Pankkien päähänpinttymät

angry-customer

Suomalaisia solvataan hölmöiksi kun pitävät rahansa pankkitileillä eivätkä laita niitä osakkeisiin tai rahastoihin. Pankit perustelevat että on hölmöä kun pankkitileillä rahat menettävät arvoaan inflaation vuoksi.
Eikö pankkiväki älyä että osakkeissa ja rahastoissa ne vasta menettävätkin arvoaan kun pörssi heiluu sattumanvaraisesti kuin tuuliviiri, joka osakekaupasta, ostosta ja myynnistä pankki vetää välistä niin paljon itselleen että arvon tulisi nousta epärealistisen paljon ennenkuin homma kannattaisi tavalliselle kansalaiselle ja verottaja vielä viimeistelee tuhon, sekin vie niin paljon välistä että osakkeen arvonnousu pitäisi olla niin suurta että sitä ei tule tapahtumaan.
https://yle.fi/uutiset/3-9776434?origin=rss

MAKSAKAA SITÄ KORKOA NIILLE PANKKITILEILLE PERKELE NIINKUIN ENNENKIN !!!!!

24

499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdsk

      Sijoitusten arvonnousu ja -alenema realisoituu vasta myydessä. Mikäli et myy, ei tule myöskään kaupankäyntikuluja. Ensimmäiset osingot ostetuista osakkeista kuittaavat kyllä ostokulut.

      Miksi veivata ostamalla ja myymällä jatkuvasti? Jos olisit ostanut muutamalla kymppitonnilla Konetta 90-luvulla, olisit tänään miljonääri. Paljonko 8 euron kaupankäyntikulut myydessä enää siinä tapauksessa itkettäisi?

      Matalien korkojen perimmäisen syyn varmasti taloudellisesti valveutuneena kansalaisena ymmärrätkin.

      • angry-customer

        Vai niin, eipä ollut 90-luvulla muutamaa kymppitonnia vaan työttömyyttä ja korkeintaan pätkäsilpputöitä. Ko. vuosikymmenen alussa olin vielä koulussakin.
        Enkä ymmärrä miksi nyt ei haluta maksaa sitä korkoa kun kerran ennenkin pystyttiin maksamaan. Ei ne investoinnit ole käynnistyneet olemattomista koroista huolimatta vaan firmat on jakaneet rahat sijoittajien osinkoihin ja se on pois tavallisten ihmisten lompakosta koska duunareille ei ole jaettu mitään muuta kuin YT-lappuja, pakkolomia ja irtisanomisia!!! Perkele!!!


      • fdsk
        angry-customer kirjoitti:

        Vai niin, eipä ollut 90-luvulla muutamaa kymppitonnia vaan työttömyyttä ja korkeintaan pätkäsilpputöitä. Ko. vuosikymmenen alussa olin vielä koulussakin.
        Enkä ymmärrä miksi nyt ei haluta maksaa sitä korkoa kun kerran ennenkin pystyttiin maksamaan. Ei ne investoinnit ole käynnistyneet olemattomista koroista huolimatta vaan firmat on jakaneet rahat sijoittajien osinkoihin ja se on pois tavallisten ihmisten lompakosta koska duunareille ei ole jaettu mitään muuta kuin YT-lappuja, pakkolomia ja irtisanomisia!!! Perkele!!!

        "firmat on jakaneet rahat sijoittajien osinkoihin"

        Eikö jo tuossa ole syytä tavallisenkin duunarin omistaa osakkeita?


      • specter11

        Eikö rahat olekin syytä jakaa osinkoihin.

        Jos omistat osakkeita - omistat osan firmasta. Omistajalle kuuluu osa firman voitosta, tietenkin.

        Ennemminkin huolestuisin siitä, että jos ei omista osakkeita, ei omista firmaa - JA SILTI haluttaisiin osingoille :D


    • ergegergeggg

      Osakekurssien heilahtelulla on merkitystä vain, jos myyt tai ostat väärään aikaan. Monet unohtavat, että voitto/häviö osakkeita myytäessä on myyntihinta - ostohinta. Kaikki heilahtelu tuolla välillä ei merkitse mitään. Esimerkki: Jos ostat tonnilla osakkeita, joiden hinta romahtaa 500 euroon, jonka jälkeen tosin arvo hiljalleen kohoaa peräti 2000 euroon. Jos henkilö myy osakkeet 2000 euron hintaan, hän tekee 1000 euroa voittoa, vaikka osakkeen romahtikin välillä 50%. Kyllä, hän olisi voinut tehdä vielä enemmän voittoa ostamalla pohjalta, mutta voittoa tuli silti. Eli edes 50% romahdus ei automaattisesti tarkoita tappiota.

      Ja jos vain pitää osakkeita, ei kuluja pahemmin tule. Itsellänikin on osakkeita jotka olen ostanut 1,5 vuotta sitten, enkä ole kyseisen yhtiön osakkeita sen jälkeen ostanut tai myynyt. Eli 1,5 vuodessa on tuon osakkeen osalta tullut kuluja tasan 0 euroa.

    • stumppix

      nämä osake ossit ovat kuin LSD kurkoja , miksi haistella pahaa ilmaa kun saa hyvän olon muilla aineilla, nämä ossit ovat huolissaan kun eivät pääse eroon noista paperilappusista, älä hyvä ihminen nyt ostele mitään jos olet tilillä rahasi pitänyt ,ihan sama määrä euroja siellä on , kaikki tavara olisi menettänyt arvonsa mihin muuten olisit sijoitellut , ja mitä nämä ossit koskaan niillä rahoillaan pystyvät tekemään kun muutemat voitotkin pitää laittaa uusia voittoja tuottamaan, osta paperilappu 20e niin saat 0,12 e vuodessa ja pääoma saattaa hävitä kokonaan, eihän tossa mitään riskiä ole , eihän sitä aina autonallekaan jää vaikka kävelee punaisia päin. suomessa ei ole ainuttakaan ukkoa eikä akkaa joka kuuluu siihen piiriin joka päättää ja aloittaa finaalit. eu on jakanut velkaa ahneille ranteet punaisena vuosia, kohta alkaa takaisinmaksu ja pörssiosakkeet jää pelimiesten liiveihin ,toisilta viedään liivit päältä ja tulee panta kaulaan.

    • specter11

      Jokainen tottakai tekee niinkuin parhaaksi näkee. Itse sijoitan osakkeisiin.

      Kumma juttu näissä osakekeskusteluissa on, että haluttaisiin pitää rahat tilillä, vaikka nollakorolla.

      Kuitenkin, haluttaisiin myös se osakesijoittajan saama tuottokin - vaikka ei edes omisteta osakkeita.

    • rahanPitääTehdäTyötä

      Suomalaiset menettävät paljon rahaa tyhmyyttään, kun maakuuttavat rahojaan kotimaisilla 0-korkotileillä, jos ei halua sijoittaa, rahat kannattaa kuitenkin laittaa ulkomaisten pankkien tilille, niissä on usein parempi talletussuoja ja korot 1,75%.

    • specter11

      Käydäänpä nyt läpi muutamia osakkeisiin, tai osakesäästämiseen liittyviä uskomuksia.

      Riski.

      Osakkeisiin sisältyy riskiä, joista kaikkein suurin on se, että ei osta/omista osakkeita. Riskiä voidaan pienentää pitämällä osakkeiden omistusaika pitkänä. Toinen on hajauttaminen, kun omistat 15 eri osaketta/yhtiötä, se tasoittaa salkun arvonkehitystä sekä ylös, että alaspäin.

      Osakkeita pitää ostaa ja myydä tiheään tahtiin.

      Voit ostaa osakkeita vain pitääksesi sen, sinun ei tarvitse käydä kauppaa välttämättä ollenkaan sen jälkeen, kun olet ostanut osakkeen. Varakkaimmat suomalaiset onkin näitä "osta-ja-pidä" sijoittajia, he vain ostavat osakkeita, eivät myy.
      Monesti nopealla kaupankäynnillä vain menettää rahaa, toimeksiannot maksavat.

      Pitää tietää, milloin ostaa ja milloin myydä.

      Aika harva osaa ajoittaa markkinoita, ei juuri kukaan onnistu siinä. On tehty tutkimuksia, että eräs markkina tuotti 10% vuodessa ja sen tuoton sai passiivisesti tekemättä mitään. Ne, jotka yrittivät ajoittaa ostoja/myyntejä - saivat hieman alle 0% tuoton, eli menettivät rahaa.
      Tämä on kuitenkin suosittua, kun osakesijoittaminen aloitetaan - luullaan, että ollaan niin fiksuja, että ajoitellaan -> huonolla menestyksellä.

      Kaikenkaikkiaan, osakesijoittaminen on tuottoisaa toimintaa, kun olet pitkäjänteinen, kenties pysyvä omistaja, hajautat salkkusi, pysyt poissa muotiosakkeista. Osakkeiden arvo vaihtelee lyhyellä aikavälillä, kuin tuuliviiri, mutta pitkällä aikavälillä yritysten arvo nousee, merkittävästi.

      Tänäpäivänä esim. Kesko Oyj on aivan eri arvoinen yhtiö, kuin vaikka 30 vuotta sitten. Lisäksi ainoa vuosi, jolloin Kesko ei ole maksanut osinkoa, on vuosi 1967.

      Olen itse tienannut osakkeilla suunnilleen 100 000 euroa ja olen siis tavallinen duunari, huomiovärivaatteet päällä, jonka selässä vuokrafirman logo.

      • Vakuusvaje

        Tuo Keskon osingoton vuosikin oli erikoistapaus ( Saario: Pörssiosakkeet sijoituskohteena, vuoden 1974 painos) :

        "Kun markan devalvaatio vuonna 1967 aiheutti Keskolle melkoisia valuuttatappioita, ei yhtiö maksanutkaan osinkoa rahana, vaan antoi osakkaille 8 vanhaa osaketta vastaan yhden uuden ilmaiseksi. Tämä vastasi suunnilleen samaa arvoa kuin mitä edellisen vuoden osinko olisi edellyttänyt. Ne osakkaat, jotka halusivat osingon rahana, myivät merkintäoikeutensa pörssin välityksellä. Seuraavana vuonna Kesko aloitti jälleen osingonmaksun käteisenä."


    • Kusetusrahasto-Oy

      Pysykää rahastoista erossa, sijoittakaa suoraan osakkeisiin.
      Vapaaehtoiset eläkevakuutukset ne vasta onkin huijauksia.

      Tuttavani laittoi Ruotsaiseen eläkerahastoon (rumasana rahasto) 15.000 euroa, tämän hetkinen kurssi 12.000. Ajatteli vetää rahat pois, niin hän olisi saanut 4500 euroa. Vidu mitä kusetusta.

      Ostakaa eläkerahoillanne osakkeita, eikä mitään "vapaaehtoisia" eläkkeitä, vaikka niistä saa sen pienen veroedun.

    • näinkö-kö

      Onko lopultakaan SALKUN kokonaisarvolla paljoakaan merkitystä jos jonkun yhtiön osake on plussalla ja toisen tappiolla. Eikö vain se ratkaise osto/myyntipäätöksen millä hinnalla kukin osake-erä on ostettu?
      Jos on ostanut esimerkiksi yhtiön A osakkeita ensin 2kpl hintaan 1e / osake ja myöhemmin saman yhtiön osakkeita hintaan 2e / kpl vaikkapa toiset 2kpl, nyt arvo onkin laskenut 1,50e:n niin vain ensimmäinen erä on voitolla, toinen tappiolla. Jos myy koko salkun pois, jäisi vain känsät kouraan ja jopa palkkioiden verran tappiotakin mutta jos myy vain ensimmäisen erän pois, jää hieman voitolle? Jäljelle jää vielä ne 2kpl ylihintaan ostettuja osakkeita joiden vuoksi salkku näyttää olevan rumasti tappiolla.

      • fdsk

        Itse pyrin siihen, että salkku pysyy kokonaisuutena voitolla. Koska ostan kursseista riippumatta silloin kun on ylimääräistä rahaa, syntyy ajallinen hajauttaminen, mutta tällöin tappiollisiakin ostoeriä syntyy väistämättä. Harmi, että oston tappiollisuus tai voitollisuus selviää vasta jälkikäteen.


      • specter11

        Tuossa esimerkissä "koko salkku" muodostuu vain yhdestä osakkeesta, jota on ostettu kahdessa eri erässä. Kaiketi osinkovirta on kuitenkin nostanut tuollaisenkin salkun tuottoa?

        Hajautus pitäisi tehdä vähintään 10 eri yhtiöön. Ja sijoitusaika korjaa ajoitusvirheet.


    • äläosta

      No eikös nyt ole kurssit osakkeissa ihan tapissa ja kaikki muutkin sijoitus instrumentit ovat yliarvostettuja sekä EKP:n ostaessa arvopaperita pois markkinoilta jatkuvasti on näinollen koko pörssikupla pelkkää kulissia yhtiöiden todellisten tulosten kanssa, ei ne tulokset ainakaan realimaailmaa seuraa millään tavalla.

      Ts. ihan keinotekoinen tilanne kun kaikki on keinoteltu arvoltaan liian ylös ja nyt onkin jo odotettavissa melkoinen pudotus jos EKP vielä vähentää lisää roskalainojen ostamista pois markkinoilta.

      Kaikki asunnot,kiinteistöt,metsä,osakkeet,kulta jne ovat yhtä keinottelua ja hinnat kaikissa ihan älyttömiä.

      Se jolla on käteistä on pörssiromahduksen jälkeen voittaja joka saa halvalla kaiken itselleen ja pelurit ovat häviäjiä kun mustapekka jää kouraan kun vouti tulee ovelle vaatimaan omiansa pois.
      90-luvulla monelle pelurille kävi juuri noin.

    • Välistäveto

      Pankin tädit alkaa yleensä soittelemaan, kun lasku alkaa ja pankin omat osakkeet alkaa polttelemaan näpeissä, yrittävät myydä ne asiakkaille...
      Ja pankki tienaa aina ostit tai myit vaikka persnetolla.

    • sfdgfhjgkhl

      Raha itsessään on cabalin keino rikastua vielä lisää, koska kaikesta täytyy maksaa ja lisäksi vielä veroa sen päälle. Ilmainen energia, ravinto ja asunto ovat ihmisten perustarpeita ja ne on pimitetty hyvin kauan tavallisilta tallaajilta. Rahaa tärkeämpää on omistaa kunnon kotivara jolla pärjää vähintään kaksi viikkoa ; ruokaa, juomaa ja herkkuja. Rahaa ei voi syödä kun yhteiskunta alkaa muuntumaan.

      • RuokaPilaantuu_RahaEI

        Olet ihan sekosekoseko-pimeä.
        "ilmainen energia, ravinto ja asunto" ovat ihmisten perustarpeita. Kommunismissakin ne joku aina joutui niiden eteen raatamaan.


      • oikea.ja.väärä
        RuokaPilaantuu_RahaEI kirjoitti:

        Olet ihan sekosekoseko-pimeä.
        "ilmainen energia, ravinto ja asunto" ovat ihmisten perustarpeita. Kommunismissakin ne joku aina joutui niiden eteen raatamaan.

        Ruoka, juoma ja katto pään päällä ovat poliittisesta järjestelmästä riippumatta ihmisten perustarpeita. Näillä rahastaminen on rikos ihmisyyttä vastaan!!
        Rahastakaa luksustuotteista, älkääkä perustarpeista!!


      • fdsk
        oikea.ja.väärä kirjoitti:

        Ruoka, juoma ja katto pään päällä ovat poliittisesta järjestelmästä riippumatta ihmisten perustarpeita. Näillä rahastaminen on rikos ihmisyyttä vastaan!!
        Rahastakaa luksustuotteista, älkääkä perustarpeista!!

        Siitäpä vaan väsäämään pirttiä ja perunamaata, mutta muista, että jos osaat tehdä talon paremmin kuin viljellä perunaa, et voi myydä osaamistasi perunoita vastaan.

        Ja jos osaisitkin kummankin, miten perustelet perunamaasi omistuksen sitä rosvoa kohtaan, joka ei osaa kumpaakaan? Onhan hänenkin saatava perunansa kenen tahansa pellosta perustarpeisiinsa vedoten. Todennäköisesti myöskin saatava muuttaa taloosi asumaan.


      • oikea.ja.väärä

        rahanahneuden sokaisemat pirulaiset lukevat kaikkea heille itselleen vastenmielistä kuin, noh, piru raamattua...


      • fdsk
        oikea.ja.väärä kirjoitti:

        rahanahneuden sokaisemat pirulaiset lukevat kaikkea heille itselleen vastenmielistä kuin, noh, piru raamattua...

        Kyllä noin vahvat ja mustavalkoiset mielipiteet pitää ottaa mietinnän alle sellaisenaan. Tuollainen utopiayhteiskunta ei olisi itsellenikään mitenkään vastenmielinen, mikäli muutama periaatekysymys saataisiin ratkaistua, kuten esimerkiksi aiemmin esittämäni.

        Sen sijaan ideologia, joka 1) vetää nämä periaattelliset mutkat suoriksi tai 2) nojaa vahvasti ajatukseen, että joku muu järjestää nämä esittämäsi perusoikeudet valmiiksi ja nenän eteen, on vastenmielinen.

        Ilmainen energia, ravinto ja asunto ovat kyllä olleet ihmiskunnalle perusoikeuksia suurimman osan ihmiskunnan historiasta, mutta tämän ajanjakson tavallinen tallaaja on ollut joko taigan paimentolainen tai viidakon intiaani.


      • ergergerge
        oikea.ja.väärä kirjoitti:

        Ruoka, juoma ja katto pään päällä ovat poliittisesta järjestelmästä riippumatta ihmisten perustarpeita. Näillä rahastaminen on rikos ihmisyyttä vastaan!!
        Rahastakaa luksustuotteista, älkääkä perustarpeista!!

        Jos noi kaikki olisivat ilmaisia, ei rahaa olisi olemassakaan. Nimittäin monille nuo riittää, eikä tarvitse käyttää euroakaan kuukaudessa mihinkään. Jos kerran saa perustarpeet ilmaiseksi, miksi tehdä yhtään töitä? Eihän silloin tarvitse palkkaa eikä edes mitään tukia, koska rahattakin voi elää.

        Tosin on aika epätodennäköistä, että tuo olisi mahdollista. Kuka muka viljelisi maata ilmaiseksi ja jopa tappiolla? Ei tietenkään kukaan, ellei sitten haluta orjuutta. Ilmainen ruoka on mahdollista vain, jos käyttämänsä ruoan viljelee ja korjaa itse. Sama pätee asuntoihinkin, kukaan ei taatusti tee minuuttiakaan ilmaista työtä (et tekisi sinäkään) talon rakentamiseksi.


      • oikea.ja.väärä

        Kuka täällä puhui yhtään mitään ilmaisesta?
        Perustarpeet tulisi olla hinnoiteltu kustannusvastaavasti siten että niihin ei markkinavoimat pääse puhaltelemaan ilmaa kuten nyt esim. jatkuvasti yli elinkustannusindeksin nousevien asuntojen- ja vuokrien hinnoissa!!!
        Moni ihmisennäköinen kuvatus, esim. sijoittaja näyttää olevan vieläkin niin primitiivinen peto että heille ei varmasti se perustaso riittäisi joten jos haluaisi parempaa, maksamalla enemmän saisi luksuskämpän, peruselintarvikkeita "hienompia" sapuskoja, yms.
        Pitäisi kuitenkin olla tarjolla järkeville ihmisille niitä kohtuuhintaisia perustason vaihtoehtojakin. Nyt niitä ei ole.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe