Hyvinkään rumin talo

Joopaei

Purkakaa Hyvinkään rumin, Kalevan Talo, jos osakkailla ei ole varaa korjata sen koko Hyvinkäätä leimaavia likaisia ulkoseiniä. Harkitkaa edes jotain muuta materiaalia, nykyinen on kuin potku hyvinkääläisyyden munille!

16

959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arkkitehtuurinen_vitsi

      Hyvinkään kaupungintalo.. jonkun entisen villatehtaan yhteen sen kulmaan rakenneltu kaupungintalo, outo, mitäänsanomaton ja ruma ratkaisu.

      Arrkkitehtuurinen vitsi ja sen alennustila.

      • Vitsi.todellakin

        Siihen rötisköön on veronmaksajien rahoja upotettu paljon.


    • Juccis99

      Kuvastaa sitä mitä Hyvinkää on.

      • Laatikkokaupunki

        Osaamatonta puuhastelua ja valvontaa. Pelkkää laatikkoarkkitehtuuria kaikki uudemmat rakennukset. Halvalla nopeasti vaan uutta pystyyn laadusta välittämättä. Päättäjät ja virkamiesvalmistelu hyväksyy kaiken minkä "iso raha" käskee. Kaiken huipuksi vielä kehuvat toisiaan.


    • Kulttuurimarxilaisuus

      Suomen ja varsinkin Euroopan kaupunkien arkkitehtuurissa on ollut paljonkin upeita historiallisia kauniita rakennuksia aikoinaan, jotka on pois pyyhkäisty monikin 60-80 luvuilla ja tilalle rakennettu kaikenmoista modernia rumaa laatikkoa. Tuonkin takana on kulttuurimarxilainen tasapäistämisen tylsän ruma arkkitehtuurinen kädenjälki, nyt samainen aate jyrää Euroopan uniikkeja eri kulttuureja eri kansoineen kumoon matuilulla. Just siitä samasta osoitteesta tuo kaikki edellä mainittu hävitys.

      • Rahan.ahneita

        Annetaanko osaaville arkkitehdeille edes mahdollisuuksia suunnitella julkisia kohteita? Nykyisin vain rakennuttajat haluavat halvalla suunniteltua laatikkoa eri kokoisina laatikoiden päälle ja viereen. Hyvinkäällä löytyy hyvä esimerkki laatikkorumiluksesta ja sen on Hyvinkään silloiset päättäjät hyväksyneet. Pitäisi tuollaiset saada syytteeseen kaupunkikuvan pilaamisesta.


      • Helppo.purkaa
        Rahan.ahneita kirjoitti:

        Annetaanko osaaville arkkitehdeille edes mahdollisuuksia suunnitella julkisia kohteita? Nykyisin vain rakennuttajat haluavat halvalla suunniteltua laatikkoa eri kokoisina laatikoiden päälle ja viereen. Hyvinkäällä löytyy hyvä esimerkki laatikkorumiluksesta ja sen on Hyvinkään silloiset päättäjät hyväksyneet. Pitäisi tuollaiset saada syytteeseen kaupunkikuvan pilaamisesta.

        Siinä rakennuttajana toiminut pörssissä oleva rakennusyhtiö vähät välitti kohteen ulkonäöstä kaupunkikuvaan. Äkkiä vaan laatikkomuodossa valmiiksi ja sitten myytiin kansainväliselle sijoitusyhtiölle. Kaupungin asukkaiden mielipiteet ei heitä kiinnostanut.


    • Anonyymi

      Nyt tätä laatikkoarkkitehtuuria vastaan on noussut ns. kapina jossa vastustetaan nykyistä rumaa laatikkorakentamista. YLE kertoi ensimmäisenä asiasta. Koskahan Hyvinkäälle rakennetaan muutakin kuin rumia laatikoita?

      • Anonyymi

        Rumat laatikot olivat jo uutisissakin aiheena. Kansanliike laatikkoarkkitehtuuria vastaan vihdoin saanut julkisuutta. Mikä on viimeisin näyttävä rakennuskohde Hyvinkäällä joka ei ole laatikkomallia? Onko Sampotalo?


    • Anonyymi

      No nyt se on korjauksen alla. Huputettu koko laatikko. Mutta kyllä se olikin ruma.

    • Anonyymi

      Nykyään Hyvinkään rumin talo on se ruosteseinäinen Kipinä. On siinäkin ollut arkkitehdillä joku mielenhäiriö, vai aineissako lie ollut...

    • Anonyymi

      Kaupungintalo muistuttaa vankilaa. Sellainen se kyllä onkin. Tosin vanginvartijat ovat inhimillisempiä kuin sitten taas jotkut!

    • Anonyymi

      Hyvinkään rumin rakennus on kyllä ehdottomasti se mäkkärin takana oleva S-marketin pysäköintitalo.

    • Anonyymi

      Kauniit talot on purettu ja loputkin puretaan pian. Hyvinkää näyttää hirveältä. Kunpa päättäjät ajattelisivat edes turisteja, mutta eipä sellaisia Hyvinkäällä kyllä olekaan.

    • Anonyymi

      Tässä ketjussa puhutaan kerrostaloista ja julkisista rakennuksista mutta kyllä on omakotitaloissakin parannettava. Valtaväylän varrella sellainen röttelö, epäsiistit seinät maalit halkeileevat,piha kuin erään heimon leiri,..

    • Anonyymi

      Ketjun alussa mainittu vanha villatehtaan varastorötiskö, jota huumorimielessä kaupungintaloksi kutsutaan. Toiseksi voidaan mainita uudehkot laatikkoarkkitehtuurin aikaansaannokset joilla noin 15 vuotta on pilattu kaupungin rakennusjulkikuvaa. Taannoin etsittiin Suomen ruminta paikkakuntaa, mutta Hyvinkään sijoittumista "kisassa" en tiedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe