Tänään junat eivät myöhästele

Ripax

Veturinkuljettajien poliittinen työnseisaus on pysäyttänyt junaliikenteen, joten tänään eivät junat myöhästele! VR:n monopoli henkilöliikenteessä ei ole kenenkään etu, koska junamatkustuksen osuus on maassamme alempi kuin muissa Euroopan keskeisissä valtioissa Ruotsi mukaan lukien. Ruotsissa kilpailu on lisännyt junaliikenteen matkustajamääriä rajusti tarjonnan lisääntyessä jopa sellaisilla rataosilla, joilta valtiollinen operaattori SJ on aikaisemmin lakkauttanut liikenteen. Suomen VR on taas lisännyt kumipyöräliikenteen osuutta niin henkilö-kuin tavaraliikenteessä! Epäillä sopii sitä, että onko öljy-yhtiöillä ja autonvalmistajilla jalka VR:n oven välissä? USA:ssa aikoinaan 1920-luvulla öljy-yhtiöt ostivat raitiovaunuyritykset ja sen jälkeen lakkauttivat ne, joten jo silloin joukkoliikenne koettiin uhaksi bisnekselle. Älkää veturin kuljettajat liatko omaa pesäänne, sillä kasvava junaliikenne tuo myös lisää työpaikkoja myös veturinkuljettajillw!

11

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukaTietääEiKukaan

      Tai sitten jokainen juna on myöhässä niin paljon ettei tahdo perille päästä.

    • JunatonSuomen

      Englannissa, Belgiassa, Espanjassa ja Saksassa, jossa on jhenkilöjunaliikenne kilpailutettu, on ollut paljon junaonnettomuuksia.
      Ei tälläista Suomeen!
      Huolto heikkenee, junaonnettomuuksia, ei, ei ja ei.
      Pidetään junaliikenne suomalaisena.(Ranskassa henkilöjunaliikenne on valtion hallussa ja homma hoituu).

      • masaheadhill

        Miten kävi hyväpalkkaisille paperimiehille , kun osoittivat mieltään lakkoilemalla? Miten käy hyväpakkaisille veturinkuljettajille kun lakkoilevat? No, prosessi nopeutuu entisestään...


      • Euroopanmalli

        Saksassa on myös lakkoja vähän väliä, milloin veturikuskit, milloin jokin muu kuppikunta.
        Lisäksi systeemi on Saksassa ja Sveitsissä paikoin sekava, kun on paikallaisen "vr", maakunnan ja em. yhteisiä junia.
        Riippuu sitten kaupunkialuuesta onko selkeä vyöhykelippusysteemi vai pieniksi pilkottu hyvin sekava systeemi turistille.


      • 25cole
        masaheadhill kirjoitti:

        Miten kävi hyväpalkkaisille paperimiehille , kun osoittivat mieltään lakkoilemalla? Miten käy hyväpakkaisille veturinkuljettajille kun lakkoilevat? No, prosessi nopeutuu entisestään...

        Lakkoileevat>>>ei palkkaa!


      • Talkoo-Taavetti
        25cole kirjoitti:

        Lakkoileevat>>>ei palkkaa!

        Masaheadhiiri kun ei ymmärrä, että joskus vaan on pakko työnantajille ja päättäjille näyttää ihan konkreettisesti ettei duunarillekaan sentään ihan mitä vaan eikä miten vaan. Masahiiren olisipitänyt olla näkemässä paperimiesten ja ahtaajien lakon aikaista toimintaa mitä kaltaisilleen kävi jotka pyrkivät lakkoa vastustamaan töitä tehden.
        Siinä kusiruutta soi ja rikkuri lauloi vielä sekä tanssi kun munat voideltiin tärpätillä. Ei heitä montaa ollut, mutta nekin Masaheadhiiren kloonit harvat saivat kyllä opetuksen.
        Hyvin siinä kävi. Ei mitään huononnuksia. Ei saa antaa periksi. Muuten vievät kaiken ja Masariepukin saa työskennellä ilmaiseksi.
        Yksilötasolla Masalle periaatteessa olisi oikeinkin, mutta toisia kunnon työläisiä ajatellen väärin antaa kaiken mennä.


    • Ripax

      Ruotsissa eivät junaonnettomuudet ole lisääntyneet, koska siellä on pohjoismaalainen turvallisuuskulttuuri kaikilla operaattoreilla. Suomessa ei olla yksityistämässä rautateiden kunnossapitoa, vaan sen hoitaa Ratahallintokeskus jatkossakin. Englannissa rautateiden kunnossapito yksityistettiin, mikä aiheutti onnettomuuksia. Kiskoliikenne on pahin uhka öljy-yhtiöille ja autonvalmistajille, siksi vastarinta on kovaa mukaan lukien myös veturinkuljettajat, jotka eivät ole enää rautatieliikenteen kannattajia vaan heidätkin on saatu vedettyä kumipyöräliikenteen kannattajiksi. Oma isäni ja monet muut veturinkuljettajat olivat ennen vanhaan tiukasti kiskoliikenneihmisiä!

    • Yhkykhlhk

      Ruotsissa on kaikki paremmin ja isommin... siellä myös yhteiskunta satsaa aivan eri tavalla rautatieliikenteeseen. Yhteiskunta ostaa liikennettä (tukee) 3 miljardilla kruunulla eli 300 miljoonalla eurolla. Tämän verran veronmaksajat maksavat siitä, että vuoroja ja yhteyksiä on tarjolla.

      Ollaanko Suomessa valmiita tähän samaan? Nyt Suomessa yhteiskunta rahoittaa 30 miljoonalla eurolla kannattamattomia vähämatkusteisia vuoroja. Eli viisi kertaa vähemmän. Verojenkorotuksiin junaliikenteen lisäämiseksi? Samoin ratojen rakentamiseen ja korjaamiseen käytetään naapurissa kaksinkertainen määrä rahaa.

      Ruotsissa kyse ei ole siis pelkästään kilpailusta, vaan merkittävästä veronmaksajien panostuksesta junaliikenteeseen. Jonkun pitää maksaa kannattamaton liikenne, jota halutaan ajaa.

      • Kom-Mari

        Sitä vartenhan veronmaksajat ovat ja ne kellä rahaa on. Myöskin Masaheadhill joka tuntuu olevan kirjoituksistaan päätellen yrittäjä. Vastustaa lakkoilua ja ay-liikettä ja sen toimintaa. Sekoittaa paperimiehet ja veturimiehet unohtaen samalla että millainenhan liksa hänellä itsellään olisi ollenkaan, ellei aikoinaan lakkoiltu oikein kunnolla työläisten palkkojen ja etujen vuoksi. Ai niin, mutta hänhän ei ole palkkatyötä tehnyt koskaan. Hän ei voi tietää, mutta silti riekkuu täällä sontaa sylkien.


    • Italialainenlakko

      Jyväskylä-Tampere rata laite vika hidastaa liikennettä ja syö ratakapasiteetia.
      Tampere on kilpailutus vastaisen myyräntyön keskus ammattiyhdistys liikkeille. Kaksoisroolit kunnossapidossa ja Ay toiminta on moraalitonta.

    • Kenellaoikeatvaraosat

      28.6. klo 12.14
      Viivästyksiä junaliikenteessä välillä Tampere-Jyväskylä!
      Tampereen ja Jyväskylän välillä n. 15-30 minuutin viivästyksiä junille ratajärjestelmävian vuoksi.
      Liikennevirasto ei ole antanut arviota vian kestosta.

      Näissä vioissa tuleen vastaan Ramboll turvaliteasiantuntijoiden nolla ammattitaito. Pilkkua viilataan päiväkaaudet kun simputetaan turvalaitekunnossapitäjiä kaikenmaailman merkonomitason seurannoilla. Ongelma on siinä kun näiden Ramboll turvaliteasintiuntijöiden tekninen ammatillinen taso jäänyt putkiradio ja vaihteenkääntölaite insinöörityö tasolle. Nyt kun pitäisi osoittaa olgelmanratkaisu ammattitaitoa Jyväskylä-Tampere vikojen innoatiivisiin ratkaisuun niin mennään ABC baariin munkkikahville ja kustaan omaan housuun. Se vastaa sitä todellisen osaamisen tasoa joka on jäänyt 80-luvulle. Tärkeintä on kerätä romua uusiin Liikenneviraston romu varastoihin. Siinä menee työaika hyvin romurautaa siirrellessä lavalta toiselle. Varastoidaan sellaista tavaraa joka on kaikku purettu pois käytöstä. Siitähän se on kiinni kun satojentuhansien eurojen Liikenneviraston varaosa järjestelmä ei löydäkään oikeaa varaosaa Jyväskylä-Tampere välille. Varastoissa on vääriä varaosasia.Tekihän VRTrack oman varaston Tampereelle. Mikähän Liikenneviraston varaosa on joku ylitarkastajan henkilökohtainen perämoottori Liikenneviraston varastossa.. Kehitys ja digitalisaatio ovat utopiaa, Keskitytään armeija tyyliseen narsistiseen henkilöpalvontaan ja simputukseen. Tuo turvalaiteasintuntijoiden hölympöly menee kuin höyry päähän Ramboll aluepäälliköille mutta perus turvalaite asentajia tuottamaton itsentä peilistä katselu lähinnä säälittää. Verovarojen väärinkäyttöä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      509
      3675
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      465
      3435
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3020
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2322
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2190
    6. 221
      1614
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1274
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe