Islamin oppien rooli radikalisoitumisessa

IToldYouSo

http://m.focus.de/politik/ausland/studie-islamische-lehre-spielt-bei-radikalisierung-groessere-rolle-als-bisher-angenommen_id_7429601.html

Nyt se on sitten ihan virallisesti tutkittu. Wienin yliopistossa tehty tutkimus paljastaa, että islamin opeilla on arveltua suurempi rooli radikalisoitumisessa. Wienin yliopistossa islamin teologiaa tutkiva Ednan Aslan julkaisi tiistaina 310-sivuisen tutkimuksen, joka kumoaa uskomuksen, että radikaalit muslimit eivät tuntisi uskontoaan. Turhautuminen ja syrjäytyminen eivät niinkään saa muslimeja radikalisoitumaan. Tutkimus perustuu 29 rikoksista tuomitun muslimin haastatteluihin Itävallassa. Monet haastatelluista olivat lähtöisin muslimiperheistä, joten islamin perusteet olivat heille tuttuja jo ennen radikalisoitumista.

Aslan toteaa, että teologisten kysymysten intensiivinen pohdiskelu muodosti käännekohdan monien haastateltujen elämässä. Radikalisoituneet ympäristöt ja auktoriteetit, kuten tietyt moskeijat ja imaamit auttavat levittämään jihadistisia ajatuksia ja tukevat radikalisoitumisprosessia. Tutkimuksessa todetaan, että korkeamman opillisen tietämyksen omaavat henkilöt toimivat auktoriteetteina, joilla on keskeinen rooli (jihadistisen) ideologian leviämisessä, ja että radikalisoituneet ryhmät ja yksilöt näkevät itsensä ainoina oikeina muslimeina. Puolitoista vuotta kestänyt tutkimus suoritettiin Itävallan ulkoministeriön tuella.

9

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Henkilökohtaisesti en välttämättä usko oppien aiheuttavan radikalisoitumista, vaan ennemmin käytännön kokemusten. Opit tulevat vain tueksi sille minkä on käytännössä kokenut. Länsimaat kuvittelevat esim. elävänsä täydessä vapaudessa, mutta itse koen ainakin olevani monen seikan orjuuttama. Ja joudun tekemään kompromisseja ja sopeutumaan yhteiskunnan arvoihin ja normeihin tavalla, joka on huono. Eli sanalla sanoen olemme yhä orjia.

      Mikäli olen oikein käsittänyt lukemani tekstikatkelmat niin, vaikka Mahdin vihollinen Sufy Ani on ehkä huonoin islamin uskoisista niin noiden tekstien perusteella voidaan päätellä, että juuri hänestä pursusi ulos se, että tuli "vapaaksi" kaikki julkaisut: MP3, Youtube, Facebook, Google books, Internet Archive yms. Juuri hän sai aikaan sen, että pyhiä kirjoituksia yms. levitetään vapaasti netissä.

      Eläisimme tänä päivänäkin melkoisessa orjuudessa ilman islamin yrityksiä vapautua kaikesta orjuudesta, vaikka miekan tai laittomuuden keinoin. Kun näkee käytännön olevan eri kuin mitä teoria ja kauniit korupuheet kertovat niin tapahtuu radikalisoitumista.

      On toki totta, että Mooseksen laki hirmuuttaa, mutta Koraani kertoo, että Mooseksen lain lukijat ja noudattajat saavat JOHDATUKSEN samoin kuin Koraanin lukijat ja noudattajat. Tuo johdatus estää radikalisoitumisen käytännön ja antaa järkeä päähän.

      Itse olen kokenut, että sosialistit ja kommunistit ovat radikaaleja enemmän kuin muut. Heillä ei ehkä ole estoja ja pysäyttäviä JOHDATUKSIA niin kuin Mooseksen lain ja Koraanin lukijoilla.
      Nää on taas vain mun mielipiteitä, mutta en vain usko, että teoria tai oppi johtaa radikalisoitumiseen pelkästään, vaan tarvitaan käytännön kokemuksia ennemmin.

      • Siinäjohdatusta

        Voisi kyllä radikalisoitua ja jättää tuommoiset hölynpölyt omaan arvoonsa. Vapaudesta puheenollen eihän sitä voi olla täydellisenä, kun olemme laumaeläimiä emmekä selviä yksin, mutta selvää on että länsi on islamia vapaampi. Jos siinä itse luodussa länsi- atmosfäärissä ei viihdy, sitä voi muuttaa. Mutta voikos islamia muuttaa, ei voi, vaikka koko uskonto on yhden hourehtima sepite ja aika uusi sitäpaitsi, eikä pärjää muuten kuin pakottamalla. Verrattuna muihin suuriin vanhoihin uskontoihin. Jotka vanhat uskonnot korostavat yksilön vapautta päättää päänsä sisällöstä. Niitä tutkaileekin sitten mielellään.


      • KorutonTotuus

        "Kun näkee käytännön olevan eri kuin mitä teoria ja kauniit korupuheet kertovat niin tapahtuu radikalisoitumista. "
        Ja sitten nähdään tämä silmitön väkivalta parempana vaihtoehtona??????


    • Niin 1800 toi tosiaan Ranskan vallankumous : Vapauden, Veljeyden ja Tasa-arvon länteen. Kun taas samoihin aikoihin islam valitsi fundamentalistisen wahabbilaisuuden ja mielestäni hylkäsi 1800 ja 1900 lukujen suuret Mujaddid uudistajat ja jopa kirosi heitä. Islam on luultavasti 200 vuotta jäänyt kehityksestä jälkeen, mutta kykenee epäilemättä nopeasti tahtoessaan kirimään lännen etumatkan kiinni. Mutta tahtooko se? Tuskinpa vain.

      Lännen vapaus on Profeetta Danielin kirjan mukaan (UMK1995) muuntumassa jopa yli tuhat vuotta kestäväksi ANARKIAKSI.

      On hienoa, että lännessä on vapaus harjoittaa uskoaan kuinka tahtoo. Niin ei esimerkiksi Ilmestyksen 13. luvussa mainittu pedon nouseminen valtaan todennäköisesti lännessä onnistu. Se, että kaupassa käymiseen vaadittaisiin pedon merkki on syvästi kaiken vapauden vastaista.
      Paljon muutakin lännessä on hienoa ja ainutlaatuista syntynyt vapauden tuudittamana. Älköön vapaus koskaan kadotko lännestä, vaan pysyköön alati ykkösjuttuna! Tuo vapaus on juuri yksi tekijä minkä vuoksi islamin on ollut helppo länsimaihin kotiutua. Toivotaan, että lännessä islam omaksuisi vapautta kunnioittavan muodon ja sopeutuisi: ELÄ JA ANNA MUIDENKIN ELÄÄ periaatteen noudattajaksi.

      Vapaus on suuri juttu, josta ei kannata kaiketi koskaan luopua? Jos islam pyrkii tuhoamaan vapauden on ilmeistä, että minun pitää nousta puolustamaan vapautta ja koraani suo siihen loistavia tilaisuuksia. Sanoohan se mm. että : USKONNOSSA EI OLE MITÄÄN PAKKOA.

      • Paitsi uskosta luopuneen on luovuttava päästään.


    • PerikatoaVastaan

      Toivottavasti EU-maiden jotajat uudelleenarvioivat terrorismipolitiikkansa.

      Pakolaisongelmien hoidossa on lapsi (EU:n sisäinen turvallisuus) mennyt pesuveden (pakolaisongelman) mukana. EU:n annoille veden varassa tunkevat pakolaismassat ovat sinansä suuri inhimillinen probleema, ja tämä on EU:ssa aika mallikaasti hoidettu ainakin lyhyellä tähtäimellä - lukuunottamatta hylkyjen palautusta.

      Suurempi ja vaaralllisempi ongelma on, että kansainvälisessä toiminnassa tarvittava poliittinen korrektius on mennyt tosiasioiden kieltämisen tasolle. Pääministerimme on Turun sarjamurhan jäälkeen toistuvasti julistanut, että suuret uskonnnot tuomitsevat väkivallan.

      Islam ei tuomitse väkivaltaa ja on nopeimmin länsimaissa leviävä suuri uskonto.

      Kertaukseksi sitaatti ISLAMIN YHTEYS TERRORISMIIN/ Ketä pidän ensisijjaisesti syyllisenä Turun (Barcelonan, Pariisin jne) terroritekoihin (Suomi-24 ISLAMIN YHTEYS TERRORISMIIN 2017-0824):

      1. Muhammedia : Väänsi ja sekoitti Vanhan ja Uuden Testamentin sisältöä Koraaniksi, alussa heimosotien, sitten maailmanvalloituksen ohjeksi ja innoitukseksi.

      2. Koraania: Asettaa sisäisen (sharia) ja ulkoisen (jihad) sortovallan.

      3. Koraanin selityksiä: Peittelevät Koraanin kohtia, jotka tietyissä kehyksissä (vähemmistötilanteessa) eivät toimi.

      4. Imaameja: Maanalaisia jihadisteja, radikaisoivat epävakaita ihmisiä.

      Useimmat 3. milleniumin terroritekojen tekijöistä ovat olleet henkilöitä, joilla on aikaisempia terroriyhteyksiä tai -tekoja ja joista joku taho on varoittanut etukäteen turvallisuusviranomaisia. Tämä on yhteistä 9-11 -tapaukselle, jossa varoittajana oli Clintonin halllitus ja laminlyöjänä Cheyne-Bush-Wolfowiz - klikki.

      Niiden, jotka eivät pidä elämää ja yhteiskuntaa vain bisneksenä, kannattaa tutkia tarkoin esivaltamsa motiivit - ennen "kunnioitusta".

    • Juhad_Akbar

      Toisaalta: "Teksti on kirjoitettu 3.4.2016 - lähde kirja Puhetta ihmiselle osa 1"

      "Me emme tahtoneet ottaa ketään vangiksi ja siitä syystä tapoimme heidät kaikki. Osa niistä lapsista oli niin nuoria, että heitä ei voinut ottaa vaimoiksi eikä heistä saatava hinta olisi ollut riittävän iso kun ajattelee kuinka paljon heistä olisi ollut vaivaa.
      Äidit yrittivät myydä itseään ja sillä tavalla pelastaa lapsiaan. Ei meillä ollut mitään syytä pelastaa lapsia eikä niitä äitejäkään. Meillä on ihan riittävän paljon naisia ja nuoria tyttöjä omaan käyttöön. Ei me tarvita niitä lisää.
      Silloin kun ampuminen alkoi, joku alkoi huutaa Jumalaa avukseen. Me sanoimme niille, että teidän Jumala ei teitä kuuntele - huutakaa kovempaa. Joku meistä keksi, että katsotaan kuinka kovaa voi kristitty nainen huutaa. En tiennyt mitä hän tahtoi niille naisille tehdä.
      Naiset ripustettiin roikkumaan orteen ja heidän vaatteensa riisuttiin. Löimme niitä kepeillä ja joku työnsi kepin niiden peräaukkoon. Naiset huusivat ja meidän mielestä se oli hauskaa. Me nauroimme ja jatkoimme sitä leikkiä siihen saakka kunnes niiltä meni taju. Leikkelimme naisten rinnat ja avasimme niiden vatsat ihan vain uteliaina siitä miltä ihminen näyttää auki leikattuna. Yhdellä naisella oli kohdussaan vielä elävä lapsi. Lapsen me tapoimme sen jälkeen kun olimme leikanneet kohdun auki. Säikähdimme kun nainen oli vielä hengissä.
      En tiedä miksi me niin teimme, vaikka emme erityisesti heitä vihanneet. Nyt kun ajattelen asiaa, en ehkä tekisi niin – tai en tiedä. Olen jollakin tavalla välinpitämätön siitä mitä ihmiset kokevat eikä minua ihmisen tappaminen millään tavalla vaivaa.
      Saavuin Suomeen vasta muutama päivä sitten. En ymmärrä miten elämä täällä voi olla niin hiljaista. Alan jo nyt ahdistua ja kaipaan toimintaa. Kun olin yksin huoneessa, aloin kuulla korvissani niitä ääniä, jotka puhuivat minulle teoista joita ei saa tehdä. En välitä niistä sillä on paljon parempi tehdä asioita niin, että niistä nauttii.
      Ihmiset eivät ole kiinnostuneita siitä mitä teen ja voin tehdä vapaasi aivan mitä haluan. Olen tottunut saamaan vuoteeseeni naisen aina kun tahdon. Sotatila oli siksi niin hyvä asia. Täällä joudun houkuttelemaan naisia ja tyttöjä tai niin pitempään olleet sanovat. En usko, että niin tarvitsee tehdä. Länsimaiset naiset eivät ole niin arvokkaita, että minun pitäisi heille antaa lahjoja tai maksaa heidän aterioitaan.
      Toivon, että tämä maa pian muutetaan meidän maaksi niin kuin meille kerrottiin. Osaan kyllä toimia kun ensin asetun tänne asumaan ja opin tuntemaan paikkoja. Jos tällaista elämää on elettävä useita vuosia, minun täytyy miettiä uudestaan tahdonko elää täällä lopun elämäni ajan. Me olemme nyt sodassa näitä ihmisiä vastaan ja he eivät itse sitä ymmärrä. En silti tunne sääliä tai myötätuntoa heitä kohtaan. Kaikki mitä heillä on, he ovat varastaneet ne oikeaoppisilta. Meidän oikeutemme on tulla ja ottaa takaisin se minkä he ovat meiltä vieneet.
      Allah on suuri ja meidän johtajamme on Allahin erityisessä suojeluksessa. Näkyjen näkijä ja Jumalan mies. Tiedämme hänen olevan ovelampi kuin skorpioni ja pistävän myrkkynsä niin, että edes uhri ei huomaa ennen kuin on liian myöhäistä paeta. Odotan päivää jolloin voin ottaa vastaan saamani tehtävään tarvittavat välineet ja aineet.”

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe