LAKTOOSITOLERANSSI - MUTAATIO VAI MEKANISMI?

1. Tiede tuntee ainakin kymmenen erilaista geenialleelia, joiden on uskottu aiheuttavan laktoositoleranssia. Mikä niistä on oikea? Vai onko mikään? Jotkut tutkimukset puhuvat myös ns. konvergentista evoluutiosta.

2. Jokainen on varmaan huomannut, että ihmisillä on eriasteista laktoosi-intoleranssia; toiset eivät siedä laktoosia lainkaan kun taas jotkut kykenevät jonkin verran sitä pilkkomaan tai peräti pilkkovat kaiken laktoosin. Ominaisuus ei siis ole mikään on-off -ominaisuus, mikä viittaa siihen, että taustalla on säätelymekanismi.

3. Laktoosin pilkkomiskykyyn osallistuu useita DNA-jaksoja, joista tärkeimmät ovat MCM6 ja LCT -geenit. MCM6-geeni toimii säätelygeeninä LCT-geenin tuottamalle laktaasille. Tarkemmin ilmaistuna solu tekee LCT-geenin tietorakenteesta pre-mRNA-jakson, jota se modifioi useilla mekanismeilla. LCT-jaksosta tunnetaan ainakin kolme erilaista silmukointivarianttia.

4. MCM6-geenin metylaatiotaso säätelee LCT-jakson aktiivisuutta käänteisesti; mitä enemmän MCM6-geeni metyloituu, sitä aktiivisemmin LCT-jakso tuottaa laktaasientsyymiä. (Yleensä geenin metyloiminen johtaa sen vaimentamiseen, siksi tässä tapauksessa mekanismi on käänteinen). Mekanismi on siis kuin analoginen voimakkuussäädin.

5. Ihmisessä on kaksi kopiota MCM6-geenistä, mutta vain toinen voi olla metyloitunut. Niinpä solu merkitsee oikean dna-jakson geneettisellä markkerilla käyttäen mekanismiin perustuvaa sekvenssimuutosta. Kyseessä on immuunipuolustusjärjestelmämme käyttämä AID mediated deamination -niminen mekanismi, jossa metyloitunut sytosiini vaihdetaan tymiiniksi. Sytosiinin alkuperäinen emäspari guaniini vaihtuu adeniiniksi seuraavassa solunjakautumisessa, jotta genominen kielioppi olisi kunnossa.

6. Harva on tullut pohtineeksi, miksi vastasyntyneet kykenevät pilkkomaan äidinmaidon laktoosia riippumatta siitä, mikä heidän geneettinen tausta on. Tämä johtuu äidinmaidossa olevista microRNA-molekyyleistä, jotka ovat lähtöisin maitorauhasista. Nämä miRNA:t säätelevät LCT-jaksosta rakennettua mRNA:ta ja ohittavat mahdolliset muut säätelytekijät.

Lisäksi tähän monimutkaiseen mekanismiin vaikuttavat myös hyödylliset suolistobakteerit. Mekanismi on uskomattoman hienosti suunniteltu ja todistaa jälleen Älykkään Suunnittelijan olleen asialla. Evolutionistien höpinät satunnaisista evoluutiota aiheuttavista mutaatioista on helppo kumota nykytieteen ja epigenetiikan valossa.

Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

6

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laktoosihuuhaasi on jo käsitelty tällä palstalla.

    • enoorobo

      Minua naurattaa se että sinä väität raamattua totuudeksi ja sinun täytyy puhua jostain laktoositoleranssista sen sijaan että puhuisit kuinka jumala loi kaiken.

      • Kreationismihan on luonteeltaan täsmälleen sitä, että hyökkäämällä vastapuoleksi katsotun teorioita kohtaan, yritetään viedä huomio pois siitä, että sillä puolustetulla uskonnolla ei ole mitään tarjottavanaan. Näin tekohengitetään tuota muutoin jo monttuun joutavaa uskontoa, että ajatellaan ihmisten muka toteavan, että "kyllä se Raamattu sittenkin on parempi selitys". Tietäähän jokainen, joka ei ole täysi taliaivo, että evoluution paikkansapitävyydestä tai paikkansapitämättömyydestä ei seuraa mitään sen suhteen, että pitääkö Raamattu paikkansa vai ei. Kuka tuota kreationistista sontaa sitten nielee? No vain jotkut valmiiksi uskovat, mutta ei kukaan muu.


    • Taivastippuukohta

      Minnekähän tämä Rot eksyy palstalta sen jälkeen kun geneettisiä mekanismeja oikeasti ymmärtävät ihmiset ovat osoittaneet hänen höpisevän kretionististen lähteiden innoittamana omiaan?

      • Parvensa luo se lepattaa. Kerskuu siellä kuinka hienosti hän kaatoi nappulat ja paskoi laudalle. Näin kreationistit pelaavat shakkia. Esim. moderoimissaan FB-ryhmissä hän voi ottaa esimerkiksi tämmöiset ketjut ja osoittaa pakolla kuuliaisena pidetylle yleisölleen, kuinka ateistit olisivat paniikissa ja sortuisivat vain henkilöhyökkäyksiin. Jos nimittäin yksikin siellä mainitsisi, että tällä palstallahan on nimenomaan debunkattu ROT:n Kohlilta matkimia sekä omia sekoiluja, niin se mainitsija ei kauaa olisi siinä ryhmässä. Luonnollisesti ROT ei paljoa vastaile täällä, koska täällä hän ei pärjää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1693
    2. 44
      1013
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      63
      975
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      929
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      918
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      889
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      850
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      795
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      778
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe