Salaa ratsastaminen

tulinentamma

Argh että mua ärsyttää.
Mun hevonen on nyt ollut laitumilla, ja kun olin menossa hakemaan sitä sieltä, se oli ihan hikisenä ja selässä pehvanjäljet. Nyt sitten peruuntui valmennus tän takia. Laitumet on melko syrjässä, eli siellä ei melkein ketään käy, paitsi hevosten omistajat yms. ja joskus lapsia katselemassa hevosia. En tiedä kuka on ollut asialla, mutta ei ainakaan kukaan kokematon, sillä tammani on luonteikas ja ei päästä ketä tahansa selkäänsä. Mitä pitäisi tehdä?

11

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mörrinkäinen

      Tehkää kuten Angillian täällä hiljattain teki: Juttele muiden omistajien kanssa ja hommatkaa laitumelle nauhoittavat valvontakamerat kuvaamaan hevosia. Jos saatte ne piiloon, niitä ei näe, joten salaratsastajat jäävät kiinni ja voitte halutessanne vetää heidät vastuuseen kun teillä on todisteet siitä kuka/ketkä on ollut asialla.

      Toivottavasti saatte kiinni!

    • Rumatapa

      Mitä voisit tehdä? Lopeta valehteleminen, ruma tapa.

      • Lainaanvain

        Joku käytti vain jokamiehen oikeuttaan ja palautti käytön jälkeen.
        Eihän se mihkään kulu, jos vähän lainaa..


      • Kasiro
        Lainaanvain kirjoitti:

        Joku käytti vain jokamiehen oikeuttaan ja palautti käytön jälkeen.
        Eihän se mihkään kulu, jos vähän lainaa..

        Ei kulu, mutta väsyy. Jos joku käyttää jokamiehen oikeuttaan ja ajaa autollasi niin että bensatankki menee tyhjäksi, niin onko ok vaikka palauttaisi takaisin siihen mistä otti? Millä menet vaikka lääkäriin minne oli aika varattu?
        En usko että olisit kovinkaan mielissäsi. Hevonen on omistajansa omaisuutta siinä kuin autokin joten lain mukaan sitä ei saa ottaa edes lainaksi ilman lupaa.


      • Lainaanvain

        Niin varmasti onkin, mutta niin on myös maat jonkun omaisuutta, jossa käydään tekemässä maastolenkki ja vedotaan aina että eihän se maa kulu jos vähän ratsastaa ja onhan mulla jm.oikeus. Joku on katsonut oikeudekseen ottaa vähän takas vastavieraana.


    • mörrinkäinen

      Ainoastaan ne jotka itse harrastavat salaratsastusta, hyväksyvät ko. toiminnan ja puolustelevat sitä. Hemmotellut, typerät kakarat jotka kuvittelevat ettei heidän tarvitse noudattaa mitään sääntöjä tai kantaa vastuuta mistään tekemisistään.

      Jos maahan tulee kuoppa kaviosta, sen voi aina peittää eikä siitä ole haittaa kenellekään. Jos hevonen haukkaa mennessään puusta oksan, puu kasvattaa tilalle uuden eikä siitäkään ole haittaa kenellekään. Mutta jos hevonen katkaisee koipensa tai muuten vammautuu vakavasti, ehkä parantumattomasti, siitä ON haittaa.

      Mutta eihän niiden hemmoteltujen kakaroiden tarvitse sellaisesta välittää, eihän siinä ole kyse heidän hevosestaan. Mutta auta armias jos joku rohkenee ratsastaa salaa HEIDÄN hevosillaan, niin kyllä sitten nousee meteli ja mökä! He itse saavat kyllä vapaasti ratsastella muiden hevosilla lupaa kysymättä, mutta heidän hevosiinsa ei ole mitään asiaa mennä koskemaan.

      Niinpä niin... se on sitä vapaan kasvatuksen tulosta, kun kakaroille ei opeteta minkäänlaisia käytöstapoja.

      Toivottavasti aloittaja saa salaratsastajat kiinni!

      • H-karpo

        Tosta tuli mieleen, että jos kuoppa tulee, niin sen voi peittää.
        Niiden kuoppien peittäjät on aika monesti harvassa, pois lukien maanomistaja.

        Tiedän tapauksen, jossa metsänomistaja oli rakentanut omin kustannuksin metsätien ja itse asui toisella puolen suomea. Käyvi kerran vuodessa tarkistamasa, onko kaikki metsässä kunnossa.
        Joka kerta, tämä metsänomistaja piti tilata traktoriurakoitsijan lanaanaan ja kunnostamaan tiensä, koska tie oli kuin kynnöspelto. Tiellä oltiin ratsatettu pitkin, poikin, ympäriinsä aivan karmeaan kuntoon, toki oli siellä renkaan jälkiäkin, mutta pääsääntöisesti kaviosta peräsiä.

        Tämä omistaja yritti käydä keskustelemassa lähialueiden tallinpitäjien / hevosten omistajien kanssa asiasta, että kuka siellä käy ja kenen toimesta tie on sen näköinen ja mahdollisista korjauskustannuksiin osallitumisesta.
        Aina vastaanotto oli, että ei kuulu mulle, ei me siellä käydä tai yms. Ja muistutettiin hyvin terästi aina jokamiehen oikeudesta ja sen suomasta edusta.
        Välillä vastaukset tuli haistatteljen kera, eikä nyt puhuta mistään nuorista ihmisistä,
        vaan ihan aikuisista.

        Tällä omistajalla ei ollut mitään hevosia vastaan, mutta mitta tulee täyteen jossakin kohtaan täyteen.
        Tämä perheentön omistaja perusti metsästään yksityisen luonnonsuojelualueen ja nyt siellä ei ratsasteta.

        Jälkeen päin, kylällä harmiteltiin, kun meni hienot ratsatusmaat alta.


    • Angillian

      Meilläpäin ratsastetaan yleisillä teillä jossa saa kulkea autot ja hevoset. Jos mennään yksityisteille tai muille yksityisalueille, siihen pyydetään lupa. Yksikään maanomistaja ei ole valittanut, päinvastoin, muutama on ehdottanut reittiä maidensa läpi.
      Ja kuten Mörrinkäinen sanoi, kuka korvaa jos hevonen loukkaantuu kun salaratsastaja menee sillä?
      Hevosen hinta on samoissa lukemissa kuin auton, eli kallis elukka, rahallinen tappio on melkoinen jos hevosen vammauttaa luvaton ratsastaja.

      Meillä saatiin kiinni salaratsastajat ja he saivat melkoiset sakot ( jonka tietysti vanhemmat joutuvat maksamaan ) ja joutuivat viranomaisten silmälläpidon alaisiksi. Toivottavasti ottivat opikseen.

    • Aroniboy

      Ehkä voisit viedä hevosesi talliin yöksi. Kenkku homma mutta sitten se on turvassa salaratsastajilta ja itikoilta. Tosin jos ne idiootit ratsastaa päivällä ei siitäkään ole apua.

    • Loooool

      Nyt haiskahtaa kusetus. Oot tainnut päästä vähän hepparytpit makuun tai jotain. Konis on vaa juoksennellu laitumella daa.

    • 12hepan12vuotiasystävä

      Loooool:ille tiedoksi, hevoset eivät hengästytä itseään tuolla tavalla laitumella. Siellä ne nauttivat olostaan, eivät tee sitä ikäväksi. Ensimmäinen hevosemme KUOLI jalkavammaan, koska salaratsastaja oli aiheuttanut sen. Kyllä jäi kiinni, mutta rakas ystävä menehtyi.😭😭😭😭😭 Ja hevosella ratsastelu EI kuulu jokamiehen oikeuteen. Metsässä maastoa vahingoittamatta kuljeskelu ja marjojen syönti kuuluu, mutta esim. puita ei saa kaataa ilman lupaa. Tuollainen salaratsastus on laitonta!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      428
      2993
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      360
      2071
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1222
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      937
    Aihe