Miten ortodoksit levittää evankeliumia?

Enterinto

Vilpittömin mielin tutkin ortodoksista uskoa. Kysyn sii: huomaan eri kristillisten yhteisöjen järjestävän evankelioivia tilaisuuksia joihin kutsutaan ihmisiä kuulemaan evankeliumia ja saarnoja. Jotkut pitää vähävaraisille soppakirkkoja jakaen ruokaa ja julistavat evankeliumia. Mutta en ole ikääni kohdannut ortodokseja tavoittelemassa syntisiä pelastuksen tielle tai lukenut ortodoksista lehtistä jossa kutsutaan uskosta osattomia pelastukseen. Jeesus antoi Lähetyskäskyn. Miten sen toteuttaminen toimii ortodoksikirkon taholta tai yksilöortodoksin? Odotetaanko vain että ulkopuoliset löytää itse tiensä ortodoksisen uskon ja kirkon yhteyteen? Ulkopuolisena ortodoksisuudesta saa usein kuvan että se on sisäpiirin juttu jossa on tärkeintä on ikonimaalaus , pääsiäismunat ja käsityöt, kummalliselta kuulostavat kokoontumiset kuten praasniekat ja vedenpyhitykset. Ortodoksisuus on paljon ruokakulttuuria ym että voiko tällainen ihminen joka ei osaa neuloakaan kuin ketjusilmukkaa ja keittää pottuja olla tervetullut . Ihan siis vakavissani kysyn.

23

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kulkurjeokko

      Minä olen nähnyt vain Itä-Suomen yliopistolla ilmoituksen, jossa kutsuttiin yliopisto-opiskelijoita ortodoksisen kirkon tilaisuuteen. Missään muualla kun en tätä kalastelua ole havainnut, enkä etenkään ns.vähäosaisten läheisyydessä, niin helposti kyllä tuli tunne, että halutaanko etenkin akateemisia kirkon jäseniksi. Itse liikun kaikenlaisten ihmisten parissa ja on kyllä ollut aikaa havainnoida, mitkä ryhmittymät minkäkinlaisia ihmisiä lähestyvät.

    • saatanamoskovassa

      Toivottomalta tuntuisi mm. venäläisten ortodoksien evankeliointi. Rakkauden ja Jumalansanan sijasta he kauppaaavat aseita ja kuolemaa. Sotaaseet siunataan kirkon toimesta, Putin ja muut johtajat tekevät ristinmerkin kirkossa mutta sen ulkopuolella hamuavat valtaa ja uhoavat sotaa naapurimaihin. Saatana on ottanut asuinsijakseen venäjän.

      • Anonyymi

        Kyllä se näyttää olevan toisin päin. Lännestä tulee moraalittomuus.


    • rakkaudesta_lähimmäiseen

      Herra on Itse täyttänyt sen, minkä Hän on antanut käskyksi meille: rakkaudesta lähimmäiseen Hän antautui kaikkiin kärsimyksiin, eikä vain kuolemaan vaan kuolemaan, jota pidettiin Vanhassa testamentissa kirouksena: ”Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu”. Me emme pääse niihin mittoihin, jotka näemme Kristuksessa, ja ymmärrämme, miksi isämme ja ensimmäisenä kaikista Johannes Kastaja, näkivät Kristuksessa Jumalan. Johannes on ihmeellinen esimerkki. Kun ihmiset olivat valmiit tunnustamaan hänet odottamakseen messiaaksi, hän sanoi: ”Ei, on toinen, joka tulee minun jälkeeni, Hän on maailman Pelastaja!” Miten usein ihmiset saadessaan maan päällä suuren vallan toisten ihmisten yli pitävät vain itseään arvollisina käyttämään tuota valtaa! Mutta pyhällä Johanneksella oli voimaa kieltäytyä tuosta osasta ja kertoa, miten hän itse eli Kristuksen näkemisen innoittamana.

      Kun mielemme kohoaa katselemaan Kristusta, joka on nousemassa Golgatalle, on selvää, että sanamme ehtyvät. Kunnioitamme Häntä Jumalana – ja vaikenemme. Edessämme olevien viidenkymmenen paastopäivän aikana jokaisella teistä tulee olemaan vaikeita hetkiä. Silloin muistamme Kristusta, joka vietti erämaassa neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä.

      Sofroni Saharovn

    • Uskova_

      Jumala kutsuu ihmisen tielle kohti häntä itseään. Tälle tielle lähteminen on aina henkilökohtainen valinta. Siksi ortodoksi ei käännytä, houkuttele tai patista vaan luottaa tässäkin asiassa Jumalaan. Kirkon nettisivuilla on tietoa ja vaikka soittamalla seurakuntaan pääsee aina papin juttusille. Samoin ortodoksi kyllä kysyttäessä kertoo mielellään uskostaan ja ortodoksisuudesta yleensä, ei siinä ole salattavaa.

      • Enterinto

        Mutta entä Jeesuksen antama lähetyskäsky? Menkää jne..ja jossain paavalin utn kirjeessä tämä : jos kukaan ei julista eikä ketään lähetetä, miten he voivat kuulla ja tulla? Ymmärrän ajatuksrn että ort kirkon löytäminen hengelliseksi kodiksi on jumalan hengen työ eikä uskova voi ketään käännyttää, kuten uudestisyntymä on täysin jumalan työ. Kun sanotaan että ort kirkko on lähinnä alkuperäistä kirkon toimintaa, eikö alkukirkko levityänyt evankeliumia aika tehokkaasti. Ei vain odotella. Rukoillaanko ort kirkossa yksityisesti paljonkin sitten että syntiset pelastuisivat tai tulisivat palveluksiin Jumalan sinne johdattamina?


      • Anonyymi
        Enterinto kirjoitti:

        Mutta entä Jeesuksen antama lähetyskäsky? Menkää jne..ja jossain paavalin utn kirjeessä tämä : jos kukaan ei julista eikä ketään lähetetä, miten he voivat kuulla ja tulla? Ymmärrän ajatuksrn että ort kirkon löytäminen hengelliseksi kodiksi on jumalan hengen työ eikä uskova voi ketään käännyttää, kuten uudestisyntymä on täysin jumalan työ. Kun sanotaan että ort kirkko on lähinnä alkuperäistä kirkon toimintaa, eikö alkukirkko levityänyt evankeliumia aika tehokkaasti. Ei vain odotella. Rukoillaanko ort kirkossa yksityisesti paljonkin sitten että syntiset pelastuisivat tai tulisivat palveluksiin Jumalan sinne johdattamina?

        Joka ikinen sunnuntai jokaisessa ortodoksisessa kirkossa julistetaan, useimmissa muulloinkin. Kuulemaan saa tulla! Lisäksi ortodoksi voi kysyttäessä kertoa uskostaan. Aggressiivinen tyrkyttäminen ei kuulu asiaan, kiinnostus herää oikeastaan paremmin siten että pyrkii vain elämään uskonsa mukaan kaikkien kanssa rauhassa, ja jos ei sitä mainosta niin ei peittelekään.


    • ikoninurkkaus

      Ei mitenkään. Valamon käynnit herättivät mielenkiinnon.Aloin lukea ja ajatukset vastasivat omiani. Olen siis yksin uskova ja kirjoittanut tänne asiasta.

      Alueilla joilla on protestantteja ja vielä herätysliikkeitä ei ortodoksisuudesta puhuta mitään.

      Henkisesti ev.lut kirkko jätti tyhjäksi, kuulun tosin siihen.

      Yksin uskominen sopii tälle alueelle.

    • yksin_Jeesus
    • JeesusOnTie

      Jeesus Kristus syntyi tähän maailmaan 2017 vuotta sitten, ja tämän todistetun faktan perusteella elämme nyt vuotta 2017.

      Uuden-Testamentin kirjoituksissa kuvaillut kaupungit Sodom ja Gomorrah todistavat Jumalan olevan totta.
      https://www.youtube.com/watch?v=Y2xv3XwOVaQ

      Ja niin todistaa myös Nooan arkki, joka on löydetty jo ajat sitten.
      https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjlxtKt_JbVAhWECJoKHWoCA-EQFgg7MAY&url=http://www.arkdiscovery.com/noah's_ark.htm&usg=AFQjCNGEvNTadTOZC8FOALZWRLRukFBzrA

      Ihmiset yleensä sivuuttavat nämä faktat.. älä sinä tee samaa virhettä.

      Jumala on totuus.

      • Anonyymi

        Jumala ei lennä taivaalla "kerubien kannattelemana". Hänen sieraimistaan ei nouse savua. Mikä mahtoi olla muu syy israelilaisten hyökkäykselle muita kansoja vastaan kuin muukalaisten harjoittamaksi sanottu lasten ja eläinten väitetty väärinkäyttö? Oli meinaan sen verran kyseenalaisia syytöksiä, että on vaikea ajatella, että voisi pitää paikkaansa, sikäli, kun en ole lukenut, että muissa kulttuureissa olisi ollut mitenkään vallitsevana käytäntönä. Näyttää siltä, että nuo kerrotut synnit ovat kuitenkin pysyneet pystyssä ja käytössä eräiden porukoiden keskuudessa. Mistä oli kyse, että nuo kansat piti sen takia hävittää?

        Raamattua lukemalla Jumalasta saa todella väärän kuvan. Vaatii ihmisuhreja, sitten eläinuhreja, sitten valittaa, että on kyllästynyt niihin. Lopulta toteaa, että kätenne ovat verta (murhaa) täynnä, ja Jeesus haukkuu, että paholainen on heidän isänsä. Yhteenveto: kyse ei ollut "herrasta", vaan perinnäistavoista. Ihmisen parantaminen isoppi ruo'on ja punaisen langan avulla...? Ei kai ortodoksisten pappien ehtona ole se, että papiksi päästäkseen heidän on uskottava raamatun olevan Jumalan kirjoittama, tai "Jumalan sanaa"? Ovatko he koskaan lukeneet raamatun epäkohdista tehtyä listaa?


    • PiispaHenrik

      Juuri ne praasniekat, ristisaatot, vedenpyhitykset ovat sitä kaikkein parasta evankeliointia ortodoksiseen tapaan. Pelastuksen sana tuodaan ulos ihmisten pariin ja kerrotaan kaikille aisteille, soitetaan kelloin ja veisuin. Ja kirkkojen kauneus, ikonit, tuohusten liekit, suitsutus. Nämä kaikki julistavat ilosanomaa, vetävät otollista sielua puoleensa. Vähemmästäkin on ihmisiä tullut totiseen kääntymykseen, joka on muuttanut heidän elämänsä. Praasniekat ja muut pyhäkköjen juhlat näkyvät ja kuuluvat paikallisesti, ja toiminta on säännöllistä, hallittua ja jatkuvaa. Pidän tätä paljon parempana evankelioimisen tapana kuin vaikkapa helluntailaistyylistä katusoittoa tai traktaattien tyrkyttämistä väkisin ihmisille, joilla ei ole asiaan mitään omaa kiinnostusta.

    • hgeiashgsa

      Onneksi ei ainakaan verkostomarkkinoinnin kylkiäisenä. Olen törmännyt tällaiseen ainakin äärikarismaattisten ja new age-tyyppien toimesta tehtävänä. Kaupittelevat jotain tuotetta, jonka myynnin varjolla keräävät porukkaa esittelytilaisuuteen. Kun nimet on saatu paperiin (tuotteet tulevat tietenkin myöhemmin) ja ihmiset sillä tavalla sitoutettua, aletaankin kaupitella uskontoa lisäksi. Tässä vaiheessa on aika hankala irtautua kaupustelijoista. Tuotteet voivat olla kalliitakin, lähes 900 e arvoisia. Jos osamaksulla on sitoutunut maksamaan, niin tyypeistä voi olla tosi vaikea päästä eroon. Varokaa hyvät ihmiset.

    • Ihmetouhua

      Sivusta seuranneena en voi olla ihmettelemättä erään mieshenkilön toimintaa. On kertonut olevansa ortodoksi pappi ja on vuoden vapaalla tekemässä ns. lähetystyötä. Lähetystyö oli sitä että kovan manipuloinnin tuloksena sai erään rekisteröidyn miesparin toisen osapuolen jättämään puolisonsa ja muuttamaan yhteen homopariksi. Kuitenkin joku korkeampi voima puuttui peliin. Eräissä juhlissa ison joukon seurassa ao. "pappi" näytti sitten karvansa, ryyppäsi reilusti ja yritti manipuloida ja hallita kaikkia paikalla olleita. Kuitenkin tämä puolisonsa jättänyt heräsi viimein ja teki touhuille lopun. Ja ihme tapahtui, rakkaus voitti, pari on jälleen yhdessä ja onnellinen.

      Olisi asiasta paljon muutakin kerrottavaa mutta ei nyt muuta.

    • taasnäitä

      Eivät mitenkään koska ortodoksit eivät ole jehovantodistajia ja ortodoksit arvostavat yksilön vapautta ja omaa vastuuta hengellisestä elämästään.On erityisen epäkunnioittavaa tyrkyttää omaa uskoaan tai näkemystään hengellisestäelämästä ei hengellisille ihmisille tai ylipäätään kenellekkään muulle.

      Hengellisyyttä on tai ei ole samoin on ymmärryksen kanssa, loppu jää Jumalan asiaksi.

      • No tuo perustelu nyt ei kyllä ole mistään kotoisin, anteeksi vain. Eikö Herra käskenyt mennä ja saarnata? Eikö Herra käskenyt olla valona ja suolana maailmassa, jotta ne, jotka eivät vielä Isää tunne, tulisivat tuntemaan Hänet ja kiittäisivät häntä? Eikö Herra sanonut, ettei lamppua laiteta vakan alle ja jos suola käy mauttomaksi, niin siitä ei ole mitään hyötyä ja se heitetään pois?

        Tämä on mielenkiintoinen aihe sikäli, että olen itse vl, mutta meillä on usein ihmisillä samat perustelut. Tyyliin että "usko ei ole joka miehen" tai että "emme me ala tyrkyttämään". No se on kuulkaa Herran käsky ja jos Herran käskyä halutaan totella, niin ei siinä nyt paljon vaihtoehtoja ole.


      • Anonyymi

        Saarna on kirkossa joka sunnuntai ja joskus muulloinkin.

        Valona ja suolana on paremmin se joka ei liikaa paasaa ja pauhaa.


      • Anonyymi
        Aamen1245 kirjoitti:

        No tuo perustelu nyt ei kyllä ole mistään kotoisin, anteeksi vain. Eikö Herra käskenyt mennä ja saarnata? Eikö Herra käskenyt olla valona ja suolana maailmassa, jotta ne, jotka eivät vielä Isää tunne, tulisivat tuntemaan Hänet ja kiittäisivät häntä? Eikö Herra sanonut, ettei lamppua laiteta vakan alle ja jos suola käy mauttomaksi, niin siitä ei ole mitään hyötyä ja se heitetään pois?

        Tämä on mielenkiintoinen aihe sikäli, että olen itse vl, mutta meillä on usein ihmisillä samat perustelut. Tyyliin että "usko ei ole joka miehen" tai että "emme me ala tyrkyttämään". No se on kuulkaa Herran käsky ja jos Herran käskyä halutaan totella, niin ei siinä nyt paljon vaihtoehtoja ole.

        "Eikö Herra käskenyt mennä ja saarnata?"

        Se tiedetään mitä käy kun menet kadulle saarnaamaan. Ihmiset kävelevät ohi. He eivät halua enää kuulla sitä yhtä ja samaa "Jeesus" -juttua.
        Kun verrataan mikä ero mooseksenlain kannattajilla oli Jeesukseen, täytyisi nykypäivän "saarnaajan" tai "profeetan" olla yhtälailla kristityistä eroava, mutta kuitenkin niin, ettei hänen sanaansa pystytä kumoamaan, koska se on raamatun kanssa sopusoinnussa. Mooses antoi lain, joka luettiin, Jeesus käski nostaa pää lakiteksteistä ihmiseen. Tulevan saarnaajan täytyisi saada ihmiset nostamaan päänsä ihmisestä taivaalle, josta lähtöisin ihmisten luonne ja käytön osin on.

        Uskovat hädin tuskin edes tietävät mikä on eläinrata, ja millainen sija sillä on raamatussa, jossa luku 12 esiintyy vähän väliä. Uskovat eivät osaa erottaa tähtiä ja planeettoja toisistaan, eivätkä ymmärrä, ettei muinoin planeettoja tunnettu koska kaukoputkea ei ollut. Jopa koraanissa puhutaan tästä. Siitä huolimatta Eenokin kirjassa puhutaan "taivaankappaleista" - aikana, jolloin kaukoputkea ei edes tunnettu. "Taivaan kappaleet todistavat" sanotaan siinä kirjassa, mutta nykyajan pappien mukaan ne eivät todista mitään. Jos astronomiaa ei tunne, on vaikea ymmärtää astrologiaa, ja sen pohjalta raamatussa esiintyvää lukua 12.

        Kun puhutaan tähden räjähdyksestä, tutkijoita kiinnostaa tähden kulma suhteessa maahan, jotta räjähdys olisi vaikutukseltaan vaarallisen tehokas. Missä kulmassa eläinrata on suhteessa maahan? Mitä voimia siellä on, joiden kanssa planeetat resonoivat ja joiden kierto näyttää vaikuttavan ihmisluonteen syntyyn?
        Miksi raamatussa puhutaan jopa jo "pettymyksesta kohdussa"? Ja keitä olivat "ennusmerkkien miehet"? Mistä merkeistä pääteltiin messian tulo? Miksi israelilaisia kiellettiin olemasta "auringon palvonnan" kanssa tekemisissä?
        Miksi raamatussa esiintyvät eläimet löytyvät kiinalaisesta eläinradasta (lohikäärme ja käärme?) Miksi puhutaan 144.000 valitusta, luvusta, jonka juuri on 144, joka on 12x12? Onko kyseessä kaikki ihmisen luonnetyypit, joista jokainen on valittu niin, ettei yksikään voi jäädä Jumalan armon ulkopuolelle ja jokaisen tyypin edustajia pääsee taivaaseen? Miten on mahdollista astrologisesti laskea matka linnunradan keskustaan = 25.920 valovuotta (24x24x5x9)? Miksi uskovat sanovat lukua 666 paholaisen luvuksi, vaikka raamatussa todetaan sen olevan ihmisen luku ja kysytään viisautta siinä kuka sen osaa laskea? Keitä olivat ne seitsemisen kymmentä opetuslasta, jotka Jeesus lähetti saarnaamaan? Miksi opetuslapsia oli 12?

        Ja vielä: Miksi papit sanovat, ettei Jeesuksen syntymän ajankohtaa muka ole saatu selville, vaikka päivä on todettavissa sen mukaan milloin tuona aikana tapahtui nk. planeettojen konjuktio tjsp. joka aiheutti taivaalle normaalia loistavamman valoilmiön? Keitä olivat "tietäjät itäisiltä mailta", jotka tiesivät seurata tätä merkkiä? Kuinka usein raamatussa tähdestä puhuttaessa kyseessä olikin planeetta? Miksi avioliitoista lähes puolet päättyy eroihin?
        Miksi eräs ministeriö suomessa on päättänyt, että ihmisen hetusta syntymäajan voisi poistaa, sen numerosarjan, jonka perusteella oppinut saa selville toisen luonteen onko se mahdollisesti itselle sopiva?
        Mikä on se merkki, jolla Jeesus merkkaa valittunsa? Mikä se merkki, jolla antikristus merkkaa seuraajansa? Mikä oli kainiin laitettu merkki? Miksi papit merkkaavat ristin otsaan? Mikä tarve heillä on kieltää "taivaan lait"? Missä on tuleva aviomieheni: vesikoira-rapu? Miksi sydämeni iloitsi suuresti nähtyäni erään pojan, jolle oli otsaan tatuoitu hänen aurinkomerkkinsä? En ole koskaan aiemmin kohdannut sellaista iloa!

        Tässä vaihtoehtoisia kysymyksiä liittyen pään nostoon taivasta kohden.


    • Ikoniiiiiii

      Ortodoksit eivät minunkaan mielestäni kalastele jäseniä, mutta toki viime aikoina on lehdissä yms ollut juttuja, joissa on levitetty tietoisuutta ortodoksisuudesta jne. Ortodoksit eivät millään tavalla syrji vähä osaisempia tai muuten heikommassa asemassa olevia, päin vastoin, niitä pitää tukea ja auttaa sehän on kristillisyyden perusidea. Myös tuo yksilön vapaus on tärkeää ortodokseille eikä varsinaista kalastelua sen vuoksi ole vaan usko on jokaisen oma asia.

    • sdlkjflökasjdöflkj

      Ortodoksiksi synnytään. Emme harrasta markkinointia.

      • eikiinnostaenää

        Joo no siihenkin on erilaisia tapoja perseennuolennalla voi päästä hyviin asemiin varsinkin jos on vaikka yhteiskunnan silmäätekevä.Ottavat mielellään ja lyövät käsiristillä ortodoksiritariksi.Joten ei tarvitse syntymään ollakseen ortodoksi.Tarvitsee vain olla hyväkaikessa ja suorittaa tai ainakin näyttää hyvälle.


    • pikkuruista_lähetystyötä

      Minä teen pikkuruista "lähetystyötä" pitämällä uskon Kristukseen esillä kotonani ja puheissani ja valinnoissani. En koskaan yritä käännyttää edes omaa miestäni, mutta pidän esillä ikoneita. Keskustelussa myös saatan tuoda esiin, mitä Jeesus on opettanut jne. Koska puhun itse asiassa paljon uskosta jne niin puheeni hyvin harvoin hätkäyttää ketään. Samoin pidän ristin kaulassani kuin muistutukseksi itselleni ja muillekin, että näkyväinen ei ole kaikki kaikessa. Mielestäni "lähetystyötä" on myös rukous. Itse asiassa uskon, että voimallisinta lähetystyötä on rukous. Sitä tekevät munkit ja nunnat luostareissa mitä suurimmassa määrin.

    • Anonyymi

      Ortodoksinen=oikeaoppinen.
      Ortodoksinen kirkko kuitenkin ylenkatsoo joitakin kristinuskon perusasioita kuten tuo aktiivinen lähetystyö. Tuon taustalla läheisyys vallanpitäjiin kirkon historiassa kuten eläminen islamin keskellä ja nykyisin Venäjällä.
      Ulkoisen painostuksen vuoksi luovuttu yhdestä tärkeimmästä Jeesuksen käskyistä.
      Ortodoksien suhteellinen osuus koko kristikunnasta onkin koko ajan pienevä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1917
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1569
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1519
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1425
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1370
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1317
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1157
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe