Kaikki ns. kehitysapu pitää lopettaa

tyhmyyttä

Mistä Suomi sai kehitysapua aikoinaan, sillä joskushan se Suomikin on ollut kehitysmaa ? Ei mistään . On joutunut tekemään töitä. On hoksanneet rahan saaja, että sinne pitää lähteä paikan päälle vaatimaan. Olisiko kohta sata vuotta maailma maksanut kehitysapua ja rahat menneet sen siliän tien.
Ei kannettu vesi kaivossa pysy sanoi vanha suomalainen viisaus.

22

1908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rAIVOSTUNUT

      Np hyi helvetti, sä oot rasisti meillä on rahaaah

    • roletaari

      Olet inhottavan oikeassa!

      Kehitysavun eri muodoilla on vain tuettu kohdealueiden väestölisäystä ja totutettu jengi siihen, että aina jostakin tulee rahaa (korruptioon ), ruokaa, lääkkeitä, lääkäreitä, avustustyön tekijöitä yms.

      Koko tämä tyhmyys osuu nyt omaan koipeemme ja vieläpä valitsemiemme poliitikkojen innokkaalla avustuksella.
      Täysin johdonmukainen seuraus typerästä toiminnastamme.
      Edes typerän avustustoiminnan romuttuneista monumenteista ei juurikaan uutisoida.

      Kyllä varmasti löytyy yksittäisiä onnistumisiakin mutta ne ovat kuin itikan kusi Itämeressä.

    • crockniles

      Afrikassa on jo kolonialismin ajoista lähtien totuttu että heidän asiat hoidetaan kunhan pokkaroivat niin kylään saadaan sähköt,ym
      Kun jaksetaan valittaa kuinka huono hygenia/veden/sähkön/terveyden/koulutuksen ym. puute on aina löytyy rahaa maksamaan/tekemään/parantamaan varsinkin pohjoismaista

      Afrikassa ei olla kiinnostuneita itse tekemään asian eteeen mitään/kehittymään sillä aina on löytynyt rahaa euroopaasta parantaakseen heitä pimeessä asuvia avuttomia eikä heitä todella kiinnosta onko koulussa tietokoneet kunhan lapsi edes pääsisi kouluun ja olisi varaa koulupukuun/koulutarvekkeisiin

      Afrikka ei koskaan tule olemaan kehittynyt maanosa rikkauksistaan huolimatta-kultaa,kuparia timantteja ym. joita on riistänyt britit,hollantilaiset,italialaiset,saksalaiset,belgialaiset aikanaan ja nyt kiina

      Afrikan historia on täynnä heimosotia joissa vangittuja sotasaaliita myytiin eteenpäin aina rannoilla kauppaa tekeville arabeille orjina
      Tämän päivän afrikka on edelleen sama heimosotia käyvä maanosa jossa vain tietyt harvat menestyvät -kysenalaisesti
      Kaikilla keinoilla -kehitysavulla!

    • RahanHaaskausta

      Kehitysapu on hukkaan heitettyä rahaa. Malliesimerkkinä toimii Haiti. Haiti oli kukoistava maa Ranskan siirtomaavallan aikana. Siellä on myös luonnonvarojen ja sijainnin puolesta kaikki mahdollinen. Haiti oli suurin sokeriruo`on tuottaja maailmassa. Sitten kaikki muuttui. Mustien valtaan nousun myötä alkoi rappio. Vallankumouksessa saaren lähes kaikki 40000:sta valkoista murhattiin. Miehet, naiset ja lapset. Mustilla oli katettu pöytä valmiina, mutta seuraavan 200 vuoden aikana maa taantui nykyiseen tilaansa. Hökkelikyläksi ja kehitysmaaksi.
      Ympäristö on saastutettu, väkivalta ja rikollisuus rehottaa. Kulkutaudit, AIDS, huumeet. Kaikki tämä on arkipäivää. Valtion johto on korruptoitunut ja läpimätä. Kaikki näyttää hienolta vain paperilla. Haitia on autettu lukemattomia kertoja, mutta aina auttajien poistuttua maa on taantunut samaan tilaan.
      Tästä ja monesta muusta vastaavasta maasta, joita on mm Afrikan mantereella voi tehdä vain sen johtopäätöksen, että kehitysavulla ei ole mitään merkitystä, jos kansat eivät itse ole valmiita tekemään mitään sen eteen. Maiden on aktivoiduttava ja hoidettava itse asiansa kuntoon. Nyt vain odotetaan, että muut tuovat leivän pöytään ja katon pään päälle.

    • massiivispassiivisuus

      Amerikkalaisvaikuttajan sanomana: "Kehitysapu johtaa ainoastaan massiiviseen lisääntymiseen ja paikallisten elinkeinojen romahtamiseen. Parasta kehitysapua on lopettaa kehitysapu".


      https://yle.fi/uutiset/3-8190745

    • juurinäi

      Kiinalaiset hoiti järkevällä perhepolitiikalla maansa yhdeksi vauraimmaksi maaksi maailmassa. Kehitysapu on täysin turhaa, jos ei itse haluta kehittää yhteiskuntaa.

    • Tiedonpuutettako

      Suomi sai kansainyhteisöltä, Ruotsilta ja mm USAlta apua sodan jälkeen - apu oli tarpeen.
      Suosittelen tarkaistamaan tiedot ja palaamaan sen jälkeen asiaan.
      Joko autamme hädässä olevia heidän kotimaassaan tai saamme lisää pakolaisia - kumpi on parempi'?

      Haiti ei ole kukoistanut Ranskalaistenkaan aikana, kaiken hyödyn korjasi Ranska ei Haiti. Haitia ovat halliinneet aina dikraattorit jota eivät ole välittäneet kansasta tuon taivaallista. Sokerista on ollut jo monta vuotta reilua ylituontantoa eikä sen viljely ole erityisen kannattavaa.

      • IlmeisestiSinullaOn

        Kehitysapua on turha maksaa ja pakolaisia ei ole pakko päästää maahan. Kehittäkööt itse elintasoaan. Se on kaiken A ja O. Haitissa oli kaikki paremmin Ranskan vallan aikana. Se on tosi asia. Hyödyn korjasi se, joka sitä osasi hyödyntää. Haitin musta väestöä ei osannut, eikä osaa edelleenkään. Heillä olisi ollut siihen yhtäläiset mahdollisuudet vallan siirryttyä heille. Haitissa on muitakin luonnonvaroja kuin sokeriruoko. Jos maa olisi edelleen ranskan hallinnassa se olisi mm. merkittävä turistikohde. Nyt se ei ole yhtään mitään.


      • Kehitysloppuu

        Kehitysavun tarkoitus on auttaa maa jaloilleen, eikä elättää sitä seuraavaa 100 vuotta.


      • PAHUUSZ

        Suomi kieltäytyi USA:n Marshall-avusta, koska Neuvostoliittoa piti mielistellä. Muu apu oli pientä ja paljon enemmän Suomi maksoikin sotakorvauksia venäläisille siitä hyvästä, että saivat Karjalan. Kaikki pienikin apu jäi lyhytaikaiseksi ja oli suuressa kuvassa merkityksetöntä katsottaessa Suomen nousua. Vaikka kiitollinen pitää olla siitäkin vähästä. Apua ei tullut Afrikasta tai muslimimaista.

        Nythän sekä autamme kotimaihinsa, että otamme tänne. Molempi pahempi. Mikään apu ei kuitenkaan riitä , kun Afrikan väkiluku paisuu neljään miljardiin ja kaikki haluavat suomalaiselle elintasolle. Tai no, kun lasketaan oma elintasomme, niin tänne ei enää kukaan halua tulla.
        Ihan hyvin voisimme sekä ”sulkea rajat”, että lopettaa kehitysavun. Toisaalta haluaisin itse nähdä mitä olisi mahdollista saada aikaan uusimalla kehitysapujärjestelmä niin, että suvakkihuorat vittuun, tilalle karskin kylmiä, laskutaitoisia kapitalisteja ja kaikelle avulle tulosvastuu sekä maksimaalinen pyrkimys parantaa markkinataloutta sekä saada samalla tuloja myös Suomelle. Avun tulosvastuu ei välttämättä tarkoita lyhyen aikavälin rahaa, vaan esimerkiksi lasten kouluttaminen voi kantaa hedelmää vasta vuosikymmenien kuluessa. Mutta huussiprojekteille loppu heti. Eikä yhtäkään suvakkihuoraa ole syytä lähettää Afrikkaan seksilomalle kehitysapurahoilla.

        Siinä Haitin naapurustossa on kuitenkin menestyneempiä maita, mutta ne ovatkin rodullisesti vähän erilaisia.


    • PAHUUSZ

      Kehitysapu ei toimi siksikään, että sitä jakamaan pyrkivät ja pääsevät vastuuasemiin typerimmät sinisilmäiset suvakkihuorat, joilta puuttuu täysin kyky tarkastella neekuroita kriittisesti, eli ajatella, että neekura voisi kusettaa tai että neekuralle olisi hyvä antaa asennekasvatusta muustakin kuin valkolaisten pahuudesta. Lisäksi nuo kehitysavun jakajat ovat tyypillisesti sosialisteja, joille markkinatalous on kauhistus ja niinpä kehitysapua ei kunnolla kytketä markkinamekanismeihin, eikä sillä pyritä kehittämään maiden markkinatalouksia, mikä olisi vahvin lääke pois köyhyydestä.

    • ryntsyc

      Päin vastoin. Meidän pitää maksaa sikana kehitysapua maihin, missä kehitystä ei tosiaankaan ole luvassa siitäkään huolimatta saako ne apua vai ei. Mieluummin niin kuin, että ne ryntsii kaikki tänne eläteiksi.
      Meidän suomalaisten pitää nyt vain täysillä elää valkoisen miehen taakkaa vaikka oikeesti meillä edes sellaista ole. Pitää teeskennellä jotain tosieurooppalaista...
      Ja siinä sivussa antaa tuhota kaikki se kehitys minkä sadan vuoden aikana onnistuimme saamaan.

    • Kehitysapujoogi
    • Te.viisaat

      On helppo haukkua kehitys maita kun itse on syntynyt länsimaisen sivistyksen parissa.
      Miten kehitysmaa voi kehittyä ja vaurastua jollei ole lunnonvaroja, lähi-itä ilman öljyä olisi kehittymätön, miten maa jolla ei ole mitään voisi harpata kehittyneeksi vauraaksi noin vain.
      Mutta jatkaa haukkmista kun olette mieleltänne kehittymättömiä vaikka luulette olevanne sivistynei

      • PAHUUSZ

        Mene sinä kehitys vammainen sinne kehitys maa han parantamaan niiden oloja.

        Luonnon varoja monessakin maassa kyllä on. Mutta ei niiden määrä ainakaan kehitys avulla kasva.


    • oikeudenmukaisuuskysymys

      Totuus on kaiken kehitysavun meneminen korruptioon, eli se menee niiden maiden johtajien ylelliseen elämään. Miksi tavallisen köyhään suomalaisen veronmaksajan pitää tukea näiden maiden johtajia verovaroillaan?

      • näinhänseon

        Hullu ei ole se joka pyytää,
        vaan se joka maksaa.


      • eivaan

        Ja umpi-hullu on se joka tietää, että rahat menee gepardihattu päällikön uuteen mersuun
        ja maksaa silti.


    • RahaaVainRuokaan

      Antaisin kehitysapuun rahaa, jos tietäisin että rahalla ostetaan ruokaa ja tiputetaan laskuvarjolla ruokaa tarvitseville. Nyt vain näyttää siltä, että suurin osa rahasta menee keräysfirmoille voittoina tai palkkoina, mikä unohtuu kertoa kerättäessä.

    • EkologinenJalka

      Suomessa on sellaiset sääolosuhteet, että ns. veteraanisukupolvella on ollut ahkerat kädet talvipakkasilla tätä maata rakennettaessa, nykysukupolvet ovat myyneet ulkolaisomistukseen jo riittävästi siitä työstä. Varmasti olisi ollut järkevää pitää suomalaisomistuksessa kaikki sähköverkot ja tulevatkin laajakaistat, olis valtio saanut jatkuvasti tuloja.

      Ekologinen jalanjälki kasvaa jokaista maahanmuuttajan osalta, koska tulevat suuri osa lämpimämmistä maista.

      Miltei jokainen EU:ssa töissä oleva myös kasvattaa ekologista jalanjälkeä jo pelkästään työmatkoissa.

    • Havainnes

      Mutta kun Rinteen Antti pahoitti mielensä kehitysavun leikkauksesta. Toisaalta paha mieli seurasi kaikesta muustakin yrityksestä elää suu säkkiä myöten. Paperittomille olisi kyllä jakanut lisää rahaa. Rahaa on helpompi jakaa kun ei omiaan jaa.

    • NäinOn

      Orjuuden lopettaminen oli iso virhe.Orjalaivat hakivat afrikkalaisia
      Töihin.Oli afrikaaneilla 100%työlliusyysaste.
      Nyt hengailevat ostareilla pahan teossa,kun kukaan ei pidä
      kuria heille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1831
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1749
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1662
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe