Kreationismin ongelmia: Jeesuksen uhraaminen

DRHouse

Kuten olemme aiemmin saaneet huomata, voidaan syntiinlankeemuksesta syyttää aivan hyvin raamatun jumalaa itseään ja perustelu pätee loogisesti. Ainakaan kukaan palstalla ei sitä ole kumonnut. Joten se asettaa kysymyksen: Miksi Jeesus piti uhrata? Jeesushan ei muuten ole raamatun ainut jumalalle pyhitetty veriuhri, vaan Joosua tappaa kokonaisia kansoja jumalalle uhriksi. Eivätkä ne kansat edes palvoneet Moolokia.

Mutta jos jumala kerran on kaikkivoipa, miksei hän yksinkertaisesti vain vonut antaa anteeksi? Kaikkivoivalle moisen luulisi olevan aivan helppoa. Ei mitään universumin luomisen rinnalla. Toisaalta voidaan sanoa että hän ei siihen kyennyt, mutta silloin jumala ei olisi kaikkivoipa. Asia joka on ristiriidassa raamatun kanssa. Ja jos jumala ei kykene edes anteeksiantoon, miten hän voisi luoda universumin, jonka asian luulisi olevan aika paljon vaikeampi teko?

Toisaalta, raamattu kertoo hyvin verenhimoisesta jumalasta, joten voi olla että hän halusi että hänen oma poikansa kidutetaan hengiltä. Mutta onko sellainen hyvä jumala? Miten hän eroaisi Moolokista tai vaikkapa atsteekkien Tlalocista? Ei niin mitenkään.

Joten, joko Jeesus oli turha uhri verenhimoiselle jumalalle tai sitten tarpeellinen uhri kykenemättömälle jumalalle.

Taas raamattu aiheuttaa ongelmia kreationismille.

5

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 000010

      Syntiinlankeemuksesta voidaan aivan hyvin syyttää Jumalaa itseään.

      No miksi syyttäisi?

      Elämme aivan upealla maapallolla, jossa miltein jokaisen ihmisen halu on olla kuolematon.
      Ja siksipä tieteentekijät etsivät kaiken aikaa keinoja pidentääkseen ihmisen elämää ja säilyttääkseen hänet toimintakykyisenä ainakin 120:n vuoden ikään asti.
      Tieteentekijöiden seuraava unelma on "paketoida" ihmisen tietoisuus robottisuperälyyn, jossa muodossa ihminen voisi jatkaa olemassaoloaan vaikka kuinka kauan rakkaidensa kanssa.
      Tosin toisaalta tieteentekijät pelkäävät, että jospa nuo superälyiset robotit päästelevät ihmiset jossain vaiheessa pois päiviltä. Verenhimosta se ei ainakaan johtuisi. Vallanhimostako, joka ihmisellä on yleinen vaiva? ? Mene ja tiedä.

      Mainitset Raamatun kertovan hyvin verenhimoisesta Jumalasta, joten voi olla, että Hän halusi oman poikansakin kidutettavan hengiltä.
      Eihän Jeesusta kidutettu hengiltä, vaan Pilatus roomalaisen lain mukaan tuomitsi Hänet kuolemaan ristillä, koska Hänen omissaan Jeesuksen sanat "eivät käyneet lihaksi".

      Kun tieteentekijöiden kertomana muinaisilla kansoilla kaikkialla maapallolla oli tapana uhrata eläin-, ihmisuhrejakin jumalilleen, niin minä olen mietiskellyt, että aikamoinen määrä niin eläin- kuin ihmisuhrejakin on säästynyt kaikilla niillä alueilla, joihin kristinusko pikkuhiljaa levisi.

      • "olen mietiskellyt, että aikamoinen määrä niin eläin- kuin ihmisuhrejakin on säästynyt kaikilla niillä alueilla, joihin kristinusko pikkuhiljaa levisi."

        Ne olisi säästyneet muutoinkin toisesta syystä. Oletko huomannut että juutalaiset eivät nykyisin noita uhraa? Syy on siinä, että jo VT:ssä uhraaminen rajoitettiin Jerusalemin temppeliin. Muualla ei saa uhrata. Roomalaiset tuhosivat sen vuonna 70 ja myöhemmin muslimit rakensivat paikalle omat pyhäkkönsä. Voimme kiittää noita eläinuhrien säästymisestä.

        Jos juutalaiset saisivat tuonne nyt uuden temppelin, nuo luultavasti aloittaisivat taas sairaan uhraamisensa. Muiden uskontojen piirissä vastaavasta on ainakin valtaosin luovuttu jo ajat sitten. Juutalaisuus ja kristinusko edustavat nykyisin sitä takapajuisinta ajattelua uhreineen.


      • DRHouse

        "Syntiinlankeemuksesta voidaan aivan hyvin syyttää Jumalaa itseään.

        No miksi syyttäisi?"

        No, miksipä ei?

        "Elämme aivan upealla maapallolla, jossa miltein jokaisen ihmisen halu on olla kuolematon.
        Ja siksipä tieteentekijät etsivät kaiken aikaa keinoja pidentääkseen ihmisen elämää ja säilyttääkseen hänet toimintakykyisenä ainakin 120:n vuoden ikään asti."

        Ei minun ainakaan. Tylsäksi kävisi.

        "Mainitset Raamatun kertovan hyvin verenhimoisesta Jumalasta, joten voi olla, että Hän halusi oman poikansakin kidutettavan hengiltä.
        Eihän Jeesusta kidutettu hengiltä, vaan Pilatus roomalaisen lain mukaan tuomitsi Hänet kuolemaan ristillä, koska Hänen omissaan Jeesuksen sanat "eivät käyneet lihaksi"."

        Ristinkuolema on aikamoista kidutusta.

        "Kun tieteentekijöiden kertomana muinaisilla kansoilla kaikkialla maapallolla oli tapana uhrata eläin-, ihmisuhrejakin jumalilleen, niin minä olen mietiskellyt, että aikamoinen määrä niin eläin- kuin ihmisuhrejakin on säästynyt kaikilla niillä alueilla, joihin kristinusko pikkuhiljaa levisi. "

        Muuten vaan murhattiin aika paljon sakkia...


    • mitenviitsiikään

      He heh, on tuo Dr.House tyhmä. Miten hän kuvittelee jotain ymmärtävänsä Jeesuksen lunastusuhrista koskapa hän ei ymmärtänyt syntiinlankeemuksestakaan yhtään mitään, hehe, ja nuo kaksi tapahtumaa kuuluvat olennaisesti yhteen?

      Vähän ihmettelen että miten tuo kehtaa kuuluttaa kaikille ääliömäisen ymmärtämättömyytenssä?

      • DRHouse

        Niin, se ettei jumalasi kykene antamaan anteeksi ilman veriuhria tekee hänestä

        A) Sadistin

        B) Peelon


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      34
      3296
    2. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      114
      2618
    3. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      207
      2184
    4. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      137
      1566
    5. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      135
      984
    6. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      7
      858
    7. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      52
      754
    8. Palauta kaivinkone varastamasi Kari Mannelin.

      Milloin aiot palauttaa sen lainaan ottamasi kaivinkoneen ,josta et ole maksanut mitään , myöskään , siten kuinka kävit s
      Kajaani
      22
      728
    9. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      39
      721
    10. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      127
      710
    Aihe