Nettitilauksien toimivuudesta kysely täällä.

diginatiivi

Usein täällä kysytään, onko jollakulla muulla kokemuksia samasta nettikaupasta X kuin itsellä. Välillä on kirjoituksia, joista ei voi tietää, onko kyseessä k.o. nettikaupan mainos tai toisaalta sen mustamaalaaminen. Tilauksien yksityiskohdista ei arvatenkaan haluta kertoa. Mutta tähän olisi tekninen ratkaisu, oli sitten kyseessä alkoholin nettikauppa tai muu:

Tee tilauksestasi yksinkertainen tekstitiedosto, jonka ensimmäisellä rivillä on tilaajan etu-ja sukunimi ja toisella rivillä tilausnumero. Kaikilla verkkokaupoilla on varmaankin sellainen. Sitten laske kyseisestä tiedostosta MD5-tarkistussumma. Saat tuloksena ns. tiivisteen eli hashin, jonka voit laittaa kirjoitukseesi, kun viittaat tilaukseesi keskustelussa. Näin toimimalla saadaan yksilöllinen tunniste, josta ei voi saada selville nimeäsi eikä tilausnumeroasi. Myyjä voi tehdä saman, jos haluaa täällä kommentoida tilauksesi ongelmia.

4

195

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • HankiElämäJaElä

   En tiedä mihin tietoa tarvitset, voitko kertoa.

   Omalta osalta voin todeta, toimii ja ei toimi ilman mitään mainostamista tai mustamaalaamista.
   Kauppoja jota toimivat Suomen verottajan ja tullin ohjeiden mukaisesti löytyy muutaman - ei ongelmia. Kauppoja jotka ovat olevinaan etämyyjiä mutta eivät maksa veroja Suomeen löytyy, osa toimii ja osa ei. Kauppoja jotka eivät ole edes olevinaan etämyyjiä, sama juttu osa toimii ja osa ei.

   Verottaja ja tulli ovat kiinnostuneita tiettyjen yritysten lähetyksistä ja varsinkin isommat lähetyksen saavat ansaitun huomion. Laki muuttuu jatkuvasti, tällä hetkellä tulli valvoo ja verottaja hoitaan verot.

   Tiedot "hyvistä" kaupoista ovat liki sisäpiirin juttuja. Itse käytän epäsäännöllisesti noin viittä eri kauppiasta, Kaikki toimivat ja heillä on hyvät valikoimat sekä kohtuullinen hintataso. Aikaisemmin kauppoja oli 10-15, mutta Saksalaisista kauppiasta useampi on ilmoittanut, ei toimita Suomeen, sama koskee Brittikauppoja - poikkeuksia löytyy.

   Suositteen kokeilemaan ihan itse, aika harva kirjoittaja antaa takuuta siitä, että joku kauppa varmasti toimii eikä verottaja ole ko lähetyksistä kiinnostunut. Minä en ainakaan voi sellaista kauppaa nimetä joka olisi 100% varma. Itse olen saanut muutaman maksukehoituksen liitettynä lähetykseen ja olen myös vapaaehtoisesti maksanut "asettanut vakuuden" muutaman tilauksen kohdalla. Pääsääntöisesti oletan myyjän hoitavan homman.

   Näillä sivuilla on mainostajia tai heidän "kavereitaan" sekä myös ns mustamaalaajia - siinä olet oikeassa. On "kokemuksien" kyselijöitä, kokemuksia saa kun elää ja oppii ihan itse, kukaan ei voi hankkiia sinulle kokemuksia. Minä en luottaisi kokemuksiin en hyvässä enkä pahassa, viittaa mainostajiin ja mustamaalaajin.

  • ihansimpleasia

   > En tiedä mihin tietoa tarvitset, voitko kertoa.

   Jotta saisi tietää muiden kokemuksista ennenkuin itse tilaa.

   • Eläjakoe

    Mistä päättelit, että kokemukset ovat "oikeita".

    Suurin tarve esiintyä on alkoholikauppureilla jotka suoraan tai epäsuorasti mainostavat omia palvelujaa tai tuotteitaan sekä mustamaalaavat muiden kauppiaiden mainetta.

    Henkilöt jotka ostavat alkoholia netistä eivät välttämättä halua antaa oikeita eikä vääriä tietoja hankinnoista, muutamaa trollitehdasta lukuunottamatta.

    Oikean ja väärän tiedon erottaminen on aika vaiketa tai jopa mahdotonta. Alan harrastajasivuilla liikkuu oikeaa tietoa, yleensä vaatiin rekisteröinnin eikä anonyyminä ole tarvetta huudella. Näillä sivuilla on lähinnä viihdearvoa ei muuta.

    Valitettavasti kokemukset pitää hankkia ihan itse - ellei tiedä mistä kysyy.
    Kaksi vastakkaista esimerkkiä, tilasin juomia kaupasta jota oli arvosteltu ankarasti - kaikki tuli perille, hieman kesti mutta kokoajan tiesin missä mennään. Ei mitään ongelmia. Toinen tapaus oli hieman huonompi, tilaus ja maksu (onneksi ) luottokortilla - eivät lähettäneet yhtään mitään eikä vastannet sähköposteihin - että näin.

    Olen tilannut viimeisen kymmenen vuoden aika noin 25-30:ltä eri kaupiaalta 1-10 pulloa konjakkia, viskiä tai jotain muuta laatujuomaa. Kertaakaan en ole rahoja menettänyt, kaksi kertaa on tavarat jääneet jonnekin, luottokorttimaksu peruttu, ei ongelmia. Muutaman kerran on tullut vastaus kiitos tilauksesta, mutta emme toimita Suomeen. Suurin osa on mennyt ilman ongelmia, jos jotain on ollut ovat yleensä liittyneet toimitusaikoihin. Tulli on lisännyt muutaman kerran omat mainoksensa pakettiin.


  • Stendi20

   Me tilattiin kerran vinaa ja olutta netistä. Halvempaa kuin Alkossa, toivat suoraan kotiovelle. Pahaolo oli seuraavana päivänä kaikilla, oliko pilaatunutta? En juo enään viinaa, se ei sovi kaikille.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   366
   3833
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   347
   3424
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   160
   2380
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   1984
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1340
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   115
   1203
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1188
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   926
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   386
   882
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   246
   860
  Aihe