Mistä ja millaisia summia olet löytänyt rahaa?

löytöhynää

Näin köyhänä ja kippeenä on aina kiva löytää rahaa jostakin kulkiessaan. Rahallahan ei ole omistajaa, kun irrallisista puhutaan. Jos löydän rahaa maasta tai muualta ilman yhteyttä kehenkään - se kuuluu minulle! Nimittäin, jos alkaisin vaikkapa kuuluuttamaan löytämäni 10e setelin omistajaa kaupassa tai toreilla, olisi setelille kaikki sillä hetkellä paikalla olijat "omistajia". Kun ei rahassa omistajan nimeä ole eikä tunnusmerkkejä, niin "löytäjä saa pitää".

Selvyydeksi, varas en ole. Olen palauttanut eläessäni 2 löytölompakkoa ja muuta nimettyä omaisuutta (puhelimet/kassit) asiaankuuluvasti poliisilaitokselle ja saanut niistä yhdestä jopa löytöpalkkion! Tosin, vain yhdestä. Mutta en sitä palkkion toivossa tehnytkään. Ajattelin vain helppiä lähimmäistäni. Esim. Korttien hommaamisessa on pirunmoinen työ

Mutta ne omat löytöni;
Satunnaisesti erikokoisia kolikoita, niin markkoja kuin eurojakin. Kerran kumminkin jopa 50 markkaa maassa makaamassa! Kerran kävelyllä löysin löytömarkan ja sain sillä automaatista silloin muistaakseni päävoiton. Jotain yli satasen. Oliko 120 markkaa? En muista tasan varmaksi mutta oli eri hienoa, että silloin kävi noin. Ostin heti harjakaiskahvit pullan kera! Ja kaverille kans!

47

3986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löytöhynää

      Vastaan omaani, eli kerran lapsena uimassa käydessäni kaverin kanssa, tuli laiturille joku ruotsiapuhuva setä ja heitti meille rantaveteen kourallisen kolikoita "ongittavaksi". Onneksi vesi oli kirkasta ja likimain kaikki kolikot löytyi sukellellen. Olihan meillä sukelluslasit päässä sattumoisin, kun lapsena oli hauskaa sukellella. Siihen aikaan sai kolikoilla paljon! Söimme sitten rahoilla uimarannan kanttiinissa itsemme kipeeksi kahveesta ja jäätelöstä sun muista herkuista...

      Kerran kaverin kanssa kävimme ongella ja tullessamme takaisin, oli rannalla vennen vieressä 10 markan seteli. Äkkiä pääsimme fillarreilla kylille ja hampurilaiselle. Olian nälkä kasvanut tyhjää onkiessa...

      Ihan nuorena, jo aikoja sitten, meillä oli tapana kerääntyä paikalliseen huoltamon kahvioon jutustelemaan tenavien juttuja. Siihen aikaan ei ollut mitenkään kiellettyä aikuisten kaljoittelut ja tupakkoinnit samassa tilassa. Niinpä siinä tupakin katkuisessa ja kaljahuuruisessa ilmapiirissä kylän kekeroille jaettiin monet jätski ja karkkirahat. Puli-ukot kun katsoi nuorison sponsoroinnin välttämättömäksi ja varmaa iloakin tuottavaksi toiminnaksi... Ja sehän meille kelpasi!!!

    • aina-jonkun

      "Kun ei rahassa omistajan nimeä ole eikä tunnusmerkkejä, niin "löytäjä saa pitää"."
      Kyllä setelin "alkuperäinen" omistaja helpostti nykyisin selvitettävissä (niissä kun sarjanumerot)

      • erfdfrhjkijuhgf

        No, okkei. Minkälainen nummero oli setelissä millä maksoit eilen tai sitä ennen? ... No, sitähän minäkin. Ei selvitettävissä...


      • vyötteillätiedetään
        erfdfrhjkijuhgf kirjoitti:

        No, okkei. Minkälainen nummero oli setelissä millä maksoit eilen tai sitä ennen? ... No, sitähän minäkin. Ei selvitettävissä...

        Isommat summat hyvin selvitettävissä, jos olet pankista rahat nostanut tai vaihtanut. Isommista summistahan tässä nyt on tietty kyse. Ei noita 20€ seteleitä kukaan osaa jäljittää, mutta salkullinen rahaa voi olla jo hyvin tiedossa, jos vyötteillä olevia nippuja.


      • fjajflköajfdö

        Kirjotatko aina setelin saatuasi sarjanumeron ylös?????? hehee... no et varmastikirjoita. Mulle ei ole edes ikinä tulut se edes mieleen.

        Nyt on niin yliammuttu juttu että viisaankin pää täällä ihmettelee.

        Jos noin on niin mene pankkiin ja keksi joku sarjanumero, kyllä se varmasti löytyy, jos ei niin odottavat kun tulee vastaan niin ilmoittavat että hei nyt sun setelisi on tullu.
        Noinhan voisi saada ilmaista rahaa jatkuvasti.


    • hupinsa-kullakin
    • roletaari

      Ainoa löytöni on kuntosalin pukuhuoneen lattialta poimimani 20€.
      Menin respaan ja kerroin löytäneeni setelin kolmiosaisesta pukuhuoneesta.
      En maininnut tarkempaa paikkaa enkä setelin arvoa.
      Annoin ohjeen, että jos kahden viikon sisällä ilmestyy henkilö joka pystyy nimeämään päivän ja suunnilleen kellonajan sekä setelin arvon, niin palautan sen. Muuten pidän itse.
      Joku oli niin varakas, että voi heitellä 2-kymppisiä perään katsomatta.

    • köyhäilijä

      Joskus edellinen asiakas jätti automaattiin setelin epähuomiossa, huusin perään ja hän haki sen.
      90-luvulla löydetty pieniä seteleitä ulkona, nykyään kukaan ei pudottele, on tultu tarkemmiksi.
      Itsekin pudotellut no hyvä jos joku rahapulassa löysi.

    • kaverinrahakassi

      Eipä ole itselle koskaan suuria summia rahaa löytynyt, lähinnä kolikoita. Kaverilla sen sijaan on muovikassillinen rahaa (n. 70000€), joka ei kelpaa kenellekään. Ei kelvannut edes pankkiin ne rahat, kun epäilevät rahanpesua. Alkujaan se muovikassi on tullut kait Venäjältä, hieman erikoinen juttu.

    • kaipitääsaa

      Löysin kerran 17500 rappukäytävästä kassista. Oon sitten löytänyt kadulta kirjekuoren jossa oli 2000 euroa ja sitten pienempiä summia oon löytänyt. Pidän aina kaikki löytämäni rahat itse. Veljelle annoin 5000 kun löysin 17500

      • kaverinrahakassi

        Et taatusti ole löytänyt, sillä yhden voi löytää, mutta ei kahta. Tuo kaverin rahakassi (70000€) tosi juttu ja sekin juttu on aika erikoinen, etten ala yksityiskohtia selittämään.

        Sen verran, että meikäläinen oikein etsimällä etsi kadonneita arvoesineitä ja rahaa metallin etsimellä (miinaharava) ja lopputulos 5penniä.

        Aikoinaan kaveri oli lentokoneita siivoamassa ja niistä löytyi joskus penkkien välistä isompia summia, sekä sitten kerran enempi lentokentän päästä Seutulassa, kun yhden liikemiehen lentokone tuhoutui sinne kentään päähän nousussa 80-luvulla. Oli hepulla himppa enempi rahaa matkassa, mutta sinne Seutulan pusikoihin ne levisi


      • niinsunpääsikinlöysit

        sulla on pää hukassa, paskiainen. ei tu turpaan.
        t.leukua kylykee


    • kalle-k

      Löysin aikoinaan kadulta 100 mk setelin.
      Yyterin hiekkarannalta noin 16 mk kolikkoja.
      Bensa-asemalta löytyi 20€ seteli.

    • voisitälöytääarvokasta

      Perikuntien jäämistöistä löytyy joskus suuriakin summia rahaa, mutta niilläkin on omistajat, vaikka ihan rahaa on. Pitää lisäksi ilmoittaa verottajalle, muuten on veropetos. Ja jos perunkirjoitus on jo ehditty pitämään, pitää tehdä jälkiperunkirja, mihin ilmoitetaan löytyneet rahat.
      Itse ostin yhden asunnon perikunnalta ja perikunta lupasi, että saan pitää kaiken mitä löydän sieltä asunnosta. Varmistin vielä, että myös suuremman summan rahaakin. KYLLÄ!
      No, rahaa ei löytynyt, mutta muuta arvokasta kyllä. Saan sillä tuon asunnon hinnan vähintään n. kolminkertaisena, kun realisoin sen aikanaan. Verotussyistä en tietenkään sitä vielä realisoi moneen vuoteen.

    • Pitkäaikatyötön

      Viimeksi löysin autoa siivotessani 20 sentin kolikon keskitunnelin ja etupenkin kiskon välistä. Oli varmaankin pudonnut housujeni taskusta.

      Täytyypä muistaa tutkia olohuoneen sohvatyynyjen alta...

    • jotainkuitenkin

      Isoista kauppakeskuksista, joissa on monta liikettä, löytyy ostoskärryistä panttikolikoita hyvin, kun monet ei viitsi palauttaa niitä ostoskärryjä alkuperäiseen liikkeeseen. Usein jopa 2€ kolikoita on niissä kärryissä pantteina, tienaa hyvin päiväpalkan, kun vie parkkipaikalta ne ostoskärryt takaisin ja ottaa pantit pois.
      Joskus olen löytänyt 20€ setelin jätepaperikeräyksestä lehtien välistä, mutta ei mitään suuria summia ole muuten löytynyt.
      Joskus taas on mainospostin joukossa selkeää rahaa, niitäkin löytyy joskus jätepaperin joukosta, kun vain viitsii hieman kikkailla, kun joissakin tarjouksissa on jaossa ihan oikeaa rahaa, pitää vain nähdä hieman vaivaa. Summat ei tosin ole mitään suuria n. 100€, mutta rahaa sekin on, kun saa ilmaiseksi. Siinä on kuitenkin jo hieman nähtävä vaivaa, että ei ihan löytymiseski voi verrata.
      Olen myös etsinyt suurta vanhaa rahakätköä, mutta toistaiseksi vielä tuloksetta. Jos sen löydän, joudun luovuttamaan se Museovirastolle. Olen selvittänyt tuon rahakätkön sijaintia monesta lähteestä ja ensi keväänä taas uudella innolla etsin sitä.

    • Antipodi

      Hahaaa se on tuo löytö raha yhtä hyvää toimeentuloa kuin ottaa WC paperi kirjastosta tai huoltoasemalta. Tai syödä ostos ennen kassaa ja hävittää hintalappu....

      • hahhahvaanitsellesi

        ...ja se on kohta yhtä hyvää kuin aikoinaan Neuvostoliitossa, että pitää olla omat wc-paperit mukana, kun mene julkiseen käymälään... Oli meinaan melkoista puhaltamista siellä maassa, kun kaikki oli "yhteistä". Neukkulassa oli jopa palaneelle sähkölampullekin markkinat, sillä vaihdettiin ehjä lamppu taas jostain...


    • Puhtaampi_ja_rikkaampi

      Oltiin armeija-aikaan maastoleirillä ja muutaman rankan päivän jälkeen pääsin saunaan. Jokainen saman kokenut muistaa miten hienolta sellainen tuntuu muutenkin, mutta tuolla kerralla oli erityisen mukavaa löytää viiden markan kolikko pukuhuoneen lattialta. Ja sitten nukkumaan.

    • saalöytöpalkkion
    • rahametsässä

      90-luvun alussa kävin silloisen tyttöystäväni kanssa suositussa musiikkipubissa Hamletissa Helsingissä. Paikka kuten tavallisesti täynnä että tappituntumalla siellä oltiin. Kun valomerkin jälkeen lähdimme niin tyttöystäväni uusista korkokengistä oli toinen rusetti irronnut. Lähdimme takaisin ja saimme luvan etsiä. Rusettia ei löytynyt mutta lattialta löytyi seteleitä, kolikoita ja jopa usean setelin nippuja. Tuntui että poimin rahaa kuin puolukoita metsästä. Joku satanen markoissa kertyi enkä silloin työttömänä niistä mitään kertonut henkilökunnalle...

    • enpaljoalöytänyt

      Löytötavaroistahan pitäisi arvokkaimmat (rajahan on 20€) viiä poliisiasemalle löytötavaroihin mutta kukapa saman suuruista seteliä veisi saati että joku menisi kadonnutta seteliään sieltä kyselemään. Miehni löysi jokunen vuosi sitten 20€:n setelin pikapankin edestä, itse kävelin edellä setelin ohi ja ihmettelin mitä mies jäi poimimaan maasta. Itse oon löytäny vain pikkurahoja autoa vaihtaessa ja sitä sitten siivotessa.

    • Ennätykseni on 100 markan seteli aikanaan. Asuin silloin vielä pienessä maalaispitäjässä 90-luvun lopulla.
      Löysin sen vielä kuntosalin oven edestä, missä kävin iltaisin nostamassa punttia. Sitä kyllä ihmettelin, että kuinka joku olikin pudottanut sen sinne, kun tämä nuorisotalo, jonka alakerrassa tämä sali sijaitsi, oli aika sivulla kaikesta eikä siellä ollut edes mitään kauppoja tms rahankäyttöpaikkoja 2-3km säteellä.
      Mutta oli kyllä ihan hyvä lisä tuollaisen 19v sällin budjettiin, sain sillä mun silloiseen autoon aikaslailla bensaa. Maksoi tuohon aikaan vajaan 5mk litra, joten Ford Fiesta 1,1 GX kulkikin aika pitkän siivun tuon voimalla.
      Sitten joskus näin myöhemmällä iällä joskus löytyy näistä kauppojen kuittiroskiksista rahaa myöskin.
      Moni tietysti heittää kuitin siihen, niin joskus tietysti vaihtorahatkin lipsahtavat sinne perässä ja sattumalta olen muutaman kerran osunut kohdalle oman asioinnin tiimoilta ja tietysti kerännyt nämä vahingot talteen. Yleensä löytänyt vitosen tai kympin setelin. Kolikoita en nyt tietenkään ala kaivelemaan niistä, vaikka niitäkin varmaan niistä löytyisi.
      Kolikoita taas löytyy milloin mistäkin, 5-senttisistä 2€ asti. Ja aika usein jotkut jättävät näitä 5- ja 10-senttisiä pajatsoille, kun ne eivät kelpaa koneisiin ja jotkut vaan eivät kai sitten viitsi kantaa niitä mukanaan.

    • kaverilöysirahaa

      Meidän nurkilla tapahtui 80-luvulla pankkiryöstö ja poliisi nappasi ryöstäjän heti verekseltään, mutta ryöstösaalista poliisi ei löytänyt. Kaverini löysi rahaa koiransa kanssa yhdestä rumpuputkesta takkiin käärittynä melkoisen määrän . Kaveri ilmoitti tietysti asiasta poliisille ja poliisit noutivat nuo rahat. Pankkiryöstäjä sai 3,5 vuotta ehdotonta.

      • Oho.
        Teki kyllä fiksusti. Olisi nimittäin ollut itse kusessa, jos olisi pitänyt rahat ja käyttänyt niitä myöhemmin.
        Noissa tilanteissa kuitenkin sarjanumerot ovat pankissa tallessa, joten ei juuri auta, vaikka pitäisi muutaman vuoden niitä jemmassakin pölyn laskeutumista odotellen.
        Saiko löytöpalkkion? Käsittääkseni aika usein noissa tilanteissa laitokset palkitsevat kansalaisen rehellisyyden..Vaikka ei silti, fiksu teko kaveriltasi.


      • kaverilöysirahaa
        Grizzlythor kirjoitti:

        Oho.
        Teki kyllä fiksusti. Olisi nimittäin ollut itse kusessa, jos olisi pitänyt rahat ja käyttänyt niitä myöhemmin.
        Noissa tilanteissa kuitenkin sarjanumerot ovat pankissa tallessa, joten ei juuri auta, vaikka pitäisi muutaman vuoden niitä jemmassakin pölyn laskeutumista odotellen.
        Saiko löytöpalkkion? Käsittääkseni aika usein noissa tilanteissa laitokset palkitsevat kansalaisen rehellisyyden..Vaikka ei silti, fiksu teko kaveriltasi.

        Löytöpalkkiosta me ei olla koskaan puhuttu, olettaisin pankin maksaneen jonkinlaisen löytöpalkkion. Voi myös olla, että kaveri ei ole ottanut löytöpalkkiota vastaan.
        Löytöpalkkionhan olisi 10% löydetystä summasta ja aina vähintään 4€.
        Kaverihan ei edes kunnolla koskenut niihin rahoihin, kun huomasi sen takin sisällön, että paljon rahaa oli käärittynä. Kyllähän jokainen tietää, että ei tuollaisiin pankkiryöstön rahoihin kannata sekaantua mitenkään.


    • RahaaNuokin

      Kolikoita lähinnä, pari kertaa vitosen kaupan kuittiroskiksesta.
      Tölkkejä kyllä kerään ja vien ne kauppaan, jos niitä nyt sattuu näkemään ulkoillessa esim. bussipysäkeillä, mihin porukka tietysti mm. niitä jättää. Et rahaa kai sekin on, vaikkei nyt "suorana valuuttana".

    • KäySeNäinkin

      Tänään juuri löysin 4€ erään kaupan veikkauspisteeltä, siis siitä missä asiakas tekee ne lappunsa. Ko taso oli ihan sisääntulon vieressä ja sattumalta pisti vaan silmään ne 2-euroiset siinä.
      Pistin kyllä tuosta löytörahasta 2 eurolla pienen urheiluvedon samalla, tietenkin kun ei sinänsä maksanut mitään, mulle itselleni siis. Ties vaikka saisi muutaman satasen tuolla lapulla sitten, huomenna sen näkee...

      • swerthdgh

        Melkein löysin eilen rahaa. Edelläni meni nuori poika karkkipussin kanssa ja löysi kaupan kassan takaa jonkin kolikon. En nähnyt summaa mutta iloinen oli....


    • anonyymi_upP

      Olen löytänyt rahaa 20€ setelin verran eikä tullut mileenkään että sille etsisin omistajan :D Jos kadulla makaa vaikka 100€ niin otan sen itselleni, jos en ole huomannut kenenkään sitä tiputtavan.

    • roletaari

      Löysin käyttämäni kuntosalin pukuhuoneen lattialta 20€: setelin.
      Menin respaan ja kerroin löytäneeni rahaa. En kertonut minkä verran enkä tarkempaa paikkaa. Pukuhuone on 3-osainen.

      Sanoin, että jos joku kysyy kadonnutta rahaansa, pystyy kertomaan suunnilleen ajan ja paikan sekä sen, paljonko rahaa on kyseessä, niin minä palautan löydökseni.
      Asetin aikarajaksi 2 viikkoa. Jos tuona aikana ei löydy uskottavaa omistajaa niin minä pidän löytämäni. Ei löytynyt omistajaa.

      Minun omatuntoni ei ole 20€:n väärtti! Joltakin kaveriltahan se oli tippunut. Pukukaappien ovat ovat melkein poikkeuksetta lukitsemattomia. Ainoastaan kaksi venäläistä heppua ja yksi bussukuski lukitsevat kaappinsa. Usein hyllyillä lojuu puhelimia ja joskus lompakkoja ilman havaintoa omistajasta enkä ole 15 vuoden aikana kuullut keneltäkään varastetun mitää.

    • Pitkäaikatyötön

      Viime viikolla löytyi hypermarketista kassojen jälkeen 50 sentin kolikko lattialta.

      Verkkokaupoissa näitä ei taidakaan löytyä :-)

      • anonyymi_ACGo

        Verkkokaupoista taasen löytyy ne alennuskoodit ja centin tuotteet. Ne pesee monin verroin tuollaisen 50 cnt. kolikon :D Tosin löytyy ne alennuskoodit sinne markettiinkin...

        No, joo pimppuilut sikseen... Aiemmin löytyi helposti isojen markettien pihoilta parkkipaikoille jätetyistä ostoskärryistä jopa 2€ kolikoita, niillä tienasi ihan mukavasti ostosreissulla, kun työnteli muutaman parkkiselle jätetyn kärryn takaisin paikoilleen. Parhaita paikkoja isot kauppakeskukset, missä useita eri liikkeitä, niissä ei käy ostoskärryt samoihin paikkoihin (pitää palautta sinne mistä on otettukin), joten niitä jätetään helposti parkkipaikalle panttikolikon kanssa. Yksi pappa keräsi muutama vuosi sitten miljoonan (markoissa) niillä ostoskärryjen pantteilla. No, se pappa ressukka meni lahjoittamaan niistä rahoista hyväntekeväisyyteen ja verottaja kiinnostui sen papan tuloista... Ne pantit kun oli verotettavaa tuloa ja se pappa ei niitä ollut ilmoittanut verotukseen.


      • Pitkäaikatyötön
        anonyymi_ACGo kirjoitti:

        Verkkokaupoista taasen löytyy ne alennuskoodit ja centin tuotteet. Ne pesee monin verroin tuollaisen 50 cnt. kolikon :D Tosin löytyy ne alennuskoodit sinne markettiinkin...

        No, joo pimppuilut sikseen... Aiemmin löytyi helposti isojen markettien pihoilta parkkipaikoille jätetyistä ostoskärryistä jopa 2€ kolikoita, niillä tienasi ihan mukavasti ostosreissulla, kun työnteli muutaman parkkiselle jätetyn kärryn takaisin paikoilleen. Parhaita paikkoja isot kauppakeskukset, missä useita eri liikkeitä, niissä ei käy ostoskärryt samoihin paikkoihin (pitää palautta sinne mistä on otettukin), joten niitä jätetään helposti parkkipaikalle panttikolikon kanssa. Yksi pappa keräsi muutama vuosi sitten miljoonan (markoissa) niillä ostoskärryjen pantteilla. No, se pappa ressukka meni lahjoittamaan niistä rahoista hyväntekeväisyyteen ja verottaja kiinnostui sen papan tuloista... Ne pantit kun oli verotettavaa tuloa ja se pappa ei niitä ollut ilmoittanut verotukseen.

        "Verkkokaupoista taasen löytyy ne alennuskoodit ja centin tuotteet. Ne pesee monin verroin tuollaisen 50 cnt. kolikon"

        Kolikkoja on toki löytynyt muitakin kuin tuo 50-senttinen, mainitsin vain viimeisimmän. En ole niistä kirjaa pitänyt. Lisäksi toisinaan on kassa antanut liikaa rahaa takaisin. Eikä pidä unohtaa niitä alennettuja päiväysvanhoja tuotteita, joita on lähes päivittäin saatavilla.

        Verkkokauppaan verrattuna kaupassa kävijän ei ole pakko myöskään ostaa tietokonetta, Internet-yhteyttä ja verkkopankkitunnuksia. Lisäksi sen tuoma arkiliikunta on terveydelle hyödyllistä.


      • anonyymi_ACGo
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        "Verkkokaupoista taasen löytyy ne alennuskoodit ja centin tuotteet. Ne pesee monin verroin tuollaisen 50 cnt. kolikon"

        Kolikkoja on toki löytynyt muitakin kuin tuo 50-senttinen, mainitsin vain viimeisimmän. En ole niistä kirjaa pitänyt. Lisäksi toisinaan on kassa antanut liikaa rahaa takaisin. Eikä pidä unohtaa niitä alennettuja päiväysvanhoja tuotteita, joita on lähes päivittäin saatavilla.

        Verkkokauppaan verrattuna kaupassa kävijän ei ole pakko myöskään ostaa tietokonetta, Internet-yhteyttä ja verkkopankkitunnuksia. Lisäksi sen tuoma arkiliikunta on terveydelle hyödyllistä.

        Onko joku väittänyt, että tarvitsee omistaa tietokone ostaakseen verkkokaupasta? Kirjastoissa voit käyttää tietokonetta ilmaiseksi. Ja on pankkeja, missä pankkitunnukset ja Visa eivät maksa erikseen. Verkkokaupoista voit ostaa myös päiväystuotteita jopa 0,01€ hintaan! Arkiliikuntaa tulee kyllä, kun hakee ostokset R-kioskilta.


      • Pitkäaikatyötön
        anonyymi_ACGo kirjoitti:

        Onko joku väittänyt, että tarvitsee omistaa tietokone ostaakseen verkkokaupasta? Kirjastoissa voit käyttää tietokonetta ilmaiseksi. Ja on pankkeja, missä pankkitunnukset ja Visa eivät maksa erikseen. Verkkokaupoista voit ostaa myös päiväystuotteita jopa 0,01€ hintaan! Arkiliikuntaa tulee kyllä, kun hakee ostokset R-kioskilta.

        "Kirjastoissa voit käyttää tietokonetta ilmaiseksi."
        Voi kyllä, mutta en suosittele, Julkisessa käytössä olevan koneen tietoturvaan ei ole luottamista. Saattaisin harkita kirjaston verkkoyhteyden käyttämistä, jos olisi oma kantsu.

        "Ja on pankkeja, missä pankkitunnukset ja Visa eivät maksa erikseen."
        Millä tavoin tämä Visa asiaan kuuluu? Sellaista pankkikonttoria en löytänyt vertailussani vuosi sitten omasta kotikaupungista, jonka verkkopankkitunnukset eivät olisi maksullisia. Paitsi jos on isosti rahaa/lainaa.

        "Verkkokaupoista voit ostaa myös päiväystuotteita jopa 0,01€ hintaan! Arkiliikuntaa tulee kyllä, kun hakee ostokset R-kioskilta."
        Onkos niissä toimitusmaksua?


      • anonyymi_ACGo
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        "Kirjastoissa voit käyttää tietokonetta ilmaiseksi."
        Voi kyllä, mutta en suosittele, Julkisessa käytössä olevan koneen tietoturvaan ei ole luottamista. Saattaisin harkita kirjaston verkkoyhteyden käyttämistä, jos olisi oma kantsu.

        "Ja on pankkeja, missä pankkitunnukset ja Visa eivät maksa erikseen."
        Millä tavoin tämä Visa asiaan kuuluu? Sellaista pankkikonttoria en löytänyt vertailussani vuosi sitten omasta kotikaupungista, jonka verkkopankkitunnukset eivät olisi maksullisia. Paitsi jos on isosti rahaa/lainaa.

        "Verkkokaupoista voit ostaa myös päiväystuotteita jopa 0,01€ hintaan! Arkiliikuntaa tulee kyllä, kun hakee ostokset R-kioskilta."
        Onkos niissä toimitusmaksua?

        "Saattaisin harkita kirjaston verkkoyhteyden käyttämistä, jos olisi oma kantsu." Onhan niitä muitakin paikkoja hyödyntää ilmaista verkkoyhteyttä, meilläkin hyödynnetään koulu- ja työmatkoilla mm. halpisbussien ilmaista verkkoyhteyttä. Meillä on perheessä useita ilmaiseksi saatuja kannettavia laitteita, ei me niihin ole hankittu erikseen mitään nettiliittymiä tai sim-kortteja. Nykyään on niin monessa paikassa tarjolla ilmaiset verkkoyhteydet. Kotona meillä on rajaton netti (13,90€/kk), mihin voimme kytkeä 14 laitetta. Vaan eipä nuo kannettavat hinnoissaan ole, jo 20€ irtoaa kannettava laite, jos ei mistään saa ilmaiseksi.


        "Sellaista pankkikonttoria en löytänyt vertailussani vuosi sitten omasta kotikaupungista, jonka verkkopankkitunnukset eivät olisi maksullisia. Paitsi jos on isosti rahaa/lainaa."

        Minulla ei ole ko. pankissa paljoa rahaa, tilillä ei ole koskaan ollut 300€ enempää rahaa vuosien varrella. Lainaa minulla ei ole ollut koskaan ko. pankista. Silti pankkikortti, pankkitunnukset ja Visa ei maksa mitään. Joten kannattaa suorittaa tarkistuskierros pankeissa.

        Verkkokaupoista voi tilata ilman toimitusmaksua, siihen tarvitaan joko koodi tai riittävän suuri tilaus. Tilausten maksamiseen voit käyttää myös alennuskoodeja. Minun mielestäni todella helppoa ja yksinkertaista. Omalla kohdallani on aivan sama matkan puoleen, haenko ostokseni R-kioskilta tai siitä 100 metrin päästä olevasta tavallisesta marketista, mutta hinnan puoleen ei ole. Marketissa maksan samoista tuotteista moninkertaisesti, maksoin ne sitten käteisellä tai pankkikortilla.


      • Pitkäaikatyötön
        anonyymi_ACGo kirjoitti:

        "Saattaisin harkita kirjaston verkkoyhteyden käyttämistä, jos olisi oma kantsu." Onhan niitä muitakin paikkoja hyödyntää ilmaista verkkoyhteyttä, meilläkin hyödynnetään koulu- ja työmatkoilla mm. halpisbussien ilmaista verkkoyhteyttä. Meillä on perheessä useita ilmaiseksi saatuja kannettavia laitteita, ei me niihin ole hankittu erikseen mitään nettiliittymiä tai sim-kortteja. Nykyään on niin monessa paikassa tarjolla ilmaiset verkkoyhteydet. Kotona meillä on rajaton netti (13,90€/kk), mihin voimme kytkeä 14 laitetta. Vaan eipä nuo kannettavat hinnoissaan ole, jo 20€ irtoaa kannettava laite, jos ei mistään saa ilmaiseksi.


        "Sellaista pankkikonttoria en löytänyt vertailussani vuosi sitten omasta kotikaupungista, jonka verkkopankkitunnukset eivät olisi maksullisia. Paitsi jos on isosti rahaa/lainaa."

        Minulla ei ole ko. pankissa paljoa rahaa, tilillä ei ole koskaan ollut 300€ enempää rahaa vuosien varrella. Lainaa minulla ei ole ollut koskaan ko. pankista. Silti pankkikortti, pankkitunnukset ja Visa ei maksa mitään. Joten kannattaa suorittaa tarkistuskierros pankeissa.

        Verkkokaupoista voi tilata ilman toimitusmaksua, siihen tarvitaan joko koodi tai riittävän suuri tilaus. Tilausten maksamiseen voit käyttää myös alennuskoodeja. Minun mielestäni todella helppoa ja yksinkertaista. Omalla kohdallani on aivan sama matkan puoleen, haenko ostokseni R-kioskilta tai siitä 100 metrin päästä olevasta tavallisesta marketista, mutta hinnan puoleen ei ole. Marketissa maksan samoista tuotteista moninkertaisesti, maksoin ne sitten käteisellä tai pankkikortilla.

        "Onhan niitä muitakin paikkoja hyödyntää ilmaista verkkoyhteyttä, meilläkin hyödynnetään koulu- ja työmatkoilla mm. halpisbussien ilmaista verkkoyhteyttä."
        On toki, tosin autoilija ei niitä hyödynnä. Kahviloiden ym. ilmaisten yhteyksien käyttäminen edellyttää ensinnäkin pääsääntöisesti liikkeen tuotteen ostamista. Toiseksi tietosuoja voi olla mitä sattuu, liikkeessä voidaan jopa seurata asiakkaan liikennettä.

        "Vaan eipä nuo kannettavat hinnoissaan ole, jo 20€ irtoaa kannettava laite, jos ei mistään saa ilmaiseksi."
        Varmaankin saa. Tosin todennäköisesti halvan koneen akku on jo siinä kunnossa, että se ei toimi kuin muutaman minuutin ilman verkkovirtaa.

        "Silti pankkikortti, pankkitunnukset ja Visa ei maksa mitään. Joten kannattaa suorittaa tarkistuskierros pankeissa."
        Tuskinpa vain näin kannattaisi nopeasti uudestaan tehdä. OP:sta kyllä saa alennuksia maksuihin, jos maksaa ensin satasella omistusosuudesta, eli siis sitoutuu asiakkaaksi useiksi vuosiksi.

        "Verkkokaupoista voi tilata ilman toimitusmaksua, siihen tarvitaan joko koodi tai riittävän suuri tilaus."
        Se riittävän suuri tilaus on tietysti helpompi tehdä silloin, kun hoitaa monihenkisen perheen taloutta. Meillä yksin asuvilla on aika lailla eri tilanne.


    • anonyymi_Dyyk

      Roskiksesta dyykkaamalla olen kyllä löytänyt paljonkin rahanarvoista, mutta vähemmän on rahaa tullut löytäneeksi. Jotkut perikunnat siivoavat melko huolettomasti jäämistöjä roskalavoille ja mukana menee joskus arvokastakin.

    • löytäjä-

      Kukaan ei varmaan usko mutta löysin repun jossa oli 32700 euroa. v 2012 mietin 2 viikkoa mitä teen rahoilla ja seurasin uutisia että onko joku hukannut enkä löytänyt mitään mainintaa joten annoin veljelle 8000 euroa ja itse pidin loput. Veljelle sanoin että voitin rahat ja se uskoi ja jotain 6 kk myöhemmin sanoin että löysin ne rahat.

      • kaverilöysirahaa

        En usko koko tarinaasi. Kaverini löysi oikeasti 80-luvulla erään pankkiryöstön jälkeen rumpuputkesta suuren summan rahaa käärittynä takkiin, kun oli koiraansa ulkoiluttamassa. Poliisit soitti paikalle ja poliisit kävivät hakemassa sen takin rahoineen.
        Vaan ei niistä hukatuista rahoista usein kukaan ala huutelemaan, eikä uutisissa niistä mainita, koska rahat ei siedä päivänvaloa. Löytäjä sen sijaan saa olla aika tarkkana, ettei tule "jälkikäyntiä" niistä löydöksistä. Olisi kannattanut veljelle olla kertomatta rahojen oikeaa osoitetta ja pitää vain kiinni voitosta jos kerta päätit pitää ne rahat. Vaan rehellisesti toimien olisit saannut löytöpalkkion tai mahdollisesti pitää koko summan. Nyt et voi koskaan tietää, milloin rahojen perään joku alkaa kyselemään.
        Käy lainaamassa kirjastosta Simo Rallin kirja; Uurna https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/uurna/


    • Kullini.mun

      Löysin kerran pennin esinahan alta .En tiedä miten se sinne oli joutunut.

    • jgfjgjgjh

      Kuka enää käyttää seteleitä ja kolikoita?

      • Pitkäaikatyötön

        Suomessa noin 10-12 % väestöstä eli sellaiset 550.000-660.000 ihmistä.
        https://yle.fi/uutiset/3-10482651
        Mikäli prosenttiosuus pätee maailmanlaajuisesti, kaikkiaan palttiarallaa 800-900 miljoonaa henkeä.


      • Varmaan aika monet tuhannet esimerkiksi lapset vai luuletko että lapset saavat visa electroneita tai eivät saa käydä kaupassa esimerkiksi vanhuksille tai itselleen karkkia ja limua ostamassa?


    • rakspaks

      Olen ollut töissä Kierrätyskeskuksessa ei aikoina viimeisen vajaan kolmen vuoden aikana. Lähinnä nääs ilmaistöissä tai Yhden vuoden palkkatuella. Taskuista löytryy useinkin 10,20 centtiä tai muita pikkukolikoita kun vaatteet joudutaan tutkimaan että ovat myyntikunnossa eikä esim taskuissa ole reikiä. Ja paljon ulkomaisia rahoja. Mulla on rahaa Burmasta ja Meksikosta ja vaikka mistä siltä väliltä. Olen ottanyt talteen jotta voin myöhemmin muistella. Tuskin noilla kolikoilla ja seteleillä mitään arvoa on mutta hauskoja muistoja ovat.

    • Anonyymi

      Löysin tänään juna-asemalta 100€ rahaa otin sen mukaan ja ajattelin että vien sen poliisiasemalle tai kyllä kävi mielessä että olisiko sen voinut pitää mutta tajusin että se on niin paljon rahaa ettei voi annoin kuitenkin sen 50€ siitä mun pikkuvelille kun se halus en tiedä mikä järki siinä oli mutta sitten se meni kauppaan ostamaan sillä vaikka kielsin sitä ja nyt mua vaivaa että mitä teen kukaan muu ei tiedä tästä paitsi 2 mun kaveria ja pikkuvelin kaveri tuntuu että olen varastanut joltain rahaa ja todellakaan se ei ole ollut tarkoitus en tiedä yhtään mitä pitäisi tehdä mitä tekisitte itse tälläisessä tilanteessa?osaako joku auttaa?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe