Kolme alkukirkon oppia joita ateistit eivät tiedä:

KolmeYllättävääFaktaa

Ja tässä ovat ne opit joita ateistit eivät välttämättä tai ollenkaan tiedä tai ajattele tietävänsä heterogeenisestä alkukirkosta:

1. Alkukirkon linjauksen mukaisesti maata tuli pitää pyöreänä (sillä pyöreä on täydellinen muoto ja maailma on täydellinen) ja maata litteäksi väittävät saatettiin erottaa seurakunnasta.
》kannattaa siis miettiä kun ateistina seuraavan kerran yleistää kaikkia kristittyjä lättämaalaisiksi.

2. Koska Genesiksen luomiskertomukset on kirjoitettu runomuotoon, niin alkukirkko katsoi että niitä tuli lukea lyriikana ja vertauskuvallisisna. Luomiskertomuksia ei pidetty totena.
》Kannattaa siis miettiä kun ateistina seuraavan kerran yleistää kaikkia kristittyjä kreatonisteiksi.

3. Lasten kastamista, ristin palvontaa seurakunnissa ja viinin korostamista ehtoollisella pidettiin alkukirkossa harhaoppina.
》Kannattaa siis miettiä kun kristittynä seuraavan kerran syyttää ateisteja kerettiläisyydestä ja jumalattomuudesta.

18

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eksyttäjäksikin_nimetty

      Yleistykset ovat yleensä aina tuomittuja epäonnistumaan. Harvoinpa kohdejoukko on niin yhtenäinen, että väite kohdistettuna kaikkiin on totuudenmukainen.

      Mutta, mutta - moniko kristityksi itseään mainitseva jättää oppien myöhemmät lisäykset ja muutokset toteuttamatta omissa toimissaan?
      Luulenpa - siis todellakin oletan, en tiedä useimpien noudattavan seurakuntiensa vakiintuneita tapoja sen syvemmin pohtimatta alkuperäisyyden arvoa.

      Moni alkukirkon opeista on tainnut kokea myöhemmin jopa harhaopiksi leimaamisen.
      Uskoa on useasti 'uudistettu' vuosien varrella, luonnollisestikin uusien tulkintojen kanssa ristiriitaiset opit piti julistaa virheellisiksi...

      Valista toki meitä muillakin esimerkeillä. Kuten totesit tietämys historiallisista seikoista saattaa olla varsin ohutta ja ainakin useimmiten värittynyttä. Värittynyttä siksi, että ateistina on suuri kiusaus käyttää näitä 'uusia' tietoja uskovien toimien epäkohtien korostamiseen.

    • Faktasi olisivat vähän vaikuttavampia, jos olisit laittanut lähteet näkyviin.

    • a----a

      Kanattaisi miettiä väitteilleen lähteitä. Ja kannattaisi myös olla yleistelemättä noin rankasti. Ja ennen kaikkea kannattaisi hiukan miettiä mitä ja miten kirjoittelee.

    • k.o.rona

      1. Alkukirkosta en tiedä. Mutta alkuseurakunta, joka löytyy Apostolien teoista ja kirjeistä, uskoi luomiseen. Vain Raamattu on erehtymätön. Kaikki se mitä kirkkoisät ovat sanoneet, tulee tarkastella Raamatun ilmoituksen valossa, ei oman ymmärryksen.

      Paavali sanoi luomisesta mm.: "Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa" (Room. 1:20) ja: "Sillä hänessä (Jeesuksessa) luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa" (Kol. 1:16-17).

      Eli alkuseurakunta kiistatta uskoi luomiseen. "Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä" (Hebr. 1:3).

      2. Puhuessaan tulemuksestaan, Jeesus sanoi: "Minä sanon teille: sinä yönä on kaksi miestä yhdellä vuoteella; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Kaksi naista jauhaa yhdessä; toinen korjataan talteen, mutta toinen jätetään" (Luuk. 17:34-35). Tässä Jeesus osoitti sivumennen sen, että hänen tulemuksessaan toisaalla on yö ja toisaalla päivä, koska toiset ovat nukkumassa ja toiset pellolla samaan aikaan. Raamattu on totuuden Kirja, joka pitää aina paikkansa.

      3. Raamattu ei tosiaan puhu lapsikasteesta. Eikä aikuiskasteestakaan, vaan uskovien kasteesta. "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen" (Mark. 16:16). Katolinen kirkko on pahasti harhassa, joten sitä ei tule pitää esimerkkinä kristillisestä kirkosta missään mielessä. Sen kirkon hedelmäkin on mätää pedofiilioineen ja mammonanpalvontineen. Ikoninen palvominen ja paavin korostaminen on kauhistus Jumalalle. Eipä katolisen kirkon menneisyyskään hyvä ole. Myöskin mainitsemasi ristinpalvonta ja ehtoollisen käsitys heillä on harhaoppia.

      Jeesuksen ristintyö on tosin kaiken lähtökohta. Ainoastaan hänen ristillä vuodattama veri, voi sovittaa syntisen Jumalan kanssa. Myöskin ehtoollinen on oikein oikein käytettynä.

    • Kuinka moni "alkukirkon" tapa oli lainattu aiemmilta uskomuksilta ja kuinka moni tapa oli seurakunnan palvoman jumalolennon "antama"?
      Itse arvelen hatusta vetämällä, ettei alkukirkko mitään pyörää keksinyt uudestaan, vaan suurin osa jollei kaikki palvontamenoista ja uskomuksista oli lainaa muista, vanhemmista uskonnoista ja uskomuksista.

      • q.v

        Hyvin arvattu, sillä kristinuskon oppi ja legendat ovat suoria lainauksia/muokkauksia muilta.

        Aivan alkutarinan tähti taivaalla, kolme viisasta miestä, mirhamit ja muut lahjat. Ne kaikki ovat jo esiintyneet varhaisemmissa myyteissä. Miksi kaikillä Puolijumalilla on 12 opetuslasta kuten kuukausiakin on? Miksi ne kaikki Jumalat kuolevat, eikä ruumista löydy?

        Koko kristinuskon juoni on kuin b-luokan elokuvasta, jossa ei keksitä mitään omaperäistä.


      • KovaKovaaVastaan
        q.v kirjoitti:

        Hyvin arvattu, sillä kristinuskon oppi ja legendat ovat suoria lainauksia/muokkauksia muilta.

        Aivan alkutarinan tähti taivaalla, kolme viisasta miestä, mirhamit ja muut lahjat. Ne kaikki ovat jo esiintyneet varhaisemmissa myyteissä. Miksi kaikillä Puolijumalilla on 12 opetuslasta kuten kuukausiakin on? Miksi ne kaikki Jumalat kuolevat, eikä ruumista löydy?

        Koko kristinuskon juoni on kuin b-luokan elokuvasta, jossa ei keksitä mitään omaperäistä.

        "kaikillä Puolijumalilla on 12 opetuslasta"

        Atlas oli puolijumala, merenjumala Poseidonin ja ihmis-naisen poika, joka hallitsi veljiensä kanssa suurta saarta Herakleen pylväiden tuollapuolen. Kun tiedät kerran noin paljon, niin luetteleppa kaikki 12 Atlaksen opetuslasta...


    • kannattaamiettiä

      "Kannattaa siis miettiä kun ateistina seuraavan kerran yleistää kaikkia kristittyjä kreatonisteiksi."

      Jokainen kristitty joka uskoo Jumalan luoneen kaiken on kreationisti. Siitähän se nimi tulee, creation eli luominen. Se millä tavalla ja missä ajassa Jumala kaiken loi on täysin epäoleellista, jos kuitenkin uskotaan että Jumala loi kaiken. Ja koska kaikki kristityt tietääkseni uskovat että Jumala loi kaiken, niin kaikki kristityt tietenkin ovat kreationisteja.

      Nämä luomiseen uskovat kristityt ovat vain keskenään erimielisiä siitä, millä keinoin ja missä ajassa tuo luominen tapahtui, mutta yhtä kaikki se on aina kreationismia eli luomista. Teistiseen evoluutioon uskovat ja ID:n kannattajat ovat kreationisteja eli luomiseen uskovia siinä missä nuoren maan kreationistitkin, koska he kaikki uskovat että heidän Jumalansa on luonut kaiken.

      Vain sellainen ihminen, joka ei usko jumalan luoneen kaiken tavalla tai toisella, ei ole kreationisti.

    • vitutusko

      Jumala, jeesus ja joulupukki? Viimeisin uskottava.

    • DRHouse

      Minkä niistä aika monestakin alkukirkosta?

      • seainoaoikeaateisti

        No tietenkin se ainoa oikea.

        Perustelut? Ei Totuus tarvitse perusteluja (uskovan vakiovastaus kysymyksiin).


      • OpetteleSuomenKieltä

        Alkukirkkoja ei ole kuin yksi, mutta sisältä se oli heterogeeninen eli epäyhtenäinen. Ei ole koskaan ollut useaa alkukirkkoa. Ihmisen kyllä täytyy olla aika tollo jos ei tiedä mitä heterogeeninen ryhmä tarkoittaa. Heterogeenisen ryhmän vastakohta on monogeeninen, jollaista DRHouse vaatimalla vaatii ja tahtomalla tahtoo epäyhtenäiseltä alkukirkolta.


      • DRHouse
        OpetteleSuomenKieltä kirjoitti:

        Alkukirkkoja ei ole kuin yksi, mutta sisältä se oli heterogeeninen eli epäyhtenäinen. Ei ole koskaan ollut useaa alkukirkkoa. Ihmisen kyllä täytyy olla aika tollo jos ei tiedä mitä heterogeeninen ryhmä tarkoittaa. Heterogeenisen ryhmän vastakohta on monogeeninen, jollaista DRHouse vaatimalla vaatii ja tahtomalla tahtoo epäyhtenäiseltä alkukirkolta.

        Niitä lahkoja jotka kutsuivat itseään alkukirkoksi oli monia. Kristinuskon alukutaipaleella oli satoja erilaisia kultteja joista jokainen väitti olevansa se oikea ja muut vääriä. Mitään yhtenäistä yhtä alkukirkkoa ei koskaan ollutkaan. Ihan Euroopan historian peruskurssin juttuja.


    • kummallistakyllä

      Kolme asiaa Teräsmiehestä joita uskovat eivä tiedä:

      1. Teräsmiehellä ei ole ollenkaan karvankasvua. Hänen hiuksensa ja partakarvansa eivät koskaan kasva pituutta, koska niitä ei pystyisi millään leikkaamaan.

      2. Teräsmiehestä ei tule ulos teräspissaa eikä teräskakkaa, vaan ihan tavallisia ulosteita. Tässä tapahtuu siis eräänlainen käänteinen transsubstantiaatio ehtoolliseen verrattuna.

      3. Teräsmies teeskentelee näön vuoksi pitävänsä naisista, mutta on oikeasti homo. Hän on ihastunut Batmaniin, joka taas ei osaa päättää Teräsmiehen ja ihmepoika Robinin välillä.

      • q.v

        Ja Hämähäkkimies heittää seitit.


    • Viisas_1_1-3

      Rakastakaa vanhurskautta, maailman hallitsijat, ajatelkaa Herraa puhtain sydämin, vilpittömin mielin etsikää häntä. Ne, jotka eivät häntä koettele, voivat hänet löytää,
      hän ilmaisee itsensä niille, jotka eivät häntä epäile. Väärä järkeily erottaa Jumalasta,
      hänen mahtinsa paljastaa mielettömät,
      jotka tahtovat panna sen kokeeseen.

    • Uskovvaan

      "1. Alkukirkon linjauksen mukaisesti maata tuli pitää pyöreänä (sillä pyöreä on täydellinen muoto ja maailma on täydellinen) ja maata litteäksi väittävät saatettiin erottaa seurakunnasta.
      》kannattaa siis miettiä kun ateistina seuraavan kerran yleistää kaikkia kristittyjä lättämaalaisiksi."

      Maa"pallo" on oikeesti littana plätty, jonka reunat ovat petollisesti pyöristyneet, jotta ne jotka eivät ole kuuliaisia jumalan käskylle, älä mene maailman ääriin, putoaisivat nopeasti jyrkkenevältä reunalta helvettiin.

    • "1. Alkukirkon linjauksen mukaisesti maata tuli pitää pyöreänä (sillä pyöreä on täydellinen muoto ja maailma on täydellinen) ja maata litteäksi väittävät saatettiin erottaa seurakunnasta.
      》kannattaa siis miettiä kun ateistina seuraavan kerran yleistää kaikkia kristittyjä lättämaalaisiksi."


      Eli syrjintää harrastettiin ihan alkuajoista asti.



      "2. Koska Genesiksen luomiskertomukset on kirjoitettu runomuotoon, niin alkukirkko katsoi että niitä tuli lukea lyriikana ja vertauskuvallisisna. Luomiskertomuksia ei pidetty totena.
      》Kannattaa siis miettiä kun ateistina seuraavan kerran yleistää kaikkia kristittyjä kreatonisteiksi."


      Eli Raamattu oli myös sen suhteen vääräsää kaiken muun taikauskoisen oogaboogan lisäksi?


      "3. Lasten kastamista, ristin palvontaa seurakunnissa ja viinin korostamista ehtoollisella pidettiin alkukirkossa harhaoppina.
      》Kannattaa siis miettiä kun kristittynä seuraavan kerran syyttää ateisteja kerettiläisyydestä ja jumalattomuudesta."


      Pidettinhän Juutalaisuuttakin harhaoppina, harmi vain kristinuskolle, että suurin osa opeista tulee Juutalaisilta, joita myös Jeesus noudatti ja kehoitti omia opetuslapsiaan seuraamaan itseään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe