Eläkepommi räjähtää Alajärvellä

Pumpumpumpoks

Olipas synkkää luettavaa torstai-lehdessä, nuoret ihmiset muuttaa pois Alajärveltä ja järviseudulta ja mikä pahinta eläkeläisiä muuttaa takaisin, erityisesti Alajärvelle.

Nyt pitääkin olla erityisen kiitollinen että kuntaliitos saatiin estettyä, nyt pitää keskittyä tekemiseen omassa kunnassa ja yhteistyöhön Seinäjoen sotekeskuksen kanssa sekä edistää yksityisten terveydenhuollon toimijoiden toimintaedellytyksiä.

Kovasti ihmetyttää tuo Alajärven kasvukeskushypetys, teollisuusomistus on hävinnyt kunnasta, automaatio vie työpaikat, koulutus kaikkoaa ja paluumuuttajaeläkeläisille rakennetaan kerrostaloja halpojen nuorten ensiasuntojen sijaan.

60

881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fuckingsalesman

      Tämä on vimpeli-palsta....

      • kaikkitilastotosittaa

        On muuten ihmeelistä ropagandaa ,varmaan itsekkin aloittaja tietää että alajäjärvellä lähialueen nuorin väestörakenne. Täällä on paljon lapsiperheitä ja työikäistäväestöä.


    • Ihanhyväpitää

      Tilanteen tasalla nämä Alajärvikiimaset etteivät taas nosta päätään...

    • näillämennään_

      Ei tarvita täällä ainakaan sotkemassa asioita sotki edustaja asiatkin menköön sinne missä pippurikasvaa kasvaako alajärvellä

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Olipa härskiä tekstiä Alajärven kaupungin väestömuutoista täyttä valetta Alajärvi on muuttovoittoinen kunta nykyhetkellä nuoret eivät muuta saavat työpaikan Alajärven kaupungilta
      tai kasvavan teollisuuden palveluksesta, sitten näistä paluumuuttajista eläkeläisistä totta haluavat muuttaa syntymäpitäjään ja ovat todella TERVETULLEITA en usko että kukaan siellä haluaa olla maksavia eläkeläisiä vastaan. Jokaisella totta kai on oikeus muuttaa suomessa työnperässä koulutusta vastaavaan paikkaan, kuitenkin Alajärvi on hoitanut hyvin tämän työasiat järjestämällä että kaikille olisi koulutusta vastaavaa työtä, eihän missään järviseudun kunnissa ole yliopistopaikkoja silloin on katsottava isompiin kaupunki paikkoihin. Taas omassa pitäjässä on suurin syy kun työpaikkoja on todella vähän eikä kunta ole mikään sosiaalitoimisto että voitas järjestellä valtion rahoilla jokaiselle työtä, teollisuuden puolella ei taida tällä hetkellä olla yhtään vapaana olevaa työpaikkaa, kaupan palveluissa on vakituiset henkilökunnat jolloin vaan ruuhkaapua joskun tarvitaan.
      Korkeakoulutuksen saaneille ei ole tulevaisuutta täällä jopa ammattikoulutuksen omaaville ei ole työpaikkoja. NÄILLÄ MENNÄÄN

      • Höpöjä_taas

        Kuinka teksti voi olla härskiä, jos perustuu tutkimukseen ja ihan oikeisiin tilastoihin? Ei ole mittään omassa päässä tehtyjä laskelmia ja mutua, jota maisteri suoltaa, esmes ylläolevassa vuodatuksessaan.


      • tulkintavirhe

        Kuules Höpöjä maisterin teksti on kyllä täyttä totta, nämä tiedot todella löytyy kuhan tutkii väestötietoja lukea eli tulkita voi monella tavalla niin kuin olet huomannu täälläkin


    • Maisteriklikkaa
      • ilimojapitää

        Joko oot aloittanu ohranpuinnin?


      • sääsk

        Miksi täällä vimpelissä ollaan huolissaan alajärven asukasmäärstä,kun omankunnan väkimäärä väheni huomattavasti enemmän kuin alajärvellä Vimpelin väestökato oli peräti - 73 asuk. vuodessa. SeAMKin markkinatutkimus osoittaa, että nuoriaperheitä alajärvelle muuttaa enemmän kuin lähtee.


      • Kumpaauskot

        Tilastokeskuksen tilastoa vai tutkimusta?

        Nämä väestönkehitystä kuvaavat indikaattorit ovat tärkeää osviittaa kunnalle kun mietitään tulevia yhteistyökuvioita esimerkiksi terveydenhuollon sektorille, nytkin voimme katsoa että jonkinlainen nauhakaupunki tai ainakin erittäin merkittävä väestökeskittymä on syntymässä Ilmajoki-Seinäjoki-Lapua-Kauhava-Härmät alueelle, koko muu maakunta taantuu tuon alueen kasvaessa.

        Paljon puhutaan tuosta Alajärven kasvusta mutta mitkään faktat sitä ei tue, mitä esimerkiksi kauppa on rakentanut Alajärvelle jos laskuista jätetään pois S-marketin boonususkovaisilta kerätyt miljoonat.


      • pelkopuserossa

        Mitä vimpeliin on rakennettu? Monta vimpelin yrittäjää tienaa leipänsä alajärvellä,ja muutenkin käydään paljon töissä alajärvellä. Pitäisi vaan puhaltaa yhteen hiileen kaikkien järviseudun kuntien,ettei käy huonosti tulevaisuudessa.


      • Juurinytoletoikeassa

        Tätähän tässä on yritetty toitottaa, palvelut pitää hakea sieltä missä on ihmisiä ja kasvua, ei teollisuusalueelta, etenkään jos tämä teollisuus ei ole edes opaikallisessa omistuksessa.

        Lapualla valtavat kaupan rakentamisen työmaat menossa, Seinäjoki sopi Sukarin kanssa ideaparkista...


    • näinsevaanompi

      Kauhavan väestökato oli peräti 324 asukasta vuodessa, eniten koko maakunnassa .Täältä Vimpelissä vain 73 asukasta. Lappajärvllä 63 asukasta Ilkka lehti 27heinäk - 2017

      • mädättäjä_ILkka_LEHTI

        Elä usko Ilkka_lehti on vale-media


      • Hävettääkö_veik

        Siinä on Veikolle availuku. Ei muut kuin uutta valetta putkeen veikko


    • Persläpipaikka

      Vimpeli on kadonnut kuntakartalta vuoteen 2025 mennessä

      • Asidifilus

        Mutta tämä on meidän kotimme paikka eikä mikään persläpipaikka. Emme ole kyllä enää hengissä vuonna 2025, mutta asumme täällä niin kauan kuin pystymme. Kaipa sitä saa ruokatarvikkeita tilaamalla lähimmästä kaupasta ja kotiinkuljetuksella, jos kauppojakin aletaan sulkea. Tulevaisuus näyttää tiemme ja elämämme.


    • Vimpelästälöytyy

      En kyllä vaihtaisi alajärven hyvää teollista kehitystä peltomarketteihin.
      Se että teollisuus keskittyy alajärvelle on kullanarvoista ja parasta imagomarkkinointia. Työn keskittymiselle ei pitäisi nauraa edes tyhmän vimpeläisen.
      Samalla kun ihmisten ostokäyttäyminen ajaa kauppaa verkkoon, rakentaa pohjalaiset suuruudenhulluja peltomarketteja ja halleja. Heh. Ja vimpeläiset ihailen kadehtii. Kaikilla tankki täynä bensaa ja kuola suussa odottaen, että päästään viemään oma ostovoima Sukarin Topin kirstuun.

      • Teollinenkehitys

        Teollinen kehitys tarkoittaa valitettavasti sitä että työpaikat tuppaa häviämään automaation myötä, esimerkiksi vaikka sahan uudistus, kuutiot kasvaa mutta työvoiman tarve ei kasvakkaan samassa suhteessa vaan voi jopa vähentyä, nykyisin taitaa kolme puutavara-autoa kuljettaa saman määrän puita mitä vielä pari vuotta sitten neljä jne jne...

        Jos vähänkään seuraa aikaa ja taloutta niin varmasti on lukenut siitä miten työpaikat keskittyy jatkossa palvelun ja hyvinvoinnin tuotantoon ja nämä työpaikat taas tulevat auttamattomasti sijaitsemaan siellä missä on ihmisekki, elikkä esimerkiksi Sukarin kauppasaleissa, ei teollisuushallien katveissa.


      • Tietoonlölydettävissä

        Kirjoitappa siihen googlen riville Ideapark Lempäälä tilikauden tulos ja sitte samalla kaavalla kirjoittelet Alajärven yrityksiä ja mietit kumman ottaisit kotikuntaasi...


    • pöljäilläänlisää

      Jos vähänkään on seurannut kaupanalan kehitystä niin on huomannut että paljon työpaikkoja on kuluneen vuoden aikana poistunut juuri kaupan alalta. Tilastokeskuksen mukaan, suhteessa edelliseen vuoteen, eniten uusia työpaikkoja on avautunut teollisuuteen.
      Mutta Vimpelihän voi nyt kulkea sitten vastavirtaan ja paukauttaa näiden järjen jättiläisten tekemänä, oikein komean ja vetoivoimaisen Vetoparkin, vaikka siihen pokelansuoran pellolle.

      • TekevätKomeitaTaloja

        Nuorisoryntäys Alikselta on tullut Nurmoon.
        Ja lisää näyttää tulevan.


    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Täytyy vielä palata tähän kuntatalouden hoitoon ja mitä tulevaisuus näkymät on jatkossa. Kuntataseen pyörittämiseen eivät riitä tämän hetkiset tulot ja verot mitkä pitäisi terveessä kuntatalouden taseen hoitamiseen olla, terveen tasepohjan aikaansaamiseksi ei voi olla että kuntataloutta hoidellaan valtionantamilla tukiaisilla, kuntasektorilla talouden pitää perustua omaan tuotantoon joilla taloutta pyöritetään verojen saamilla tuotoilla. Maakuntahallinnon astuessa voimaan tilanne tulee täysin muuttumaan, jolloin valtion tukipolitiikka kuntia kohtaan tulee täysin muuttumaan, jatkossa valtiontuet tulee lähes poistumaan, jolloin joudumme keskittämään kuntapalveluita erikuntien kesken säästöjen aikaansaamiseksi. Terveyspuolella poistuu terveysasemia jolloin TERVEYSBUSSI KIERTÄÄ eri kunnissa antaen palveluita terveysaseman poistuessa jatkossa, NÄILLÄ MENNÄÄN

      • Maisteritietää

        Maisteri kertoo niinkuin asiat tulee menemään, alajärven ympäristökuntia korkeammat tuet asukasta kohden ovat kohta muisto vain ja edessä on sama niukkuus kuin ympäristökunnissa.


      • TUOHIPERÄNMAISTERI

        Tervehdys. Täällä on muitakin viksuja ihmisiä jotka tietävät mitä tulevaisuus tuopi tullesssaan. Totta VALTIONTUET kunnille tulee loppumaan ja sitten katsotaan missä moodissa kunta makaa. Alajärvestä kun aina olen kirjoittanut ei johdu mitenkään rakkaudesta kuntaa kohtaan mutta Alajärvellä on monia positiivisia elementtejä jotka puoltaa kunnan hyvää menestystä tulevaisuudessa, esimerkkinä väestöpohja sekä väkimäärä yksi tärkeinpiä ja tietty moninainen yrityskulttuuri joka vuosien aikana ollutkin kovassa kasvussa. Kaupan hyvät kasvunäkymät elintarvikepuolella on ollutkin hyvänä esimerkkinä että on saatu paljon hyviä uusia kauppapalveluita, sanosin näillä on hyvin suotuisat kasvuelementit suuren väestöpohjan ansiota, joka taas Vimpelistä puuttuu tunnen monia alajärveläisiä jotka käyttävät vain oman kunnanpalveluita jos on saatavilla, tiedän samoin Vimpelistä on suurella joukoin jotka mieluusti lähtevät rajan yli kauppaan, tietty Alkonmyymälä vetää varsinkin viikonlopun kaupankäyntiin jolloin käydään samassa elintarvikepuolen liikkeissä.
        Kuntatasolla ollaan hyvin aktiivisia yritysten pärjäämisen puolesta, on luotu hyvät toimintaympäristöt yrityskulttuurille, maankäyttöosalle jolloin saatu tontit yritysten käyttöön hyville paikoille, lisää tarvitaan tietty jatkossa pitää turvata lisää maaalueita
        tähän tarkoitukseen. NÄILLÄ MENNÄÄN


    • viimeinenpelaajakuoli

      Hahahaaa ketjun aloittaja vimpelissä asuu itse kuolleessa kunnassa. Ei oikein kuule kun päälläsi on 6 jalkaa multaa.

    • kaupanmerkonomi

      Olen samaa mieltä tuohiperänmaisteri on oikeilla jäljillä se siitä

    • metropolAlajärvi

      Siis vimpeli, siuvukylä, alajärvestä asioita käsitellään alajärven sivukylän foorumilla.

    • sotkamonpelimies

      Onko homopatsas vielä kukitettuna

    • KuinkakäyAlajärven

      Kuinkahan käy Alajärven kun Lapuaa laajennetaan noin voimallisesti, Alajärven väkiluku laskee kuin lehmän häntä, erityisesti nuoret jäävät opiskelupaikkakunnilleen jolloin tarvepohjaisen ostovoiman menetys on dramaattista, eläkeläiset ei paljon ostele, juhla- ja urheiluvaatteet taas haetaan Seinäjoelta tai Tuurista. Ruokapuolellakin kilpailu on kovaa kun ulkolaisessa omistuksessa oleva lidl määrittää hintatason ja vie paikallisten rahat saksaan.

      https://www.ilkka.fi/uutiset/talous/halpa-halli-suunnittelee-kuopion-ja-vöyrin-myymälänsä-sulkemista-mutta-laajentaa-lapualla-1.2144885

    • menkääjo

      Voi vittu mitä ääliöitä,tämä on VIMPELIN palsta. Menkää alajärven sivulle kirjoittamaan,saatanan idiootit!!

      • Huutoyössä

        Malttia hyvät ihmiset! Ei saa haukkua ketään idiootiksi eikä ääliöksi, luulisi tämän kuuluvan sivistykseen.


    • nelimarkanläheltä

      maisterilla on tietoa asioista

    • Kuolevakylä

      Vimpeli laskee alaspäin kuin juuri lauennut kalu. Eikä enää nouse ylöspäin! Tänne ei kannata taloaan rakentaa tai yritystä perustaa.

      • Alajärvityhjätontti

        Sama homma Alajärvellä, eipä näy niitä talotehtaitten talokylttejä teiden varsilla, ei ole näkynyt oikeastaan kymmeneen vuoteen, senioritaloja, kerros - ja rivisellaasia vaan rakennetaan pyörätiehen kiinni, ei niissä lapsiperheet tule koskaan asumaan.


    • Ykstaloneljähenkeä

      Päivänselvä tilanne että että ei rakenneta, jos kaupungin väkiluku tippuu noin parisataa henkeä vuodessa tarkoittaa se että 50 normi neljän hengen perhettä ei taloa tarvi ja hintakehitys sen mukainen, ihan sama riski on rakensi sen talonsa sitten sama mihin jos se on 30 kilometriä kauempana Seinäjoesta.

      • näillämenn

        30,6-16 - 30, 6 - 17 eli vuodessa, Teuvan asukaskato 5,11 % Vimpelissä 2,76 % Lappajärvellä 2% . tässä kolme heikointa. Kauhavan väestökato lukumääräisesti suurin eli 324 asukasta.,, en kuulu mihinkään näihin kuntiin.


      • Järviseutumenettää

        Lapuan ja Erityisesti Seinäjoen läheisyys torppaa järviseudun ja Erityisesti Alajärven kehityksen, jos Alajärven kokoinen keskittymä sijaitsisi vaikka Lappajärvellä tai Kyyjärvellä sillä olisi erinomaiset mahdollisudet säilyä vireänä kasvu- ja keskuspaikkana mutta nyt tulevaisuus on pelkkää pienentymistä. Taulukosta sen kertoo.

        http://www.epliitto.fi/vakiluku


      • Näilmennään
        Järviseutumenettää kirjoitti:

        Lapuan ja Erityisesti Seinäjoen läheisyys torppaa järviseudun ja Erityisesti Alajärven kehityksen, jos Alajärven kokoinen keskittymä sijaitsisi vaikka Lappajärvellä tai Kyyjärvellä sillä olisi erinomaiset mahdollisudet säilyä vireänä kasvu- ja keskuspaikkana mutta nyt tulevaisuus on pelkkää pienentymistä. Taulukosta sen kertoo.

        http://www.epliitto.fi/vakiluku

        Voi veikko parkaa. vanhaa tilastoa


    • Kaikkieasitäkirjoitetaan

      Jos en asuisi alajärvellä tällä seudulla , asuisin kenties vaasa tampere pietarsaari kokkola seudulla. En missään tapauksessa alajärven ympäri alueilla. Semmoiseen eläkepommiin lopetan huippu typerän ja turhan hullun ketjun aloituksen.

      • ulkokuntalaine

        Kävin alajärvellä tutustumassa näihin rakennus tontteihin myytäviin omakotitaloihin löysi pari kiinostavaa valmistataloa ,mutta hinta oli mielestäni korkea. Näytti että kanaharjun asunto-alue alkaa olla lähes täynä .Nuoret perheet suosii näköjään omakotitaloja. Rivi- taloja huoneistoja olis muutmia myynnissä . Halpa-Hallija vastapäätä olevat huoneistot oli lähes myyty tai sitten varattuja. Näköjään lisää rakennetaan.


      • Toissapäivänä

        Tuli radiossa ohjelmaa puolenpäivän aikaan aluepolitiikasta ja asuntojen hinnoista, oli hurjaa puhetta, suomeen jäänee 5-7 kasvukeskusta joissa on toimivat asuntomarkkinat, Pääkaupunkiseutu, HML, TRE, JKL-Kuopio, Seinäjoki-Vaasa ja Oulu. Asutus ja palvelut keskittyy näiden keskusten ympäristöön ja niiden välisille rataosuuksille.

        Mitään valonpilkkua ei ole Alajärven väestökehityksessä olemassa eikä tule, Moni hehkuttaa lamppu punasena noita Alajärven teollisia työpaikkoja mutta kiinnostaako esimerkiksi sahatyöläisen virka kouluja käynyttä nuorta, ei kiinnosta ja johtopuolen ja tuotekihityksen paikkoja on rajallinen määrä kun Alajärven teollisuus on osin sivutoimipisteitä.

        Sitten vielä pitäisi löytää työpaikka sille kauniimmalle puoliskolle joka hyvin usein on suorittanut opintoja korkeakouluissa tai yliopistossa.... Niitä ei ole ja alemmankin kolutustason paikat katoaa soten ja kaupan keskittymisen myötä Seinäjoelle.


    • Vapaavuorivaroittaa

      Alkaa Alajärvellä olla liiketiloja tyhjillään kohta enempi kuin Vimpelissä, nyt lähtee Nordea Lapualle.
      Pitäisiköhän maisterin käydä kertomassa Alajärvellä jotta kun Vapaavuori hetki sitten varoitteli että kaupungistuminen tulee olemaan ennalta arvaamattoman nopeaa niin hän ei ehkä kuitenkaan tarkoittanut maakuntakeskuksella Alajärveä?
      Moneen kertaan olen varoittanut tästä Seinäjoki-Lapua -Kauhava nauhakaupungista joka mustan aukon tavoin imee kaiken ympäriltään, erityisesti ovat ajan tasalla olleet ihmiset varoitelleet akateemisten hyväpalkkaisten töitten siirtymisestä jolloin lähtee myös suuri määrä verotuloja.
      Nordean lähtö varmasti hyvänä veronmaksajana on suuri menetys myös sen tähden että se on selkeästi profiloitunut yritysten pankiksi, nallehan totesikin että tavallinen asiakas tuo vain hietaa pankin lattialle.

    • pommiteläkkeelle

      Mistä ihmeen kehittyvästä nauhasta te puhutte????
      Eiköhän se ole yksinomaan Seinäjoki joka imee ja kasvaa. Koko maakunnan kustannuksella!
      Ilmajoen väkiluku kasvaa, koska Seinäjoen nuoret perheet haluavat rakentaa rauhallisempaan ja halvempaan ympäristöön. Ilmajoen kunta raukka koettaa sitten rakentaa kouluja, päiväkoteja ja terveyspalveluja näille muuttajille.
      Kauhavalta lähti todella isoja toimijoita. Työpaikkoja meni paljon! Keskusta autioituu koko ajan.
      Lapuan keskusta on kuin aavekaupunki. K -kauppa ja Tokmanni rakentavat "peltihalleja". Ihmiset menee Seinäjoen kauppoihin.
      Alahärmässä ei ole muuta kuin Halpa Halli, Lillbacka ja Power Park. Keskustassa ei ole oikeastaan enää mitään

      Sitten me pikkuiset maailman laidalla. Haukutaan toisiamme ja uhotaan! Ollaan onnellisia, että valtakunnalliset toimijat on edelleen molemmissa kunnissa :) Yritetään jättää rahaa mahdollisimman paljon omaan kuntaan ja tehdään me pienet yhteistyötä.... ehkä me silloin pärjätään..... ehkä

      • Nauhakaupunkionpysyy

        Tänään taas juttua tuosta nauhakaupungista pohjalaisessa, nelikaistaista tietä tulossa, eritasoliittymiä jo rakennetaan , Lapualle uusi erikoisliikkeiden kauppakeskus ja Kauhavalle sote-keskus yksityisellä rahalla.


      • pommiteläkkeelle

        Juuh...... että oikein erikoisliikkeiden kauppakeskus *nauraa*
        K-marketti, K-rauta, sekä TOKMANNI
        *miettii* mistäköhän muusta kunnasta nuata erikoisliikkeitä voisi löytää?

        Jos luulet, että eritasoliittymät tai nelikaistaista tietä tuloo pelkästään Lapualaisten, Kauhavalaisten, tai seinäjokisten vuoksi, niin olet kohtalaisen pahoin hakoteillä. Ongelmana kyseisellä tiellä on pikemminkin Suomen läpi ajava rekkaliikenne.
        Lapualaisten vuoksi rakennetaan eritasoliittymää lähinnä siksi, koska eivät ilmeisesti ymmärrä liikennesääntöjä ja ajavat päätiellä liikkuvien eteen. Pelti- ja kuolonkolareita.
        Monikaistaa rakennetaan siksi, että autoilijat ohittelevat hullun lailla ja ajavat suuria ylinopeuksia.
        Totuus vaan on se, että Pohjanmaalla (=Pohjanmaa Etelä-Pohjanmaa) tehdään Suomessa eniten leskiä/pienennetään perheitten kokoa autolla, vaikka väkimäärä on alle 50% Uudenmaan väkimäärästä....

        Aika perhanasti meille veronmaksajille maksaa tasapäitten autoiluasenteet!!!
        150 miljoonaa rahaa poltetaan Laihian, Seinäjoen ja Lapuan kohdille. Samaan aikaan tiestö muualla maakunnassa purkautuu ja hajoaa käsiin!

        Sote -keskus yksityisellä rahalla? Taitaa olla vielä samalla asteella, kuin lehmien lentämään opettaminen. Tämän päivän Ilkka
        – Olisi uhkarohkeaa rakentaa kiinteistö, jonka tarpeesta maakuntahallinnossa ei ole varmuutta. Siitä on mahdotonta edes neuvotella, koska neuvottelukumppania ei vielä ole. On kuitenkin todennäköistä, että Etelä-Pohjanmaan pohjoisosassa tarvitaan täyden palvelun sote-keskus 2020-luvulla. Tällöin sen luonteva paikka maantieteellisesti ja palvelurakenteellisesti on Kauhavan kaupunkikeskus, Lumio toteaa.-


    • Asidofilus

      Eiköhän tämä eläkepommi kuulu alajärveläisille, ei sitä Vimpelissä tarvihte murehtia. Samoin kuin Lehtimäen kunnantalon asiat.

      • annelll

        Miten se eläkepommi alajärvellä räjähtää kun siellä on ylivoimaisesti nuorin väestörakenne.Kannattaa katsoa tilastoa niin tiedät mistä kirjoitat . En kyllä tiedä toista paikkakuntaa missä, valehdellaan niin paljon kuin vimpelissä.oikein hävettää entisenä vipeliläisenä.


    • Rahakiertoon

      On täällä katkeraa vuodatusta ja huolta Alajärvisten verotuloista ja muista luvuista. Milloinkas Vimpelissä on investoitu johonkin kuntalaisten hyvinvointipalveluihin? Esim liikuntapaikkoihin kuten tekojää, yleisurheilu. Onhan se mukava jos tulee iloiseksi lukuja tuijottamalla, mutta jos kunnan toiminta on pelkkää kituuttamista ja säästämistä niin ei kannata arvostella niitä kuntia jotka panostavat ja ainakin yrittävät kaikin tavoin pysyä kilpailussa mukana.

    • Valtiontuilla

      On hyvä rakentaa...

      • Eiseoletyhmäjokapyytää

        Eikö Vimpelin päättäjät ymmärrä anoa tukia rakentamiseen valtiolta vai mistä se oikein kiikastaa? Ei näköjään kehitystä tapahdu omilla eikä valtion rahoilla.


    • oraakkeIi
      • Huolestuttavaa

        Näyttääkö tuo Vimpelin käyrä jotenkin erilaiselta kuin esim. Alajärven vastaava? Muutakuin surkean pienien lukujen osalta. Prosenteissa mitattuna hupenee kyllä aika vauhdilla Vimpelin perheet.


      • Nauhakaupunkikasvaa

        Kyllähän se on vaan tuo nauhakaupunki Ilmajoki-Seinäjoki-Lapua-Kauhava joka imee lapsiperheet, eikös Alajärvi ole jo päättänytkin profiloitua enempi semmoiseksi seniori-kaupungiksi kun muuttoliikenne Alajärvelle on etupäässä eläkeläisiä. Jos prosenteista puhutaan niin Vapaavuori varoitteli hetki sitten aamu-uutisissa että vielä ei oikein ymmärretä sitä kuinka nopeaa kaupungistuminen tulee tapahtumaan, Alajärvellä on vielä monta kiperää paikkaa kuinka maksattaa rollaattorikansalla liikuntapaikat ja kaupunki-nimityskin saattaa hymyilyttää monia jotta jos prosenteista puhutaan niin Vimpelin hillitty linja voittaa kyllä suuruudenhulluttelut moneen kertaan.


      • Vasaraheilumaan

        Olen samaa mieltä, että vaikeaa tulee jatkossakin olemaan täällä syrjässä kunnilla. Seinäjoen alue vetää yrityksiä ja asukkaita magneetin lailla. Lapuan ja Kauhavan osalta ei tilanne ole minun mielestäni aivan yhtä hyvä. Kauhavalla varsinkin on ollut paljon vastoinkäymisiä viime aikoina. Mielestäni jokaisen kunnan tulisi kuitenkin pyrkiä kehittämään palveluitaan ja houkuttelemaan asukkaat pysymään ja jopa jokunen muuttamaankin. Rakentamalla pyörät pysyy pyörimässä se luo aina positiivista pöhinää. Missä kunnassa tahansa.


      • masa_vain
        Nauhakaupunkikasvaa kirjoitti:

        Kyllähän se on vaan tuo nauhakaupunki Ilmajoki-Seinäjoki-Lapua-Kauhava joka imee lapsiperheet, eikös Alajärvi ole jo päättänytkin profiloitua enempi semmoiseksi seniori-kaupungiksi kun muuttoliikenne Alajärvelle on etupäässä eläkeläisiä. Jos prosenteista puhutaan niin Vapaavuori varoitteli hetki sitten aamu-uutisissa että vielä ei oikein ymmärretä sitä kuinka nopeaa kaupungistuminen tulee tapahtumaan, Alajärvellä on vielä monta kiperää paikkaa kuinka maksattaa rollaattorikansalla liikuntapaikat ja kaupunki-nimityskin saattaa hymyilyttää monia jotta jos prosenteista puhutaan niin Vimpelin hillitty linja voittaa kyllä suuruudenhulluttelut moneen kertaan.

        Sekä Lapualta että Kauhavalta on väestökato suurempi kuin Alajärvellä, ainoastaan Seinäjoella asukasmäärä kasvoi maakunnssa. Väestökato oli suurin asukaslukuun suhteuttettuna Teuvalla, Vimpeli kakkosena. vaihteeksi edes pikkuisen totuutta.


      • Luvutkäppyräntakana
        Huolestuttavaa kirjoitti:

        Näyttääkö tuo Vimpelin käyrä jotenkin erilaiselta kuin esim. Alajärven vastaava? Muutakuin surkean pienien lukujen osalta. Prosenteissa mitattuna hupenee kyllä aika vauhdilla Vimpelin perheet.

        Joo käppyrä näyttää samalta , mutta jos rosenteissa lasketaan suhteessa perheijen määrään ni Vimpelin vähenemä on melekee puolet suurempi ku Alajärven.


      • Kelarahatisot

        Kumma juttu että Alajärvellä kela-kulut on kovat, valtionosuudet samoin vaikka pitäis olla ihan ihannepaikkakunta....


    • nurmijärvelle

      Tervetuloa tänne etelään vanhasen valtakuntaan. Nurmijärvelle.

      https://vertinet2.stat.fi/verti/graph/viewpage.aspx?ifile=quicktables/kuntien_avainluvut_2017/avainluku_m302&isext=true&lang=3&x=800&y=800&rind=176

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe