LAKTOOSITOLERANSSI - MUTAATIO VAI MEKANISMI?

1. Tiede tuntee ainakin kymmenen erilaista geenialleelia, joiden on uskottu aiheuttavan laktoositoleranssia. Mikä niistä on oikea? Vai onko mikään? Jotkut tutkimukset puhuvat myös ns. konvergentista evoluutiosta.

2. Jokainen on varmaan huomannut, että ihmisillä on eriasteista laktoosi-intoleranssia; toiset eivät siedä laktoosia lainkaan kun taas jotkut kykenevät jonkin verran sitä pilkkomaan tai peräti pilkkovat kaiken laktoosin. Ominaisuus ei siis ole mikään on-off -ominaisuus, mikä viittaa siihen, että taustalla on säätelymekanismi.

3. Laktoosin pilkkomiskykyyn osallistuu useita DNA-jaksoja, joista tärkeimmät ovat MCM6 ja LCT -geenit. MCM6-geeni toimii säätelygeeninä LCT-geenin tuottamalle laktaasille. Tarkemmin ilmaistuna solu tekee LCT-geenin tietorakenteesta pre-mRNA-jakson, jota se modifioi useilla mekanismeilla. LCT-jaksosta tunnetaan ainakin kolme erilaista silmukointivarianttia.

4. MCM6-geenin metylaatiotaso säätelee LCT-jakson aktiivisuutta käänteisesti; mitä enemmän MCM6-geeni metyloituu, sitä aktiivisemmin LCT-jakso tuottaa laktaasientsyymiä. (Yleensä geenin metyloiminen johtaa sen vaimentamiseen, siksi tässä tapauksessa mekanismi on käänteinen). Mekanismi on siis kuin analoginen voimakkuussäädin.

5. Ihmisessä on kaksi kopiota MCM6-geenistä, mutta vain toinen voi olla metyloitunut. Niinpä solu merkitsee oikean dna-jakson geneettisellä markkerilla käyttäen mekanismiin perustuvaa sekvenssimuutosta. Kyseessä on immuunipuolustusjärjestelmämme käyttämä AID mediated deamination -niminen mekanismi, jossa metyloitunut sytosiini vaihdetaan tymiiniksi. Sytosiinin alkuperäinen emäspari guaniini vaihtuu adeniiniksi seuraavassa solunjakautumisessa, jotta genominen kielioppi olisi kunnossa.

6. Harva on tullut pohtineeksi, miksi vastasyntyneet kykenevät pilkkomaan äidinmaidon laktoosia riippumatta siitä, mikä heidän geneettinen tausta on. Tämä johtuu äidinmaidossa olevista microRNA-molekyyleistä, jotka ovat lähtöisin maitorauhasista. Nämä miRNA:t säätelevät LCT-jaksosta rakennettua mRNA:ta ja ohittavat mahdolliset muut säätelytekijät.

Lisäksi tähän monimutkaiseen mekanismiin vaikuttavat myös hyödylliset suolistobakteerit. Mekanismi on uskomattoman hienosti suunniteltu ja todistaa jälleen Älykkään Suunnittelijan olleen asialla. Evolutionistien höpinät satunnaisista evoluutiota aiheuttavista mutaatioista on helppo kumota nykytieteen ja epigenetiikan valossa.

Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

6

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laktoosihuuhaasi on jo käsitelty tällä palstalla.

    • enoorobo

      Minua naurattaa se että sinä väität raamattua totuudeksi ja sinun täytyy puhua jostain laktoositoleranssista sen sijaan että puhuisit kuinka jumala loi kaiken.

      • Kreationismihan on luonteeltaan täsmälleen sitä, että hyökkäämällä vastapuoleksi katsotun teorioita kohtaan, yritetään viedä huomio pois siitä, että sillä puolustetulla uskonnolla ei ole mitään tarjottavanaan. Näin tekohengitetään tuota muutoin jo monttuun joutavaa uskontoa, että ajatellaan ihmisten muka toteavan, että "kyllä se Raamattu sittenkin on parempi selitys". Tietäähän jokainen, joka ei ole täysi taliaivo, että evoluution paikkansapitävyydestä tai paikkansapitämättömyydestä ei seuraa mitään sen suhteen, että pitääkö Raamattu paikkansa vai ei. Kuka tuota kreationistista sontaa sitten nielee? No vain jotkut valmiiksi uskovat, mutta ei kukaan muu.


    • Taivastippuukohta

      Minnekähän tämä Rot eksyy palstalta sen jälkeen kun geneettisiä mekanismeja oikeasti ymmärtävät ihmiset ovat osoittaneet hänen höpisevän kretionististen lähteiden innoittamana omiaan?

      • Parvensa luo se lepattaa. Kerskuu siellä kuinka hienosti hän kaatoi nappulat ja paskoi laudalle. Näin kreationistit pelaavat shakkia. Esim. moderoimissaan FB-ryhmissä hän voi ottaa esimerkiksi tämmöiset ketjut ja osoittaa pakolla kuuliaisena pidetylle yleisölleen, kuinka ateistit olisivat paniikissa ja sortuisivat vain henkilöhyökkäyksiin. Jos nimittäin yksikin siellä mainitsisi, että tällä palstallahan on nimenomaan debunkattu ROT:n Kohlilta matkimia sekä omia sekoiluja, niin se mainitsija ei kauaa olisi siinä ryhmässä. Luonnollisesti ROT ei paljoa vastaile täällä, koska täällä hän ei pärjää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      33
      3124
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      119
      2013
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      86
      1709
    4. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      125
      1672
    5. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      90
      1515
    6. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      98
      1512
    7. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      94
      1365
    8. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      384
      1263
    9. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1160
    10. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      80
      1139
    Aihe