Koipea jarrulle

Lyyrikko

Suokadun ja Sillankorvankadun risteyksen Prisman puoleiset liikennevalot peittyvät vieressä kasvavan tammen oksien peittoon. Ja se on hyvä! Autoilijat joutuvat jarruttamaan, ennen kuin näkevät minkä värisiä valoja siinä on. Se lisää liikenneturvallisuutta. Jos kaikki liikennevalot olisivat puskien suojassa, ajorytmi hidastuisi, liikennestressi katoaisi, ihmiset muuttuisivat hymyileviksi ja rakastaisivat toisiaan enemmän. Näkisimme, että ruuhkautuneesa risteyksessä autoijijat tulisivat ulos autoistaan ja halaisivat toisiaan. Onnen kyynelten valuessa silmistä, he toivottaisivat toisilleen onnea ja hyvää päivänjatkoa. Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaisi kuin
kuin itse taivahan kansi sois.

4

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KiuruPelastaaKaupungin

      Totta on! Kukkahatuille pitää ehdottomasti saada paremmat ja huomattavasti leveämmät pyöräilyväylät ja etuisuus kaikkiin liikennevaloihin, että voi täysin katsomatta ajaa hymyssä suin:)
      Suokatukin on aivan turhan leveä. Peräti hurjat 4kaistaa! Sehän näyttää ihan joltain kaupungin kadulta ja eihän semmoinen sovi Hyvinkäälle ollenkaan. Korkeintaan Siltakadun levyinen ja autot parkkiin molemmin puolin kaventamaan katua entisestään, sekä pysäkki keskelle tietä. Se se todellista liikenneturvallisuutta tuo! Jos ei autolla pääse, niin kävelkööt tai menkööt toiseen kaupunkiin ostoksille.
      Liikennevalojen yhteyteen vielä pari töyssyä ja suojatien kohdalle mahdollisimman kapea kavennus, että kukkahatut näkevät auton paremmin ja osaavat rynnätä oikealla hetkellä eteen. - sehän on heidän oikeus ja jopa velvollisuus, sillä niin maailma pelastuu!

      Seuraavaksi voidaan mennä mittaamaan liikennemääriä, kun on ensin suljettu joku katu. Jos tulos ei miellytä, voidaan ruveta keksimään erilaisia syitä töyssyjen ja kavennusten rakentamiseen, sillä onhan autoliikenne Hyvinkäällä niin hurjaa ja todellinen ongelma. Paljon pahempi, kuin muissa suuremmissakaan kaupungeissa.

    • ehdotusta

      Liikennevaloja varjostamaan olisi viisasta istuttaa palmuja. Palmujen katveeseen sopisivat mainiosti tanssitytöt hula hula -hameissaan, tietysti melkoisen lyhyissä. Tällainen kiinnittäisi jo paremmin autoilijoiden huomion ja stressi vähenisi.

    • Koipeajarrulle

      Nojoo, tulihan sieltä kommentteja. Kiitos. Ei kai kuitenkaan liene Kiurun syytä, jos kaupungin puutarhurit ja istutusten suunnittelijat ovat avuttomia haaveilijoita ja sotkevat asioita. Pitäisi älytä, että puut kasvavat ja peittävät näkyvyyttä. Puisto on puisto ja katu on katu. Kuitenkin joudun edesvastuuseen, jos leikkaan liikennemerkkiä peittävät oksat pois. No, talvi helpottaa, kun puiden lehdet tippuvat.

    • LeivonenLiikenteessä

      Lehdessä puhuttiin, että on törkeää päättäjiltä päättää itselleen etuisuuksia. On myös törkeää Kiurun päättää itselleen paremmat pyörämoottoritiet. Montako ihmistä ajaa sen ränniparkin viereistä pyörätietä päivässä? Sitähän ei mitata, vaan keksittiin tarve, jota ei tarvinnut perustella muutakuin omalla näkemyksellä.
      Nyt talviaikaan kadut on entistä kapeammat ja sekös on märkä päiväuni liikennesuunnittelijalle. Nopeudet ovat kuitenkin ennallaan, mutta silti uskotaan kaventamisen voimaan. Olisihan se noloa myöntää epäonnistuneensa, joten luultavasti sama linja jatkuu ja vanha kaupunkikuva muuttuu ja pienenee ja muistuttaa pian Pihtiputaalle saapumista. Täysin kiusantekoa vaan olemattomiin ylinopeuksista johtuviin onnettomuuksiin vedoten. Enemmän onnettomuuksia selvinpäin ajavilla syntyy huonoista, yllättävistä ja huonosti merkatuista liikennejärjestelyistä. Näitä onnettomuuksia kutsutaan kaahaamiseksi, joka on taas läpi menevä syy katujen kaventamiselle, jonka vaokutukset on todettu negatiivisiksi.
      Pyörällä saat ajaa miten lystää. Sitä ei kukaan valvo ja et ole koskaan syyssä auton kanssa kolaroidessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe