ystäväni erosi juuri adventtikirkosta

nuori-usko

Niin, miksi joku eroaa adventtikirkon jäsenyydestä? Ystäväni tapauksessa kyse ei ole mistään loukkaantumisesta toiseen jäseneen taikka itse kirkkoon. Hän ei ole katkera kenellekään mistään. Hän sanoo lähteneensä adventtikirkosta, koska hän ei voi olla yhtä mieltä sen opinkohdista, joita monet pitävät kirkon sääntöinä. Hän sanoo, että se ei ole hänen arvojensa mukaista, että pelastukseen tarvitaan tuollaisen määrän opinkohtien hallitseminen ja noudattaminen, joista hän ei voi kuitenkaan olla samaa mieltä kirkon kanssa.

Entisenä luterilaisena hänen on ollut vaikeaa ymmärtää, miksi adventistien täytyy tehdä niin monenlaisia asioita pelastuksensa eteen. Sanotaan, että ei opinkohdat ole sen takia, että niitä noudattamalla pääsisi taivaaseen mutta samaan aikaan niiden noudattamatta jättäminen katsotaan tahalliseksi Jumalan tahdon vastaiseksi elämäksi. Toisin sanoen synniksi. On kuulemma kaksinaismoralistista elää omien kristittyjen arvojen mukaista elämää ja käydä silti kirkossa, jonka opinkohtia ei pysty/koe tarpeelliseksi noudattaa.

Minkä tähden meille adventisteille ei riitä pelkästään evankeliumi vaan on koettu tarpeelliseksi puuttua asioihin, joita esimerkiksi Paavali näki tarpeelliseksi korjata Paimentamissaan ryhmissä mutta joilla ei ollut mitään tekemistä pelastuksen kanssa? Miksi tavallisen ihmisen, Ellen Whiten opetukset ja persoona on nostettu kirkossamme niin korkeaan asemaan, että niitä korostetaan meillä lähes yhtä paljon kuin raamatunsanaa. Miksi ruokavalioasiat on nostettu samalle tasolle mukaan opinkohtiin kuin pelastussanoma? Näitä asioita hän mielessään mietti. Samoin mietin minäkin vielä jäädessäni adventtikirkon jäseneksi. En tosin elä kirkon kaikkien opinkohtien mukaan, koska olen löytänyt Pyhän Hengen johdolla sen totuuden, josta saan rauhan ja josta Jumala on mielestäni osoittanut minulle oikean tien. Se ei sisällä ruoka-ohjeita eikä sen mukaan tuomita toisia, jos he eivät kykene noudattamaan tämän tien mukaista uskoa tai elämäntapaa.

Toivon asiallista keskustelua.

Siunauksin,

Jakke

81

725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pohdintoja.tähän

      Luterilaisilla on kirkkokäsikirjat, joka sanelee jopa niin, että jos pappi menee uskovien kasteelle, se on erotus. Siksi he käyvät "salaa" kastella.
      Viimevuonna ajeltiin erään kirkontyöntekijän kanssa matkaa ja tuli kaste keskusteluun.
      Kastoin hänet siinä matkalla järvessä Jeesuksen nimessä.
      Hän halusi uskovien kasteen. Eli kirkoissa on sääntöjä ja näköaloja. Toisissa on kirjoittamattomia sääntöjä, jotka toimivat, esim. helluntalaisuudessa.
      Helluntalaisuudessa nuoruudessani menin rukousalttarille, pyysin rukousta, kun nuori mies koki hieman vaikeutta silmäinpyyntöön. En ollut tehnyt syntiä siinä, mutta taistelin asian tiimoilta. Hyvä, kun en lentänyt seurakunnasta ulos, kun tämä hyvin tunnettu nyt edesmennyt pappi minua palveli alttarilla. Kirjoittamaton sääntö astui kuvioihin.
      Tavallaan piti puhua se, että sai säilyttää seurakuntasuhteen siihen seurakuntaan, missä vaimokin oli palvelemassa.
      Se seurakunnassa kuitenkin on tarpeen seurakuntakuri - ja järjestys. Sen aika olisi kyllä koko Suomen Siionin. Synnistä pitäisi tehdä parannusta ja ehtoollisyhteys rajata, jos julkisyntiä on. Evl. kirkko aikoinaan rajasi pöydän - julkisynnistä.
      Jos joku kokee sapatin olevan ongelma, mietitäänpä historiankirjoista miten kansankirkkomme pyhitti sunnuntaita. Serkkupoika, joka vihittiin määrätyssä 1500- luvun kirkossa, niin siellä oli määräys, sunnuntaisapatista niin tiukasti, että jos talvea varten piti sunnuntaina kalastaa, niin kirkkoherralta sai luvan vasta, kun sapattihaukia tuotiin riittävästi korvaukseksi sapattisunnuntai- rikkomuksesta. No, onko tänään evl. kirkko samoilla linjoilla'?=?? Ehkä saisi olla, että tiedettäisiin tavallaan se sapatin merkitys, eli synnin palkka on kuolema ja vain papin luvalla, saatiin tehdä muutos, eli se oli pyhää työtä sunnuntaityötä, kun kirkon osuus kymmenyksistä tuli haukien muodossa.
      Eli Lutterin asiat olivat esissä.

      Nyt kyllä puhuttiin aloitukessa Adventismin koukeroista. Mutta, saakoon tuo aikaiseksi miettiä sitä, että raamattu puhuu kyllä PYHÄSTÄ ja pyhä on erotettua Jumalan käyttöä varten. Halutaanko sen ulkopuolella olla, vai ei?

      Onhan kyllä mainittu sekin, että ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppeli. Jos sitä taustaa vasten on nähty ravintotekijöiden merkitys elämälle, onhan se ihmisen hyväksi, ettei hän sairastuisi. Mutta, tuskin sitä on tehty adventismissakaan käskyjen muotoon, että ihmisen paikka tulisi seurakunnasta erotetuksi. Eiköhän tämä haukikausi muutu ajansuhteen adventismissakin ja kauhea synti - kahvinmielessä tulee kirkkokahviksi - joskus. Mutta, aikaansa kutakin.. Kyllä monessa seurakunnassa muuallakin ihmiset pitävät terveydellisistä asioista haasteena elämässä, aivankuin ateismissakin.
      Siellä vasta on haasteita, kun palvotaan ihmisruumista. Fitnes- esimerkkinä.
      Tai muu rääkki.
      http://www.is.fi/muutlajit/art-2000005339955.html

      • >>> Helluntalaisuudessa nuoruudessani menin rukousalttarille >>>

        Ahaa. Sekava ystävämme onkin ollut nuoruudessaan helluntalainen, kun viimeksi sinä elit nuoruuden hirveässä ateistiperheessä, jossa isä hakkasi sinut jos vain pistit sormet ristiin, vai miten se sekoilutarina sillä kertaa menikään?

        Miten ihmeessä se kauhea ateisti-isä on antanut mennä sinun rukousalttarille, kun se kyttäisi koko ajan ateistisilmä kovana puuhiasi, että jos on mitään uskontoon viittaavaa eleissäkään, niin turpiin tuli että tärähti, kuten vähän aikaa sitten maalailit kauhukuvia hirveästi ateistinuoruudestasi.

        Sinun pitäisi hieman miettiä sitä taustatarinaa paremmin, jota aina muuttelet tilanteen mukaan, eli keksi itsellesi hyvä menneisyys, pistä se paperille ylös ja pysy aina siinä, kun sekoilet tänne sanojasi.


      • kerrotaan.se.nyt
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Helluntalaisuudessa nuoruudessani menin rukousalttarille >>>

        Ahaa. Sekava ystävämme onkin ollut nuoruudessaan helluntalainen, kun viimeksi sinä elit nuoruuden hirveässä ateistiperheessä, jossa isä hakkasi sinut jos vain pistit sormet ristiin, vai miten se sekoilutarina sillä kertaa menikään?

        Miten ihmeessä se kauhea ateisti-isä on antanut mennä sinun rukousalttarille, kun se kyttäisi koko ajan ateistisilmä kovana puuhiasi, että jos on mitään uskontoon viittaavaa eleissäkään, niin turpiin tuli että tärähti, kuten vähän aikaa sitten maalailit kauhukuvia hirveästi ateistinuoruudestasi.

        Sinun pitäisi hieman miettiä sitä taustatarinaa paremmin, jota aina muuttelet tilanteen mukaan, eli keksi itsellesi hyvä menneisyys, pistä se paperille ylös ja pysy aina siinä, kun sekoilet tänne sanojasi.

        nuoruus oli jo armeija takana ja avioliitto. Siitä ateismin mittaamasta kodista lähdin 16 vuotiaana maailmalle ja olen sillä tiellä edelleen, eli omissa leivissä.
        Sen lähtiessäni päätin, että meidän koti, siis missä minä olen, on rauhankoti kaikille.


    • advariveli

      Kiitos Jakke hyvästä kirjoituksesta! En tiedä minkälaisia adventisteja sinä ja ystäväsi tunnette ?
      Ainakain täällä meillä päin en usko että ongelmia olisi tullut. Meitä on ,kahvin ystäviä,lihan syöjiä,
      kasvis syöjiä vegejä muuten vegejä on nuorissa jo paljon taitaa olla jo muotia olla vege. Monissa kaupoissa on omat vege hyllynsä mitä tulee jäätelöihin ja pyöryköihin.
      Jeesushan on meille se pääasia ei nämä muut. Sapatti ilman Jeesusta on onnetonta mutta Jeesuksen kanssa on jo eri asia.
      Vain yksin Jeesus vain yksin Jeesus. Kyllä Jeesus on hyvä Siunausta sinulle velveni.

      • nuori-usko

        Nämä ovat nyt minun ajatuksiani mutta...

        Mutta entäpä se alkoholi, sianliha, korut, meikkaaminen, kuntoilu tai siis sen puute, tietynlainen pukeutuminen... Ja entä se kun joidenkin tupakointia ei hyväksytä vaikka ystäväni tai minä emme tupakoi mutta meillä on tupakoivia tuttuja? Entäpä se, kun pyhpyhjapyh tuomitsee meidät siitä kun vietämme aikaa homojen tai muiden maallisten kanssa vaikka ymmärtääkseni Paavali juuri samaistui kreikkalaisiin olemalla kreikkalaisena ja juutalaisiin juutalaisena ja Jeesus vietti aikaansa prostituoitujen kanssa? Olemme yrittäneet olla tukena ja ystävänä alkoholisteille ja joillekin muillekin mierontieläisille mutta meidät tuomitaan siitä, jos ei muualla niin ainakin tällä palstalla. Ja juuri kun joku tarvitsisi seurakunnan apua syntiensä kanssa, potkitaan hänet seurakuntakuriin vedoten pois Jumalan seurakunnasta?

        Kun jotkut adventistit tuomitsevat tuollaisista asioista, herättää se kysymyksiä siitä onko tämä se oikea yhteisö...sellainen, joka elää Kristuksen opetuksen mukaan?

        Minusta itsestäni tuntuu siltä, että vaikka koko kirkko ei olisikaan edellä mainitsemaani mieltä asioista, on adventismi kuitenkin meitä vastaan vaikka Jeesus ei ymmärtääkseni olekaan. Ystäväni ei ole katkera eikä syytä ketään...minun tekisi kuitenkin mieli...


      • EiRiitäAdvareille

        Advariveli, näinhän sen tulisi olla: vain yksin Jeesus! Mutta kun se nimenomaan adventismissa ei ole näin, ei virallisesti eikä käytännössä. Siellä on Jeesus ja EGW, Jeesus ja adventismin omituiset pyhäkköopit ja tutkivat tuomiot (epäraamatullisia!), Jeesus ja kaikenlaisten määräysten orjallinen noudattaminen, siis Jeesus plus Hänen lisäkseen aina jotain muuta. Miksi adventisteille ei riitä yksin Jeesus? Ilmeisesti on niin kova hinku omaan erityisrooliin ja erottautumiseen kristikunnasta, että nämä epäraamatulliset ainekset ovat siksi niin kovassa kurssissa. Niihin kun perustuu koko adventismin olemassaolo ja identiteetti.


      • advariveli
        EiRiitäAdvareille kirjoitti:

        Advariveli, näinhän sen tulisi olla: vain yksin Jeesus! Mutta kun se nimenomaan adventismissa ei ole näin, ei virallisesti eikä käytännössä. Siellä on Jeesus ja EGW, Jeesus ja adventismin omituiset pyhäkköopit ja tutkivat tuomiot (epäraamatullisia!), Jeesus ja kaikenlaisten määräysten orjallinen noudattaminen, siis Jeesus plus Hänen lisäkseen aina jotain muuta. Miksi adventisteille ei riitä yksin Jeesus? Ilmeisesti on niin kova hinku omaan erityisrooliin ja erottautumiseen kristikunnasta, että nämä epäraamatulliset ainekset ovat siksi niin kovassa kurssissa. Niihin kun perustuu koko adventismin olemassaolo ja identiteetti.

        Rauhaa veli! Niin meitä advareitakin kun on niin monen kirjavia. Minulla on hyviä veljiä ja sisaria muissa suunnissa ja sama ongelma on heilläkin kun olen heidän kanssa jutellut
        Eivät taineet opetuslapsetkaan olla aina samaa mieltä asioista. Minulla on myös ystäviä jotka eivät halua kuulua mihinkään, ymärrän myös heitä. Taivaassa ei ole enää näitä ongelmia mitä täällä on kiitos Herralle Itse olen entinen alkon suurkuluttaja ja huumeet siihen päälle.
        Pidän yhteyttä vanhoihin kavereihini jotka edelleen dokaavat ja käyttävät aineita he ovat minulle hyvin rakkaita.
        Siunausta sinulle veljeni kyllä Jeesus on hyvä!!


      • EiRiitäAdvareille
        advariveli kirjoitti:

        Rauhaa veli! Niin meitä advareitakin kun on niin monen kirjavia. Minulla on hyviä veljiä ja sisaria muissa suunnissa ja sama ongelma on heilläkin kun olen heidän kanssa jutellut
        Eivät taineet opetuslapsetkaan olla aina samaa mieltä asioista. Minulla on myös ystäviä jotka eivät halua kuulua mihinkään, ymärrän myös heitä. Taivaassa ei ole enää näitä ongelmia mitä täällä on kiitos Herralle Itse olen entinen alkon suurkuluttaja ja huumeet siihen päälle.
        Pidän yhteyttä vanhoihin kavereihini jotka edelleen dokaavat ja käyttävät aineita he ovat minulle hyvin rakkaita.
        Siunausta sinulle veljeni kyllä Jeesus on hyvä!!

        Käänsit keskustelun yksilötasolle, eli puhut adventisTEISTA (tai muista uskovista tai ilman uskoa elävistä). Mutta minä kritisoin adventisMIA, sen raamatunvastaisuuksia, joihin jokaisen adventistin on pakko uskoa. Tai Flinkin mukaan on edessä seurakunnasta lähtö. Et lainkaan ottanut kantaa esittämiini adventismin harhoihin eli siihen, että adventismissa Jeesus ei riitä. Tällä ei ole mitään tekemistä sinun entisen elämäsi eikä nykyisten ihmissuhteittesi kanssa yli seurakuntarajojen.


      • advariveli
        EiRiitäAdvareille kirjoitti:

        Käänsit keskustelun yksilötasolle, eli puhut adventisTEISTA (tai muista uskovista tai ilman uskoa elävistä). Mutta minä kritisoin adventisMIA, sen raamatunvastaisuuksia, joihin jokaisen adventistin on pakko uskoa. Tai Flinkin mukaan on edessä seurakunnasta lähtö. Et lainkaan ottanut kantaa esittämiini adventismin harhoihin eli siihen, että adventismissa Jeesus ei riitä. Tällä ei ole mitään tekemistä sinun entisen elämäsi eikä nykyisten ihmissuhteittesi kanssa yli seurakuntarajojen.

        Rauhaa veli! Anteeksi en ymmärtänyt mitä vastauksia olisit halunut.
        Adventti kirkko ei meitä pelasta. Uskon,että kaikissa uskon suunnissa kielissä ja kansoissa on Jumalan lapsia. Minulla on se käsitys,että meistä advareista vain pieni osa on Jumalan lapsia ja näin se voi olla kaikissa suunnissa,toivottavasti olen väärässä. Eikäs sielä Sanassakin sanota "Löytäneekö Hän uskoa kun Hän saapuu noutamaan omiaan"
        Sitten varmaan voidaan puhua paljonkin. Uskovien vai lapsi kaste. Ikuinen helvetin piina vai jotain muuta. Sununtai vai sapatti, ja niin edespäin. Uskon että Jumala ei katso kuka meistä on eniten oikeassa, vaan sydämeen. Kuka meistä on se armahtava samarialainen ?
        Tässä tuli jotain ajatuksia en tiedä tuliko mitään järkevää, mutta jatketaan keskustelua.
        Sanon vain Herra armahda meitä advareita.
        Siunausta sinulle veli!


    • >>> Entisenä luterilaisena hänen on ollut vaikeaa ymmärtää, miksi adventistien täytyy tehdä niin monenlaisia asioita pelastuksensa eteen >>>

      Pitää muistaa, että adventtikirkko on 1800-luvun hulluina vuosina syntynyt lahko/uususkonto ja tällaiset puljut tarvitsevat paljon asioita, joilla erottua muista vastaavista puljuista, niin että sääntöjä pitää olla.

      Sehän se kristinuskon suola on, kun lahkot, kirkot, seurakunnat eivät pääse juuri yhdestäkään asiasta yksimielisyyteen, vaan omat mahtavat säännöt erottavat omat vieraista, lampaat vuohista.

      >>> Sanotaan, että ei opinkohdat ole sen takia, että niitä noudattamalla pääsisi taivaaseen mutta samaan aikaan niiden noudattamatta jättäminen katsotaan tahalliseksi Jumalan tahdon vastaiseksi elämäksi. >>>

      Ystävälläsi on erittäin toimivat aivot, eli on kykyä loogiseen ajatteluun ja tällainen lahkosoopa on juuri sellaista, joka aiheuttaa niin pahan kognitiivisen dissonanssin, että lähtö on edessä.

      Onhan se oikeasti hienoa, että tuolla jossain elää kaikkivaltias olento, joka on ihmeellisempi kuin mikään missään ja se kykenee vaikka mihin, mutta sitten on kuitenkin tavattoman kiinnostunut, että kenen pippeli menee kenenkin reikään ja missä asennossa tai että mitä on leivän päällä, tai että mihin kellonaikaan kuka tekee mitäkin.

      Kuullostaa minusta ihan joltain muulta kuin mahtavalta jumalalta. Paljon enemmin taloyhtiön kiintiökiukkuiselta kiintiövanhukselta, jolla ei ole eläkepäivinä muuta tekemistä kuin kytätä pesutuvan käyttämistä juuri sääntöjen mukaan.

      >>> Minkä tähden meille adventisteille ei riitä pelkästään evankeliumi vaan on koettu tarpeelliseksi puuttua asioihin, joita esimerkiksi Paavali näki tarpeelliseksi korjata Paimentamissaan ryhmissä mutta joilla ei ollut mitään tekemistä pelastuksen kanssa? >>>

      Niinpä. Miksi pitää olla Mersu, Audi ja Skoda, vaikka riittäisi merkitön kulkupeli, jossa on neljä rengasta ja ratti?

      Mikä adventtikirkko olisi ilman omia hassuja sääntöjä, Ellen Whitea tai niitä omituisia kiemuroita, joka erottaa sen muista periaatteessa saman tavaran tarjoajista?

      Se olisi merkitön kulkupeli, jossa on 4 rengasta ja ratti ja sitä ei ostaisi kukaan, kun vieressä olisi Mersu, Audi tai Skoda.

      Siksi pitää erottautua ja keksiä kaikkia hassutuksia ja omituisia sääntöjä, että ei olla kuin nuo muut, vaan me ollaan me ja nuo muut ei ole meitä, eikä me haluta leikkiä niiden kanssa, kun niillä on väärät säännöt, väärä jumala ja väärät opit.

      Kyse on siitä, että kristinusko on tänä päivänä miljardibisnestä, kuten adventtikirkollakin on miljardien dollarien liikevaihto, eli pitää olla jotain, jolla erottua muista ja saada asiakas omien seinien sisään antamaan kymmenyksiä joka kuukausi.

      Jos jokaisella kaupalla on tismalleen samat tavarat myynnissä, samalla hinnalla, samat aukioloajat, samat hintalaput hyllyissä, saman väriset seinät ja samat säännöt, niin aika vaikeaa se bisneksen tekeminen olisi.

      Eli myös uskonnossa kilpailu teidän lompakkojen sisällöstä on kiivasta, niin siksi pitää olla jotain, jota muilla ei ole ja joka erottaa tavaran muiden tavarasta.

      • pyhpyh2245

        Valheesi eivät merkitse mitään.


      • iloinen_naurajaa
        pyhpyh2245 kirjoitti:

        Valheesi eivät merkitse mitään.

        Kyllä tuo analyysi oli oikea. Joka lahko ja kirkko tarvitsee omanlaisensa "brändäyksen" erottuakseen uskontobisneksessä. Säännöt, uskomukset ja tavat muodostavat lahkojen ominaispiirteet.


      • pyhpyh2245
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Kyllä tuo analyysi oli oikea. Joka lahko ja kirkko tarvitsee omanlaisensa "brändäyksen" erottuakseen uskontobisneksessä. Säännöt, uskomukset ja tavat muodostavat lahkojen ominaispiirteet.

        Valheesi ei hetkauta.


    • "Kallis on herran/herrojen palvelus."
      Tätä laulua pastorit mielellään laulattavat adventtikirkoissa lauantaipäivän ratoksi.

      Uskonnoissakin pätee se, että joidenkin "puotien" tuotteet ovat kalliimpia kuin toisten.
      "Vege-tuotteet" ovat tietysti hinnoittelun yläpäässä.

      Adventtikirkon tuotteet eivät ole lainkaan halvimmista päästä. 10 % adventistin palkasta menee herrojen palvelukseen ja heidän elintasonsa ylläpitämiseen. Lisäksi on vielä runsaasti kaikenlaisia kolehteja ja muita keräyksiä, joihin tulee hyvän adventistin syytää rahaa lahkossa olon aikana.

      Elämän loppuvaiheessa voi hyvin käydä vielä niin, että ne herrat putsaavat riviadventistin koko pöydän lahjakirjoilla ja testamenteilla.

      • perittävistä

        Ateismikapakoissa menee terveys, rahat, perinnöt, vaimo, maatilat ja lopulta kaveritkin.
        Ei se parempi ainakaan ole.
        Sukukin voi olla ahne. Eräs vanhapoika omisti paljon ja ikää hieman. Veljenpojat ja lähisuku alkoi kyläillä, "teetkö testamentin" ja tietenkin kysyjä vaihtui, siinä sukulaisissa.
        Tämä vanhapoika, ehkä uudella atomivoimala-alueella, jos rakennetaan, niin sanoi piialle, että käydäänkö tuomarin edessä. Kävivät, ja nyt ei tarvitse sukulaisten haikailla perintöjä.
        Sitten on yksinäisillä kunnat, valtio tientenkin ensin ja kunta voi anoa sitten varoja käyttöönsä, joita peritään. jne. jne. Eli perittävä yleensä sanoo, mihin ne hänen omaisuutensa menee, tai on menemättä, eli ei kannata itkeä rivissä, jos jäi ilman, vaikka on sukulainen, serkun poika.
        Moni on jopa omiin jälkeläisiinsä niin kyllästynyt, että on määrännyt omaisuutensa, ettei sitä lapsi peri. Emännän sisko on tämän tehnyt. Poika oli hassikseen innostuntut ja siinä sivussa kävi äitinään pahoinpitelemässä. Hän ei peri mitään ja se on lainvoimainen.
        Ainut perijä olisi, mutta nyt se menee koirien hautausmaan kivenhoitoon ja kissojen silityksiin tuo keskellä Helsikinä oleva iso ja kallis osake, sekä ateisteille naurukoneisiin, että jäittepä nuolemaan tyhmyyksissä näppejänne, kun soittelette suuta.


      • perittävistä kirjoitti:

        Ateismikapakoissa menee terveys, rahat, perinnöt, vaimo, maatilat ja lopulta kaveritkin.
        Ei se parempi ainakaan ole.
        Sukukin voi olla ahne. Eräs vanhapoika omisti paljon ja ikää hieman. Veljenpojat ja lähisuku alkoi kyläillä, "teetkö testamentin" ja tietenkin kysyjä vaihtui, siinä sukulaisissa.
        Tämä vanhapoika, ehkä uudella atomivoimala-alueella, jos rakennetaan, niin sanoi piialle, että käydäänkö tuomarin edessä. Kävivät, ja nyt ei tarvitse sukulaisten haikailla perintöjä.
        Sitten on yksinäisillä kunnat, valtio tientenkin ensin ja kunta voi anoa sitten varoja käyttöönsä, joita peritään. jne. jne. Eli perittävä yleensä sanoo, mihin ne hänen omaisuutensa menee, tai on menemättä, eli ei kannata itkeä rivissä, jos jäi ilman, vaikka on sukulainen, serkun poika.
        Moni on jopa omiin jälkeläisiinsä niin kyllästynyt, että on määrännyt omaisuutensa, ettei sitä lapsi peri. Emännän sisko on tämän tehnyt. Poika oli hassikseen innostuntut ja siinä sivussa kävi äitinään pahoinpitelemässä. Hän ei peri mitään ja se on lainvoimainen.
        Ainut perijä olisi, mutta nyt se menee koirien hautausmaan kivenhoitoon ja kissojen silityksiin tuo keskellä Helsikinä oleva iso ja kallis osake, sekä ateisteille naurukoneisiin, että jäittepä nuolemaan tyhmyyksissä näppejänne, kun soittelette suuta.

        Mitä ihmeen tekemistä ateismilla on rappioryyppäämisen kanssa?

        Maailma ei ole mustavalkoinen.


      • kerettiläinen-
        v.aari kirjoitti:

        Mitä ihmeen tekemistä ateismilla on rappioryyppäämisen kanssa?

        Maailma ei ole mustavalkoinen.

        Narsistististen vanhempien lapsista kasvaa helposti mustavalkoisia aikuisia, jotka ovat helppoja uhreja narsististisille seurakunnille.

        Eli aikamoisen suuri ongelma tänä päivänä.


      • kerettiläinen-

        Kannattaisi miettiä tätä narsismin ongelmaa myös oman seurakunnan näkökulmasta. Miten hyvin nämä tuntomerkit sopivat seurakuntaasi ja sen henkiseen ilmapiiriin?

        https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/kasvattiko-sinut-narsisti-kuusi-piirrettä-jotka-yhdistävät-narsistien-lapsia-1.1924213

        Kasvattiko sinut narsisti? Kuusi piirrettä, jotka yhdistävät narsistien lapsia

        Ul­ko­puo­lis­ten silmissä isäsi oli verraton seuramies, joka keräsi ihailua jokaisella elämän saralla.

        Vai oliko äitisi "täydellinen nainen", joka onnistui miel­lyt­tä­mään muita ihmisiä niin, että sai aina tahtonsa läpi?

        Kodin suljettujen ovien takana elämä oli kuitenkin toi­sen­lais­ta. Narsistin lapsena saatoit tottua elämään tun­ne­kyl­mäs­sä kodissa, jossa sinulle asetettiin ikääsi nähden liian korkeita odotuksia.

        Huffington Post listasi kuusi piirrettä, jotka ovat tyypillisiä narsistisen vanhemman kas­vat­ta­mil­le lapsille.

        1. Narsistin kas­vat­ta­mas­ta lapsesta tulee aikuisena muiden ihmisten kynnysmatto. Narsistinen vanhempi asettaa omat pyr­ki­myk­sen­sä perheen edelle, eikä häntä paljoakaan kiinnosta muiden per­heen­jä­sen­ten tarpeet. Lapset oppivat, ettei heidän haluillaan ja tarpeillaan ole väliä. He oppivat luulemaan omia halujaan itsekkäiksi.

        Mitä voit tehdä: Opiskele, mitä narsismi on. Tieto auttaa sinua tun­nis­ta­maan lap­suu­des­ta­si vir­heel­li­set viestit, joita narsistinen vanhempasi välitti sinulle. Vasta sitten voit miettiä, miten voit toimia näitä vir­heel­li­siä oppeja vastaan.

        2. Pelkäät, että olet itsekin narsisti. Kaikki lapset eivät nöyrry narsistisen vanhemman oikkujen edessä. Jotkut lapset oppivat, että paras tapa selvitä on tulla sa­man­lai­sek­si kuin vanhempi. Vuosien saatossa tämä sel­viy­ty­mis­me­ka­nis­mi muuttuu elä­män­ta­vak­si. Aikuisena nämä lapset pakottavat muut ihmiset polvilleen – juuri niin kuin heidät pakotettiin nuorina. "Jos et voi voittaa heitä, liity heihin".

        Mitä voit tehdä: Etsi apua, jotta pääsisit eroon alistavista käyt­täy­ty­mis­mal­leis­ta­si etenkin, jos sinulla on puoliso tai lapsia.

        3. Välit si­sa­ruk­sii­si ovat suun­nat­to­man kil­pai­lu­hen­ki­set tai vi­ha­mie­li­set. Nar­sis­ti­sel­la ihmisellä on taipumus pitää muita ihmisiä itsensä jatkeena. Jos perheessä on useampi lapsi, nar­sis­ti­van­hem­pi saattaa valita yhden lapsen, johon hän heijastaa parhaat omat omi­nai­suu­ten­sa. Tämä lapsi saa kaiken huomion, kehut ja tuen, mutta myös korkeimmat odotukset. Toinen lapsi taas saa syntipukin roolin: hänestä tulee vanhemmalle epä­on­nis­tu­ja, taakka, joka ei koskaan pysty tekemään mitään oikein verrattuna suo­sik­ki­la­pa­seen. Vanhempi saa lapsen luulemaan, että hän on syyllinen vanhemman alistavaan käytökseen.

        Mitä voit tehdä: Kerro si­sa­ruk­sel­le­si ha­vain­nos­ta­si. Jos olit suosikki, saatat olla katkera si­sa­ruk­sel­le­si siitä, ettei heille asetettu yhtä paljon paineita kuin sinulle. Jos taas olit al­ta­vas­taa­va, sinusta saattaa tuntua, että suo­sik­ki­lap­si imi itseensä kaikki ne kehut ja kiitokset, joita myös sinä olisit tarvinnut. Ymmärrä, että narsisti käytti teitä ainoastaan välineinä omien tar­koi­tus­pe­rien­sä saa­vut­ta­mi­seen. Mikään ei ollut sinun syytäsi.

        Terapeutti Wendy Beharyn mukaan sisarukset voivat vielä saada välinsä kuntoon – vaikka ainoa asia, mikä heitä enää yhdistää, on narsistinen vanhempi.

        – Yhteinen kokemus saattaa luoda erittäin vahvan siteen, Behary sanoo.

        – Sisarukset olivat molemmat narsistin vankeja, vaikkakin he kokivat erilaista kidutusta.

        4. Toisinaan tunsit, että olet enemmän oman vanhempasi puoliso kuin hänen lapsensa. Kaikki narsistit eivät vain paistattele omassa yli­ver­tai­suu­des­saan. Narsistille tyypillistä on heittäytyä mart­tyy­rik­si, vuodattaa ongelmiaan vuoren varmoina siitä, että ne ovat suurempia kuin kenenkään muun. Tällaisen vanhemman lapset saattavat tuntea, että heidän koko lapsuutensa on kulunut jatkuvien tulipalojen sam­mut­te­lus­sa, jotta edes jon­kin­lai­nen rauha kodissa säilyisi. Lapsi joutuu puolison asemaan: Yhtäkkiä lapsi on se, joka tarjoaa vanhemmalle emo­tio­naa­lis­ta tukea. Lapsi saattaa esimerkiksi joutua tyyn­nyt­te­le­mään jatkuvasti isää, ettei tämä suuttuisi perheelle.

        Mitä voit tehdä: Kysy sisälläsi olevalta lapselta, millaisia tarpeita ja haluja hänellä on. Behary kehottaa ottamaan avuksi lap­suus­ku­vat. Ne saattavat auttaa sinua ta­voit­ta­maan tunteesi ja tarpeesi, joita vanhempasi eivät pystyneet täyttämään.


      • kerettiläinen-

        Jatkuu ed.

        5. Ihmisarvosi on riip­pu­vai­nen saa­vu­tuk­sis­ta­si. Osa narsistien lapsista huomaa, että helpointa on toimia juuri niin kuin vanhempi odottaa. Narsistin lapsi yrittää ansaita vanhemman arvostuksen saa­vu­tuk­sil­laan. Kun työstä ja saa­vu­tuk­sis­ta tulee ainoa ihmisarvon mittari, moni narsistin lapsi päätyy tekemään töitä liikaa. Mikään ei riitä.

        Mitä voit tehdä: Yritä ymmärtää vanhempiasi. Sinun ei tarvitse olla pahoillasi heidän puolestaan, mutta sinulle itsellesi voi olla hyödyllistä, että pääset kos­ke­tuk­siin vanhempasi ajat­te­lu­ta­van kanssa. Yritä ymmärtää vanhempasi tar­koi­tus­pe­rät, vaikka et ajat­te­li­si­kaan samalla tavoin. Beharyn tutkimusten mukaan narsisti kärsii usein myös itse syvällä sisällään. Myös narsisti on oppinut käyt­täy­ty­mis­mal­lin­sa mah­dol­li­ses­ti jo lapsuudessa. Behary korostaa, että lapsen tehtävä ei ole kantaa vastuuta tai kärsiä nar­sis­ti­ses­ta vanhemmasta, mutta lapsi voi yrittää hyväksyä vanhempansa.

        6. Sinulla ei ole hajuakaan omista haluistasi, tarpeistasi tai pää­mää­ris­tä­si. Narsistinen vanhempi näkee itsensä usein yli­voi­mai­se­na, mutta jos jokin tavoite on hänellä jäänyt saa­vut­ta­mat­ta, hän saattaa pyrkiä ta­voit­te­le­maan sitä käyttämällä lastaan vä­li­kap­pa­lee­na.

        – Monet narsistien lapset ih­met­te­le­vät, miten he päätyivät tietylle alalle, sillä he eivät oikeastaan edes koskaan halunneet sitä, Behary sanoo.

        – Jotkut taas saattavat sanoa, että he tunsivat aina olevansa enemmänkin heijaste äidistään kuin omia itsejään.

        Mitä voit tehdä: Vältä tai vähennä yh­tey­den­pi­toa nar­sis­ti­siin vanhempiin. Joissain tapauksissa on aikuiselle lapselle parasta minimoida myrkyllisen ih­mis­suh­teen vaikutus etenkin silloin, jos vanhempi ei koe tekevänsä mitään väärää.

        Malkinin mukaan on olemassa kolme merkkiä, joiden pitäisi kertoa aikuiselle lapselle, että on syytä välttää yh­tey­den­pi­toa vanhempaan: alistaminen, kieltäminen ja psykopatia. Kenenkään ei pitäisi koskaan joutua kokemaan emo­tio­naa­lis­ta tai fyysistä alistamista, ja ellei vanhempi ymmärrä, että jokin on pielessä, mitään ei voi edes korjata. Va­leh­te­le­mi­nen ja ma­ni­pu­loin­ti puolestaan ovat merkkejä, jotka kertovat, ettei kyse ole pelkästään myötätunnon puutteesta, vaan empatiakyky puuttuu kokonaan.


      • kerettiläinen-

        Edellä olevat kohdat eivät ole sitten herättäneet mitään ajatuksia kenessäkään?

        No minä laitan yhden.

        >> Tällaisen vanhemman lapset saattavat tuntea, että heidän koko lapsuutensa on kulunut jatkuvien tulipalojen sam­mut­te­lus­sa <<

        Tästä tulee mieleeni se, että miten adventistitkin joutuvat jatkuvasti "sammuttelemaan tulipaloja" tälläkin palstalla yrittäessään epätoivoisesti keksiä uskottavia selityksiä kaikelle sille, mikä näyttää olevan ristiriidassa Adventtikirkon opetusten/väitteiden ja todellisuuden kanssa.

        Narsisti yrittää aina eristää uhrinsa, jotta voisi vapaasti hallita häntä, mutta tällä netin aikakaudella se käy yhä mahdottomammaksi, joten näitä uusia "palopesäkkeitäkin" tulee siihen tahtiin, että adventistiparat saavat olla jatkuvasti sammuttelemassa niitä puolustellessaan omaa kirkkoaan.

        Siitä tuleekin tämä Raamatun paikka mieleeni.

        Ilm.14:11
        Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.


      • narsissii
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Edellä olevat kohdat eivät ole sitten herättäneet mitään ajatuksia kenessäkään?

        No minä laitan yhden.

        >> Tällaisen vanhemman lapset saattavat tuntea, että heidän koko lapsuutensa on kulunut jatkuvien tulipalojen sam­mut­te­lus­sa <<

        Tästä tulee mieleeni se, että miten adventistitkin joutuvat jatkuvasti "sammuttelemaan tulipaloja" tälläkin palstalla yrittäessään epätoivoisesti keksiä uskottavia selityksiä kaikelle sille, mikä näyttää olevan ristiriidassa Adventtikirkon opetusten/väitteiden ja todellisuuden kanssa.

        Narsisti yrittää aina eristää uhrinsa, jotta voisi vapaasti hallita häntä, mutta tällä netin aikakaudella se käy yhä mahdottomammaksi, joten näitä uusia "palopesäkkeitäkin" tulee siihen tahtiin, että adventistiparat saavat olla jatkuvasti sammuttelemassa niitä puolustellessaan omaa kirkkoaan.

        Siitä tuleekin tämä Raamatun paikka mieleeni.

        Ilm.14:11
        Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa -- ei niillä, jotka kumartavat petoa ja sen kuvaa, eikä kenelläkään, joka ottaa pedon nimen merkikseen.

        Mietin vain, miten tämä liittyi aloitukseen? Narsismi ei voi olla niin suuri syy kirkosta eroamiseen, että se olisi yksittäisten suurien eroamissyiden joukossa.


      • kerettiläinen-
        narsissii kirjoitti:

        Mietin vain, miten tämä liittyi aloitukseen? Narsismi ei voi olla niin suuri syy kirkosta eroamiseen, että se olisi yksittäisten suurien eroamissyiden joukossa.

        No mietitäänpä, miten se liittyy esimerkiksi tämän ketjun aloitukseen.

        Nuori-usko kirjoitti:
        >> Entisenä luterilaisena hänen on ollut vaikeaa ymmärtää, miksi adventistien täytyy tehdä niin monenlaisia asioita pelastuksensa eteen. Sanotaan, että ei opinkohdat ole sen takia, että niitä noudattamalla pääsisi taivaaseen mutta samaan aikaan niiden noudattamatta jättäminen katsotaan tahalliseksi Jumalan tahdon vastaiseksi elämäksi. Toisin sanoen synniksi. <<

        Mistä tässäkin siis on kyse?

        >>> Ristiriitaisesta KAKSOISVIESTINNÄSTÄ, joka on juuri uskonlahkoille ominainen narsistinen viestintätyyli.

        https://www.narsistienuhrientuki.fi/tietoa-narsismista/narsismista_yleisesti/narsistinen_totuus_ja_kaksoisvie/

        Siitä seuraa kongnitiivinen dissonanssi.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kognitiivinen_dissonanssi
        "Maallikon termein asiaa voisi kuvata epämiellyttävänä jännitteenä, joka tulee kahdesta keskenään ristiriitaisesta ajatuksesta samaan aikaan."

        Eli kun tällainen epämiellyttävä jännite syntyy, niin sille on tehtävä jotain ja yksi keino silloin on toimia siten kuin Jakken ystävä teki eli bushmannin sanoin: "Ystävälläsi on erittäin toimivat aivot, eli on kykyä loogiseen ajatteluun ja tällainen lahkosoopa on juuri sellaista, joka aiheuttaa niin pahan kognitiivisen dissonanssin, että lähtö on edessä."

        Voi myös toimia jollakin muulla tavoin lievittääkseen tai poistaakseen tällaisen epämiellyttävän jännitteen ja säilyttääkseen oman henkisen tasapainonsa eli esimerkiksi selittää tämän ristiriidan jotenkin itselleen parhain päin.

        No näitä selityksiä sitten piisaakin tälläkin palstalla...


    • näin.se.on

      No ei ole ystäväsi sitten ymmärtänyt opinkohtien merkitystä ja tarkoitusta ollenkaan. Eihän ne mitään pelastusehtoja tai sääntöjä ole. Ne ovat KUVAUS RAAMATUN OPETUKSISTA. Eli ilmeisesti ystäväsi ei siis välitä Jumalasta eikä Raamatusta.

      • eipäs.kun.näin

        Ne ovat erään lahkon TULKINTOJA RAAMATUN OPETUKSISTA.


      • kuvailija

        Ne eivät ole kuvaus Raamatun opetuksista vaan opetus Raamatun kuvauksista! Opetus, joka on vain puutteellisen ihmisen puutteellinen kuvaus jostakin, mitä hän pitää oikeana. Ja näitä opetuksiahan riittää ...


      • uskis-veli

        Oletko siis sitä mieltä, että muiden kirkkokuntien jäsenet eivät välitä Jumalasta eivätkä Raamatusta, kun heillä ei ole adventtikirkon teologista opinkohtalistaa? Olen kyllä ymmärtänyt, että kaikista kirkkokunnista löytyy pelastettuja.


    • yx_entinen_advari

      Ihan samankaltaisia ajatuksia minullakin kuin Jakke kirjoitti.
      Meillä oli mukava pieni seurakuntayhteisö,jossa viihdyin hyvin.Läksin kuitenkin lopulta pois,
      kun en kuullut juurikaan pelastuksen sanomaa ja evankeliumia ristiinnaulitusta Jeesuksesta.
      Sen sijaan terveyssanomaa oli useastikkin ja jotkut olivat kyllä ihan fanaattisia terveyssanoman
      kannattajia,jopa niinkin,että pelastus on kiinni siitäkin,mitä suuhunsa pistää.
      Armolahjatkin oli vaiettu asia,niistä ei puhuttu,ei ainakaan saarnoissa koskaan.Silloin kun oppi
      on tärkeämpi,kuin evankeliumin julistus,on syytä pohtia,onko siinä syy,kun adventtikirkko
      kutistuu ja kuivuu pikkuhiljaa olemattomiin.

      • kysynpävaa

        Eivät taineet terveys intoilijat kuitenkaan vegaaneja olla ? niitä kun ei advareissa montaa ole.


      • Exap

        Jeps. Sinun ja Jaken ajatukset ovat varin tuttuja. Kysymyshän on vain siitä, kuka lähtee viimeksi ja sammuttaa valot. Niin, ja toivottaa Timppa-sedälle hyvää yötä ja loikoisia työttömyyspäiviä.


    • iloinen_naurajaa

      Eroamalla lahkoista säästää paljon rahaa. Ja kun tekee vielä armotta pesäeron uskontoon ylipäänsä, säästyy mielenterveyskin.

      • tiskatessa.oppii

        Tuskin. Olisipa emännän siskon poika jättänyt hassisen piiput ja järkeistynyt. Hän olisi perinyt hyvän omaisuuden Helsingin keskustasta. Mutta jumalattomuus ja sen huumeen tuoma typeryys johti toiseen osaan. Sielläpä se ravintolassa tiskaa astioita, kun elämä meni, mihin meni. Uskontokin olisi ollut hänelle parempi. Olisi enemmän viisautta, kun typerässä maailmassa, mistä saa vääriä vaikutteita.
        Ei siinä sinullakaan paljoa naurattaisi jos menettäisit sen, mitä olisit saanut.
        Kyseninen menetys on lainvoiman saanut asia. Eli ateisminen tyhnyys saa palkkansa ja se on hyvä se.


      • iloinen_naurajaa
        tiskatessa.oppii kirjoitti:

        Tuskin. Olisipa emännän siskon poika jättänyt hassisen piiput ja järkeistynyt. Hän olisi perinyt hyvän omaisuuden Helsingin keskustasta. Mutta jumalattomuus ja sen huumeen tuoma typeryys johti toiseen osaan. Sielläpä se ravintolassa tiskaa astioita, kun elämä meni, mihin meni. Uskontokin olisi ollut hänelle parempi. Olisi enemmän viisautta, kun typerässä maailmassa, mistä saa vääriä vaikutteita.
        Ei siinä sinullakaan paljoa naurattaisi jos menettäisit sen, mitä olisit saanut.
        Kyseninen menetys on lainvoiman saanut asia. Eli ateisminen tyhnyys saa palkkansa ja se on hyvä se.

        Taloudellinen asemani ei perustu perinnön odottamiselle. Se perustuu siihen, että meitä on kaksi aikuista kohtuullisesti palkatuissa it-hommissa. Rikkaita emme ole, mutta rahaa ei kulu lapsiin eikä meillä ole autoa. Asuntovelka on maksettu 12 vuoden kuluttua ja sen jälkeen meillä on omana pitkälle yli 300 000€ arvoinen kaksio Kalliossa.

        Luin juuri tänään YLEn tekstitv:n taloussivulta 161, että stadissa kerros- ja rivitaloasuntojen arvo oli heinäkuussa mitattuna noussut 3,9% vuodessa. Tämä on meille vain suuri etu, sillä asuntomme arvo nousee. Se on keskeisellä halutulla paikalla hipsterialueella, joten myyminen olisi helppoa.

        Lisäksi minulla on kymmeniä tuhansia euroja kitarakamoissa, vinyylilevyissä, hifissä, sarjakuvissa, lasiesineissä, Arabian posliinissa ja muussa keräilykamassa. Vaimolla on flyygeli, joka maksoi 20 000€ uutena. Kun hän perusti toiminimen ja alkoi ohjelmointikonsultiksi, hän tienaa enemmän kuin minä, joka joudun tyytymään 4000€ kuukausipalkkaan loppuiäkseni, luultavasti.

        Meillä ei ole kuitenkaan ole hätää taloudellisesti.


      • asiaa.katsellen
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Taloudellinen asemani ei perustu perinnön odottamiselle. Se perustuu siihen, että meitä on kaksi aikuista kohtuullisesti palkatuissa it-hommissa. Rikkaita emme ole, mutta rahaa ei kulu lapsiin eikä meillä ole autoa. Asuntovelka on maksettu 12 vuoden kuluttua ja sen jälkeen meillä on omana pitkälle yli 300 000€ arvoinen kaksio Kalliossa.

        Luin juuri tänään YLEn tekstitv:n taloussivulta 161, että stadissa kerros- ja rivitaloasuntojen arvo oli heinäkuussa mitattuna noussut 3,9% vuodessa. Tämä on meille vain suuri etu, sillä asuntomme arvo nousee. Se on keskeisellä halutulla paikalla hipsterialueella, joten myyminen olisi helppoa.

        Lisäksi minulla on kymmeniä tuhansia euroja kitarakamoissa, vinyylilevyissä, hifissä, sarjakuvissa, lasiesineissä, Arabian posliinissa ja muussa keräilykamassa. Vaimolla on flyygeli, joka maksoi 20 000€ uutena. Kun hän perusti toiminimen ja alkoi ohjelmointikonsultiksi, hän tienaa enemmän kuin minä, joka joudun tyytymään 4000€ kuukausipalkkaan loppuiäkseni, luultavasti.

        Meillä ei ole kuitenkaan ole hätää taloudellisesti.

        kun tuossa elämästäsi kuukahdat, mihin panet 300 000 osakkeesi.? Kuka perii??

        Kallion kirkkoko, vai ajattelitko köyhiä Sssä marketin edessä kaljaa hakevat alaikäiset.?
        Voisivat piiputtaa niitä kukintojasi ja ---näin lapsettoman (syy lapsettomuuteen ehkä elämäntavassasi), se periytyy pesäjaossa tyhjään. Alasti tulit ja alasti lähdet. Tyhjä jäi.

        Sinun siunaamattomuus eläisi maailmassa näitten poloisten kaljanhakijoiden kohdalla, näköisesi elämäntavan mukaan. Ehkä joku kuukahtaa nuorena, kun huomista ei näy savun keskeltä, mitä piipustasi perintönä nousee.
        Eihän sinun nauraja elämäsi siunaus muuta kylvä. Kylmää maailmaa- tyhjää elämää ja tyhjää nauramista.


      • iloinen_naurajaa
        asiaa.katsellen kirjoitti:

        kun tuossa elämästäsi kuukahdat, mihin panet 300 000 osakkeesi.? Kuka perii??

        Kallion kirkkoko, vai ajattelitko köyhiä Sssä marketin edessä kaljaa hakevat alaikäiset.?
        Voisivat piiputtaa niitä kukintojasi ja ---näin lapsettoman (syy lapsettomuuteen ehkä elämäntavassasi), se periytyy pesäjaossa tyhjään. Alasti tulit ja alasti lähdet. Tyhjä jäi.

        Sinun siunaamattomuus eläisi maailmassa näitten poloisten kaljanhakijoiden kohdalla, näköisesi elämäntavan mukaan. Ehkä joku kuukahtaa nuorena, kun huomista ei näy savun keskeltä, mitä piipustasi perintönä nousee.
        Eihän sinun nauraja elämäsi siunaus muuta kylvä. Kylmää maailmaa- tyhjää elämää ja tyhjää nauramista.

        Mies kuolee yleensä ennen naista, joten minut perii luultavasti vaimoni.

        Kitarakamat myyn ennen kuolemaani soittajille jos vanhuuteen asti elän.

        En ole tehnyt testamenttia. Luultavasti osa omaisuudestani menee vapaa-ajattelijoille ja osa vapaiden tietokoneohjelmistojen kehityksen tukemiseen.


    • Kirjakääröt

      1Kor.10:21. Biblia (1776). Ette taida Herran kalkkia juoda, ja perkeleen kalkkia. Ette taida osalliset olla Herramme pöydässä ja perkeleen pöydässä.

    • Hei_

      Adventtikirkossa on yksilöitä. __ >> Pitäisi oppia ymmärtämään tämä yksilöllinen yksilöllisyys.
      Pitää ymmärtää se että yksilöt ovat erilaisilla tiedon ja elämänkokemuksien, ja elämäntilanteiden yms. tasoilla yksilöllisesti.

      Kirkossa on niitä jotka saavat rakkaus-suhdeverkostonsa hyväksi, ja on esim. vankka oma vuosikymmenien perhetausta ja -tuki kirkon yhteydessä.
      Väliinputoajia on niitäkin kun seurakuntatoiminta on pelkkää yhdistystoimintaa, jossa ihmiset kokoontuvat ja hajaantuvat säännöllisesti, mutta eivät elä yhdessä.

      Kirkon teologia on hieno ja hyvä, täyttäen viimeisien aikojen pyhyyden arvot -joita Raamattu esittää teologiassaan, -yksilöt ovat aina yksilöitä omalla taipaleellaan.
      Kirkon teologia on huipputeologien käsissä, jotka ovat vastuullisia ja hengellisiä.
      Pappiskunnan ajankäyttö kuitenkin riittää rahvaan suhteen vain korkeintaan katettujen pöytien ympärille kirkollisten traditioiden lisäksi.

      >>> Olisi tärkeätä ymmärtää että tiedon ja pyhityksen tasoilla edetään yksilöllisesti.
      Yksilöille tulee eteen liian "vaikeata" teologiaa, johon ymmärrys ja rahkeet eivät vielä riitä.
      Pitää osata mennä omaa yksilöllistä rappukäytävää yksi rappu kerrallaan, ja jättää niitä asioita mitä ei ymmärrä tuonnemmaksi. Aikanaan vilpittömälle valkenee ymmärrykseen vaikeatkin asiat kun aika on kypsä -eikä kompastua liian vaikealta tuntuvaan teologiaan.
      Tämän lisäksi pitää osata ymmärtää oikein!

      Kirkossa ei ole ruokamääräyksiä eikä -käskyjä. Jokainen ihminen noudattaa omantuntonsa ymmärrystä siitä mikä on ihmiselle sopivaa kurkustaan alas kaataa.
      Kaikessa saa olla eri mieltä ja omaa mieltä muuttuvan omantuntonsa mukaan, mutta kirkon teologia on ylimmän toimielimen ammattiteologien käsissä, ja tämä on hyvä asia. Joka jätkä ei voi vaatia omaa teologiaansa muilta jäseniltä. Kirkon teologian kanssa jokainen jätkä ja akka jää aina toiseksi, ei kannata luulla muuta! Kyse on vai siitä että yksilöt eivät osaa opettaa toisia, ja ihmisen omasta vajavaisesta tilanteesta jonkin asian ymmärtämiseen, tai opettamiseksi.

      1 Tess 5:19-23 on ohje kaiken sen tutkimiseen mitä väitetään profetian sanaksi!
      - Niitähän tutkitaan ja arvostellaan yhdessä! -Ei suinkaan nyrkillä pöytään niitä toiselle lyödä.
      Lue jakeet tarkasti._ >> Ihmisen oma omatunto käsi sydämellä Jumalan edessä, on yksilön pelastusasia, -ei se miten on suhteessa muuhun ryhmään. Kaikki erimielisyys ei ole siis yksilön pelastus-kadotus-asiaa. Ihmisen oma omatunto sen sijaan on sellainen pelastusasia.
      Jumala itse ihmisen kasvattaa ja opettaa, ja nuhtelee yksilöllisesti. Niin Raamattu uuden liiton aikaa opettaa. Hebr 10:12-18, Joh 14.

      Kaikkia nykyajan seurakuntia vaivaa ns. laodikean ongelma; Ilm 3:14-20.
      Vastuita kantaa rajoitetut ihmiset, sillä seurakunnan työtä riittää monenlaista.
      Ihmiset ajavat omia perhe-etujaan, kerjäävät omaa kunniaansa, ja etsivät omia mukavuustekijöitä. Palkkahenkilöstö tekee työtään työasioissaan.
      Ajat ovat kovin muuttuneet alkuseurakunnan ajoista, johon Raamatun seurakuntaohjeita on kirjoitettu. Tottakai eskatologinen apokalyptinen aika on sekin profetoitu.
      Yksilöiden ongelman ratkaisijoiksi, ja ihmisten ryhmien johtamiseen ei ole tietoa ei taitoa, ei haluja.

      Minä olen kirjoitellut Raamatun asioiden näkemyksiä blogini vasempaan reunaan; Katso jos voin auttaa; http://jarinhotelli.blogspot.com

      yst. t. jarinhotelli

      • kerettiläinen-

        >> Kirkossa on niitä jotka saavat rakkaus-suhdeverkostonsa hyväksi, ja on esim. vankka oma vuosikymmenien perhetausta ja -tuki kirkon yhteydessä.
        Väliinputoajia on niitäkin...<<

        Väliinputoajille voisi antaa neuvoksi esim. muuttaa rapakon taakse ja liittyä seurakuntaan, jossa voi harjoittaa syvää uskoaan vaikkapa 60 vaimon kanssa (moniavioiset mormoonit) ja tällä tavoin kerätä taivaspisteitä. Näin saa oman vankan perhetaustan ja tukiverkon kirkon yhteydessä.

        >> Pappiskunnan ajankäyttö kuitenkin riittää rahvaan suhteen vain korkeintaan katettujen pöytien ympärille kirkollisten traditioiden lisäksi. <<

        Tämähän oli jo alkuseurakunnankin ongelma, jota eivät edes Adventtikirkon korkeasti koulutetut huipputeologitkaan ole kyenneet ratkaisemaan.

        Matt.23:8 "Älkää te antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä.

        1. Piet. 2:9 Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa

        No ongelma korjaantuu ehkä ajan kanssa ihan itsestään...

        >> Aikanaan vilpittömälle valkenee ymmärrykseen vaikeatkin asiat kun aika on kypsä -eikä kompastua liian vaikealta tuntuvaan teologiaan.
        Tämän lisäksi pitää osata ymmärtää oikein! <<

        Tämä on Jarilta viisas ja isällinen neuvo. Nyt vain tutkistelemaan sydäntä, että mitä vilppiä sieltä sydämen sopukoista oikein löytyy, joka estää ymmärtämästä asioita oikein!

        >> Kirkon teologian kanssa jokainen jätkä ja akka jää aina toiseksi, ei kannata luulla muuta! <<

        Tämäkin raamatullinen totuus on hyvä painaa mieleensä, että säästyy suuremmilta ongelmilta ja kipuiluilta uskonelämässään.

        >> Jumala itse ihmisen kasvattaa ja opettaa, ja nuhtelee yksilöllisesti. <<

        Tässä kohtaa on nyt kuitenkin aiheellista muistuttaa, ettei tätä aivan kirjaimellisesti pidä ottaa (eikä Jarikaan sitä varmasti näin tarkoittanut), sillä ei Jumalakaan joka paikkaan ehdi, vaan käyttää tässä tietenkin huipputeologejaan isällisenä ja äidillisenä välikätenä.

        >> Ihmiset ajavat omia perhe-etujaan, kerjäävät omaa kunniaansa, ja etsivät omia mukavuustekijöitä. Palkkahenkilöstö tekee työtään työasioissaan. <<

        No no, tuo on Jarilta hieman liian rankasti sanottu, sillä sehän kuulostaa aivan Babylonilta!

        Ei Jumalan kaikki käskyt pitävässä lopun ajan jäännösseurakunnassa voi esiintyä ihan noin suurta itsekkyyttä ja oman kunnian tavoittelua...

        Ilm.18:7 Niin paljon kuin hän on itselleen kunniaa ja hekumaa hankkinut, niin paljon antakaa hänelle vaivaa ja surua. Koska hän sanoo sydämessään: 'Minä istun kuningattarena enkä ole leski enkä ole surua näkevä',


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Kirkossa on niitä jotka saavat rakkaus-suhdeverkostonsa hyväksi, ja on esim. vankka oma vuosikymmenien perhetausta ja -tuki kirkon yhteydessä.
        Väliinputoajia on niitäkin...<<

        Väliinputoajille voisi antaa neuvoksi esim. muuttaa rapakon taakse ja liittyä seurakuntaan, jossa voi harjoittaa syvää uskoaan vaikkapa 60 vaimon kanssa (moniavioiset mormoonit) ja tällä tavoin kerätä taivaspisteitä. Näin saa oman vankan perhetaustan ja tukiverkon kirkon yhteydessä.

        >> Pappiskunnan ajankäyttö kuitenkin riittää rahvaan suhteen vain korkeintaan katettujen pöytien ympärille kirkollisten traditioiden lisäksi. <<

        Tämähän oli jo alkuseurakunnankin ongelma, jota eivät edes Adventtikirkon korkeasti koulutetut huipputeologitkaan ole kyenneet ratkaisemaan.

        Matt.23:8 "Älkää te antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä.

        1. Piet. 2:9 Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa

        No ongelma korjaantuu ehkä ajan kanssa ihan itsestään...

        >> Aikanaan vilpittömälle valkenee ymmärrykseen vaikeatkin asiat kun aika on kypsä -eikä kompastua liian vaikealta tuntuvaan teologiaan.
        Tämän lisäksi pitää osata ymmärtää oikein! <<

        Tämä on Jarilta viisas ja isällinen neuvo. Nyt vain tutkistelemaan sydäntä, että mitä vilppiä sieltä sydämen sopukoista oikein löytyy, joka estää ymmärtämästä asioita oikein!

        >> Kirkon teologian kanssa jokainen jätkä ja akka jää aina toiseksi, ei kannata luulla muuta! <<

        Tämäkin raamatullinen totuus on hyvä painaa mieleensä, että säästyy suuremmilta ongelmilta ja kipuiluilta uskonelämässään.

        >> Jumala itse ihmisen kasvattaa ja opettaa, ja nuhtelee yksilöllisesti. <<

        Tässä kohtaa on nyt kuitenkin aiheellista muistuttaa, ettei tätä aivan kirjaimellisesti pidä ottaa (eikä Jarikaan sitä varmasti näin tarkoittanut), sillä ei Jumalakaan joka paikkaan ehdi, vaan käyttää tässä tietenkin huipputeologejaan isällisenä ja äidillisenä välikätenä.

        >> Ihmiset ajavat omia perhe-etujaan, kerjäävät omaa kunniaansa, ja etsivät omia mukavuustekijöitä. Palkkahenkilöstö tekee työtään työasioissaan. <<

        No no, tuo on Jarilta hieman liian rankasti sanottu, sillä sehän kuulostaa aivan Babylonilta!

        Ei Jumalan kaikki käskyt pitävässä lopun ajan jäännösseurakunnassa voi esiintyä ihan noin suurta itsekkyyttä ja oman kunnian tavoittelua...

        Ilm.18:7 Niin paljon kuin hän on itselleen kunniaa ja hekumaa hankkinut, niin paljon antakaa hänelle vaivaa ja surua. Koska hän sanoo sydämessään: 'Minä istun kuningattarena enkä ole leski enkä ole surua näkevä',

        "Tämä on Jarilta viisas ja isällinen neuvo. Nyt vain tutkistelemaan sydäntä, että mitä vilppiä sieltä sydämen sopukoista oikein löytyy, joka estää ymmärtämästä asioita oikein!"

        >>>>>>>>> Kyse ei tarvitse olla vilpistä, vaan siitä että ihminen saa pystymettästä teoliogian -johon ei vilpittömänkään ymmärrys voi riittää. Muistan hyvin itse, kun kirkon teologiaa tutkin, että rappuja mennään yksi kerrallaan.
        On suuria teologioita, joiden ymmärtäminen vaatii pohjatiedoksi useiden isojen teologioiden ymmärtämistä ensin. Minä en olen Raamattuni lukenut, ja kirkon teologian siihen. Selvitin jokaisen Raamatun jakeen itselleni aikoinaan, -en mitään jättänyt ymmärtämättä. Etsin kirjallisuudesta ja tiedustelin vastauksia teologeilta.


        ">> Kirkon teologian kanssa jokainen jätkä ja akka jää aina toiseksi, ei kannata luulla muuta! <<
        - Tämäkin raamatullinen totuus on hyvä painaa mieleensä, että säästyy suuremmilta ongelmilta ja kipuiluilta uskonelämässään."

        -- Adventtikirkon teologia on huipputeologien -tiedollisten vastuullisten ja hengellisten ihmisten hallussa kirkon ylimmässä toimielimessä kaikki päätöksenteko teologiassa.
        Suomessa on vain yksi ihminen kerrallaan tuossa toimielimessä teologiasta päättämässä.
        - On siis turha vinkua mitään, nuo ihmiset osaavat, että joka jätkä ja akka huomaa olleensa väärässä aikanaan, jos on kyse Raamatun jumaluusopista.

        t. jarinhotelli


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Kirkossa on niitä jotka saavat rakkaus-suhdeverkostonsa hyväksi, ja on esim. vankka oma vuosikymmenien perhetausta ja -tuki kirkon yhteydessä.
        Väliinputoajia on niitäkin...<<

        Väliinputoajille voisi antaa neuvoksi esim. muuttaa rapakon taakse ja liittyä seurakuntaan, jossa voi harjoittaa syvää uskoaan vaikkapa 60 vaimon kanssa (moniavioiset mormoonit) ja tällä tavoin kerätä taivaspisteitä. Näin saa oman vankan perhetaustan ja tukiverkon kirkon yhteydessä.

        >> Pappiskunnan ajankäyttö kuitenkin riittää rahvaan suhteen vain korkeintaan katettujen pöytien ympärille kirkollisten traditioiden lisäksi. <<

        Tämähän oli jo alkuseurakunnankin ongelma, jota eivät edes Adventtikirkon korkeasti koulutetut huipputeologitkaan ole kyenneet ratkaisemaan.

        Matt.23:8 "Älkää te antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä teillä on vain yksi opettaja ja te olette kaikki veljiä.

        1. Piet. 2:9 Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa

        No ongelma korjaantuu ehkä ajan kanssa ihan itsestään...

        >> Aikanaan vilpittömälle valkenee ymmärrykseen vaikeatkin asiat kun aika on kypsä -eikä kompastua liian vaikealta tuntuvaan teologiaan.
        Tämän lisäksi pitää osata ymmärtää oikein! <<

        Tämä on Jarilta viisas ja isällinen neuvo. Nyt vain tutkistelemaan sydäntä, että mitä vilppiä sieltä sydämen sopukoista oikein löytyy, joka estää ymmärtämästä asioita oikein!

        >> Kirkon teologian kanssa jokainen jätkä ja akka jää aina toiseksi, ei kannata luulla muuta! <<

        Tämäkin raamatullinen totuus on hyvä painaa mieleensä, että säästyy suuremmilta ongelmilta ja kipuiluilta uskonelämässään.

        >> Jumala itse ihmisen kasvattaa ja opettaa, ja nuhtelee yksilöllisesti. <<

        Tässä kohtaa on nyt kuitenkin aiheellista muistuttaa, ettei tätä aivan kirjaimellisesti pidä ottaa (eikä Jarikaan sitä varmasti näin tarkoittanut), sillä ei Jumalakaan joka paikkaan ehdi, vaan käyttää tässä tietenkin huipputeologejaan isällisenä ja äidillisenä välikätenä.

        >> Ihmiset ajavat omia perhe-etujaan, kerjäävät omaa kunniaansa, ja etsivät omia mukavuustekijöitä. Palkkahenkilöstö tekee työtään työasioissaan. <<

        No no, tuo on Jarilta hieman liian rankasti sanottu, sillä sehän kuulostaa aivan Babylonilta!

        Ei Jumalan kaikki käskyt pitävässä lopun ajan jäännösseurakunnassa voi esiintyä ihan noin suurta itsekkyyttä ja oman kunnian tavoittelua...

        Ilm.18:7 Niin paljon kuin hän on itselleen kunniaa ja hekumaa hankkinut, niin paljon antakaa hänelle vaivaa ja surua. Koska hän sanoo sydämessään: 'Minä istun kuningattarena enkä ole leski enkä ole surua näkevä',

        "Väliinputoajille voisi antaa neuvoksi esim. muuttaa rapakon taakse ja liittyä seurakuntaan, jossa voi harjoittaa syvää uskoaan vaikkapa 60 vaimon kanssa (moniavioiset mormoonit) ja tällä tavoin kerätä taivaspisteitä. Näin saa oman vankan perhetaustan ja tukiverkon kirkon yhteydessä."

        -- >> Olen tutkinut mormonikirkonkin teologian. -Kaikki ennakkoluulot mitä ihmisillä on olen keskustellut ja selvittänyt mormonikirkon ihmisten kanssa aikoinaan.

        Moniavioisuus on poistunut käytännöstä jo kauan sitten mormonien keskuudesta..

        Olen muuten käynyt polkupyörällä mormonikirkon temppelin pihalla ja eteisessä;

        http://4.bp.blogspot.com/-0UCJDIl1ql0/VAHvLAXGpHI/AAAAAAAAvAU/S50hTrYtzrY/s1600/IMG_4898.JPG

        http://4.bp.blogspot.com/-x67yZtk16mM/VAHxNaM9QnI/AAAAAAAAvD8/JTA2Ce92pFY/s1600/IMG_4928.JPG

        http://3.bp.blogspot.com/-pqwG1JLSP0E/VAHfGs3z7XI/AAAAAAAAu9s/9bpZReE5cNA/s1600/IMG_4876.JPG

        http://2.bp.blogspot.com/-XLurggSPstQ/VAHeG-fza3I/AAAAAAAAu8E/Ht61B8MgIiM/s1600/IMG_4863.JPG

        t. jarinhotelli


      • kerettiläinen-
        jarinhotelli1 kirjoitti:

        "Tämä on Jarilta viisas ja isällinen neuvo. Nyt vain tutkistelemaan sydäntä, että mitä vilppiä sieltä sydämen sopukoista oikein löytyy, joka estää ymmärtämästä asioita oikein!"

        >>>>>>>>> Kyse ei tarvitse olla vilpistä, vaan siitä että ihminen saa pystymettästä teoliogian -johon ei vilpittömänkään ymmärrys voi riittää. Muistan hyvin itse, kun kirkon teologiaa tutkin, että rappuja mennään yksi kerrallaan.
        On suuria teologioita, joiden ymmärtäminen vaatii pohjatiedoksi useiden isojen teologioiden ymmärtämistä ensin. Minä en olen Raamattuni lukenut, ja kirkon teologian siihen. Selvitin jokaisen Raamatun jakeen itselleni aikoinaan, -en mitään jättänyt ymmärtämättä. Etsin kirjallisuudesta ja tiedustelin vastauksia teologeilta.


        ">> Kirkon teologian kanssa jokainen jätkä ja akka jää aina toiseksi, ei kannata luulla muuta! <<
        - Tämäkin raamatullinen totuus on hyvä painaa mieleensä, että säästyy suuremmilta ongelmilta ja kipuiluilta uskonelämässään."

        -- Adventtikirkon teologia on huipputeologien -tiedollisten vastuullisten ja hengellisten ihmisten hallussa kirkon ylimmässä toimielimessä kaikki päätöksenteko teologiassa.
        Suomessa on vain yksi ihminen kerrallaan tuossa toimielimessä teologiasta päättämässä.
        - On siis turha vinkua mitään, nuo ihmiset osaavat, että joka jätkä ja akka huomaa olleensa väärässä aikanaan, jos on kyse Raamatun jumaluusopista.

        t. jarinhotelli

        >> Suomessa on vain yksi ihminen kerrallaan tuossa toimielimessä teologiasta päättämässä. <<

        Hmmm...siis vain yksi Pyhän Hengen kanava kerrallaan Adventtikirkon toimielimessä välittämässä jumalallista teologiaa rahvaalle...

        No, jos kerran Jumala on sen näin hyväksi havainnut, että vain yksi Välimies kerrallaan johdattamassa lopunajan jäännöskirkkoa, niin tosiaan turhat vinkumiset ja pulinat pois!


      • kerettiläinen-
        jarinhotelli1 kirjoitti:

        "Väliinputoajille voisi antaa neuvoksi esim. muuttaa rapakon taakse ja liittyä seurakuntaan, jossa voi harjoittaa syvää uskoaan vaikkapa 60 vaimon kanssa (moniavioiset mormoonit) ja tällä tavoin kerätä taivaspisteitä. Näin saa oman vankan perhetaustan ja tukiverkon kirkon yhteydessä."

        -- >> Olen tutkinut mormonikirkonkin teologian. -Kaikki ennakkoluulot mitä ihmisillä on olen keskustellut ja selvittänyt mormonikirkon ihmisten kanssa aikoinaan.

        Moniavioisuus on poistunut käytännöstä jo kauan sitten mormonien keskuudesta..

        Olen muuten käynyt polkupyörällä mormonikirkon temppelin pihalla ja eteisessä;

        http://4.bp.blogspot.com/-0UCJDIl1ql0/VAHvLAXGpHI/AAAAAAAAvAU/S50hTrYtzrY/s1600/IMG_4898.JPG

        http://4.bp.blogspot.com/-x67yZtk16mM/VAHxNaM9QnI/AAAAAAAAvD8/JTA2Ce92pFY/s1600/IMG_4928.JPG

        http://3.bp.blogspot.com/-pqwG1JLSP0E/VAHfGs3z7XI/AAAAAAAAu9s/9bpZReE5cNA/s1600/IMG_4876.JPG

        http://2.bp.blogspot.com/-XLurggSPstQ/VAHeG-fza3I/AAAAAAAAu8E/Ht61B8MgIiM/s1600/IMG_4863.JPG

        t. jarinhotelli

        >> Moniavioisuus on poistunut käytännöstä jo kauan sitten mormonien keskuudesta..<<

        USA:ssa ainakin on fundamentalisteja, jotka harjoittavat yhä moniavioisuutta.

        http://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201702092200067877_tw.shtml
        Tänään tv:ssä: nuoret naiset pakenevat pahamaineisen Warren Jeffsin FLDS-lahkosta

        Lauantai 11.2.2017 klo 08.43

        "Warren Jeffs kärsii pitkää vankilatuomiota, mutta hänen lahkonsa on silti yhä olemassa."

        Katsoin dokumenttia, missä kerrottiin tästä kyseisestä lahkosta ja siinä todettiin, että Warren Jeffs johtaa yhä lahkoaan vankilasta käsin. Se porukka on ihan totaalisen aivopestyä.


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Suomessa on vain yksi ihminen kerrallaan tuossa toimielimessä teologiasta päättämässä. <<

        Hmmm...siis vain yksi Pyhän Hengen kanava kerrallaan Adventtikirkon toimielimessä välittämässä jumalallista teologiaa rahvaalle...

        No, jos kerran Jumala on sen näin hyväksi havainnut, että vain yksi Välimies kerrallaan johdattamassa lopunajan jäännöskirkkoa, niin tosiaan turhat vinkumiset ja pulinat pois!

        Mitään välimiestä ei ihmisen ja Jumalan välillä ole olemassakaan uuden liiton aikana.

        Ylipappi meni kerran vuodessa kaikkein pyhimpään temppelissä, ja puhdisti pyhäkön kaikesta synnistä kansan puolesta välimiehenä.

        Adventtikirkon ylimmässä toimielimessä on vain yksi jokaisesta maasta.
        Kirkon teologia on kokonaan tämän toimielimen käsissä.

        Nämä ovat tiedollisia, ja vastuullisia Jumalan palvelijoita, jotka pyrkivät toimittamaan kansalle Matt 28.18-20 hyvää- mutta välimiestä ihmisen ja Jumalan väliin ei heistäkään löydy.

        Viimeinen ihmis-välimies jäi 2000 vuoden taakse viimeiseen vanhan liiton pyhäkköön.

        t. jarinhotelli


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Moniavioisuus on poistunut käytännöstä jo kauan sitten mormonien keskuudesta..<<

        USA:ssa ainakin on fundamentalisteja, jotka harjoittavat yhä moniavioisuutta.

        http://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201702092200067877_tw.shtml
        Tänään tv:ssä: nuoret naiset pakenevat pahamaineisen Warren Jeffsin FLDS-lahkosta

        Lauantai 11.2.2017 klo 08.43

        "Warren Jeffs kärsii pitkää vankilatuomiota, mutta hänen lahkonsa on silti yhä olemassa."

        Katsoin dokumenttia, missä kerrottiin tästä kyseisestä lahkosta ja siinä todettiin, että Warren Jeffs johtaa yhä lahkoaan vankilasta käsin. Se porukka on ihan totaalisen aivopestyä.

        Monenlaisia eriskummallisia maa päällään kantaa toki.

        Mormonikirkossa ei ole moniavioisuutta.

        t. jarinhotelli


      • iloinen_naurajaa
        kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Moniavioisuus on poistunut käytännöstä jo kauan sitten mormonien keskuudesta..<<

        USA:ssa ainakin on fundamentalisteja, jotka harjoittavat yhä moniavioisuutta.

        http://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201702092200067877_tw.shtml
        Tänään tv:ssä: nuoret naiset pakenevat pahamaineisen Warren Jeffsin FLDS-lahkosta

        Lauantai 11.2.2017 klo 08.43

        "Warren Jeffs kärsii pitkää vankilatuomiota, mutta hänen lahkonsa on silti yhä olemassa."

        Katsoin dokumenttia, missä kerrottiin tästä kyseisestä lahkosta ja siinä todettiin, että Warren Jeffs johtaa yhä lahkoaan vankilasta käsin. Se porukka on ihan totaalisen aivopestyä.

        Eivät he ole sen enempää aivopestyjä kuin muutkaan uskontojen aivo-orjat. Heillä on vain omanlaisensa Raamattuun ja Mormonin Kirjaan perustuva lahkonsa.


      • kerettiläinen-
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Eivät he ole sen enempää aivopestyjä kuin muutkaan uskontojen aivo-orjat. Heillä on vain omanlaisensa Raamattuun ja Mormonin Kirjaan perustuva lahkonsa.

        Matemaattinen yhtälö.

        "Se porukka on ihan totaalisen aivopestyä." "Eivät he ole sen enempää aivopestyjä kuin muutkaan uskontojen aivo-orjat." = ?

        Ja oikea vastaus on ?


      • kysäseisin.vain
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Eivät he ole sen enempää aivopestyjä kuin muutkaan uskontojen aivo-orjat. Heillä on vain omanlaisensa Raamattuun ja Mormonin Kirjaan perustuva lahkonsa.

        Pyöreänpöydän huume- aivo-orja taisi olla nyt puheenvuorossa. Vaikuttiko Wicki ajatukseesi, vai hasis - tajunnanlaajentaja, vai olitko ilman, jotta ajatus pursuili?


      • iloinen_naurajaa
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Matemaattinen yhtälö.

        "Se porukka on ihan totaalisen aivopestyä." "Eivät he ole sen enempää aivopestyjä kuin muutkaan uskontojen aivo-orjat." = ?

        Ja oikea vastaus on ?

        Kun sanoit nämä ovat "totaalisen aivopestyjä" on luonnollinen oletus, että tarkoitat, että on olemassa vähemmänkin aivopestyjä lahkolaisia. Vai oletko sinäkin päätynyt siihen, että kaikki uskonnon aivo-orjat ovat lopulta samalla viivalla harhoineen?


      • kerettiläinen-
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Kun sanoit nämä ovat "totaalisen aivopestyjä" on luonnollinen oletus, että tarkoitat, että on olemassa vähemmänkin aivopestyjä lahkolaisia. Vai oletko sinäkin päätynyt siihen, että kaikki uskonnon aivo-orjat ovat lopulta samalla viivalla harhoineen?

        Minä olen ollut koko ajan sitä mieltä, että kaikki uskonnolliset organisaatiot ovat enemmän tai vähemmän pahoja.

        Ilmestyskirjan narsistinen, suorastaan psykopaattinen "äitibabylon", kuvaa niitä hyvin, sillä ne pyrkivät hallitsemaan ihmisten omaatuntoa itse keksimillään Raamatun tulkinnoilla, jotka ihmisten on otettava vastaan jumalallisena totuutena. Ajattelun- ja sananvapautta ei sallita, vaan toisin ajattelevia demonisoidaan.

        Jokaisella lahkolla on oma "brändinsä" eli "totuutensa", joka vetoaa juuri siihen omaan kohderyhmään eli hivelee sen narsismia, "Me olemme jotain erityisiä".

        Minulla ei ole mitään uskoa vastaan, vaan ainoastaan uskonnollisia organisaatioita vastaan, sillä muutoinhan minäkin yrittäisin rajoittaa ihmisten uskon- tai uskonnonvapautta. Tämä "vapaus" ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, että valtion pitäisi tai että yhteiskunta olisi velvollinen tukemaan niitä millään tavalla. Niillähän on kaikilla "suuri Jumala"...mihin he sitä valtion tukea silloin tarvitsevat...?

        Eli maallinen tukemassa hengellistä...?? Ei mene hengellisellä hyvin, eikä anna kovin vakuuttavaa kuvaa organisaation "suuresta Jumalasta"! Todistaa lähinnä uskon heikkoudesta...

        Se, että yhteiskunta tukee tällaisia uskonnollisia organisaatioita, esim. verovapauksin, juuri tekee niistä vaarallisia ja mahdollistaa kaiken maailman sosiopaattien toiminnan. Sen sijaan, että yhteiskunta tukee tällaista toimintaa, sen pitäisi suojella hyväuskoisia ihmisiä tällaisilta puoskareilta, jotka johtavat näitä lahkoja ja huijaavat ihmisiltä heidän rahansa ja elämänsä.


      • suomennetaan
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Minä olen ollut koko ajan sitä mieltä, että kaikki uskonnolliset organisaatiot ovat enemmän tai vähemmän pahoja.

        Ilmestyskirjan narsistinen, suorastaan psykopaattinen "äitibabylon", kuvaa niitä hyvin, sillä ne pyrkivät hallitsemaan ihmisten omaatuntoa itse keksimillään Raamatun tulkinnoilla, jotka ihmisten on otettava vastaan jumalallisena totuutena. Ajattelun- ja sananvapautta ei sallita, vaan toisin ajattelevia demonisoidaan.

        Jokaisella lahkolla on oma "brändinsä" eli "totuutensa", joka vetoaa juuri siihen omaan kohderyhmään eli hivelee sen narsismia, "Me olemme jotain erityisiä".

        Minulla ei ole mitään uskoa vastaan, vaan ainoastaan uskonnollisia organisaatioita vastaan, sillä muutoinhan minäkin yrittäisin rajoittaa ihmisten uskon- tai uskonnonvapautta. Tämä "vapaus" ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, että valtion pitäisi tai että yhteiskunta olisi velvollinen tukemaan niitä millään tavalla. Niillähän on kaikilla "suuri Jumala"...mihin he sitä valtion tukea silloin tarvitsevat...?

        Eli maallinen tukemassa hengellistä...?? Ei mene hengellisellä hyvin, eikä anna kovin vakuuttavaa kuvaa organisaation "suuresta Jumalasta"! Todistaa lähinnä uskon heikkoudesta...

        Se, että yhteiskunta tukee tällaisia uskonnollisia organisaatioita, esim. verovapauksin, juuri tekee niistä vaarallisia ja mahdollistaa kaiken maailman sosiopaattien toiminnan. Sen sijaan, että yhteiskunta tukee tällaista toimintaa, sen pitäisi suojella hyväuskoisia ihmisiä tällaisilta puoskareilta, jotka johtavat näitä lahkoja ja huijaavat ihmisiltä heidän rahansa ja elämänsä.

        Eli kirkollisverot voidaan lakkauttaa.


      • iloinen_naurajaa
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Minä olen ollut koko ajan sitä mieltä, että kaikki uskonnolliset organisaatiot ovat enemmän tai vähemmän pahoja.

        Ilmestyskirjan narsistinen, suorastaan psykopaattinen "äitibabylon", kuvaa niitä hyvin, sillä ne pyrkivät hallitsemaan ihmisten omaatuntoa itse keksimillään Raamatun tulkinnoilla, jotka ihmisten on otettava vastaan jumalallisena totuutena. Ajattelun- ja sananvapautta ei sallita, vaan toisin ajattelevia demonisoidaan.

        Jokaisella lahkolla on oma "brändinsä" eli "totuutensa", joka vetoaa juuri siihen omaan kohderyhmään eli hivelee sen narsismia, "Me olemme jotain erityisiä".

        Minulla ei ole mitään uskoa vastaan, vaan ainoastaan uskonnollisia organisaatioita vastaan, sillä muutoinhan minäkin yrittäisin rajoittaa ihmisten uskon- tai uskonnonvapautta. Tämä "vapaus" ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, että valtion pitäisi tai että yhteiskunta olisi velvollinen tukemaan niitä millään tavalla. Niillähän on kaikilla "suuri Jumala"...mihin he sitä valtion tukea silloin tarvitsevat...?

        Eli maallinen tukemassa hengellistä...?? Ei mene hengellisellä hyvin, eikä anna kovin vakuuttavaa kuvaa organisaation "suuresta Jumalasta"! Todistaa lähinnä uskon heikkoudesta...

        Se, että yhteiskunta tukee tällaisia uskonnollisia organisaatioita, esim. verovapauksin, juuri tekee niistä vaarallisia ja mahdollistaa kaiken maailman sosiopaattien toiminnan. Sen sijaan, että yhteiskunta tukee tällaista toimintaa, sen pitäisi suojella hyväuskoisia ihmisiä tällaisilta puoskareilta, jotka johtavat näitä lahkoja ja huijaavat ihmisiltä heidän rahansa ja elämänsä.

        Kyllä, olet ymmärtänyt ihan oikein, että uskonnolliset organisaatiot ovat erittäin pahoja. Vastustetaan niitä kaikin keinoin. Ne pitää tuhota pois.

        Mutta millä sinut saadaan ymmärtämään, että Raamattu ja Koraani ovat myös pahoja? Näitä yksinään lahkojen ulkopuolelle fanittava ei ole lahkonsa aivo-orja, mutta uskonnollisen huuhaan aivo-orja hänkin on.


      • kerettiläinen-
        suomennetaan kirjoitti:

        Eli kirkollisverot voidaan lakkauttaa.

        Kyllä, ja lisäksi kaikki rahan kerääminen tehtävä laittomaksi.

        Jokainen voi auttaa hätää kärsivää lähimmäistään suoraan ja henkilökohtaisesti niin paljon kuin talous kestää, mutta järjestelmällinen rahankerääminen, kymmenykset, verovapaudet ym. tehtävä näille uskonnollisille puoskarilaitoksille laittomaksi.

        Siinä on sitten oiva tilaisuus todistaa, kenen Jumala on niin suuri, että saa säilytettyä kannattajansa Hengen voimin ilman maallisen vallan tukea ja rahan voimaa.

        Veikkaan, että useimmat uskonlahkot, elleivät peräti kaikki, häviäisivät kuin pieru saharaan, eikä niistä enää kuultaisi...


      • kerettiläinen-
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Kyllä, olet ymmärtänyt ihan oikein, että uskonnolliset organisaatiot ovat erittäin pahoja. Vastustetaan niitä kaikin keinoin. Ne pitää tuhota pois.

        Mutta millä sinut saadaan ymmärtämään, että Raamattu ja Koraani ovat myös pahoja? Näitä yksinään lahkojen ulkopuolelle fanittava ei ole lahkonsa aivo-orja, mutta uskonnollisen huuhaan aivo-orja hänkin on.

        >> Kyllä, olet ymmärtänyt ihan oikein, että uskonnolliset organisaatiot ovat erittäin pahoja. Vastustetaan niitä kaikin keinoin. Ne pitää tuhota pois. <<

        Ei niitä tarvitse tuhota, kunhan vaan yhteiskunta lakkaa tukemasta niitä ja pistää kaikki lakia rikkovat huijarit ja sosiopaatit lukkojen taa, jos yrittävät kerätä rahaa.

        Samoin yhteiskunnan on suojeltava lapsia sellaisilta opetuksilta, jotka tiedetään lapsille vahingollisiksi, esim helvetillä pelottelu. Tai jos lapsi tarvitsee henkensä pelastamiseksi verensiirron, niin lapsi otettava tässä tilanteessa huostaan vanhemmilta, jotka yrittävät estää.

        Tällaiset lahkot, joiden opetuksiin kuuluu esim. jumaltarustojen helvetillä pelottelu tai verensiirron kieltäminen uskonnon perusteella, pitäisi laittaa vastuuseen. Nyt ne saavat aivan vapaasti opettaa tuota roskaa.

        >> Mutta millä sinut saadaan ymmärtämään, että Raamattu ja Koraani ovat myös pahoja? Näitä yksinään lahkojen ulkopuolelle fanittava ei ole lahkonsa aivo-orja, mutta uskonnollisen huuhaan aivo-orja hänkin on. <<

        Pitäisikö Hitlerin "mein Kampf" mielestäsi hävittää kokonaan? Tai kaikki jollain tavoin moraalisesti arveluttavat kirjat? Missä menee raja? Ei kai kirjat itsessään ole vaarallisia, kunhan niiden pohjalta ei aleta organisoitumaan ja aivopesemään ihmisiä...? Minä ainakin pystyn arvioimaan ja vastustamaan sellaisia opetuksia, jotka ovat ristiriidassa omien arvojeni ja omantuntoni kanssa.

        Ei rikollisuuttakaan voida tästä maailmasta täysin kitkeä pois, sillä aina on niitä, jotka eivät suostu noudattamaan lakia, mutta eivät yksittäiset rikolliset saa niin pahaa jälkeä aikaiseksi kuin järjestäytynyt rikollisuus. Siihen pitäisi puuttua heti ja kaikin mahdollisin tavoin. Järjestäytynyttä uskonnollisuutta voidaan mielestäni aivan hyvin verrata järjestäytyneeseen rikollisuuteen.


      • iloinen_naurajaa
        kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Kyllä, olet ymmärtänyt ihan oikein, että uskonnolliset organisaatiot ovat erittäin pahoja. Vastustetaan niitä kaikin keinoin. Ne pitää tuhota pois. <<

        Ei niitä tarvitse tuhota, kunhan vaan yhteiskunta lakkaa tukemasta niitä ja pistää kaikki lakia rikkovat huijarit ja sosiopaatit lukkojen taa, jos yrittävät kerätä rahaa.

        Samoin yhteiskunnan on suojeltava lapsia sellaisilta opetuksilta, jotka tiedetään lapsille vahingollisiksi, esim helvetillä pelottelu. Tai jos lapsi tarvitsee henkensä pelastamiseksi verensiirron, niin lapsi otettava tässä tilanteessa huostaan vanhemmilta, jotka yrittävät estää.

        Tällaiset lahkot, joiden opetuksiin kuuluu esim. jumaltarustojen helvetillä pelottelu tai verensiirron kieltäminen uskonnon perusteella, pitäisi laittaa vastuuseen. Nyt ne saavat aivan vapaasti opettaa tuota roskaa.

        >> Mutta millä sinut saadaan ymmärtämään, että Raamattu ja Koraani ovat myös pahoja? Näitä yksinään lahkojen ulkopuolelle fanittava ei ole lahkonsa aivo-orja, mutta uskonnollisen huuhaan aivo-orja hänkin on. <<

        Pitäisikö Hitlerin "mein Kampf" mielestäsi hävittää kokonaan? Tai kaikki jollain tavoin moraalisesti arveluttavat kirjat? Missä menee raja? Ei kai kirjat itsessään ole vaarallisia, kunhan niiden pohjalta ei aleta organisoitumaan ja aivopesemään ihmisiä...? Minä ainakin pystyn arvioimaan ja vastustamaan sellaisia opetuksia, jotka ovat ristiriidassa omien arvojeni ja omantuntoni kanssa.

        Ei rikollisuuttakaan voida tästä maailmasta täysin kitkeä pois, sillä aina on niitä, jotka eivät suostu noudattamaan lakia, mutta eivät yksittäiset rikolliset saa niin pahaa jälkeä aikaiseksi kuin järjestäytynyt rikollisuus. Siihen pitäisi puuttua heti ja kaikin mahdollisin tavoin. Järjestäytynyttä uskonnollisuutta voidaan mielestäni aivan hyvin verrata järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

        Kirjat itsessään eivät ole vaarallisia. Raamattu, Koraani ja Mein Kampf muuttuvat vaarallisiksi kun aivo-orja lukee niitä ja alkaa uskoa niihin. Silloin hänen päähänsä virtaa harhoja toisten harhaisten päästä. Nämä kirjat sisältävät äärettömän paljon haitallista ja valheellista sisältöä.

        Pitäisikö nuo kirjat hävittää? Kaipa muutama kopio voitaisiin säilyttää kamalana muistona menneistä ajoista. Suurin osa pitäisi polttaa.


      • kerettiläinen-
        iloinen_naurajaa kirjoitti:

        Kirjat itsessään eivät ole vaarallisia. Raamattu, Koraani ja Mein Kampf muuttuvat vaarallisiksi kun aivo-orja lukee niitä ja alkaa uskoa niihin. Silloin hänen päähänsä virtaa harhoja toisten harhaisten päästä. Nämä kirjat sisältävät äärettömän paljon haitallista ja valheellista sisältöä.

        Pitäisikö nuo kirjat hävittää? Kaipa muutama kopio voitaisiin säilyttää kamalana muistona menneistä ajoista. Suurin osa pitäisi polttaa.

        >> Pitäisikö nuo kirjat hävittää? Kaipa muutama kopio voitaisiin säilyttää kamalana muistona menneistä ajoista. Suurin osa pitäisi polttaa. <<

        Olet varmaan joskus kuullut tällaisen sanonnan ”Siellä, missä ensiksi poltetaan kirjoja, poltetaan seuraavaksi ihmisiä.”

        Sitäkö toivot?


      • iloinen_naurajaa
        kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Pitäisikö nuo kirjat hävittää? Kaipa muutama kopio voitaisiin säilyttää kamalana muistona menneistä ajoista. Suurin osa pitäisi polttaa. <<

        Olet varmaan joskus kuullut tällaisen sanonnan ”Siellä, missä ensiksi poltetaan kirjoja, poltetaan seuraavaksi ihmisiä.”

        Sitäkö toivot?

        Näillä kahdella mainitsemallasi asialla ei ole syy-seuraussuhdetta.

        Kirjojen poltosta ei mitenkään seuraa ihmisten polttamista. Kirjat voidaan minun puolestani tuhota myös paperinkierrätyksen keinoin jos se helpottaisi ahdistustasi. :-)

        Pääpointti on, että paskasta pitää päästä eroon!!! Ei minulle tule ikävä Raamattuja, Koraaneita tai Mein Kampfeja, ne on oikein hyvä tuhota pois saastuttamasta ihmisten mieliä.


    • Onni_Matkalainen

      " ystäväni erosi juuri adventtikirkosta"

      Olipa onni , että oli vain ystävä. Nyt sitten on se seuraava vaihe. Sanoutua irti tuosta "Ystävästä" tai sitten joutua itse irtisanotuksi, noinhan se tavallisesti menee ! Kaikissa piireissä ei katsota hyvällä käännynnäisiä ei varsinkaan jos on kysymys vielä uskosta. Politiikassahan tuo on nähty , jopa lehtikamppanjoita on asian tiimoilta tullut esiin.

      • adventisti

        Adventtikirkossa ei ole tuollaista meininkiä. Monien jäsenten puolisot, ystävät ja sukulaiset eivät ole uskossa ja heidän kanssaan sopii olla ystävä aivan kuten uskovienkin. Kirkko tai sen jäsenet eivät puutu jäsenten ystävyyssuhteisiin. Ne on muut kirkot kun toimii esittämälläsi tavalla.


    • viimeinensammuttaavalot

      Jari tuossa kirjoitti: Adventtikirkossa kaikki on yksilöitä. Niin, niin.

      Kun minä katselin sitä joukkoa niin huomasin näissä yksilöissä;
      Yksi on narsisti,
      yksi miehensä mollaaja,
      yksi häntä aina pystyssä tyyliin missähän olisi seuraava jonka voisi kellistää,
      yksi egoisti,
      yksi patologinen valehtelija,
      yksi psykopaatti,
      yksi; mistä saisi lisää rahaa,
      yksi autoilla elvistelijä ja taas
      yksi narsisti.
      Siitä se kierros taas alkoi.
      "Jumala ei varmaankaan minua siunaa jos minulla ei ole jotain tai minä en ole jotain."
      Ei yhden yhtäkään tervejärkistä.
      Siksi lähdin pois.

    • Onnittelen.ystävääsi

      Ystäväsi elämänsä paras ratkaisu lähteä pois Adventtikirkosta, tuosta epäpuhtaiden oppien pesästä!

      • iloinen_naurajaa

        Kyllä varmaan, mutta vielä parempi ratkaisu on alkaa uskonnottomaksi.


    • Yksi_usko

      <<Entisenä luterilaisena hänen on ollut vaikeaa ymmärtää, miksi adventistien täytyy tehdä niin monenlaisia asioita pelastuksensa eteen. Sanotaan, että ei opinkohdat ole sen takia, että niitä noudattamalla pääsisi taivaaseen mutta samaan aikaan niiden noudattamatta jättäminen katsotaan tahalliseksi Jumalan tahdon vastaiseksi elämäksi. Toisin sanoen synniksi. On kuulemma kaksinaismoralistista elää omien kristittyjen arvojen mukaista elämää ja käydä silti kirkossa, jonka opinkohtia ei pysty/koe tarpeelliseksi noudattaa.>>

      Höpsis. Entisenä luterilaisena ja nimenomaan Raamattua rakastavana luterilaisena, minä en näe adventtikirkossa mitään "ylimääräistä", jota pitäisi noudattaa. Kirkon 27 opinkohtaa ovat täysin selviä kaikille Raamattua lukevalle. Alla lista opinkohdista Olavi Rouheen kirjasta Adventtiliike.

      1) Pyhä Raamattu (2 Piet. 1:20,21; 2 Tim. 3:16-17; Ps. 119:105...)
      2) Kolminaisuus (5 Moos. 6:4; Matt. 28:19; 2 Kor. 13:13; Ef. 4:6; 1 Piet. 1:2; 1 Tim. 1:17)
      3) Isä (1 Moos. 1:1; Ilm. 4:11; Joh. 3:16; Joh 14:8-9)
      4) Poika (Joh. 1:1-3, 14; Kol. 1:16-19; Joh. 10:30; 2 Kor. 5:17-19; Joh. 5:22; Luuk. 1:35...)
      5) Pyhä Henki (1 Moos. 1:1-2; Luuk. 4:18-19; Apt 1:8; Joh. 14:16-18,26...)
      6) Luominen (1 Moos. 1 ja 2; 2 Moos. 20:11; Ps. 19:2-7; Ps. 33:6,9; Ps 104; Hebr. 11:3)
      7) Ihminen ja ihmisluonto (1 Moos. 1:26-28; 1 Moos. 2:7; Apt 17:24-28; 1 Moos. 3. luku...)
      8) Kristuksen ja saatanan välinen taistelu (Ilm. 12: 7-9; Jes. 14:12-14; Hes. 28:13-17...)
      9) Kristuksen elämä, kuolema ja ylösnousemus (Joh. 3:16; Jes. 53:3-6, 11; 1 Piet. 2:21-22...)
      10) Pelastuskokemus (Gal. 4:4-7; Tiit. 3:3-7; Gal. 3:13-14; Room. 10:17; Ef. 2:4-10...)
      11) Seurakunta (1 Moos. 12:1-3; Ef. 2:19-22; Ef. 4:11-15; Matt. 28:19-20; Ef 5:25-27...)
      12) Jäännös ja sen lähetystehtävä (Ilm. 12:17; Ilm. 14:-12; Ilm. 18:1-4; 2 Piet. 3:10-14)
      13) Yhteys Kristuksen ruumiiseen (Room. 12:4-5; Gal. 3:27-29; Kol. 3:11-14; Ef. 4:1-6...)
      14) Kaste (Room. 6:3-4; Kol. 2:12; Mark. 16:15-16; Apt. 16:30-34; Apt 2:38)
      15) Herran ehtoollinen (1 Kor. 10:16-17; 1 Kor. 11:23-26; Joh. 13:2-17)
      16) Hengelliset lahjat ja palvelukset (1 Kor. 12:7-11; 1 Piet. 4:10-11)
      17) Profetian lahja (Jooel 2:28-29: 1 Kor. 14:1; Ilm. 12:17; Ilm. 19:10)
      18) Jumalan laki (2 Moos. 20:2-17; Matt. 5:17-19; 1 Joh. 5:3)
      19) Sapatti (1 Moos. 2:1-3; 2 Moos. 20:8-11; Hes. 20:12, 19-20; Mark. 2:27-28)
      20) Kristillinen taloudenhoito (1 Moos. 2:15; Mal. 3:10; 1 Kor. 9:13-14; 2 Kor. 8:11-12)
      21) Kristilliset elämäntavat (Room. 12:1-2; 1 Joh. 2:6; Ef. 5:1-4; 8-11...)
      22) Avioliitto ja perhe (1 Moos. 2:18-25; Matt. 19:3-9...)
      23) Kristuksen palvelus taivaallisessa pyhäkössä (Hebr. 8:1-2; Hebr. 4:14-16...)
      24) Kristuksen toinen tuleminen (Joh. 14:1-3; Apt 1:9-11; Ilm. 1:7; 1 Tess. 5:1-5)
      25) Kuolema ja ylösnousemus (Room. 6:23; Ps. 146:3-4; Joh. 11:11-14; 1 Kor. 15:51-54...)
      26) Tuhatvuotiskausi ja synnin loppu (Ilm. 20. luku)
      27) Uusi maa (2 Piet. 3:13; Jes. 35 luku; Jes. 65:17-18; Ilm. 21:1-5; Ilm. 21:7; Ilm. 22:1-5)

      Niin kuin jokainen voi huomata, niin yhdessäkään opinkohdassa ei ole mitään suorittamista. Niissä on vain Raamatun paikkoja, joihin adventistit uskovat. Minä uskon samalla tavalla myös näihin Raamatunkohtiin, niin kuin koko Raamattuun. Minun ei ole vaikeaa olla seurakunnassa.

      • Yksi_usko

        <<Sanotaan, että ei opinkohdat ole sen takia, että niitä noudattamalla pääsisi taivaaseen >>

        Näin ei opeteta yhdessäkään adventtiseurakunnassa missään maailman kolkassa. Epäilen, että koko aloitus on pelkkää keksittyä satua.


      • nuori-usko

        Ensinnäkään kirkon sivuilla ne eivät ole pelkkinä raamatunpaikkoina vaan täynnä ihmisten tarkoitushakuista tulkintaa.

        Mitä tapahtui opinkohdalle nro 28? Ei taida Yksi-uskokaan sitten noudattaa kaikkia opinkohtia kun ei kerran tunne oman kirkkonsa opinkohtien lukumäärää.

        "Näin ei opeteta yhdessäkään adventtiseurakunnassa..." eli siis käänteisesti, kuten sanot...kaikissa adventtikirkoissa opetetaan, että opinkohdat ovat sen takia, että niitä noudattamalla pääsisi taivaaseen? Näinhän sinä suomenkielellä kirjoitat. Minä kun juuri väitin muuta... vai onko tosiaan niin, että opinkohdat eivät olekaan Jumalan tahtoa?

        Juuri tuon takia minäkään en ota tosissani adventismia.

        Mutta aloitus ei ollut keksittyä vaan totisinta totta. Eikä edes ainutlaatuinen tapahtuma. Miksi uskovaisena valehtelisin? Jo kaksi ystävääni on jättänyt kirkon vuoden sisällä. Itsekin mietin kirkon jättämistä puolitosissani.

        -Jakke


      • mitä.ihmettä.intät
        nuori-usko kirjoitti:

        Ensinnäkään kirkon sivuilla ne eivät ole pelkkinä raamatunpaikkoina vaan täynnä ihmisten tarkoitushakuista tulkintaa.

        Mitä tapahtui opinkohdalle nro 28? Ei taida Yksi-uskokaan sitten noudattaa kaikkia opinkohtia kun ei kerran tunne oman kirkkonsa opinkohtien lukumäärää.

        "Näin ei opeteta yhdessäkään adventtiseurakunnassa..." eli siis käänteisesti, kuten sanot...kaikissa adventtikirkoissa opetetaan, että opinkohdat ovat sen takia, että niitä noudattamalla pääsisi taivaaseen? Näinhän sinä suomenkielellä kirjoitat. Minä kun juuri väitin muuta... vai onko tosiaan niin, että opinkohdat eivät olekaan Jumalan tahtoa?

        Juuri tuon takia minäkään en ota tosissani adventismia.

        Mutta aloitus ei ollut keksittyä vaan totisinta totta. Eikä edes ainutlaatuinen tapahtuma. Miksi uskovaisena valehtelisin? Jo kaksi ystävääni on jättänyt kirkon vuoden sisällä. Itsekin mietin kirkon jättämistä puolitosissani.

        -Jakke

        "Ensinnäkään kirkon sivuilla ne eivät ole pelkkinä raamatunpaikkoina vaan täynnä ihmisten tarkoitushakuista tulkintaa."

        Väitteesi ei pidä paikkaansa.

        "Juuri tuon takia minäkään en ota tosissani adventismia."

        Ja meidän pitäisi ottaa sinut tosissaan, koska??


      • kerettiläinen-

        Yksi_usko ja "mitä.ihmettä.intät", jatkakaa samaan malliin vaan, niin saadaan kaikki ihailla tuota suunnatonta empatian ja rakkauden määrää, mikä on niin tunnusomaista adventisteille ja muidenkin (narsististen) lahkojen aivopestyille.

        Vähän aikaa kun vielä jatkatte, niin veikkaan, että Jakkekin lähtee kirkosta ovet paukkuen...


      • Yksi_usko
        nuori-usko kirjoitti:

        Ensinnäkään kirkon sivuilla ne eivät ole pelkkinä raamatunpaikkoina vaan täynnä ihmisten tarkoitushakuista tulkintaa.

        Mitä tapahtui opinkohdalle nro 28? Ei taida Yksi-uskokaan sitten noudattaa kaikkia opinkohtia kun ei kerran tunne oman kirkkonsa opinkohtien lukumäärää.

        "Näin ei opeteta yhdessäkään adventtiseurakunnassa..." eli siis käänteisesti, kuten sanot...kaikissa adventtikirkoissa opetetaan, että opinkohdat ovat sen takia, että niitä noudattamalla pääsisi taivaaseen? Näinhän sinä suomenkielellä kirjoitat. Minä kun juuri väitin muuta... vai onko tosiaan niin, että opinkohdat eivät olekaan Jumalan tahtoa?

        Juuri tuon takia minäkään en ota tosissani adventismia.

        Mutta aloitus ei ollut keksittyä vaan totisinta totta. Eikä edes ainutlaatuinen tapahtuma. Miksi uskovaisena valehtelisin? Jo kaksi ystävääni on jättänyt kirkon vuoden sisällä. Itsekin mietin kirkon jättämistä puolitosissani.

        -Jakke

        <<Mitä tapahtui opinkohdalle nro 28? Ei taida Yksi-uskokaan sitten noudattaa kaikkia opinkohtia kun ei kerran tunne oman kirkkonsa opinkohtien lukumäärää.>>

        Minä en noudata mitään "opinkohtia" vaan uskon Raamattuun, yksin Raamattuun. Ihan niin kuin Raamatussa on kirjoitettu. Nuo "opinkohdat" eivät tarkoita muuta kuin sitä, että Raamattu otetaan tosissaan.


    • pyhpyh2245

      Joka jättää Adventtikirkon, hylkää Jumalan. Se matka päättyy helvettiin.

      • A-kirkkoJumalana

        Pyhpyhin mielestä siis Adventtikirkko on Jumala! No tulihan se sieltä ja selittää tämän uskon hedelmät...


      • Lauseen-muotoilu

        Adventtikirkko on polyteistinen lahko.
        Adventtikirkon pastorit ovat jumalia maan päällä ja niin muodoin satujumalien sanansaattajia.
        Adventtikirkon piirissä on siis vähintään 14 jumalaa ( vihityt pastorit) raamatun satujumalien ohella. Adventtikirkon pastorin sana on laki, kuten ovat Raamatun satujumalienkin höpinät.

        "pyhpyh2245":n lauseessa oli vain pieni lapsus. Lauseen piti kuulua näin:
        "Joka jättää Adventtikirkon, hylkää Jumalat. Se matka päättyy helvettiin."


      • tuntee_kirjoitukset

        Näin ylimielisesti adventtikirkon jäsenet keskenään puhuvat vaikka kirkko itsessään ei niin opeta. Ihan alusta saakka on ollut selvää, että uskovia pelastuu kaikista kirkkokunnista. Jo Ellen G. White kirjoitti, että hänen ystävänsä, joka jätti adventtikirkon ja liittyi muistaakseni baptisteihin, tulee löytymään pelastettujen joukosta. Tällaisia pyhpyhin kaltaisia rakkaudettomia ihmisiä adventistikulttuuri jäsenistään jalostaa. Harva heistä pääsee uuteen maahan.


      • tuntee_kirjoitukset kirjoitti:

        Näin ylimielisesti adventtikirkon jäsenet keskenään puhuvat vaikka kirkko itsessään ei niin opeta. Ihan alusta saakka on ollut selvää, että uskovia pelastuu kaikista kirkkokunnista. Jo Ellen G. White kirjoitti, että hänen ystävänsä, joka jätti adventtikirkon ja liittyi muistaakseni baptisteihin, tulee löytymään pelastettujen joukosta. Tällaisia pyhpyhin kaltaisia rakkaudettomia ihmisiä adventistikulttuuri jäsenistään jalostaa. Harva heistä pääsee uuteen maahan.

        «Harva heistä pääsee uuteen maahan.»

        Minä olen jo Uudenmaan asukas.

        Ja Jumalan valtakunta tai taivasten valtakunta on jokaiselle tässä ja nyt, kunhan lakkaa hösöttämästä ja antaa todellisuuden puhua.


      • kerettiläinen-
        tuntee_kirjoitukset kirjoitti:

        Näin ylimielisesti adventtikirkon jäsenet keskenään puhuvat vaikka kirkko itsessään ei niin opeta. Ihan alusta saakka on ollut selvää, että uskovia pelastuu kaikista kirkkokunnista. Jo Ellen G. White kirjoitti, että hänen ystävänsä, joka jätti adventtikirkon ja liittyi muistaakseni baptisteihin, tulee löytymään pelastettujen joukosta. Tällaisia pyhpyhin kaltaisia rakkaudettomia ihmisiä adventistikulttuuri jäsenistään jalostaa. Harva heistä pääsee uuteen maahan.

        >> Jo Ellen G. White kirjoitti, että hänen ystävänsä, joka jätti adventtikirkon ja liittyi muistaakseni baptisteihin, tulee löytymään pelastettujen joukosta. <<

        Ja mistähän hän sen voi TIETÄÄ? Ei lue edes Raamatussa niin, että voisi sillä perustella.

        Eli vaikuttikohan tuohon paranormaaliin käsitykseen/näkyyn (tai mihin lieneekään tuo VARMUUS sitten perustui) se, että sattui olemaan Ellenin ystävä?

        Tämä korruptoitunut hyvä-veli /hyvä-sisar-piiri-pieni-pyörii-systeemi näyttää ulottuvan jopa uskonnollisiin harhoihinkin, jossa jaellaan taivaspaikkoja niin kuin JUMALA konsanaan.

        Oli varmaan mukavaa leikkiä KAIKKITIETÄVÄÄ uskonnollista AUKTORITEETTIA, kun sai muutkin palvomaan itseään ja uskomaan kaikki harhaiset höpinänsä...


      • yks_adventisti
        kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Jo Ellen G. White kirjoitti, että hänen ystävänsä, joka jätti adventtikirkon ja liittyi muistaakseni baptisteihin, tulee löytymään pelastettujen joukosta. <<

        Ja mistähän hän sen voi TIETÄÄ? Ei lue edes Raamatussa niin, että voisi sillä perustella.

        Eli vaikuttikohan tuohon paranormaaliin käsitykseen/näkyyn (tai mihin lieneekään tuo VARMUUS sitten perustui) se, että sattui olemaan Ellenin ystävä?

        Tämä korruptoitunut hyvä-veli /hyvä-sisar-piiri-pieni-pyörii-systeemi näyttää ulottuvan jopa uskonnollisiin harhoihinkin, jossa jaellaan taivaspaikkoja niin kuin JUMALA konsanaan.

        Oli varmaan mukavaa leikkiä KAIKKITIETÄVÄÄ uskonnollista AUKTORITEETTIA, kun sai muutkin palvomaan itseään ja uskomaan kaikki harhaiset höpinänsä...

        Mulle on aivan sama mitä White on sanonut mutta hyvä argumentti sinänsä kun se puree fundamentalistiadventisteihin. Osoittaa vielä heille jopa malkan omassa silmässään ;-)


    • kaikenlaisiasyitä
    • nuori-usko

      Näyttää siltä, että keskustelu ei ihan mennyt niille raiteille kuin halusin. Ystäväni esitti jokusen syyn eroamiselleen ja niistä olisin halunnut kesksutella. Ehkä asetin aloituksessa kysymykseni väärin. Moni on puolustukannalla mutta rakentavaa keskustelua...sitä saa hakemalla hakea. Pari sentään kertoi ajattelevansa samoin kuin ystäväni.

      Tuo toinen ystäväni lähti eri syistä. Hän kertoi, että adventistiyhteisö ei suostunut suvaitsemaan muuta ajattelua kuin periadventistista kulttuureineen päivineen, ei vaikka hänen ajatuksensa eivät olleet edes opinkohtien vastaisia. Hän sai osakseen tuomitsemista ja koki, että adventisteille ei ole tärkeintä evankeliumi ja Jeesuksen esimerkki vaan oman teologiansa esiintuominen ja se em. tuomitseminen. Nämä olivatkin ne suurimmat syyt hänen lähtöönsä.

      Mielestäni olisi tärkeää jutella näistä poislähtöjen syistä perinpohjaisesti ja juuri tämä palsta tarjoaa siihen mahdollisuuden.
      kun kerran kunnon keskustelua ei synny, kerron tässä nyt oman ehdotukseni siihen, miten kirkkoa pitäisi muuttaa, jotta nykypolvi saataisiin pysymään kirkossa.

      Nuorten pitäisi saada tehdä omannäköistään kirkkoa. Jos heille on tärkeämpää kuulla raamattusaarnoja teologisaarnojen sijaan, annettakoon heidän kuulla niitä. Jos he haluavat painottaa jumalanpalveluksensa ylistykseen ja iloisempiin lauluihin sekä todistuksiin, annettakoon heidän pitää niitä. Jos heitä ei kiinnosta raamatuntutkistelut, jätettäköön ne pois. Jos he haluavat lähteä kaduille rukoilemaan ihmisten puolesta ja viemään evankeliumia, annettakoon heille resursseja toimia niin. Ja niille, ketkä haluavat tutustua adventtikirkon teologiaan, annettakoon mahdollisuus siihenkin.

      Tuomitsevaa ilmapiiriä voidaan karsia pois muuttamalla kirkon opetuksen painotuksia. Opinkohtaviidakkoa voidaan karsia ja esittää ne niin kuin ne ovat alunperin olleetkin; ihanteita, joita kohti kukin voi pyrkiä omaan aikatauluunsa ja niin kuin Pyhä Henki heitä puhuttelee. Kasvisruokatrendi voi olla muodikas mutta siitä ei tarvitse tehdä uskontoa, samoin muut terveysasiat. Kirkko voi tarjota terveysvalistusta ilman opinkohtiakin. Se olisikin tarpeen koska nyt opinkohdat ovat monelle kompastuskivi, oli niiden merkitys mitkä tahansa.

      Monet sanovat, että opinkodat ovat Kristuskeskeisiä. Näin voi olla mutta niitä ei ole kirjoitettu sellaiseen muotoon, että se näkyisi. Kaiken keskipisteenä pitää olla Jeesus. Adventistikulttuuri pitäisi yrittää muuttaa sellaiseksi, että muu jäisikin Hänen varjoonsa. Nykyinen adventistikulttuuri antaa mahdollisuuden tuomitsemiseen ja ulkopuolisten arvottamiseen väärällä tavalla. Adventistit eivät ole Jumalan silmissä sen parempia uskovaisia elintapoineen kuin muut uskovat, sillä pelastus ei tule teoilla. Mikään, mitä sinä yrität tehdä ollaksesi parempi adventisti, ei saa Jumalaa rakastamaan sinua enempää kuin hän jo nyt rakastaa. Jumala kun ei ole puolueellinen vaan hänen armonsa on sama kaikille. Tämä asia pitäisi adventistien sisäistää. Kun niin tapahtuisi, voitaisiin elintapoihin liittyvät kriteerit unohtaa. Jumala kun rakastaa huonostipukeutuvia epäsiistejä tupakoivia sianlihaa syöviä alkoholistiuskovaisiakin yhtä paljon kuin sinua ja minua adventistia.

      Tästä kaipaisin keskustelua... asiallista ja korrektia, kiitos.

      -Jakke

      • advariveli

        Kiitos veli,samoilla linjoilla ollaan ja nuorissa on tulevaisuus eivät ole niin kaavoihin kangistuneita kuin me vähän vanhemmat kiitos Herralle!
        Siunausta sinulle ja työhösi.


      • parannusehdotus

        Naispastorit pois ja nuoret miehet tilalle.


      • pyhpyh22561
        parannusehdotus kirjoitti:

        Naispastorit pois ja nuoret miehet tilalle.

        Höpöhöpö.


    • ent_toivonlinnalainen

      Minun kaveri erosi myös jokin aika sitten. Hän kertoi yhdeksi eroamisen syyksi sen, miten kirkko suhtautuu Ellen Whiteen. Hän ei myöskään sulattanut sitä, että kirkko toitottaa opinkohtien muodossa yhtä ja seurakuntakaiset kuitenkin elävät toisella tavalla. Tuosta syystä jäsenten täytyy teeskennellä olevansa parempia kuin ovat. Pitää piilotella ja salailla elämäänsä, ettei "jäisi kiinni". Tämä kuulemma ulottuu ihan pastoreihin saakka.

      • Olen-viekas

        Uskovainenko ei voisi olla kaksinaamainen?
        Raamattu oikein kehottaa olemaan kaksinaamainen .
        "Olkaa viekkaat kuin käärmeet, mutta samalla näyttäytykää kyyhkysinä."
        Itse asiassa uskovaisena oleminen on hyvinkin kivaa, kun saa näytellä käärmeenviekkaudessaan kyyhkyseltä.


      • pyhpyh22561

        ""Olkaa viekkaat kuin käärmeet, mutta samalla näyttäytykää kyyhkysinä.""

        Raamatussa ei missään lue noin. Ei missään. Sinä siis valehtelet.

        Siellä lukee näin: "Katso, minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle; olkaa siis älykkäät kuin käärmeet ja viattomat kuin kyyhkyset." Matt. 10:16

        IHAN ERI ASIA.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      141
      1795
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1405
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1232
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1227
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      85
      1048
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      194
      1007
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      933
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      849
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      818
    10. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      191
      783
    Aihe