Diabetesliiton ja hpv:n ohjeet

Ovatko Diabetesliiton ohjeet parempia kuin hpv:n?
Ilmianna
Jaa

44 Vastausta



Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Minä kyllä suosita diabetesliiton ohjeita joten kumpikaan ei ole parempi.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Ylläpidossa istuva hpv ei pidä satuilunsa kaatavista vastauksista.
Ilmianna
Jaa
Molemmat ohjeet johtavat lisääntyvään lääkintään ja sairautesi pahenemiseen.
Ilmianna
Jaa
Ihmettelen suuresti, miksi diabetestä sairastava ei kokeille vähähiilihydraattista ja runsasrasvaista ruokavaliota. Vai pelkääkö dibetikko lääkärinsä säestyksellä kuolevansa.
Nykyiset ohjeet vain pahentaa sairautta eikä kohenna terveyttä.
Sanotaan VHH:n ruokavalion olevan rajoittavaa, mutta niin on myös diebetikoille osoitetut neuvot. Ei rasvaa vaan ainostaan lisää sokeripitoisia ruokia. Jotkut vielä uskoo näiden ohjeiden auttavan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
8 VASTAUSTA:
Ei pitäisi provosoitua teidän rasvaajien huuhaasta, vaan ei voi mitään. Kerroppa VHH:lainen missä neuvoissa kehoitetaan lisäämään sokeripitoisia ruokia, ei rasvoja? Vähän voisi pysyä totuudessa, eikä heitellä mitä vaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Karppaus ei juurikaan auta kakkostyyppiin. Laihtuminen ja liikunnan lisääminen auttaa.

Karppausbuumin aikana ehkä 50 000 kakkostyypin diabeetikkoa kokeili karppausta. Paranemisepidemiaa ei tullut. Arne Alstrup teki metatutkimuksen karppauksen vaikutuksesta kakkostyypin diabetekseen ja käsitellyssä 6 tutkimuksessa karppaajien pitkä sokeri oli 0.34 prosenttiyksikköä pienempi ensimmäisenä vuonna mutta ei enää sen jälkeen.

Helluntailaiset uskovat että kun uskoo Jumalaan riittävästi niin kaikki sairaudet paranevat. Pitäisikö kakkosten liittyä Helluntaiseurakuntaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tietoa.löytyy kirjoitti:
Ei pitäisi provosoitua teidän rasvaajien huuhaasta, vaan ei voi mitään. Kerroppa VHH:lainen missä neuvoissa kehoitetaan lisäämään sokeripitoisia ruokia, ei rasvoja? Vähän voisi pysyä totuudessa, eikä heitellä mitä vaan.
Käsittääkseni yhtälö on hyvin yksinkertainen, Ensinnä kysymys on energian saannista, Joko otat energian eläinperäisestä rasvasta tai hiilihydraateista. Hiilihydraatit sisältää sokeria, joka nostaa veren sokeria. eikö totta? Lisäksi diabetes pahenee koko ajan vaikka sitä lääkitäänkin.
Ei menetä mitään vaikka kokeilsikin., mutta jatkamalla entiseen tyyliin menettää terveytensä lopullisesti. Liitteenä kertomus omakohtaisesta kokemuksesta.

https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-skxL-SuxEZwKoUYox
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Todennäköisesti jokainen diabeetikko kokeilee vähähiilihydraattista dieettiä, koska hoitava lääkärikin suosittelee hiilihydraattien vähentämistä. Mutta miksi pitäisi syödä runsaasti rasvaa!? Ei maistu ainakaan minulle. Normaalisti rasvaa, sen mitä kukin ruokalaji vaatii ja sekin terveellistä kasvipohjaistarasvaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Käsittääkseni yhtälö on hyvin yksinkertainen, Ensinnä kysymys on energian saannista, Joko otat energian eläinperäisestä rasvasta tai hiilihydraateista. Hiilihydraatit sisältää sokeria, joka nostaa veren sokeria. eikö totta? Lisäksi diabetes pahenee koko ajan vaikka sitä lääkitäänkin.
Ei menetä mitään vaikka kokeilsikin., mutta jatkamalla entiseen tyyliin menettää terveytensä lopullisesti. Liitteenä kertomus omakohtaisesta kokemuksesta.

https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-skxL-SuxEZwKoUYox
Edellinen linkki ei toiminut. Toivottavasti tämä toimii
https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=AC4F8DDB67BD5087!2450&ithint=file,docx&app=Word&authkey=!AP5K7ERnAqhRijE
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Käsittääkseni yhtälö on hyvin yksinkertainen, Ensinnä kysymys on energian saannista, Joko otat energian eläinperäisestä rasvasta tai hiilihydraateista. Hiilihydraatit sisältää sokeria, joka nostaa veren sokeria. eikö totta? Lisäksi diabetes pahenee koko ajan vaikka sitä lääkitäänkin.
Ei menetä mitään vaikka kokeilsikin., mutta jatkamalla entiseen tyyliin menettää terveytensä lopullisesti. Liitteenä kertomus omakohtaisesta kokemuksesta.

https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-skxL-SuxEZwKoUYox
Tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistenssiä ja insuliiniresistenssi lisää glukoneogeneesiä. Lisäksi ihmiset jotka kuluttavat paljon tyydyttynyttä rasvaa ovat keskimääräistä lihavampia ja sairastuvat todennäköisimmin diabetekseen. Myös punaisen lihan runsas kulutus lisää kakkostyypin diabeteksen riskiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Tyydyttynyt rasva lisää insuliiniresistenssiä ja insuliiniresistenssi lisää glukoneogeneesiä. Lisäksi ihmiset jotka kuluttavat paljon tyydyttynyttä rasvaa ovat keskimääräistä lihavampia ja sairastuvat todennäköisimmin diabetekseen. Myös punaisen lihan runsas kulutus lisää kakkostyypin diabeteksen riskiä.
Sun jutut on kaikki täyttä satua! Onko mitään tekemätöntäkään linkkiä nakata.

Tässä on kesän aikana käytetty reippaasti elukkarasvoja ja olen jättänyt hoitsun neuvot käyttää Beceliä vaikka sekin on kovaa.
Insuliini resistentti on varmaan hoitopuolella täysin tutkimaton alue.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eimuuta kirjoitti:
Sun jutut on kaikki täyttä satua! Onko mitään tekemätöntäkään linkkiä nakata.

Tässä on kesän aikana käytetty reippaasti elukkarasvoja ja olen jättänyt hoitsun neuvot käyttää Beceliä vaikka sekin on kovaa.
Insuliini resistentti on varmaan hoitopuolella täysin tutkimaton alue.
Tässä ihan suomeksi:
http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/insuliiniresistenssi-insuliini-ja-tyypin-2-diabetes/

Ja lainaus:
'Diabeteksen ehkäisytutkimukset osoittavat, että insuliiniresistenssiä vähentää runsas kuidun saanti ja tyydyttyneiden rasvojen välttäminen. Samanlainen ruokavalio on hyödyllinen myös silloin, kun tyypin 2 diabetes on jo puhjennut.'

Liikunta ja laihduttaminen ovat toki tehokkaita myös mutta ravitsemuksen kannalta diabeetikon kannattaa välttää kovaa rasvaa.

Becelissä on tyydyttynyttä rasvaa 12 g per 100 g, voissa 53 g per 100 g. Melkoinen ero. Itse käytän leivän päällä kevytmajoneesia, 3 g tyydyttynyttä rasvaa per 100 g ja ruuanlaittoon rypsiöljyä. Siinä on tyydyttynyttä rasvaa 6 g per 100 g. Voissa ei sitten ole ihmisen tarvitsemia välttämättömiä rasvahappoja kuten noissa kolmessa muussa on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tietämättömät eivät ymmärrä omaa parstaa. Uskovat lääketehtaiden tutkimuksiin.
https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-skxL-SuxEZwKoUYox
Ilmianna
Jaa
Täällä on estetty tiettyt linkit.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nuo eivät ole niitä estettyjä linkkejä vaan täällä pyörivä softa ei osaa tehdä hyperlinkkejä oikein kaikissa tapauksissa. Esimerkiksi ! katkaisee linkin. Estetyistä linkeistä otetaan osa pois joten niitä ei voi edes kopioida selaimen osoiteriville.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Eikös Veijo kuitenkin yleensä tiedä nämä asiat parhaiten?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Ei tiedä vaan höpöttää vahvasti väritettyä tauhkaa. Väittää esimerkiksi että perunassa on 83% sokeria kun siinä on itse asiassa 13% tärkkelystä. Perunan energiasta tulee toki 83% hiilihydraatista mutta kun syöt 200 g perunaa niin saat siis 26 g tärkkelystä.

Veijon vastaukset kannattaa aina tarkistaa luotettavasta lähteestä. Taannoin väitti että Dr. Ludwig suosittaa LCHF-dieettiä diabeteksen hoitoon. Dr. Ludwigin kanta on hiukan erilainen kun suosittaa ihmisille hyviä hiilihydraatteja, hyviä rasvoja jne. eikä suinkaan laardia ja voita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tässä sitten Dr. Ludwigin artikkeli asiasta:
https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2015/12/16/dr-david-ludwig-clears-up-carbohydrate-confusion/

Artikkelin diabetesosuuden kiteyttää aika hyvin nämä lauseet:
'Replacing added sugars and refined starchy foods with unprocessed carbohydrate, healthful fats and proteins may provide many of the benefits of a very low carbohydrate diet, without having to eliminate an entire class of nutritious (and delicious) foods.'

Eli siis kokojyvää ja kasviöljyjä diabeetikoillekin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Ei tiedä vaan höpöttää vahvasti väritettyä tauhkaa. Väittää esimerkiksi että perunassa on 83% sokeria kun siinä on itse asiassa 13% tärkkelystä. Perunan energiasta tulee toki 83% hiilihydraatista mutta kun syöt 200 g perunaa niin saat siis 26 g tärkkelystä.

Veijon vastaukset kannattaa aina tarkistaa luotettavasta lähteestä. Taannoin väitti että Dr. Ludwig suosittaa LCHF-dieettiä diabeteksen hoitoon. Dr. Ludwigin kanta on hiukan erilainen kun suosittaa ihmisille hyviä hiilihydraatteja, hyviä rasvoja jne. eikä suinkaan laardia ja voita.
Nyt Veijoo alkaa itkettään. Miksi te vähättelette mua? Minä olen oikeassa. Olen olen, uskokaa nyt räkänokat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei Veijo tiedä muuta kuin sen mistä voi kopioida blogiinsa itsensä mieleisiä tekstejä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Ei tiedä vaan höpöttää vahvasti väritettyä tauhkaa. Väittää esimerkiksi että perunassa on 83% sokeria kun siinä on itse asiassa 13% tärkkelystä. Perunan energiasta tulee toki 83% hiilihydraatista mutta kun syöt 200 g perunaa niin saat siis 26 g tärkkelystä.

Veijon vastaukset kannattaa aina tarkistaa luotettavasta lähteestä. Taannoin väitti että Dr. Ludwig suosittaa LCHF-dieettiä diabeteksen hoitoon. Dr. Ludwigin kanta on hiukan erilainen kun suosittaa ihmisille hyviä hiilihydraatteja, hyviä rasvoja jne. eikä suinkaan laardia ja voita.
Peruna, uusi, keitetty, suolaton
326 kJ (78 kcal) / Annoskoko 100 g

Energiansaanti
0 @ ` � 0 %
rasva 2 %
proteiini 9 %
hiilihydraatti imeytyvä 84 %
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
puvuntakki kirjoitti:
Peruna, uusi, keitetty, suolaton
326 kJ (78 kcal) / Annoskoko 100 g

Energiansaanti
0 @ ` � 0 %
rasva 2 %
proteiini 9 %
hiilihydraatti imeytyvä 84 %
Kun syöt 200 g perunaa saat 26 g hiilihydraattia. Energiajakaumalla ei ole merkitystä.

Kuinka paljon energiaa tulee hiilihydraatista jos syöt 200 g perunaa (84E% hiilihydraatista) ja 10 g voita (100E% rasvaa)?

Entä jos juot vettä ja syöt keitinperunaa? Tuleeko hiilihydraattia lisää koska hiilihydraatista tulee edelleen 84E%?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
hpv

Sinulle on turha selittää mitään.

Muille asiasta kiinnostuneille. hpv väittää että LCHF ei toimi. Mitä kertoo todellinen asiantuntija:

LCHF toimii todistetusti:

Annika Dahlqvist oli koko aikuisen ikänsä taistellut ylipainonsa kanssa vähärasvaisilla ruokavalioilla ja tuloksena oli aina jojoilu. -90 luvulla hän sairastui fibromyalgiaan , niveltulehdukseen, suolistokatariin (IBS) ja väsymyksestä jotuvaan masennukseen. Muutos tuli kun hän 2004 kuuli tyttäreltään joka oli lukemassa lääkäriksi testistä jonka opiskelijat olivat tehneet VHH-ruokavaliolla ja sen tuloksista. Hän rupesi testaaman itseensä ja tuloksena oli se mikä sai hänet lähtemään tielle mikä on tänä päivänä ollut hyödyksi monille. Paino putosi normaalitasolle, kaikki vaivat parantuivat ja ainoaksi syyksi hän näki VHH-ruokavalion. Hän sai yhteyden Ulf Ravnskoviin (http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm) joka oli kirjoittanut kirjan ”Rasva ja kolestroli on terveellistä”, kirjan josta Annika oppi että ei ole olemassa mitään tieteellistä todistetta tyydytetyn rasvan vaarallisuudelle. Hän alkoi suositella diabetes- ja ylipainoisille potilailleen VHH ruokavaliota jota hän kutsui LCHF (Low Carb High Fat) nimellä. Kaikki jotka uskalsivat ja noudattivat ruokavaliota paranivat huomattavasti.Koska LCHF ruokavalio ei ollut Ruotsin Elintarvikelaitoksen suositusten mukainen lopetti Annika työpaikassaan 2006 ja jatkoi free lance pohjalta akuutin hoidon puolella. 2009 hänet kiellettiin jatkamasta työtään kotikunnassaan sikainfluenssa rokotuksista antamiensa negatiivisten lausuntojen takia. Oman bloginsa (linkki sivulla) hän aloitti jo 2005 ja se on yhä yksi Ruotsin luetuimmista terveysblogeista.2005 teki 2 Diabetesliiton dietistiä ilmoituksen Sosiaalihallitukselle Annikan ravintoneuvoista diabeetikoille. Juttu ei ollutkaan helppo selvitettänä ja asiaa selvittämään kytkettiin diabetesprofessori Christian Berne Upsalasta.

2008 tuli päätös joka oli ainutlaatuinen maailmassa:

Professori Christian Berne, lausunto:

http://www.kostdoktorn.se/wp-content/2008/01/berneyttrande1.pdf

”LCHF on tieteeseen ja käytännön kokemukseen perustuva hoitomuoto D2:ssa ja painonhallinnassa”

Vahvaa käytännön kokemusta:

http://www.kostdoktorn.se/kategori/diabetes/diabetiker-berattar

Minä perustelen-hpv ei perustele satujaan

Kopioi pian sillä ylläpidossa istuu jojoileva aivovammainen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Joopa joo, onhan tuossa asiaakin. En itsekkään kammoa rasvoja, voimariinia, punaista maitoa, oliiviöljyä kuluu. Muuten suht normaalia ruokaa, vaaleat jauhot ja sokerit mahdollisimman vähiin. Kolme vuotta metformini hoidolla. Pitkäaikaissokeri 5.7% .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
vpeellevaan kirjoitti:
Joopa joo, onhan tuossa asiaakin. En itsekkään kammoa rasvoja, voimariinia, punaista maitoa, oliiviöljyä kuluu. Muuten suht normaalia ruokaa, vaaleat jauhot ja sokerit mahdollisimman vähiin. Kolme vuotta metformini hoidolla. Pitkäaikaissokeri 5.7% .
Lienen tiedät, että kaikki viljatuoteet sisältää sokeria kuten myös peruna.
Jotkut diabetikot varovat myös syömästä liian paljon proteiinia. Esimerkiksi voidaan kananmunasta jättää valkuainen pois proteiinin vähentämiseksi. Liika proteiini myös muodostuu sokeriksi.
Ongelmana on ettei lääkkeillä diabetes paranne, vaan vuosien saatossa tulee pehenemaan ainakin näin kerrotaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mukavaa kun sivulle on eksynyt pari muutakin kuin pelkkiä selittelijöitä ja luulijoita.
Ilmianna
Jaa
Diabeteksen suosimat ateriat olivat yleensä annettujen ohjeiden mukaisia, mutta toisinaan lipesin suosituksista, tosin en kovinkaan usein. Söin aamuisin kaurapuuroa, johon lisäsin puolikkaan omenan raastettuna. Söin puuron kanssa kevytmaitoa ja täysjyväleivän, jossa oli kevytlevitettä ja kumimaisen ohut juustoviipale päällä. Tunsin syöväni todella tunnollisesti mutta tylsästi ohjeistuksen mukaan; ajattelin ansaitsevani jonkin palkinnon. Muutoinhan itsensä hoitamisessa ei olisi ollut järkeä. Muussa tapauksessa olisin voinut syödä pekonia ja munia aamiaiseksi ja olla noudattamatta vähärasvaista ruokavaliota koskevia ohjeita. Ensimmäisen kerran elämässäni tunsin eläväni todella terveellistä elämää. Tunsin voivani katsoa paheksuvasti voita leivälleen levittäviä ihmisiä. Olinhan tietoinen kuinka tärkeää on käyttää kevytmargariinia.
Onnea kesti noin kymmenen kuukautta, kunnes sain sydänkohtauksen. Tiesin diabeetikkojen tavallista suuremmasta riskistä saada sydänkohtaus, mutta tunsin tulleeni petetyksi, koska olin syönyt niin terveellisesti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
10 VASTAUSTA:
Sydänkohtauksen kehittymiseen menee vuosikymmeniä. Familiaalisesta hyperkolestemiasta kärsivät miehet saavat sydänkohtauksen yleensä noin 50-vuotiaana ja heillä kokonaiskolesteroli keikkuu tuolla 7-9 mmol/l pinnassa. Lisäksi kakkostyypin diabetes altistaa sydänkohtauksille.

Eli ei ne hyvät elintavat poista diabeetikon sydänkohtausriskiä mutta vähentävät kylläkin niitä. Oikein matalilla LDL-kolesterolin arvoilla verisuoniplakin kyllä vähenevätkin mutta tuo vaatii erittäin matalia arvoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Sydänkohtauksen kehittymiseen menee vuosikymmeniä. Familiaalisesta hyperkolestemiasta kärsivät miehet saavat sydänkohtauksen yleensä noin 50-vuotiaana ja heillä kokonaiskolesteroli keikkuu tuolla 7-9 mmol/l pinnassa. Lisäksi kakkostyypin diabetes altistaa sydänkohtauksille.

Eli ei ne hyvät elintavat poista diabeetikon sydänkohtausriskiä mutta vähentävät kylläkin niitä. Oikein matalilla LDL-kolesterolin arvoilla verisuoniplakin kyllä vähenevätkin mutta tuo vaatii erittäin matalia arvoja.
Jatkoa:
Sydänkohtauksen jälkeen sydänsairauksien erikoissairaanhoitaja kehotti minua laihduttamaan. Olin laihtunut vain muutaman kilon sen jälkeen, kun minulla oli todettu diabetes lähes vuotta aiemmin. Laihtuakseni minun olisi nyt syötävä vieläkin vähärasvaisemmin.
Laihduttaminen oli todella vaikeaa. Ihmettelin miten pystyn vähentämään rasvaa, jota ei ollut nytkään ruokavaliossani. Koska olin käyttänyt kevyttuotteita jo ennenkin, koin tehtävän mahdottomaksi. Tunsin, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa samaa linjaa pyrkimällä syömään mahdollisimman vähärasvaisesti.
Laihduttaminen oli todella vaikeaa. Ihmettelin miten pystyn vähentämään rasvaa, jota ei ollut nytkään ruokavaliossani. Koska olin käyttänyt kevyttuotteita jo ennenkin, koin tehtävän mahdottomaksi. Tunsin, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa samaa linjaa pyrkimällä syömään mahdollisimman vähärasvaisesti.
Kun olin noudattanut erittäin vähärasvaista ruokavaliota noin puolitoista vuotta, tilani oli kehittynyt niin sanotusti ”normaalin taudinkulun” mukaisesti, millä tarkoitetaan tyypillistä sairauden etenemistä diabeetikon hoitaessa sairauttaan ohjeistuksen mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa verensokerin kohoamista, vaikka diabeetikko noudattaa annettujen ohjeiden mukaista ruokavaliota. Lääkitystä on lisättävä ja lopulta diabeetikon on aloitettava insuliinipistokset. Insuliinihoidosta huolimatta diabeetikko saa sivuoireita, joihin lukeutuvat sydän- ja verisuonisairaudet sekä jalkavaivat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Jatkoa:
Sydänkohtauksen jälkeen sydänsairauksien erikoissairaanhoitaja kehotti minua laihduttamaan. Olin laihtunut vain muutaman kilon sen jälkeen, kun minulla oli todettu diabetes lähes vuotta aiemmin. Laihtuakseni minun olisi nyt syötävä vieläkin vähärasvaisemmin.
Laihduttaminen oli todella vaikeaa. Ihmettelin miten pystyn vähentämään rasvaa, jota ei ollut nytkään ruokavaliossani. Koska olin käyttänyt kevyttuotteita jo ennenkin, koin tehtävän mahdottomaksi. Tunsin, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa samaa linjaa pyrkimällä syömään mahdollisimman vähärasvaisesti.
Laihduttaminen oli todella vaikeaa. Ihmettelin miten pystyn vähentämään rasvaa, jota ei ollut nytkään ruokavaliossani. Koska olin käyttänyt kevyttuotteita jo ennenkin, koin tehtävän mahdottomaksi. Tunsin, että ainoa vaihtoehto oli jatkaa samaa linjaa pyrkimällä syömään mahdollisimman vähärasvaisesti.
Kun olin noudattanut erittäin vähärasvaista ruokavaliota noin puolitoista vuotta, tilani oli kehittynyt niin sanotusti ”normaalin taudinkulun” mukaisesti, millä tarkoitetaan tyypillistä sairauden etenemistä diabeetikon hoitaessa sairauttaan ohjeistuksen mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa verensokerin kohoamista, vaikka diabeetikko noudattaa annettujen ohjeiden mukaista ruokavaliota. Lääkitystä on lisättävä ja lopulta diabeetikon on aloitettava insuliinipistokset. Insuliinihoidosta huolimatta diabeetikko saa sivuoireita, joihin lukeutuvat sydän- ja verisuonisairaudet sekä jalkavaivat.
Suomalaisten ravinnon energiasta tulee liki 40% rasvasta. Rasva nostaa ruuan energiapitpoduutta nopeasti. 2500 kcal tulee seuraavista elintarvikkeista:
Öljy 282 g
Voi 353 g
täysjyväruisleipä 1050 g
keitetty tumma riisi 1850 g
keitetty pasta 2700 g
keitetty peruna 4500 g
sekavihannes 8900 g

Ei tarvitse kauheasi siis lisätä rasvaa niin energiasta tulee valtaosasa rasvasta. 200 g keitettyä riisiä, 400 g sekavihanneksia ja 10 g voita tuottaisi 18E% rasvasta. Sama määrä rasvaa on sitten noin 30 g rasvaistaa sianlihaa.

Aasiassa syödään erittäin vähärasvaista ruokaa eli perinteisesti rasvasta on tullut 5E%. Tuollainen kombinaatio syntyy esimerkiksi 1 kg keitinperunaa ja 2 g voita.Aasialaisittain 1 kg keitettyä riisiä ja 30 g sianlihaa.

Suomalaisittain vaikkapa 600 g keitinperunaa ja 200 k sianlihaa tuottaa rasvasta 34% energiasta. Kun korvaa 2/3 perunasta kasviksilla niin rasvasta tulee 40E%. Tuo siis ilman kastikkeita ja keskirasvaisella sianlihalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Suomalaisten ravinnon energiasta tulee liki 40% rasvasta. Rasva nostaa ruuan energiapitpoduutta nopeasti. 2500 kcal tulee seuraavista elintarvikkeista:
Öljy 282 g
Voi 353 g
täysjyväruisleipä 1050 g
keitetty tumma riisi 1850 g
keitetty pasta 2700 g
keitetty peruna 4500 g
sekavihannes 8900 g

Ei tarvitse kauheasi siis lisätä rasvaa niin energiasta tulee valtaosasa rasvasta. 200 g keitettyä riisiä, 400 g sekavihanneksia ja 10 g voita tuottaisi 18E% rasvasta. Sama määrä rasvaa on sitten noin 30 g rasvaistaa sianlihaa.

Aasiassa syödään erittäin vähärasvaista ruokaa eli perinteisesti rasvasta on tullut 5E%. Tuollainen kombinaatio syntyy esimerkiksi 1 kg keitinperunaa ja 2 g voita.Aasialaisittain 1 kg keitettyä riisiä ja 30 g sianlihaa.

Suomalaisittain vaikkapa 600 g keitinperunaa ja 200 k sianlihaa tuottaa rasvasta 34% energiasta. Kun korvaa 2/3 perunasta kasviksilla niin rasvasta tulee 40E%. Tuo siis ilman kastikkeita ja keskirasvaisella sianlihalla.
Jatkoa:
Minun oli siis laihduttava kohonneen verensokerin vuoksi, jotta tilani voisi kohentua. Olin noudattanut hyvin vähärasvaista ruokavaliota, mutta olin huomannut sen olevan hyödytöntä laihtumisen kannalta. Oli siis selvää, että

laihtuminen vaati jotakin muuta. Aloin etsiä tietoa muista laihtumistavoista internetistä. Lopulta löysin sivustoja, joissa kerrottiin muun muassa, että kananmunassa ei ollutkaan hyödyllistä Valkuainen vaan keltuainen (!). Aluksi olin varma, että kyse oli virheestä, koska tiesin kananmunan keltuaisen olevan täynnä rasvaa ja kolesterolia, siis todella epäterveellistä. Mitä enemmän asiasta kuitenkin luin, sitä enemmän aloin uskoa, ettei kyse ollutkaan virheestä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Jatkoa:
Minun oli siis laihduttava kohonneen verensokerin vuoksi, jotta tilani voisi kohentua. Olin noudattanut hyvin vähärasvaista ruokavaliota, mutta olin huomannut sen olevan hyödytöntä laihtumisen kannalta. Oli siis selvää, että

laihtuminen vaati jotakin muuta. Aloin etsiä tietoa muista laihtumistavoista internetistä. Lopulta löysin sivustoja, joissa kerrottiin muun muassa, että kananmunassa ei ollutkaan hyödyllistä Valkuainen vaan keltuainen (!). Aluksi olin varma, että kyse oli virheestä, koska tiesin kananmunan keltuaisen olevan täynnä rasvaa ja kolesterolia, siis todella epäterveellistä. Mitä enemmän asiasta kuitenkin luin, sitä enemmän aloin uskoa, ettei kyse ollutkaan virheestä.
Koko kananmuna kannattaa syödä. Siinä valkuaisessa on paljon hyvälaatuista proteiinia ilman rasvaa ja keltuaisessa runsaasti hivenravinteita. Kananmuna on päästetty pannasta jo aikoja sitten. Syy tuohon on selvä eli kaikki kananmunan kolesteroli ei imeydy ja ruuasta saatu kolesteroli yleensä vähentää maksan kolesterolisynteesiä.

Osalla ihmisistä kolesteroli imeytyy tehokkaasti ja näiden ihmisten ei sitten pitäisi syödä paljon kananmunia. Imeytymiseen vaikuttaa myös muu ruoka, kuitu vähentää kolesterolin imeytymistä paljon. Kun diabeetikoilta mitataan kolesteroliarvot säännöllisesti niin tuota voi käyttää hyödyksi eli ennen jotain mittausta ei syö lainkaan kananmunaa ja ennen jotain mittausta syö niitä paljon.

Kananmuna pitää nälkää erinomaisesti ja se on erittäin monipuolinen ruuan raaka-aine eli noissakin suhteissa erinomainen tuote.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Koko kananmuna kannattaa syödä. Siinä valkuaisessa on paljon hyvälaatuista proteiinia ilman rasvaa ja keltuaisessa runsaasti hivenravinteita. Kananmuna on päästetty pannasta jo aikoja sitten. Syy tuohon on selvä eli kaikki kananmunan kolesteroli ei imeydy ja ruuasta saatu kolesteroli yleensä vähentää maksan kolesterolisynteesiä.

Osalla ihmisistä kolesteroli imeytyy tehokkaasti ja näiden ihmisten ei sitten pitäisi syödä paljon kananmunia. Imeytymiseen vaikuttaa myös muu ruoka, kuitu vähentää kolesterolin imeytymistä paljon. Kun diabeetikoilta mitataan kolesteroliarvot säännöllisesti niin tuota voi käyttää hyödyksi eli ennen jotain mittausta ei syö lainkaan kananmunaa ja ennen jotain mittausta syö niitä paljon.

Kananmuna pitää nälkää erinomaisesti ja se on erittäin monipuolinen ruuan raaka-aine eli noissakin suhteissa erinomainen tuote.
Löytämässäni aineistossa kehotettiin vähentämään hiilihydraatteja ja syömään näiden tilalla luonnollista rasvaa. Jollakin kummallisella tavalla tämän menetelmän piti laihduttaa, mikä ei kuulostanut järkevältä. Neuvo tuntui niin älyttömältä, että päätin kokeilla sitä. Näin päinvastaisten suositusten noudattaminen ei ollut aivan helppoa. En toki ollut ensimmäinen, joka oli päättänyt syödä oikeaa voita ja rasvaista kermaa, mutta olin sydänpotilas, jolla oli lisäksi diabetes. Kaikki asiantuntijat olivat yksimielisiä, että aloittamani ruokavalio olisi minunlaiselleni potilaalle hengenvaarallista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Löytämässäni aineistossa kehotettiin vähentämään hiilihydraatteja ja syömään näiden tilalla luonnollista rasvaa. Jollakin kummallisella tavalla tämän menetelmän piti laihduttaa, mikä ei kuulostanut järkevältä. Neuvo tuntui niin älyttömältä, että päätin kokeilla sitä. Näin päinvastaisten suositusten noudattaminen ei ollut aivan helppoa. En toki ollut ensimmäinen, joka oli päättänyt syödä oikeaa voita ja rasvaista kermaa, mutta olin sydänpotilas, jolla oli lisäksi diabetes. Kaikki asiantuntijat olivat yksimielisiä, että aloittamani ruokavalio olisi minunlaiselleni potilaalle hengenvaarallista.
Kasvirasvatkin ovat "luonnollisia rasvoja". Voi ja kerma ovat melkoisesti prosessoituja, ei mitenkään "luonnollisia".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niinpä sitten aloitin vähähiilihydraattisen ja runsasrasvaisen ruokavalion syyskuun 15. päivänä vuonna 2003. Aloin syödä aamiaiseksi pekonia ja munia. Päivän aikana vältin hiilihydraatteja. Ennen kuin ehdin laihtua kiloakaan, verensokeriarvoni oli laskenut merkittävästi. Jo muutaman päivän jälkeen uskalsin lopettaa sulfonyyliurea lääkityksen. Näytti siltä, että syödessäni pekonia ja munia ja jättäessäni lääkkeen pois verensokeriarvoni oli parempi kuin syödessäni puuroa, kevytmaitoa ja omenaraastetta ja käyttäessäni lisäksi lääkettä!
Tämä kaikki on kopioitu Kirjasta DIABETES EI KIITOS. Ko kirja autta diabeetikkoja huomattavasti enemmän kuin turha räksyttäminen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
VHH-lainen kirjoitti:
Niinpä sitten aloitin vähähiilihydraattisen ja runsasrasvaisen ruokavalion syyskuun 15. päivänä vuonna 2003. Aloin syödä aamiaiseksi pekonia ja munia. Päivän aikana vältin hiilihydraatteja. Ennen kuin ehdin laihtua kiloakaan, verensokeriarvoni oli laskenut merkittävästi. Jo muutaman päivän jälkeen uskalsin lopettaa sulfonyyliurea lääkityksen. Näytti siltä, että syödessäni pekonia ja munia ja jättäessäni lääkkeen pois verensokeriarvoni oli parempi kuin syödessäni puuroa, kevytmaitoa ja omenaraastetta ja käyttäessäni lisäksi lääkettä!
Tämä kaikki on kopioitu Kirjasta DIABETES EI KIITOS. Ko kirja autta diabeetikkoja huomattavasti enemmän kuin turha räksyttäminen.
Ihan kaikkia kirjoja ei kannata ottaa todesta. Karppauksen vaikutusta diabetekseen on tutkittu ja vaikutuksen on havaittu olevan vähäinen. Jos karppaus olisi tehokas apu diabetekseen niin sitä myös suositeltaisiin.

Jos diabeetikko hankkii itselleen huonot kolesteroliarvot siirtymällä koviin rasvoihin niin sydänkohtauksen riski kasvaa hyvin suureksi. Vielä 1960-luvulla diabeetikoille suositeltiin rasvaista ruokaa mutta siitä luovuttiin juurikin sydäntautien yleistymisen vuoksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hpv27 kirjoitti:
Ihan kaikkia kirjoja ei kannata ottaa todesta. Karppauksen vaikutusta diabetekseen on tutkittu ja vaikutuksen on havaittu olevan vähäinen. Jos karppaus olisi tehokas apu diabetekseen niin sitä myös suositeltaisiin.

Jos diabeetikko hankkii itselleen huonot kolesteroliarvot siirtymällä koviin rasvoihin niin sydänkohtauksen riski kasvaa hyvin suureksi. Vielä 1960-luvulla diabeetikoille suositeltiin rasvaista ruokaa mutta siitä luovuttiin juurikin sydäntautien yleistymisen vuoksi.
hpv27

maisteleppa tätä D2:

Kehosi erittää jo liikaa insuliinia ja mitä sinä kirkonkylän lääkärien ohjeilla teet?

Juu, syöt liikaa hiilihydraatteja= sokeria ja ruiskutat kehoosi lisää insuliinia.

Mukava Diabetesliiton ikiliikkuja:

1: Suosittele D2:selle runsaasti hiilihydraatteja ravintoonsa (Diabetesliitto)
2: lääkityksen tarve kasvaa
3: jatka runsaan hiilihydraatin suosittelemista
4: lääkinnän tarve kasvaa edelleen
5: Nosta lääkkeiden hinnat potilaalle.
6. jatka runsaan hiilihydraatin suosittelemista sillä lääkkeisähän löytyy niinkuin Diabetesliitto sinulle kertoo.

Älä missään nimessä kerro potilaalle kuinka hän oikealla ruokavaliolla (tiukka LCHF) voi vähentää tai jopa poistaa lääkinnän tarpeen.

"Nämä rasvaajat taasen elävät 1950-lukua eivätkä Sen ajan kotilääkärikirjat tunteneet sitä. "

Oikeastaan elämme vuotta 1917. Jo silloin voit lukea:

http://www.archive.org/stream/diabeticcookeryr00oppeiala#page/12/mode/2up
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minulla taas deekakkonen kehittyi ohitusleikkauksen jälkeen. Pikkuhiljaa parissa vuodessa paastosokerit nousi alle viidestä reiluun kuuteen. Siitä sitten D2 diagnoosi.
Itse ajattelen että se johtuu statiineista, joita kai määrätään kaikille joilla on ollut joku sydäntapahtuma. Toki on sukurasitustakin, mutta kummasti vaan alkoi sokerit nousta juuri tuolloin. Aikaisemmin olivat ihan normaaleita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Statiinien käyttö lisää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Minulle yritettiin suositella myös statiineja viiden lääkärin voimalla. Sanoin että syökää statiininne itse, jo ne auttaa teitä. Minä en niihin koske. Ensin käsketään vähentämään rasvaa ja sitten lasketaan kolesterolia alas lääkkeillä. Lopputulos on varma. Tervettä päivää ei tule näkemään, jos suostuu kaikkeen lääkäreiden (lääke lobbareiden ehdotuksiin) Kannattaa ottaa hieman selvää eikä usko kaikkeen, mitä sanotaan. Ei lääkäri sinun etua katso vaan sitä, että itsellä menee hyvin, on kunnon auto alla ja että lapset saa hyvän koulutuksen sinun kustannuksella. Tämä on sitä “oikeaa” elämää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Ylläpidon idiootti ei pidä asiallisista kirjoituksistan joissa asiat on perusteltu. Räkänokkien hiekkalaatikko yhtiön johdon siunauksella.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Hpv:n neuvot kai ovat samoja kuin Diabetesliiton. Veijon neuvot sen sijaan ovat näistä poikkeavia. Muistan, että joskus oli täällä jopa ketju hpv:n neuvot vastaan Veijon neuvot.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ero syntyy siitä että hpv noudattelee hoitotahon suosituksia ja veku taas poimii oman mielipiteeseensä sopivia viestejä nettistä.

Turvallisemmalla linjalla pysyy kun noudattaa oman lääkärinsä ohjeita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihan vaan tässä muistutan, että mm. oliivit, avokado, siemenet ja pähkinät ovat vähähiilihydraattisia ja rasvaisia ruokia. Pitävät hyvin nälän ja ovat terveellisiäkin. Kourallinen pähkinöitä on hyvä välipala. Ei ole pakko syödä silavaa, jos ottaa tarvitsemaansa energiaa rasvasta.

Diabeteshoitajat sanovat, että pullaa saa syödä, jotkut sanovat jopa, että sitä pitääkin syödä.
Miksi suositellaan syömään roskaruokaa, joka ei ainakaan terveyttä edistä? Pähkinöistä sanotaan, että lihottaa. Mikä tahansa lihottaa, jos liikaa syö. Ruuan suuhun tunkeminen ja varsinkaan sen suuri määrä ei pitäisi olla elämän tärkein pyrkimys.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Diabetesliiton ja hpv:n ohjeet

Ovatko Diabetesliiton ohjeet parempia kuin hpv:n?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta