Mistä tämä sarjakuva kertoo+

"Kamala luonto" on yksi suosikeistani sarja suomalaisissa sarjakuvissa.

Tällä kertaa karhu, jonka roolina on ollut käyttää törkeästi kokoaan ja voimaansa vallan välineenä, kertoo aikeestaan perustaa uuden uskonnon.

http://www.is.fi/kamalaluonto/car-2000005325408.html

Niille, jotka eivät viitsi klikkailla, kerron tarinan tähän alle.
Karhu: "Ajattelin perustaa aivan uuden vihan ja väkivallan uskonnon."
Kärppä: "No eihän tuollaiseen kukaan halua liittyä."
Karhu: "Mutta tässä onkin hurha juju! Puen koko roskan rakkauden ja suvaitsevaisuuden kaapuun!"
Kärppä: "Eivät ketkään ole niin typeriä, että tuon nielisivät!"
Karhu: "Uskokaa pois, kyllä ovat!"

No niin. Mihin uskontoon tämän sarjakuvan piikki kohdistuu? Tästä voi rastia yhden tai useampia.
□ Katolisuuteen
□ Islamiin
□ Mormonismiin
□ Kristinuskoon ylipäänsä
□ Juche-aatteeseen
□ Radikaaliin militanttiin islamismiin
□ Muuhun, mihin? ______________________________

Veikkaan, että vastaukset vaihtelevat sen mukaan, minkälaisia uskoja, sympatioita ja antipatioita vastaajalla sattuu olemaan.

Minkälainen suhde uskontoihin mahtaisi olla sillä vastaajalla, joka pystyy pohjaamaan puolueettomasti tosiasioihin antamatta tunteidensa vääristää vastausta?

8

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äsh. Tuohon jäi korjailun jäljiltä ylimääräinen sana "sarja". Kumittakaa kukin tahollanne.

      • Ja otsikossa piti olla kysymysmerkki eikä plussa. Liian vetelästi painoin Shift-näppäintä vasemmalla pikkurillillä.


    • iloinen_naurajaa

      Kamala Luonto on tosiaan joskus yllättävän hyvä.

    • maan.tavalla

      Tuolla uskotaan, että naista ei saa väkisinmaata. Se uskonto ojentaa syntiset ja varmaankin senjälkeen käännytetyt uskovat, tuon uskonnon mukaan.
      Ketä se auttaa? Näitä sen maan kansalaisia, eli naisia, joiden miehet hoitavat uskontonsa mukaan järjestyksen kuntoon.
      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708152200327261_ul.shtml

      Täällä ei miehistä ole naistensa puolenpitäjäksi.

    • Raamatun VT:n hullu, sadistinen, äkkipikainen, grillilihan tuoksuun mieltynyt psykopaatti Jahve oli niin sekopäinen, että häntä palvellut paimentolaisheimokin joutui hylkäämään mielikuvitusjumalansa.

      Mielikuvitusjumala Jahven kerrottiin tarinoissa lähettäneen vielä oman poikansakin teloitettavaksi. Se taisi olla monelle viimeinen osoitus siitä tunteettomasta julmuudesta, johon Jahve todella pystyi. Monille Raamattua ihannoivalle se julmuus on vain siirtynyt omaan elämään.

      Kristinusko on todellakin pyrkinyt jälkeenpäin pukemaan paimentolaisten palvoman mielikuvitusjumalan Jahven tyranniuden rakkauden ja suvaitsevaisuuden kaapuun ja aika moni on mennyt herkkäuskoisuudessaan siihen lankaan. Tietysti taustalla on lahkojen valtava vallan ja rahan himo, joten pakkovaltakaan ei ole ollut poissuljettu, kun lahkoon on tarvittu uusia maksavia asiakkaita.

    • MInä veikkaisin tämän oivallisen piikin kohdistuvan kristinuskoon, sillä sehän yrittää naamioitua rauhan uskonnoksi, mutta kuten USA:n äärioikeiston mellakoista saimme taas nähdä, niin nämä väkivaltaiset hullut siellä raamattu kädessä heiluessaan paljastavat sen todelliset kasvot.

      Ku klux klan, muiden vastaavien ryhmien ohella, mainostaa, että he ovat hyvä järjestö kunnollisille ihmisille. Kunnon ihminen saa arvonsa Raamatusta. Kunnolliset ihmiset ovat valkoisia, heteroita ja kristittyjä. Jahve loi valkoisen ihmisen ja siitä pidetään kiinni.

      http://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005011714.html

      Kyse on tulkinnasta. Raamattu taipuu aivan samaan kuin minkä tahansa uskonnon höpinät, joten siinä mielessä se on aivan yhtä vaarallinen kuin mikä tahansa muu pyhänä pidetty höpinä.

      Vaarallisempi siitä tulee silloin, kun sen väkivaltainen sisältö koetetaan piilottaa ja sitä yritetään kaupata rauhan ja rakkauden uskontona.

      • bushmanni kirjoitti: «Raamattu taipuu aivan samaan kuin minkä tahansa uskonnon höpinät, joten siinä mielessä se on aivan yhtä vaarallinen kuin mikä tahansa muu pyhänä pidetty höpinä.

        Vaarallisempi siitä tulee silloin, kun sen väkivaltainen sisältö koetetaan piilottaa ja sitä yritetään kaupata rauhan ja rakkauden uskontona.»

        Ehkä tuo väkivaltainen sisältö on niin hyvin piilotettu, että suurin osa kristityistäkään ei sitä huomaa.

        Minusta vaarallisuus lähtee jo siitä, että tiedon hankkimisen menetelmänä on täysin kritiikitön uskominen johonkin kirjaan tai uskonnolliseen auktoriteettiin.

        Mitä lieneekään alkujaan tarkoittanut Johanneksen evankeliumissa Jeesuksen sanat Tuomaalle: "Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe." Sitä on sovellettu tavoilla, jotka ovat vaarallisia ja yllyttävät ihmisiä siirtämään vastuun ajatuksistaan ja teoistaan jonnekin muualle kuin itselleen.


      • v.aari kirjoitti:

        bushmanni kirjoitti: «Raamattu taipuu aivan samaan kuin minkä tahansa uskonnon höpinät, joten siinä mielessä se on aivan yhtä vaarallinen kuin mikä tahansa muu pyhänä pidetty höpinä.

        Vaarallisempi siitä tulee silloin, kun sen väkivaltainen sisältö koetetaan piilottaa ja sitä yritetään kaupata rauhan ja rakkauden uskontona.»

        Ehkä tuo väkivaltainen sisältö on niin hyvin piilotettu, että suurin osa kristityistäkään ei sitä huomaa.

        Minusta vaarallisuus lähtee jo siitä, että tiedon hankkimisen menetelmänä on täysin kritiikitön uskominen johonkin kirjaan tai uskonnolliseen auktoriteettiin.

        Mitä lieneekään alkujaan tarkoittanut Johanneksen evankeliumissa Jeesuksen sanat Tuomaalle: "Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe." Sitä on sovellettu tavoilla, jotka ovat vaarallisia ja yllyttävät ihmisiä siirtämään vastuun ajatuksistaan ja teoistaan jonnekin muualle kuin itselleen.

        >>> Ehkä tuo väkivaltainen sisältö on niin hyvin piilotettu, että suurin osa kristityistäkään ei sitä huomaa. >>>

        Tästähän on mainio esimerkki vaikkapa tämä kuuluisa pappien kuuluisa tulentekokilpailu eräällä vuorella, jota taidokkaasti käytetään esimerkkini saarnoissa Jahven kyvystä palkita hurskas kannattajansa ihmeteoilla.

        http://raamattu.fi/1992/1Kun.18.html#o52

        Tosin tarina lopetetaan siinä vaiheessa, kun se paras osa tulee, eli kun Elia sitten listii omin pikku kätösin kilpailevan uskonnon edustajat, toki rauhan ja rakkauden hengessä.

        Tätäkin murhenäytelmää kun alamme vääntää ja kääntää sairaan mielen sisuksissa, niin siinähän on itse asiassa kelpo esimerkki siitä, että väärän jumalan palvojat voi tappaa ja tuleekin tappaa, koska senhän raamattu tässäkin kohden opettaa.

        Ja miksi ihmeessä heidät piti edes tappaa, kun eikös se ollut kaikille jo tarvittava esimerkki väärän jumalan tarpeettomuudesta, kun se ei kyennyt temppuilemaan käskystä, eli jo sillä tavoin osoitettiin kaikille, että höpöjumala. Mutta eipä riittänyt tämän rauhan ja rakkauden uskonnon kannattajalle, vaan kaikki piti listiä omin käsin, jokaisesta ruumis ja nirri pois.

        >>> Minusta vaarallisuus lähtee jo siitä, että tiedon hankkimisen menetelmänä on täysin kritiikitön uskominen johonkin kirjaan tai uskonnolliseen auktoriteettiin. >>>

        Siinä mielessä valtioiden väkivaltakoneistot ja uskonnot eivät eroa toisistaan, että molemmissa vaaditaan sokeaa uskoa ja annettujen ohjeiden ja määräysten noudattamista, eikä ajattelu siitä, että mitähän tässä ollaan oikein tekemässä, kuuluu alimmalla portaalla oleskelevalle, vaan nekin päätökset tehdään korkealla heidän yläpuolellaan.

        Ja sitten kun uskonto ja valtiollinen väkivaltakoneisto yhdistetään, niin siitähän on yleensä riemu revennyt, kuten historia niin koruttoman kauniisti meille kaikille kertoo.

        Se on muuten kummallista, että vaikka yhdistämme rauhan uskontona itseään mainostavan uskonnollisen ajatusrakennelman valtiolliseen väkivaltakoneistoon, niin ei siitä koskaan ole rauhaa ja pientä ruumiskasaa seurauksena, vaan jotain ihan päinvastaista.

        Luulisi että sellainen rauhan ja rakkauden uskonto, joka ilmoittaa, että jos sinua joku huitaisee poskelle, niin käännä hänelle vain toinen poski ja annan asian olla, omalla rauhanomaisuudellaan ja rakkaudellisuudellaan hillitsisisi väkivaltakoneiston väkivaltaa, mutta näin ei taida olla koskaan käynyt, vaan sitä rauhan ja rakkauden uskontoa on aina käytetty siihen, että ihmiset saadaan raivokkaammin tappamaan lähimmäisiään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1865
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1457
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1267
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1262
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1155
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      198
      1040
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      973
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      44
      924
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      201
      916
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      838
    Aihe