Juomasekoituksen nimi hukassa 1980-luku

Anonyymi

Muistaako kukaan minkä nimistä oli Alkossa myyty valmis juomasekoitus 1980-luvulla. Maku muistutti rommin ja colan sekoitusta, oli väriltään tumman ruskeaa ja maultaan tosi makeaa. Oli kotimainen. Siitä tuli elämää suurempi krapula pariinkin kertaan ja aloin inhota koko juomaa. En millään muista sitä, ja ärsyttää niin. Olen yrittänyt etsiä sitä. Sitä myytiin sekä isossa kolmen vartin pullossa, että pienessä puolen litran tms. Nimessä on ehkä jokin "Cola" -nimestä vedetty johdos..colana...ei.....mikä?

sori kun laitan tämän kyselyn kahteen paikkaan, en huomannut heti että täällä oli omia osastoja eri juomille.

5 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Nicolana

  • Kostarimekki! Tuo nimenomaan!!! Yritin muistella, että nimessä oli Rommi ja Cola tai jompi kumpi niistä, kumman lähelle osuin, vahingossa. Tuhannet kiitokset! <3 Satutko muistamaan mistä ihmeestä se oli tehty? Muistaakseni se katkerona myytiin. Siitä tuli aivan hirveä kankkunen.

  • En jaksa muistaa tarkemmin. Katkeroihinhan se Alkon hinnastossa lukeutui. Olin tuolloin alaikäinen ja tuolla aineella opeteltiin juopottelemaan - ja aika imakka kankkunenhan siitä kieltämättä tuli. Maultaan Nicolanaa etäisesti muistuttaa italialainen Averna-likööri, joka on Alkon tilausvalikoimassa ja siihen voi tuurillaan törmätä myös viinahammashoitolassakin.

  • Kostarimekki kirjoitti:

   En jaksa muistaa tarkemmin. Katkeroihinhan se Alkon hinnastossa lukeutui. Olin tuolloin alaikäinen ja tuolla aineella opeteltiin juopottelemaan - ja aika imakka kankkunenhan siitä kieltämättä tuli. Maultaan Nicolanaa etäisesti muistuttaa italialainen Averna-likööri, joka on Alkon tilausvalikoimassa ja siihen voi tuurillaan törmätä myös viinahammashoitolassakin.

   Heippa! Jännä että sulle tulee Averna mieleen. Averna on jalo sisilialainen yrtti- ja hedelmäkatkero, ja omasta mielestä muistuttaa enempi Fernet Brancaa. Avernaa aina Italiassa asuessani tavattiin ottaa ruoan päälle ja allekin "ruoansulatukseen".

   Mutta en mitenkään itse miellä Nicolanaa siihen kategoriaan, kun oli sellainen imelän makea rommicolalta maistuva. Nicolana näin jälkikäteen muistan pelkästään ylimakeana sotkuna, kuin joku Minttusuklaa-sekoituskin. Sekin oli muistaakseni kahdeksankymmentäluvun juoma.

   Muistonsa kullakin. Vieläkin saan suuhuni sen Nicolanan maun, ja krapulan. Muistan nimen omaan, kun pakatessani Italian matkalle join sellaisen minipullon sitä edellisenä iltana fiilistelläkseni matkaa. Seuraavana aamuna en meinannut päästä sängystä ylös ja jos olisin jotenkin voinut perua matkan niin olisin sen tehnyt, niin kauhea olo jo vähästäkin määrästä tuli. Varmaan epäpuhdasta alkoholia ja mahdollisesti kaikkia lisäaineita, jotka vaikutti. Silloinhan ei ollut niin tarkkaa lisäaineiden kanssa. Oli pitkältä tuntuva junamatka Pohjanmaalta Helsinkiin. Tampereella alkoi vasta olo parantua. Kumma että tuollaiset karmeat asiat jääkin noin hyvin mieleen. :D

 • Nicolana kuin myös minttusuklaa hyviä juomia molemmat. oli myös golden vodka ja ruska viini ja herba sekä prinssi everesti,triple sec ,kaikki hyvät on loppuneet alkon valikoimista,HARMI!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.