkeen. Oli niin kiva tapaaminen iltapäivällä, kun "kollega" hienosti sanottuna näytti Koala luonnoksia, joista neuvotteli kiinalaisten kanssa.

Tosi hyvin oli tehtyjä, höh, kiinalaiset vaativat että koalan pään on oltava suoraan katsojaa päin, eikä sivuuttain!
Sääli, koska sulava kokonaisuus särkyy valmiiksi tyylitellyissä luonnoksissa.
Rahoitus peruuntuu, jos ei muutosta saa aikaan, joten,...
joimme hyvät wiinerikahvit, ja olin hiljaa onnellinen, etten koskaan ole tarvinnut alistaa päätösvaltaani teolliseen näkemykseen.
Tietysti mainostoimisto alalla joutuu taipumaan moniin ei miellyttäviin muutoksiin, mutta tulea ja kuuntelijaa tarvitsi tekijä hetkeksi ☺️

Sanoin tietenkin hieman ajattelemattomasti, ei'hän sinun ole pakko tehdä jos et halua,tai hyväksy ehtoja? Ei vastannut!

Jos taloudellisesti on pakko, sittehän tekee,....,o därmed basta, ja sillä siisti.
Ilmianna
Jaa
Hurskainen jaksaa toivoa:" Jos miljoonavoitto päsähtäisi päälle niin rakennuttaisin tälle tontille avaimet käteen sopivankokoisen luksustalon." Ei ole" kun" vaan vaatimattomasti "jos."
Minulle ei miljoonavoittoja päsähdä. Kyllä joskus vuosikymmeniä sitten lottosin ja veikkasin, mutta lopetin. Pelasin aikoinaan jätkäsakissa sököäkin. Siinä ei miljoonia liikkkunut, mutta jotkut kyllä parinviikon tilinsä pelasivat. Jäin sökössä ehkä omilleni ja lopetin. Tutui oudolta, että jätkät palkkarahojaan kortilla jakoivat. Markettien pajatsoissa olen voitolla. Parikymmentä vuotta sitten pistin yllytyksestä markan, kaksi tuli. Silloin sanoin että siitä voitosta en luovu. Sanani olen pitänyt.

s-s kertomukseen, kaipa se tilaustyön teettäjä ja maksaja ehtojakin voi sanella, varsinkin mainostoimiston teettämissä tai välittämissä töissä. En tietenkään tunne hyvin näitä käytäntöjä.

Tänään oli juhlapäivä. Tulin juuri tätä kirjoittamista ennen saunasta ja hyökkäsin koneelleni "ilmoittautumistani" tekemään. Toki päivälläkin olisi ollut mahdollista, mutta se vain jäi. Nyt on sopivan ramaseva olo laiskistua rennoksi illan viettooni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ynnä muulle vain käytännöstä. Tuo mainosalan ihminen on valjastanut luovan kykynsä kaupallisuuden palvelukseen, joka tietenkin katsoo lähes pelkästään yleisön (ostajan) houkuttamiseen.

Siinä joutuu tekijä antautumaan heidän mieltymyksilleen, joka ottaa joskus lujille 🤣
Hesan Wanhan Kauppahallin heinälatolautojen päällä joimme jättikupit kahvia wiinereineen, joten unohtui nuo kiinalaiset koalan kasvattajat. Ne haaveilee massatuotantoa koalamukeista, (niinkuin oli muumimukit), nyt kun juuri tuottavat muutaman Koalakarhun Suomeen.
Äh ja puh!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Terveiset vaan saunasta minultakin, raukea ja onnellinen olen, kaikki suunnitelmani sain tehtyä ja kohta köllähdän puhtaaseen ja raikkaaseen vuoteeseen.
Ilmianna
Jaa
Päivää jälleen.
Täällä näkyy taas roikkuvan ikivanha kirjoituksen jälki-ilmiö, ja paikallinen painovirhepaholaisen peukalokin on ollut osallisena sähläämässä.
Väkisinkin tulee mieleen, että läppärini alkaa olla aikansa elänyt ja ehkä minä itsekin...
En vain malta pitää näppejäni erossa näppäimistä.

Käyn mielelläni lukemassa Kahvipirtin vieraskirjaa, ja sitten tulee taas into naputella. Tässä vaiheessa se tapahtuu oikean käden etu- ja keskisormella. Nimetön, pikkusormi ja jopa peukalokin osallistuvat omatoimisesti sähläämään minkä tahansa kirjaimen sieltä sun täältä.
Kun sitten joutuu jatkuvasti korjaamaan virheitä, kuluu aikaa tuplaten entiseen verrattuna,
Ilmeisesti syynä palapeliin ja väitteeseen etten olisi kirjautunut on juuri liian pitkä aika alun ja lopun välillä.

Sitä en ota syykseni, että kirjautumiseni ilmaantuu esiin sieltäkin, miossä en ole yrittänytkaan kirjoittaa.
Nyt on kysymyksessä juuri sellainen "kirjautuminen"
Aion nyt katsoa mitä tapahtuu, kunlähetän tämän pitemmittä jorinoitta.

Hyvää jatkoa ja kirjoittakaa uutterasti, että minulle riittää lukemista!
Ilmianna
Jaa
TÄSSÄ SITÄ SOTKUA TAAS ON!
AUTTAKAA, HYVÄT VIISAAMMAT, MITEN SIITÄ PÄÄSEE EROON!!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos sotku on pöksyissäs, mene arvoisa tyyppi ulos jonnee paikkaan josa voit huuhtoa pahimmat sotat poikkeen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Apina huone ---missä elämä?
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kaunista sunnuntai päivän alkua, luvassa on aurinkoa melkein koko maahan, siitä iloitkaamme.
Taivas on niin kauniin sininen, että ei millään uskoisi, että huomiseksi sade tulisi, eipä anneta sen häiritä;)

Niinhän se näkyy olevan, että arvostelua saamme, vaikka ei suuremmin aihetta annetakkaan, mutta onhan siihen jo totuttu.
Myös nuo ikävän vastenmieliset viestit joudumme ohittamaan, soisi kuitenkin ylläpidon poistoja tekevän.
Sotkuja tuntuu olevan, en vaan oikein päässyt jyvälle, mistä oli kyse.?
Elämää on hyvä apina viestin kirjoittaja, onko sinulla?

Onhan se hyvä ettei ruokaa ainakaan hukkaan heitetä, itse en ole koskaan mitään ilmaista ruokaa saanut,, en kyllä hakenutkaan, toivoisi, että tarjontaa olisi sitä tarvitseville.
Auttamista olen yrittänyt tehdä pienissä määrin minä myös, ei sitä pyyntö lappua luukusta tule, että en pieniä roposia ole laittanut, meneekö sitten oikeisiin kohteisiin, ei ole minun murheeni, hyvässä uskossa toimin.
Olen kuullut, että työttömien ruokailussa käy paljon sellaista väkeä, joilla ei varsinaista puutetta ole, mutta ei kuulemma kysellä pankkitiliä.
Minuakin on kehotettu sinne ruokailuun, mutta en ole tuntenut sen puutteessa olevani ja perinnöksi en säästä mitään, jää mitä on ja se riittää.
Lapsillani onnekseni on kaikilla toimeentuloa sen verran, että ei minun enää tarvitse heitä ajatella.
Tulihan sitä autettua alkuun pääsyyn ja varmasti jos hätä tulee, niin yritän tietysti olla apuna sen minkä kykenen.

Olisitpa lähempänä Hurskainen, tarjoaisin keittolautasen jos tiukka eteen tulisi , apua on haettava, jos sitä tarvitsee, vaikka tavaksi tulisikin, on sitä verojakin maksettu.
Kaveria ei jätetä, se henki ei saisi unohtua.

Kotitöihin se pitkälti menee päivät meillä eläkeläisillä, hyvä jos niistä selvitään, apuakin saa jos tarvitsee.
Tilaajan ehdoilla kaiketi sitä kauppaa käydään, harmi tietysti jos taiteilija ei saa näkemyksiään esille haluamallaan tavalla.
Tuo ihmettely ynnämuulta on aiheellinen, peli harrastus on saanut mittavat suhteet, minä yksi peluri muiden mukana.
Puolustan itseäni, ei paljon muita paheita, joku sitä pitää minullakin olla ja kun omillani selviän, laskut maksan, en tee velkaa pelien tähden, kaikki ok.
Lotosta en voita koskaan, mutta jo mieheni eläessä rivit tehtiin ja niitä olen sinnikkäästi mukana pitänyt.
Joskus (harvoin) tulee ajatus, että voisi ne rahat muuhunkin käyttää, mutta kun tarvetta ole, tai halua haalia mitään uutta, niin näin sitten on.
Järkeä ei tässäkään ole, mutta onkos monessa muussakaan;)

Nyt tuli turinaa, mutta Venlastiina pyysi luettavaa, tässäpä tätä, jos jaksat kiinnostua;)
Tulkaa nyt toisetkin Venlastiinan lukutoiveita täyttämään, mutta viestejä on tulta sinulatakin.
Oikein ihanaa, nautittavaa ja rentouttavaa aurinkoista sunnuntai päivää ihan jokaiselle.
Ilmianna
Jaa
PÄEVEE !!!!!

Kyllä on tuo vasen käs sitte tyhmä(;

Oekee käs ku on paketissa;('
Putosin yks yö sängystän ja ranne murtu.
Ens torstaina suan kae kipsin poes.

En nyt tämän enemppee jaksa.
Voekeeha hyvin.
näkyillää...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Paranemisia sinulle muori777.
Saako ne sinun ranteesi kuntoon, koska olen kuullut, että vaikeita on parantaa, samoin kuin olkapää vammat. Itselläni meni jotkut nivelsiteet olkapäästä ja ehdoton leikkaustarve olisi ollut, mutta olosuhteiden pakosta se jäi ja jäi ja koska asia pitkittyi, niin en mennyt. Nyt en tiedä enää kumpi olkapää on kipeämpi, jos yöllä nykyn kyljelläni jommankumman olkapään varassa, mutta mielestäni toimivat riittävästi minun tarpeisiin.

No, olihan palstalla taas tutun oloinen "aamunavaus", kuinka emme osaa kirjoittaa ja täälläkin vain höpisemme omista tekemisistä? Mistä sitten? Ainakin minä olen(vaikka luen lehdet) sivuuttanut hienosti valtakunnan uutisista tulevat ongelmat, koska en voi niihin vaikuttaa mitenkään, niin miksi kävisin niitä refermoimaan, tai ainakaan parantamaan?

Ei paljon mieltäni ylentänyt , kun tulin katsomaan Kahvipirttiin, niin eikös ollut moitteita, että haen ilmaista ruokaa jonkun köyhän nenän edestä ja maksan lapseni lasten matkoja, joita en suinkaan maksa? Täti maksaa. Minä maksan lupaamani rahan heidän kouluarvosanoista.

Meillä on vain ylitarjontaa tuolla ilmaisjakelussa, jota toivonkin, että toisetkin sen huomaisi ja tulisi hakemaan. Todellakin sain naudan sisäfilettä, jonka tietenkin pilasin paistaesani sen liian alhaisella lämmöllä, mutta on toinen, jonka vienkin "mestarikokille", tyttärelleni, koska on mukamas sitä pyykin silitystä ja heillä on tehokas ilmastointi, kun minun asunnossa alkaa olla sauna lämmin.

Palatakseni tuohon ilmaisjakeluun, joka koskee vain paikkakuntalaisia ja täällä ei ilmeisesti ole niitä "köyhiä", mutta kunnallisen työpajan tiloissa se toimii, ja siellä tarjotaan ilmeisesti ruokailu näille työssä oleville? No, olkoon, koska en tiedä vielä talon tapoja. Ainakin siellä on isot pakastimet näille ylimäärä ruoille, joita voi hakea myöhemminkin, mutta vain paikkakuntalaiset.

Uskomaton on kuitenkin tavaravalikoima sisäfileestä alkaen. On pakastettua Lohta, sian- ja naudan pihvejä ja leikkeitä, einestuotteita, mieletön määrä maitotuotteita, kahvia, makeita kaiken sorttista aina leivoksiin saakka.

Leipää on aina, kaiken sorttista aivan liikaa, mutta karjalanpiirakat ovat joskus hakusessa!

Minä en todellakaan tunne, että veisin köyhän edestä ruoan, vaan tunnen, että ruoka ei mene biojätteisiin, johon se sitten varppina meneekin.

Joten anteeksi vain mielipiteestäsi, joka uskot, että köyhän edestä ruokani hankin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Taisipa olla tämän sulakauden paras kesäinen päivä ainakin täällä. Täytyihän sitä erikoisuutta hyödyntää. Kuusijärvihän se on meikäläisen lähin erämaa", jylhän maaston notkelmassa välkkyy järvi. Oli siellä kansaa kesäkelistä naatiskelemassa.

Mustikat olivat varjoissa vielä pieniä ja vaaleita, aurinkoisemissa paikoissa alkoivat jo sinertää. Saihan niistä kovasti valikoiden otettua maisteltavaksi. Ei vielä kannata ämpärin kanssa metsään mennä marjastamaan.

Eilen kirjoitin pelaamisesta. Ehkä siitä tuli sellainenkin kuva, että moralisoin ja kohotin itseni erikoiseksi selviytyjäksi. Onhan se niinkin jotta tyytyväinen olen itseeni, että lopetin kaikki pelit ihan harkintani jälkeen. En kuitenkaan näe siinä mörköjä, jos pelaileekin kohtuuden puitteissa. Se on myös totta, että on peliriippuvaisia, joilta saattaa mennä ne ainoatkin leipärahat. Tunnen heitäkin. Oli mm. eräs vanha tuttu, joka lainasi melkein joka viikko, usein se oli parikymppiä. Vaikka en kytännyt, näin että peleihinhän nekin upposivat. Kyllä hän maksoi takaisin, ei minulla siitä valittamista ole.
Se hänen käytäntönsä oli, että hän ilmoitti maksupaikan ja kellonajan. Koetinhan hypätä hänen aikataulussaan ja sovittaa omien menojeni mukaan tapaamiset. Se ei aina onnistunut. Viimein sain sanotuksi, että en enää lainaa, sille ei näy loppua tulevan, eihän ne rahat lainaamalla lisäänny. Mököttelihän mies muutaman kuukauden, mutta nyt tervehitään ja muutama sanakin vaihdetaan. Joskus näen hänet pelikoneilla, ehkä
nyt harvemmin. en mene häneltä pelaamisia kyselemään.

Kiitos s-s selvityksestä, joka koski mainostyön tekemistä. Varmaan on vaikea sitoutua vastoin tahtoaan muutoksiin. On kai se ollut ennenkin riesa taiteilijoille ja vastapainona toimeentulo. Eiköhän turhamainen varakas muotokuvan tilaaja liene puuttunut useinkin taiteilijan näkemykseen ja vaatinut kaunistuksia. Joitain sellaisia tapauksia olen lukenut.

Tämä päivä jatkuu aurinkoisena, roskat täytyy käydä heittämässä ja samalla voin vielä iatuskella ulkonakin.
Ilmianna
Jaa
Hyvin on tyhjä, mutta ei sinänsä apaattinen olo melkein 80 ikäisen gubben työpäivän jälkeen. Jälkeäkin tuli enemmän mitä uskoin.
Yleensäkin kovan työpäivän jälkee saa olla sekä tyytyväinen että naatti yhtäaikaa. Käyn suihkussa vasta ennen maatamenoa. Se antaa hyvän unen.
Ilmianna
Jaa
Huomenta uuden viikon alkuun, pilviä taivaalle keräilee, iltapäiväksi sadetta jo lupaili.
Johan tuohon reilu vuorokausi kaunista ehtikin olla, nyt jo sadetta kaipaa;)
Pitäisi ehtiä ennen sadetta torilla pistäytyä, mansikan hintoja kyselemässä ja jotakin kukka tarvettakin tuli, kun samettikukat nuukahtivat.
Omista siemenistä ne laitoin ja hyvään kukkaan sain, nyt joku vaiva ilmaantui ja tuhosi tavallaan hyvin sitkeän kukan.
Tätä se on viljelijän homma, huomasin muuten Faceboogissa miten Late esitteli jo syötäviä tomaatteja omasta takaa, onnittelut, minulla aivan raakoja vielä.

Voi harmi tuota muorin vaivaa, ne luutumiset saattavat olla hankalia, tuo ikä siihenkin vaikuttaa.
Kiva että jaksoit viestin laittaa, vähän jo hätäilin, jospa kerralla nyt kuntoon ranteesi tulisi.

En minä kokenut miksikään tuota" moralisointiasi" ynnämuu, jokainen meistä tapamme ja taitomme tiedämme ja niistä vastuussa olemme.
Viisautta se on, jos näitä peli hommia laistaa, olen minäkin kuullut, että talonsakin on pelannut ja suuriakin omaisuuksia.
Pienillä panoksilla aikaani joskus kulutan ja kirjanpito seuraa;)
Ehkä usko siihen, että pelaamalla rikastuu on mennyt, onnea tarvitaan ja joillakin sitäkin on.
Olen joskus ajatellut mitä sitä tekisikään isoilla voitoilla, elämä hyvin pienestä nykyään hyvän mielen antaa, jos ei sitten Hurskaisen tapaa ökytaloja rupeaisi rakennuttamaan.
Bisnes ei ole minun taitoihini kuuluvaa, huolta se vaan aikaan saisi.

Noinhan se pitää ollakin, tyytyväinen mieli, vaikka uupumus palkkana, tehty kuitenkin on ja voi keskittyä seuraavaan hommaan.
Hurskaisella niitä töitä tuntuu riittävän, mutta vierivät kivet ei sammaloidu, voimia vaan jatkoonkin.

Eri paikkakunnilla on tuo ruuan jakelu eri tasolla ja ehkä ruuan laatu ja riittävyyskin eroaa tosistaan.
Minulla on sellainen mielikuva, että kauppiaiden ylijäämistä tarjonta pääasiassa on, joku taho niistä valmistaa ruokaa koulun tiloissa ja sitä voi halvalla käydä syömässä.
Minun kadulla on Vapaakirkon kuiva muonan tarjontaa, jonot on kuulemma pitkät, en tiedä onko joka viikko, en ole sattunut koskaan paikalle, vaikka muutaman korttelin päässä jakelu tapahtuu.
Hyvä että tämäkin toiminta pelaa ja apua näin annetaan.
Tuo Ruunemanin kauna pirttiä kohtaan on jatkuvaa, onko se keskustelua, jos hän arvostelee henkilöön menevää, vihjailevaa ainakin, samaa jauhamista se on väittelyä paremmin, kuin keskustelua.
En pidä sitäkään hyvänä, että hän yrittää sanella kuka ja minkälaisin viestein tänne saisi kirjoittaa, oppinut vai tyhmä.
Tuntemattomia ollaan, varmaan aika harva taustojamme tietää, jos rajattaisi näillä perustein keskustelut, voisi aika pieneksi (köyhäksikin) jäädä anti.
Ainahan virkeämpää on lukea erilaisia viestejä ja myös hyvin erilaisten ihmisten eloa ja oloa, viisaudet saamme tietoon mediasta.
Ruunemanin vaatimaa keskustelua tuskin saadaan aikaan, ennen kuin karsitaan tämä "tavan "väki pois ja jäljelle jäävät oppineet sitten keskustelevat.
Laiska töitään luettelee sanonta, ehkä siksi koetaan, kun näistä oman elämän jaksamisista kertoilee, mutta onko se joltakin pois, voi aivan hyvin jättää väliin.
Senora Lyylin kirjoituksiin vertailu ontuu pahasti, siihen en pyri ja samaa mieltä kanssasi ruune, en pysty, hänen kertomansa oli elävää elämästä viestivää.
Tulipa nyt pohdintaa, ehkä ei tarpeellista, mutta jotenkin tuntui siihen olevan tarvetta.

Nyt torille ja tämän arjen elämään, mukavaa päivää teille jokaiselle.
Ilmianna
Jaa
Pikku pentuna kuulin, kun äiti ja isä päivittelivät jotain setää, joka oli "juonut talonsa".
Tulin kysymään heiltä, "miten".
Kyllä he siitä juomisesta sitten puhuivat, ettei se vettä ollut eikä maitoa.
Kouluaikana meillä oli raittiuskilpairjoitukset vuosittain, arvatkaas kuka pärjäsi hyvin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
sen raittiusvihkon lukemiseen niin hyvin tuli siitä, että joku menetti juomalla kodin,
niin tajusi ettei ainakan paljoa voi juoda sellaista ainetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
POSTILUUKKU KOLAHTI.
Taas tuli sylin täydeltä mainoksia.
Muuta ei juuri tulekaan. Kaukana ovat ne ajat, jolloin taskurahat kuluivat postimerkkeihin, ja vastineeksi tuli kirjekavereilta viikoittain mieluisaa postia, johon tuli kiire vastata. Sitten tuli kännykkäaika, ja kirjoittelut puolin ja toisin vähenivät kunnes loppuivat kokonaan,

Nyt on jo muutaman vuoden ollut sellaisten viestien aika, että niin suvusta kuin ystävistä muuttaa manan majoille juuri niitä ihmisiä, jotka monin tavoin olivat olleet yhteyksien pidon tärkeimmästä päästä. Rakkaimmista luokkatovereistani on elossa kolme, ja äitini puoleisesta serkussarjasta taidan itse olla viimeinen.
Mutta mukavalta tuntuu, kun joskus tulee vastaan lapsuuden leikkitoveri tai kouluajoilta joku,
josta vuosiin ei ole edes kuullut mitään. Siinä tulee vähän samanlainen olo kuin silloin, kun kesken sataisen harmaan päivän keskellä alkaa aurinko pilkahtaa.

Tänään muuten on juuri sellainen harmaa päivä, vettä tihkuu hiljalleen..,
Eipä olisi eilen uskonut, että niin paahteisen päivän jälkeen tulee näin viileän kosteaa.
Mutta toivossa on hyvä elää, väitetään jo lapamadonmkin sanoneen. Eletään siis toivossa, että kesä tekee uuden yrityksen ja tulee montya niin ihanaa päivää kuin eilen oli.
Olimme rippijuhlissa, ja suurin osa vieraista nautiskeli kahvit ja muut tarjoilut pihalla luonnon keskellä.
Ilmianna
Jaa
kuka peijakas tuotakin kiusaa tekee. ei kai iän kaiken tarvitse samaa katsella.
miten se poistetaan?
Ilmianna
Jaa
Ei tässä mitään vastattavaa ole. Totean vain, että vika lienee minun läppärissäni. Kävin naputtelemassa kämppäkaverini tietokonetta, eikä siellä sama sillä tavoin toistu kuin minun koneellani.
Nyt huomasin, että jo oli omatkin ylimääräiset (tai alimääräämättömät) nikkini likimain kadonneet. Hyvä juttu! Kunhan nuorempi aikamiespoika taas joskus poikkeaa, osaan selittää eron omassa ja tuossa toisessa laitteessa.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Erinomaisesti sääennusteet pitivät täällä kutinsa. Sen mukaan onnistuneesti toimin. Marketissa täytyi käydä aamusta, niin tein. Klo 11. alkoi sade tismalleen ennusteen mukaan. Sateen loppu ennutettiin klo 15.00 . Varauduin silloin roskiskeikalle ja kuivin nahoin selvisin. On se helppoa kun osaa! Nyt paistelee aurinkokin.

SkillaN käsittelee Ruunemannin opastusta. Aivan oikein, näin siitä Ruunen tuutista tulee ohjeita ja naljailuakin. Väliin karkaa mielestäni tökeröstikin opastusta. Kyllähän sitä tarkalla sihdillä puutteita löytää, niin minun kuin joidenkin muidenkin tavoista ja taidoista kirjoitella. Näillä eväillä sitä on vain yritettävä jatkella. Opetuskin alkaa upota entistä huonommin. Enpä tuota itse tiedä, onko vikanani vahuuden tuoma jääräpäisyys vai opetuksen tason aliarviointi. Persana kun sekin maisterin tutkinto jäi suorittamatta. Uimataitoni ja pelastuskyvyt, sun muut temput olisin ilmeisesti läpäissyt.

`Peesisko` kertoi vähitellen syystä tai toisesta kadonneista laajasta joukosta sukulaisia ja tuttavia. Näin se käy näissä ijissä. Olen ollut aika huono nuorempana sen seurapiirin vaalija. Serkun tasoiset sukulaiset ovat unohtuneet melkein kaikki sivuun. Heitä on kyllä paljon, luultavasti myös elossakin. Sedät ja tädit ovat kuolleet jo aikapäiviä sitten.

Minun sulkupolveni levisi kuin varpusparvi ympäri suomalaista maisemaa. Syntymäpaikkakuntani on rajusti huventunut asukkaista. Näin sukulaiset kuin muutkin kaverit. Sekin on osaltaan syy huonoon yhteydenpitoon. Olihan se joskus lentävä lause: "suku on pahin!" Joskus se on täysin tottakin, vaikka en sitä itseeni sovellakaan. En kaikilta osin.

Hyvää aurinkoisen illan jatkoa!
Ilmianna
Jaa
Oli, he vanhempani melkoisia taiteilijoita. Nuorena parina he perustivat sellaisen luonnon huvimajan pihamaan laidalle, pikkuaidan viereen.
Siihen oli istutettu puita laajaan rinkiin. Tuomia, koiran heisipuita ja pihlajia. Alkukesästä siellä kävi hyönteisten pöhinä kun puut kukkivat.
Sen ajan mukaan elävässä huvimajassa pidettiin pyhäkouluakin.

Tuli vaan mieleen jälleen kerran nuo lapsuuden kodin maisemat. Kela kai jo pyörii takaperin. Nyt heinäkuukin kääntynyt niukasti loppupuolelleen.
Ilmianna
Jaa
Ehtoota ehtoota ystäväiset pirtissä!

Kylläpä nyt on taas kaunista ja aurinkoista! Mutta on kyllä tullut vettäkin,vähäisen ukkoskuuron mukana. Eilinen päivä oli meilläkin oikein mainio,lämmintä n.20 astetta, mutta tuuli kävi pohjoisesta. Ihan hyvä oli istuskella tuossa sireenipuskan kupeella. Naapuripihoillakin kuului olevan väkeä, me olimme aivan piilossa heiltä. Jossain vaiheessa tuli niin kuuma että oli pakko tulla sissälle. Kyllähän sitä nuorena jaksoi olla vaikka tuntitolkulla auringossa, vaan eipä enää.

Viime torstaina "piipahdimme" Kaustisella, ihan päiväseltään. matkaa on suuntaansa yli 300 km. Ainut iso-veljeni on siellä ja sydän on aika huonossa kunnossa. Kuskiksi saimme mieheni miniän, ei siitä olisi muuten tullut mitään, noin pitkästä matkasta. Meillä kummallakin on voimassa oleva ajokortti, vaan ei tule kuuloonkaan tämmöisessä tapauksessa. Siellähän oli parhaillaan menossa kansanmusiikkifestivaali, vaan eipä ollut aikaa osallistua. Aikoinaan olen viipynyt siellä useinkin koko viikon. Olen ollut tiskaamassa yhdessä ravintolassa ja tiskien jälkeen piti vielä ennättää yötansseihin. Olihan siellä hauskaakin. Siellähän oli nyt 50-vuotisjuhlafestivaalit, arvatkaapa, tekikö mieli mennä festivaalialueelle?

Taivas kirkastuu yöksi, ainakin näyttää semmoiselle. Tuossa puutarhan puolella muutama tunti sitten lenteli muutama lokki, ei toki ensimmäistä kertaa. Tuossa meidän ja naapurin rajalla, heidän maallaan, on valtavan korkeita Terijoen salavia.Ja kun tästä katson, lehdet heiluvat tosi kauniisti tuulessa. Hiljenee varmaan yöksi. Kohtahan tästä on lähdettävä iltapesulle ja vaakatasoon, murusen viekkuseen. Mukavaa alkanutta viikkoa ja jaksellaan kirjoitella!!! paulamaria
Ilmianna
Jaa
Tämän päivän tekemiset olisi äkkiä kerrottu, siksi katse kääntyykin tulossa olevaan ja lisäksi menneisyyteenkin.
Kotkasta ovat vanhat isot Tall Ships Races purjelaivat lähteneet kohti Turkua. Taas on Aurajoen rannat täynnä ihmisiä, on ne laivat niin komioita katseltavia.
Tulee mieleen aika yli 70 vuotta sitten, kun olimme veljeni kanssa tulossa isän jahdilla halkolastissa.
Siihen aikaan vielä turkulaiset polttivat halkoja. Me olimme isän mukana kun hän yksin lastasi koko jahdin täyteen halkoja saaresta Merimaskun takaa. Jahti ankkuroitiin rantaan ja vahvaa lankkua pitkin isä kärräsi ne halot jahdin ruumaan. Myös täkki oli täynnä niin että jahti ui tosi syvään, vain vähän jäi laitaa vedenpinnan yläpuolelle.
Me veljen kanssa soudettin pienelle karille tarkoituksena hakea vesilintujen munia, mutta tiirat ajoivat meidät pois. Kyllähä isä meille lihasoppaa keitti kajuutan kaminassa.
Olimme siellä yötä ja aamun sarastaessa lähdimme kohti Turkua. Siinä näimme vielä hirvenkin uimassa saaresta toiseen, sarvipäinen oli.
Turun Aurajokeen suuntasimme. Voi kuinka pieneltä jahtimme tuntui ajettaessa niitten valtamerilaivojen vieritse lastinpurkupaikkaa kohti. Meinasi niskat nyrjähtää kun ylös katsoimme.
Halot oli laivaan lastattu ja sitten ne lossattiin laiturille lähelle Wärtsilän telakkarantaa.
Kävimmepä mekin siinä työmaaravintolassa syömässä lihapullia ja perunoita. Parturiinkin isä minut ja veljeni vei. Vieläkin se pitkä puutalo on siinä rannalla, jossa se parturi oli. Hienosti leikkasi minun polkkatukkani ja otsatukkani. Minun tukkani oli tumma ja tuuhea, veljellä taas luonnonkihara vaalea tukka, jota ei enää tänä päivänä päässään kasva.
Kummalliselta tuntuu kun tänä päivänä noilla seuduilla liikun, sillä vuosien saatossa niin paljon olen muuallakin asunut.
Hyvää yötä, nähdään ja kuullaan mitä huominen meille tuo tullessaan.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomenta kauniiseen auringon paisteeseen, tuuli käy pohjoisesta, viileäksi sään vetää.
Satoi se meilläkin eilen illalla ja ehkä sadetta tulee tänäänkin, vaikka taivas aivan kirkas, näin on luvattu ja uskoa pitää;)
Aamukahvilla katselin miestä joka odotti ilmeisesti hakijaa ja sitä vaan ei kuulunut, kännykkää räpläili ja en malttanut sitten seurata miten siinä kävi, ainakin kaksikymmentä minuuttia sitä hommaa katsoin, kaksi mukillista kahvia siinä kului minultakin;)
Hehku ohjelmassa eilen kehottivat tuijottamaan ja minä niin tein, en mitään hyötyä huomannut.
Miten lie miehen lopulta käynyt, että kaikkea sitä joutava touhuaa, kuten nyt minäkin, en edes miestä tunnistanut.

Katleija muisteloihin eksyi, niin se monesti käy, minä vaan niin pieniä pätkiä muistan, että en voisi muistelmiakaan kirjoittaa.
Oli se elämä niin toisenlaista lapsuudessa, että ei enää meinaa uskoa itsekkään, unen näöksi voisi kuvitella, miten sitten nuorien on vaikea todeksi uskoa meidän lapsuutta.
Sinulla muisti pelaa Katleija ja hyvin kuvasit sen hetkisen halkojen kuljetuksen.

Pitkä on kylä matka Paulamarian porukalla, en oikein osaa paikallistaa Kaustista mutta lieneekö väliäkään, en sinne aio mennä, vaikka olisihan siellä näkemistä ja kuulemista.
Laiska kun olen en viitsi edes googlettaa;)
Reheviksi ne vanhat omakoti tontit kasvavat, jos ei väliin metsurin hommia tee, mutta hyvähän se on, kun saa katseilta piilossa olla ja vaikka vähin vaattein kulkea, kenenkään silmää häiritsemättä.
Kesä on nyt valmis kaikilta osin, kasvu vaan pari viikkoa myöhässä, ei heinäkuun lopun aikaan marjasato vielä lopu.
Mansikan pääsatokin vasta ensi viikolla.
Kalliiksi tulee mansikan hinta olemaan, eilen neljäkymmentä euroa laatikollisesta pyytivät, siis viidestä kilosta.
Muistelen että muutama vuosi sitten viisitoista euroa oli hinta, unen näköäkö tuokin.

Terasseja ja kaikenlaisia katoksia ja patioita ne tekee tämänkin päivän asujat, toinen toistaan upeampia, kyllä siinä minunkin mökkini ympäristöineen hyvin vaatimattomaksi jäisi.
Silloin siellä eläessä ja asuissa oli hienoa, kun sähköhellan sai, no olihan se sähköllä toimiva grillikin ja hyvä olikin.
Sillä letut ja muutkin syötävät hyvin onnistui.
Nyt ei ole grilliä ei mökkiäkään ja tyydyttävä on, mutta onhan ihana parveke, siellä voi nautiskella elostaan ja mukavaa sekin on;)
Mitäpä sitä murehtii entisiä, kun ei ole voimia niitä pitää ja hoitaa.

Peesisko muisteli koulutovereitaan, kyllä minullakin melkein kaikki muistissa on, vaikka yhteyksiä ei ole paljonkaan.
Kyllä siinä muistot virkistyisi, kun jonkun kanssa yhteyksiä lämmittelisi.

Raittiuskilpakirjoitukset on muistissa ja taisin jonkin palkinnon minäkin saada ja eipä vaikea ole arvata tuota kysymystä, kuka voiton vei, MummeliMiiahan sen voiton nappasi.
Onhan se alkoholi yksi syy väärin käytettynä moneen murheeseen, ilmankin voi aivan hyvin elää.
Nyt on tullut muodiksi viiniä joka aterialla nauttia, en tiedä kuinka sillä on vaikutusta houkutuksiin muunkin alkoholin käyttöön, itse joskus seurassa muiden mukana lasin otan.
onnekseni siihen ei himoa ole.

Kyllä ne serkut on melkein unohtuneet minulta myös, sisaren ja veljen lapsiinkin yhteydet typistyy suurempiin juhliin ja niitä harvoin on, kun suku kovasti pieni.
Mieheni suvusta vain sisarensa perheineen on yhteydessä minuun.
Kai se vielä harvenemassa on, kun itse ei liikkumaan pääse.
Pitänee sanoa, että hyvä kun nämä tietokoneet ja kännykät apuna voi joitakin yhteyksiä yllä pitää, vaikka harminsa näissäkin.

Sitkeä kaveri tuo Kalevi on, mutta kaipa ylläpito huolehtii, luulisi että saavat selville mistä lähtevät nämä viestit ja kieltoon laittavat.
Tuuli näkyy melko voimakkaana riehuvan, pitänee ulos uskaltaa, ei tätä painoa nurin saa, vaikka myrskyksi yltyisi;)
Kauppaan on mentävä, muisteloiden päivää tänäänkin, muun elämän kuluksi toivotan.
Ilmianna
Jaa
SE KATOSI TAAS! Kirjoitukseni nimittäin. Ajattelin kiukustuneen käyttää muuta kuin rekisteröityä nimimerkkiäni. Valitsin Jeevelin, joka olikin varattu! Mahtaako nytkään kelvata.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Näkyy tuo kelvanneen, mitä sitä kertomaan kiukuissasi enää, eihän esille tulossasi ole muuta kuin näppäryytesi näyttöä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pitäisiköhän tuo rekattu nikkini poistaa?
Roikkuuko jollakulla toisellakin kirjautumisen jälkeen nikki aina, aina vain?
Entä mistä johtuvat tiedotukset: Käytä muuta kuin rekisteröityä j.n,e. Kun sitten valitsen minkä tahansa nimimerkin, se on mukamas aina varattu!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Koskahan tuo ruutujenklikkaushölmöily oikein loppuu? Jos et robotin valitsemia kohteita kaikkia löydä, robo suuttuu ja vaihtaa aihetta.
Jotainhan ne kuitenkin tilalle keksivät. Menevät vanhoille ehkä vaan vaikeammiksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Vaihteleva päivä on ollut tänään, sataa, paistaa ja väliin pilvisenä jököttää. Onhan se vaihtelukin jotakin.

Tämä "Kalevi", josta SkillaNkin mainitsi, näyttää olevan" alansa ammattilainen." Pornofilmiä ja treffejä mainostavaa linkkia sataa yhtenään. Näkyyhän ylläpito poistelevan, mutta niitä riittää. Tänä aamuna kolmen maissa oli lähettänyt n. 50 linkkiä - yhdellä haulla se selvisi. Eiköhän se siitä, tuskinpa tuo hörhö maailmaa mullistaa.

Tuossa edellä kirjoittanut ihmettelee mistä johtuu tiedotukset:" Käytä muuta kuin rekisteröityä..." Mitäs tuossa, siinä tarjotaan vain vaihtoehto. Paljon on varmasti sanoja varattu, tietokone muistaa. Käytän aina rekattua, jos se ei onnistu, ilmoitan ken on jutun väsännyt. Ei ole tarvettani puskista huudella, vaikka ei sekään mitään haittaisi.

Muisteloista tulee mieleeni yksi lapsuudesta asti tuttu kaveri. Monilla savotoilla paiskittiin töitä kimpassa, käytiin iltamissa ja monissa vapaa-ajanpuuhissa. Sitten hän alkoi muuttua, hänelle tuli halu näyttää tappelujen kautta mahtiaan. Olihan hän kieltämättä riski kaveri, mutta keinot olivat härskejä. Hän alkoi suunnitelmallisesti härnätä ja näykkiä heikompiaan, joita sitten sai pieksettyä ikäänkuin pisteiden keruuna. Tulihan meille keskinäistä erimielisyyttä ja hyvä etten joutunut hakatuksi. Siihen se pitkäaikainen kaveruutemme päättyi. Eipä siitä kauan mennyt, kun hän oli "käsitellyt" yhtä ryyppykaveriaan niin, että vainaja tuli. Ja tuli pitkä linnareissu. Eikä hän siitä kunnolla tointunut, eikä pitkää ikää tullut.

Sitä olen miettinyt ja ajatellut miksi näin kävi. Enpä muuta tiedä, kuin että oli alkanut kaveerata kylän kuulujen tappelupukarien kanssa, joita väljästi voi rinnastaa Skineihin myös "saavutusten" puolesta. Ei tämä epäonnen kaverini tyhmä ollut, mutta ei koskaan ehtinut "aikuistuakaan." Kaikeksihan meitä riittää, näitä ei aina ymmärräkään. Jonkun jäljenhän naapuritkin mieleen jättää, hyvän tai huonon.

Kyllähän nyt aurinko kirkkaasti paistaa, oikein silmiäni kirvelee. Hyvä näinkin!
Ilmianna
Jaa
Peltikaton alla kuulee kun ropina käy. Äsken oli reilumpi sadekuuro. Oikein ukkostikin päivällä.
Ei ollut enää varaa odottaa ruohon kuivumista kun oli päässyt niin pitkälle. Makita leikkuri, 190 cc koneella jaksoi sakeimmat kohdat juur ja juur leikata.

Onneksi tontti vain 950 neliömetriä. Sähkötrimmerillä viimeistelen joskus.
Että sitä muutamanlaista voi sattua.
Lukitsen fillarin kaupan pihassa. Avaimen aina siihen Marlboro kaulalaukun pieneen etutaskuun.
Avain kyllä tallessa, mutta oliko vika vai oliko jotain vierasta sinne työnnetty. Pyörä piti raahata kotiin. Onneksi eiollut pitkä matka.
(kallistuin ilkivallan puolelle)

Hain pienen rälläkän ja katkaisin kelvottoman kun ei rasvauskaan auttanut.

Luulisi ensimmäisten sieniä jo nousevan poimittavaksi lähipäivinä. Ensin niitä näkee nurmikoilla. Lehmäntatti yks näitä aikaisia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ilta-auringon loiste valaisee taas kuin täysi päivä vielä, vaikka 21.00 jo kello käykin.

Vilkkaan päivän jälkeen on raukea olo, ja aionkin katsella kaikessa rauhassa Liv kanavalta romanttisen komedian. Pala taivasta taisi filmin nimi olla, ja se sopii pirtaani nyt juuri 🙂

Ostamani mansikkarasian otan pikkupöydälle napsiakseni muutaman, ai jaa iltalääkekin pitää ottaa ennen asettumista.
🎦
Lapsista pari viettää lomaa saaressa, soman kuvan tuoreesta saunasta lähetti tyttöni, nätti,... sinertävä ja raikas isoine ikkunoineen olikin. Taitaa näköala saunassakin olla vetonaula.

Mukavaa illanviettoa toivotan 🎦
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sini-sirkku kirjoitti:
Ilta-auringon loiste valaisee taas kuin täysi päivä vielä, vaikka 21.00 jo kello käykin.

Vilkkaan päivän jälkeen on raukea olo, ja aionkin katsella kaikessa rauhassa Liv kanavalta romanttisen komedian. Pala taivasta taisi filmin nimi olla, ja se sopii pirtaani nyt juuri 🙂

Ostamani mansikkarasian otan pikkupöydälle napsiakseni muutaman, ai jaa iltalääkekin pitää ottaa ennen asettumista.
🎦
Lapsista pari viettää lomaa saaressa, soman kuvan tuoreesta saunasta lähetti tyttöni, nätti,... sinertävä ja raikas isoine ikkunoineen olikin. Taitaa näköala saunassakin olla vetonaula.

Mukavaa illanviettoa toivotan 🎦
Auringo paistaa ja kukat kukkii.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Lehmäntatteja emme koskaan ottaneet paitsi kouluretkellä joskus parhaita kerätttiin ruuaksi laitettavaksi. Haapasieniä, kankassieniä ja haaparouskuja otettiin.
Meillä kotona kivitattejakaan emme osanneet hyödyntää. Sieniä suolattiin talven varalle. Sienisalaattia niistä tehtiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomenta sateisen näköiseen ja näkyy jo sadetta tulevankin, välillä aurinko ilmestyy, lämmittää, sietääkin vain kaksitoista astetta mittarissa.
Outo kesä, mutta eipä muuksi muuta, ukkosista varottavat, mutta vilä ei yhtään ukonilmaa ole korviini kantautunut.
Koneeni teki päivityksen ja kaksi tuntia se kesti aukaisun jälkeen, en tiedä taisi jotain uuttakin tulla.
Ainainen uuden oppiminen tahtoo rassata, mutta eipä auta, yritän saada nämä tavanomaiset toiminnot pelaamaan.

Noista kirjautumisista usein harmia ja siksi pidänkin nikkini aina päällä, joskus kone on vaatinut tai hylännyt jostakin syystä kirjatiun nikin ja sitten on ollut vaikeuksia löytyä kelpaava nikki.
Aina on pitänyt joku merkki lisätä, että sai kelpaamaan.
Tuo kirjoitusten kohdistuminen oikealle henkilölle olisi myös hyvä, usein tulee väärin käsityksiä kenelle kyseinen viesti on tarkoitettu.
Ennen vanhaan oli se oksapuu ja siitä sai osoitetuksi viestin haluamalleen kirjoittajalle, olen pyydellyt sitä takaisin, ei käy, olisi kaiketi liian selvää viestit laittaa.

Noista sienistä, naimisiin mentyäni opin enemmän sieniä käyttämään, kun mieheni niitä itselleen laittoi, maistoin ja ihastuin.
Herkkutatti, jos sen pienenä maasta saa, on herkkua, mutta madotkin siitä tykkää.
Punikkitatti on kova, mutta kun antaa kauemmin hautua, on sekin hyvä syötävä, tateista en sitten muuta ole ottanutkaan.
Lampaankääpä myös helppo ja herkullinen, mutta siihenkin mato pian sen vanhetessa tulee, helposti kerää sappikääpää se on kitkerä, ei hyvä syötävä.
Väristä erottaa oranssi neste on lampaankääpää ja keltainen sappikääpä.
Kaupan herkkusienet myös herkkua.

Minäkin katsoin, Pala taivasta ja surullinen loppu oli, vaikka muuten hauska ja pirteä.
Noin kun osaisi suhtautua sairauksiinkin ja elää täysillä.

On se tuo ilkeyksien teko nyt saanut vallan, kuten Hurskainen epäili kohdallaan, kuuntelin eilen radiosta miten Kuopiossa särjetty kaksitoista koulun ikkunaa ja sotattu seiniä, yksi ikkuna maksaa noin 300 euroa, ei ihan pieni maksettava, toivottavasti syyllinen löytyy.
Hurskaisella noita vaikeuksia vaan eteen tulee milloin missäkin muodossa, harmillista.

Seuran vaikutus on monen elämän saanut pois raiteiltaan, ainakin heikolla itsetunnolla olevan saa pian ja vähällä vaivalla mukaan kaikkeen ikävään.
Miten sitä itsetuntoa sitten nostaa, onkin jo kysymys, mihin ei helppoa vastausta taida löytyä.
Kotoahan ne ensimmäiset oman arvon tunteet synnytellään, mutta hyväkin kotikasvatus voi olla epäonnistunutta, jos houkutukset ja idolit muualta löytyy.
Varmasti kysymys merkkinä on monet vanhemmat ja muut kasvattajat, alan oppiakin saaneet epäonnistumisen kokevat.
Tässä sitä vielä näinkin vanhana yrittää tätä elämisen taitoa opetella, miten sitten pystyykään neuvoja jakamaan, kun oppisi hyväksymään toisenlaiset ihmiset ja antamaan sitä arvoa mitä jokainen tarvitsee.
Tuo toisenlaisuuden hyväksyminen vaatii kanttia ja aika on muuttuvaa, tulee kaikenlaista uutta mihin ei oikein sopeudu.
Jospa oppisi olemaan neuvoja jakamatta joka tilanteessa, kun toisin menee mikä mielestä olisi oikein, olisi otettava huomioon ajan muuttuminen ja sen tuomat ilmiöt.
Joka aika tekee omat virheensä, harmi vaan että aina niistä tahtoo kärsiä syyttömät.
Luulisi uupuvan tuo massa postittajan, kun kukaan ei jaksa viestejään avata.

Tuuli puita tuivertaa, ja pilviä seilaa, voipa olla sateinen päivä, mutta kyllä se lämmin vielä tulee, elokuusta on jossakin povattu lämmintä, saa sitten nähdä.
Mustikoita jo jossakin näin kerättynä, kai se alkaa kohta se marjastus aika, kykeneekö metsään se on sitten kysymys, no jos pellon tapainen löytyy, missä paljon marjoja täynnä olevia mättäitä, niin ehkä onnistuu:)
Sitäpä odottelemaan ja päivän tuhoamiseen, heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lisääntyvä höperöinti vaikeuttaa monin tavoin arkipäivässä elämistä. Raahasin polkupyörän kotiin asvalttia vasten raastamalla.
Sen oikea avain löyti tänään housuntaskusta, Niinpä tietysti. Ehdin leikata vankan runkolukon rälläkällä.
Ostin uuden kympillä. Se pitää vielä asentaa paikalleen.

Oli tässäkin päivässä satamattomiakin hetkiä. Oikein autolla lähdin liikenteeseen kun käymäpaikkoja oli monia.
Paremminkin ajan olisi voinut käyttää, mutta pitää sitä välillä lorvaillakin, ettei loppuelämä pelkää työsuoritusta olisi.

Ihan noin se ei mennyt. Auto käynnistyi hienosti kun sen katoksesta ulos ajoin. Ajattelin ottaa kertyneet rojut mukaan ilman pakoputkisaastutusta.
Sitten menovehje ei enää käynnistytkään.
Hähä hähä. Kerrankin olin varautunut. Otin takapenkin jalkatilasta uuden akun. Kyllä "riisipussi" pomppasikin käymään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Heipparallaa!
Sade taisi lakata.
Saapa nähdä mitä tämä läppäri tekee...
Korjausmies kävi toteamassa, että vikaa on.

Terveiset kaikille!
Ilmianna
Jaa
Kiitos vaan rallatusterveisistä, minäkin soitin kiittäen Sipoon korven kantareilleistä, jotka tänään vasta paistoin. Voita, sipulisilppua ja sienet sekaan, hieman suolaa, siinähän se! On ne ensimmäiset puhtaat sienet ihan herkkua, tällä kertaa vain leivälle suoraan

Nuo Californian kävijöiden kaikenlaisilla tuliaisilla, onkin sadepäivä kulunut, kaikkea uutuuksia maistellessa😀 Lapsetkin kun on saaressa, ei voi teehetkiäkään nyt järjestää pöytä koreana.

Pikkupurkkeja erilaisia marmelaadia oli iltapäiväkahvin kanssa näkkärikokeiluna, mutta Wisky &
Orange vei niistä voiton. Juustotkin sopii hyvin noiden monien marmeladien kanssa.

Eihän sitä tule itselleen ostettua tuollaisia usein, pidän selkeistä raaka-aineista, joista valmistan kotoista ruokaa, joitakin keittoja ja uuniruokia kyllä muunnellen oman makuni mukaan.
Ulkona en tänään ole käväissytkään, lukuhetki iltapäivällä Loirin Pyhien hetkien parissa riitti,...

Elämän Puu
ensimmäinen säe

Katso ennen kuin virrat virrattiin
ja olentoja luotiin
yksinkertainen valo täytti kaiken
ei ollut tyhjyyttä
vain valoa
ei alkua ei loppua
vain yksinkertainen valo ikuinen
Ilmianna
Jaa
Heipparallaa! viestiin lähettäjälle: läppärihän näkyy olen valmiina toteuttamaan käyttäjänsä toiveita. Liekö läppärin viat parantuneet)).

Niinpä näyttää sadekin lakanneen, mutta kovasti tummia pilviä muhkuilee. Ei suurta haittaa, ulkotyöni - jos niitä voi työksi nimitellä - olen tehnyt. Sisähommailua hissukseen suorittelen. Esim. tätä tuherrustani.

Juu...kyllä sitä vanhuutta ja vanhenemistä joutuu opettelemaan ihan luonnonlakien seurauksena. Hitto kun siihen ei ole henk.koht. kokemusta. Jos nyt onkin nähnyt esimerkkejä, niin niitäkin on kovin montaa sorttia. Johonkin voi yhdistää itseäänkin silleen löysänlaisesti, vaikkapa varoittavana esimerkkinä. Aika monikin on nähnyt läheltä, kuinka oikein terhakasta, terävästä kaverista alkaa iän tuomat muutokset. Alkuun ne ovat lähes hoksaamattomia, peittelykin onnistuu pitkälle, tulee vaihe jossa asianomainen ei tajua tilannettaan ... mitäpä minä näistä. Luonnonlakien mukaan tuskin olen enää pätevä muistelemaan edes vanhoja havaintojani. Sen ainakin muistan, että puolta nuorempana kuuntelin yhdeksättäkymppiä käyvien juttuja hyvin varauksin. Ei ne aina olleet tästä maailmasta.
Miksipä se tilanne olisi muuttunut, ellei nyt ala pitämään itseään merkillisenä poikkeusyksilönä. Tottahan sellaisiakin on, tai annetaan tasoitusta ikälisänä. Toivon että kukaan ei pahastu tästä turinastani, vaan mieluummin myhäilee että näkeehän tuon ...höperöimään alkaa...pitkällekin....niin joillekin käy...he,hee.

Halvimmat mansikat näyttää olevan n.26 e/ 5kg laatikko. Se alkaa olla normaali hinnoissa. Emme ostaneet, täällä lähikaupoissa on hinta hieman enemmän. Muutoinkin ei tule paljon mansikoita käytettyä, Metsämarjoja kyllä menee runsaasti. Saapa nähdä minkä verran niitä saa itse metsästä nypittyä.

Ei se kirjoittamani aikaan ehtinyt sateeksi pistää. Joskus kun selkänsä hetkeksi ikkunalle kääntää, niin ilamat kääntyy samassa ajassa. Jatkoja teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Huomasitteko tämän, tämä pyydettiin jakamaan:
Tässä mustikoista puhutaan ekinokokin yhteydessä, se hiukan huolestuttaa.
Evira tosin toppuuttelee:

---
"Elin­tar­vi­ke­vi­ras­to: Ekinokokki-loinen ei rajoita luon­non­mar­jo­jen käyttöä

JAA

POHJOIS-SUOMI 12.7.2001 15:31 ARKISTOSTT
Luonnonmarjojen käyttöä ei ole syytä rajoittaa Suomessa. Elintarvikeviraston mukaan luonnonmarjoja voi poimia ja käyttää entiseen tapaan. Viraston mukaan Pohjois-Suomessa tavatun ekinokokki-loisen aiheuttama riski ihmiselle luonnonmarjojen välityksellä on todennäköisesti hyvin pieni.
Heisimatoihin kuuluvaa Echinococcus granulosus-loista on todettu lähinnä itärajan tuntumassa olevista poroista ja susista. Loinen leviää tartunnan saaneen lihansyöjäeläimen, kuten koiran ja suden ulosteiden mukana luontoon. Näin se voi saastuttaa esimerkiksi luonnonmarjoja. Loinen voi tarttua ihmiseen.

"Toistaiseksi meillä on tietoa varsin vähän, ja loisen ihmiselle aiheuttamaa sairastumisriskiä on sen vuoksi vaikea arvioida", sanoo elintarvikeylitarkastaja Maija Hatakka Elintarvikevirastosta.

Loisen esiintyminen luonnossa keskittyy pienelle alueelle Pohjois-Suomessa. Loista on löydetty alueen poroista yksittäistapauksina lihantarkastuksen yhteydessä.

"Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos Eela jatkaa kartoittavaa tutkimusta loisesta ja laatii tieteellisen riskinarvioinnin. Sen perusteella harkitsemme mahdollisia riskihallintatoimenpiteitä", Hatakka sanoo.

Ihmisillä ei ole tavattu Suomessa saatua Echinococcus granulosus-tartuntaa kahteenkymmeneen vuoteen. Ekinokokki-loisen kantajia ovat sudet, koirat ja mahdollisesti ketut. Väli-isäntiä ovat mm. porot, hirvet ja metsäpeurat sekä ihminen.

Kantajalle loinen ei aiheuta oireita. Tartunnan saaneelle väli-isännälle ekinokokki voi sen sijaan tuottaa rakkuloita sisäelimiin.

Väli-isäntä saattaa saada tartunnan esimerkiksi marjoista, sienistä tai jäkälästä, joissa on kantajan ulosteiden mukana tulleita heisimadon munia.

Echinococcus granulosus-loinen on helposti hoidettavissa. Granulosus-loista huomattavasti vaarallisempi ihmiselle on Keski-Euroopassa esiintyvä Echinococcus multilocularis -loinen. Sitä ei ole todettu Suomessa.

Tärkeimpiä toimenpiteitä Suomessa esiintyneen loisen kiertokulun katkaisemiseksi ovat porojen teurasjätteiden hävittäminen niin, etteivät koirat ja luonnoneläimet pääse niitä syömään sekä poronhoitoalueen koirien lääkitseminen heisimatoihin tehoavalla matolääkkeellä."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Juu juu, pieni on riski, pitkään rimsuun nähden, marjat pakkaseen ehcinococcineen ja sillä siisti!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Läppärit ovat tätä päivää sanoi velimies. Melkein sen käyttö heillä laskujen makseluun jääkin.
Itse ostin ensimmäisen kannettavan v.2006. Sen nopeus taisi olla 1 megatavu. Jouduin paljon pyytämään tiekkarin käytössä apua.
He sanoivat että osta pöytäkone ja sille kunnollinen työpöytä. Ostin huijarilta surkean pöytäkoneen, pois heitettävän raakin.
Sitten nörtti tilasi netistä hyvän pöytäkoneen ja laittoi sen käyttökuntoon . Nopeus 8 jotain gigaa. Hyvä konstailematon kone.
Ilmianna
Jaa
Kyllä näyttää tuo naisten viikoo pitävän kutinsa, satanut on tänäänkin samoin ainakin eilen. no koko kesähän se ollut samanlaista useimmin satanut, kesäpäiviä hyvin vähän mutta on kuitenkin ollut.
Eipä ole oikein ollut mitään puhuttavaa, tai paremminsanottuna mitään asiaa.
Toisaalta onkin tarkoitus ilmaista, että hengissä ollaan.
Niin eilen kävimme laprassa, ottivat verta putkeen ja ensi tiistaina menemme kumpikin omalääkärille peräkanaa.
Tuleehan samalla se vuositarkastus käytyä, no eihän sitä koskaan tiedä mitä löytyy.
Tänään se nuorimmainen kävi tarkistamassa koneemme ainakin nyt pitäisi olla kunnossa, toisaalta minun koneeni oli aivan kunnossa.
Tuo vanheneminen on varmaa, me jokainen elämme vain päivän kerrallaan, huomaamme kuinka kaverimme ja sisaremme ja veljemme joutuvat luopumaan elämästään näin mellekin käynyt. Minullakin ollut monta veljeä ja sisariakin, nyt minä ja yksi sisar jäljellä. samoin kaverillanikin lienee enäää yksi serkku jäljellä. Tietysti niitä nuorempia sukulaisia ja jälkeläisiä on onneksi useitakin.
Minulla on ollut hyvä tuuri minä olen ollut tuon polittisen "urani" ansiosta tekemisissä muidenkin puolueiden ihmisten kanssa, ja minulla on todella hyviä ystäviä monesta puolueesta, tosin sekin joukko on harventunut, ikä tekee tehtävänsä.
Tämänpäivän tehtävät lienee tehty, ehkä tärkein, jäljellä kun pistää silmät kiinni ja yrittää sada unenpäästa kiinni.
2
Ilmianna
Jaa
Ehtoota pirttiläiset!

Mansikka-asiaa vaan pikkuisen. Olen jo niin poikki, etten jaksa paljoa. Saimme tänään kotiin tuotuina Pälkäneeltä Niitty-Seppälän mansikoita, ihan mahottoman maukkaita ja hyvälaatuisia, Hinta oli 35 euroa 5 kilon laatikko. Soitin tilan isännälle ja kiittelin hyvistä mansikoista. Ei kuulema kovin useinkaan tule moista puhelua. No nyt tuli. Osan aion huomenna keittää hillosokerin kanssa , tarviihan sitä mansikkahilloa vaikka mihin. Silmissä vilisee vielä mansikoita, lähden tästä vaakatasoon. Hyviä unia ja enkelin kuvia! paulamaria
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomenta, kauniilta näyttää näin aamulla, mitä tuoneen päivä tullessaan, viileää on, yksitoista astetta mittarissa.
Teen lähtöä katsastamaan maalla olevaa kohdetta, miten siellä on metsämansikka kehittynyt, olihan kukkia paljon saattaa vaikka marjamaitoon asti löytyä.
Vanha mansikka penkkikin on, oli sielläkin paljon marjoja tulossa, onko kypsiä jo, vai onko ehtineet kadota muiden suihin.
Kolme päivää siellä viihdyn, parveke kasvini jo sitten vettä huutaa.

Kallis on Paulamarin mansikka laatikko, täällä kertoivat jo litra hinnan pudonneen neljään euroon, onhan se laatikoittainkin halventunut.
Ensi viikolla minun pitää myös marjoja laittaa, miniä lupasi tuoda heidän lähellä olevalta viljelykseltä, aina parempia kun ei tarvitse torilta ostaa.

Tuo vuositarkastus minullakin syys puolella, kai vähän perusteellisempi, kun tuo kahdeksas vuosi kymmen täyttyy.
Kuulemma käyvät myös kotona katsomassa, millä mallilla elämä on.

Nämä koneet on vaikeampi juttu, minä tilasin tabletin ja tulin siihen tulokseen, että en vielä vaihda, hankaluuksia olisi tullut sen myötä, tuo älypuhelin antanut jo niistä tarpeeksi tietoa.
Läppäri on hyvä ja jos kuljettamaan joutuu ei kovin painava ole ja mokkulan kanssa toimii.
En viitsi mukana kuljettaa, ehtii tätä kirjoittelua tässä oman pöydän ääressä tehdä.
Jatkuvasti sotkevat mummon päätä, houkuttavat vaikka mitä tuohon puhelimeenkin lataamaan, vielä en ole muuta kuin tunnus luvut pankkiin siihen ottanut.
Tabletilla ei tulostuskaan olisi onnistunut.

Kaikenlaisia uhkia sitä maailmalta kuuluu, kohta ei kai uskalla mitään syödä ja kuitenkin elinehto tuo ruokailu on.
Hyvähän se on että tutkitaan ja tiedotetaan, mutta joskus tuntuu että tieto tuskaa lisää.
Ehkä kuitenkin marjat täällä kotimaassa voimme huoletta kerätä, noista ulkomailta tulleita hieman kyseenalaiseksi luokitan.

Ynnämuu pohdit sitä, että miten sitä osaakaan vanheta, kun ei ole mallia siihen hommaan;)
Älä ole moksiskaan, kyllä se onnistuu, kun huomaat joka aamu kankeampana herääväsi, hyvällä alulla jo olet.
Tosissaan puhuen, viimeinen vuosi on omaa kuntoani heikentänyt, ja viisi vuotta sitten olisin tansseihin lähtenyt, nyt ei houkuta.
Tätä vauhtia kun pitää ja elin päiviä riittää,,, hirvittää ajatellakaan.
Ei noista puheistasi pahastua voi, totuus on karua.

Sini-sirkku herkuttelee milloin milläkin tapaa, kantarelli kyllä minun herkkuihin myös kuuluu, lorautan vähän kermaa noiden sini-sirkun mainitsemien aineiden lisäksi.

Hurskainen painii unohtelun ja lukkojen rikkomisen kanssa, voi sentään, onneksi kerrankin hyvä mieli tuli, kun auto kiltisti käyntiin lähti.
Vaikeudet on voittamista varten, jaksa vaan yrittää, lopussa se kiitos aina odottaa.

Nyt kiittelen rallattavaa Venlastiinaa ja onnea myös koneen kuntoon saamisesta, kirjoitelkaa nyt korjatuilla koneilla, asiaa aina löytyy.
Jos nyt ei niin asiaakaan, höpöttelyä kumminkin.
Mukavaa viikon vaihdetta, kyllä se aurinko jossakin paistaa.
Ilmianna
Jaa
Päivää! Semmosta sekalaista, sadetta ja poutaa ainakin nyt. SkillaNkin on lähtenyt `mualle` katselemaan marjoja ja maisemia. Mikäs sen parempaa. Ja kehoitus meille kirjoitteluun, eikä kovia laatuvaatimuksiakaan: " Jos nyt ei asiakaan, höpöttelyä kumminkin." Näillä ehdoilla passaa lasetella!

Eilen satuin kuulemaan tuoreeltaan uutisen, että Oulussa tyhjennettiin äkkiä jalkapallon pelikenttä ja katsomot 7min. ennen ottelun loppua. Oli tullut kaupugin puhelimeen parikin soittoa, joissa oli esitetty pommiuhkaus. Jotenkin se uutinen kuivui, en ole tarkemaa tietoa nähnyt, enkä kullut. Pommi ei jysähtänyt. Kaipa niitä uhkaussoittajia haetaan. Täytyy myöntää, että eka kuulemalta uutinen hätkäytti, että joko ne täälläkin! Seurasin ko. asiasta IS- lehden keskustelua. Pari henkilöä pohti rauskauttavana ottelun keskeyttämistä syystä, että kuinka käy vedon lyöjien? Oliko uhkauksen syynä se, että joiden rahapeliveto oli menossa pieleen? Näin ne pommiuhkauksen seuraukset yllättävästi laajenevat.

Tässä sitä höpöttelyäni. Päiväni on mennyt mallilleen, ei mitää mainitsemisen arvoista.
Täytyy väliin vahtia tv-täkin tulee uutiset ja myöhemmin dekkari. Jatkoja teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Vasta pääsin rentoutumaan työpöydän ääreen, iltapäivän kun taas huitelin monen kerroksen kaupoissa. Ikinä en olisi uskonut Made in Denmark sateensuojan koteloineen irtoavan 4,00 € nättikin vielä lisäksi. Eipä harmita jos hukkuu taas, niinkin on muutama mennyt elon aikana, toisten iloksi junaan, bussiin tai kahvilaan. 🐸

Pari pikkuista mustekalaa keitin mausteliemessä, ja friteerasin jauhotettuna voissa, samalla paistoin punakampelat ja sysäsin uuniin, missä tuliset broilerinkoivet jo muhivat.🥘

Taas pääsee vain potunkeittämisellä ja salaateilla yli viikonlopun, maanantaina onkin jo kanakeitto broilerinsiipien tähteistä tiedossa.
Täytyypä katsella ympärilleen, jos löytyisi tuollainen ruuan jakelupaikka kuin Kristiinalla, vaikka tykkään kyllä vielä hellan äärellä kokata, ja maustaa raaka-aineet tuoreeltaan.
Kahvia kaadan mukiini, ja voi' Laten juhlissa en nurkkakaappia muistanut edes, niin valkoviiniä puolikkaaseen lasiin kaadan nyt, ja sloolaan kaikille mukaville palstalaisille, heippa 🌺🍹🙂🎉🌸
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sini-sirkku kirjoitti:
Vasta pääsin rentoutumaan työpöydän ääreen, iltapäivän kun taas huitelin monen kerroksen kaupoissa. Ikinä en olisi uskonut Made in Denmark sateensuojan koteloineen irtoavan 4,00 € nättikin vielä lisäksi. Eipä harmita jos hukkuu taas, niinkin on muutama mennyt elon aikana, toisten iloksi junaan, bussiin tai kahvilaan. 🐸

Pari pikkuista mustekalaa keitin mausteliemessä, ja friteerasin jauhotettuna voissa, samalla paistoin punakampelat ja sysäsin uuniin, missä tuliset broilerinkoivet jo muhivat.🥘

Taas pääsee vain potunkeittämisellä ja salaateilla yli viikonlopun, maanantaina onkin jo kanakeitto broilerinsiipien tähteistä tiedossa.
Täytyypä katsella ympärilleen, jos löytyisi tuollainen ruuan jakelupaikka kuin Kristiinalla, vaikka tykkään kyllä vielä hellan äärellä kokata, ja maustaa raaka-aineet tuoreeltaan.
Kahvia kaadan mukiini, ja voi' Laten juhlissa en nurkkakaappia muistanut edes, niin valkoviiniä puolikkaaseen lasiin kaadan nyt, ja sloolaan kaikille mukaville palstalaisille, heippa 🌺🍹🙂🎉🌸
Mustekalaa keitit ja friteerasit voissa ? Syötkö ne imukupit ja lonkerotkin ? Eikö se punakampela ole parempi syödä tuoreltaan, mikrossako lämmität viikonloppuna ? Varmasti on kuivaa kun kampela on ensin paistettu ja sitten sysätty uuniin ja lopuksi lämmität. Ei tuo kokkaus nyt oikein minua vakuuta. Mutta ompahan erilaista kuin tavallisella rahvaalla. menee se päivä noinkin kun etsii mustekalan lonkeroita hienoilla kalatiskeillä. Voithan sinäkin saada köyhien avustukseen tarkoitetusta ruuan jakelusta, onhan eläkemummoilla aikaa jonotella. Ilmankos ruokajonot on pitkät, kun hienostofrouvat niissä jonottaa . säästyyhän siinä jokunen euro varmasti hintavien mustekalojen ja punakampelan ostoon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
voihan.lonkero kirjoitti:
Mustekalaa keitit ja friteerasit voissa ? Syötkö ne imukupit ja lonkerotkin ? Eikö se punakampela ole parempi syödä tuoreltaan, mikrossako lämmität viikonloppuna ? Varmasti on kuivaa kun kampela on ensin paistettu ja sitten sysätty uuniin ja lopuksi lämmität. Ei tuo kokkaus nyt oikein minua vakuuta. Mutta ompahan erilaista kuin tavallisella rahvaalla. menee se päivä noinkin kun etsii mustekalan lonkeroita hienoilla kalatiskeillä. Voithan sinäkin saada köyhien avustukseen tarkoitetusta ruuan jakelusta, onhan eläkemummoilla aikaa jonotella. Ilmankos ruokajonot on pitkät, kun hienostofrouvat niissä jonottaa . säästyyhän siinä jokunen euro varmasti hintavien mustekalojen ja punakampelan ostoon.
Voi voi, kampelahan on niin rasvainen kala, ja taitavuus valmistaessakin (pyrsk tirskahdus) oli kehitettävä jo saaristoaikoina, silloin saikin isoja ihania kampeloita savustukseen.
Hyvin onnistui lämpimänä kun maistoin, kalahan sinänsä on kylmäsalaateissakin näin kesällä ihan mainio, perunanviipaleiden ja sipulivarsien kanssa! Savukala vieläkin maukkaampi, mutta sitä ei aina saa.

Mustekala olikin jännää kokeilla, syötäväähän sekin on, etelässä ihan jokapäiväistä ihmisillä. Kaikki ne sen muodot on syötäviä nekin, ruotoja ja selkärankaa kun ei ole lainkaan.
Turisteille tarjotaan vain viipaloituina nuo isot lonkerot, nämä olikin 2 pientä kasvatettua tähtioliota.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On mukava olla olemassa, sanoi Antti hirtehishumorisesti kun tuli töihin ankarassa kankkusessa.
Oli aikanaan tuhansia työkavereita monissa eri työpaikoissa. Harvoja enää näkee. Osa jo iki-eläkeläinen, kai ukkospilven päällä.
Nyt heinäkuista eläkeläisoloa. Pitää olla kiitollinen että kepin kanssa pääsee lähikaupassa käymään. Voisi olla huonomminkin. Paljonkin huonommin.
1
Ilmianna
Jaa
Voi herranen aika! Aina vain lisää onnitteluja Latelle! Ikään kuin se miesparka ei olisi muutenkin onnellinen, kun on saanut näin mukavan muijan...

Kyllä oli ihana aamu, Kun istuskelin kahdeksaan saakka parvekkeella lukemassa ja haukkomassa raitista ilmaa, piti tietysti ruveta tuulemaan raa´asti. Näytti uhkaavasti sateiseltakin, mutta ei ainakaan vielä ole yhtään satanut. Taivaallakaan ei ole mustia pilviä. Aurinkokin taitaa jossakin paistaa. Saattaapa tästäkin päivästä suvinen tulla.
Uskokaa tai älkää, mutta aurinko taisi salaa kurkistella selkäni takaa ja lukea kirjoitustani, Se ilahtui optimistisesta kirjoittelusta ja rupesi ensin lempeästi hymyilemaan. Nyt se jo nauraa suu ammollaan!

Tähän päättyy tämänhetkinen säätiedotukseni,
Onnellista kesäpäivää sekä Kahvipirttiin että kaikille tutuille ja ystäville eri puolille Suomea.
1
Ilmianna
Jaa
EI TÄÄLLÄ AINAKAAN PAISTA:
TAITAA OLLA PAKKASEN PUOLELLA TAI MITTARI RIKKI,

POUTAPÄIVIÄ TOIVOTAAN
Ilmianna
Jaa
Niin ne minua vanhempien sukupolvien tietäjät iänikuiset sanoivat, että ei päivä pahoille paista. En tietenkään ota vastuuta näistä tietämyksistä. Joten nimmari "Tallullaa" voi hakea ilmojen tökkäämään koteluun erinäisiä syitä ja selityksiä.

Venlan säätiedotus oli mon puolinen, lähes täydellisyyteen pyrikivä pienine vivahteiteen, joten ei ihme että:" Se ilahtui optimistisesta kirjoittelusta ja rupesi ensin lempeästi hymyilemaan. Nyt se jo nauraa suu ammollaan!" Auringollahan sitä hauskaa oli kertoman mukaan.

Hyvät kelit oli täällä. Aamulla kyllä tähystin ikkunasta kuin kansalaiset ovat puketuneet. Sellaisen syysasun puolelle tälläytyneenä kulkijat rivakasti liikkuivat. Antoihan se osviittaa minullekin. Lämmintä oli +14 , päivän edistyessä hieman lisääntyikin. Päivällä en joutanut vahtaamaan, koska pari tuntia käytin päivälepoon. Nyt kyllä toenperrään aurinko hymyilee, mutta kainona olen joutunut vetämään sälekaihtimen eteen.

Mainitsin aiemmin parin tunnin päiväleponi. Ei minulla ollut tavallista suurempaa rasituskuormaa. Sen se lepoa vaati, markettireissu ja vuorokauden aikana kerääntyneen roskiskuorman raijaamisen ulkovarastoon. Pienen ylimääräisen lenkuran kuitenkin töpöttelin. Juu..näin on, ilmoittautuminen tehty. Jatkoja teille!
Ilmianna
Jaa
Marjarosvot, räkättirastaat ahmivat jo punaherukoita vaikka vasta ensimmäiset ovat kypsyneet.
On minulla siihen keinoja. Ensin viritän pensaan ympäri 90 sm katiskaverkon. sitten ripustan rastasverkot tiukasti naruilla sidottuna.
Kolmen ison pensaan suojaaminen oli minulle päivän homma.
Ennen vien ylimääräiset vaikka perhekodin emännälle ennenkun harmaatakkien kupuihin. (eikä siinä puuhassa pelkästään yksi ärräpää riittänyt.

Urheilullista viikoloppua vaikka töllän seurassa.
Ilmianna
Jaa
Jo vain Hurskainen on perusteellisesti tehnyt kiusaa räkäteille. Juuri kun ovat ehtineet marjasadon korjuun alkuun päästä. Eipä ne muutoin lopettaisikaan. Kuviahan ne eivät kauan säpsähdä.

Täällä iltapäivällä ukkonen jyrähteleli kunnolla, salamat välkkyivät ja vettä pudotteli. Kuinkahan festivaaleja juhlimaan tulleent joukot selvisivät. Juuri avasin ikkunan ja kuuntelin, kyllä sieltä soiton kumina kuului, vaikka on sinne matkaa pari kilometriä. Kolmipäiväiset pidothan siellä on, tuskinpa edes pistäydyn, ei riitä mielenkiintoni.

Tällähän se jo tulee Pirtin päivä avatuksi. Äkkiä ne ilmat vaihtelee, nyt jo aurinkoista. Ei mene päiväni rokuliin, käyn heittämässä roskapussin pois.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllähän se kiukkua nostatti kun ikkunasta näin aamulla että räkätit ovat tyhjentämässä valkoherukkapensasta.
Ajoin ne hetkiseksi mäkeen. Menin kuitenkin päivätorkuille kun meinasin että ei ne kaikkea puolessa tunnissa ehdi kupuiohinsa vetämään.

Otin sadevaatteet ja matkaradion mukaan. Hankala niitä rastasverkkoja on itsekseen vedellä. Pian se sadekin ehti mukaan.
Siihen se päivä tuhraantuikin. Alkaminen viivästyi kaupoissa käymisten takia.. Kätevää kun marketin aulasta avautuu rautaesirippu kaikkien janoisten myymälään. Tietenkin vain äkillistä vilustumista varten hain lääkettä.

Kalevankisoja sieltä töllästä tulee. Muka värikkäämpää kuin lauantaidekkarin seuraaminen Tv-1 puolelta.
Noita ajastimella toimivia valoja saa jo alkaa kääntämään aikaisemmin syttyviksi. Ei voittoa, luki lotteripelissäkin kaupan kassalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Iltapäivää Kahvipirttiin!

Sade yllätti kävelylenkillä, mutta olin jo lähellä kotia, ettei suurempia kastumisia tullut. Mennessäni jäin katsomaan pihalla pikkulintuja, joita veikkaisin tiaisen 2 poikueeksi, Niin avuttoman lentokykyisiltä ne vaikutti.

Kyllä emo lähistöllä äänteli ti ty tään, mutta hiljaista kun oli pihalla ei se hätääntynyt. Kaipa ne ihmisiin on tottuneet kun pesiikin täällä.
Piha tosin on täynnä puita, vaikka 12 koivua on kaadettukin luin kiinteistön papereista, koska ne varjostivat ikkunoita. No, käytäviä ja nurmikkoa riittää penkkeineen, vaikka en tänään voinutkaan jäädä märkään istuskelemaan.

Heinäkuinen lauantai kallistuu iltapuoleen, kaunista ja vehmasta on luonto, kadun puurivistöt molemmin puolin on tuuheutuneet upeiksi. Espoon Kaupunki hoitaa alueitaan hyvin 🙂

"Inhimillinen tekijä" kutsuukin nyt,..kiitos kahvituokiosta ja mukavaa iltaa!
Ilmianna
Jaa
pikainen piipahdus pirttiin-- saattaa kyllä venyäkin---piipahdus. Joskus taas kai ylipitkä kirjoitus ryöstettiin ja siihen se yrittäminen jäi.
Juu kyllä verkot pitää olla jo marjapensailla. Räkätit asettuu kummasti, taitavat vähän pelätä siihen verkkoon takertumista niin eivät tohdi hyökkäillä marjojen kimppuun.
Katsoin myös tuon inhimillisen tekijän. tuli mieleen että kyllä sitä arvostaa suuresti lintujen laulua- aina ... ja katselee ja kuuntelee niiden kisailua varsinkin keväisin. Silloin on jaossa nuo koivujen kotipöntöt. Joskus näytti olevan niistäkin kiistaa. Kuistilla kahvitellessa mikäpä sen mukavanpaa kuunneltavaa. Kerran keväällä käki tuli niin lähikoivuun kukkumaan että melkein olisi kädellä voinut koskettaa !

Sini-sirkku on mustekaloihin tutustunut. Aina niitä on Matkojen buffet pöydissä, renkaina. palleroinen ja miten milloinkin. jos ovat hyvin tehtyjä -ihan hyviä. Joskus voivat olla sitkeitä.
Hyvin miedon makuisia niinkuin kaikki meren elävät.
En silti eläviä simpukoita suuhuni laittaisi.. hui !! Niilläkin on omat vanittajansa- asuu aika lähelläkin..... ne ovat nuo "merimiehet" omituista sakkia.......

Tuli muuten käytyä lukemassa noi vihreäpipoiset kaverit Ilosaaressa. Väkeä ennätys -siis koko aikana- kuten tiedoitusvälineissä sanottiin.
Nyt sitten pitäisi lähteä sinne asuntomesuille ja hakea se paatti kotivesille.

On meistäkin yksi kuva Aurajoen rannalla. Silloin veneemme oli Naantalissa ja matkasimme hakemaan sitä pois. veimme 2 pikkupoikaa kotiinsa ja palasimme Turkuun. Siellä vieteltiin päivä,
mm. Suomen joutsenen kohdalla penkillä söimme väliaika eväitä. Ainakin siihen aikaa ainoastaan bussi kulki Turun ja Naantalin väliä, miten lie nyt ?
Muuten Turku on aika vieras kaupunki.

Hupsis minähän sanoin pistäytyväni, nyt on jo aika ylitetty.... En muista joko onnittelin Latea mutta varmuuden vuoksi vielä onnea. Kyllä sitä mukavasta elinkummpanista huolimatta tarvitsee --eihän se kaverikaan joka paikassa mukana ole onnea tuomassa. Meri-kukka siltä varalta jos taas rosvot ovat nurkalla vaanimassa. moi !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ihme poistoja on tosiaankin ollut, mutta onneksi ei kuolematonta tekstiä sentään olla hävitetty 😊 Uusiminen vaan tuntuu tylsältä, mutta joskus tekee senkin.

Nuo mustekalat niin, niitähän on maailman proteiinitarpeeseen alettu kasvattaa, ne kun on hyvin taloudellisia, kasvavat jo 1 vuoden kuluessa 2-3 kg painoon. Ainahan niitä kansat Välimeren maissa on käyttäneet ravintona, vaatii vaan tottumusta ja mureutuakseen kunnon keittoajan.

Silmänruokaa niistä ei oikein saa, kuin piiloittamalla ne friteerattuina paloina, hillotun punasipulilohkojen ja perunain/paprikoiden kanssa. Ihan syötäväähän niistä tuli.

Saaressa olijat oli saaneet säynäviä , ahvenia ja lahnoja, joten savustus oli meneillään, ja kuvina kalat komeita. Ruotoinenhan tuo punalihainen säyne on, mutta tosi hyvän makuinen savustettuna. On niillä aikaa nyppiä vähän ruotojakin nyt lomallaan 🔱
Perunaa saavatkin jo omasta takaa siellä, annoin puutarhajyrsimeni sinne, missä käyttöä on.

Tässä loppuikin nyt jälkkärini, Bulgarian jugurtti ruokosokerin ja mansikkain kera. Kahvit juonkin tänään muualla,..heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Päivän menu on siis mustekala, joista pidän, mutta en täällä Suomessa, sillä se oli ainoa osaamani ostos Tenerifalla, jos tyttäreni ei ollut mukana. Se oli todella mieleistäni. No, kerran se/hän tilasi minulle illalla ruoan, jota suositteli kovasti ja sain sammakon! Oli sekin ihan hyvää, kun ei ajatellut, että se on sammakko, mutta ei sen ulkonäköä oltu piilotettu tarjoiluissa.

Lapseni perheessä on joskus friteerattua mustekalaa, (yök) mutta myös jonkun ravintolan(olisiko kiinalainen) annoksissa ja lapsenlapseni tappelevat aina niistä mustekalan paloista "melko verisesti", mutta puluja heidän pihassaan ei ole!? (s-s)

Olen huomannut, että ynnämuu kävelee siellä Kuusijärvellä, missä minäkin joskus, kun veljeni asui Koivukylässä ja lapseni muutti hänen asuntoonsa. Myös sinä sini-sirkku olet "talsinut" samoja maisemia kanssani ja Bodomin, kuten Luukinkin maisemat ovat niin tuttuja, koska muutimme Espooseen 1966 ja mieheni asuu siellä edelleen, paitsi minä olen usein täällä?? lapseni ja hänen lapsiensa luona, nauttien "uudesta kasvusta"!?

Olisi oikeastaan kiva laittaa viestiä tälle, joka moitti minua köyhien ruoan viemisestä, mutta olkoon. Ynnämuun kanssa voisimme kisailla kauppaostoksilla, kumpi saa edullisemmin?

No, minä tietenkin, koska saan kaiken ilmaiseksi nykyisin! Loppu täydennyksen vielä lapseni luota, koska sieltä voi hakea myös kaiken ilmaiseksi, siis jonkun salaatin, porkkanan...siis heidän jääkaappi on ehtymätön ruokavarasto. Mutta, jos kilpaillaan siitä liikunnasta, niin häviä 0-10, olet ehdottomasti parempi. Säästän roskiani, kunnes on sopiva tilanne, että lähden autolla ja sitten samalla reissulla vien roskat.

Nyt on jännä odottaa, kuinka juorut kulkee? Kuinka minua siteerataan tulevissa keskusteluissa ja todellakaan ei auta, jos alan todistelemaan, että eihän se asia noin mennyt? No, eihän se noin menekkään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mustekalaa tilasin kerran Kanarialla. En yleensä edes kokeile minulle epämääräisiä sapuskoja. Tämä mustekala oli kyllä kokeilu. En ole sitä toistanut, enkä toista. Mikä lie ollut tämä tilaamani, sitkeitä jänteitä... kyllä se riitti. Simpukoita en ole koettanut, en sammakoita enkä "pääskynpesiä." Tottakai olen vanhanaikainen. En ymmärrä, että onko siinä jotain vikaa? Ihan tavallinen, tavallisissa talouksissa käytetty ruokavalikoima antaa riittävästi vaihteluakin ja energiaa. Ehkä vuosien saatossa on käyttämäni "rehujen" määrä lisääntynyt ja myönnän hyväksi. Onhan vanhanaikaisessakin ruokavalikoimassa herkkuja esim. karjalanpiirakat, sultsinat ja kunnon potattivelli. Myös kotimaisten marjojen ja sienien monipuolinen käyttö.

Katselen kyllä tarjouksia ja käytän niitä hyväkseni. En sentään juokse muoviämpärien perässä. Joutuuhan sen huomioimaan, kuinka kaukaa kannattaa alennuskamaa käydä. Viimeaikoina kalaa on kannattanut valikoiden ostaa. Hyvällä hinnalla voi hiukan varastoonkin hankkia .Pari kertaa viikossa kalaa menee ja se hankitaan, tarvittaessa maksoi mitä maksoi. Ruokajakelun jonoissa en ole käynyt koska ei ole ollut sellaista tarvettani.

Roskiskeikkani teen sen joka päivä. Se on tapa, tarvitsipa tai ei. Siihen liittyy myös kävelylenkkini, se myös on tapani. Eikä tapojaan kannata yhtenään muutella, paras on mennä vanhaan tuttuun malliin niin kauan kun pystyy.

Tänäänkin tuli käytyä Kuusijärvellä ja järvikierros tehtyä. Mustikoiden kypsyminen ei ole vielä tapahtunut. Voihan se jollain aurinkoisella rinteellä olla pitemmälläkin. Aurinko paistaa nyt oikein mahtavasti. Hyvää loppuiltaa!
Ilmianna
Jaa
Ostin vielä keski-ikäisenä ollessani kaupasta kiinalaista mustekalaa peltirasiassa. Kastike oli valkoista, mustis oli hirmuista maultaan. En voinut sitä syödä

Toisen kerran ostin kauppahallista savustettuja nahkiaisia. Kysyin toiselta niistä että millonkas sitä on tullut viimeksi luikerrelluksi. Vastaus viipyi niin kauan että uskoin noiden ympyräsuisten olleen liian vanhoja.

Mut vastasavustettuihin silakoihin en kyllästy milloinkaan. On niissä oma hieno arominsa. Ja. Tänään oli askartelupäivässä niin monta c-osaa, että se johti ylikyrsiytymisen tilaan.
Eipä silti; en minä taivaaseen olisi päässyt entisilläkään noitumisilla. Sitkeästi yritin. Pelkkä ohut Jussi-villapaita oli päällä.
En uskonut säätiedotusta ja peitin mahdolliselta sateelta sellaiset paikat, joille vesi olisi haitaksi.
Ilmianna
Jaa
Huomenta ja vesisadetta, ei nyt meinaa ilmat seljetä, pitäisi jo kesäinen sää olla suotavaa.
Lämmintä on luvattu, mutta neljäntoista asteen tienoilla mennään.
Eipä ollut mansikat metsän puolella kypsyneet, mutta seinän vierustalta yli puoli litraa keräsin ja maistuipa kesäiseltä mansikka maito, edes se kesän mieleen toi;)
Vastan teko reissulla mustikka maita katselin, ei kypsiä ainakaan ja ei viime kesän sadon malliin ollenkaan.
Perunakin jollotti paikoillaan, yksi ainoa kukka koko peruna penkissä, saa nähdä noston aikaan pääseekö edes uuden perunan makuun, oma laittamista.
Puutarhamansikka raakileina, kaiketi pilaantuu semmoisena, surullista kertomaa.
No olihan jänis pitkäkorvaisena seurattavana, vai rusakkoko oli, se syödä puputti ja antoi meille katselu iloa, silmän ruokaa antoi myös monen kirjavana kukkiva takapiha, sitä en antaisi lyhyeksi nyt leikatakaan, kukkakedoksi saisi pysyvästi jäädä.

Kivasti olette pirtissä seurustelleet, mukava lukea aikaan saannoksia.
Sini-sirkku mustekala paistoksista kertoi, olen kyllä ynnämuun kanssa samoilla linjoilla, ei mitään noita kummallisuuksia (suomalaiselle) suuhuni ole eksynyt, tuskin eksyykään, niin ennakkoluuloinen olen.
Kristiina23, sinulla euroja säästyy, kun ruokasi melkein ilmaisena saat, tyttärellä sitten lasku vaan isona pysyy, kun ruokaa pois antavat, kun ei kelpaa muokata uuteen uskoon.
Hurskainen taistelee verkkojen ja lintujen kanssa, toivottavasti marjat saat itsellesi.
Eipä näkynyt meri-kukkaa näissä maisemissa, kai postia sait kuitenkin?

Tämän kaltaista taitaa jatkossakin elämän kulku olla, jospa nyt edes pikkusen valoa tuon sään suhteen, vielä ehtisi kesäkin mallinsa näyttää, vaikka hämärtyy ja viileneekin yön aikaan.
Odotellaan ja toivotaan, aina se toivo olisi elämässä mukana olla, vaikka kovin koetteleekin välistä.
Sisähommilla tämä viimeinen täysi heinäkuun viikko alkaa, no onneksi puuhaa löytyy, siltä osin kaikki hyvin.
Sanotaan että sateen jälkeen pouta, sitä odottaen toivottelen kärsivällisyyttä meille kaikille, näyttää niin kuin taivas selkenisi, taitaa ajatuksen voimalla toimia, kuten Venlastiinankin maisemissa, hyvä tästä vielä tulee, heipparallaa!
Ilmianna
Jaa
Huomenta . Kyllä pirtissä käväisin "mustekalakeskustelussa" nopeasti. Kuten rimpsun pituudesta huomaa....😊😊
En Suomessa mustekalaa ole syönyt/ostanut minäkään. Matkoilla sen verran tutustunut ja huomannut että suuret vaihtelut niissä on.
Joskus jos on juuri paistettuja renkaita, voivat olla hyviäkin. Parempaakin syötävää kyllä löytyy. Nää näitä makuasioita nääs !

Lieneekö Skillanilla "entinen"s-posti voimassa? Itse en postia ole saanut, samat 2 postia on minulla käytössä.
Kaikki puh. Numerot ym olen hukannut. Semmoinen hunsvotti on meikäläisestä tullut...
Nyt istun veneessä Mikkelissä, vaihteeksi taidamme sateessa tutustua hienoihin uusiin asuntoihin.....jää nähtäväksi .moi. MK
Ilmianna
Jaa
HAUSKAA HUOMENTA
PUOLIPILVISTÄ JA AURINKOKIN PAISTAA
Ilmianna
Jaa
Terveiset vain täältä A Kiven maisemista, kyllä täällä pari melkein kesäpäivää oli lauantai ja eilinenkin. vähän yli kaksikymmentä ja aurinkoakin riitti. Illalla teimme taas lenkin yli 40 km tosin autolla. Oli hieno ja tyyni ilma ja aurinko vielä paistoi. Istuimme vielä parvekkeella pitkään kotiin tultaessa. Ihailimme aurinkon laskua ja vähäisten pilvien liikkeitä.
Eilen läheisemme kävivät kahvilla ja minä tein mansikkarortun tuon Venlastiinan ohjeidn mukaan, hyvältä maistui.
Noista ruokatottumuksista, eihän sitä mustekalaa taida täältä saadakkaan, mutta kanarialla olemme maistanut, eikä se huonoa ollut. Samoin olen simpukoitakin syönyt. Kerran olin töissä Hotelli Haagassa js siellä sellainen ravintolakoulu ja aina saimme joka päivä syödä niitä oppilaiden tekemiä ruokia, kerran oli etanoita ja minä ajattelin tuskin koskaan niitä mistään tilaan, mutta päätin ottaa ei ne hullummalta maistuneet.
Onhan noita noissa lukuisissa ulkomaan reissuissa aina jotain kansallisiakin ruokia aina tulee niitäkin kokeiltua. Nythän itse laitan meille syömiset ja saa mitä haluaa. Lauantaina olimme torilla ja ostimme pienen kapan uusia perunoita pieni kappa maksoi 4€ Siikli oli tosi hienoja ja ja varmaan aamulla noukittuja eipä tarvinnut kuoria kun niitä söi hyviltä maistui. Kalaa meilläkin syödään aika usein lohta ja silakoita ja nyt ainakin silliäkin uusien perunoiden kanssa.
Noista ilmaisjakeluista jotkut myymälät lahjoittaa vanhentuneet elintarvikeet joissa viimeinen päivämäärä lähestyy tai on, niin kuitenkin suurin osa niistä menee kaatopaikalle tai mihin lienee Seurakunnat ja jotut hyväntekijä järjestöt niitä jakaa. Aina niissä jakamista riittää ei kannata huolestua jos niitä sieltä hakee kuka tuntuu niitä haluavansa. Kauppiaitten hävikki on suuri ja osasyy ruuan kalleuteen
Tämä päivä täällä kotona kuluu, mutta huomenaamusta menemme omalääkärille.
Ilmianna
Jaa
Kirjauduin ja kirjoitin, mutta aikaansaannokseni näkyy kuuluvan sarjaan Huhuhei sen tuuli vei.
Ilmianna
Jaa
Heippa täältä Kymijoen rantamilta. Eilen saavuin tänne kotitaloon taas vaihtelun vuoksi, alkaa oman asunnon seinät kyllästyttää. Uuniin, tuohon pystysellaiseen, laittelin tulet jotta ilma hiukan muuttuisi kuten ison tiilikasan lämmittäminen yleensä vaikuttaa. Samalla polttelin laskujen kantaosia. Vesi se vaan on kylmää ettei uiminen kiinnosta, huomena kuulemma lämpenee. Mustaa pilveä pukkaa tuolta järven päältä, vettä on tullut siihen malliin sopivasti että tämän talon piha on kuin Edenin paratiisi, kaikki kasvaa runsaana, pensaat luonnonkukat...tämä kesä on on hyvin erikoinen. Yksi huomio, omenia ja luumuja ei näytä tulevan juuri ollenkaan, näin on närhen värit. Eilen kävin kesäteatterissa
ja juttu oli onnistunut, pelkältä harrastajapohjalta.
Kohta alkaa satamaan ja sopiva aika lähteä käymään kaupoilla, vanhoja tuttuja voi sieltä bongailla ja leipomokahvilassa juoda kahvit tuoreen pullan kanssa.
On tämä elämä niin laiFii aina joskus 😊☕️ 💐
Ilmianna
Jaa
Päivää, vaikkei paistakaan. Luonto taitaa osoittaa myötätuntoa minun menetykseni johdosta.
Osasin tätä jo odottaakin, kun jo aiemmin kuulin joko televisiosta tai luin jostakin, että mätäkuu poistetaan,
Eilen sitten oli viimeinen mätäkuun ensimmäinen päivä. Tästä lähtien se on yksi tavallinen päivä muitten päivien joukossa, 23.7. On ollut tapanani vastata kysymykseen syntymäpäivästäni, että olen syntynyt mätäkuun ensimmäisenä päivänä.
On se omituista, että nykyisin pitää pyyhkiä pois kaikki vanhat perinteet; niin tavat kuin nimetkin. Onkohan se sitä samaa sivistystä, jota on engelskan työntäminen joka paikkaan?
Mietin mielessäni mitä naantalilaiset mahtavat ajatella, jos/kun unikeon päivä poistetaan...

Late pelaa tämän saman pöydän ääressä jotakin peliä ja intoutui pohtimaan mitä muita suomalaisia päiviä saattaisi olla poistolistalla. Häneltä menin peli ihan mönkään, ja nyt hän näyttää kovin mietteliäältä. Taitaa miettiä, kannattaaako jatkaa peliä, joka eilenkin meni päin prinkkalaa, Toinen vaihtoehto on pohtia niitä suomalaiskansallisia päiviä ja juhlia, joita ei englanniksi ole eikä varmasti tulekaan. Suomea kuin on kuulemma vaikea lukea ja lausua.
Niin olivat väittäneet serkkuni tyttären englanninkieliset työteverit nähdessään nimen Outi kirjoitettuna. Flikka oli vetäissyt paperille isot kirjaimet OT ja kysäissyt. että mitäs tuossa lukee.
Helppoahan se oli lausua, kun kirjaimet engelskaksi lausutaan ou ja tii.

Nyt olen yhdellä sormella naputellut niin pitkän litanian ja korjaillut vieresten sormien sohimia virheitä niin kauan, että kirjautumiseni on saattanut livahtaa teille tietymättömnille.

Katsotaan, onko mitään tallella
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nyt en muista, alkoiko päivä tänään aurinkoisena. Kun päivätorkuilta heräsin, taivas oli vahvasti pilvipeitossa.
Pieniä tihkusateita tuli silloin tällöin. Himmelsauge kanssa sama havainto, luonto on saanut tarpeeksi vettä. Kaikki kukoistaa.

Päivä 24 aina laittaa kysymään, montako kuukautta jouluun. Vähät sukulaiset joskus muuttavat asuntoa. Pitää merkata kalenteriin ja kysyä heidän osoitteensa muistiin.

SkillaN mainitsee rastasverkoista. Aina ne jostain keksii sisään kontata. Iltapäivällä yksi enää henkitoreissaan sätki.
Hautasin sen puutarhaan. Eikä vähän muutaman tunnin päästä jäleen räksä häkissä. Teloitin sen ilma-aseella. Valitettavasti.

Olisi niistä saanut hyvän riistakastikkeen, mutta kiire ei sallinut niiden laittia pannu-patavalmiiksi. Kuollut räksä on paras räksä.

Nopeakinttuinen salama oli löytänyt Saimaankanavan sulkulaitteen sähköjohdot. Harmi matkustajille, mutta ketäs syytät.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kummasti tämä päivä meni ilman suurempia sateita. Pilvistä oli ja tummia möykkyjäkin taivaalla leijaili, vain muutamia pisaroita niistä maahan tuli.

Tänään olin moneen otteeseen asiajuoksuillani ja myös naapureita jelppimässä. Ei niiden olisi pitänyt kovinkaan rasittaa, mutta niin se vain oli, että veto meinasi loppua ja vaati kunnon nokoset palautumiseeni. Ei ole niinkuin ennen!

Saman havainnon tein kuin SkillaN, mustikat olivat raakoja ja niitä oli vähemmän kuin tavallisesti. Ei kutenkaan voi varmaa johtopäätöstä tehdä, ne näytepaikat olivat pieniä.
Sato saattaa vaihdella pienelläkin alueella, maastostakin riipuen. Tänään selasin naapurin iltapäivälehteä. Siin oli hauska juttu - tai miten sen ottaa. Paikkakuntalainen mies oli mennyt katselemaan missä vaiheessa hillojen (lakkojen) kypsyminen on menossa. Suolla oli ollut täysi marjastus käynnissä, mustikan ja puolukan poimintaan käytetyllä haravalla oli vedelty muuraimia saaviin. Kyllä siinä täytyy kovasti nyhtää ja osa varmaan varsineenkin. Tottakai ne on revittävä kovina muuraimina, eihän kypsiä voi niin tehdä, siitähän tulee saaliiksi pelkkää mäskiä - jos edes sitäkään. Olihan paikkakuntalainen lähestynyt näitä uuden keräystekniikan marjastajia ja yhden tavoittanutkin. Ulkomaalaisia olivat olleet ja ensi kertaa suolla, eivätkä näin ollen tunteneet tapoja. Tai niin olivat selittäneet.

Vaihtelevina ilmat jatkuu, pääasia että ilmoja on. Jatkellaan menoa!
Ilmianna
Jaa
hyvää juhannustakin
Ilmianna
Jaa
Täällä on musitkoita saanut maistella jo aurinkoisilla paikoilla, pieniä ovat kuitenkin ja kiinni kannoissaan, joten voisi varvut mukana seurata, jos poimurilla yrittäisi. Helleviikkoa lupailtiin, mutta pilvessä pysyttelee, lämmintä kuitenkin parinkympin hujakolla. Se oikeastaan riittääkin, vehreää on ja kukkimiset kestävät pitkään. Kun lukee Euroopankin hirmuhelteistä, mieluummin näin. Mansikkakauden sanotaan jatkuvan pitkään, sekin sopii minulle.

Naistenviikko viikko päättyy tänään, mansikkabritakakkua ja vastustamatonta tosca-kakkua olen saanut tarjoiluna. Itse näin lehdessä mustikkapusujen ohjeen, niitä aion heti leipoa, kun joku poimii minulle mustikat, tai ainakin lähtee kaverikseni metsään. Pusun pehmeys ja mehukkuus syntyy siitä, että pullataikinainen hyvin noussut pyörylä vähän litistellään, täytetään mustikoilla ja taitetaan puolikuun eli hymyilevän suun muotoon, paistetaan ja paiston jälkeen voidellaan voilla ja kieritellään sokerissa ! Jaakon kylmä kivi tipahtaa veteen huomenna, mutta ei haittaa, merivesi on ollut koko ajan kylmää, 14-16 -asteista lämpimimmilläänkin. (tuliko tarpeeksi ämmiä ;)
Mätäkuusta luin, ettei sillä ole mätimisen kanssa alunperin tekemistä, vaan se on käännösvirhe. Kyseessä on koirakuu, jolloin Sirius, Orionin koira tulee Välimeren maissa näkyviin.

Onhan meillä nämä vokaaliyhdistelmät omaperäisiä, diftongejakin jos jonkinlaisia. Savon murteessa niitä viljellään ylenpalttisesti, uamusta päevään ja illankuhneeseen suakka. Kerran turistit kyselivät Nöykkiön bussin lähtölaituria, mutta eihän siitä mitään meinannut tulla, kun paras saavutus oli Nö-ki-vö.
Ilmianna
Jaa
Huomenta edelleen vaan harmaaseen aamuun.
Nyt meinaa usko mennä koko kesän olemassa oloon, taitaa kääntyä niin, että vain Lappi saa helteet, meille muille pilvistä ja sadetta.
Näillähän sitä on pakko mennä, vaikka kuinka harmia lykkää.

Ramoona taas toi yhden hyvän vinkin miten mustikkaa voi leipomisessa käyttää, noita mustikkapusuja aion kokeilla, varoen on kuitenkin syötävä, ettei mustikat suun sivuun hujahda;)
Onhan tämä suomenkieli vaikea ja monen laista tarkoittava sama sanakin, murteet vaikuttaa, tämä Savon murre ihan oma juttunsa.
Noita mätäkuun ja naisten viikon puheita en ole koskaan oikein todesta ottanut.

Lakkasuolla en ole koskaan ollut, en siis lakkojakaan kerännyt, niitä soita harvemmassa näillä main onkaan.
Karpaloita joskus kosteikosta olen yrittänyt, mutta näpit jäässä ei sekään houkuttanut jatkoon.
Harmi jos tuolla tapaa lakkoja poimivat miten ynnämuu kerroit, johan ne muussiksi menevät vaikka raakojakin olisi.

Ikävää tuo rastaiden kuolema verkkoihin, mielestäni on sellaisia verkkojakin, että niihin ei lintu takerru.
Työmaata riittää Hurskaisella noiden pensaidenkin kanssa, jos sitten marjoja itselle jää onhan se pieni aherrus palkka.
Oma mehu on siitäkin hyvää, tietää ettei lisäaineita ole.

Onnea Venlastiinalle ja toisillekin neitsyen merkeissä syntyneille, teitä muistini mukaan on toisijakin, vai onko Venlastiina peräti leijona?
Kiva se on naputella viestejä kilpaa, siellä Laten kanssa;)

Tuo hommahan se on aina edessä, kun maalle menen, takkaan ja hellaan tulet, että kosteus poistuu ja lämpöä tulee, kuten Himmelsauge kirjoitit.
Kyllä heinä ainakin kasvaa vauhdilla, melkein minun mittaista oli pihan perillä kun viikatteen kanssa heiluin, onneksi punkit ei minusta tykkää, tai ainakaan vielä en ole sellaista tavannut.
Omenia ei todella kovin runsaasti ole luvassa ja etelän puolella puuta ne mitkä nyt sitten ovatkin.

Meri-kukka kyllä postia laitoin sinne Suomi24: jän laatikkoon ja sinun viestisi kyllä sain, mikä nyt vikaan sitten meni.
Minulla vain tuo Suomi24 tiedossani.

Jossakin aurinkokokin paistaa, näin huomasin, ja juhannuskin on jo huomioitu tulevana kesänä, sen sitten näkee ken elää.
Poistoja on kai hyvä poistella, jos sopimattomaksi katsotaan.
En oikein ymmärrä noita ketjuja mitä tuolla palstalla liikkuu, mutta eipä ne kai ole minun ymmärrykselle tarkoitettujakaan.
Pirtissä on paras pysyä niin kauan,
kun tätä jaksaa ja sitten lukijaksi siirtyä, puskista en kirjoita milloinkaan.
Jätän väliin jos en tohdi omalla nikillä mukana olla.

Nyt katselemaan päivän touhuja mitä sitä keksikään, vähän meinaa mieli matalalle painua tämä ainaisen harmaiden keskellä.
Pakkasen sulatin eilen, mansikoita kun vielä jostain saisi, taitavat raakoina jo märäntyä pellolle.
Voikaa hyvin ja nostatelkaa iloa elämään jotakin kautta, sää ei sitä tee.
Ilmianna
Jaa
Harmaata oli, mutta ei nyt sentään toivotonta. Pari kertaa ihan ulkoilureissun tein, marketissa, roskiskeikalla ja siinä samalla kirjastossa. Aivan kuivin nahoinen selvisin, oli sopivan viileätäkin ettei hikikään vaivannut. Nyt iltapäivällä vähän vettä sataa ropsautti.

Ei ole kovin vilkkaasti Pirtin ovikaan aukeillut. Niinhän se onkin, ettei tämä kirjoittelu voi kaikkea sivuuttaa. Mukana ollaan silloin kun sopivasti käy ja onhan sitä monta muutakin puuhattavaa. Niin minullakin, en koko päivää jaksaisi kirjoitusten kanssa puuhata. En päivänokosistakaan luovu, mutta se viesti tulee jossain muodossa heitettyä melkein päivittäin.

Ei vilkkaalta näytä koko palstallakaan. Ehkäpä se on väliaikaista, niin toivon. Turhan räävittömästi on sanansäilää heitetty. Puskiksena pulputtava ei rajoja tunne, siitä on tullut tapa. Siinä menee mukana asiallisetkin, mistäs heitä erottaa. Uutteria näkyy olevan myös keskenään toisiaan" kehuvat" Persut ja "uuvatit sinisessä hämärässä.." Ulkopuolinenhan olen siihen "perheriitaan". Eipähän tuo ole aivan ainutlaatuista, pitkässä juoksussa kaikkea on tapahtunut ja onhan tähän ikään ehtinyt juosta ja nähdäkin. Kyllä se siitä paremmaksi suttaantuu. Eipä olisi minun tarpeellista tähän soppaan sotkeentua, mutta poiskaan en sipaise.

Niinkuin näkyy, en ole kirjoittamisvedossa. Tämän pakersin ja toivon teille hyvää jatkoa ilmojen vaihteluista huolimatta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lukaisin palstaa äsken ymmärtääkseni tapahtumia, ja löysinsieltä kannanottosi ynnämuu. Hienosti kehoitit tarkastamaan kirjoituksiaan. Se on hyvä neuvo kaikille kirjoittaville.... en halua moiseen enää syventyä,..ent. s-s, nyt
Noela
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta, nyt hieman ohuempaan harmaan kerrokseen on siirrytty, sade on loppunut ja tiet näyttää kuivilta.
Jokohan sää muuttuu, lämpimämpää ainakin lupailivat.
Kiva että Lapissa on ollut hellettä, harvemmin näin päin on ollut.

Hiljaista on pirtissä ollut, sääkö vaikuttaa kirjoittelu intoon, vai onko muuten köyhä anti.
Ynnämuu sanoit, että ei koko päivää jaksa kirjoitusten parissa olla, ei todellakaan, minulla menee pari tuntinen aamuisin, kun selailen fasen ja palstaakin vilkaisen.
Pirttiin totta kai kirjoitan, sen olette tulleet huomaamaankin;)
Aloitus sivullani on uusimmat maailmalla tapahtuneet ne tulee seurattua.
Mukava kuitenkin, että on tämä palsta ja pirtti, mihin voi yrittää aivojaan rasittaen viestin kirjoittaa.
Kertovat viisaammat, että hyväksi tämän laatuinen pinnistely on muistille ja aivojen toiminnalle.
Palstalla nyt ei mitään ylen palttista ole tarjolla, mutta joskus joku yllättää ja se on etsittävä viestien joukosta, joskus onnistaakin.
Hattua nostan joka aamu lenkillä oleville, kuin myös ynnämuulle , sekin vaatii paneutumista, näkyy joillakin onnistuvan.
Samoihin aikoihin kävelevät, kun minä istun koneella, omantunnon piston tunnen, mutta enpä voi kuin todeta saamaton olen.

Noela onnea uudelle nimimerkille, vaikka olisi se sini-sirkku ollut ihan sopiva.
Luulen että ei auta nikin vaihto, aina niitä kiusaajia riittää, jos niistä kuka välittää.
Nuo puskista tulevat huutelut voi jättää huomiotta, kun aina vaan rekisterissä olevalla kirjoittaa, ei allekirjoita muuta.
Toivoa sopii, mutta tietäen, että ei korjaannu miksikään palstan tilanne, aina noita ilkeyksiä saa lukea.
Ihmisillä on varmaan paha olo tai epäonnistumisen tunne, mikä helpottaa, kun voi ilkeillä tosille.

Meri-kukka postia sain ja lähetin myös, eikö postini lähde liikkeelle?

Huomenna menen miniän kanssa, torille mansikan ostoon ja nyt toivon, että tänään ei sataisi, voisin saada kuivat marjat.
Kolmekymmenviisi euroa laatikosta pyytävät, mutta on niitä herkkuja pakkaseen saatava, vaikka maksavatkin mansikoita;)
Pistäytykää pirttiin!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Huomenta vaan Pirttiin.
Tapani mukaan katsastin aamunavauksen täälläkin, ollen hieman eri mieltä , onko hyvä purkaa pahaa oloansa tuntemattomille? Sokeutuneeksi tavaksi sekin voi muodostua.

Tuosta nikin vaihdosta, sehän on kuin huonekalujen paikan vaihto, tuttua Skillan'illekin,..uudesta vinkkelistä saattaa nähdä tuoreemmin joskus! Mieluisankin nutun heittäminen pesuun on välttämätöntä, joskus ei raaski sitä arkikäyttöön enää ottaakaan, moikka!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tekopyhyys ja teeskentely peittää tässä edellisessä sen kaiken muun. :) etkö lainkaan ilman nikkiäsi kirjoita viestejä? :)
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
epärehellistä kirjoitti:
tekopyhyys ja teeskentely peittää tässä edellisessä sen kaiken muun. :) etkö lainkaan ilman nikkiäsi kirjoita viestejä? :)
Hei, miksi tuollaista tekopyhyyttä väität?
Jos et ole lukenut aiemmin kertomaani, että toki kirjoitan ilman nikkiäni minäkin, silloin kun jokainen on ketjussa ilman nimimerkkiä,...niinkuin sinäkin nyt.

Tunnut vaan harrastavan henkilöön kohdistuvaa hyökkäystä nimettömänä, se ei ole minun tyyliäni.

PS. Jos suunsoittoa haluat , saat hakea toisen vastapuolen 😊. En noteeraa tuollaisia juttuja sen enempään.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
epärehellistä kirjoitti:
tekopyhyys ja teeskentely peittää tässä edellisessä sen kaiken muun. :) etkö lainkaan ilman nikkiäsi kirjoita viestejä? :)
"tekopyhyys ja teeskentely peittää tässä edellisessä sen kaiken muun. :) "

Kehtaatkin laittaa naurun merkin perään, kun tulet tänne riitelemään. Miksi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hieno päivä tästä tuli lomalaisillekin, kotimaassa sitä viettäville. Hyvä työpäivänäkin. Eilen väsyin liikaa. Henkiseen lamaan asti.
Yritin kirjoittaa, palstalle, mutta pyydin tekstin mäkeen kun juttu ei vaan edennyt.
Aamuyöllä heräsin tressitilanteeseen. Muka parannettu malli niiden lampaiden laskusta. Ehkä tunnin laskemisen jälkeen tressi oli poissa.

Kun rentoutuu, niin unikin tuli. Oli sitä hyvää unta. En käynyt illalla suihkussa. Se on laiskuutta ja paha moka. Luulen että unen laatu siitä kärsii.
Päivätorkut olivat aamusuihkun jälkeen sitäkin makeammat.

Mukavia uninäytelmiä kaikille sitten kun siihen aika tulee.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eipä ne kovin ihmeellisiä ole kävelyreissuni ja aamuverryttelyni taloyhtiön kuntokämpässä. Ilmeisesti kerron näistä turhan paljon, koska SkillaN oli pistänyt merkille. Kuntokämppään pääsen aamutossuissa, hissin ovilta on matkaa muutama metri. Se helppous tekee sen, että käytän tilaisuutta hyväkseni n.15-20 min./6 kertaa viikossa, yksi päivä jää väliin. Kävelytkin ovat rytmittyneet, ei niissä ole paljon mielikuvitusta. Niin se menee kun ottanut tavoikseen, tulee näihinkin riippuvuus. Tuskin tässä tapauksessani huono homma.

Ihan kunnon päivä oli ilmojen puolesta. Iltapäivällä lyhythihaisessa paidassa hyvin pärjäsin ulkonakin. Muutaman tunnin vietin parvekkeealla puuhastellen. Sehän toimii käsityöverstaanani. Rattoisasti siinä aika vierähtää näpräillessä ja itsensä kanssa seurustellessa ja suunnitellessa. Mokoma hommakin sen verran rasittaa, että päivänokoset hyvin maittaa.

Eiköhän tämä jo ilmoituksesta käyne - mukana olen muodollisesti edelleen!
-
1
Ilmianna
Jaa
Aiheeton yritys
Ilmianna
Jaa
Huomenet edelleen vaan harmaaseen aamuun, eilen jo lupaili kaunista, mutta eikös mitä, vajaa kuusitoista astetta lämmintä.
Eihän kesä näin voi mennä, varmaan syksystä tulee kaunis, optimistisia aatoksia pitää yllä pitää, muuten usko menee.
Vettä näkyy ripsivän, olisi nyt sen verran aikaa satamatta, että kastumatta pääsisi mansikat hakemaan.
Uimakoulua yrittävät pitää, vaikka veden lämpötila on alhainen.

Minuun verraten kaikki tuo mitä kerroit ynnämuu on paljon enemmän;)
Kaupalle silloin tällöin kävelen ja siinä minun liikunta, no kävelen tietysti näiden koneiden ja jääkaapin väliä paljonkin;)
Harmittaa, kun kävin kaupalla vetokärryni tuli niin täyteen, että päälimäisenä olleet herkkusienet putosivat, ei rahallisesti iso vahinko, mutta suunniteltu sieniruoka jäi tekemättä, ehkä tästä opin pakkaamaan tavarat paremmin.
En oikein ymmärrä miten aamun ja illan välinen aika kutistuu jatkuvasti, siinä välissä ei juuri muuta ehdi tehdä kuin ruuan laittaa.
Eilen lenkkisaunassakin aikaa vierähti, kun muisteloihin sorruttiin sauna kavereiden kanssa.

Tuo huomio Hurskaiselta on oikeaan osuva, nimittäin rentoutuminen on unen tulolle A ja O.
Olen sen taidon oppinut, kun pään tyynyyn laitan, ei stresseistä ei muista ehdi huolehtimaan, hyvä asento ja uni vie mennessään.
Aamulla sitten viiden jälkeen silmät auki ja päivä voi alkaa.
Koetahan aivo jumppaa kirjoittaen pitää Hurskainen, vaikka joskus ei vaan saa mitään järjellisen tuntuista näkyviin, mutta yritys kannattaa kuitenkin.

Onhan se noinkin Noela, vaihtelu virkistää, sitä toteutan niillä pienillä konsteilla mitkä on vallassani, toiset ostavat uusia huonekaluja, minä vaan vanhoja siirtelen;)
Onhan siinä myös se, että hukkaan en raaski vahvoja kalusteita laittaa, joten niillä vaan menen ja ehkä kyllästymistäni estää tuo paikkojen vaihtelu.
Tuohon perään tuli huomautus siitä, että teeskentelyä olisi, että en kirjoita puskasta.
En ole varma minuako tarkoitti tuo viesti, mutta oli miten oli, en kirjoita muulla kuin nikilläni, ja harvoin silläkään muualle kuin pirttiin.
Olisihan se hyvä vaikka purkaa joskus harmitteluaan, kun lukee noita niin ikäviksi tulleita viestejä, mutta mitäpä sillä voittaisin, hyvää mieltä en ainakaan saisi.
Tämä kirjoittelu pitäisi olla ajankulun lisäksi myös hyvää mieltä tuottavaa, olemmehan kasvottomia toisillemme, miksi pitäisi loukata tuntematonta.
Oikeassa olet syömään menevä jätetään huomiotta, kysymyksen voin heittää Kristiina23 mukaan, miksi?
Hymyä vaan Noelan tapaan;)

Nyt sitten kohta mansikan makuun pääsen ja kyllä niitä aion syödäkin, kaksi laatikollista pakkaseen ja muutama litra syötäväksi;)
Saa nähdä mitä muuta matkaan lähtee, ehkä siikli perunoita, niitä niin ihania, sillin ja voin kanssa ihan hyvin masu täyttyy;)
Nyt olen hymyilevällä tuulella, kun joka lauseen loppuun hymy merkki tulee, toivottavasti on tarttuva tauti.
Päivän touhuja ja iloa elämään.
Ilmianna
Jaa
Hyvää aurinkoista huomenta Skillan ja pirtin väet!
Tervehdys Pirttiin jää lyhyeksi, sillä olemme vähän isommalla joukolla lähdössä mansikkaan.
(Kuinkahan mahdumme mansikkaan?)
Nyt vaan tossua jalkaan ja menoksi!
Ilmianna
Jaa
Täytyy oikein poiketa taas tänne tuttuun pirttiin, käyntikerrat harventuneet, kyllähän minä niitä kirjoituksia lueskelen. enempi aikaani vietän Facebookissa, nuo urheilulliset liikunnat jääneet hyvin vähiin. Aikani kuluu täällä kotona askarrellessa noiden kaikenlaisten kotihommien parissa.,
Nekun ovat kasaantuneet minun hoidettaviksi. Onneksi minulla on taitoa ja haluakin niitä tehdä.
Kaikki välttämätön tulee tehtyä.
Aikaa me kulutamme molemmat tässä tietokoneella kumpikin omallaan. toki muutakin tapahtuu eilen esimerkiksi ihailimme miten kaunista tämä maaseudun luonto on ajelimme varmaan 100km täällä Nurmijärven ja vähän Vihdinkin maisemissa. Hienoa oli ihailla maisemia joka melkein kokonaan oli mitä kauneinta maalaismaisemaa.
Kotiin tultua tein ruokaa joka maittoi kiertueen päätteeksi.
Ei aikaakaan kun nuorimman poikamme tytär soitti ja lupasi tulla myöhstyneille mummunsa synttäreille. Kahvit siinä aloitettiin niin eikös se poikakin saapunut ehkä tiesi tyttärensä tulosta. Vähänajan kuluttua oli sitä kahvia keitettävä lisää sillä keskenhän se loppui. Onneksi oli kahvileipää tarpeeksi. Siinä ilta kului pitkälle ennenkuin isä ja tytär lähtivät kumpikin tahoilleen.
Noista huonnekaluista eihän niitä paljon tule uusittua suurimmat hankinnat oli kun muutimme sinne rivitaloon Vantaanrannalle, seuraavaksi kun muutimme kerrostaloon ei sinne kaikki mahtunutkaan joten pulmansa siinäkin. Ja tämä viimeinen muutto tähän "hissitaloon" ei tännekkän kaikki tavarat mahtuneet, mutta oli ostettava uuttakin Piti ostaa uusi sänky ja sellainen sohva joka käy varavuoteena sekä pienempi nojatuoli. Joten tällaisen nyt jo yli 60 vuotisen avioliiton aikana on joutunut hankkimaan monenlaista mööpeliä sekä muutakin, varmaan meillä on lähes tuhat kirjaa joista aika iso osa nyt kellarissa. No kellari on ihan täys joten sinne ei mitään enempää mahdu.
Tuosta kirjautumis ongelmista aina kirjoitan omalla nikilläni jos ylläpito sanoo et ole kirjautunut ja käytän jotain varanikkiä niin kuitenkin siinä lopussa selviää että se on Late Vaan.
Ilmianna
Jaa
Totta se näyttää olevan, että Aleksis Kiven maisemissa mummu on pitänyt synttäreitä. Se selvisi Late Vaan viestistä huonoilla hoksnottimilla varustetullekin. Myöhästyneet ONNITTELUNI !

Kyllä ne maisemat ovat komeimmillaan, ei se jää huomaamatta. Aina se tulee mieleen, että lähtisinkö maakuntamatkalle matkalle katselemaan. Se nyt ei vain äkkipäätään käy. Kunhan viikon verran elokuuta on kulunut, sitten saattaisi olla asiat siinä reilassa, että olisi mahdollista harkita ja ehkä toteuttaakin.

Sitkeästi mansikan hinta on täälläkin melko korkealla. Näyttää tarjouksissakin olevan n. 30 €/ 5kg laatikko. Yhden litran olemme syöneet, muutaman litran voin ostaa. Mansikka on meille ollut enempi toissijainen marja. Edelle menee lakka, puolukka, mustikka... mustikkakeitto on minulle välttämätön kaurapuuron kyytipoika. Puolukkaa syön sellaisenaankin, onhan se kirpeää, mutta suu raikastuu. On vielä puolukoita niin, että uusiin pääsee.

Aikamoinen "lammaskarjan hoitaja" olet, Hurskainen. On siinä unilääkettä kun tunnin laskee. Hyppääkö lampaat aidan yli, sekö on parannettu malli? Tunnen minäkin tämän lammas- unilääkkeen. Taisin muutaman kerran kokeillakin, mutta en löytänyt tehoja.
Paremmin tehoaa kun komentaa itsensä nukkumaan, lopettaa pyörimisen ja turhien juttujen miettimisen.

Muuten tänään oli lämmin, aurinkoinen päivä. Kepeissä varusteissa hyvin pärjäsin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Oli oli, niin kesäinen päivä kuin ihanimmillaan voi olla! Espoossa merenranta uimassa ihmisiä, ja auringonpalvojia lekotteli iloisen väristen pyyhkeiden päällä.
Minä kahvila Katiskassa kahvia hörpin ja läppärikin oli mukana, jos varjossa olisin vilkaissut palstaakin. Mutta se pahus oli irroitettu johdoistaan väärin, eikä suostunut kuin kotona vasta yhteyteen. Viisas masina, niinpä juttelin Espoolaisen kilpauimareiden kanssa, jotka ei veteen menneet, rusketusta hakivat, että tytöt illalla tykkää,...nauraahan niitten kujeille piti.

Kyllä jäätelökin maistui, ja yks' ainoa likkaparka oli myymässä pikku kahvilassa, jossa ruoka.annoksia kuulutti kovalla äänellä: MAKKARAPERUNAT!,... lautaset käsissään 😎 Lopulta nosti tuolin oven eteen ja kyltin: "pikku hetki" mutta jäätelöjono sen kun kasvoi!

Hyvin tuo punaposkinen tyttö hallitsi hermonsa, keikutti jäätelöt ja hihkaisi: ,...onko lähimaksu, eihän minulla, joten hidastus kai olin, mutta hymyilytti kun likka puuskutti, ettei koko kesänä ole näin hyvää myyntiä ollut!

Sillä lailla.... Lempeää suvi-illan rauhaa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Maatuuli saattaa viedä lämpimän veden meren pintakerroksesta pois niin, että vesi tuntuu jäätävältä iholla. Sellaisia säitä oli joskus lasten ollessa pieniä kouluikäisiä.
Minua on (muistonakin) naurattanut joskus pitkä nuori mies, joka sellaisessa säässä juoksi meressä
korkeilla askelilla kovaa vauhtia rantaa kohti ja huusi meille: "Ei sinne voi mennä, siellä kastuu housut!"

Pirttiläisille hyviä aurinkoisia jatkoja!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ilta-aurinkoiseen pirttiin, hei. Tällä Pohjan perällä tarvitsemme näitä lämpöisiä, aurinkoisia päiviä, vaikka ne lisäävät ulkotyössä puurtajien rasittavuutta.

Tressiäkin on monta tasoa. Pahimpien tasojen purkamiseen tarvitaan ammattiauttajian apua. Jos liikaa väsyy, uni ei välttämättä tule ollenkaan.
Muistan kolmivuorotyön aikana että vartti enää herätyskellon soimiseen. Vasta sitten hetkeksi torkahdin. Kello pitäisi nukkuessa ohittaa kokonaan.

Hikinen on olo nytkin Käyn vasta nukkumaan mennessä suihkussa. Jouduin nöyrtymään ja kilauttamaan kaverille liian haastavassa työvaiheessa.
Hyvin rasittava tyyppi, mutta työ siltä käy kuin rasvattu.

Sieltä tuleekin Putin-uutiset, pitääpä katsoa.
Ilmianna
Jaa
Huomenet lupaavan näköiseen aamuun, pilviä liikkuu, mutta aurinko yrittää voittoa tänä päivänä, miten sitten käyneekään.
Eilen oli ihan hellettä iltapäivällä, verhoja joutui parvekkeella laskemaan, niin kuumaa oli.
Olen katsellut tässä istuessani naapuri talon katolla heiluvia miehiä, siellä ei auta tuntea korkean paikan kammoa, kolme kerroksinen talo vaan on, mutta hyvän kyydin alas saisi.
Tiilikattoa rakentavat, vai lieneekö nuo nykyään muovia nuo ennen tiiliä olleet, sellaisia kattotiiliä.
Harjaa jo laittavat, pian valmista on.
Kallis remontti varmaan.

Kyllä toivoisi Hurskaiselle jo ilon päiviäkin, kun aina noita harmeja, milloin missäkin muodossa vaan tulee.
Apua on pyydettävä silloin, kun ei suju itseltä, en tiedä onko ylpeys tuossa asiassa paikallaan, vaikka samaa itsepäisyyttä minä myös sitkeästi yritän, itse pitäisi kaikesta selvitä.
Sitä nöyrtymisen oppimista olisi harjoitettava.

Eipä ne uimavedet kovin lämpimiksi ole tänä kesänä ehtineet, harmi, kohtahan ne koulut alkaa ja jää uimiset taka alalle.
Onhan se mahdollista uimahalleissa sitä kunnon kohennusta harjoittaa, jos sellainen on, ei kuitenkaan kesäisen järven tai meren nautintoa anna.

Jäätelö tekee kauppansa heti kun helle ilmaantuu, huonosti kertovat jäätelö kaupan käyneen tänä kesänä.
Kuka se jäätelöä kaipaisi, kun nuttua tiukemmin on ylleen saanut kietoa.

Niin se vaan mielessä korpimaisemaan meno ynnämuulla pyörii, ei kun vaan toteuttamaan.
Saattaa siellä lakkasuo odottaa ja paremmat marjamaat muutenkin.
Kaikki mainitsemasi marjat maistuvat, noita lakkoja vaan ani harvoin olen saanut, en ostanutkaan, aika tyyriitä ovat
32 euroa maksoin mansikka laatikosta, hyvät oli marjat ja nyt pakkasessa odottamassa talvi iltoja.
Mustikoita on aika paljon viime kesältä, mutta onhan sitä tuoretta saatava, puolukkaa myös vähän, mutta sitä pitää reilusti lisää saada.
Puolukkasadon kerrotaan hyvä olevan.
Pulmu sokerilla laitoin paljon, hiukan liian makeaksi meni, nyt vähemmällä sokerilla aion säilöä, on niin valtavan hyvää ruokien höysteenä.

Olen aika vähiin päässyt huonekalujen suhteen, viime kesänä ex-miniä vei pienen kirjahyllyn mökilleen ja pinnasänky toiselle mökille, yksi pakkanen kierrätyskeskukseen, nyt kalusteet riittäviä, mutta vanhoja kylläkin.
Olen yrittänyt vähentää kaiken tavaran minimiin ja melko hyvin onnistunutkin, vaatekaappikin kohtalaisen tyhjä, karjalan apuun laitoin pari matkalaukullista.
Tarve kaikelle vaan pienenee.
Majanmuutto yksi hyvä tapa päästä eroon liiasta.
MummeliMiaakin kaiketi mansikat pakkaseen sai ja ehkä mahdutti masuunsakin, ensi viikosta sanovat sesongin oikein alkavan, näin Suonenjoelta tietoa radiosta annettiin ja siellähän tiedetään, kun on mansikka pitäjä.

Nyt aloittelen sen tärkeän puuhastelun, eli ruokien laiton, kaalilaatikko eka kertaa meiningissä tämän kesän kaalista, pullaakin leivon, kurpitsasta sose keittoa, kurpitsaa sai eilen euron kilo.
Juustot myös tarjouksessa, siitä sitten makua antamaan ja ostinpa uudet herkkusienet pudotettujen tilalle, niistä pekonin kanssa maistuva kastike, kerman tai juuston kera.
Eikös jo vesi kielelle kihahtanut teille toisillekin;)
Kaiken kun innostun valmiiksi tekemään kerralla, sitten laiskan päiviä vietän, näin minun elämässä.
Mukavaa viikonlopun alkua kaikille nyt näyttää hyvältä, taivas tästä näkymästä aivan pilvetön, siitä se iloksi muuttuu. (ellei muuksi muutu)
Ilmianna
Jaa
Oikein hyvää huomenta.
Vaikkakin sateisesta Lahlesta;)
Eilen sain sen kipsin pois,5viikkoa sitä sain pitää.

Eilen PÄÄSIN puulämmitteiseen saunaan ja AAHHH mikä nautinto;)))))
Onhan se vielä tuon käden kanssa oltava varovainen,mutta nyt pystyy jo näpyttelemään tässä koneella.
Että se tuo vasen käsi voi olla TYHMÄ.

Muistan silloin viiskyt luvulla kun olin kauppa-apulaisena,niin leikkasin vasemmalla jopa makkaraakin,eiollut vielä leikkureita.

Siinäpä niitä terveisiä pitkästä aikaa.
näkyillään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
näin yölläkin, en uskaltanut syödä niin paljoa kuin mieli teki, mutta pikku rasiat täyttyivät ja lopulta tila alkoi pienessä kolmekorisessa pakastimessa olla lopussa, loput mansikat jääkaapissa.
Uinnin olemme lähijärvessä ennenkin yhdistäneet mansikkareissuun, niin nytkin.
Vesi vain on aika viileätä vieläkin. Eikä se taida olla Jaakon syytä ! :)
Hei taas! MummeliMia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tiistainahan 25. p:nä Jaakko heitti kylmän kiven veteen.

Iso urakka, kun Suomessa on kymmeniä tuhansia järviä,
56 000 vähintään hehtaarin kokoista järveä.

Tuttava kertoi, että Alkossa jonossa hänen takanaan mies kertoi kätensä olevan kipeä, kun oli
koko päivän viskellyt kiviä veteen. Oli arvannut miehen etunimen siitä.

MMia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tänään täällä ylittyi 25 C, varmasti varjossa ja juuri sillä hetkellä ei edes aurinkokaan paistanut. Kyllä ilma hieman hikiseltäkin tuntuu, vaikka tuulinen ilma hieman helpottaa. Ei kannata valittaa, tätä herkkua ei ole liikaa ollut.

Litran ostin mansikoita, 5€ . Hyviähän nuo ovat, niilläpä alkuun pääsen. Kyllä niitä vielä myyntiin tulee.

Aikamoinen riesa on muori77: llä ollut kannettavana. On varmasti hankalaa yhdellä kädellä kirjoitella. Minulla on vaikeuksien jälkeen molemmat kädet lähes samanarvoisia, yhtä tyhmiä tai kykeneviä.
Kun jouduin ii- savottaan, osasin jo lukea ja kirjoittaa melko sutjakasti. Koska olen perus-vasenkätinen, kirjoitin vasemmitsalla. Sehän ei käynyt, jouduin tosisani opettelemaan. Se oli tuhansien sanojen kertausta. Kyllä sen oppii, kun riittävästi paneutuu. Toisaalta onhan siitä etuakin, varsinkin käsillään työskentelevälle. Olen se huomannut. Ja varsinkin hevosen kengittäjälle se on iso apu - en kyllä sitä uraa harkinnut.

Hurskainen kirjoitti, että jos liikaa väsyy, ei uni tulekaan. Voihan se johonkin rajaan asti paikkansa pitää. Entä jos todella viimosen päälle väsyy? Olin nuorena uitossa, järvi jonka yli keluveneilä puutavaralauttoja hinattiin, täytyi lopuksi putsata karanneista puista. Siinä oli joku lautta hajonnutkin ja puita löytyi pitkin rantoja. Niillä oli kiire saada mukaan uittoreittiin, jokeen. Olin kaverin kanssa pari vuorokautta töissä, myös yöt yhteen putkeen. Hulluahan se oli, mutta eipä silloin liion järkeä ollut minullakaan. Se nyt älyttiin, että ylityökorvaukset tulivat. Niin...tulen siihen väsymiseen, kyllä nukutti heti, ja nukutti seuraavan päivän iltaan asti. Ja päälle tuli vielä kunnon pohmelo, tokkura. Kyllä se muistiini merkkaantui.

Kauan tätäkin kirjoitin. Kun aloin, paistoi aurinko, nyt pilvessä muhkuilee. Heippa!
Ilmianna
Jaa
Teveisiä vain meiltä, hikinen on päivä täälläkin, kyllä se 25 oli täällä meilläkin, ei vielä ainakaan satanut vaikka pilvessä onkin. Paistoi se aamupäivällä, mutta synkkiäkin pilviä oli ei silti satanut, tosi kostea kyllä oli sen kauppareissun jälkeen, pakko oli kevyempää pälle laitettava.
Ehkä näissä nykyajan taloissa ei paranisi aukaista parvekkeen ovea tai ikkunaa, eiköhän se tuuletusjärjestelmä pitäisi asunnon lämpötilan sopivana.
En tiedä, mutta ovi se on parvekkeelle auki ollut koko päivän.
Lohta toin tullessani kaupasta se oli ruodotonta filettä karvan alle 15€ kilo., tuli paistettua uunissa, kyllä se oli oikein hyvää, ja taitaa huomenna taas olla samat eväät, no sen näkee huomenna.
Eipä ole paljon noita metsätöitä tullut tehtyä yhtenä kevättalvena olin kaverin kanssa halkometsässä kuukauden verran, kimppaan tehtiin, olimme 16 vuotiaita 5 mottia oli tavoite päivää kohti. Kyllä se onnistui, lopputulos oli vähän ylikin.
Toisenkerran olin muutaman kerran tukkimetsässä kun pari vanhempaa veljeä oli lähimaastossa tukkinkaadossaa. Vein iltapäivällä kotoa kahvit ja jotain purtavaa heille laittoivat minut lopuksi päiväksi justeerin päähän, sellainen muisto nuoruuden ajasta.
Paljon helpompaa oli Saimaan saaressa katsella, oliko se nyt joku roomu kun veti tukkilauttoja perässään. Kesälomareissulla olimme ja loikoilimme lämpimässä säässä ja meinasi uni tulla katsellessa hienoja maisemia ja sitä tukkien kulkua, omat eväät olivat mukana.
Saapas näkee lähteekö tämä omalla nikillä vai varanikilläkö.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Siionä ulkosalla puuhatessa kuulun Yle-alueuutisten toimittajalta tietoja, jonka mukaan juuri tämänkaltainen kesä mahdollistaa isoimmat mansikat.

Tästä tuli mieleeni että viimekesänä ihan yllättäen osuin hyvälle metsämansikkapaikalle.. Sellainen autiona oleva ok-talon piha se on.
Omistajat varakkaita, pk-seudulta.
On niissä vielä se lapsuusajan metsämansikan aromi mukana. Lapsuuskodin metsämaisemissa oli mesimarjoja kotiinkin tuotavaksi ihan rovekaupalla.
Ne olivat isojakin, oli seka punaisia että niitä ilman punaa.

Oli hyvä puuhapäivä. Kuulin klo 18.00 aikamerkki piipaukset. Alkoi satamaan. Siitä niin tohkeissaan vielä kauppaan tuplareissun.
Maksukortti oli jäänyt ulkorakennukseen pikku verstaaseen. Palan vesimelonia ostin mansikoiden sijaan jääkaappiin iltayön makupalaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lauantai aamun hiljaisuutta, vielä tovin kadut melko tyhjinä, mutta eiköhän kohta ala elämä sykkimään.
Tuuli käy ja pilviä leijuu, mutta kaunis päivä siitä kehittyy.
Matot parvekkeella tuulesta nauttii, pölyjään poistelee, eli siivous alkamassa.
Tästä lauantai päivästä on nykyisin muodostunut siivouksen teko päivä, se sauna sitten koko homman illalla juhlistaa.
Toiset rientoihin lähtevät ja minä saunasta nautin, pitäisi olla melkoisen tärkeä meno, että saunan peruisin;)

Kiva että Hurskaisella mukava päivä ollut ja kyllä ne metsämansikat vieläkin vaan lapsuuden ajan mansikoilta maistuu.
Noita mesimarjoja ilman olen jäänyt, olisinko joskus maistiaisia saanut, sellainen muistikuva on.

Parvekkeen ovi on minullakin yötä päivää auki, en tiedä miten vaikuttaa ilman kiertoon, onhan ne tuuletus reiät tuolla ikkuna pokissakin, koko päivän melkein aurinko lämmittää, eilenkin 26 astetta sisällä, pakko on viilennystä saada.
Saimaan rannalla siellä ylimmässä kolkassa se minunkin mökkini oli.

Äitini oli vasen kätinen ja nyt tyttäreni, molemmilla kaunis käsiala, kai se yhden sukupolven yli hyppää tämäkin perimä.
Itse olen melko avuton vasemman käden kanssa, mutta vaikeaa olisi jos se puuttuisi.
Kyllä tämä ihminen on niin suunniteltu, että kaikki osat on hyvin tärkeitä, vaikka pienin sormi puuttuisi, olisi se elämää hankaloittava.
Tuo unen puuttuminen on varmasti kiusallinen kaveri, mistä Hurskainen ja moni muukin kärsii, minä nukun istualtanikin, se vaan niin menee, että huomaan herääväni kesken kaiken unesta;)
Virkeäksi sen jälkeen itseni tunnen.

Onhan siinä Jaakko nimisillä aika urakka jos joka järveen täällä kiviä heittelee;)
Minä söin mansikoita niin paljon, että halkeamis pisteessä olin, nyt ei sitten kovasti mieli enää tee, mutta jos torille eestyn, kyllä sitä litra tulee ostettua, ja niin pitääkin, nyt niitä vitamiineja on varastoitava.
Taitaa jäädä talviturkki riisumatta tänä kesänä, ellei nyt mökki kutsuja tule., se olisi saunasta käsin niin mukava veteen pulahtaa.

Jopa oli mukava, että pinteestäsi pääsit muori, nyt sitten entistä varovaisempi ole, valveilla olen kuin unessakin, vaikka vahinko ei kello kaulassa tule , sanotaan.
Varmaan sauna teki poikaa, olen kuullut että kipsin alla alkaa iho kutiamaan, kokemusta ei vielä ole.

Nyt taitaa jo voida laittaa imurin käyntiin, eiköhän toisetkin asukkaat jo heränneet ole, yritän vähän säännöstellä näitä aamu touhuja, kun luulen toisille unen maistuvan paljon pidempään kuin minulla.
Ruuat on valmiina pakkasessa , eikun vaan lämmittelen ja kun imuri ja pyykkikone työnsä saa tehtyä, onkin mukavaa rauhoittua pyhän viettoon. samaa onnellista olotilaa toivotan teille toisillekin;)
Ilmianna
Jaa
Lämpimät säät ovat pitäneet meitä vesillä , todellista lomailua puutarhatöistä ja siivouskin hoituu hulauttamalla ämpärillä merivettä veneen kannelle. Ruokailu on yksinkertaistettu, perusmukavuudet veneestä kuitenkin löytyy. On mukavaa pistäytyä satamissa toreille ja rantaravintoloihin, väliin laittaa ulkoilusaarien grillipaikoilla makkaraa ja folionyyteissä onkikalaa ja vihanneksia kypsymään nuotion hiillokselle. Vanhoissa kalastajakylissä saa ostaa savukalaa suoraan kalastajilta, savukampelaa valitettavan harvoin enää, uusia perunoita ja vihanneksia on kaupan myös.

Mansikoita kävimme tutun viljelijän pellolta poimimassa, meillekin se on perinteeksi muodostunut ja saahan siinä sujauttaa maistiaisia suuhun välillä. Pääosan ostan kuitenkin valmiiksipoimittuina. Täällä 5 kilon mansikkalaatikko maksaa 30 euroa, itsepoiminta ei paljon halvemmaksi tule, mutta onhan siinä tunnelmansa. Hyvinhän me pienet mummoihmiset mansikkaan mahdumme siinä missä mansikat meihin. Hauskaa tämä suomen kieli, hauskaa poimia niin mansi-, musti- kuin puolukoitakin. :) Oma maa mansikka, muu maa mustikka . Sanonta viittaa kaskeamisen aikaan, jolloin vasta kaskettu aukea oma alue kasvoi mansikkaa, aiemmin kaskettu metsäinen yhteisalue mustikkaa. Tokihan oma isänmaa on rakkain ja oma koti kullankallis, joutuuhan siitä ainakin pääkaupunkiseudulla mansikoita maksamaan.

Helsingin Meilahden Rosarioon pitäisi ehtiä käymään , siellä on nyt ruusut parhaassa kukoistuksessaan, viileän kesän takia kukinnat myöhässä . Pian alkaakin puutarhamarjasouvi, mehumaija kuumana alkaa käydä.

Heilimöiviä heinäkuun loppupäiviä !
Ilmianna
Jaa
Ilma oli mainio osallistua uteliaana töllistelijänä tilaisuuteen, kuitenkin kaikille vapaan pääsyn sisältämään ulkoilmatilaisuuteen. Järjestäjinä talkoovoimin pieniä yhtyeitä, harrastajia ja ehkä jo pitemmällekin kurkottaneita. En kyllä kuullut suurempia kuuluisuuksia mainittavan. Tosin aika huonostihan yleensäkin näitä esiintyjiä tunnen.

Kyllähän heitä laulajia, rummun päristelijöitä ja haitarin venyttelijöitä kuunteli kun oli hyvät kelit ilman värjöttelyä ja sateen uhkaa istuskella. Siinä se päiväni kohokohta.

Nyt painaa päälle toinen, viikon kohokohta: sauna. Sitähän sitä odottelee, onhan toki viikolla lisäksi ns. lenkkisauna. Eipä se suihkuttelu saunaa vastaa, vaikka hyvä sekin varsinkin hikisenä päivänä.

Enpä pistä aikatauluani kireäksi roikkumalla tässä läppärissä kiinni. Hyvää aurinkoisen illan jatkoa! (säätieto täältä)
Ilmianna
Jaa
Huomenta ja kaunista sunnuntaiaamua, taivas pilvetön tuuli hiljalleen heräilee, sään puolesta hyvä päivä tulossa.
Hiljaista on pirtin oven käynti ollut, kirjoittajat varmaan kauniista ja lämpimistä päivistä mökeillä ja vesillä nauttii.
Se on nyt sitä aikaa, kun vihdoin sää myönteiseksi alkoi, ehtii sitä sateisilla säillä kirjoittelemaan, kohta alkaa ne säilöntä kiireet ja muut talven varalle varustautumiset.
Kävin eilen torilla ja väkeä oli valtavasti, mansikat loppuneet, täydennystä odottelivat myyjät.
Katselin hintoja, pienen pieni rasia vadelmia neljä euroa ( olisiko 15 marjaa ollut) ja Puolalainen mustikka yhdeksän ja kotimainen kuusi euroa.
Miksihän ulkolaisia marjoja edes tuodaan, kun kotimaassa marjat löytyy metsistä.
Kyllä pitää mustikan hinta pudota jos ostoon joudun, mutta yritän vielä katsella sitä helppoa maastoa, missä pystyssä pysyn ja jossa marjojakin olisi.
Kyllä tori hinnat on kalliita, kun kaupan hintoihin vertaa, siikli peruna 4,50 kilo, kaupasta saa alle euron, no aina ei laatu ole ihan sama.
Kukkakaali kuusi euroa, kaupassa pari euroa, miettimään pistää mistä ostot tekee, ei aina ole torillakaan varmuutta, että oman maan tuotteita ovat.

Ramoona nauttii vesillä olosta, onhan se vaihtelua sekin, minulla ei ole ollut mahdollisuutta onkima reissua suurempaa tehdä, mutta kyllä siitäkin iloa sai.
Ei taida enää ongelle päästä, veneeseen menokin aika lailla arveluttaa, mutta kyllähän sitä jos kova halu on, vaikka pyörimällä sinne menee;)
Katsotaan vieläkö sen ilon kokee.
Kampelaakaan en ole maistanut, vaikka vanhaksi olen ehtinyt, paljon on puutteita kokemuksissa;)
Tuo itse poimiminen on ollut tapana minullakin, mutta nyt ei jaksa ja tarjontaa vähän sitäkin lajia, kypsyminen niin hidasta.
Torilla tuo kukkameri silmiä hyväili, on ne niin kauniita, että ohi ei meinaa päästä.
Merellistä jatkoa Ramoona sinulle, kyllä ne säilömiset kotiin ajaa;)

Ynnämuulle pinnoja, kun jaksat noihin yhteisiin mieltä virkistäviin juhliin mennä, minulta jää kaikki väliin, vaikka melkein vieressä olisi.
Ainahan siellä tuttuja tapaa ja elämässä kiinni olevan tunnun saa, vaikka anti ei niin miellyttäisikään.
En tiedä mistä sellaisia ahaa elämyksiä löytäisi, no ei ainakaan kotona istumalla, sitä vaan niin kriittiseksi alkaa käymään, että mikään ei sytytä.
Saunasta olen kanssasi samaa mieltä ja kuitenkin sen suosio on hiipumassa, nykyään ei saunoja enää kerrostaloihin edes rakenneta.
Olen laittanut merkille, että myös siivoaminen vähenee, mattoja harvoin ulkona näkee, kai ne on niin tehokkaita nuo imurit, että puhdasta tekevät.
Matto ja tuuletus tangot varmaan myös ulkoa poistuvat, pyykkitelineissä kumminkin joskus pyykkejä kuivumassa näkyy.
Minä niin vanhan aikainen, että kaikki irtain on vietävä ulkoilmaa haistelemaan;)
Suihku on kiva, kun jostakin hien on pintaan saanut, mutta sitä raukeaa saunasta saatua oloa ei se tavoita.
Liika veden kanssa lotraaminen on sekin pahasta, ainakin ihoa pitäisi paljon rasvata, näin on neuvottu.

Meri-kukka tässä nyt varmuudeksi vielä sanon, että hyvin sopii se keskiviikko, sähköpostini ei varmuudella näy toimivan, kuulin juuri, että lähettämäni kortti ei perille löytänyt.
Nyt tätä kaunista päivää viettämään, parvekkeelle aion istuskelemaan, niin kauan kun kuumuus pois ajaa, sillä iltapäivällä melkoinen pätsi se on, mutta eipä valittelua, hyvä että kesä saatiin.
Ilosta ja mukavaa päivää kaikille omissa oloissanne, miten sitten ja missä päivän vietättekin.
Ilmianna
Jaa
Kahville nyt ja äkkiä! Olenhan minä juonut iltapäivän aikana tee'litkua ( anteeksi teen ystävät) kun isäntäväki on teen suurkuluttajia.

Suvisaariston helle vaati jo hörppimään pari mukillista, tai laseja ne oikeastaan olivat, ja kaunistakin on teen väri. Kyllä puutarha on hoidettuna kaunis,..istuimme ystäväni kanssa varjossa ihailemassa, miehensä oli sisällä pohjoispuolella taloa hieman huonokuntoisena.

MUTTA, kun ei tee piristä minua samalla lailla kuin kahvi, (enkä kehdannut sanoa ottavani kahvia mieluimmin) toinen kun kysyy: juothan sinäkin teetä 😀
Aah kuppi kahvia on jo tuoksullaan nyt kotona kuin juhlaa ! 🎀🎵

Tilasin aiemmin tässä äänikirjan Elisalta: "Kaikki se valo jota emme näe", joten taidan ottaa pienen kuuntelulepotauon, kaikki lävet auki!

En muistanut vetää olkkarin rullaverhoa alas lähtiessäni, joten "se olla niin lemmin nyt", sano Doddi,.. heippa
Ilmianna
Jaa
Nythän tosiaan on kesä tullut. Niin tänäänkin. Kävin katsastamassa metsikössä marjojen ja sienien tilannetta. Tämä oli eri metsikkö kuin se "vakituiseni" Kuusijärvi.

Onhan nyt mustikka kypsynyt varsinkin aurinkoisilla rinteillä. Liian aikaista on kuitenkin kerulilla repiä. Paljon on raakoja seassa. Eivätkä marjat ole vielä edes oikean kokoisiakaan. Irtosihan metsästä puoli litraa mustikoita. Viikko vielä voi tehdä hyvää. Sieniä oli hyvin vähän aluillaan. Pieniä haperoita oli muutamia. Eipä niistä ollut otettavaksi, vaikka kyllä ne olisi syötäviä. Haperot nousevat etunenässä, hetipä niihin myös mato iskee.

Onhan ne torihinnat yleensä kalliimpia, kuten SkillaN on huomannut. Kaikilla ei ole edes vaakoja, vaan litrahinnoilla tai kapottain myyvät. Perunoissa ja monessa muussakin litra ja kilo ei ole sama asia. Esim. litra perunoita lienee n. 650 gr.

Noelan kertoman olen huomannut - "juothan sinä..." Se on voimakkaasti johdatteleva kysymys ja usein sillä pääsee haluttuun ratkaisuun. Varsinkin jos ei ole perin tutut kyseessä. Voihan sitä johdatella, "ethän sinä tietenkään näin aamusta halua ryyppyä." Kyllä siinä viinamies on hankalassa asemassa. Tai lieventäen, että "en nyt...olut kyllä menisi". Olen tosi tilanteessa vastannut:" Ei nyt satu olemaan keppanaa tai ykköstä ja nelostahan en voi tarjota kun olet autolla liikenteessä".

Aurinko paistaa nytkin lähes pilvettömältä taivaalta. Mittarikin näyttää + 25. Ei se aivan sitä ole, vaikka paiste ei käy suoraan mittariin, on jo sillä suunalla että antaa muutaman celsiuksen lisuketta. Hyvää kesäillan jatkoa!
Ilmianna
Jaa
Marjastus aika ehkä kohta parhaimmillaan, mutta kyllä minulta ne metsäreissut jää taitaa olla kolme vuotta kun siellä mujejärven mökillä kävimme. Siellä hiukan katseltiin löytyykö mitään marjoja lähitienilta, ei näkynyt joten ei niitä varmaan ollut parhaimmillakaan paikoilta. Parhaina vuosina ämpärin tunnissa sai täyteen. Nyt jos marjoja haluaa on tori tai joku kauppa mistä niiutä saa. Mansikoita kyllä haen ensiviikolla tutulta puutarhurilta, valmiiksi pomittuja.
Turha muuta haaveilla.
Täytyy taas sanoa kesän parhaita päiviä, nytkin lämpöä 23 ja aurinkokin paistaa.
Kauppareissulla kävin ja näin sentään yhden tutun, entisen kaverin joka yhtäaikaa oli kunnanvaltuustossa samassa ryhmässä. tovi meni jutellessa, olemme melkein samanikäisiä vaiteeksi minä vuoden nuorempi.
Noella kaipasi kahvia, niin minäkin, nyt mukava aika juoda iltakahvit hyvän pullan kanssa.
Kohta se elokuu alkaa, oikea sadonkoruun aika ja elokuun kuutamo.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tösös tösös pirtin väki. Heinäkuun viimen sunnuntaipäivä on illassa. Puuhapäivän jälkeen kävin kylällä. Kauppa oli jo kiinni, mutta kaikkea on on jo jääkaapissa ja pakasteessa ainakin huomista varten.

Minua melkein 20 vuotta nuorempi mies kertoi jo poimineensa ensimmäiset kantarellit. Kysyi tuonko sinulle viikon parin sisällä.
Pientä korvausta vastaan kylläkin. Sanoin kyllä minä huolin. Laitan niihin aromisuolan lisäksi vain valkopippurijauhetta.

Kuuntelin ulkona radiota. Rallikuski Lappi ajoi kuulemma ylivoimaiseen voittoon. Scottikuljettaja kiilasi toiselle paikalle 0.3 sekunnin sadasosalla toiseksi. Tiukkaa sekuntitaistoa sielläkin.

Ohittamaton säärintama on tulossa. Forecan eilisen tuntiennusteen mukaan sade alkaisi puolenpäivän aikoihin.
Sen näkee sitten. Nyt on taktikoitava. Heti aamiaisen jälkeen ulkohommiin. Sitten sateella voi ottaa päivänokoset.

Ja onhan se huomenna tilipäiväkin monelle. Senkin uutiset kertoivat että varsin monet kuljettajat ajoivat pienessä pöllyssä puhalluskokeeseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta heinäkuun viimeiseen päivään, ja tyttäreni syntymäpäivään.
Pilvisenä näyttää päivä alkavan, mutta liikettä tuolla taivaalla näkyy, voipa olla että kauniiksi muuttuu.
Elokuu huomenna, kyllä kosteus on lisääntynyt ei yön aikaan pyykit enää kuiva ja kovasti on jo yön seutu pimentynyt, nyt vaan odotamme niitä kuutamo iltoja;)
Elokuu on hieman alasointuinen, alkaa näkyä syksyn ja pimeän ajantulo, vaikka kesää täysillä elellään.
Sadot kypsyvät niin metsissä, puutarhoissa ja pelloilla, varustautuminen joka puolella talven varalle, kiireistä aikaa, siinä se sitten kesän loppu jo tavoittaa.
Kiireistä on elämän rytmi ja siinä samassa vauhdissa eläkeläisetkin vaan elämäänsä elelevät.
Eilen kirjoittelin noista tori hinnoista, kovan työn takana ne siellä olevat tuotteet ovat ja palkkansa ovat ansainneet, mutta kun välikäsiä ei ole, kuvittelisi hieman pienenpään tyydyttävän.

Tee ei ole minunkaan juomisiani, kahvia se pitää olla ja vahvaakin vielä, en yleensä juo kuin aamulla.
Usein sitä tyytyy talon tapoihin ja niin on oikein, talo elää tavoillaan siihen on vieraankin tyydyttävä, jos ei niin tuttu ole, että voi sanoa toivomuksia.
Kyllä sai verhoja eilen laskea, kun parvekkeella virkkasin, hiki valui päästä verhojen laskusta huolimatta.
Minulla on tuon puiston puut niin isoiksi kasvaneet, että pimentävät olohuoneen, pitäisikö anoa jonkun puun kaatamista?
Huoneet ovat hyvin valoisat, isojen ikkunoiden ansiosta, mutta kun alakerrassa asun, valon esteeksi puut on tulleet.
Lehtien lähdettyä on tilanne toinen, mutta silloin päivä itsessään jo pimenee ja valoja aina vaan aikaisemmin saa pitää.
Ainahan sitä jotakin valittamista on löydettävä;)

Ynnämuulle haluja maalle menosta herättelen, kun Facebookissa eräs ystävä perheen emäntä kertoili lakka saaliistaan.
Isäntä oli pieniä soita kierrellyt ja toistakymmentä litraa hilloja saanut ja lisää aikoo kerätä.
Nyt se taitaa olla se aika, että suolle olisi mentävä, kellä siihen mahdollisuudet.
Ihastelen ihmisiä, joilla on intoa kaikkeen mahdolliseen ja vielä kaikessa onnistuvat, tämä pariskunta kuuluu juuri niihin ihmisiin.
Marja- Liisa kirjoitteli aiemmin pirtissä, nyt Facessa vaikuttaa.
Voisihan ne saaliit siellä korvessa olla antoisempia, kuin nykyiset maisemat ynnämuun ympärillä.

Torilla käydessäni minä myös tuttuja silmäilin, eipä montakaan näkynyt, kaikki varmaan mökkilöillään, olihan niin kaunis tuo viikonloppu.
Jos olisi kahville istahtanut ja vähän siinä aikaa viettänyt, olisi ehkä onnistanut tuttu naamakin näkymään, mutta ei tule kahvittelu mieleen, kun on se annos jo nautittu .
Kyllä ne taitaa mustikat metsään jäädä minultakin, mutta hyvä kun voi ostaa tutuilta, jotka marjaan kykenevät ja haluavat.
Kyllä marjoja olisi kiva kerätä jos niitä runsaasti olisi saatavissa ja maasto otollinen, harvoin vain näin on.

Tilipäivästä kirjoitit Hurskainen, minulla se on eka päivä kuukaudessa ja toinen osa tulee kolmas päivä ja vielä kahdeskymmnes pieni määrä, pieniä on kaikki summat, mutta toimeen tulen.
Yhtiö vastike nielaisee melkoisen osan ja aina vaan nousua on tiedossa, vanha talo, korjattavaa löytyy.
Olen joskus ajatellut vuokralle siirtymistä, olisihan se elämä huoletonta kuin hevosettomalla miehellä, korjaukset menisivät vuokran antajan piikkiin, mutta kai ne sitten vuokran nostoa aiheuttaisivat.
Suo siellä, vetelä täällä, kai se niinkin on, asunnosta on maksettava näillä leveys asteilla.
Minäkin kanttarellejä keräisin kun paikan tietäisin, siinäkin suhteessa avuton olen, ei ne mokomat tuossa puistossa kasva.
Tytär on joskus tuonut sieltä mökiltään, mutta sielläkin kerääjiä useita, ei aina ehdi sadon parhaana ollessa.
Torilta saattaa saada, jos sinne matka johtaa.
Rallimiehet näyttävät mallia miten autolla pääsee ja sitten näitä kuskeja yleisillä teillä kohdataan;(.
Nyt soittamaan tyttärelle, onnen toivotukset syntymäpäivän johdosta, työssään jo istuskelee ja kiirettä varmaan on, kun lomat vielä purevat.
Eletään nyt niin kuin viimeistä päivää yleensä, miten en osaa sanoa, kaiketi ihan tavallisesti;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tänään näin kalenterista vielä heinäkuuta. Horin siinä huolella. Tällä kertaa en tarvitse odottaa tilipäivää kuin hepo kevättä. Rahaa on kuin ratainssillä.
( kai niissäkin niitä muutaman pikkusetelin omistajia tilipäivän aattoiltana)

Minulla oli suunnitelma tämän päivän varalle. Riehkaisen hommat aamupäivällä ja pötkötän unitarpeeni mäkeen sitten sateella.
Ei se nii vaan käy.
Tihkusadetta jo ennen aamukahdeksaa. Aattelin nurmikon ajaa kun on venähtänyt jo puolen kukon korkuiseksi. Kone piti viedä huoltoon.

Iltapäivä kuitenkin töissä kuiva, mut kuitenkin kuumankostea. Tietenkin puuhailua enää eikä ronskia puurtamista.

Ainakin 70.000 € saisi taloon kulumaan. Sahajauhot seinäeristeinä eivät enää ole ajantasalla. Sen teettäminen veisi jo 40 tonnia pelkästään.
Ei niihin ilman lotterivoittoa ole koskaan varaa. Pitää toivoa lauhoja eurotalvia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Päivää.

Skillanilla on tänään juhlat,minulla huomenna .
Vanhin tyttöni täyttää huomenna 60v.
Mihin se tuo aika on hujahtanut.

Meillä tänään pilvinen päivä,yöllä oli satanut.
Nyt mittarissa +19,4c
vähän tuulen virettä.

Mennään päivä kerrallaan.
näkyillään...
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihme sattuma, minun tyttäreni 52-v. synttärit olivat toissapäivänä, syntymäpäivien suora
kolmena päivänä peräkkäin !
Tämä oli kiva huomata.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Aamulla oli niin sumuuista ja pilvistä, että joutuihan sitä olemaan varpisillaan kun lähdin markettiin. Ennusteet lupailivat voittopuolisesti vettä niskaani. Sadetta ei tullut, vasta tossa lähempänä neljää ip. ropsauttikin vettä kunnolla. Ikkunasta katselin.

SkillaN herättelee lähtemistäni maakuntamatkalle. Ei minulla sentään kova kuume ole sen perään. Kun tarkastelin marjasadon kehittymistä luonnossa, sillä on tarkoitus koska pitää lähteä ämpärin kanssa metsään velehumaan, tapahtuipa se missä tahansa. Niin se vain on, että itse keräämät marjat ovat paljon parempia kuin ostetut. Siinä on tullut arvoja metsästä mukaan. Senpä vuoksi yritän edes osittain saada kunnon marjoja. Tottahan korvessa on parhaat mahdollisuudet, mutta ...onhan sitä varauduttava. Ensi viikon alusta olen tai en muissa maisemissa. Näin on marjat.

Minäkin kirjauduin Facebookiin jo puoli vuotta sitten. En ole tehnyt sen eteen enempää, nyt muutama päivä sitten tarkistin, että kirjaus on voimassa. Taitaa jäädä käyttämättä, ei tunnu riittävän kiinnostustani, tiedä vaikka se faseen sotkeutuminen rikkoisi päiväuniani.

Päivä meni tavalliseen tapaan. Hyötykäyttö nyt jäi pienenlaiseksi, mutta kuhan nyt asiansa hoitelee. Taas se aurinko täällä porottaa lähes pilvettömältä taivaalta.
Ilmianna
Jaa
Uusi aamu, uusi päivä, mitä tuokaan tullessaan?
Kauniiseen aamuun on täällä Savon puolessa herätty, ihan on mummolaan ajo keli;)
Eilen tuotiin kotiin mustikoita, neljä euroa litra isoja ja kypsiä, yllätys oli, että jo kypsiksi ehtineet.
Viisi litraa oli ja lisää saan jos haluan, entisiä on pakkasessa, tarvetta ei suuremmin.
Kysyin marjan tuojalta joko vattuja saa kerätä, ei kuulemma, jos lämmintä ja sateetonta, ehkä viikon lopulla.
Maalle tässä on suunnitelmat, jos vaikka vadelma pensaikkoon menisi.

Minä en oikein sinut ole tuon Facebookin kanssa myöskään vielä, siellä häviää kirjoitukset ja niitä ei löydä mistään, joskus aikojen perästä taas esiin tulevat.
Ehkä kävijöiden määrä niin suuri, että ei voi kaikkea näkyvissä pitää.
Onhan siellä mukava pistäytyä ja lukea ne tuoreimmat mitä ehtii.
Jos sää näin suotuisana pysyy, mikä onkaan matkaa tehdä ja sinne korpeen ynnämuunkin mennä, vaihtelua ainakin joka päiväiseen.
Kyllä tavalla tai toisella minäkin metsään aion, tuloksista en osaa mitään ennusteita antaa.
Onhan tämä eläkkeellä olevan ajankäyttö ja muukin elämä niin omasta kunnosta ja tahdosta kiinni, tekee ja menee, jos huvittaa.

Minun tytär täytti 58 vuotta, uskomattomalta se tuntuu, muori taidetaan olla jo ikäloppuja;)

Kyllä sitä tänä päivänä on taas rikas ja huolet poissa, mutta eipä kauan mene, kun taas saa laskea euroja.
Lottovoittoa, sellaista muutaman tuhannen euron summaa minäkin odottelen, mutta muutamaan euroon on jäänyt.
Tyyriiksi tulee tuo vanhan korjaaminenkin, Hurskaisen kohdalla ja sitä huolta ja harmia aina vaan eteen tulee.
Hyvä on suunnitelmat tehdä joka päivälle, mutta hyvä on jos suuremmitta suruitta voi tarpeen tullen seuraavaan päivään siirtää.
Tämä kunto se aika paljolti määrä sen työn toteuttamisen.
Tuosta eurojen häviämisestä minullakin tiedossa monta kohdetta tälle kuulle, silmälääkäri puolenkuun maissa, ei varmaan ihan halvalla selviä, kampaajankin olen tilannut, sinnekin jokunen euro, ja siihen nämä pakolliset, tili tyhjenee mukavasti.
Ajattelen aina ennakkoon, että ensi kuussa ei ylimääräisiä maksuja ole ja aina vaan niitä ilmaantuu.
Taistelua elämä loppuun asti eurojen kanssa, mutta ehkä vielä vaikeampaa oli jos terveyden kanssa ongelmia olisi, ainakin vielä siltä osin helpolla olen päässyt.
Kädet ristin ja kiitollisin mielin hyvistä geeneistä kiitän.

Nyt kuitenkin apteekkiin riennän, ne vähäiset lääkkeet lopussa ja tuo kilpirauhasen lääkitys kuitenkin joka päiväistä
Taitaa sieltä samalta reissulta tarjouksia ruokien kohdalla myös löytyä.
Oikein kaunista säätä toivon maamme jokaiseen kolkkaan ja nyt metsään kellä on mahdollista, mustikat odottaa;)
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
- Embrace your uniqueness.
Time is much too short to be living someone else's life.
(Kobi Yamada)
Eli:
Tunnista oma ainutlaatuisuutesi!
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että eläisi jonkun toisen elämää!

Totuudeksi tunnistan tuon, ollaan tyytyväisiä siihen mitä olemme saaneet, sillä kukaanhan ei ole täydellinen. - Ja olisiko niin, että siinä epätäydellisyydessä juuri onkin oma viehätyksensä.

Olen alkanut syödä pieniä aterioita enemmän iltaisin, ja ne vaikuttavat yöuneeni niin,
että nukun pitempiä öitä. Kun aina on hoettu ettei iltaisin enää saisi syödä paljoa, niin sekin taitaa olla minun kohdallani väärää oppia.
Ihana herätä oikein hyvin nukkuneena,, nukkumaan menen klo 23.15 -23.30 aikoihin.
.
Laitan tämän sitaatin nyt, kun en jaksa omia runoja rustailla. Eilen kävin runojanne lukemassa, ja pakko oli vihreä tykkäämismerkki laittaa SkillaNin ja Ramoonan runoihin, se riimittely meni niin nappiin!:)
Nyt uimarannalle pyöräilen.
Voikaamme hyvin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rantaan minä aamusta jo menin, istuin rantakahvilan puuportailla katsellen auringon kimallusta laineilla, ja aamu-uimareiden pulahtelua veteen. Lähes harmitti, etten puseron alle laittanut uimapukua, taatusti olisin pulahtanut minäkin, niin lämmin ja tyyni oli aamu.
Postissa kun oli asiaa, en malttanut heti takaisinkaan lähteä😊

Kiinan laivasto kunnioittaa kohteliaisuuskäynnillä Helsinkiä tänään, pitänee mennä iltapäivällä kohteliaasti vastaanottamaan ne 😂)), heippa
Ilmianna
Jaa
Tulin ilmoittamaan että tämän hienommaksi ei kesäilta voi tulla. Aurinkoa, lämmintä +22 vielä tähän aikaan illasta. Ja niin ihmeen "lutuinen"..ei tuule ei mitään. Toisin lienee huomenna ????
Mutta eipä' sitä surra--antaa sataa.
totta tuo että päivät ikäänkuin lyhenee. Ei meinaa ehtiä juuri mitään aika menee vaan meinatessa. Tosin joskus on pakko ryhtyä tositoimiinkin.
Lukemassa joskus käyn minäkin pirtin kuulumisia. Joskus siinäkin tulee pitkiä välejä. On aikaan saamaton.
facebookin olen minäkin kirjautunut, muttei se oikein sytytä. lyhyesti pitäisi siellä juttua heitellä.
Parempia juttukavereita pirtissä on kun saisi aikaiseksi useammin pistäytyä.
Ja lisäksi, onhan pirtissä omat kissat, ja kiikkutuoli, vaikka meinaavat nekin välillä unohtua. Mutta onkos muilla ??? kysyn vaan.
Mustikka metsään ehkä ensiviikolla aiotaan. mansikoita sen sijaan söimme juuri iltapalaksi. Makeitahan ne nyt ovat. Talvimarjat olen jo pakastanut. On se mainio vehje tuo pakastin.
Miten suuritöistä ja sottaista hommaa mustikoiden keittäminen ja säilömminenkin ennen oli nyt miten helppoa. Mansikkahilloa jos tarvin sitä ostan valmiina aina talven aikana.

Tuli tuo kotitalous puolikin tässä samalla, melkein "sivutuotteena". siirynkin nyt ihastelemaan kaunista iltaa ja toivottelen sitä kaikille toisillekin. Ynnämuulle kivaa korpireissua, jos sinne asti homma etenee. Jos ei niin kivaa sitten kotipuolessa. Ainahan ne ajatuksen vähän tuulettuu jos jossain pistäytyy.
Heippa !
Ilmianna
Jaa
Ehtoota vuan.

Kyllä oli kiva päivä.

Vanhimman tyttäreni nuorin tyttö oli järjetänyt yllätys juhlat äidilleen ja kyllä oli kivaa.
Siellä 3v tyttö ja 4viikon vanha vauveli,nyt minä ISOMUMMI kuljen sitten nenä pystyssä:))))
Kunhan en törmäile mihinkään;))

Päivä on ollut oikein helteinen,huomiseksi on luvassa sadetta.
Olisi se markkina päivä,vaan jos sataa en kyllä torille lähde;((

Jää mrkkinarinkeli hakematta;(Näkyillään...
Ilmianna
Jaa
Eipä ole täälläkään tämän päivän ilmoista moittimista. Aivan hellerajalla mittari kävi. Tuuli kyllä puhalteli, mutta sehän teki vain hyvää.

Juu... onhan tällä Pirtissä melko täydellistä. MK kertoman lisäksi, ei kannata unohtaa melkoisen kuuluisuuden saavuttanutta Pirtin nurkkakaappia. Latehan sitä täydentelee, hänellä on suhteita ylijäämävarastoon. Ei kai se kulutus kovin suurta liene, mutta hyvähän on olla laadukkaita tuoteita vierasvaranakin.

Tänään luin netin Yle uutisista, että Oulun tienoilla oli yhden viikonlopun aikana eksynyt 14 lakan keräilijää suolle ja metsiköihin. Pelastuspartiot olivat löytäneet kaikki, vaikka ei ne yhtä ryhmää olleetkaan. Tämä ei vielä ole se uutinen, vaan se että nuorimmatkin eksyneistä ovat olleet reilusti yli 70v. ja vanhin 89 v. Tähän käy sanonta, "vanhasta vara parempi." Hiukan sitä himmentää se eksyminen, mutta toisaalta se osoittaa, että ketkä vielä nykyaikanakin marjoja keräilee tai ainakin yrittää. Sitäpä sitä minäkin.

Joo... se korpireissuni on edelleen mietinnässä. En sentään säikädä yllä kertomaani eksymisjuttua. Siinä suhteessa olen itsevarma. Uskallan vieläkin poiketa metsään niinkin kauas, ettei auto tai mökki ole näköpiirissä. Kyllähän tässä tuuletusta tarvitsisin, mutta matkan tekooni liittyviä mahdollisia riskejä täytyy ajatella. Sen näkee sitten. Hyvää kesän jatkoa teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Harrastin 70-luvulla sukeltamista. Meressä sukeltaessa tuli helteelläkin vastaan se kylmä harppauskerros.
Jotain siinä tapahtui. Rupesin kiertämään ympyrää vaikka suoraan olin menevinäni. Tapahtui sen takia. että tutuillakin maastoilla eksyin.
Se oli jo huiminta että työpäivän risusavotasta kotiin yrittäessä harhailin naapurikylään. Onneksi heillä oli pihalla kirkas ulkovalo.
Meidän mailta sinne oli matkaa ehkä 5 km. Talon isäntä kyyditsi minut autollaan kotiin.
On se aivoperäinen juttu kun tutuilla ajoväylillä kaikki vaan muuttuu uppo-oudon näköiseksi maisemiltaan.
Pitää ajaa tienviitoille, että mitä niissä lukee. Noista kannattaa olla hiljakseen kun syksyllä tulee ilmoitus varata lääkärille aika ajokortin uusimista varten.

Myös katsastuskehotus tulee ensi kuussa. Tänäänkin körötin kotterolla kun huollosta hain ruohonleikkuria.
Huoltomies sanoi että bensasasi on vettä; ei tämä malli vielä vedellä lantatulla pyöri. Varmaan kone on kunnossa. Oli vaan muuta hommaa vielä tänään.

On nouskuun aikaa. Saa nähdä onko täyden kuun aikana nähtävänä niitä kuuluisia elokuu-kuutamoiltoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kaunis ja lämmin täälläkin, kyllä tällainen minulle kelpaa, mutta huomiseksi lupaavat kunnon sateita ainakin tänne etelään. Onneks on lähipuoti lähellä kyllä sinne joku rako päivässä tulee , jos ei tulen niin sitten syödään mitä kotoa löytyy.
Tänään seikkailimme Hyvinkäällä, tuleehan siellä aina joskus käytyä, mutta kun jotain erikoista hakee paikasta jota ei tunne kunnolla niin hakea saa, me etsimme verholiikettä. Pari isoa tavarataloa kävimme muttei kummassakaan ollut sellaista osastoa tai liikettä. niinpä ajelimme eteenpäin ja sattumalta liikennevaloissa huomasimme jotta ihan vieressä oli oikea erkoisliite ainakin vehojakankaita oli vaikka minkälaisia.No sieltä löysimme mieluisat ja kauppias paloitteli kankaat pyyntömme mukaan. Ei muuta, kone vain käymään ja kantit kääntää ja neuloo.
Jotain piristystä tulevaan syksyyn.
Elokuun puolelle mentiin, voihan noita kesäpäiviäkin vielä tulla, mutta eikös se elokuun kuutamo tunnu taas " kesän" jälkeen hienolta.
Ilmianna
Jaa
Huomenta sadetta odottavaan päivään, vielä on pouta, mutta luvassa on kovaakin sadetta ja uhkaavalta näyttää.
Kauppaan pitää kiirehtää, jos kastumatta pääsisi, tuo puotini on jo auki, seitsemältä aukeaa, että kirjoittelun päätteeksi lähden.

Kiitos MummeliMia kiitoksista, noita loppu riimisiä saan aikaan, mutta oikeaa tunnetta sisältävää ei tule.
En ole milloinkaan kirjallisesti lahjakkaaksi päässyt, vaikka mielikuvitus pelaakin.

Ylpeitä sitä me isomummit voimme olla ja kiva on jälkipolvea ehtiä nähdä ja kokea.
Minulla jo viidettä polvea voisi odotella, yli kaksikymppinen on vanhin lapsenlapsen lapsi, no morsian kyllä on, mutta kai opiskelut ajatuksissa.
Ikävää vaan, että ei opiskelemaankaan niin vaan pääse haluamalleen alalle, mutta onhan ikää vielä yrittää.

Sano älä muuta meri-kukka, kyllä pakkanen helpottaa säilömistä ja muitakin siihen ruuan laittoon kuuluvia.
Onko sinulla mansikat omasta maasta?
Harvoin muistaa noita rekvisiittaan kuuluvia edes mainita, kyllä kissat silityksen saavat aina käydessäni ja kaulin hyväksyvän katseen, kiikkustuoliin ani harvoin maltan istahtaa.
Pitäisi sitä vaan joutaa siihenkin istua ja pohtia maailman ihanuutta ja kurjuutta.

Mukava että kaukaisia vierailijoita kotimaamme rannalla nähdään, vilkutan Noela nyt meidän kaikkien puolesta, menetkö laivaan ihan tutustumaan?
Kiinalaisia matkailijoita on kai lisääntyvissä määrin Lappiinkin saapunut.

Minä sitä eksyisin ihan varmasti jos tiet ja talot näkymättömiin häipyisi, siksihän minä en hyviä marja paikkoja, sen paremmin sienipaikkojakaan uskallatanut hakea aiemmin, nyt vielä vähemmän.
Metsän kasvu muuttaa noita lähimetsiäkin.
Onhan se pitkä taival sinne korpi maisemiin ja varsinkin lämpimällä säällä voi voimia kysellä.
Onneksi ei pakottavaa syytä ole lähteä.

On todella kummallista, että suunta vaistosi noin pettää, kun kumminkin olet kunnossa kohtalaisesti muuten Hurskainen, älä lähde metsiin harhailemaan.
Sukelsitko laitteilla vai ilman.
Sitä ilman laitteita sukeltamista olen minä myös nuorena harrastanut, korkealta sukellettiin, eipä enää uskaltaisi.
Liekö perintönä pojalle sukellus tullut, hän ihan työkseen sitä tekee, tosin vähemmän ehtii veden alle, kun on monta rautaa tulessa ja kierrettävä valvomassa monta paikkaa.
Opettajaksi on kouluttautunut, mutta ei taida sitä hommaa ehtiä tekemään.
Minusta ajatuskin, että sukeltaisin joihinkin kaivoskuiluun tai vastaavaan on kauhistus, mutta kai siihen joku halu pitää olla.
Olisi hyvin edullinen autosi Hurskainen, jos vedellä pelaisi;)

Joskus se mieleinen verho tai muu sisutukseen liittyvä on vaikea valinta, mutta tarjolla on runsas kirjo, pitäisi sitä mieleinen löytyä.
Kyllä se tuollainen verhon vaihtokin piristää tai vaikka uusi matto lattialle.

Nyt on kiirehdittävä tuohon puotiin, vielä ei sade ehdi kastella, vaikka kauankos siihen tarvitaan, kun pilvi päälle tulee.
Ei muuta kuin mukavan päivän toivotukset, tämä yhtä varmasti loppuun, kuin huomenet alkuun;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
En ole moneen vuoteen metsässä samoillut. Toinen alaraajoista nousee niin vähän että maastossa kulkeminen on vaivalloista.
Kysyit SkillaN siitä sukellusharrastuksestani. Matalissa sukelsin ilman laitteita. Nykyään kutsun sukeltamiseksi tuota muistin heikkenemistä.

En varaa kuitenkaan aikaa terveyskeskuksen muistitestiin - niin paljoa edellistä käynnistä sekään ei ole oikeasti muuttunut.
Silloin sanottiin, ettei jatkotoimiin tarvetta ole.

Nyt harmittaa kun en muistanut radiosta kuunnella kesän ukkoslähetysiltaa. Tuleekin vielä parhaillaan vajaan puolituntia.

Vettä on kertynyt sadevesimittariin kuitenkin vain 14 mm kun sade oli ajoittain niin tihkua. Luvattiin runsaitakin sadekuuroja.
Hyvä ettei, koska maassa on riittävästi kosteutta näinkin.

Eloisaa elokuun jatkoa palstalaiset ja suomalaiset!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Verhot vaikuttavat, pitkään minäkin aina huomaan ne huoneeseen astuessani, mutta sittenhän nekin taas jäävät 'sokean pilkun kohdalle'.

Täällä alkaa kirkastua. Kohta porhallan mustikkalenkilleni.

Eiliset matkat merenrantaan mäkisyydestään huolimatta menivät hyvin pyöräillen, mutta merivesi tuntui vieläkin tositosi viileältä.
Tuttava, joka harrastaa talviuintia, sanoi sitä lämpimäksi. Subjektiivisia mielipiteitä molemmat tietysti. -

Kylmän meriveden kirpaisun aiheuttaman hyvän olon ja mielen vallassa oli kiva ajella takaisinpäin. 💦 🙂💦

Tämä sävel jopa soi mielessäni takaisin ajellessani, vaikka sen sanat eivät äiti-ihmiselle sovikaan.
( Mietin kyllä sitäkin, että pyöräilykauden alkaessa en olisi näitä mäkiä ylös polkenut, mutta harjoittelu on nyt auttanut siihen).
https://www.youtube.com/watch?v=ZRkIY0LCyEY
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tästä se alkaa minullakin, tuo polvien "pettäminen", kuten Skillan mainitsi.
Menin aamulla (klo 8) sinne silitys "possakkaani", jota olen laistellut kauan. Olin iloinen, kun heidän raput (5) pääsin nokkelasti ylös/alas, koska kävin heidän saunalla.

Hassu moka taas minulta ja lapseltani "anteeksiantamaton" viesti minulle, sillä luin viestin ensin SX?X pyysi soittamaan ja siinä luki, että SX?X pyysi silittämään??? Saaperin ipana! Oletiko hän todella, että pyyntö tepsii paremmin, kun miehensä pyytää? Tunnustan, tepsi paremmin!DDDD

Mut´ ans´ olla, kun klo oli 12, niin polvet alkoi pettämään, siis kipua jo kävellessä partsille tupakalle? Saa moralisoida. Seisominen ei tee ilmeisesti kovin hyvää minullekaan, vaikka aina olen sisimmässäni hymyillyt tyttäreni vaivoista, jos hän joutuu seisomaan kauan, niin hän valittaa ja polvet on jo kaksi kertaa operoitu, vai oliko vain toinen?

Koska eläkeläinen voi valita tekemisensä, niin lähdin kotiin ja menen taas aamulla sinne. Tosin pihassa on kai aika hulina, kun Markkinareksiviittaa kuljetetaan torille, sillä kylän merkittävä tapahtuma on alkamassa, jossa vävyni pitää kaljatelttaa ja sanoisinko, erittäin hyvällä tuotolla, ainakin toistaiseksi.

Valitettavasti on luvassa paikkakunnalle sadetta ja ukkosta ja sitä ilmeisesti tyttäreni nyt saa, koska valitti, että ei ole kunnon ukkosta nähnyt koko kesänä, joten sitä saa, mitä tilaa!DD

Talven marjasatoon ja säilöntöihin minulla ei ole mitään sanomista (kuin kateutta entiseen), koska minulla ei ole pakastinta, enkä aio hankkia.

ps. pitäisikö sittenkin mennä sinne kuntosalin ovella edes käymään?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pakastin-jääkaappi oli jo ennestään. Kun muuttavalta sukulaisperheeltä sain pilkkahintaan pienen arkkupakastimen ostin heti.
Nyt sen marjat olen syönyt. Mansikkaa en aio tällä satokaudella säilöä. Mut jos tien varresta sattuisi löytymään auton tölhimä kituva peura, sen parhaat osat laittaisin kylmään ja vähin erin syötäväksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jaa a, maatilan emäntänä oli pakastimeni 520 ltr, koska teurastus omalla tilalla, oli järkevintä lihankulutuksen suhteen. Niinpä kasvatimme sonnikarjaa, lammasta possua ja siipikarjasta, ankkoja hanhia ja kanoja.
Ne ajat onkin jo kaukana takana, nyt riittää jääkaappipakastin mainiosti pieniin tarpeisiini.

Illan päätteeksi aioin vain Skillanille kertoa tervehtineeni iloisesti Kiinalaisupseereja, vieraillessani sotaaluksessa.
"Hello" on kansainvälisesti ainoa tapa lausua tervehtiessä, johon kaikki vastasivat kohteliaasti pään nyökkäyksellä.

Mukava kokemus kulkea kiinalaisrivien ohi, tumman säihkyvät silmät heillä, ja sysimustat hiukset 🙂
Lähtiessä levisi ilmassa laskusillan luona lounasvalmistelun ruokaisat tuoksut, joten kotiin kiiruhdin minäkin tyttöäni vastaanottamaan lounaalle.,

nyt nautinnollista kesäiltaa !
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eksymisistä puheenollen, onhan minulla tarvittaessa käytössäni "tekniikkaa", kompassi. Se on hyvä apu, tosin harvoin olen käyttänyt. Jonkun verran olen hankkinut paikallisia karttojakin niistä alueista joissa mahdollisesti liikun. Kokemus metsissä liikumiseen on paras kaveri. Hurskainen kertoi ympyrän kiertämisestä eksymisen yhteydessä. Totta se on, se on vaistomainen tapa. Olen joskus kyllä harhautunut, mutta en hätäytynyt. Jos vielä on pilvinen sää, sekin vaikeuttaa suunnistamista. Sitä vain pitää tähyillä luonnonmerkkejä ja päättää mihin suuntaan menee. Kiintopiste pitää ottaa mahdollisimman pitkältä edessä, näin torjua ympyrän kiertäminen. Turhaapa näitä selostan, en usko että enää paljonkaan näitä taitoja tarvitsen.

Kummasti sitä syrjäkulmilla selvittiin ilman pakastimia ja jääkaappeja. Mm. syntymäkylääni ei tullut sähköä koskaan...ei ole vieläkään. Eikä ollut kaasukäyttöisiä jääkaappeja. Omatekoisia "kuoppia", kellareita oli, jotka olivat viileämpiä. Jäitä nostettiin järvestä ja peitettiin havuilla ja mullalla. Kyllä jäät kestivät pitkälle kesän loppuun.
Säret ja ahvenet kuivatettiin rapeiksi, suola tietenkin oli käytössä. Puolukkahan säilyy kun se on hyvin survottu, ilman muita keinoja. Pikasäilytys tapahtui, kun narun päässä oli ämpärissä säilytettävät ja ne laskettiin kaivoon.

Niin ,,,se ylentärkeä säätieto. Aamupäivän ja iltapuolellekin vettä tulla rumisutti. Oli hyvä säkä, vahtaisin ikkunasta koska tulee katko. Sain pinkastua marketissa, en aivan kuivin nahoin, mutta en tullut "uitetuksikaan." Ostin alennuslohta, file alta kympin. Ihan se oli täyttä tavaraa, kokoeilu on. Hyvä päivä kalalta loppuu huomenna. Ja nyt huomiseen!
Ilmianna
Jaa
Huomenta pilviseen aamuun, vettä satoi taas ihan tuttuun tapaan, kyllä kosteana pysymme;)
Tänään matkaan maalle ja aikomus on viikon päivät viipyä, jos jaksatte pitäkää pirttiä yllä.
En tiedä tohdinko yrittää metsään menoa, niitä mustikoita katselemaan, ehkä keräämäänkin jos ne hyviltä paikoilta löytyy ja on paljon mättäissä.
En ole ollenkaan huonoista marikoista kerääjä ollut milloinkaan.

Tuo muisti Hurskainen on tuttu vaiva meille vanheneville melkein jokaiselle, kyselin minä myös lääkäriltä onko oltava huolissaan, ei kuulemma.
Onhan tuota vettä tullut, nyt näyttää tällä hetkellä, että itäinen taivas kirkastuu, jospa ei tänään sataisi.
En tiedä olisiko mitään konstia muistiaan parannella.

Etkö jo kyllästy tuohon silitys urakkaan Kristiina23, niinhän olet kyllä kertonut, että tykkäät siitä hommasta, mukavaa tyttärelle;)
Nuo ulkoilma tapahtumat vaatisivat sen kauniin ilman, mutta arvaatkos aina oikean ajan valita.
Kyllä seisominen jalkoihin ottaa, hyvin pian sitä tuolia istuakseen kaipaa.

Virkistäähän se viileä vesi, sen olen sauna reissuilla huomannut, kun kylmän suihkun alla seisin, kyllä se herättää, jos löylyssä on uupahtanut.
Siinäpä ne minun uimiset tältä kesältä taitaa ollakin, suihkussa kuvittelen uivani;)
Mikäs, kyllä äiti ihmisten noin reipasta musiikkia passaa kuunnella, ja sitähän on kuunneltava, mikä kulloinkin mielialaan liittyy;)

Kyllä se pakkanen on hyvä myös lihan säilytykseen, mutta marjat jälkiruuaksi kelpaa vaikka sen peura liharuuan jälkeen.
En tiedä miten runsaasti niitä peuroja sitten löytyy, kaiketi jossain onnistuu.

Merimies on eri mies, kai aikoinaan minäkin mieheeni eka kerran silmäni satutin, kun lomalle tuli meriväestä.
Täällä ei monikaan meriväkeen päässyt, enemmän sitä rannikon nuorisoa sinne otettiin.
Olihan siis meripoika ihan katseltava näky näillä main.

Kyllä minäkin metsässä olen yrittänyt kiintopisteitä ja aurinkoa tarkkailla, mutta kun pää alas päin kulkee, sitä yllättävän etäs niistä merkeistä menee.
En suunnistajana onnistuisi ja varmaan hätääntyisin, viimeinenkin havainto kyky häviäisi.
Kekseliäisyyttä tarvittiin ennen vanhaan ruokien säilömisessä, mökilläni kaivossa myös pidettiin sangossa ruuat, ennen sähkön laittoa sinne.
Olihan ne maakellarit hyviäkin, ainakin perunan ja juuresten säilömisessä.
Nyt tuntuu, että ei toimeen tulisi ilman näitä nykyisiä vempaimia.

Nyt tulee vettä kuin saavista kaataen ja ukkonenkin jyrähti, varmaan eka kerran tänä kesänä.
Siihen se kirkkaus hävisi, mutta kunhan aikansa jyräjää ja sataa, ruukkaa sen jälkeen tulla pouta.
Lähtöä alan säästä huolimatta tekemään, ehkä tuonne sateen sekaan sopii.
Pitäkää pirttiä yllä ja seurustelkaa, tavataan jos niin on sallittu sitten viikon perästä.
Ilmianna
Jaa
Jo toinen ihana päivä tällä viikolla, vaikka eilinen olikin sadepäivä, tänään kävin taas uimareissulla.

Hyvää jatkoa!
Ilmianna
Jaa
Aivan hyvä päivä tänään, +20, ajoittain puuskaisia tuulia, muttei haitannut. Tein pientä puuhastelua ulkonakin, mattojakin retuutin ulos "valohoitoon." Aika harvoin näin teen, tänään vain sain jonkun mielenhäiriön pistin töpinäksi. Eikä se nyt kovin vaikeata hissukseen puuhastellen ollutkaan.

Yhdistetty marketti- ja hupattelureissukin tuli tehtyä. Ulkopenkillä tapasin tutun, joka oli juuri tullut P-K: n maakunnasta. Jo ikäihmisiä hänkin. Kertoi vähän suonreunasskin käyneensä. Hänen mukaansa ei se lakkasato ole kummoinen ollut. Mustikat eivät ole olleet vielä keräyskunnossa. Ne marjasadot ja valmistumiset vaihtelevat paikoittain.

Nyt painaa päälle pieni toimi ja sen jälkeen dekkari "Kettu." Täytyy sitäkin vilkaista. Hyvää illanjatkoa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eilen sateen jälkeen auringon lämmittämällä asvaltilla, joka oli auringonpaisteeseen päin kallistuva tie,
oli menossa harvinaisia kotiloita kaksi yksilöä, kummallakin kotilo tai siis se asunto selässään. Meitä kerääntyi monia faneja ympärille. Noin 7 -8 cm oli mittaa kummallakin. Ajattelimme, että pitäisikö ne auttaa siitä sateisen kosteaan heinikkoon, äsken juuri oli satanut, mutta jouduin sitten siitä lähtemään, joten en tiedä mitä tehtiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kaunis aurinkoinen päivä ollut, kyllä tämän kesäiseksi voi sanoa, eipä näillä kesäpäivillä liiemmälti mässäilty.
On tietysti tyydyttävä mitä tuo yläkerran risto meille antaa. Ehkä huomenna taas sataa, eipä haittaa tein huomiseksikin ruokaa, ostin eilen oikein hyviä karjalanpaistilihoja, tänään niitä hauduttelin kannen alla padassa. oikeat mausteet niin kyllä kelpasi kaverillekkin.
Eilenillalla naapuritalon kaveri tuli kylään hän sellainen keräilijä tuli näyttämään meille keräämiään kirjekuoria varmaan parisataa hienoissa kansioissa, hyvinkin vanhoja tosi upeesti säilyneitä, monesta maasta ja erikoisia myös Suomesta.
Siinä ilta kului välillä kahviakin juoden.
Tänään ei ole parveketta pidemmälle tarvinnut mennä, mutta siellä on oikein mukavaa istuskella ja nyt aion mennä vielä kahvia juomaan. lisäksi täytyy pyykit ottaa pois enneen iltakosteutta aamulla sinne laitoin nyt varmaan kuivia.
Emäntämme taas poissa tuttaviensa mökillä, meinaa viikon olla reissussa. Eiköhän pidetä pirtti pystyssä ja siellä olevat kissat kunnossa.
Ilmianna
Jaa
Emäntämme on tainnut lähteä maaseudun rauhaan. Hyvin ansaitulle lepotauolle.
illalla lueskelin eksymistarinoita ja innostuin omaanikin kertomaan. Varmaan liian monisanaisesti ja perusteellisesti kerroin kun kirjautuminen ei riittänyt ja sen jälkeen ei lähtenyt teksti ei sitten millään. Mikään ei kelvannut --tehän tiedätte ihan kokemuksesta.
Nyt sanon lyhyesti, että aika riittää ,siis : eksyin sienireissulla ja sillä siisti. Elettiin kyllä jo kännykkä aikaa joten pirautin sienikaverille että missä minä olen. Varmaan siksi niin renosti poukkoilinkin sienien perässä kun tiesin voivani soittaa. Aurinko oli mutta pilveen oli mennyt enkä siinä pyöriessäni enää tiennyt mistä päin se yleensä paistoi tullessa. Sen pituinen se tarina.

Päivä on mennyt taas jossain tuntemattomassa- aikaiseksi ei ole tullut yhtään mitään. Paitsi vettä taivaalta ! Nyt kyllä aurinko yrittää hyvittää tuota sateista päivää.
Mustikkaan en tällä viikolla vielä yritäkkään. Varjopaikoissa varmaan raakoja.
Lakasta ei mitään havaintoja . onko niitä vai eikö.
Tässä tämä ilmoittautuminen tällä erää. Aurinkoista ehtoota kaikille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Onnistunut päivä. Sain ajettua nurmen. Märkää se vielä oli ja liian pitkääkin. Muutamia isoja tippoja tuli, mutta rökälesateelta vältyttiin.

Puhti on poissa kertakaikkiaan. Kehua retosta toisaalta hyvää palautumisominaisuutta. Toissa iltana olin jäykkä kuin kakkosnelosista ruuvattu sahapukki.
Pakotin itseni riuskaan iltavenyttelyyn. Nivelet ja kudokset vielä elpyvät mutta ankarasta työstä tuo venyttely käy.

Pikkutunneilla heräsin siihen että jostakin kuuluin kolahdus. Menin tarkistamaan että olin lukinnut ulko-oven. Höppänä mikä höppänä.

Huomenna on sadepäivä ehkä. Ajan Kouvolaan omalla pirssillä. Neuvoivat, että ostamaani riistakameraan on hankittava ammattiliikkeestä jokin kortti.
Niin sen takia että näkisi jotain niistä jokasyksyn marjavarkaista. Karviaiset veivät viime syksynä viimeiseen marjaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei tulkaa kahville. Ohikulkiessa , matkalla lääkäri sedän luo,, poikkesin pirttiin. Joten kahvi odottaa.
Sen verran olen minäkin nurmikkoa leikannut että tiedän miten raskasta se on. Hiki tulee kun 45 min. Konetta työntää.
Nyt on pakko mennä.
Ilmianna
Jaa
Joka toinen päivä on sadetta,
- ti ihana aurinkoinen päivä,
- ke sade,
-to aurinkoinen päivä
- ja nyt taas pe sade.
Keksitään taas jotain kivaa kuitenkin!
Nyt aamiaiselle.
Ilmianna
Jaa
Sateista päivää!

Alan kai olla niin vanhuudenhöppänä, että mielestäni lapsuuden kesät olivat enemmän aurinkoisia ja lämpöisiä kuin nykykesät. Sateitakin oli ja komeita ukonilmoja: jyrinä oli mahtava, ja salamat leimusivat valaisten koko maiseman. Oikeastaan ne vähän pelottivatkin, mutta jos jotakin ilmiötä luonnehtisin jumalaiseksi näytelmäksi, niin lapsena kokemani ukonilmat todella olivat jumalaisia näytelmiä.
Sateet olivat lämpimiä, vai johtuiko lämmin siitä kun paljain jaloin juostiin hiekkatietä ja pellonpientareita ja kastuimme likomäriksi.

Olisi mielenkiintoista vielä kerran kokea paljasjalkaisena pellonpientareella ja hiekkatiella tallusteleminen. Valitettasti lähimaillakaan ei ole peltoja, jonne voisi lähteä kokeilemaan jalkapohjoien kestävyyttä, ja hiekkatiet ovat ties kuinka kaukana. Nykyisinhän on kaikki asfaltoitu. Henkilökohtaisena esteenäni on peruslaiskuuden lisäksi matkakumppani, jonka kanssa ei taatusti olisi sänkipellolla liikkua.
Varmuuden vuoksi ilmoitan, että edellä mainitsemallani seuralaisella en tarkoita Latea vaan rollaattoria, jota usein joudun käyttämään jopa sisätiloissa.

Mennyttä aikaahan ei saa takaisin, mutta onneksi ovat muistot. Kun suuriman osan ajasta nökötämme täällä kotosalla, on eräs yhteinen harrastuksemme kertoa toisille lapsuutemme ajoista.

Jaha. Palkaton omaishoitajani tuli kaupasta ja toi tullessaan Koskenlaskija-juustoa, joka oli sodanaikaisen lapsuuteni harvinaista herkkua.
Arvatkaa, kuka teki komean juustovoileivän ja kaatoi itselleen lasillisen jääkylmää maitoa.

Terveisn sama vanha Venla
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Me lapset olimme silloin pieninä aivan ihmeissämme- kummissamme ukkosella!!!

Turhaan emme (tai esivanhempamme eivät) palvoneet Ukko Ylijumalaa ennen vuotta 1155.

On aivan ymmärrettävää, että Hän tuntui Ylijumalalta, joka oli luonut Luonnon, kaikki järvet ja joet,
kaikki metsät marjoineen ja susineen, kettuineen, karhuineen, Jänis Vemmelsäärineen.
Saimme iloita täysin rinnoin kaikesta tästä!

Eikä meitä syyllistetty silloin millään perisynnillä tms = tai muulla sellaisella.

Silloin olisi ollut ihana elää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nyt on alettava valmistella matkaa, moi - moi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niin ja ne lapsuudenaikaisten kesäsateiden jälkeen koillisen puoleiset sateenkaaret. Ihan saunakauhalla kun ei syntissäkään ollu järkeä annettu, niin menin katsomaan ilmiötä ihan läheltä.

Ensimmäisiä harmin paikkoja. Joulupukki seuraavana. Eikä janan pää ole vieläkään näkyvissä.
On yleinen trendi että pienten taajamien palvelut ovat yhä enemmän keskittymässä kaupunkien keskustoihin.
Muutama bussivuorokin vielä menee, mutta toistaiseksi vielä pääsee omalla autolla. Iso-citylässä löytyy ja siellä palvellaan auliisti

Matkalla sinne kohdalle osui rankkasadekuuro. jo sääkartallakin se näkyi sinisenä maiseman yllä roikkuvana lammikkona.
On se hiljaisen körötyksen paikka, kaatosade. Perjantaisin täälläkin teillä on paljon kulkijoita. Kahvipirtissäkin kävijöitä.

Hyvää viikonloppua!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
MummeMia kirjoitti:
Me lapset olimme silloin pieninä aivan ihmeissämme- kummissamme ukkosella!!!

Turhaan emme (tai esivanhempamme eivät) palvoneet Ukko Ylijumalaa ennen vuotta 1155.

On aivan ymmärrettävää, että Hän tuntui Ylijumalalta, joka oli luonut Luonnon, kaikki järvet ja joet,
kaikki metsät marjoineen ja susineen, kettuineen, karhuineen, Jänis Vemmelsäärineen.
Saimme iloita täysin rinnoin kaikesta tästä!

Eikä meitä syyllistetty silloin millään perisynnillä tms = tai muulla sellaisella.

Silloin olisi ollut ihana elää!
Kotimme oli isojen mäkien välisessä laaksossa. Oli ankaria ukonilmoja kun rajuilma iski lakson yli. Ikkunat helisivät, koko iso hirsitalo tärähteli..
Isäni piti kovista ukonilmoista. Tuvan ikkunan edessä hän katseli lounaan taivaalle ja ihaili luonnonilmiön rajuutta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Harvinaisen tuhnuinen, sateinen oli aamusta. Onneksi oli evästä varastossa, ettei ollut pakollista tarvetta sateeseen tunkeutua. Taas se ikkunasta kyttäilyni onnistui, tosin apuna myös säätiedot. Kauppareissusta selvisin kuivin nahoin, n. klo 16.00 ilma tänään ensikerran valkeni.

Joo...kyllä ne kesäiset päivät olivat ennen lämpimiä, aurinko paistoi yhtenään. Jos nyt joskus satoi, se ei haitannut. Lakkasuolla mennä roipottelin paljain kintuin, mitä niitä risoja kengänrajoja jalkaansa riesaksi olisikaan virittänyt. Olihan se kevyt askeltaa suollakin. Hyvin pärjäsi niitetyllä heinäpellollakin, jalat tottuivat heinikon sänkeenkin. Viljakapaleen leikattu sänki kyllä paljasta jalkaa koetteli, mutta meni sekin omituisella laahaavalla tyylillä, joka kaatoi sängen, ettei se pistänyt suoraan jalkapohjaan.

Tulihan melkein jokakesäinen jalkojen pukeminen "variksensaappaisiin". Kovassa käytössä jalkoihin tuli naarmuja ja kun väliin mutalikossakin juoksentelin, niin tulihan siitä kivuliaita seurauksiakin. Eipä se tahtia haitannut, olihan syksy, talvi ja kevät aikaa parannella ennalleen. Eikä jalat sentään käyttökelvottomassa kunnossa olleetkaan. Ei nyt jalkani kestä, kovan käytön puutteesta johtuen. Ainahan pientä kokeilua olen tehnyt, mutta mukavuushaluni on voittanut.

Nätti on nyt ilma, aurinko paistaa. Vuorotteluvaiheita tulee ilmoissakin. Jaksellaan...
Ilmianna
Jaa
Paljain jaloin

Niin mäkerran tieni aloin,
niin mä kuljen paljain jaloin.

Avohaavat syvät näissä
ammottavat kantapäissä;

rystysihin joka kiven
jäänyt niist" on verta hiven.

- Mutta niinkuin matkan aloin,
päätän sen myös paljain jaloin.

Silloinkin, kun tuska syvin
viiltää, virkan: Näin on hyvin.

-Tapahtukoon tahtos sinun,
Kohtaloni, eikä minun.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Lähde: Kailas, Uuno 1932: Runoja. WSOY, Porvoo.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
fiksumpi.olisi kirjoitti:
Lähde: Kailas, Uuno 1932: Runoja. WSOY, Porvoo.
Minä tässä tuijottelen pilveen sinisenmustaan
ja aikani kuluksi runoa rustaan.
Välillä se pilvirypäs hiukan rakoilee,
ja aurinkokin nauraen kurkistelee.
Se on heti valoisan mielialan viritys
samoin kuin linnunpesän iloinen siritys.
Tänään ei taida lainkaan tuulla,
ja lintujen laulua on mukava kuulla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tervehdys aurinkoisesta kaupungista. Koko Espoo tulvii iltapäivän paistetta, puut ja kasvullisuus katujen varrella ja pihoilla on runsaimmillaan. Jäätelö maistui, kun tulin Pikkulaivan kauppakeskuksesta jäin katselemaan jäätelöä nuollessanin katuvilinää uudesta kohteesta.

Tuo Pikkulaiva on siirrettävä konttimainen valtava kokonaisuus, joka palveltuaan Espoossa, siirtyy Nurmijärvelle sikäläisiin tarpeisiin.

Olin iloisesti yllättynyt tilasta, paikallinen K-supermarket Seilori oli laajentanut entisestään, ja kaikki tarpeellinen apteekkiä, alkoa myöten oli näkysällä, liike liikkeen jälkeen näkyi mainostavan, ei ollut asiaa lähteä kiertämään, kun en vakituiseen käytä liiketiloja. Kyllä Iso-Omena on siihen asti, kunnes viereinen Metro ja Lippulaiva valmistuu, jos vielä silloin elän 😊.

Merihenkistä on kovasti täälläpäin, tänään en silti ehtinyt merituulta haistelemaan, tuulta on kyllä riittänyt mukavasti virkistämään.

Kahviahan tässä tulin hakemaan ja hieman kisuleita katsomaan, kun emäntä on vielä maaseuturetkellään. Nyt on lemmikit silitetty ja ruokittu, vesikuppikin taas täytetty 🐱🍵
🐱 Ilta-auringon hehkua 😎
Ilmianna
Jaa
Kiitokset runoilusta.
Täällä on taas sinisenmusta
koko taivas.
Hukkaan meni vaivas.
Ilmianna
Jaa
Ehtoo päivää.

Olen vieläkin töpinöissäni;))

Olin eilen Vekaranjärven varuskunnassa tyttäreni pojan valatilaissudessa.
Vettä satoi kuin saavista kaataen.

Oli se mieleen painuva tilaisuus.
Poika kun on 2m10sm pitkä niin kyllä oli päätään pitempi muita siellä kentällä.erottui hyvin porukasta.

Sitten meillasunt tässä oli toinene vierailla tarjottiin hernesoppaa,hyvää oli;)
Mummolle jäi kivat muistot.

Olen itsekin eläkkeellä armeijasta,siell oli kiva muistella menneitä.

Tänään on sitten satanut ja paistanut,ei ole mieli ulos tehnyt.

Pakko oli viedä roskapussi laatikkoonsa,enks sitten hölmöilly ja avain jäi sisälle,eikun soita huoltomies apuun.

OLen 17v asunut tässä,oli toinen kerta kun kävi näin.
Oppia ikä kaikki;))
näkyillään...
Ilmianna
Jaa
Tuli Taas näpphäiriö
sori.
Ilmianna
Jaa
Sade lakkasi meillä äkisti. Menin poimimaan valkoherukoita omasta pensaasta. Mehustimen marjakori tuli kukkuroilleen. Hyvä oli ajoitus.Sade alkoi kun sain poimituksi.
Huuhtelin ja kuivasin talvikauden aikana 60 litran maitotölkkiä. En viitsinyt alkaa nyppiä tertturuotoja pois, mut vien kannen sen marjakorin alle kun ne alkavat mehustumaan pikkuhiljaa.
Ilman rastasverkkoja pensaat olisivat jo tyhjät. Kun entistäkin mehua on vielä jäljellä, kutsun jonkun tarvitsevan poimimaan itselleen ämpärin, parin itselleen.

Kuten edellisinkin vuosina, marjavarkaat syövät suihinsa ja poimivat taskuihinsa valkoiset ja punaiset karviaiset.
Riistakameran asentaminen ei mitään auta kun omenapuut estävät näkymän karviaispensaisiin.
Ei riitä että marjojen vohkiminen suututtaa. Ne lukioikäiset varaskossit vielä kuittailevat saaliistaan raitilla viikkoja joka syksy.
Ilmianna
Jaa
Tulin vain tökkäytymään Pirttiin. On ollut vähän selaista haipakkaa tänään. Kävimme Hesassa kutsuttuina juhlatilaisuudessa. Aina niissä muutama tunti vierähtää, vaikka ei loppuun asti olisikaan. Sen päälle oli saunavuoro. Nyt tuntuu olevan päivä täysi.
Tässä ilmoittautumiseni. Hyvää jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Ehtoota pirttiin!!!!

Harmoota on tuolla ulukona, sinistä taevasta kyllä näkkyy, vua eepä nää aarinkoo. Vettäkii on rommuutellu tuossa puolen päeväj jäläkee. On tämä meleko kummalline tää tämän kesän ilima kaekkiaa. Yks oekee kova ukkone on likkunna ihan tästä ylite, taes olla viime muanantaena. Jottae pieniä jyrrääksiä o sillon tällö kuulunna, ee muuta. Minähä oon semmone kummajaene, että tykkeen ukkosej jyrinästä. Muista ku mummo, äetini äeti, pelekäs ja komenti meijättii penakat poes ikkunav vierestä. Mutta eehän tuo peleko tarttunna meekäläesee, onneks.

Lontoo kisoja on ihan pakko seorata tässä myöhemmin, nyt vuan kuulen tuolta toesesta huoneesta. Mutta mitenkä sitä jaksaa valavoo niim myöhää, lähelle polta yötä. Mukavoo viikovvaehetta ja satteetonta sunnuntaeta!!!!!paulamaria
1
Ilmianna
Jaa
Sunnuntain aamupäivää Pirttiin!

Niin tosiaan, nythän on menossa MM kilpailut, joita en ole seurannut mediatietojen lisäksi. Niissähän mainittiin tuon legedaarisen Usain Bolt'sin luovuttaneen 100 m mestaruuden, toiselle. Ei jäänyt uuden MM nimi mieleeni.

Leudon harmaa aamupäivä, pienen tuulevireen leuhytellessä puita on ilma paraillaan, sontsa pitänee ottaa mukaan laukkuun, jos läheden katsastamaan tapahtumia. Niitä on tuhkatiheään (mistähän sekin hassu sanonta 😊) joka taholla, joskaan ei Helsingin musiikkikeikat meluineen vedä.

Ei kirpparitkaan, kun ei mitään etsittävää ole, sitävastoin mattopesulaan pitää maanantaina soittaa nouto.

Ruokakin on jo valmiina, paitsi kukkakaalin gratinointi, mutta sen jätän huomiseen ateriaan.

Ikeassa taidankin käväistä, puuttuu pari kukkaruukkua, ja kiva on löytää uusia keittiövempaimiakin 🛒📕✂️

Luonnikasta sunnuntai-iloa 😋
Ilmianna
Jaa
Yritin nostaa Paulamarialle peukkua; murrehullu kun olen!
Ei onnistunut. Kirjautuminen tarvittiin. Sepustin viestini ja lähdin kirjautumaan ilmoitettuani, että tekstiäni ei poisteta vaan jätetään paikalleen.
Onnistui! Se halvatun jahuu kyllä pottuili taas: vaati mm.sähköpostiosoitettani! En vaivautunut antamaan, sillä olin poikennut Kahvipirtissä jo vuosia sitten ja rekisteröitynyt Venlastiinaksi edes tietämättä, että taas kertaalleen kohdallani pitäisi paikkaansa toteamus, että nimi on enne. En osannut siloin kuvitellakaan lähivuosina muuttaisimme Venlantielle. Venlantiellä asuimme vähän yli seitsemän vuotta. Yahoon ilmestymisestä ei ollut silloin harmainta aavistustakaan.

Mahtoikohan kyseinen dollari-ilkimys kostaa koppavuuteni pyyhkäisemällä edellisen tekstini...

Yritän taas pyrkiä pirtiin. Onkohan pannu kuumana? Kahvihammasta kolottaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Etkö jo kyllästy tuohon silitys urakkaan Kristiina23,", näin Skillan epäili, mutta en ole. Joskus vain laiskottelen liikaa kotona ja sitten silitettävää kertyy enemmän, mutta aina minä "vaivoistani" palkan saan ja ainakin joka kerran ruokana. Ai, tosin, sekään ei ole juuri laitettua ja sitäkin epäiltiin, että ripulihan siitä tulee ja paskainen loppu, mutta eikös niin käy jokaiselle? En minä ainakaan tee hanhenmaksa pallerotaita jätöksistäni!DD

Noella jaksaa kierrellä aina ulkona, kuten te kaikki toisetkin, mutta minä en, vaikka paikkakunnalla oli isot markkinat ja tänään suuri ulkoilma tapahtuma, jossa on isot pitopöydät katettu ulos ja sääliksi kävi, koska vettä tulee kaatamalla. Jaa, savukkeita oli pakko kipaista kaupasta ja lohenpalankin ostin samalla. Onhan minulla kauppaan varmasti ainakin 200 m, mutta takaisinkin on tultava, voi, voi, ja autolla en viitsinyt lähteä, koska olisi pitänyt kiertää monta taloa!DD

Lapseni perheen kaljateltta oli markkinoilla tuottanut ennätys hyvin ja ilmeisesti siksi, että sateen uhka oli, joten porukat hakeutuivat ajoissa ison teltan suojiin, jonne mahtuu kai 200->>? henk. eikä kukaan viitsi kuivin suin siellä oleskella. Aika tasokas esiintyjä kaartikin oli hankittu torille ja ennätys yleisö oli ollut. No, nyt on minulle rääppiäisiä tiedossa, koska alkoholi ei saa loppua koskaan ja loput he tuovat kotiinsa. Nyt ei tarvinnut olla edes lapsenvahtina, koska lapset pärjäävät hyvin yksinkin kotona ja valvoo ne kuitenkin,... silloinkin, kun olin heitä hoitamassa, niin suut meni tukkoon vasta, kun sanoin, että iskä ja äiti tuli jo kotiin. Jopa tuli hiljaista!D

Jatkankin kirjan lukemista, koska telkkaria en ole vielä hankkinut, kun tuo entinen simahti.
kiitti kahveesta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No niin, otetaanpas uusiks se öölöse illa sepustus. Tällä hetkellä aarinko paestoor räkittää ihan niinku ee oes vessaetta millonkaa nähnykkää, vaekka joku tunti sitte vettä lottuutti ihan tosissaa. Kavuv varrella melekee koski paahas. Yks pikkutyttö olj lähtennä koeruuven kansa lenkille: koeran turkki olj likomärkänä , samaten ku tytönnii pitkät hiukset, paetakiin näätti olovan ihhoo myöte märkänä. Tekpä siinä mielj huutoo, että tule tyttö hyvä pitämääs saetta. Se kuuro olj ja mänj.

Taetaa jiähäp päevänokoset ottamata tuolta petikaverilta, ku kaeke aekoo pittää seorata kisoja Lontoosta. Taejanpa lähtee lukemaa Enni Mustosen kirjoo, jonka alotin öölössä iltana. Eepä tuonne uloskaav viitil lähtee, ku on nui epävarma tuo kelj. Tuule yläpuolelle on alakanna kerreemää niih harmoeta pilivijä, että taatusti ne vettä puottaavat, mihinkä vuan kohalle ossuuvat.

Tämmösjtä vaehtelevoo tänne kuuluu, värikästäkiis sanosin. Jospa se pilivi tulis meellep päej ja paakahtelis mukavasti. Tässä ee aatam muu, kuj jiähä oottelemmaa. Voekee työ kaekki mahollisimmah hyvin. Niim myökii yritettää tiällä: paulamaria
Ilmianna
Jaa
On tuhat taituri Paula Maria tuon murteensa kanssa !
Lapsuudessa ukonilmoilla veljeni menivät ulos , ja mitä kovempi jyrinä ja sade, sen parempi. Yksi veljeni otti nutun kauluksesta kiinni ja eikun räystään alle seisomaan. Vesi virtasi selkää pitkin.
Itse olen aina kunnioittanut ukkosta, tekeehän ne salamat tuhoja osuessaan.
Säät samat kuin muualla siis sataa ja paistaa. Lämmin kuitenkin.
Aamu tuli hyödynnettyä hyvin. Kävimme mustikassa. Nyt on yksi kukkurainen sankollinen jo pakkasessa.
Tosi paljon ja suuria marjoja. Ja hyvän makuisia.
Sunnuntai- illan lepoa ja rauhaa.
Ilmianna
Jaa
Kyllä Paula Maria saa kirjutettunakin "kielen elämään."
Päiväni meni `huvankunniissa`. Vaikutti siihen eilen rasittuminenkin päivän tohelluksissani.
Kun vielä aamulla s-tiedot näytti, että voi päivästä kehittyä puolipoutainen, niin sitä en nähnyt. Liekö poutapilvet leijuneet ohi päivänökosteni aikana. Olihan tarkoituksenani vilkaista marjamaita. mutta se jäi. Tuskinpa tuo ihan välttämätöntä lie ollutkaan.

Urheilua kyllä seurasin, MM- kisoja. Parin maratonin huippuhetket katselin. Yksi edustaja oli suomalainen, naisten sarjassa. Ei lähelläkään kärkipaikkoja. Helpompi niitä MM- mitaleita on saada vaikkapa eukonkannossa.

Sateen tuhnuinen on nytkin keli. Jää käymättä iltakävelynikin. Pärjäillään...
Ilmianna
Jaa
"Voitin lotossa 49 €. Täytyy elää
mahdollisimman normaalisti,
etteivät naapurit huomaa mitään."
(FB)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lopetin pelaamisen kun pelissä aina vaan tulee takkiin. Siinä 300e on tänä vuonna hävinnyt. Pienillä summilla pelaajille ei voittoja juur tipu.

Eilen keräsin valkoherukat pensaasta . Osasin laittaa marjakorin alle teräskattilan. Olivat yön aikana hiukan jo mehustuneet.
Nypin ne ruodot ja roskat tänään pois. Pestyt maitotölkit vievät pienen tilan pakastimessa. Sokeria laitan vasta marjoja syödessä.

Olen vähentänyt ylensäkin sokerin kulutusta. Olen kuullut että vahva sokeripitoisuus veressä hidastaa jopa haavojen paranemista.

Muuten pirtin emäntä SkillaN on lähtenyt varmaan lomareisulle. Pidetään pirttiä lämpimänä edelleen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kävin jo aamukävelyllä laittamassa päiväkirjaan merkinnän että olin sytyttänyt takkaan tulen, että olisi viihtyisämpää. taas jokin ryöstötapaus, kaikki hävisi taivaan tuuliin.
Nyt voinkin jo sopivasti lisätä muutaman kalikan. Kivaa lämpöä ja tunnelmaa luo tuo räiskyvä tuli, varsinkin näin kostealla säällä. lämmintäkin vain 13 mittarissa. Ulkona.
Oikeassa hurskainen; pitäähän pirtistä huolehtia. kissatkin tykkäävät lämpimästä. meistä mummuista puhumattakaan.

Nyt on jo mustikkapiirakat paistettu. Jätänkin palan piirakkaa tänne maisteltavaksi.
Teen hyvän pullataikina pohjan. Kotiväen toivomuksesta. Joskus jos kiire yllättää teen muropohjan että joutuisi pikemmin tarjolle.
Kaikkihan nuo aina häviävät jonkun suihin - teki niin tai näin.
Tämän päivän ohjelmaan kuuluu 4- v synttäreille meno. Sitä neljättä polvea nääs .
Toiminnallinen lahja on jo paketissa- ihan on unohtunut miten kamalan energisia tuon ikäiset ovat. ja uteliaita tietämään kaiken ja nyt heti. siihenhän se oppiminen perustuu.
Kyllä se liika "tiedonhalu " sitten karisee jossain vaiheessa.
jatkan matkaani ...lämmitelkää takan loisteessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ehdinpä sisälle ennenkuin pyykkitelineeni uloin osa kastui sateessa. Kosteina nostin kylpyhuoneeseen, ei tuo taivas ihan kirkastuneelta näytä. Ainakin pisrat ropisee harvakseen ikkunapellillä, nyt yltyy ihan kunnon sateeksi,..

On nuo nelivuotiaat ihanan elinvoimaisia ja hurjia, siellä Rain Elo pikku filippiino, Näsijärven rannalla loikki ja loiski elämäriemuaan, miniä mummin ja poikani fafan kanssa matkatessaan. Mukava tuo Facebook, kun saa lomakuulumisia äänikuvineen puolen ja toisin.

Vilkaisin palstapuolellekin ennen lähtöä, mikä ja kuka niitä vanhoja Römpsänperän ketjuja nostelee ja miksi?
Onko jollakin kana kynimättä siitäkin vielä ??

Kristiina 23 ainakin antaa reippaasti mennen tullen sapiskaa kaikille palstan mariseville konkkaronkille! 😀 )))

Tiedä sitten, minut ainakin opetettiin tuon suhteen araksi, joten kierrän mieluimmin kaukaa ymmärtämättömän osallistumiseni, ilonlähteeni on jo ihan muualla 😊

Tulikin ruokailtua tässä samalla, nyt kupponen kahvia ja meri-kukan mustikkapiirakan pala jälkkäriksi!

Hyvää jatkoa ja kirkastuvaa loppupäivää 🌈🌤
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kIVAA, KUN J0KU KIRJOITTAA. ON MUKAVA LUKEA.
Ilmianna
Jaa
Huhheitaas, enpä taida saada aikaisiksi mitään mukavaa luettavaa. Ei kannata ottaa edes tosissaan.
Säätietohan on mukavaa ja uutta.Sekalaiset ovat ilmat, sataa ja paistaa. Juuri nyt on löytynyt aurinkokin. Ei sekään aina pysy radallaan, vaikka jotkut väittävävät, että aurinko kiertää aina vaan samaa rataa säännöllisesti toistaen. Jo luulisi mokoman pitkästyttävän. Niinpä se onkin välillä häveyksissä.

Luin Römpsänperän uutiset. Melko tuore juttu, vain vähän vajaa kolme vuotta ehtinyt kulahtaa. Kaikki eivät varmaan huomanneet ilmestymispäivää. Siinäpähän puivat akanoita tuotteesta irti.

m-k: jättämästä mustikkapiirakasta ei näkynyt enää jälkiäkään. Ei se mitään, korvapuusteilla tuli korvatuksi. Nämä Pirtissä käyntini tuppaa jäämään iltapäivälle, joten kahvittelut menee ohi.

Vai yrittää Hurskainen ryhdikästä tekoa ja lopettaa pelaamisen. Se on pelimiehelle kova paikka. Kas kun se unelma pirulauta elää...joskus voi rysähtää, onhan esimerkkejäkin. Ei voi kukaan varmaksi sanoa, ettei tule voittoa. Mahdollisuudet kyllä hyvällä kansiksen matematiikan tiedolla voi selvittää. Ne ovat pienet, mutta saahan kultturi- ja urheilu hiukan tukea. Minun oli helppo lopettaa, ei ollut unelmia ja kun siskoni voitti veikkauksessa 45 v.sitten melkoisen summan, niin päättelin ettei se toista kertaa samaan sukuun rysähdä. Enkä ole kuullut, että toista pottia olisi tullut.

Oikein hyvää aurinkoisen illan jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Minä aloitin lottoamisen luulisin 1974 tai ainakin silloin kun voi lotota kymmenen viikkoa kerrallaan. no kerran voitin kuusi oikein sarakkeella 3500 markkaa siitä lähtien olen aina lotonnut saman rivin tai oikeesti kolme riviä ja aina samat numerot. Silloin se 3500 oli hyvä raha sillä pystyi maksamaan reilusti yhden rakennuslaina erän. senjälkeen vain muutaman kympin tai muutaman euron potteja. nykyään se maksu on 30 kymmenessä viikossa.
Olenhan aina joskus pelannut niitä kolikkopelejä nyt hyvin harvoin, kun kaupassa maksan pankkikortilla niin yleensä ei ole kolikoita.
Mustikkapiirakka minunkin herkkua, mutta jotkut hoppasuut olivat syöneet viimeisetkin muruset.
Kanan viilokkia laitoin uuniin siellä noin tunnin 175 asteessa sitten sammutin joutuikin muhimaan pidempään kun minjä tuli pulla kainalossa käymään ja minä keittelin kahvit. senjälkeen vasta muut syömiset keittelin. Kyllä kana oli kypsää ja melkein suussa sulavaa sekä liemi sopivan makuista.
Vuoronperään on paistanut ja satanut, eli kun heräsin oli poutaa aiemmin satanut ja kun lähdin pankkiasioille alkoi taas vähn sataa, sieltä menin kauppaan kuivin jaloin, mutta kotiin mennessä oikein kunnon sade, niin ettei sekaan mahtunut, kotipihassa odottelin autossa sateen loppumista, sillä sateen suojakin oli takakontissa.
Ilmianna
Jaa
Kerran voitin kioskin Kenoporukassa 120 euroa. Sen jälkeen en ole juuri omillenikaan päässyt.
Tänään ostin kaupasta ensimmäisen mikä lie Prideliittymä. Kioskilta ostin siihen puheaikaa 20 eurolla.
Kone on varalla, että saa sillä hälytettyä kateissa olevan käyttökalikan. Tarvittava siru oli valmiina. Kaikkea ne keksii.
Ilmianna
Jaa
Pirtti on tainnut olla ihan oman onnensa nojassa, tämän päivän. Ellei nyt joku puikahda tuosta selkäni takaa.
Ei hätää,, pitkillä on kunnon perustukset joskus kovat "myrkkytuulet" puhaltaa ja pirtti kestää ja kestää ja kestää...
Taas päivä lipsahtanut jonnekin, eikä mitään näkyvää. Ai, kyllä sentään , nimittäin kiva palkeenkieli käsivarressa. Johonkin kulmaan sen törmäsin ja nahka meni kivasti rullalle.
Ja ihan kotona ja keskellä päivää.
Onhan tuota aikaa parannella sitä.
Tämän kummempaa asiaa ei ollutkaan mutta nimet päiväkirjaan laitan , mehua kaapista otan ja kissoille maitoa annan.
Aurinkoista ehtoota kaikille. Olen kirjautunut mutta varalta puustaimet perään MK.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lievää alakukuloa, apaattisuutakin ilmassa eilen ja tänään. Luulin jo illansuussa pääseväni illanpitoon kun tuttu mies toi 5litraa kantarelleja.
Suoraan metsästä. Ei hän paikkaa kerro. Halvalla sain.

En muistanut, ettei voita paljoa tarvita, kun sienien nesteet valuvat pannulle. Muistin toisen pannullisen jälkeen antaa kiehua nesteen vähiin.

Minusta on hyvä tulle ettei liian lämpimät päivät ala pesää tekemään. Viilentymisen säidenkunkku osaa tehdä vitsailemattakin.

Joka ilta katson Lontoon MM-kisat valomerkkiin asti. Näissä kisoissa ei juuri suomalaisväriä nähdä, mutta Finnkampenissa hopeatila on varmaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ulkoilupäivähän oli tänään. Ei näitä kesäisiä, sateettomia päiviä liikoja ole tuhlattavaksi sisällä nököttämiseen ja tietokoneen räpläämiseen. Vahinkoja sattuu, kuten MK kertoi.
Kotikin on vaarallinen paikka kun sille päälle vinksahtaa. Toivotaan, että luonnon paikkaus hyvin sujuu.

Höytykäyttöäkin sivutuotteena ajattelin tälle päivälle aamupuolella. Ei siitä k
uitenkaan yrityksestäni huolimatta tullut muuta kuin se päätavoite, se "sivutuote " jäi pieneksi unelmaksi. Pakkasin marjanpoimintaan tarvikkeet ja matkasin suunitelmani mukaiseen kohteeseen. Se on ehkä 10 ha metsikkö kapean tien varressa. Auton parkkeeraukseen ei paljon paikkoja ole, mutta aina olen tähän asti löytänyt. Nyt ei löytynyt. Sen aihetti sekin, että marjastajien kiusaksi oli kivilohkareilla eristetty parkkipaikkana käytetty alue. Siinä meni monta paikkaa.

Korvikkeeksi menin kangasmaaston viereen. Sehän on enempi puolukkapaikka. Olihan siinä männikössä mukava kävellä tiukalla sammalpeitteellä. Mustikan varpuja oli niukasti ja kulkijat ovat voineet vähäset mustikat pistellä suuhunsa. Eipä kannata marjasaalistani kehua, muutama kanttarelli lisukkeena. Kuitenkin, ei se nyt ihan hupelo reissu ollut. Ilma oli hyvä ja erinomainen kävelyalusta männikössä. Kyllä se meikäläiselle hyvin passasi. Päivänoset retken päälle hyvin heruttelematta maittoi.

Minulla on Hurskaisen mainitsema pride- liittymä varapuhelimessa. Ihan hyvä, eikä tarvitse laskusta erikseen huolta pitää.

Kun pelivoitoista on kyse, täytyy minunkin mainostaa. Oli sellaiset kyläjuhlat, en muista mitkä" kissanristijäiset" lie olleet. Siitä on aikaa n.65 v. Oli arpajaiset ja puolenkymmnetä voittoa. Ostin kolme arpaa kun kovasti tyrkytettiin. Voitin kaksi parasta palkintoa, paikallisen sepän tekemän puukon ja täytekaakun. Sen parempaa mäihää minulla ei ole ollut. Tässäpä kirjautumiseni. Hyvää jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Hyvee tiistaeiltoo tuassiisa kaekille!

Hämärtymmään päen se on tämäkii ilta kiäntymässsä, aenakii ku kahtoo ikkunasta tuonne pihamualle. Ihanpa on ollunnakkii mukava olonen päevä, ee yhtääp pisarata pilivistä tännem muan piälle ja lämmintäkkii on riittännä aenae omiks tarpeeks.

Käätiimpä het uamusta torilla. Meellähä on vua tiistaene ja perjantaena torjpäevä ja parjantaena siellä essiintyy paekalliset miehet: Koskihanurit, yks niistä laalaa mukavia kipaleeta. Kyllä olj tuas tännäännii paljo tuttuja, vähä aejan piästä sae olla räpylttää heeluttamassa tervehykseks. No joettenniik kansa jäen suustanj kiini. Mutta ku eehän niitä immeesijä niä mualla, nii pakkoha se on jiähä huastelemmaa. Mustikammyyjältä ostettii 10 l ja toevat kottii asti, torilla maksaa 6 eoroo litra mutta tuttavan kaapalla niitä suatii 50 eoroo loota. Nuo olj thaimualaesten kerreemiä, hirmu puhtaeta ja suuria ja makkeeta. Laavantaena meelle tulloo yks vieras Austraaliasta ja kaks Alajärveltä, pitänöö leepoo mustikkapirakkata, ensimmäene tänä kesänä. Öölössä iltana yritin tiiraella kuunpimennystä, vua eepä näkynnä, nii olj sev verra pilivee häerihtemässä.

Tuolta olokkarista kuuluu urheeluselostus Lontoosta, Ylikypsä siellä seoroo silimät tapilla kisoja. Terveesiä pyyti kertomaa!!!!Mulla on luvettavana Enni Mustosen kirja: Emännöetsijä, suan sev vielä ennen nukkumaam männöö loppuul luvetuks. Taejanniis siirtyvä tuonne makkariij ja toevottelen kaekille oekeer raahallista la levollista yönseotuva!!!! paulamaria
Ilmianna
Jaa
Puolenpäivän käväisy Kahvipirtissä!

Ihana ja lämmin sää houkuttelee kaupungille asioimaan, niin lämmin ettei suihkun jälkeen tarvitse heti pukeakaan. Mukavan keveitä kesävaatteita saakin nyt harrastaa, mikäs sen helpompaa on pukeutumisessa 😊

Kahvia kaadan kupillisen ruuan jälkeen, jonka tekaisin niin nopsaan, kukkakaalia eilisestä, broilerin sitruuna maust.rintapalat, paprikat tomaatit, ja villiriisilajitelma lisättynä lihaliemeen, sai aikaan kevyen kanakeiton.

En ole suurempia voittoja minäkään havitellut, jonkun aikaa tosin ostin raaputettavia Luontoarpoja, mutta voitettuani € 200 jätin senkin siihen.

Kakkosaviomies suosi tarpeeksi pelejä silloin, onneksi sai ison potin jossakin pelissä, kun olin jo lähtenyt maailmalle!
Eläke kun miehellä olisi ollut tosi pieni , onnistui saamaan huolettomampaa elämää.

Sunnuntaina on tiedossa iso sukutapaaminen, mukava aika vuodesta ulkotiloja ajatellen, katoksiahan terasseilla nykyään on jos sataa.
Menemme tutustumaan nuorenparin uuteen tilavaan kotiin Kirkkonummelle.

Tuliaisiakin pitää katsella tänään, ei ihan helppoa onnistua, ja postissa muistaa hiljakseen käväistä.

Kesäisen lempeää suloutta!
Ilmianna
Jaa
Minusta tykkäsivät pojat tänään kun pyykki kuivi ulkona salamavauhtia. Sellainen "vanhankansan" sanonta on olemassa. Lämmin ja pehmeä tuuli hoiti kuivauksen ja pääsi mankeloimaan kun seuraava koneelinen kuivui sillä aikaa.
Se pyykinpesusta.
On monenmoista tapahtumaa täällä viikonloppuna. Konsertteja, kevyestä musiikista. Markkinat joissa en edustettuna sanonko 35 eri maan tuotteita. Muistaaksen oli 35 maata. Valtavat valmistelut menossa ja huomenna on ekapäivä--sunnuntaihin saakka.
Joskus Kuopiossa osuimme käymään kyseiseen aikaan. Ovat eri kaupungeissa vuorollaan.
Parafest tapahtuma myös kerää ylimääräisiä vierailijoita kaupunkiin. mitähän kaikkea sitä nyt olikaan- en edes muista. lehdestä vaan luin ja näinkin sitä meininkiä kaupungilla liikkuessa.

Oma voittoputki on tosi vaatimaton. Kerran lotossa 18 e ja siinä se on. 2-3 euron juttuja joskus.
Nykyisin ei niitäkään taideta jaella.
Kerran Kotkan asuntomessuilla (kauan sitten ) voitin lehden arvalla tosi hyvän kannellisen fokkipannun. Se arpa oli maksuton kunhan viitse vaan täytellä yhteystiedot.
Kotiin tulla napsahti paketti parin viikon kuluttua. Aikani päiväilin että mitä ihmettä se täällä asuva mieshenkilö on TAAS mennyt tilaamaan. Hän ei ollut silloin kotona.
Hyvä on pannu ollut ja kovassa käytössä.
Pitänee kokeilla lähettämistä ettei tuo "postipoika" taas hermostu ja vaatii muuta kirjautumista vaikka olen oikeasti kirjautunut. Se on niin arvaamaton.....
Yhtä kaunista iltaa kaikille ,niinkuin täällä on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Suoritin Kuopiossa asepalveluni Int:in vuonna 1958. Helmi-Lokakuu. Mitäs sitä tyhjätasku muuta kuin kotiin myöhäsyksyä viettämään.

Seuraavana keväänä 1959 propsien parkkaustyötä. Maiden sulamisen aikoihin pääsin Sotkamoon aukkohakkauksille männyntaimia istuttamaan.
Oli meillä seuraavana talvena savottakin Kainuussa vanhemman veljen kanssa. Osa jätkistä teki töitä vielä pokasahalla.

Kevään 1960 tultua otin kassiin vähän eväitä ja työvaatteita. Hain ja sainkin Hämeestä pientilalta rengin paikan.
Loppukesästä naapurin isäntä supatti että kohta tuo isäntäis sanoo sinulle ettei pieni tila voi enää töitä antaa, hae tehtaalle töihin.

Uusi työpaikka oli Valkeakoskella. Tekivät viskoosista lankaa. Vanhat parrat kehottivat nostamaan kytkintä sielläkin, pois myrkkyjen haistelusta.

Lähettiin onnikkaan ja tultiin Kuusankoskelle. Heti sieltä seuraavana päivänä töitä sai timpurien lautapoikana. Vuosi oli 1963.

Niin tulin Kymenlaaksoon. Oltiin velipojan kanssa Lahdessakin muutama kuukausi. Hän jäi tehtaaseen. Minä lähdin takas Kymenlaaksoon.

Tänään Kymenläänissä oli kuiva poutapäivä. Muka asioita hoidellessa päivä kului. Punaset viinimarjat odottavat rastasverkkojen alla jo kypsinä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Wok food, engl.

Vokki ruokaa, suom. Ei fokki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
kielihuolto
Ahtaaksi käy jos yhden kirjaimen takia tullaan oikeinkirjoitussäännöstä valittamaan.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
kerran.pinko.aina.pinko kirjoitti:
kielihuolto
Ahtaaksi käy jos yhden kirjaimen takia tullaan oikeinkirjoitussäännöstä valittamaan.
Sitäpaitsi tuo nipo neuvoi väärin, vokkiruoka on yhdyssana
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
nipo.ei.itse.osaa kirjoitti:
Sitäpaitsi tuo nipo neuvoi väärin, vokkiruoka on yhdyssana
Siitäs sai niponipo. Nenillensä.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
jotakin.sanoakseen kirjoitti:
Siitäs sai niponipo. Nenillensä.
Ne koirat älähtää joihin kalikka kolahtaa.
Piste.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sanottu_on kirjoitti:
Ne koirat älähtää joihin kalikka kolahtaa.
Piste.
Sinä kielihuolto siinä ensin älähdit mitättömästä kirjoitusvirheestä. Turha yrittää hämätä heittelemällä kalikoita viattomia kohti. Taktiikkasi on muutenkin tosi läpinäkyvää, tiedetään monet nikkisi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Läpinäkyvää tai ei, eikö muka saa särähtää kielikorvaan yleensäkään Kahvipirtissä lausutut suomenkielen vaillinaisuudet? Jos täällä virheettömyyteen ja viattomuuteen peräti monen suulla linnottaudutaan, on helppo ymmärtää miksi niin moni on jäänyt mieluimmin ulkopuolelle!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
heils kirjoitti:
Sinä kielihuolto siinä ensin älähdit mitättömästä kirjoitusvirheestä. Turha yrittää hämätä heittelemällä kalikoita viattomia kohti. Taktiikkasi on muutenkin tosi läpinäkyvää, tiedetään monet nikkisi.
Älähtikö hän, tarkistahan nyt!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvät kesäkelit jatkuivat tänäänkin. Luultavasti vielä muutaman päivän eteenpäinkin. Täytyy kai vielä mennä katsemaan marjametsää. Ehkä jopa koettaa marjojen poimimistakin. Viimeinen, paras ja helpoin marjojen löytämispaikka on tori. Se voi hyvinkin tulla tapahtumaan.

MK kertoi tapahtumien runsaudesta paikkkakunnallaan. On niitä täälläkin. Tuntuu että tapahtumat ovat vain lisääntymään päin, vaikka en edes aktiivisesti seuraakaan. Osallistumisenikin on hiipunut vähiin. Se laiskuus vain on lisääntymään päin.

Näyttää nyt siltä, että P-K:n maakuntamatkani taitaa jäädä tekemättä. Kyllä siihen päättämättömyyteen on syynä myös terveydellisiä seikkojakin. Vaikka matkan saisi kituuttaen tehtyä, on kysymys: onko se nyt kaiken väärtti? Vaikka mustikat sieltä korvesta heposti saisin, niin halvemalla ja vieläkin helpommalla ne löytyy torilta. No, onhan monta muutakin arvoa olemassa, mutta tylsistymään päin nekin ovat. Voin ajatella, että onhan ne jo moneen kertaan nähty.

Tämän päivän merkittävin "urotyö" oli nahkavartisten, kumiteräsaappaitteni paikkaus. Varmaan oksankarahka oli saanut repeämän kumiterään. Onhan ne hyvät, kouluttamani saappat ollet ahkerassa käytössä niin metsässä kuin suollakin 22 vuotta. Tavoite olisi, että ne palvelevat käytössäni perille saakka. Mitä niitä yhtenään uusii.

Aurinko paistelee poutapilvien välistä. Mainio keli, vaikka lenkin runttaisin. Huomiseen...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hankin muutama vuosi sitten uudet kumiteräsaappaat. Myyjä piti havainnollisen esityksen sekä nahkavarsien että kumiterien hoitamiseksi.
Vahat sileäpohjaiset ovat työkäytössä, ne hyvät "marskivarsivartiset" märän sään edustuskäytössä.
Nekään ns. vulkanointipaikat irtosivat metsätöissä. Ei hallittu kai tekniikkaa. Sodan jälkeen työrytkyjä paikattiin pahalle haisevalla maitoliimalla.

Tämä päivähän meni aivan häneksi kun alueelta oli poistuttava asiolle Hämeen pääkaupunkiin. Navigaattorista olisi ollut suuri apu.
Sen kartta-ohjeet ovat seonneet. Paljon piti ihmisiltä kysellä että ajan kanssa perille pääsi.
En löytänyt netistä enää kuten aikaisemmin perille vievää tarkkaa ohjesivua. Onneksi aikaa oli paljon ja perillä ehti latautua paluumatkaan.
90-luvun yltiöpäisyydestä oli kerrankin hyötyä kun 2300 markkaa olin satsannut auton ilmastointilaitteeseen.
Tulikuuma kottero olisikin jo liikaa huonontuneelle happitilanteellni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta ! Nopeaan pistäydyn, lähden silmälääkäriin seuraavaksi.
Nuo ym kumisaappaat sai muistot pintaan.
Olin 3:llä luokalla koulussa. Sohjoinen kevätpäivä oli 3km kouluun matkaa. Yritin aamulla saada pikku kengät jalkaani....
. Kun monilla tytöillä oli
Äitini kielsi jyrkästi. Oli pakko lähteä tuommoiset nahkavartiset kumisaappaat jalassa.
Juuri sinä päivänä tuli valokuvaaja, tietenkin ! Eturivissä seisoin... kaiken kruunasi esiliina ja olkapään röuhelöt, semmoiset esiliina piti olla.Ja ne ruttuiset kenkien varret....
Monet naurut on senkin kuvan kanssa naurettu moi. MK.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Äiti halusi että jalkasi pysyvät kuivina, tosi ihana tarina!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ostoskassini kanssa istuin varjossa leveällä sementtikaiteella, kun K-supermarketista tuli pulskahko ukkeli ja hihkaisi: "Älä vaan putoa" minä siihen, että mihinkäs tästä nyt voi pudota, kun kaide oli vaanpuoliväliä reittä korkea? Kyllä siitä voi horjahtaa, ole vaan varovainen, tinkasi ukkeli😊)) Joo, joo, vastasin jo nauraen, ja sitten pääsikin mies itse asiaan. No joo, oli astunut katsomattaan matalampaan kohtaan, menettänyt tasapainonsa ja tarrautunut johonkin aitaan kädellään,. no käsi vääntyi painostaan pahasti ja lihaksia repesi hauiksesta, hän näytti.

Minä siinä pahoittelin, että varmasti sattui, johon hän nyökkäsi, sanoi vuoden jo parantumisen kestäneen.

Sitten riemastuneena nauroi ja ilmoitti: "Sainhan jutunjuurta kuitenkin, nousi pyörälleen ja lähti 🤣🤣🤣))
Taktiikkaa tuokin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
xx9

Noulioita riittää ja pukamat kasvaa.....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Iltapäivää! Vaikka vähän pilveili, se uhittelu meni ohi sateetta koko päivän. Mukavaahan se, että kesä jatkuu. Lämpöäkin riittävästi kevytvarusteissa pärjäillä ulkonakin.

Kalassa kävin, lohta 7,99 €/ kg fileroituna. Se on nykyhinnoissa halvimmasta päästä. Valinnan varaa koon suhteen ei ollut, kaikki myytävät 2,5 kg. Minusta se on ihan sopiva kokokin. Kyllä se kaupaksi käy, kun hinta on sopiva. Noin 30 henkeä oli jonossa, eikä se siitä lyhentynyt. Vuoronumeroa jakava laite ei kuulemma toiminut. Siinäpähän jonossa seista törötettiin kuin vanhanaikaisessa viinakaupan jonossa. Syykin tähän hintatarjoukseen varmaan oli se, että tätä markettia ovat häirinneet sen edessä olevat katutyöt ja samaan aikaan kaupan sisätilojen remontit. Siis eräänlaista asiakkaiden "sisääheittoa."

Tuohon edellisen viestin "jutunjuuren keksijään." Jotkut ovat taitavia ja estottomia juttelun avaajia. Aivan hyvä, en ole pahastunut jos joku yrittääkin. Yleensä minulle juttelu tuntemattomankin kanssa käy, mutta on joitain tapauksia, joista en ole kiinnostunut. Uskonnollinen käännytystyö esim. ei jaksa enää sytyttää, en juuri koskaan viitsi edes kiistellä.)) No kohtuudella heistäkin eroon pääsen.

Tämä päivä meni tälleen, huomenna ...kunhan tulee ajankohtaiseksi. Katsellaan...
Ilmianna
Jaa
Ihanaa iltapäivää kaikille. Tästä ei sää parane-- vaikka jatkoksi ukkoskuureja lupailevat mutta minkäs mahdat.
kyllähän noita lapsuusmuistoja on meillä kaikilla varmaan paljonkin. Kiva kun silloin lapsena ne olivat suuria ja tärkeitä asioita ,,olisi pitänyt saada olla ja pukeutua niin kuin muutkin. Kun aikuisena ajattelee, oli minulla sentään hyvä , vapaa ja onnellinen lapsuus.
Leipää oli aina ja lämmintä samoin kuin hyvät asialliset vaatteet.
Vaikka en tykännytkään noista nahkavarsiruttukumiterä saappaista--- kuvitelkaa nyt... ja reilut röyhelöt olkapäillä, mekkoja silloin tytöt piti. Housut oli kieltolistalla. Tytöille täysin sopimattomat.
Hauskan näköistä sekin oli kun me 4 sisarusta menimme samalla polkupyörällä kesällä uimaan 2 istui tarakalla yksi polki pöyrää ja 1 istui tangolla. miesten pyörällä se onnistui.
Päät kääntyi kylällä katsomaan. Oli -40 luvun loppua. ihme kun oli tuo yksi miesten polkupyörä meillä.

Mietin mitä tänään olen saanut aikaiseksi ja totesin etten kerrassaan mitään. Kai olen viettänyt kaunista lämmintä päivää nauttien siitä.
Jokohan pirtin emäntä kohta ilmestyisi maisemiin. Tulisikohan jos oikein huudettaisiin häntä nimeltä : Skillaaan. Vaikka loma on hyvin ansaittua hänellekin.
kauniin päivän jatkoja kaikille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Jokohan pirtin emäntä kohta ilmestyisi maisemiin. Tulisikohan jos oikein huudettaisiin häntä nimeltä : Skillaaan. Vaikka loma on hyvin ansaittua hänellekin.
kauniin päivän jatkoja kaikille."

Aika osuvasti kirjoitettu, koska huuto on kuulunut jo ennen huutamista. Skillan on avannut jo uuden pirtin, mutta tähän vanhaan oli joku käynyt ruikkimassa viestin tuonne ylemmäksi. Siitä kai sekaannus.

Siis huudan! UUSI PIRTTI ON AVATTU!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tullut laiskoteltua, pirtti jäänyt käymäti.
Lohisoppaa keittelin, oli vielä niitä jämiä lohiperkauksesta. eilen tuli pakasimen puhdistus ja illalla laitoin loput pakasteet takaisin ja kun tuli ostettua 5 kg mansikoita niin perattiin ja laitettiin rasioihin. Taisi siinä melkein litra mennä maistiasiin, mutta kai ne riittää taas kun vanhojakin oli jäljellä pari rasiaa. tämä päivä kulunut sopan syömisessä ja tehtiin vähän muutoksia kalusteiden kanssa
Se sähkökootterikin tuli tänään, tuossa se on sisällä ja on komian punainen, täytyy ensin tutustua ja sitten kokeilla.
Ilma on mukavan kesäinen, kävin minäkin ulkona vein roskapussin ja mansikkalaatikon sekä mainoslehtiä.
Nämä operaattoritkin vaihtoi paikkaa joten nyt vaihtui istumapaikat, nenät kuitenkin melkein vastakkain.
On tullut katseltua noita kisojakin, mutta ei niissä mielenkiinto oikein säily, ei ole vielä kukaan suomalainen päässyt edes loppukilpailuun, paitsi Pitkämäki sitten eilen ja aika mukavalla tuloksellakin
Onhan se niinkin nykyään ne melkein kaikki ovat tuntemattomia joten ei se kiinnostusta lisää.
Toki katson ainakin tekstiveestä tuloksia.
Vielä ainakin huomiseksi lupaavat lämmintä, uhkaavat jopa helteellä.
Nähdään taas toiste.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oltiin Laten kanssa yhtäaikaa Pirtissä.

UUSI PIRTTI ON AVATTU.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
PÄIVÄ PAISTAA EIKÄ SADA.
HYVÄ JUTTU! MUN VESIKEPPI UNOHTU JUNAAN
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
MIELIHAJANEN

Älkää nostako vanhaa Pirttiä framille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KAHVIPIRTTI 131 / 2017

Huomenta ja onnittelut Latelle heti alkuun, oikeana päivänä en ollut paikalla, mutta onnea tarvitaan joka päivä.
Käyn tuolla jääkaapilla, jospa siellä vielä kakkua pala jäänyt minulle myös.
Niin ne vuodet vierii, vuoden lopulla sitä samalle kymmenelle siirryn minäkin, jos elin päiviä riittää.
Täällä pirtissä onkin monta liki saman ikäistä, kiva kuitenkin jos nuorempaakin väkeä ilmaantuisi.
En edes suunnittele siirtyväni tuonne 80: ten puolelle, me vaan eletään ja kirjoitetaan aina vaan pikkusen alle 80:nen;)

Nyt siivoilen ja tuulettelen, aina sitä pölyä vaan kertyy, mutta tehokkailla välineillä raikasta ja puhdasta saa nopsaan.
Toin maalta ruusun oksia, kurttu ruusun nupullinen oksa, samoin juhannus ja vaalean punaisen ruusun oksia, niitä nyt laittelen pöytiin ja kimppu sinisiä iiriksiä ja lilan sävyisiä unkarin sireenin oksia juhlistamaan Laten juhlaa ja meidän kaikkien tulevia juhlia.

Kivasti olette jutustelleet lintujen elämisestä ja kaikesta muustakin, luin heti kotiin tultua.
Noita pääskysen lento harjoituksia tuli seurattua, oikein pelkäsin, että seinään törmäävät niin läheltä lensivät ja siinä kuistilla istuessa kävivät ohi lennon tekemässä kuistin sisälläkin.
Elämisen iloa, sitä se oli ja toivottavasti taas ensi keväänä syntymä kotinsa muistavat.
Saimme kesän ensimmäiset metsämansikatkin jo syötyä, talon seinä vieressä olivat kypsiä, muulla kukassa tai aivan pienellä raakileilla.
Paljon on mansikkaa tulossa, miten lienee muiden marjojen kanssa?
Perunakin hyvällä kasvulla, myöhäiseksi kuitenkin jää, oma tekemän perunan maistamiset, mutta jospa kuitenkin saisi uutta maistaa, muutenkin kuin kaupan tiskiltä.

Niin se kesä lähestyy puolta väliä ja illat alkavat hämärtyä, mutta lämmintä kun riittäisi, kesää se vielä olisi pitkäänkin.
Elokuun samettiset illat ja kuutamot, on vaan ollut aika viileitä öitä, mutta sekin voi korjaantua.
Sellainen harmaa harso estää auringon täydeltä terältä paistamisen ja sadetta on luvattukin, jonnekin hyvin tervetullutta olisikin, kuivaa on paikka paikoin ollut.

Nyt sitten puhtaaseen päiväkirjaan merkintöjä tekemään jätän oven auki, pääsee kesä sisään ja kahvin tuoksut ulos, ehkä se houkuttaa astumaan sisälle ohikulkijoita.
Kynnyshän on matala, seinät leveinä ja kattoa korkealla, kelpaa viesti tulla laittamaan ja kaulin kissojen kanssa tervetuloa toivottaa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta