Osaako joku tulkita VM-95 Legacyn vikakoodit?

qweqwewqeqweq

Nyt muutaman päivän ajan palanut jatkuvasti ajaessa check engine valo. Kylmänä kun starttaa ei meinaa jaksaa pysyä käynnissä. Vedot tuntuvat kuitenkin olevan tallessa, eikä pätki tms. ajaessa. Kun kone on lämmin niin käynnistyy hyvin. Löysin täältä ohjeet vikakoodien lukuun, mutta en ole varma tulkitsinko ne oikein. Pitkän 1,2 s välähdyksen pitäisi tarkoittaa kymmeniä ja lyhyet 0.2s välähdykset ykkösiä. Jos oikein tulkitsin niin koodit ovat 21 ja 22, jotka siis tarkoittavat jäähdytysnesteen lämpötilan anturia, sekä nakutustunnistinta. Auton jouduin käyttämään moottorinpesussa pari kk sitten, joten häiriöt voivat olla pesun aiheuttamia.

http://www.troublecodes.net/subaru/

Otin videon: https://youtu.be/6cQrJNs37Ow

5

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diaksoonia

      Lukijalla saisi oikeat koodit tietoisuuteen? Motorin lämpötila anturi vaikuttaa tietysti kylymä käynnistykseen! Nakutuksen kyllä kuulee korvilla kun vedättää suurella vaihteella!

      • qweqwewqeqweq

        Voisiko juuri johtua rikkinäisestä lämpötila-anturista se, että kun starttaa kylmänä niin moottori ei meinaa jaksa pysyä käynnissä? Tänäänkin piti aika pitkään kievottaa konetta kunnes kävi tosi vaimean laiskasti hetken kierrokset junnaten jossain alle 500 rpm kunnes lopulta hörähti käyntiin. Kun moottori on lämmin niin starttaa heti, kuten pitääkin.

        Puhdistin kummankin anturin liittimet ja otin akun pois kun senhän pitäisi toivon mukaan nollata koodit. Pitää mennä vielä uudelleen katsomaan mitä koodeja sieltä tulee. Katsoin noita videoita miten legacyn koodit luetaan niin kyllä se pitää paikkansa, että pitkä välähdys tarkoittaa kymmeniä ja lyhyet välähdykset numeroita. Eli koodit ovat hyvin todennäköisesti nuo 21 ja 22. Reilun puoli vuotta on joskus silloin tällöin etenkin kylmällä moottorilla ajaessa palanut hetkittäin tuo check engine valo. Nyt palaa koko ajan. Minusta vain outoa, että kaksi anturia menee rikki samalla kertaa? Auto kävi moottorinpesussa reilu kk sitten, mutta liittimet on nyt ainakin puhdistettu. Katsottava onko mitään vaikutusta.


      • qweqwewqeqweq

        Tänäänkin tein reippaita kiihdytyksiä niin hyvin vetää, mutta kylmänä vaihdetta vaihtaessa tuntuu, että kone meinaa hyytyä sillä välin kun kytkin on pohjassa. Kierrokset siis putoavat tosi nopeasti.


    • qweqwewqeqweq

      Akku irti reilun tunnin ja pieni testilenkki niin check engine valo ei palanut kertaakaan. Tiedä sitten auttoiko noiden aturien liittimien rassaaminen vai ihan vaan boksin nollaus.

    • 254twew

      Nyt vika on uusiutunut. Eli edelleen välillä syttyy check engine valo kun yrittää kylmänä käynnistää. Lähtee käyntiin huonosti, mutta lämpimänä käynnistyy hyvin. Välillä valo ei syty ollenkaan. Vika tavallaan nollautuu 4 - 7 päiväksi kun irroittaa akun kengän tunniksi. Talven tulo huolestuttaa, koska välillä käynnistyy kylmänä todella heikosti. Pakkasella ei ole mitään mahdollisuuksia jos nämä häiriöt jatkuvat. Onkohan vika jossain tietokoneboksissa vai antureissa? Voiko vika olla vain jotain kosketushäikkää? Oireilu alkoi pari kk moottorinpesun jälkeen. Voisiko olla sattumaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3880
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      596
      3644
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3632
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2291
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      56
      2255
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      322
      1972
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1947
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1776
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1443
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1362
    Aihe