Kuinka pääsen ujoudesta eroon ?!?

Sairaanujotyyppi

Eli siis oon tosi ujo, sosiaaliset tilanteet on vaikeilta. vastakkaiselle sukupuolelle on vaikeaa puhua. En jaksais enää olla ujo

4

253

  Vastaukset

  • Hei
   Kirjoituksestasi ei ilmene minkä ikäinen olet. Jos olet nuori tai nuori aikuinen, uskon, että aika ja elämänkokemus tulevat auttamaan sinua paljon. Se ei tietysti ehkä nyt tässä hetkessä lohduta.

   Toinen ajatukseni on, että mitä jos koettaisit hyväksyä ujouden sinuun kuuluvana ominaisuutena. Olet ainutlaatuinen persoonallisuus ja ujous on eräs sinun ikioma piirteesi. En tarkoita, että on kiva jos sosiaalisissa tilanteissa kokee vaikeuksia. Eihän ujous pelkästään hyväkään ominaisuus ole. Sitä paitsi se ei ole sinuun mitenkään kiveen hakattu piirre. Ajan mittaan saatat huomata, että pärjäät yhä paremmin sosiaalisissa tilanteissa. Kokemus ja harjoittelu erilaisissa tilanteissa auttavat varmasti. Jos et niin paljoa koettaisi päästä eroon ujoudesta, se siis jo voisi helpottaa. Nyt tarkkailet itseäsi ja tuomitset ujoutesi. Jos pystyisit relaamaan ja hyväksymään paremmin tuon piirteen itsessäsi, niin se jo sinällään saattaisi auttaa.

   Käväisehän Nyyti Ry:n nettisivuilla. Siellä on puhetta ujoudesta.

   Lämmöllä,
   pappi Elisabet

   • Kuuntelevan kirkon papit eivät luota Raamatun sanan voimaan, aina ohjataan muuta lukemaan. Äläkä härregyyd rukoile, vaan relaa relaa relaa relaa relaa


  • Moi, tiedän millaista on olla ujo, koska olen itsekin ujo mies ja varsikin sosiaaliset tilanteet jännittää. Erityisesti kuten sanoit, vastakkaisen sukupuolen kanssa on miltei mahdotonta alkaa puhumaan, kun menee jollakin tavalla lukkoon.
   Pahimmillaan ujous voi johtaa siihen, ettei enää uskalla mennä kauppaan, kun pelkää sosiaalisia tilanteita.
   Ainoa keino on vaan altistaa itseään pikkuhiljaa sosiaalisiin tilanteisiin, sanon sen kokemuksesta.
   Puoli vuotta sitten en olisi uskaltanut jutella naiselle yhtään mitään, mutta yli kuukausi sitten uskalsin ensimäisen kerran jutella naiselle, johon olen ihastunut, vaikka se on vielä haastavampaa.
   Aluksi en uskaltanut kuin moikata muutama kuukausi sitten.
   Ajattelin, että on pakko voittaa ujous, koska jos vain moikkaan, niin moikkaan lopun elämääni.
   Myös sitä ajattelin, että näytäkö typerältä ja tyhmältä, kun alan juttelemaan vieraalle ja varsikin naiselle, nolaanko itseni täysin ja mitä nainen ajattelee.
   Jännitti aivan järjettömästi avata suunsa ensimmäistä kertaa ja jutella naisen kanssa.
   Ensimmäisen kerran sain puhuttua vaan päivän säästä, mutta yllätyin todella paljon.
   Nainen suhtautui jutteluun positiivisesti, ei haukkunut, eikä sanonut mitään negatiivista, vaan tuntui iloiselta, kun sai jutella vieraan miehen kanssa.
   Nyt olen muutaman kerran jutellut tämän naisen kanssa ja joka kerta on vähän helpompaa alkaa juttelemaan, mutta jännnittää kuitenkin aina vähän.
   Nyt kun olen useamman kerran jutellut tämän naisen kanssa ja uskaltanut kysyä hänen kuulumisiaan, niin hän suhtautuu minuun aivan toisella tavalla, kuin alussa, kun en uskaltanut, kuin moikata.
   Hymyllään hän kannustaa minua alkamaan juttelemaan hänen kanssaan.

   Rohkaisen sinuakin alkaa juttelemaan naisen kanssa, jos tapaat naisen, josta olet kiinnostunut, niin moikaa häntä ja ala juttelemaan. Ujona tiedän, että tilanne jännittää, ei tahdo saada sanottua mitä haluaa ja on vaivautunut olo, koska jännittää.
   Ei siinä kuitenkaan mitään menetä, jos alkaa juttelemaan naisen kanssa, enemmän menettää, jos jättää juttelematta, vaikka kuulostaa vaativalta esitykseltä ujon näkökannalta.
   Muista, että ainoa keino ujouden voittamiseen on altistaa itseään sosiaalisiin tilanteisiin.
   Aluksi riittää, kun liikkuu paikoissa, joissa on mahdollisuus joutua sosiaalisiin tilanteisiin.
   Sitten kun uskaltaa liikkua, niin vaativampi haaste on lähestyä ihmisiä ja vaativin haaste on puhua vastakkaiselle sukupuolelle, mutta usko vaan, niin sekin sinulta tulee onnistumaan, usko pois vaan.
   Eikä kannata välittää muista ihmisistä mitä ne sinusta ajattelevat.

   • On kaverilla pahasti pönttö sekaisin...ja antaa vielä "hyviä neuvoja" ...eihän tuossa sepustuksessa ole päätä ei häntää


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   281
   9274
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   140
   6010
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   163
   895